Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αποσύρονται άρον-άρον υπουργικές αποφάσεις!

http://krogias.blogspot.com/

ΠΑΛΙ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ????


Πλήρης δικαίωση του Σωκράτη Ξυνίδη για την αποκάλυψη... περί... ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ Βιστωνίδας!

Αποσύρει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ την απόφαση με την οποία εντάχθηκε στα ευνοϊκά τιμολόγια για τους πυρόπληκτους του καλοκαιριού του 2007 μια χοιροτροφική μονάδα στην περιοχή Βαφέικα του Δήμου Βιστονίδας, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές σε μια συνήθη πυρκαγιά.

Με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» (26/3/2009), ο Δημοσθένης Κατσιγιάννης, γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, έστειλε επιστολή στην οποία παραδέχεται ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε «χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου» και βασίστηκε σε αίτημα του Δήμου Βιστονίδας. Διαβεβαιώνει ότι σχετική απόφαση θα ανακληθεί, δεν έχει γίνει εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού και, επομένως, δεν έχει προκληθεί ζημιά για το Δημόσιο.

Επισυνάπτει έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με την οποία η πλευρά του Δήμου Βιστωνίδας με την έκθεσή της δημιούργησε εσφαλμένα την εντύπωση ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά σε ευρύτερη περιοχή, με υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες αρκετών κατοίκων. Η ίδια υπηρεσία σημειώνει ότι με εντολή του υπουργού μετά το δημοσίευμα της «Ε» έγινε έλεγχος στον φάκελο της υπόθεσης και διαπιστώθηκε ότι «υπήρξε πλάνη περί τα πράγματα», αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σφάλμα, το οποίο διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν σκόπιμο.

Εδώ το δημοσίευμα

Σχόλιο: Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούν κι εδώ την "συνταγή Σανιδά" περί "παραπλάνησης" και αν δεν το είχε ανακαλύψει ο Σ. Ξυνίδης και εκταμιεύσεις θα γινόντουσαν και όλα θα ήταν μια χαρά... νομιμότατα! Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αρκεί κάποιος να το ερευνήσεις εις βάθος, χωρίς να φοβάται τον "πρωθυπουργό"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: