Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τον Οκτώβριο προστέθηκαν 832 εκατ. ευρώ Ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ τα νέα «φέσια» στην Εφορία το 2015


Ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ τα νέα «φέσια» στην Εφορία το 2015
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έσπασε το φράγμα των 10 δισ. ευρώ το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Εφορίες, που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή του χρόνου. Η αύξηση τους κατά 832 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, δείχνει ότι ο ρυθμός αύξησης τους έχει επιβραδυνθεί μετά την έκρηξη του Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα χρέη που μένουν απλήρωτα κάθε μήνα παραμένουν πολλά.

Αν προστεθούν και τα ληξιπρόθεσμα που είχαν σχηματιστεί μέχρι τέλος του 2014, τότε ο λογαριασμός εκτοξεύεται στα 82,294 δισ. ευρώ, με την ανησυχία ως προς την αποπληρώμή τους να αυξάνεται μετά τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Ειδικότερα, τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δείχνουν ότι οι συνολικοί απλήρωτοι φόροι από τις αρχές του έτους έφτασαν στο τέλος Οκτωβρίου τα 10,380 δισ. ευρώ, από 9,548 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Το «αποτελεσματικό νέο» ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε από τις αρχές του έτους έως το τέλος Οκτωβρίου ανέρχεται σε 6,554 δισ. ευρώ. Το μέγεθος αυτό αναφέρεται, γιατί δίνει μια ένδειξη ως προς το ποιες από αυτές τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να διεκδικηθούν, καθώς δεν περιλαμβάνει πτωχούς οφειλέτες, και μηδενικά και πλασματικά ΑΦΜ.

Ειδικότερα, το «Αποτελεσματικό Νέο Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο» διαμορφώνεται βάσει των εξής παραμέτρων: α) Δεν περιλαμβάνει Πτώχους οφειλέτες, Δημόσιες-Δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και μηδενικά και πλασματικά Α.Φ.Μ., β) Περιλαμβάνει μόνο στοιχεία εντός προϋπολογισμού γ) Δεν περιλαμβάνει τις κατηγορίες φόρων 25 (Λοιπές Εισφορές), 27 (Έμμεσοι Υπέρ Τρίτων), 31 (Μισθώματα), 32 (Υπηρεσίες), 35 (Πρόστιμα Κ.Β.Σ.), 36 (Δάνεια), 37 (Υπέρ Διαφόρων Τρίτων), 38 (Λοιπά Πρόστιμα μη Φορολογικά), 39 (Παράβολα), 41 (Καταλογισμοί) και 49 (Λοιπά μη Φορολογικά).

Αργυρώ Τσατσούλη
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Συρία...


Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Συρία από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ... από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ...
Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για πρώτη φορά σήμερα από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, για πτήσεις πάνω από περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» στο Ιράκ και...
στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί προς το παρόν για τη φύση αυτών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες και ότι ενδεχομένως θα παραταθεί.

Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, που έφτασε στη Μεσόγειο το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να ενισχύσει τη γαλλική παρουσία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών της ISIS, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, μεταφέρει 18 μαχητικά Rafale, οκτώ υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη Dassault και δύο Hawkeye ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από 1.900 ναύτες, πιλότους και μηχανικούς.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για επαφή Ρώσων στρατιωτικών με το γαλλικό αεροπλανοφόρο. Την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι το αεροπλανοφόρο ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος».

Read more...

Απεργούν την 1η Δεκέμβρη οι πράκτορες του ΟΠΑΠ...



Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του κλάδου προχωρούν την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου οι πράκτορες της ΟΠΑΠ και προγραμματίζουν «κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών».  
Η...
απόφαση για επιβολή φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, τονίζουν οι πράκτορες, είναι καταστροφική. Μιλούν για εχθρική ενέργεια σε βάρος τους, παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα για προστασία τους και προειδοποιούν ότι η απεργία αποτελεί μόνο την αρχή του αγώνα που θα δώσουν.

Η ανακοίνωση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ 

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ είναι καταστροφική» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ (ΠΟΕΠΠΠ). 

«Την θεωρούμε εχθρική ενέργεια σε βάρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ ΑΕ, που υποτίθεται ότι θα προστατεύονταν από την σημερινή κυβέρνηση -κατά δήλωση του Κου Τσίπρα– έναντι των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών» προσθέτει η Ομοσπονδία και τονίζει: 

« Ειδικότερα δε η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευόμενη.» 

