Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Με την αυτόφωρη διαδικασία Σύλληψη των καταληψιών του ΑΠΘ ζητεί ο εισαγγελέας


Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στο ΑΠΘ
Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στο ΑΠΘ  

Θεσσαλονίκη
Με παραγγελία που έδωσε στην Αστυνομία o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, ζητά, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, να επέμβει στο Πανεπιστήμιο και να συλλάβει με την αυτόφωρη διαδικασία τους καταληψίες, προκειμένου να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που στοιχειοθετούνται είναι αυτά της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε έγγραφο που συνυπέγραψαν και απέστειλαν προς τον κ. Μαδεμλή οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, καθώς επίσης καθηγητές και κοσμήτορες σχολών και τμημάτων του Ιδρύματος, με το οποίο ζητούσαν τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη.

Στο έγγραφο γίνεται -μεταξύ άλλων- λόγος για αδύνατη λειτουργία του Πανεπιστημίου και για μη αναστρέψιμες ζημιές.

«Επειδή τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, να προβείτε το ταχύτερο δυνατόν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να απελευθερωθεί το κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του» αναφέρεται στην επιστολή.

Την ίδια ώρα, ανάλογη επέμβαση στο πλαίσιο του Αυτοφώρου ζητά ο εισαγγελέας να γίνει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έπειτα από αναφορά των πρυτανικών του αρχών. Σύμφωνα με αυτήν, το Ίδρυμα βρίσκεται υπό κατάληψη από φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής του στις εγκαταστάσεις της Εστίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: