Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Τροπολογία 20 βουλευτών για τους ένστολους στο παρά 5 της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Τροπολογία 20 βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το επικουρικό των ενστόλων. Αισιόδοξοι ότι η κυβέρνηση θα την αποδεχθεί δηλώνουν οι υπογράφοντες
Τροπολογία για το ασφαλιστικό των ενστόλων κατατέθηκε πριν λίγο στο πολυνομοσχέδιο, από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (σ.σ. 19 βουλευτές της ΝΔ και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ). Με την τροπολογία προτείνεται στην κυβέρνηση να δώσει στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. Ο Αθανάσιος Νταβλούρος που υπογράφει δεύτερος την τροπολογία μετά τον Δημήτρη Κυριαζίδη, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε ότι στόχος της τροπολογίας είναι, εφόσον το ταμείο των ενστόλων έχει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να εκχωρηθεί στους ενστόλους και το δικαίωμα να αποφασίσουν, όπως και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αν θα μεταφέρουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΕΤΕΑ ή σε ΝΠΙΔ. Ο βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει γνώση της τροπολογίας και οι βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία είναι πλέον αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση.
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές Δημήτρης Κυριαζίδης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Μιχάλης Κασσής, Ασημίνα Σκόνδρα, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Καράμπελας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Δημήτρης Χριστογιάννης, Ανδρέας Μαρίνος, Ιωάννης Πασχαλίδης, Παύλος Βογιατζής, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Μενέλαος Βλάχβεης και Γιώργος Δεικτάκης.
http://news247.gr/

Read more...

Ο Γ. Καρατζαφέρης προετοιμάζει συνεργασία με ΝΔ

Ο Γ. Καρατζαφέρης προετοιμάζει  συνεργασία με ΝΔ
Την αμφιβολία του κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ηγηθεί μιας μελλοντικής κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, εκτιμώντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από «δυσκινησία και δυσλεξία».
«Δεν έχω πειστεί ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να οδηγήσει το άρμα», ανέφερε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε τηλεοπτική του συνέντευξή στον ΣΚΑΪ αναφορικά με το ενδεχόμενο της πιθανής ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Νομίζω ότι υπάρχει δυσκινησία και δυσλεξία εις την περιγραφή των πραγμάτων. Με φοβίζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα, σε αυτή την κρίση, να περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Απαντώντας σχετικά με τα σενάρια επιστροφής του ίδιου στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε: «Όχι. Ο Καρατζαφέρης δεν επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία», και αργότερα σημείωσε: «συνεργασία και συνύπαρξη-συνλειτουργία είμαι ανοιχτός. Το φώναζα από το '10».
egiakoumis.gr

Read more...

Δεν χρεοκοπεί η Αργεντινή, εμείς χρεοκοπούμε!...


Δεν χρεοκοπεί η Αργεντινή, εμείς χρεοκοπούμε!Έχουν βγει κάποιοι και αναπαράγουν κάποιες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Αργεντινή. Δεν είναι ο ρόλος μου, ούτε έχω διάθεση να υπερασπιστώ τον Αλέξη Τσίπρα, άλλωστε δεν νομίζω ότι το χρειάζεται.

Θα υπερασπιστώ όμως την Αργεντινή που διάφορα παπαγαλάκια μιλούν για...
χρεοκοπία της.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε την επιλεκτική χρεοκοπία (δηλαδή, επέλεξε να μην πληρώσει μόνο το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό fund) μετά από μια απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ και την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των εν λόγω κερδοσκόπων.

Οι πανηγυρισμοί κάποιων εδώ, δεν φανερώνουν τίποτε άλλο παρά την ανικανότητα και την αμάθεια που τους διέπει.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Η Αργεντινή έχει μόνο 7% ανεργία, χρωστάει μόνο το 58 % του ΑΕΠ της κι έχει αυτήν την στιγμή 13% ανάπτυξη.

Οι φωστήρες που φωνασκούν για να μην γίνουμε Αργεντινή, έχουν καταφέρει 25% και βάλε ανεργία, χρέος 180% περίπου του ΑΕΠ και ανάπτυξη κάτι σαν τις θερμοκρασίες της Σιβηρίας τον χειμώνα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Αργεντινής για να τα καταφέρει όλα αυτά είπε πολλά ΟΧΙ στους κερδοσκόπους ενώ οι δικοί μας εδώ λένε μόνο ναι.

Στο περίφημο PSI, που τόσο επαίρονται κάποιοι εδώ, δεν συμμετείχαν κάποια ξένα κερδοσκοπικά funds (μόνο ένα με 4,5 δισ. ομόλογα), αντίθετα κουρέψαμε τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Αν λοιπόν είχα να διαλέξω μεταξύ της οικονομίας της Ελλάδας και της Αργεντινής, ασφαλώς και θα διάλεγα τη δεύτερη.

Και θα τη διάλεγα για ακόμα ένα λόγο, γιατί έχει μια κυβέρνηση που δεν φοβάται τη σύγκρουση και λέει όχι στα κερδοσκοπικά funds, αυτά που οι δικοί μας τα προσκυνάνε εις βάρος του λαού και της χώρας...
tribune.gr

Read more...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού...


