Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

«Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας»



Με σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας» δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Λονδίνο και σε πόλεις της Γερμανίας υπέρ μιας κοινωνικής και δικαιότερης τάξης πραγμάτων.

Οι βάσεις για μια κοινωνικά δίκαιη τάξη πραγμάτων θα πρέπει να τεθούν, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, στη σύνοδο κορυφής της G20 που διεξάγεται την Πέμπτη στη βρετανική πρωτεύουσα. Στο Βερολίνο περίπου 20 χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν στην συγκέντρωση που είχαν διοργανώσει η ΑΤΤΑΚ και τα συνδικάτα. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις. «Είμαστε αντίθετοι στον να σηκώσουμε εμείς τα βάρη της κρίσης και αυτό γιατί δεν είμαστε εμείς αυτοί που τη δημιούργησαν, αλλά οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά μια διαδηλώτρια.

.
Χιλιάδες άνθρωποι και στη συγκέντρωση του ΒερολίνουBildunterschrift: Χιλιάδες άνθρωποι και στη συγκέντρωση του Βερολίνου Στο περιθώριο της πορείας στο Βερολίνο σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ μερίδας διαδηλωτών και της αστυνομίας. Στην Φραγκφούρτη επίσης 20 χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, καθιστώντας με τα συνθήματά τους τις τράπεζες υπεύθυνες για την.......
κρίση και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα πακέτα σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. «Τα πακέτα σωτηρίας των τραπεζών είναι τεράστια. Είναι καταπληκτικό για πότε βρέθηκαν χρήματα για τις τράπεζες. Η κατανομή του χρήματος και οι προτεραιότητες κινούνται στη λάθος κατεύθυνση», τόνισε μια διαδηλώτρια.


Λαφοντέν: Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: "Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι", λέει ο ηγέτης της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Κόμματος της Αριστεράς, Όσκαρ Λαφοντέν. «Κινητοποιούμεθα στην κατεύθυνση του αγώνα προκειμένου να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες. Θα πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή», υπογράμμισε ο κ. Λαφοντέν.


Στο μεταξύ η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών από τη σύνοδο. «Θα μιλήσουμε για μια νέα χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική και δεν είναι δυνατόν να εξαντλήσουμε το θέμα αυτό στο Λονδίνο», είπε η καγκελάριος στην εφημερίδα Financial Times.


Στόχος της G20, «η δημιουργία 19 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας»


Σύμφωνα πάντως με το προσχέδιο απόφασης που έχει σταλεί από τη βρετανική κυβέρνηση στις πρωτεύουσες των 20 και το οποίο υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του το περιοδικό Der Spiegel, οι "20" θα αποφασίσουν ένα ευρύ και φιλόδοξο πρόγραμμα για την τόνωση της οικονομίας. Θα αποτελείται από πολλά πακέτα συνολικού ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα αποσκοπεί στην αύξηση της ανάπτυξης κατά 2% και στην αύξηση της απασχόλησης κατά 19 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αναφέρει το Der Spiegel.


«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την ανάπτυξη, να αποτρέψουμε τον προστατευτισμό και να αναμορφώσουμε τις αγορές και τους διεθνείς θεσμούς» αναφέρεται στο σχέδιο τελικής διακήρυξης.Πηγή DW

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

Ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις σε βουλευτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη



Τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών, νυν και πρώην, στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρηστικούς μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν στα γραφεία του πρώην υπουργού και προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στ. Παπαθεμελή, του υφυπουργού Κ. Γκιουλέκα, του πρώην υφυπουργού Γ.Ορφανού, του πρώην βουλευτή Δ. Γαλαμάτη, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν.Σερρών Κουτμερίδη. Κάποια από τα γραφεία ήταν γειτονικά σε πολυκατοικίες. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί ήταν τέσσερις.





Read more...

Στις 13 Μαϊου οι φοιτητικές εκλογές



Οριστικά στις 13 Μαϊου θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές σε ένα κλίμα ταραγμένο τόσο από τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου όσο και από τη γενικότερη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού...

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν εξ ορισμού έναν σημαντικό θεσμό για τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας αλλά δυστυχώς φαίνεται να έχουν χάσει την "αίγλη" του παρελθόντος.

