Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Γιωργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες


Δηλώσεις Γιωργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣRead more...

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 7 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων 7 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ 16 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Μ. ΧΟΡΕΥΤΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΟΜΠΡΕΛΑ» ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ»

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Read more...

ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ


Το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την σημερινή, ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη για την κυβέρνηση, άρχισε νέες διαρροές. "Θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα" λένε οι συνεργάτες του Νίκου Δένδια, προφανώς για να δημιουργήσουν ευνοϊκότερο κλίμα στα... κεντρικά δελτία ειδήσεων και κυρίως στις εφημερίδες που θα κυκλοφορήσουν αύριο. Επί της ουσίας καμία τέτοια προοπτική δεν διαφαίνεται από τη Γερμανική Δικαιοσύνη. Είναι άγνωστο και ουδείς γνωρίζει εάν και πότε θα εκδοθεί ο Μ. Χριστοφοράκος. Αυτή είναι η πραγματικότητα...

fimotro

Read more...

Γιώργος Ντόλιος: «Ο πρωθυπουργός της χώρας, ήρθε στην Θράκη για να προσκυνήσει στο νέο σύμβολο των Θρακών που λέγεται … Ευριπίδης!»Απ’ τους λίγους πολιτικούς που τα είπαν έξω από τα δόντια και με μόνο γνώμονα την αλήθεια ήταν ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, σε ότι αφορά την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Κομοτηνή και τον κουμπάρο του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο βουλευτής εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός κάνοντας λόγο για κωμωδία από πλευράς του Κώστα Καραμανλή ενώ με σκληρά λόγια μίλησε και για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ήρθε στην Θράκη για να προσκυνήσει στο νέο σύμβολο των Θρακών που λέγεται … Ευριπίδης! Η Παναγία Κοσμοσώτηρα τέλος! Το νέο σύμβολο είναι ο Ευριπίδης μας.», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ντόλιος.
Δείτε τις δηλώσεις του…

Πάντως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν πως το συνέδριο υποβαθμίστηκε και πήρε έναν προεκλογικό χαρακτήρα λόγο της παρουσίας του πρωθυπουργού. Η φετινή διοργάνωση δεν άγγιξε τα πραγματικά προβλήματα της Θράκης, σχολίασε ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Λευτέρης Χατζόπουλος. Ο ίδιος τόνισε πως αρκετές από τις προτάσεις που έκανε η Ομοσπονδία απορρίφθηκαν από την οργανωτική επιτροπή, η οποία επέλεξε το συνέδριο να αφορά καθαρά την ανάπτυξη της Θράκης. Ένα θέμα, το οποίο συζητείται σε κάθε ευκαιρία, πρόσθεσε ο Λευτέρης Χατζόπουλος χωρίς ουσιαστική πρόοδο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χάρης Δεληγιάννης μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Κεντρικής Ευρώπης. Ο ίδιος τόνισε πως ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του πρωθυπουργού, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος του ήταν καθαρά προεκλογικός και δεν έδινε λύση στα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου.

piazzadelpopolo

Read more...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ;


Για να καταλάβετε πόσο διαλυμένη είναι η κυβέρνηση Καραμανλή, αρκεί να γράψουμε το παρακάτω -πέρα για πέρα- αληθινό περιστατικό. Ο Παυλόπουλος είχε αποφασίσει να κάνει αλλαγές στους Περιφερειάρχες. Είχε ενημερώσει τον Καραμανλή και ο πρωθυπουργός είχε ανάψει το πράσινο φως. Ανάμεσα σε αυτούς που θα πήγαιναν σπίτι τους ήταν και ο Περιφερειάρχης Αττικής Μπάμπης Μανιάτης. Τι έγινε λοιπόν; Χωρίς να... ενημερωθεί επισήμως από κανένα ο Μανιάτης, πήγε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του και είδε να κάθεται στην καρέκλα του, ο τότε διαφαινόμενος διάδοχός του Κώστας Δόλογλου, ο οποίος είναι ξάδερφος του πρωθυπουργού! Ο περιφερειάρχης Αττικής έπαθε σοκ και άρχισε να βρίζει θεούς και δαίμονες. Πήρε τηλέφωνο την κολλητή του Ντόρα Μπακογιάννη η οποία για να τον προστατεύσει από την Κρήτη που βρισκόταν άρχισε τις... Χριστοπαναγίες(!) προς όλους. Και με ποιους δεν τα έβαλε... Μέχρι τον Καραμανλή πήρε τηλέφωνο. Την επόμενη (Πέμπτη) ο Δόλογλου έφυγε από το γραφείο και ο Μανιάτης εγκαταστάθηκε ξανά! Το περιστατικό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση είναι διαλυμένο μαγαζί. Εδώ ο Καραμανλής δεν μπορεί να αλλάξει έναν απλό περιφερειάρχη. Θα αλλάξει υπουργούς με σαρωτικό ανασχηματισμό;
fimotro


Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!


Τα Τουρκικά ΚΤΕΛ «αλωνίζουν» στην Ελληνική Θράκη εξυπηρετώντας Έλληνες μουσουλμάνους!

Αποκαλύπτεται το μεθοδευμένο ξεπούλημα της Θράκης στην Τουρκία

kostasxan.


Read more...

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΤΑ "ΦΕΣΙΑ" ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ!


Στο 1,954 δισ. ευρώ έφτασε η αξία των ακάλυπτων επιταγών στο επτάμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες μικρές και... μεγάλες επιχειρήσεις. Μαζί με τις απλήρωτες συναλλαγματικές, τα «φέσια» ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα, ανέρχονται σε 2,094 δισ. ευρώ. Σε ποσοστό, η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα φθάνει το 182% ενώ ως προς τα τεμάχια, η αύξηση φθάνει στο 193%.
fimotro


Read more...

Αναβάλλεται προσωρινά η έκδοση Χριστοφοράκου

Αναστέλλει προς το παρόν την παράδοση του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Δένδιας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αναστέλλει προς το παρόν την παράδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens Μ. Χριστοφοράκου στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Κρατική Τηλεόραση το Συνταγματικό Δικαστήριο ζήτησε χρονικό περιθώριο για να μελετήσει το φάκελο που προσκόμισαν οι συνήγοροι του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Μετά από αυτή την εξέλιξη η αναχώρηση του 4ου ειδικού ανακριτή, Ν. Ζαγοριανού, μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως οι ελληνικές αρχές αισιοδοξούν για την άμεση παράδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ηellas, παρά την προσφυγή των συνηγόρων του φυγόδικου στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καθώς εκτιμάται ότι ήδη είναι πολύ αργά για τον κ. Χριστοφοράκο και πως η διαδικασία δεν πρόκειται να ανασταλεί, με τη σχετική απόφαση του Εφετείου του Μονάχου να είναι άμεσα εκτελεστέα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος καλείται να δικαστεί στη χώρα μας για αδικήματα στο πεντάμηνο από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο 2003 για τρία εμβάσματα 1.450.000 ευρώ και θα κληθεί να απαντήσει αν οι αποδέκτες αυτών των χρημάτων είναι πολιτικά πρόσωπα ή δημόσιοι λειτουργοί.

Μήνυμα από τη Deutsche Welle έστειλε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσω του συνηγόρου: "Θα σεβαστώ την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και αν δεν κάνει δεκτή την προσφυγή, θα έρθω στην Ελλάδα με ψηλά το κεφάλι. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη της πατρίδας μου".

Οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου ελπίζουν ότι θα γίνει δεκτή η προσφυγή τους και με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων θα διατάξουν την αναστολή της διαδικασίας παράδοσης του πελάτη τους.

Όπως είπε ο Στέφαν Κουρζάβε στη Deutsche Welle, το Συνταγματικό Δικαστήριο θα τον ενημερώσει, αν θα δώσει εντολή στην Εισαγγελία για να διακόψει τη διαδικασία παράδοσης. Αν δεν το κάνει, τότε ο δρόμος της παράδοσης είναι ολάνοιχτος.

Νωρίτερα, ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες για το σχέδιο μεταφοράς Χριστοφοράκου στην Αθήνα στην περίπτωση που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας δεν ζητήσει τη διακοπή της διαδικασίας έκδοσης, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι συνήγοροι του.

nooz.gr

Read more...

Επ' αόριστον...


Δεν τους κάθισαν οι "χειροπέδες" . Δεν έρχεται...
Δεν έρχεται ο κύριος Μιχάλης. Την πάτησαν οι σεναριογράφοι της Ν.Δ. Το πλάνο του Χριστοφοράκου να κατεβαίνει με τις χειροπέδες από το αεροπλάνο, δε θα το δούμε. Προσωρινά. Και όπως γνωρίζετε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Η γερμανική δικαιοσύνη, που δείχνει να είναι πραγματικά ανεξάρτητη και να μην παίζει σε πολιτικά παιχνίδια, έβαλε...

φρένο στην έκδοση Χριστοφοράκου. "Στείλτε μας περισσότερα στοιχεία" , είπαν οι Γερμανοί δικαστές στους Έλληνες. Όπερ σημαίνει, αυτό που έλεγε ο παππούς μας "ζήσε Μάη μου" .
nonews-news

Read more...

Ι.ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ο Βαρθολομαίος μας νοικοκύρεψε τα οικονομικά μας...


Φοβερή δήλωση. Τους νοικοκύρεψε. Αμ βέβαια, τόσα λεφτά του έδινε ο Χριστοφοράκος, πως να μη νοικοκύρευε και το ταμείο; Μα τι κοτσάνες είναι αυτές που λένε το 'να μετά το άλλο τα στελέχη της Ν.Δ. ! Ο Τραγάκης το πρωί στο MEGA, αφού έσκισε το γαλάζιο (φοβερή απόχρωση, πού το πέτυχε; Ταίριαζε με το τεράστιο αγκωνάρι- σήμα Ralph Lauren- που φόραγε ο Δ.Τάκης) πουκάμισό του από αγανάκτηση για τη Ν.Δ. , που δεν...

πήρε ούτε δραχμούλα, και φυσικά ευρούλι από τη SIEMENS, είπε και το καταπληκτικό:
"Το αποκλείω (άντε τώρα βρες τον πεθαμένο να στο επιβεβαιώσει) να πήρε ο Βαρθολομαίος έστω μια δραχμή από τη SIEMENS. Ως ταμίας ήταν ο άνθρωπος που νοικοκύρεψε τα οικονομικά της Ν.Δ. " .
Μα αν δεν υπήρχε παραδάκι στο ταμειάκι κύριε Τραγάκη, τι σκ... νοικοκύρεμα θα 'κανε ο συγχωρεμένος; ...


nonews-news

Read more...

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΠΕΣ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ρεπορτάζ : Γιάννης Σαραντάκος
(από το Έθνος)

Η προσπάθεια έκδοσης στην Ελλάδα του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, κ. Μ. Χριστοφοράκου, συμπίπτει χρονικά με την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις εκλογές και τον ανασχηματισμό. Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου, έχει -σύμφωνα με πληροφορίες- καταλήξει στις... στις κινήσεις που θα κάνει το αμέσως προσεχές διάστημα και από σήμερα ξεκινά «κύκλο» επαφών με τους κορυφαίους υπουργούς προκειμένου να τις ανακοινώσει.
Σιούφας και Παυλόπουλος είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί για πρόωρες εκλογές αλλά και για ανασχηματισμό στην παρούσα φάση. Υπέρ του ανασχηματισμού πριν από τη ΔΕΘ έχουν ταχθεί οι Β. Μεϊμαράκης και Δ. Αβραμόπουλος. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για εκλογικό αιφνιδιασμό Ντ. Μπακογιάννη και Γ. Σουφλιάς
Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει για ακόμη μία φορά να δώσει τέλος στο ιδιότυπο καθεστώς ακυβερνησίας που επικρατεί στη χώρα, καθώς τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο αλλά και του ανασχηματισμού οδηγούν τους υπουργούς αλλά και τους επικεφαλής των δημόσιων οργανισμών στην πλήρη απραξία.
Υπουργοί -τακτικοί συνομιλητές του κ. Καραμανλή- πρόκριναν τις τελευταίες ημέρες το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού και όχι των πρόωρων εκλογών. Καθώς -όπως εξηγούσαν- το να «στήσει» κάλπες αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός και με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί η έλευση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως απόπειρα απόδρασης του πρωθυπουργού από το σκάνδαλο της Siemens.
Παράλληλα, στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι οι εκλογές τώρα ισοδυναμούν με παράδοση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένει πάνω από το 4%.
Στο πλαίσιο της αποφυγής των πρόωρων εκλογών εντάσσονται και οι διαρροές που έκαναν τις τελευταίες 48 ώρες μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού, ότι δήθεν η κυβέρνηση αναλαμβάνει (και πάλι) πρωτοβουλίες για την κάθαρση του πολιτικού βίου της χώρας.
Ουσιαστικά, οι σχετικές πληροφορίες περί νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για το «πολιτικό χρήμα» και οι αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών επιδιώκεται να λειτουργήσουν και ως επικοινωνιακό αντίβαρο στο ενδεχόμενο έλευσης του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens στην Αθήνα και των όσων σχεδιάζει (;) να καταγγείλει.
Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Καραμανλής δεν θα αργήσει να ανακοινώσει τις αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς θέλει να εμφανιστεί στη ΔΕΘ έχοντας αφενός εκπέμψει το μήνυμα της ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων και αφετέρου γνωρίζει ότι η διαιώνιση της σχετικής φιλολογία μόνο κακό κάνει στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους τομείς που θα δώσει έμφαση είναι:
Στο επικοινωνιακό επιτελείο, όπου επικεφαλής αναμένεται να τοποθετηθεί κορυφαίος υπουργός.
Στο κόμμα, με την αντικατάσταση του κ. Λ. Ζαγορίτη, ο οποίος θα μετακινηθεί στην κυβέρνηση. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν φήμες περί μετακίνησης στο κόμμα του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, κάτι που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν.
Στη λειτουργία της κυβέρνησης, με την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, με την αναβάθμιση του τομέα δημόσιας τάξης αλλά και της συγκρότησης υπουργείου Οικονομικών, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με τα έσοδα του Δημοσίου.
Σύγκληση οργάνωνΣύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, προκειμένου αφενός να εκλέξει τον νέο γραμματέα και αφετέρου να τονώσει το ηθικό των βουλευτών και των κομματικών στελεχών.
ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣΟι εισηγήσεις των κορυφαίων στον πρωθυπουργό
Πολλές και ποικίλες είναι οι απόψεις των κορυφαίων υπουργών σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του πρωθυπουργού και ειδικότερα στα θέματα εκλογές και ανασχηματισμός.
Ο κ. Καραμανλής, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ολιγοήμερες διακοπές του, συζήτησε με όλους, αλλά σε κανέναν δεν «άνοιξε τα χαρτιά του», προφανώς διότι δεν είχε αποφασίσει το τι θα πράξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή οι κ. Σιούφας και Παυλόπουλος, οι οποίοι είναι επίσης εξαιρετικά επιφυλακτικοί και προς το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού. Ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών θεωρούν ότι το ισχύουν κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αποδώσει εάν κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς και παράλληλα σημειώνουν ότι το κόστος της προσφυγής στις κάλπες πρέπει να «χρεωθεί» εξ ολοκλήρου στον κ. Γ. Παπανδρέου. Υπέρ του ανασχηματισμού πριν από τη ΔΕΘ έχουν ταχθεί οι υπουργοί κ. Μεϊμαράκης και Αβραμόπουλος.
Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, έχει μιλήσει για τη δημιουργία ενός σχήματος μάχης, που θα πρέπει να οδηγήσει τη ΝΔ στις εκλογές οποτεδήποτε και εάν αυτές γίνουν. Κατά του ανασχηματισμού έχει ταχθεί ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος τονίζει στις κατ ιδίαν συζητήσεις του ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα «μετρά» μόλις οκτώ μήνες ζωής.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει επισημάνει ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Μάρτιο είναι μεγάλο και δύσκολο και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο. Το ίδιο ενδεχόμενο δεν αποκλείει ούτε η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη, η οποία διευκρινίζει πάντως ότι η κυβέρνηση πριν «στήσει κάλπες» πρέπει να παρουσιάσει με ρεαλισμό την κατάσταση της οικονομίας.

fimotro

Read more...

ΚΑΜΙΝΙ Η ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ!...