» Γι αυτό από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος, εναντίον αυτής της απόφασης και εναντίον αυτών που την πήραν. Χωρίς περιστροφές και μασημένα λόγια. Το λέμε για ακόμα μια φορά. Η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια: Είναι καταστροφική, για τους πράκτορες. Δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης. Θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος. Ευνοεί τον παράνομο τζόγο και τους βαρώνους του χώρου. Καθιστά ανακόλουθη την κυβέρνηση.» 

«Κάνοντας πράξη τα λόγια μας για άμεσες και δυναμικές παρεμβάσεις και ενέργειες, το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 με κάθοδο όλων των συναδέλφων στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει: 

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση δε, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων. Η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση». 

Read more...

Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ...


 Δεν προχωρά τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, αν δεν έχει την στήριξη των υποψηφίων...

-Κόλλιας και Τσιμάρας θέτουν θέμα παραίτησης αν δεν λάβουν σχετική δήλωση...
  Δεν προχωρά τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αν προηγουμένως δεν λάβει την εμπιστοσύνη των υποψηφίων προέδρων, οι οποίοι...
μετά το χθεσινό φιάσκο ζήτησαν τις παραιτήσεις των μελών.



Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που ξεκίνησε περί τις 2.30  το μεσημέρι, διεκόπη ύστερα από μία ώρα, καθώς τα μέλη της ζητούν να λάβουν δια των εκπροσώπων των υποψηφίων, που συμμετέχουν, δήλωση εμπιστοσύνης προς την  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ούτως ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας. Μάλιστα, δύο εκ των μελών κ.κ. Κόλλιας και Τσιμάρας θέτουν θέμα παραίτησης αν δεν λάβουν δήλωση εμπιστοσύνης. 

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και να κινήσει τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, όπως του ζήτησαν εξάλλου και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. 

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν να καταβληθεί προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας, μετά το χθεσινό φιάσκο. 

Για πολλούς, όμως, είναι ερώτημα κατά πόσο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται για το χθεσινό φιάσκο, θα μπορέσουν να βρουν τις λύσεις στο αδιέξοδο. Ωστόσο, σε μεγάλο ερώτημα παραμένει αν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τις προτάσεις που θα καταθέσουν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα ίδια πρόσωπα δηλαδή που αποδείχθηκαν ανεπαρκή να αποτρέψουν το φιάσκο και να διοργανώσουν με επιτυχία την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. 

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ.  Παπαμιμίκου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν του έχει εμπιστοσύνη, γιατί «αυτός και οι άλλοι είναι άνθρωποι του Σαμαρά». 

Αλλά και ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι οι υπεύθυνοι για την αναβολή της διεξαγωγή των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ έχουν ονοματεπώνυμο, στοχοποιώντας, κυρίως, τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο. 

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ζήτησε από την ΚΕΦΕ, «παρά τις προφανείς αδυναμίες της», να δώσει μια λύση, ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν «δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά».   

protothema.gr

Read more...

Συνεδριάζει το απόγευμα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ...


Συνεδριάζει στις 17.30 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνεδρίασης είναι...
οργανωτικά θέματα και θέματα λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Read more...

«Εν γνώσει της διέδωσε ψευδή γεγονότα»...


Η πρώην υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή
Δικαιώνει την πρώην πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (OKANA), Μένη Μαλλιώρη, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει προ διετίας εναντίον της η πρώην υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή.

Η τελευταία είχε...
προσφύγει στον εισαγγελέα, ενώ είχε κατηγορήσει δημοσίως τη Μ. Μαλλιώρη για παράνομη προμήθεια και χορήγηση επικίνδυνου υποκατάστατου, για πραγματοποίηση προγράμματος στις φυλακές χωρίς άδεια, καθώς και για κακοδιαχείριση χρημάτων του Οργανισμού που προορίζονταν για τα Κέντρα Πρόληψης, αλλά και τη δημιουργία θεραπευτικών μονάδων.

Για τα θέματα της παράνομης προμήθειας και χορήγησης επικίνδυνου υποκατάστατου και της πραγματοποίησης προγράμματος στις φυλακές χωρίς άδεια -για τα οποία η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ήδη αποφανθεί, θέτοντας τις αναφορές της Ζ. Μακρή στο αρχείο ως «αβάσιμες»- το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε ότι στοιχειοθετούν συκοφαντική δυσφήμηση.