Τα τελευταία χρόνια ο φοιτητικός συνδικαλισμός έχει απαξιωθεί και έχει εξελιχθεί σε ένα σκαλοπάτι για την περαιτέρω ανέλιξη των συμμετεχόντων στους αντίστοιχους κομματικούς μηχανισμούς.

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και οι εξαιρέσεις είναι φωτεινές.

Λίγοι όμως είναι αυτοί που πραγματικά επιθυμούν να συνεισφέρουν στην βελτίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και τις περισσότερες φορές περιθωριοποιούνται από τους καθεστωτικούς και διεφθαρμένους εργατοπατέρες που βλέπουν τους φοιτητές μόνο σαν μια μελλοντική δεξαμενή ψήφων.

Δεν είναι εξάλλου τυχαία τα μεγάλα ποσοστά της αποχής από τις συγκεκριμένες εκλογές...

Όσο πλησιάζει πάντως ο καιρός η Παραπολιτική θα δώσει βήμα στους εκπροσώπους διαφόρων φοιτητικών παρατάξεων για να βγάλουμε όλοι τα δικά μας συμπεράσματα...

Read more...

Βγενόπουλος : "Το 2011 η Ολυμπιακή θα είναι κερδοφόρος"



Συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος με την ιδιότητα του νέου ιδιοκτήτη της Ολυμπιακής...

"Αυτό που επιθυμούμε αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε ισοσκελισμένο ισολογισμό το λιγότερο (για τον πρώτο χρόνο) .Αλλά τον δεύτερο χρόνο θα αρχίσουμε να έχουμε κάποια πολύ σημαντικά κέρδη."

Σιγά μην κάτσει να σκάσει ο Βγενόπουλος...

Θα επενδύσει , θα αναβαθμίσει την Ολυμπιακή και σε δυο χρόνια θα του αποφέρει κέρδος...

Επειδή το Κράτος αποδείχθηκε ανίκανο να εκμεταλλευτεί την Ολυμπιακή , δεν σημαίνει ότι θα αποτύχει και ο ιδιώτης...

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.
Read more...

Η Αραβική Σύνοδος στο Κατάρ



του Χάρη Μπότσαρη

Αρχίζει σήμερα στο Κατάρ η 21η Αραβική Σύνοδος με κύριο θέμα την ενότητα αλλά και τα κρίσιμα ζητήματα της Μ.Ανατολής, το πυρηνικό οπλοστάσιο και την πολιτική του Ιράν, τις διαφορές ανάμεσα στους Παλαιστινίους, και τη δίωξη κατά του Προέδρου του Σουδάν.

Το κλίμα της ενότητας των 22 χωρών δοκιμάζεται από την απουσία κάποιων Αράβων ηγετών από τη Σύνοδο με κορυφαία την αποχή του Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η Αίγυπτος που έχει ρόλο-κλειδί στις ειρηνευτικές διαδικασίες Ισραήλ-Παλαιστινίων αντιτίθεται με τις πρακτικές του Κατάρ και ιδίως με τις θέσεις που έχει εκφράσει σχετικά με τις διαφορές της Δυτ. Όχθης και της Γάζας.

Επικεφαλής της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Μουφίτ Σεχάμπ, ενώ επίσης δεν θα παραστούν στη Σύνοδο ο Πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί (για λόγους υγείας), ο Σουλτάνος Καμπούς Μπιν Σαέντ του Ομάν και ο Βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ.

Στη σύνοδο δεν έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Μανουχέρ Μοτακί που θα παρευρίσκεται ως «παρατηρητής».

Το Σιϊτικό Ιράν δεν είναι αραβική χώρα και ο Μοτακί είχε παρακολουθήσει ως «παρατηρητής» και τη Σύνοδο που έγινε στο Ριάντ το 2007, όμως ο Αχμαντινετζάντ είχε προσκληθεί από το Κατάρ στη Διάσκεψη για τη Συνεργασία του Κόλπου όπως και στη Σύνοδο του Ιανουαρίου για τη Γάζα.

Αρκετές χώρες κατηγορούν το Ιράν για πολιτική ανάμιξη στις υποθέσεις του Λιβάνου, του Ιράκ και των παλαιστινιακών περιοχών και δεν επιθυμούν να εκχωρήσουν στην Τεχεράνη ρόλους στις αραβικές υποθέσεις.