Ρεπορτάζ : Χάρης Καρανίκας
(από ΤΑ ΝΕΑ)

«Από τους 21 βαθμούς Κελσίου που είχε όταν ξεκινήσαμε από το παραθαλάσσιο Γιαννιτσοχώρι, η θερμοκρασία ανέβαινε στους 34 βαθμούς στα καμένα της Νέας Φιγαλείας. Η απόσταση είναι περίπου 15 χιλιόμετρα...». «Πηγαίναμε... στο χωριό για το γλέντι ενός γάμου. Τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στις 12.00 τα μεσάνυχτα δεν έχουμε ξαναζήσει. Νομίζαμε ότι βρισκόμασταν σε άλλη χώρα, κάπου στην Αφρική», λέει στα «ΝΕΑ» ο 34χρονος Κυριάκος Παπακυριακόπουλος, μόνιμος κάτοικος στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, που μέτρησε τη συγκεκριμένη διαφορά θερμοκρασίας το Σάββατο 25 Ιουλίου με το θερμόμετρο του αυτοκινήτου του. Όπως αναφέρει, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική: «Με το που κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο στη Νέα Φιγάλεια μας έπιασε η αναπνοή μας. Είχε λίγο αεράκι, το οποίο όμως ήταν πάρα πολύ ζεστό. Φυσούσε από ανατολικές διευθύνσεις, από το βουνό, όχι από τη μεριά της θάλασσας», λέει ο κ. Παπακυριακόπουλος. «Όταν υπήρχε το δάσος τα βράδια φορούσαμε ζακέτες για να αντέξουμε τη δροσιά» «Όταν υπήρχε το δάσος, η θερμοκρασία σπάνια ξεπερνούσε τους 25 βαθμούς τα βράδια- ακόμα και όταν η υπόλοιπη χώρα έβραζε. Με τον καύσωνα για πρώτη φορά είχαμε θερμοκρασίες μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει ο κ. Στάθης Κοκαλιάρης από τη Μάκιστο, το χωριό που είχε τις περισσότερες καταστροφές με τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007. «Από το καλοκαίρι με τις φωτιές, που όλα ήταν γκρι, σίγουρα η περιοχή έχει πρασινίσει αρκετά. Πριν από τις πυρκαγιές βέβαια για να αντέξουμε τη δροσιά τα βράδια φορούσαμε ζακέτες και όταν πέφταμε για ύπνο σκεπαζόμασταν. Τώρα πια δεν χρειάζονται αυτά. Ο αέρας που κατεβαίνει από το βουνό, οι κατεβασιές, είναι
ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΡΕΥΝΕΣ
Στα καμένα η θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους μπορεί να είναι έως και 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη απ΄ ό,τι πριν ζεστές», συμπληρώνει ο κ. Κοκαλιάρης, που διαπιστώνει όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της Ηλείας ότι οι φωτιές του 2007 έχουν ως συνέπεια πλέον να «ψήνονται» τα καλοκαίρια. Όπως επισημαίνει ο κ. Μανόλης Αναδρανιστάκης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η αύξηση της θερμοκρασίας σε περιοχές όπου υπήρχε δάσος που κάηκε είναι δεδομένη. «Ωστόσο, δεν είμαστε σε θέση να καταγράψουμε με ακρίβεια την άνοδο που παρατηρείται στις συγκεκριμένες περιοχές της Ηλείας», λέει και εξηγεί ότι ο σταθμός της ΕΜΥ βρίσκεται στον Πύργο, μακριά από τις καμένες περιοχές γύρω από τη Ζαχάρω. Και σε μικρότερες αποστάσεις Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μάνθο Σανταμούρη, διαφορές θερμοκρασίας της τάξεως των 13 βαθμών Κελσίου, όπως στην περίπτωση του Γιαννιτσοχωρίου και της Νέας Φιγαλείας, μπορούν να καταγραφούν και σε μικρότερες αποστάσεις: «Αν δεν έχουμε ανέμους που να μεταφέρουν τις θερμές ή τις ψυχρές μάζες αέρα, τέτοια διαφορά μπορεί να υπάρξει και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων όταν μιλάμε για πε ριοχές με καμένα κοντά σε ακτές όπου υπάρχει η θαλάσσια αύρα που ρίχνει κατά πολύ τη θερμοκρασία. Προφανώς όταν παρατηρήθηκε η συγκεκριμένη διαφορά θερμοκρασίας των 13 βαθμών Κελσίου δεν είχε ισχυρούς ανέμους», επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Σανταμούρης. Όσον αφορά τα καμένα στην Πάρνηθα, σε έρευνα στην οποία συμμετείχε ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βρέθηκε ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια του εδάφους μπορεί να είναι έως και 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη απ΄ ό,τι πριν, όταν δηλαδή υπήρχαν δέντρα και πυκνή βλάστηση. «Στον αέρα η διαφορά ανέρχεται σε λίγους βαθμούς και αυτό αφορά την περιοχή των καμένων. Κατά τη γνώμη μου δεν επηρεάζεται σημαντικά η ευρύτερη περιοχή», αναφέρει ο κ. Λαγουβάρδος. Παράμετροι «Αναμφισβήτητα σε μία περιοχή όπου πριν υπήρχε δάσος και τώρα είναι καμένη οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Μόλις αρχίζει να ξαναβγαίνει βλάστηση, οι θερμοκρασίες μειώνονται στο έδαφος. Όσον αφορά τη θερμοκρασία αέρα, αυτή εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως το κατά πόσο φυσούν άνεμοι και ποια είναι η διεύθυνσή τους. Γενικότερα όμως μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να αυξηθεί κατά μέσο όρο 1,5 βαθμό Κελσίου», συμπληρώνει ο κ. Μάνθος Σανταμούρης.

fimotro

Read more...

"ΚΛΗΡΩΝΕΙ" ΓΙΑ ΤΑ 850 ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ SHELL


Ρεπορτάζ : Γιώργος Φιντικάκης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Επιταχύνονται οι ανακατατάξεις στην εγχώρια αγορά καυσίμων τόσο σε επίπεδο εταιρειών όσο και σε επίπεδο πρατηρίων μετά την εξαγορά της ΒΡ από τα ΕΛΠΕ και την επικείμενη πώληση της Shell, που οι πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνεται εντός του Σεπτεμβρίου. Υποψήφιοι αγοραστές για τα... 850 πρατήρια της Shell είναι η Αvin (Μotor Οil) και η ισραηλινή Delek Group. Παράλληλα, στο σύνολό τους οι ελληνικές εταιρείες προχωρούν σε χαρτογράφηση των δικτύων που είτε έχουν εξαγοραστεί (ΒΡ από τα ΕΛΠΕ) είτε βρίσκονται προς πώληση (Shell), ώστε με την ολοκλήρωση των εξαγορών να εντάξουν στο δικό τους δίκτυο όσα πρατήρια δεν χωρέσουν στα νέα σχήματα. Στελέχη ελληνικών εταιρειών επικαλούνται την πείρα του παρελθόντος από παρόμοιες εξαγορές (ΒΡ- Μobil, ΕΛΠΕ- Γ. Μαμιδάκης) και τονίζουν ότι πάντα ένας αριθμός πρατηρίων, λόγω αλληλοκάλυψης στα δίκτυα, καλείται υποχρεωτικά να αλλάξει σήμα. Μάλιστα, εκτιμάται ότι από τις εξαγορές των δύο πολυεθνικών αναμένεται να περισσέψουν περί τα 300-400 πρατήρια, πολλά από τα οποία θα προσαρτηθούν στα δίκτυα των ελληνικών εταιρειών που ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Τις εξελίξεις παρακολουθούν με προσοχή εταιρείες σαν τις Εlinoil, Αegean, Jetoil, Revoil, ΕΤΕΚΑ, που τα τελευταία χρόνια, χάρη στις χαμηλότερες τιμές, το μικρότερο λειτουργικό κόστος, τις συνεχείς επενδύσεις και τη μεγαλύτερη ευελιξία έναντι των μεγάλων, αποσπούν συνεχώς μερίδια αγοράς. Τελειώνει της Shell Στο μέτωπο της Shell, αν και ο επικεφαλής της πολυεθνικής Ρeter Voser είχε διευκρινίσει ότι η διαδικασία πώλησης θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, οι πληροφορίες θέλουν το ζήτημα να κλείνει τον προσεχή μήνα. Η πώλησή της εκκρεμεί από τoν περασμένο Ιούνιο, καθώς η μητρική Royal Dutch Shell φέρεται να προσδοκούσε πολύ υψηλότερες προσφορές από αυτές που τελικώς κατατέθηκαν, και αποφάσισε να παρατείνει τη διαδικασία. Αναφορικά με τα προσφερόμενα τιμήματα, έχουν ακουστεί ποσά της τάξης των 300 εκατ. δολαρίων, χωρίς φυσικά να μπορούν να επιβεβαιωθούν, έναντι των 359 εκατ. ευρώ που έδωσαν τα ΕΛΠΕ για την ΒΡ, το δίκτυο της οποίας όμως είναι μεγαλύτερο (πάνω από 1.200 πρατήρια, έναντι 850 της Shell). Βασικοί διεκδικητές της Shell παραμένουν η Μotor Οil του ομίλου Βαρδινογιάννη (που στη λιανική δραστηριοποιείται μέσω της Αvin) και η ισραηλινή Delek Group, ενώ αποτελεί μυστήριο το αν υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες, αφού τη διαδικασία χειρίζεται η μητρική από το εξωτερικό με άκρα μυστικότητα. Πάντως, πληροφορίες που είχαν έλθει προ μηνός στο προσκήνιο για ενδιαφέρον δύο ρωσικών εταιρειών, ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν. Μονόδρομος για Μotor Οil Ένα είναι βέβαιο: Δεδομένης της αδιαμφισβήτητης πλέον κυριαρχίας του ομίλου των ΕΛΠΕ στην αγορά, που μετά την εξαγορά της ΒΡ αριθμεί 2.500 πρατήρια, η απόκτηση από τη Μotor Οil του δικτύου της Shell μοιάζει μονόδρομος, αν θέλει να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Εφόσον η Αvin καταφέρει να ντύσει στα γαλάζια το δίκτυο της “αχηβάδας”, θα αριθμεί στόλο 1.450 πρατηρίων. Διαφορετικά, θα παραμείνει στα σημερινά δικά της 600 πρατήρια και κάποιος άλλος θα την ξεπεράσει κατά πολύ, ενισχυόμενος με τα περίπου 850 πρατήρια της Shell. Μικρότερο δίκτυο- μεγαλύτερο μερίδιο Τα φιλέτα της Shell είναι τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια της θυγατρικής της Μυρτέα, που κατά γενική ομολογία θεωρούνται άκρως επιτυχημένα, ενώ ο μητρικός όμιλος έχει αποφασίσει να διατηρήσει τους κλάδους αεροπορικών καυσίμων και φυσικού αερίου (Shell Gas). Η Shell, αν και με λιγότερα πρατήρια σε αριθμό από ό,τι η ΒΡ, έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις βενζίνες. Επίσης, σε περίπτωση απόκτησής της από την Αvin (Μotor Οil), αν και σε αριθμούς το ενωμένο αυτό δίκτυο θα είναι μικρότερο από το αντίστοιχο των ΕΚΟ- ΒΡ, θα έχει λιγότερες γεωγραφικές επικαλύψεις. Σημειωτέον ότι εξαγορά της Shell από την Αvin προσφέρει πρόσβαση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου σήμερα ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει μικρή παρουσία, χάρη στους αποθηκευτικούς χώρους σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη που διαθέτει η πολυεθνική.