«Προσβολή προσωπικότητας»

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «η εναγομένη (σ.σ. Ζ. Μακρή), που γνώριζε ότι τα ανωτέρω διαδιδόμενα είναι ψευδή, αφού λόγω της ιδιότητάς της είχε στην κατοχή της όλα τα ανωτέρω έγγραφα, διέπραξε σε βάρος της ενάγουσας (σ.σ. Μ. Μαλλιώρη) το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς εν γνώσει της διέδωσε ενώπιον αόριστου αριθμού προσώπων ψευδή γεγονότα, που μπορούσαν να προσβάλουν, και τελικώς προσέβαλαν, την προσωπικότητα της ενάγουσας. Εντεύθεν έπεται ότι από τις επίδικες συνεντεύξεις–ανακοινώσεις υπήρξε παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας, η οποία υπέστη για τον λόγο αυτό».

Για τα άλλα δύο ζητήματα εκκρεμούν στη μεν περίπτωση των Κέντρων Πρόληψης πόρισμα από τον έλεγχο του Σώματος Ελέγχου Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και για τη δημιουργία μονάδων σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε πως, όπως είχε αποκαλύψει δημοσιεύοντας σχετικά έγγραφα η «Εφ.Συν.» (13/11/2013), η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή με ένα «εντέλλεσθε» προς την πρόεδρο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μ. Μαλλιώρη επέβαλε την παράταση σύμβασης και μπλόκαρε τη διεξαγωγή ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια φαρμάκου, με την αιτιολογία ότι είχε επιστημονικούς ενδοιασμούς για σκευάσματα που είχαν άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η τότε πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, αρνούμενη να «συμμορφωθεί» με το «εντέλλεσθε» της υφυπουργού, είχε υποβάλει την παραίτησή της, την οποία ο τότε υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης δεν είχε κάνει δεκτή.

Λίγες μέρες αργότερα, με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων εκ μέρους της Μ. Μαλλιώρη, ξεκίνησε η επίθεση της Ζ. Μακρή στο πρόσωπο της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ και προς αποφυγή «κυβερνητικής κρίσης» ο υπουργός ζήτησε τελικά την παραίτησή της, την οποία για δεύτερη φορά σε μόλις 15 ημέρες είχε καταθέσει η Μ. Μαλλιώρη.

efsyn.gr

Read more...

Εντός του 2015 οι ρυθμίσεις για αδήλωτα εισοδήματα - περιουσιολόγιο...


 Εντός του 2015 αναμένονται οι ρυθμίσεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και για το Περιουσιολόγιο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Θα δοθεί η τελευταία...
δυνατότητα στους πολίτες να δηλώσουν εισοδήματα που έχουν στο εσωτερικό ή και στο εξωτερικό και δεν έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές τους δηλώσεις, είπε ο κ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας πως οι συντελεστές δεν θα πολύ μεγάλοι, ούτε και χαριστικοί, με στόχο να προσελκυστούν εισοδήματα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία γιατί, με βάση το περιουσιολόγιο όταν θα εντοπίζονται εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί θα δεσμεύονται, θα ξεκινά φορολογικός έλεγχος και θα αποδίδονται στον κάτοχο όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εφόσον δικαιολογούνται από τα εισοδήματα του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο «μια βέρα ή ένα δακτυλίδι της γιαγιάς». 

Όπως είπε, έτσι θα κάνουν όλοι οι πολίτες μια νέα αρχή με την εφορία και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ έκανε λόγο και για έναν ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί στο μέλλον όπου θα ληφθούν υπόψη οι εμπορικές αξίες. Σχετικά με το αφορολόγητο τόνισε ότι θα αυξάνεται, με βάση τη χρήση πλαστικού χρήματος. 

Read more...

Παραιτείται και ο Κυριάκος...


Μητσοτάκης: Παραιτούμαι από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔΜετά τον Άδωνη Γεωργιάδη, παραιτήθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ωστόσο...
όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, δεν εξαρτά την ενέργειά του αυτή από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του.


Read more...

"Τζίτζι" προς Βαγγέλη: Ούτε να το σκέφτεσαι...



Nέα... βεντέτα ξεκίνησε στη ΝΔ.
Αφαντος ο Κυριάκος...
Nέα... βεντέτα ξεκίνησε στη ΝΔ, λίγο πριν ξεκινήσει η ΚΕΦΕ (13:00). 
Ο  "Τζιτζι" σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Βαγγέλης (του ζήτησε να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης) και ανακοίνωσε, πως...
«δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο Αδωνις δέχτηκε αμέσως να παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει για την ώρα άφαντος...