Επίσης δεν προσκλήθηκε στη Ντόχα του Κατάρ αντιπροσωπεία της Χαμάς όπως είχε συμβεί προ διμήνου γεγονός που προκάλεσε τότε την αποχή της Παλαιστιανικής Αρχής.

Οι ηγέτες των αραβικών χωρών αναμένεται να παράσχουν υποστήριξη στον Πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ Χασάν αλ-Μπασίρ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων (ICC) για τις σφαγές στο Νταρφούρ.

Ο Πρόεδρος του Σουδάν μετέβη στη Ντόχα όπως είχε ταξιδέψει και σε Αίγυπτο, Ερυθραία και Λιβύη λίγες ημέρες μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος εναντίον του και η παρουσία του στο Κατάρ οφείλεται κυρίως στην πολιτική υποστήριξη που του προσφέρει η Σαουδ. Αραβία.

Το Κατάρ που φιλοξενεί μια τεράστια αμερικανική στρατιωτική βάση και διαθέτει μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου, εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο σε ρόλο διεθνούς ρυθμιστή και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις υποθέσεις της Μ. Ανατολής.

Στην 21η Σύνοδο του Κατάρ την οποία θα παρακολουθήσει και ο Γ.Γ. ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα παιχτούν ισορροπίες ανάμεσα σε Συρία, Ιράν και Κατάρ από τη μία πλευρά και σε Σαουδ. Αραβία, Αίγυπτο και Ιορδανία, από την άλλη.


Read more...

Eυρωπαικές διαδηλώσεις εργαζομένων κατά των οικονομικών μέτρων και των απολύσεων


Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορείες στους δρόμους του Λονδίνου (φωτογραφία) αλλά και του Βερολίνου το Σάββατο εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στη Βρετανία και τη Γερμανία. »
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/30/1646980.htm
Σ.ΣΔεν είχε πάει ο "μανταλάκιας" με την ΒΜW ... έκανε σούζες στο Χωριό του και ο άλλος είχε πάει με το Θωρακισμένο AUDI την πεθερά βόλτα ...

Read more...

Είχαμε πρώτοι την απάντηση της εταιρίας για το θέμα των λαθραίων τσιγάρων

http://xanthi-news.blogspot.com/
693 ιστοσελίδες αναφέρονται στο θέμα της ΣΕΚΑΠ και στις αποκαλύψεις του blog: nonews.news.blogspot.com. Αυτός ο μεγάλος θόρυβος που δημιουργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά, μας οδήγησε στο να ασχοληθούμε και εμείς με την υπόθεση.
Μάλιστα η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ απέστειλε και επιστολή στον συντάκτη του αρχικού κειμένου με το παρακάτω περιεχόμενο:
«Προς nonews.news@gmail.com, 24 Μάρτιος 2009 6:55 μμ, Θέμα ΣΕΚΑΠ. Απάντηση.
Κύριοι, Σε σχέση με την ανάρτηση στο...
Nonews- news.blogspot.com θέματος με τίτλο: ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ από την ΣΕΚΑΠ.!! και φωτογραφιών του κ. Αγγέλου και εμού, ως Προέδρου της ΣΕΚΑΠ, σας ενημερώνουμε ότι η ΣΕΚΑΠ ουδέποτε κατά την τελευταία πενταετία έκανε εξαγωγές τσιγάρων TRANSIT στη Βουλγαρία.
Γνωρίζουμε τα κέντρα από τα οποία εκπορεύονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες και τους λόγους τους οποίους διοχετεύονται.
Σας γνωστοποιούμε δε, ότι εναντίον τους έχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Κατόπιν τούτου και χωρίς να επιθυμώ να ανοίξω ηλεκτρονική αλληλογραφία με κανέναν, παρακαλώ μαζί με την αυτονόητη επανόρθωση, να μην υιοθετείτε και προβάλλετε, με τόση ευκολία, κάθε συκοφαντική και δυσφημιστική πληροφορία, θίγοντας όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ, αλλά τιμές και υπολήψεις προσώπων.
Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Α.Ε- Νίκος Παππάς».
Φυσικά εμείς ως οφείλαμε, με το που «έσκασε» εκ νέου το θέμα της ΣΕΚΑΠ στα blogs και φυσικά λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που έχει τοπικά, επικοινωνήσαμε με το μέλος της διοίκησης της εταιρίας κ. Γιώργο Κίτσο, ο οποίος μας μετέφερε την άποψη της εταιρίας ότι ΟΥΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην ΣΕΚΑΠ και ότι δεν γίνονται εξαγωγές τσιγάρων στην Βουλγαρία. (Λειτουργήσαμε λοιπόν δημοσιογραφικά και αναδείξαμε ένα θέμα που φαίνεται ότι έχει περισσότερο πολιτικές προεκτάσεις παρά ποινικές ευθύνες).

Read more...

Αποσύρονται άρον-άρον υπουργικές αποφάσεις!

http://krogias.blogspot.com/

ΠΑΛΙ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ????


Πλήρης δικαίωση του Σωκράτη Ξυνίδη για την αποκάλυψη... περί... ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ Βιστωνίδας!

Αποσύρει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ την απόφαση με την οποία εντάχθηκε στα ευνοϊκά τιμολόγια για τους πυρόπληκτους του καλοκαιριού του 2007 μια χοιροτροφική μονάδα στην περιοχή Βαφέικα του Δήμου Βιστονίδας, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές σε μια συνήθη πυρκαγιά.

Με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» (26/3/2009), ο Δημοσθένης Κατσιγιάννης, γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, έστειλε επιστολή στην οποία παραδέχεται ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε «χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου» και βασίστηκε σε αίτημα του Δήμου Βιστονίδας. Διαβεβαιώνει ότι σχετική απόφαση θα ανακληθεί, δεν έχει γίνει εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού και, επομένως, δεν έχει προκληθεί ζημιά για το Δημόσιο.

Επισυνάπτει έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με την οποία η πλευρά του Δήμου Βιστωνίδας με την έκθεσή της δημιούργησε εσφαλμένα την εντύπωση ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά σε ευρύτερη περιοχή, με υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες αρκετών κατοίκων. Η ίδια υπηρεσία σημειώνει ότι με εντολή του υπουργού μετά το δημοσίευμα της «Ε» έγινε έλεγχος στον φάκελο της υπόθεσης και διαπιστώθηκε ότι «υπήρξε πλάνη περί τα πράγματα», αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σφάλμα, το οποίο διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν σκόπιμο.

Εδώ το δημοσίευμα

Σχόλιο: Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούν κι εδώ την "συνταγή Σανιδά" περί "παραπλάνησης" και αν δεν το είχε ανακαλύψει ο Σ. Ξυνίδης και εκταμιεύσεις θα γινόντουσαν και όλα θα ήταν μια χαρά... νομιμότατα! Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αρκεί κάποιος να το ερευνήσεις εις βάθος, χωρίς να φοβάται τον "πρωθυπουργό"...


Read more...

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η LANNET...

http://pressmme.blogspot.com

Δεν φθάνει που έχει αφήσει χωρίς τηλέφωνο, διαδίκτυο και άλλες υπηρεσίες χιλιάδες καταναλωτές, πριν από λίγο η εταιρεία Lannet ενημέρωσε ότι λόγω των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν στο δίκτυό της και με το σύνολο των συστημάτων της να παραμένουν εκτός λειτουργίας (ERP, Billing, CRM, βάσεις δεδομένων κλπ.) δεν δύναται να καταρτίσει και κατ' επέκταση να δημοσιεύσει την δεδομένη χρονική στιγμή τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2008!
Οι σημερινές υποχρεώσεις της Lannet κυμαίνονται γύρω στα 85 εκατ. ευρώ, με μεγαλύτερους πιστωτές τον ΟΤΕ, την Αγροτική Τράπεζα, τη France Telecom και τους ομολογιούχους. Για τη μείωση των χρεών θα πρέπει να συμφωνήσουν τουλάχιστον πιστωτές που αντιπροσωπεύουν το 51% του οφειλόμενου ποσού, πιθανότητα που θεωρείται μικρή.

Read more...

«Υπάρχει το αυτοδιοίκητο» Στις πρυτανικές αρχές πετά το μπαλάκι ο υπουργός Παιδείας για την κατάληψη στο ΑΠΘ

http://www.tovima.gr

Στο αυτοδιοίκητο των Ανώτατων Ιδρυμάτων παρέπεμψε ο υπουργός παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα που έχει ανακύψει με τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επανέλαβε ότι υπάρχει ο νόμος, ο οποίος προστατεύει την έρευνα, τη διδασκαλία και τη διακίνηση των ιδεών μέσα στα Ιδρύματα. Επισήμανε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις πρυτάνεων για την καλύτερη εφαρμογή του νόμου.

Εξάλλου, τη Δευτέρα συνεδρίασε το Συμβούλιο για την Ανώτατη Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί πρυτάνεις ρωτήθηκαν για το ΑΠΘ και επισήμαναν την ύπαρξη του νόμου, αλλά και τις ευθύνες όλων -όπως τόνισαν- των εμπλεκόμενων φορέων, περιλαμβανομένης της Πολιτείας.


Read more...

ΟΙ ΖΕΙΜΠΕΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

http://pressmme.blogspot.com
Ζεϊμπέκικο στην Ελληνική κοινότητα του Βαλπαράϊσο της Χιλής, η οποία αριθμεί 150 άτομα, χόρεψε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. στα χνάρια της οικογένειας Παπανδρέου και ειδικά του Ανδρέα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τους ομογενείς οι οποίοι κατά κύριο λόγο ανήκουν στην μεσοαστική τάξη έχοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η φωτογραφία από τον σημερινό Μικροπολιτικό των Νέων...
Read more...

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙ 1.500.000 ΕΥΡΩ!

http://pressmme.blogspot.com
ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ...
Ερώτηση για την τύχη 1,5 εκ. ευρώ που αγνοείται κατέθεσαν πριν από λίγο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ερώτηση πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας, που προοριζόταν για την Αφρική και την Μέση Ανατολή και εξειδικευόταν στην παραγωγή και διάθεση ζυμαρικών στα παιδιά της Αιθιοπίας, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, για το οποίο εκταμιεύθηκε δημόσιο χρήμα ύψους 1.500.000 ευρώ, με ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών, κατέληξε, μέσα από αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις, σε ένα ρεσιτάλ κακοδιαχείρισης, αφού η τύχη των κονδυλίων αγνοείται και η ανθρωπιστική βοήθεια ουδέποτε παρασχέθηκε παρά την παρέλευση του χρονικού περιθωρίου του σχετικού προγράμματος.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα ίδια εκτενή δημοσιεύματα, η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπόνησε το φθινόπωρο του 2004 το παραπάνω επισιτιστικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών, στις 30/10/04, σε συνάντηση που είχε στην εκλογική του περιφέρεια με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, συγκεκριμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, θα αγόραζε από την ΕΑΣ Ροδόπης 8.500 τόνους σιτηρών, με προσδιορισμένη τιμή, το οποίο εν συνεχεία θα διατίθετο σε εταιρεία αντίστοιχου κλάδου για την μετατροπή του σε ζυμαρικά. Η συνολική δαπάνη αγοράς των σιτηρών είχε προϋπολογισθεί στα 1,1 εκ ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό του κονδυλίου, δηλαδή τα εναπομείναντα 400.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στις διοικητικές δαπάνες του συμμετέχοντα Μη Κυβερνητικού Οργανισμού...
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρηγόρης Νιώτης
Μάρκος Μπόλαρης
Γιάννης Δριβελέγκας
Μιχάλης Τιμοσίδης
Δημήτρης Τσιρώνης
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Θεοδώρα Τζάγκρη
Γιάννης Αμοιρίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Μανώλης Στρατάκης
Βασίλης Κεγκέρογλου

Read more...

ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ...



Η ακτίνα του προκαλεί παράλυση στα 30 μέτρα...
To X12 είναι ένα νέο είδος πυροβόλου όπλου το οποίο βγάζει μιά <ακτίνα παγώματος> που μπορεί να διαπεράσει τον ιματισμό και να διαβιβάσει τις ηλεκτρικές ωθήσεις, αναγκάζοντας το σώμα να παραλυθεί προσωρινά,χωρίς την αίσθηση πόνου, αντίθετα από τα συμβατικά τύπου Tasers πυροβόλα όπλα που προκαλούν την ακινησία με την πρόκληση του πόνου.Η ακτίνα δράσις του είναι...