fimotro

Read more...

Η ΞΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!


Ρεπορτάζ : Λουκάς Δημάκας - Γιώργος Ζαχαριάδης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Από τρία μέτρα βάθος, στην ξέρα Κουτσούμπας, η οποία βρίσκεται 300 μέτρα εντός των ελληνικών υδάτων ανατολικά του Καστελλόριζου και νοτίως της βραχονησίδας Ψωμί, ανασύρθηκαν από Έλληνες βατραχανθρώπους συντρίμμια συσκευής που εντοπίζει υποβρύχια και όλα δείχνουν ότι... ανήκει στην τουρκική κορβέτα «Βodrum F-501». Η κορβέτα, συνοδεύοντας δύο αποβατικά πλοία που είχαν αποπλεύσει από λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου, κινούνταν στην περιοχή με βορειοδυτική κατεύθυνση- προφανώς προς τη Σμύρνη- πέρασε ωστόσο μέσα από σύμπλεγμα βραχονησίδων (Ψωμί κ.λπ.) μάλλον για να μπορέσει να δει αν στο λιμάνι του Καστελλόριζου υπάρχουν ελληνικά πολεμικά. Την περασμένη Τετάρτη, προφανώς εξαιτίας πρόσκρουσής της στην ξέρα απ΄ όπου πέρασε, είχε κινηθεί αργά στην περιοχή, ενώ τα αποβατικά μπήκαν στο απέναντι τουρκικό λιμάνι Κας. Οι κινήσεις αυτές ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση από την ελληνική πλευρά. Την επομένη- και ενώ η κορβέτα μπήκε στον τουρκικό ναύσταθμο Ακσάς συνοδεία ρυμουλκού- Έλληνες ψαράδες εντόπισαν ίχνη πρόσκρουσης στον ύφαλο Κουτσούμπας και για τις ενδείξεις ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Ακολούθησε με απόφαση του ΓΕΕΘΑ επιχείρηση ακριβούς προσδιορισμού του στίγματος της αποτύπωσης της κατάστασης κάτω από την επιφάνεια από βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού και εν συνεχεία άλλη επιχείρηση, ανάσυρσης των ευρημάτων, που εξελίχθηκε τη νύχτα της παραμονής της Παναγίας, υπό στενή επιτελική εποπτεία από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ. «Μίλησαν» γαλλικά Οι άνδρες των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) βρήκαν- και παρέδωσαν ήδη στους αρμόδιους εμπειρογνώμονες- καθαρά υδρόφωνα, κομμένα καλώδια και άλλα κομμάτια ανθυποβρυχιακού θόλου (σόναρ) γαλλικής κατασκευής- όπως είναι και όλα τα βασικά συστήματα της τουρκικής κορβέτας. Το λαμαρινένιο κέλυφος της συσκευής που βρίσκεται στην καρίνα του σκάφους ήταν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, σφηνωμένο σε βράχο, κομμάτι του οποίου είχε σπάσει και το είχε πλακώσει. Επισήμως ούτε από το υπουργείο Άμυνας ούτε από τα Γενικά Επιτελεία αναφέρεται ότι πρόκειται για συντρίμμια συσκευής σόναρ τουρκικού πολεμικού. Κι αυτό, όπως εκτιμούν αναλυτές και προκύπτει από τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος από το ελληνικό Πεντάγωνο, για να μη θεωρηθεί ως κομπορρημοσύνη. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην ξέρα... προσέκρουσε η κορβέτα που μέχρι εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε «αβλαβή διέλευση» από μια περιοχή όπου τον τελευταίο καιρό είχαν κλιμακωθεί οι τουρκικές προκλήσεις από ακτοφυλακίδες του λιμενικού και Τούρκους δημοσιογράφους- και όλα αυτά ενώ πρόσφατα είχαν γίνει αναφορές από την Άγκυρα περί αποστρατικοποίησης της περιοχής. Οι ενδείξεις αυτές είναι ο πλους της κορβέτας από το συγκεκριμένο σημείο, η ανάσχεση, αργότερα, της ταχύτητάς της, η είσοδός της στον ναύσταθμο με τη βοήθεια ρυμουλκού και φυσικά τα ευρήματα που... μιλούν γαλλικά, όπως όλη η κορβέτα. Στα στοιχεία αυτά προστίθενται και σειρά χαραγμάτων στα βράχια, πιθανόν από την προπέλα της «Βodrum». Επίσης, να σημειωθεί ότι τα δύο αποβατικά συνέχισαν αργότερα την πορεία τους προς Βορρά με τη συνοδεία άλλου πολεμικού... Και ελληνικά ατυχήματα Στην ξέρα Κουτσούμπας- μόλις 50 μέτρα από τη βραχονησίδα Ψωμί- είχε προκληθεί και ελληνικό ατύχημα, παλιότερα. Σύμφωνα με αφηγήσεις αξιωματικών, στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 στον ύφαλο είχε προσκρούσει κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια στροφής, στο πλαίσιο της αποστολής «Ξιφίας» που διεξάγεται σταθερά από το νοτιότερο στο βορειότερο σημείο των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων. Ναυτικά ατυχήματα με προσκρούσεις ή λανθασμένους υπολογισμούς δεν είναι σπάνια- συνήθως αν δεν έχουν συνέπειες στο αξιόπλοο του σκάφους δεν γίνονται ευρέως γνωστά και μένουν ως λόγια της πλώρης εντός της ναυτικής οικογένειας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και ατυχήματα με κυβερνήτες που συνέχισαν την καριέρα τους - κάποιοι απ΄ αυτούς είχαν και συνέχεια στον πολιτικό στίβο ως υπουργοί ή δήμαρχοι..
fimotro


Read more...

Μια στιγμή στην Ιστορία


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Πάρος, 16 Αυγούστου 2009, ώρα 9μμ
> Η ανάπαυλα των Πολεμιστών του Φωτός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Ραγκούσης,
θυμώνουν με την Ελλάδα της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, των σκανδάλων, της σήψης και σχεδιάζουν την Ελλάδα που μας αξίζει.
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι"
τους συνάντησε εδω, λίγες ώρες πριν ο αρχηγός του Πασόκ, επιστρέψει στην Αθήνα για την τελική μάχη ενάντια στο σκότος.