Read more...

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος...


 ...αλλά να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης, καθώς και οι άλλοι δυο συνυποψήφιοι από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
-Επίθεση και αιχμές κατά Σαμαρά και Βορίδη.

-Αδωνις: Παραιτούμαι από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Να παραιτηθεί όμως και ο Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης.

Τι διαρρέουν κύκλοι του "Τζίτζι".
BINTEO...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Καλώ τον κ. Πλακιωτάκη να αναλάβει από σήμερα μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είπε, έξω από τα γραφεία της Συγγρού, πως, θα παραιτηθεί μονο αν παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης, καθώς και οι άλλοι δυο συνυποψήφιοι από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.
Για τον Παπαμιμίκο, είπε, πως δεν ζήτησε την παραίτηση του, αλλά...
δεν του έχει εμπιστοσύνη.
Και πρόσθεσε με νόημα, πως, τον έφερε στην ΚΕΦΕ οΣαμαράς. «Aπό τη μέρα των εκλογών γνωρίζετε ότι δεν έχω εμπιστοσύνη στον Παπαμιμίκο, τον υπεύθυνο μηχανοργάνωσης κ. Πέτσα και τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Τσιμάρα. Είναι όλοι αυτοί άνθρωποι που ορίστηκαν από τον κ. Σαμαρά».
Αφησε αιχμές και κατά του Βορίδη, κάνοντας λόγο για σεβασμό που πρέπει να έχουν οι άρτι αφιχθέντες στο κόμμα και θύμισε, πως, ο Βορίδης επί υπουργίας του, είχε δικηγορικές συνεργασίες με την εταιρία που είναι υπεύθυνη για το εκλογικό φιάσκο...




Οι πρώτες αντιδράσεις

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, ανακοίνωσε οτι παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ζήτησε την παραίτηση του Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχης.

Από το κύκλο του Τζιτζικώστα, διαρρέεται, πως, αυτά που δήλωσε ο Μεϊμαράκης "είναι προσχηματικά", αφήνοντας να εννοηθεί, πως, δεν πρόκειται ο Απ. Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από Περιφερειάρχης...

Read more...

Τα funds ζητούν εξοχικά...


Τα funds ζητούν εξοχικά και επιχειρηματικά δάνεια
... και επιχειρηματικά δάνεια...
Εξοχικές κατοικίες, σπίτια πολλών τετραγωνικών σε καλές περιοχές και επιχειρηματικά δάνεια αποτελούν τις τρεις βασικές κατηγορίες κόκκινων δανείων που ζητούν να αγοράσουν τα ξένα funds. Η τελική μάχη για τα κόκκινα δάνεια θα κριθεί τον Δεκέμβριο, στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο», όπου θα αποφασιστεί...
το πλαίσιο διαχείρισης των δανείων σε καθυστέρηση. Δανειστές, κυβέρνηση και τραπεζίτες συμμετέχουν στις διεργασίες που θα διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο, με την κάθε πλευρά να υποστηρίζει τις δικές της απόψεις.



Οι δανειστές είναι αμετακίνητοι στη θέση τους να μπορούν να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια σε funds χωρίς εξαιρέσεις και κατηγοριοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένουν να πουλιούνται σε εταιρείες-κοράκια όλα τα δάνεια, ακόμα και τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εμφανίζεται άκαμπτη όσον αφορά στα στεγαστικά δάνεια και κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εξής θέση: «Πωλήσεις στεγαστικών πάνω από το πτώμα μας». Οι τραπεζίτες, από την άλλη, δεν θέλουν να πουληθούν τα δάνεια και επιδιώκουν συμφωνία που θα οδηγεί σε ένα πλαίσιο το οποίο θα επιτρέπει να παραχωρούν μόνο τη διαχείρισή τους σε εξειδικευμένες εταιρείες.

Η κυβέρνηση δίνει μάχη με σκοπό να τεθούν ορισμένοι περιορισμοί, έτσι ώστε να πουληθούν μεν τα επιχειρηματικά δάνεια μεγάλων εταιρειών, αλλά να εξαιρεθούν τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά των μικρομεσαίων. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη καθώς αν πουληθούν, για παράδειγμα, δάνεια μικρομεσαίων (που παρουσιάζουν καθυστέρηση σε ποσοστό 60%-70%), τα περισσότερα εξ αυτών συνοδεύονται με εξασφαλίσεις που συνδέονται με ακίνητα τα οποία είναι είτε κατοικίες είτε επαγγελματική στέγη των δανειοληπτών.

protothema.gr

Read more...