περίπου 30 μέτρα και η παράλυση διαρκεί γύρω στα 30 δευτερόλεπτα χρόνος ικανός να συλλάβουν τον κακοποιό η διαδηλωτή.Στην Ασία αρκετές χώρες το έχουν παραγγείλει,ενώ στην Αμερική θα το χρησιμοποιούν απο το Ιουνίο του 2009.Λέτε να το δούμε και στην Ελληνική Αστυνομία?
Πηγή anopetra-eleos.blogspot

Read more...

ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΑΣ;...


Στη Χιλή έγινε η σημαντική συνάντηση του Γιώργου με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο και ως γνωστόν, εάν δεν υπάρχει φωτογραφία-ντοκουμέντο, η είδηση χάνει λίγο, καθώς δεν υπάρχει η απόδειξη.
Η απόδειξη ήταν στην ιστοσελίδα του... Η πλειοψηφία των ντόπιων συντακτών έδειχνε να το αγνοεί, όταν κλήθηκε να πρωτοπαρουσιάσει το γεγονός. Κάπου θα είχε στραβώσει το θέμα:
΄Η το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε σωστά τη δουλειά του για την προώθηση των φωτογραφιών, τα κανάλια δεν...
έδειξαν πλάνα της συνάντησης-η Βάλια της ΝΕΤ είπε κάπου στο ρεπορτάζ της πως το γεύμα ήταν κεκλεισμένων των θυρών...

΄Η οι ιθαγενείς δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν τη σημασία του νέου όπλου της ενημέρωσης, το Ιντερνετ...

΄Η εσκεμμένα βαρέθηκαν να ψάξουν την ιστοσελίδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για να παρουσιάσουν σωστά την είδηση...

Μία είδηση, βέβαια, που δεν αρέσει στους γαλάζιους αξιωματούχους, καθώς πρώτος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης, με την ιδιότητα του προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, είδε τον Νο2 των Αμερικανών, τον Τζο Μπάιντεν. Η συνάντηση που απομένει, είναι αυτή με τον ίδιο το πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι μίζεροι της χώρας έκαναν τα πάντα για να αποκρυβεί η εικόνα μπροστά στα μάτια του λαού, ότι δηλαδή ο Γιώργος συνομιλεί με ξένους ηγέτες πολύ άνετα και προσπαθεί για τη χώρα, ή έφταιγε ένας συνδυασμός κακών καταστάσεων όπως η αμάθεια κ.λπ;

Και καταλήγουμε σε ένα άλλο ερώτημα: Ανίκανοι ή κακόβουλοι; ΄Η και τα δύο;
Από το GoReport.Blogspot


Read more...

Η υπονόμευση!


ceb7-cf85cf80cebfcebdcf8ccebcceb5cf85cf83ceb7


Επίκαιρο

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...

"Στο νοσοκομείο Φλέμιγκ λειτουργεί το ένα χειρουργείο"



KATAΓΓΕΛΙΑ

"Eδώ και μια βδομάδα από τα δυο χειρουργεία της πτέρυγας Τσαγκάρη του Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ λειτουργεί μόνο το ένα λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος. Η κατάσταση μάλλον θα συνεχισθεί επειδή δεν υπάρχει διοίκηση (μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων) και ο χρόνος αναμονής για τα χειρουργεία αυξάνεται..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ





Read more...

Φωτογραφίες από την σύλληψη των Σομαλών πειρατών από την Ελληνική Φρεγάτα "Ψαρράς"

Επτά Σομαλούς πειρατές, οι οποίοι αποπειράθηκαν την Κυριακή το απόγευμα να καταλάβουν πετρελαιοφόρο του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού συνέλαβε το πλήρωμα της ελληνική φρεγάτας «Ψαρά».





Read more...

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα


Συγκέντρωση εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία στο υπουργείο Οικονομίας

Eurokinissi
Ανάλογη κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι στο Λαναρά στις αρχές Φεβρουαρίου
Αθήνα



Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία συγκεντρώνονται από το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα, ζητώντας υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τον κλάδο.

Οι εργαζόμενοι, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου, προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο Οικονομίας και τις επόμενες ημέρες, έως ότου δοθεί λύση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κλωστοϋφαντουργία.

Newsroom ΔΟΛ



Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών- Οικονομικών , Αθλητικών, Θεσσαλονίκης, εφημερίδων


30-3-2009
Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ
















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ











ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ



















ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






















Σε λίγο και οι υπόλοιπες



Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Read more...