(Διαβάστε τι μας είπε, για την απόφασή του να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα...)


www.kourdistoportocali.com

Απο τον Βασίλη Μπόνιο

Δώδεκα μήνες πριν, τον έβλεπα εδώ στην ίδια άκρη του νησιού, να παλεύει με το δημοσκοπικό (παραγινομένο) φάντασμα του Καταλληλότερου. Ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να κοντράρει με τα κύματα των στημένων μετρήσεων και τους διαρκείς εκβιασμούς των "σεσημασμένων" νταβατζήδων, η οποίοι με τα ΜΜΕ που ελέγχουν, φρόντιζαν ν απελευθερώνουν κάθε τόσο τα ζιζάνια της αμφισβήτησης στο πρόσωπό του.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες ασφυκτιούσαν καθώς ένα σιδερένιο χέρι τους γράπωνε το πρόσωπο, σφραγίζοντας μάτια, μύτη, στόμα-την αναπνοή της σκέψης. Τα σκάνδαλα δεν "ακουμπούσαν" τον πρωθυπουργό που αναλάμβανε με ρομποτικές κινήσεις την ευθύνη-τεφάλ. Ωσπου ήρθε η ΔΕΘ, όπου ο Καραμανλής τα σκάτωσε για τα καλά, επιχειρώντας να καλύψει τους βαρυποινίτες στην συνείδηση των πολιτών, υπουργούς του. Αυτό ήταν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, που στο μεταξύ έδινε μια μάχη σαρώνοντας την Ελλάδα, είδε τα ντοπαρισμένα απο την κρατική διαφήμιση των media shops ΜΜΕ, να τον αντιμετωπίζουν με περισσότερο σεβασμό-ήταν η οργή του κόσμου (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μέγκα) και η πίεση κάποιων ιστοσελίδων του Διαδικτύου, που τους ανάγκαζε να καταπιούν τη γλώσσα τους.
Η σαρωτική νίκη στις Ευρωεκλογές (που κι αυτή επιχείρησαν να πριονίσουν) δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Γιώργος, βλέπει πλέον το Σύμπαν να συνωμοτεί υπερ του. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, οταν εκατομμύρια πολίτες εκει έξω νιώθουμε τόση οργή μέσα μας, που το να πάρουμε τις πέτρες όπως ο ίδιος είχε πει, είναι μάλλον κάτι ανώδυνο. Τα όπλα θα πάρουμε και θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε τον θάνατο (αργό, αλλά θάνατο) στον οποίο μας έχει καταδικάσει η πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος απο τη μεταπολίτευση.

Πριν απ αυτό στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, βλέπουμε την τελευταία μας ελπίδα-οχι γιατί ξαφνικά γίναμε όλοι Πασόκοι η λησμονήσαμε το πράσινο έπος των σκανδάλων-αλλά γιατί αυτός εδώ ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη απο δόξα και αξιώματα-τα έφαγε με το κουταλάκι απο τα γενοφάσκια του - έχει μια καθαρή ματιά στο βλέμμα και μια αποφασιστικότητα να βάλει τέλος στο non stop πάρτυ της διαφθοράς, στη κατρακύλα της πατρίδας μας.

-Πρόεδρε περιμένουμε απο σας να εξυγιάνετε το τόπο, να βάλετε ένα τέλος στη διαφθορά...

Μ αυτές τις "διαθέσεις" πλησιάσαμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που συζητούσε με τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γραμματέα του κόμματος (ενα στέλεχος για το οποίο ο Γιώργος έχει πολλούς λόγους να νιώθει περήφανος. Πρώτον ήταν μια δική του επιλογή, ένα πρόσωπο που δεν κατάγεται απο πολιτικό τζάκι και δεύτερον γιατί ο Ραγκούσης τα παει περίφημα τόσο στα κομματικά καθήκοντα, οσο και στην επικοινωνία μια και έχει τον τρόπο με τα παράθυρα-είναι απολαυστικός οταν ταπώνει τον Πρετεντέρη, για παράδειγμα)

"Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τα συμφέροντα. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε μ ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία. Γεννήθηκα μέσα σ αυτή, έχω ζήσει ξεχωριστές στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου και δεν μ ενδιαφέρει η δόξα της εξουσίας. Παλεύω και θα παλέψω για να μπουν κανόνες και να υπάρξει εξυγίανση στη πολιτική ζωή του τόπου. Είμαι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα με οποιοδήποτε κόστος..."


Αυτα μας είπε ο Γιώργος κι οταν ήλθε η ώρα να τον αποχαιρετήσουμε, νιώθαμε οτι αυτά που λέει τα εννοεί. Διακρίναμε μια ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα πίσω απ αυτές τις κουβέντες, που οταν τον ακους να τις λέει στη τηλεόραση, λόγω της ευγένειας που τον διακρίνει, χάνουν τη δύναμή τους.
Οταν όμως βρίσκεσαι απέναντί του, εισπράττεις αυτό που διαπιστώνουν εκείνοι που τον συναναστρέφονται καθημερινά: O Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη διαφθορά και στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα.
Σε λίγους μήνες θα τον κρίνουμε στη πράξη. Αλλωστε είναι μεγάλο στοίχημα για τον τρίτο της γενιάς των Παπανδρέου που θα κυβερνήσει τη πατρίδα του, να σημαδέψει θετικά την ιστορία. Μ εκείνη θ αναμετρηθεί...Read more...

Προς σαρωτικό ανασχηματισμό την Τρίτη...


Από τα "χείλη" του Γ. Λούλη κρέμεται και για τις εκλογές ο Κ. Καραμανλής


Από τον
Αντώνη - Μάριο Παπαγιώτη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Η ανίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό φαίνεται ότι άρχισε. Ο πρωθυπουργός έχει στα σκαριά τις κυβερνητικές αλλαγές οι οποίες παρά τα όσα λέγονται θα είναι, όπως μαθαίνω, σαρωτικές. Και είναι πολύ πιθανό να γίνουν αύριο Τρίτη - η οριστικοποίηση θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στην υπόθεση Χριστοφοράκου και τον ακριβή χρόνο "παράδοσης" του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens στη χώρα μας.
Ο Κ. Καραμανλής έχει συζητήσει με ελάχιστους τα σχέδια του για τον ανασχηματισμό. Ένας από αυτούς είναι ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης που θεωρεί ότι...

χρειάζονται οπωσδήποτε "ριζικές αλλαγές προσώπων" για να αποφύγει η ΝΔ την πλήρη εκλογική κατάρρευση. Ενήμερος είναι και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Αργύρης Καρράς.
Επίσης, ο κ. Λούλης
είναι μεταξύ αυτών που έχουν εισηγηθεί τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ των "βατοπεδινών" και όσων άλλων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα.
Από τα "χείλη" του κ. Λούλη κρέμεται ο πρωθυπουργός και για το χρόνο των εκλογών. Αφού μελετήσει και τις πρώτες φθινοπωρινές μετρήσεις, θα του εισηγηθεί πότε είναι προτιμότερο να στήσει τις κάλπες. Μέσα στους επόμενους μήνες ή να περιμένει την άνοιξη...Read more...

Επίσκεψη των Ερντογάν-Βαρθολομαίου στα Πριγκιπόνησα
«Ιστορική» χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά και το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου.

«Ήταν μια μεγάλη μέρα για την ομογένεια και για τα ιδρύματά μας», είπε αργότερα στο ΑΠΕ και εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευχαρίστησή του, επειδή ο κ. Ερντογάν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Τουρκίας που επισκέπτεται τα σημαντικά αυτά ιδρύματα που έχουν υποστεί μεγάλες διώξεις και δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της ομογένειας.

«Μας έδωσε πολλές ελπίδες, είμαστε αισιόδοξοι», είπε ακόμα ο Πατριάρχης και ευχήθηκε «με την βοήθεια της Παναγίας που εορτάζουμε σήμερα την κοίμησή της, όλα να εξελιχθούν προς το καλύτερο και η ομογένεια να δικαιωθεί σε πολλές από τις προσδοκίες της». Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα Πριγκηπόνησα συνοδευμένος από πενταμελή αντιπροσωπεία του υπουργικού συμβουλίου και παρακάθησε, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχης σε γεύμα που παρατέθηκε στη «Λέσχη της Ανατολής», από τον δήμαρχο των Πριγκηπονήσων. «Ελπίζω η παρουσία μας εδώ να βοηθήσει να λυθούν προβλήματα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε τη σημασία της ισοπολιτείας που πρέπει να εγγυάται κάθε σύγχρονη Πολιτεία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επισκέφθηκε το μοναστήρι το Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, έναν τόπο λατρείας που δεν έπαψε ποτέ να δέχεται πλήθος προσκυνητών, ακόμα και μουσουλμάνων, αμέσως μετά τη περιήγησή του στο ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, που πρόσφατα αποτέλεσε την αφορμή για την καταδίκη τη Τουρκίας, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί στη πρόσκληση που του έκαναν και να έλθει στα νησιά, να ενδιαφερθεί για τα ζητήματά μας, να επισκεφθεί το ορφανοτροφείο και να δει την κατάσταση στη οποία βρίσκεται το κτίριο», είπε ό Πατριάρχης . Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, ο Πατριάρχης αντάλλαξε δώρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ο Πατριάρχης προσέφερε μια παλιά γκραβούρα του μοναστηριού και ο Τούρκος πρωθυπουργός του προσέφερε ένα κομπολόι.

«Μας τίμησε με τη παρουσία του, άκουσε με πολλή προσοχή τα αιτήματά μας τα οποία φυσικά τα γνωρίζει, αλλά τα άκουσε και από πρώτο χέρι», είπε ακόμα ό Πατριάρχης.

protothema.gr


Read more...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Οι νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, μετά τις αποκαλύψεις Χριστοφοράκου για χρηματισμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την αναμενόμενη το φθινόπωρο κοινωνική ένταση λόγω των μέτρων για την οικονομική κρίση, φέρνει πιο κοντά το σενάριο των πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τον Τύπο.

Καθοριστικό ρόλο στο όλο κλίμα αναμένεται να παίξουν και οι δημοσκοπήσεις που θα δημοσιοποιηθούν τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμμέσως αναφέρθηκε ανήμερα της Παναγιάς στο κλίμα των ημερών, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει «προσήλωση στην υπεράσπιση της ποιότητας της δημοκρατίας μας και του κύρους της πολιτικής μας ζωής».

Ακρως πολιτική και η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

«Ήρθε η ώρα, ωρίμασε η ώρα, για τις απαραίτητες ανατροπές σε ένα πολιτικό σύστημα που ανέχεται, ακόμα και επιβραβεύει πολλές φορές την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία. Ήρθε η ώρα, ωρίμασε η ώρα, να ξεπεράσουμε την κρίση. Να ανακτήσουμε το κύρος του πολιτικού συστήματος. Να ξεπεράσουμε την κρίση των αξιών, που ταλανίζει τον τόπο και δεν αφήνει την Ελλάδα να πάει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά. «Μπορούμε να τολμήσουμε να καθαρίσουμε το τοπίο, τον δημόσιο βίο του τόπου μας, από όλες εκείνες τις υποθέσεις που συγκλόνισαν. Να λάμψει η αλήθεια, να νικήσει το φως και το αίσθημα Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Φέτος, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν γιόρτασαν μαζί στην Τήνο. Ο κ. Καραμανλής ήταν στην Κομοτηνή και ο κ. Παπανδρέου στην Πάρο.

Ο χρόνος των εκλογών θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, τόνισε στον Flash 96 ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής. Κακό του κεφαλιού τους αν κάποιοι και από τα δύο κόμματα έχουν χρηματιστεί, είπε.

Επισημαίνεται ότι το ενδεχόμενο των εκλογών μέσα στο φθινόπωρο δεν το απέκλεισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. «Το όλο θέμα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού...», ανέφερε.

Ζητούμε πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας, ο πρωθυπουργός επιδιώκει συσκότιση, δήλωσε στον Flash 96 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος. Δεν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να είναι όμηρος του Χριστοφοράκου, συμπλήρωσε εμφατικά ο βουλευτής.

Δεν απέκλεισε εκλογές μέσα στο 2009 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας πως η υπόθεση της Siemens πιέζει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής δεν αντέχει το βάρος της διακυβέρνησης της χώρας. Δεν έχει καν την επιλογή πότε θα πέσει, τώρα ή αργότερα. Θα τον θυμούνται - σε αντιδιαστολή με το θείο του - ως: ΄΄Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο μικρός΄΄», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου εισέρχεται στην τελική ευθεία. Τη Δευτέρα αναχωρεί για το Μόναχο ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός μαζί με αστυνομικούς και γιατρό. Την ίδια ημέρα το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας θα αποφανθεί αν θα ζητήσει τη διακοπή της διαδικασίας έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα μετά την προσφυγή που κατέθεσαν οι συνήγοροί του.

«Ο κ. Χριστοφοράκος τους έχει όλους γραμμένους. Το θέμα είναι ποιους θα επιλέξει να βγάλει ΄΄στη σέντρα΄΄. Δυστυχώς για την Ελληνική Πολιτεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εκεί έχουν καταντήσει τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Αϊβαλιώτης.

nooz.gr

Read more...

ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Ρεπορτάζ : Λουκάς Δημάκας

Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης Χριστοφοράκου, βγάζοντας από το «οπλοστάσιό» του πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες αλλά και δικονομικές κινήσεις. Στις τελευταίες περιλαμβάνεται και η προσφυγή στη... Δικαιοσύνη από τον πρώην υπεύθυνο οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Γείτονα ο οποίος όπως έλεγαν χθες συνομιλητές του, «είναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί με κάθε μέσο την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου. Και εξηγούν ότι πέραν των πολιτικών κινήσεων που αποκαλύπτουν ήδη την έλλειψη στοιχείων από την πλευρά του πρώην στελέχους της Ζίμενς, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί, σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, και η δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη με αγωγές και μηνύσεις. Ήδη στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η μη ανταπόκριση και οι υπεκφυγές των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου δείχνουν την αμηχανία τους. Όπως επισημαίνουν, όταν οι δικηγόροι έστελναν οι ίδιοι πρόσκληση- μήνυμα στη Ν.Δ. να τους ζητήσει τα στοιχεία που έχουν εις βάρος τους αυτή εσιώπησε. «Εμείς θα αντιμετωπίσουμε την επίσημη απάντησή τους, αποδεικνύοντας με τη στάση μας ότι θέλουμε όλη την αλήθεια να έρθει στο φως», δήλωσε στο «Έθνος της Κυριακής» ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούσης μετά τις υπεκφυγές των δικηγόρων. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει το διά επιστολής αίτημα αποστολής των αποδεικτικών στοιχείων ώστε πέραν των άλλων να φανεί- όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ- η εντελώς διαφορετική θέση τους από τη Ν.Δ. και τον κ. Καραμανλή. Όπως τονίζουν, «κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την αποκάλυψη της αλήθειας». Στην Ιπποκράτους είναι πεπεισμένοι ότι κάποιοι έχουν φροντίσει, με κατάλληλες κινήσεις ή παραλείψεις, να μείνει ο κ. Χριστοφοράκος στο απυρόβλητο τόσο μέχρι το 2003- πλην κάποιων ενεργειών για μερικούς μήνες του έτους αυτού- όσο και για την περίοδο 2004-2007. Η εστίαση στη δράση του κ. Χριστοφοράκου μόνο για μερικούς μήνες του 2003, υπαγόρευσε, λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτες του κ. Κ. Γείτονα, τη δήθεν εμπλοκή του τελευταίου. «Βρήκε ποιος ήταν αρμόδιος για τα οικονομικά και έστησε το παραμύθι του περί δήθεν συμφωνίας», λένε. Πρωτοβουλίες Για την προβολή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις «αναγκαίες τομές» που χρειάζεται ο τόπος «για να ανακτηθεί το κύρος του πολιτικού συστήματος», όπως τόνισε σε μήνυμά του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, οι πρωτοβουλίες της Ιπποκράτους θα είναι συνεχείς. Για το επόμενο διάστημα οι σχετικές θεσμικές πρωτοβουλίες και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ θα προβληθούν κυρίως στις παρεμβάσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου εν όψει των εκδηλώσεων για την επέτειο ίδρυσης του Κινήματος της 3ης Σεπτεμβρίου και της ΔΕΘ. Ήδη από σήμερα η Ιπποκράτους μπαίνει σε καθημερινούς ρυθμούς και στην ατζέντα των στελεχών περιλαμβάνονται πέραν της Ζίμενς οι εξελίξεις όσον αφορά την οικονομία και την ανεργία, καθώς και η νέα γρίπη. «Τα καθημερινά προβλήματα του τόπου δεν περιμένουν», τονίζουν. Ταξίδι με εσωκομματικά μηνύματα Ο ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ φέρεται να έχει απορρίψει κάθε εισήγηση για ολική επαναφορά του Ευάγγ. Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης και, παράλληλα, την ανάθεση της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στον Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Κομματικά στελέχη θεωρούν ότι το ενδεχόμενο αυτό, που απασχολεί από την επομένη των ευρωεκλογών τη Ν.Δ., έχει απορριφθεί όχι μόνον γιατί θα προκαλούσε αλυσίδα μετακινήσεων στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά κι επειδή ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει τις κινήσεις του, έχοντας πλέον στραμμένο το βλέμμα και στη μέρα μετά τις εκλογές. Κατά τα στελέχη αυτά, εάν ο ένας στόχος είναι η μη αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος είναι να μη χαθεί ο έλεγχος του κόμματος. Τις εκτιμήσεις αυτές ενίσχυσε στη Ν.Δ. και η προεκλογικού τύπου περιοδεία που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός τον Δεκαπενταύγουστο στον Νομό Ροδόπης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και τοπικό βουλευτή, Ευρ. Στυλιανίδη και τον γραμματέα του κόμματος Ελ. Ζαγορίτη. Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη ερμήνευσαν την επίσκεψη Καραμανλή ως κίνηση στήριξης του κ. Στυλιανίδη, ο οποίος φέρεται ως επικρατέστερος διάδοχος του κ. Ζαγορίτη στη Ρηγίλλης εάν τελικά ο Πρωθυπουργός προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα.
fimotro


Read more...