Κατάληψη γονέων...


...στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής...
Η Ένωση Γονέων Δήμου Σαρωνικού κατέλαβε το πρωί της Δευτέρας τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, διαμαρτυρόμενη για την «τραγική κατάσταση στα σχολεία».
Βασικά αιτήματα της Ένωσης Γονέων είναι η...
κάλυψη όλων των κενών και να παραμείνουν ανοικτά όλα τα ολοήμερα σχολεία. Όπως τονίζουν τα μέλη της «η κατάσταση που βιώνουν τα σχολεία του Δήμου μας 2,5 μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, παραμένει τραγική.  Τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ΚΕΝΑ. Ολοκληρώνεται η κατάργηση του ολοήμερου με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ιδιωτική εκπαίδευση σε βάρος της δημόσιας και βάλλονται ακόμα περισσότερο οικονομικά οι οικογένειές μας.

»Από την άλλη, η Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας αποποιούνται των ευθυνών τους για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν».

Read more...

Ο Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής...



Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από περίπου δύο τρίτα των εκλογικών κέντρων, είπε ο επικεφαλής της εκλογικής αρχής της χώρας, ενώ ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι παραδέχθηκε...
την ήττα του, νωρίς σήμερα το πρωί.

Μετά από τηλεφώνημα στον Μάκρι, ο Σιόλι δήλωσε, «Ο λαός της Αργεντινής [...] εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο, τον Μαουρίτσιο Μάκρι, τον οποίο μόλις συνεχάρηκα τηλεφωνικά».

Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, 56 ετών, νίκησε το φαβορί των προεδρικών εκλογών, όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, τον Σιόλι, με 53,46% των έως τώρα καταμετρηθέντων ψήφων, ενώ ο Σιόλι έχει λάβει 46,54%. Έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 66% των εκλογικών κέντρων.
«Όλα υποδηλώνουν ότι φτάνουμε σε ποσοστό το οποίο δείχνει μια τάση πλέον» είπε ο Αλεχάνδρο Τούλιο, διευθυντής της Εθνικής Εκλογικής Διεύθυνσης.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, στην ηγεσία της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το 2007, αφού διαδέχθηκε τον σύζυγό της, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls, που έδειχναν νίκη του Μάκρι, υποστηρικτές του δημάρχου του Μπουένος Άιρες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πανηγυρίζοντας στην έδρα του συνασπισμού Cambiemos (Ας Αλλάξουμε) του Μαουρίτσιο Μάκρι.

Read more...

Μπαράζ συλλήψεων και στρατοκρατία στην πόλη φάντασμα...


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ3
... των Βρυξελλών (ΦΩΤΟ)...
Η αστυνομία του Βελγίου συνέλαβε 16 άτομα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου αλλά δεν βρήκε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τον Βέλγο υπήκοο που θεωρείται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στη Γαλλία, είπε ο γενικός εισαγγελέας σήμερα το πρωί.

Κατά τη...
διάρκεια 19 επιδρομών στις Βρυξέλλες, η αστυνομία πυροβόλησε ένα αυτοκίνητο αλλά δεν ήταν γνωστό αν αυτοί μέσα στο όχημα ήταν συνδεδεμένοι με τους καταζητούμενους, είπε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Tύπου. Πρόσθεσε ότι εκτός από την πρωτεύουσα, ερευνήθηκαν και τρία σπίτι στη νότια πόλη Σαρλερουά.

Η αστυνομία έκανε επιδρομές σε έξι συνοικίες των Βρυξελλών και τη Σαρλρουά μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες ο Αμπντεσλάμ, που θεωρείται ο τελευταίος επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι, εθεάθηκε σε μία από αυτές.

«Μπορούμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν βρέθηκαν όπλά ή εκρηκτικά. Ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ δεν βρέθηκε κατά τις επιδρομές,» είπε ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σύπτ, προσθέτοντας ότι «δεκαέξι άτομα είναι υπό κράτηση. Ο δικαστής θα αποφασίσει αύριο αν θα παραμείνουν υπό κράτηση.»

Χθες, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μιλώντας μετά από συνάντηση των επικεφαλής δυνάμεων ασφαλείας για την επανεξέταση του επίπεδου συναγερμού στο οποίο βρίσκονται οι Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από φόβο ότι μπορεί να υποστεί μια επίθεση σαν εκείνη του Παρισιού.