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Ρεπορτάζ : Γκέλυ Αλμαλιώτου - Καλαμπαλίκη

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη χώρα μας. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μ. Χριστοφοράκος, να παραδοθεί και να επιστρέψει στη χώρα μας ενδεχομένως και σήμερα το βράδυ (εκτός απροόπτου), μαζί με τον ανακριτή της υπόθεσης Ν. Ζαγοριανό, ο οποίος σήμερα στις 8 το πρωί ταξίδεψε προς το Μόναχο με αυθημερόν εισιτήρια επιστροφής. Ωστόσο ο χρόνος...
επιστρροφής του Χριστοφοράκου μπορεί να «παιχθεί» ανάλογα και με τον τρόπο που θα κινηθεί το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο έχουν προσφύγει ήδη οι συνήγοροί του παίζοντας το τελευταίο τους υπερασπιστικό χαρτί, ώστε να μπλοκάρουν για λίγο διάστημα την έκδοσή του που αποφάσισε το Εφετείο του Μονάχου (για αδικήματα σχετικά με τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που φέρονται να διαπράχθηκαν από τις 19 Απριλίου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2003).
«Επείγουσα ακρόαση»Δεν αποκλείεται με τη διαδικασία της «επείγουσας ακρόασης» η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου να εκδοθεί ακόμη και σήμερα, αναστέλλοντας την επίμαχη του γερμανικού Εφετείου, κάτι που θα σημάνει την άμεση επιστροφή του.
Οπως και να έχει, ο χρόνος για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου φαίνεται να είναι περιορισμένος, ενώ οι πιθανότητες της παράδοσής του θεωρούνται σαφώς περισσότερες από εκείνες της αναβολής της προσφυγής (όπως προτίθεται να ζητήσουν οι συνήγοροί του εκεί).
Ετσι -όπως όλα δείχνουν- η προσφυγή των δικηγόρων του μάλλον δεν φαίνεται ικανή να καθυστερήσει την έκδοση.
Στη κατεύθυνση για άμεση επιστροφή του Μιχ. Χριστοφοράκου φαίνεται να συνηγορεί και η διαδικασία-εξπρές που πραγματοποιείται από πλευράς ελληνικών αρχών, ώστε ο εκζητούμενος «μίστερ» Siemens Hellas να βρίσκεται στη χώρα μας (άνευ άλλου γεγονότος) ίσως και σήμερα το βράδυ.
Ειδικότερα για αυτόν τον λόγο -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός αναχώρησε σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από κλιμάκιο τεσσάρων αξιωματικών -με επικεφαλής έμπειρο αστυνομικό της κρατικής Ασφάλειας που έχει ξαναταξιδέψει για τον ίδιο λόγο στο Μόναχο, γνώστη της γερμανικής γλώσσας και τρεις αξιωματικούς της Ιντερπόλ- έχοντας εισιτήρια για αυθημερόν επιστροφή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (εκτός απρόσμενης εξέλιξης).
Επίσης ο ανακριτής θα συνοδεύεται και από έναν γιατρό, για ενδεχόμενη επίκληση εκ μέρους του λόγων υγείας, καθώς έχει νοσηλευτεί, όπως είναι γνωστό, φρουρούμενος στη Γερμανία με καρδιολογικό πρόβλημα.
Ο Μιχ. Χριστοφοράκος, κατά τις πληροφορίες, θα παραδοθεί στο αεροδρόμιο στο ελληνικό κλιμάκιο.
Διαβουλεύσεις

Ηδη χθες μέχρι αργά το βράδυ -όπως λεγόταν- δρομολογούνταν οι τελευταίες συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες του εν λόγω ταξιδιού μεταξύ παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης και υπουργείου Εξωτερικών.
Αν εξελιχθούν όντως έτσι τα πράγματα, αυτό σημαίνει ότι οι ενδείξεις των ελληνικών αρχών περί παράδοσης του Μιχ. Χριστοφοράκου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Επιπροσθέτως δεν φαίνεται να φέρνει εμπόδια για την παράδοσή του το Εφετείο του Μονάχου.
Παράλληλα η αίτηση της Γερμανίδας εισαγγελέως κ. Μπόιμλερ, με την οποία ζητείται η επιβολή ποινής σε βάρος του ενός έτους και προστίμου 750.000 ευρώ για δωροδοκία πολιτικών κομμάτων την περίοδο 2004-2007 (για το προηγούμενο διάστημα κατά τους Γερμανούς υπάρχει παραγραφή), δεν φέρνει -σύμφωνα με πληροφορίες- εμπόδια για την παράδοσή του με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για άλλη πτυχή της υπόθεσης.

fimotro

Read more...

Αλλάζει ο αρχηγός;...


Η πληροφορία για αλλαγή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κυκλοφόρησε, όπως σας είχαμε πει, όταν έγινε η ξαφνική αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απόψε (και το λέμε έτσι επειδή υπάρχουν...

...πολλές σκοπιμότητες και ισχυρές αντιθέσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών) φούντωσαν πάλι οι διαδόσεις. Αλλάζει ο Τσιατούρας!

Αν πράγματι είναι έτσι, ο Κουρασμένος πήρε ήδη την απόφαση του για εκλογές το φθινόπωρο...


nonews-news

Read more...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ... 2012!


Προσθέτοντας τη χρηματιστηριακή "θεωρία συνωμοσίας" στις κινδυνολογίες όσων προβλέπουν το "τέλος του κόσμου" το 2012, ο αρθρογράφος του MarketWatch, κ. Paul B. Farrell προβλέπει ότι το απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό κραχ θα επέλθει σε τρία χρόνια. "Κάτι υπάρχει στον αέρα… Το νιώθεις… Έρχεται ένας νέος 'ταύρος'; Ίσως -αλλά θα είναι ένας ταύρος μαινόμενος, ο οποίος θα αφήσει πίσω του κι άλλα... συντρίμμια", πιστεύει ο κ. Paul B. Farrell.
ΝΕΟΣ ΤΑΥΡΟΣ, ΝΕΑ ΦΟΥΣΚΑ, ΝΕΟ ΚΡΑΧ
Ο αναλυτής εκτιμά ότι ένας κύκλος φούσκας έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται. "Νιώθεις την ένταση της ενέργειας να φουσκώνει, όπως ήταν πριν από τα γκρεμίσματα του 1998, του 2000 και του 2007. Τα προβλήματα της παράνοιας των dot-com, δεν τα λύσαμε ποτέ. Κάναμε τα πράγματα χειρότερα, γαλουχώντας την καταστροφή των subprime πιστωτικών παραγώγων με φθηνό χρήμα, την οικονομική ιδεολογία 'Reaganomics' και δύο δαπανηρούς πολέμους. Δεν μάθαμε ποτέ το μάθημά μας, δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα. Σήμερα, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται". Μέσα στη φασαρία, τονίζει ο αναλυτής, η συνωμοσία της Wall Street έχει φορτώσει τους φορολογουμένους με 23,7 τρισ. δολάρια σε καινούργια χρέη, από διασώσεις. Ο λογαριασμός θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθεί. Για την ώρα, η φούσκα φουσκώνει, χάρη στις τράπεζες της Wall Street που αποδεικνύονται, όχι "πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν", αλλά "πολύ άπληστες για να καταρρεύσουν".
ΜΠΕΙΤΕ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ
Είναι βέβαιο, συνεχίζει ο κ. Farrell, ότι ο ταύρος, η φούσκα και η κατάρρευση είναι πρακτικώς αναπόφευκτα και κινούνται ταχύτερα από όσο σε άλλους κύκλους, με αποτέλεσμα το τέλος να είναι πολύ κοντά, το 2012. Πώς μπορεί κάποιος να κερδίζει από αυτό το αναπόφευκτο; "Μπείτε στην αγορά για δύο χρόνια και μετά κάντε την προσευχή σας, να σας έχει μείνει αρκετό μυαλό για να βγείτε πριν από το κραχ (οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν: σε εκείνο το σημείο η ευφορία σε τυφλώνει, γίνεται εθιστική σαν κοκαΐνη)", αναφέρει ο οικονομολόγος. Αν θέλετε κι άλλες αποδείξεις για το επικείμενο, ακούστε κάποιους που δεν "λαδώνουν" πια τη μηχανή της Wall Street, αλλά τη γνωρίζουν καλά, όπως ο κ. Michael Lewis, πρώην trader στη Wall και συγγραφέας του βιβλίου "Πανικός: Η ιστορία της σύγχρονης οικονομικής παράνοιας". Δήλωσε πρόσφατα στο Newsweek: "Υπάρχει μια εσφαλμένη αίσθηση πως τελείωσε και ότι η κρίση πέρασε". Όχι, απλώς οι διασώσεις έχουν αναβάλει το αναπόφευκτο. Κι όταν αυτό θα έρθει θα είναι δυνατότερο και πιο κακό, πραγματική καταστροφή, πιστεύει ο κ. Lewis. Πριν από μερικους μήνες, ο καθηγητής Οικονομικης Ιστορίας του Harvard, κ. Niall Ferguson, είχε δηλώσει με σαφείς ψυχαναλυτικές διαθέσεις: "Οι αγορές είναι καθρέφτες της ανθρώπινης ψυχής… Όπως τα άτομα μπορεί να πάθουν κατάθλιψη, ενδέχεται και να υποστούν πλήρη κατάρρευση". Στα 400 χρόνια Ιστορίας των χρηματιστηρίων έχουμε δει μια μακράν συνέχεια από οικονομικές φούσκες, τονίζει ο κ. Ferguson. Από καιρό σε καιρό, τα ενεργητικά στοιχεία εκτινάσσονται σε μη βιώσιμα επίπεδα, για να καταρρεύσουν αργότερα.
ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ
Είναι ένας τόσο προσφιλής κύκλος, που μπορεί εύκολα να αναλυθεί σε πέντε στάδια, όπως τα ορίζει ο ιστορικός οικονομίας κ. Charles Kindleberger: 1. Μετατόπιση: "Κάποια αλλαγή στις οικονομικές συνθήκες δημουργεί νέες και κερδοφόρες ευκαιρίες". Οι ιστορικές διασώσεις της περυσινής χρονιάς, οι εκλογές, η νέα ιδεολογία. 2. Ευφορία: "Δημιουργείται μια αυτοτροφοδοτούμενη διαδικασία, όπου οι αυξήσεις εταιρικών κερδών οδηγούν σε ταχεία ανάπυξη των τιμών ενεργητικών". Η Goldman είναι η απόδειξη. 3. Μανία και φούσκα: "Οι προοπτικές για εύκολα χρηματιστηριακά κέρδη προσελκύουν 'παρθένους' επενδυτές, οι οποίοι με τη σειρά τους προσελκύουν τους απατεώνες που θέλουν να τους ρουφήξουν τα χρήματά τους". Οι επόμενες φούσκες το 2010 και το 2011. 4. Κατάθλιψη: "Οι επαΐοντες insiders αντιλαμβάνονται ότι τα κέρδη δεν υπάρχει περίπτωση να στοιχειοθετούν τις νέες, εξωφρενικές αξίες ενεργητικών που έχουν εμφανιστεί και αρχίζουν να ρευστοποιούν κέρδη". Η Wall Street βιώνει ξανά το 2007 - 2008. 5. Μετάπτωση ή απαξίωση: "Οι τιμές των ενεργητικών πέφτουν, οι μη επαΐοντες outsiders ποδοπατιώνται στις εξόδους και η φούσκα σκάει". Το άγριο 2008 επαναλαμβάνεται το 2012. Ποιος είναι ο ένοχος; Κατά τον κ. Ferguson, η Federal Reserve: "Αν δεν δημιουργηθεί εύκολη πίστωση, δεν μπορεί να δημιουργηθεί φούσκα. Γι’ αυτό και τόσο πολλές φούσκες έχουν τις ρίζες τους στις αμαρτίες και στις παραλείψεις των κεντρικών τραπεζών". Γι’ αυτό και η επόμενη φούσκα είναι πρακτικώς βέβαιη: διότι υπάρχει η έκρηξη χρεών 23,7 τρισ. δολ. της Ουάσιγκτον.
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΧ
Το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί δεν θα ανεχτούν για πολύ να ξετινάξει η "Συνωμοσία της Wall Street" τους επενδυτές και τους φορολογουμένους. Η Wall Street έχει γίνει πλούσια, φορτώνοντάς μας βουνά από χρέη, που θα βαραίνουν πολλές γενιές ακόμα. Γι’ αυτό και ο αρθρογράφος του MarketWatch περιμένει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα, μία δεύτερη Αμερικανική Επανάσταση. Περιμένει το "Μεγάλο Κραχ 2" περί το 2012 και αμφιβάλλει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα καθίσουν παθητικοί για άλλη μία φορά, όπως έκαναν το 1930, το 2000, πέρυσι και πρόπερσι. "Την επόμενη φορά, οι ψηφοφόροι θα αντιγράψουν μία σελίδα της Ιστορίας που αφορά σε προηγούμενες επαναστάσεις στις αποικίες της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ρωσίας. Θα ξεσπάσει μια πανίσχυρη καταιγίδα μαζικής διεθνούς πιστωτικής κατάρρευσης, που θα γκρεμίσει τη Wall Street και το σκιώδες κεντρικό τραπεζικό σύστημα των 670 τρισ. δολ. Και οι παράπλευρες απώλειες θα είναι μαζικές και ευρύτατες".

fimotro

Read more...

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΗΣ


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΟΜΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Ο Αντώναρος από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται στην Αθήνα. Μιλώντας σήμερα με πολιτικούς συντάκτες στους οποίους έχει εμπιστοσύνη και διαρρέει αυτά που θέλει να περάσει, εξέφραζε το παράπονο ότι δεν είχε καμία επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες με τον πρωθυπουργό. Μιλούσε μόνο με τον Γιάννη Αγγέλου. Σήμερα σε... κυβερνητικούς κύκλους κυκλοφορούσε πολύ έντονα η φήμη ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό και ότι θα αλλάξει μόνο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησής του. Δηλαδή τον Αντώναρο. Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ίσως η μόνη αλλαγή αφορά τον σημερινό υπουργό Παιδείας. Να αναλάβει δηλαδή υπουργός ΜΜΕ και εκπρόσωπος Τύπου. Και οι αλλαγές του πρωθυπουργού να τελειώσουν εκεί. Για να δούμε...

fimotro.

Read more...

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ...


Με απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Πρόεδρος του οποίου είναι στενός φίλος του Αβραμόπουλου, γνωστός και από την θέση του στον Δήμο Αθηναίων από την εποχή που ο σημερινός υπουργός Υγείας ήταν Δήμαρχος), που ελήφθη στις 30 Ιουλίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη... 200 ατόμων (Ιατρών, επιστημονικού, αλλά και διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού). Ο διαγωνισμός γίνεται στην ζούλα (πατήστε κλικ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 19 Αυγούστου, 20 μέρες μετά την απόφαση του Δ.Σ. και μέσα στο κατακαλόκαιρο! Ο Αβραμόπουλος και οι συνεργάτες του σε δράση…

fimotro

Read more...

ΜΟΙΡΑΖΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ Ο ΠΑΚΗΣ...


Αύριο ο Καραμανλής θα συναντήσει στο Μαξίμου τον Προκόπη Παυλόπουλο. Το ραντεβού έχει κανονιστεί για τις 12 το μεσημέρι. Πριν κάνει τις αλλαγές στον επικοινωνιακό μηχανισμό του Μαξίμου και της κυβέρνησης ο Καραμανλής θα μιλήσει με τον καθ'ύλην αρμόδιο υπουργό. Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί... το μπουμπούνισε σήμερα ο Δ. Τάκης. "Η υπόθεση της Siemens θα φέρει κέρδη στη Ν.Δ." έλεγε και ότι έλεγε το χρέωνε το Μαξίμου. Δημητράκη, ο Πάκης έπαιρνε τηλέφωνα σήμερα. Σε πολλούς και διάφορους. Περνούσε γραμμή. Δεν πήγε στη Μύκονο. Ήταν στο γραφείο του στην Αθήνα. Και με όσους μιλούσε έλεγε αυτά που είπες εσύ ακριβώς στο δελτίο. Ξέρεις κάτι παραπάνω;
fimotro

Read more...

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Θα σας το γράψουμε τώρα αν και είναι πολύ αργά. Δεν έχει γραφτεί ποτέ και το ξέρουν ελάχιστοι. Όταν ο Καραμανλής αποφάσιζε να αλλάξει τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, (μια απόφαση που σήμερα αποδείχθηκε λανθασμένη) είχε καλέσει τον Νίκο Χατζηνικολάου. Του πρότεινε να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Ο γνωστός δημοσιογράφος το είχε... αρνηθεί. Του είχε εξηγήσει ότι οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν του το επέτρεπαν και ότι θα κατέστρεφε την καριέρα του. Πέρασαν είκοσι περίπου ημέρες και ο Καραμανλής ξανακάλεσε τον Χατζηνικολάου. Τον ρώτησε πως του φαίνεται ο Ρουσόπουλος. Ο Χατζηνικολάου του είπε ότι έχει ικανότητες αλλά θέλει προσοχή. Μερικές ημέρες μετά, ο τότε αρχηγός της Ν.Δ. ανακοίνωνε τον Θ. Ρουσόπουλο. Το ραντεβού μαζί του το είχε κάνει μια Τετάρτη του Αυγούστου. Ο Ρουσόπουλος του είχε πει ότι για να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου θα πρέπει να τον πληρώσει καλά. Ο Καραμανλής του είπε ότι δεν μπορεί να βγάλει τα χρήματα που ζητάει από το ταμείο της Ν.Δ. Του είπε επίσης ότι "θα βρεθεί μια λύση". Η λύση βρέθηκε. Πολύ γνωστός επιχειρηματίας ανέλαβε τα... έξοδα του Ριρή. Και έτσι ανέλαβε την θέση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Και φυσικά το μισθολόγιο τρέχει μέχρι και σήμερα!...
fimotro


Read more...