Τεράστιο στρατόπεδο οι Βρυξέλλες

Η φωτεινή πόλη των Βρυξελλών θυμίζει πλέον νεκρή φύση, ενώ σε όποια γωνιά και αν κοιτάξει κανείς βλέπει αστυνομικούς και στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Υπό τον φόβο αυτό, διατηρείται το επίπεδο συναγερμού στον ύψιστο βαθμό 4 και τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέλ.

Μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Βελγίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στην περιφέρεια των Βρυξελλών, όπως και τα πανεπιστήμια, μια απόφαση «ιστορική» όπως τη χαρακτηρίζουν τα βελγικά μέσα επικοινωνίας. Το μετρό δε θα ανοίξει ούτε αύριο, ενώ οι αρχές καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση.

Νέα αξιολόγηση της επικινδυνότητας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Σ. Μισέλ ανέφερε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Βελγίου δε συνέστησε τη λήψη περαιτέρω μέτρων, από αυτά που ισχύουν για την πόλη. «Υπολογίζουμε ότι τα εν λόγω μέτρα θα δυσκολέψουν την οικονομική και επαγγελματική ζωή της πόλης», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός πριν από λίγο.

«Κάνουμε τα πάντα για την επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς το γρηγορότερο δυνατό», είπε και πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος παραμένει σοβαρός και άμεσος»..
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ4ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ5ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ7ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ8ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ9ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ10ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ11ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ12ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ13ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ14

Read more...

Κακλαμάνης "πυροβολεί" Παπαμιμίκο...


 ...και στηρίζει Μεϊμαράκη...
Ο πρωταγωνιστής αυτού του φιάσκου, έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ανδρέας Παπαμικίκος, ο οποίος έχει μπει σε ένα λαγούμι... 
Αστραψε και βρόντηξε το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης κατά του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
«Ο πρωταγωνιστής αυτού του φιάσκου, γιατί για φιάσκο πρόκειται, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ανδρέας Παπαμικίκος και παριστάνει...
ακόμα τον γραμματέα του κόμματος, έχει μπει σε ένα λαγούμι και δεν λέει να βγει. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο πρωινό του Παπαδάκη. Και πρόσθεσε:

«Ζητάω συγγνώμη στους απλούς και ανώνυμους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες».

«Ακόμη και ο κ. Τζιτζικώστας που είναι φίλος με τον κ. Παπαμιμίκο, ζήτησε την παραίτησή του», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, που ζήτησε και ο κ. Τζιτζικώστας αλλά και ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Είναι αστείο να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης».

«Αν εντός της ημέρας οι 4 υποψήφιοι δεν συνεννοηθούν, τότε την εγγύση των διαδικασιών θα την πάρει στα χέρια της η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Καραμανλής είναι μέλος της ΚΟ», πρόσθεσε.

Read more...

Με πλάνα από την ταινία GI Joe η νέα απειλή...


Βίντεο: Με πλάνα από την ταινία GI Joe η νέα απειλή από το Ισλαμικό Κράτος κατά της Γαλλίας... από το Ισλαμικό Κράτος κατά της Γαλλίας.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...
Ένα νέο βίντεο στο οποίο εκτοξεύουν απειλές κατά της Γαλλίας έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, συνεχίζοντας το μπαράζ βίντεο στα οποία προειδοποιούν με επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Στο...
συγκεκριμένο βίντεο με τίτλο «Το Παρίσι γκρεμίστηκε» ξεχωρίζει το πλάνο από την ταινία GI Joe του 2009 στο οποίο φαίνεται να καταρρέει ο Πύργος του Άιφελ.

Στο εξάλεπτης διάρκειας βίντεο οι τζιχαντιστές κάνουν λόγο για νέες επιθέσεις «χειρότερες από αυτές της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ».

Στα πλάνα περιλαμβάνεται και μια εικόνα αεροπλάνου της Air France στον διάδρομο απογείωσης με τους τζιχαντιστές να λένε σε ένα μείγμα Αραβικής και Γαλλικής γλώσσας ότι οι Γάλλοι «θα πληρώσουν το τίμημα» όταν θα ταξιδεύουν σε άλλες χώρες.

Στο βίντεο εμφανίζονται δύο τζιχαντιστές, ένας μασκοφόρος και ένας με ακάλυπτο το πρόσωπό του, με τη γαλλική τηλεόραση να υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον Γιάνις Μπελαμρά, ένα πρώην delivery-boy που τώρα έχει αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Γουαντούτ.

Read more...