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρούΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και κατά τόπους ισχυρές που αναμένεται να εκδηλωθούν από...
σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Πιο αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει:

Σήμερα Πέμπτη 31/7 από τις απογευματινές ώρες, βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν στην Κεντρική Μακεδονία και στη βόρεια Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στις Σποράδες και πιθανόν στη Βόρεια Εύβοια.

Αύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου τα έντονα καιρικά φαινόμενα, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, βαθμιαία θα επηρεάσουν και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, βαθμιαία θα εξασθενίσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από την έντονη βροχόπτωση ή τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr...
enikos.gr

Read more...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματα...


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματαΚαταργούνται πλέον τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα...


Αναρτήθηκε το μεσημέρι στο ηλεκτρονικό σύστημα εσωτερικής διανομής της Βουλής το σχέδιο νόμου "Έλεγχος των Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των...
αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

Το νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου και περιλαμβάνει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με δεδομένο το γεγονός ότι «στην Ελλάδα η υψηλή κρατική χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε εξάρτηση των περισσοτέρων κομμάτων από το δημόσιο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Read more...

Πανηγυρισμοί στην Αργεντινή για τη «χρεοκοπία»...


628x471
"...στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων, συγκεκριμένοι παρουσιαστές – ο μισθός των οποίων πληρώνεται από συγκεκριμένες τράπεζες – θα συνεχίσουν να παραπληροφορούν τους τηλεθεατές".
BINTEO...
Τη στήριξή τους στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, για την απόφασή της να μην υποκύψει στους εκβιασμούς διεθνών κερδοσκόπων, εξέφρασαν εκατοντάδες κάτοικοι του Μπουένος Αϊρες.
Ύστερα από...
την προηγούμενη αθέτηση πληρωμών, στην οποία είχε προχωρήσει η Αργεντινή πριν από 12 χρόνια, η εθνική οικονομία γνώρισε ορισμένους από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον πλανήτη, που έφταναν το 8% για σχεδόν μια δεκαετία.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 95% στο διάστημα 2002-2011, η φτώχεια μειώθηκε κατά δυο τρίτα, η ανεργία έπεσε κατά 50% και οι κοινωνικές δαπάνες τριπλασιάστηκαν ανασύροντας εκατομμύρια πολίτες από την απόλυτη φτώχεια, στην οποία τους είχε οδηγήσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Παρόλα αυτά η προχειρότητα που είχε ακολουθήσει η τότε κυβέρνηση και κυρίως το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε λογιστικό έλεγχο τους χρέους, ώστε να γνωρίζει ποιο τμήμα των ομολόγων κατέληγαν σε χέρια κερδοσκοπικών ταμείων, άφησαν πίσω τους «τρύπες» που δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα.

Όπως είναι αναμενόμενο στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων, συγκεκριμένοι παρουσιαστές – ο μισθός των οποίων πληρώνεται από συγκεκριμένες τράπεζες – θα συνεχίσουν να παραπληροφορούν τους τηλεθεατές τους εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία.
Συγκεκριμένα θα συγχέουν την χρεοκοπία της Αργεντινής, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα ακολουθώντας τις συμβουλές του ΔΝΤ και κλειδώνοντας την ισοτιμία του νομίσματός της με το δολάριο (δημιουργώντας δηλαδή συνθήκες ευρωζώνης), με την αθέτηση πληρωμών η οποία ακολούθησε χρονικά.
Πιο απλά, όπως εξηγεί στο Iskra ο Ανδρέας Ζαφείρης:
Η Αργεντινή χρεοκόπησε (οι γνωστές εικόνες με τις κλειστές, κατεστραμμένες τράπεζες που οι νεοφιλελλέ περιφέρουν ως εφιάλτη) όταν:
1. Ήταν εν μέσω της απόπειρας «προσαρμογής» της στις επιταγές του ΔΝΤ και των δανειστών της, είχε συνδέσει το νόμισμά της με το δολάριο, η ανεργία είχε φτάσει στο 16%, η πτώση του λαϊκού εισοδήματος κατά 20% – 30% και η ύφεση 14,7%
2. Ήταν ενταγμένη σε μια οικονομική και πολιτική ένωση, τη Mercosur.
Ούτε στάση πληρωμών είχε κηρύξει, ούτε το νόμισμά της είχε ακόμη αποσυνδέσει από τη σταθερή ισοτιμία του με το δολάριο, ούτε τη μονομερή διαγραφή χρέους της κατά 75% είχε αρχίσει.
Γιατί δεν θα ακούσετε μια τέτοια ανάλυση στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων; Γιατί ορισμένοι από τους «δημοσιογράφους» που θα αναλύουν την κατάσταση ήταν υπάλληλοι τραπεζών που μεταπήδησαν στα media λίγο πριν (ή κατά τη διάρκεια) της κρίσης.
Κυρίως όμως γιατί εσείς, ως φορολογούμενοι, δεχτήκατε να ανακεφαλαιοποιήσετε τις τράπεζες, που πληρώνουν τους μισθούς αυτών των δημοσιογράφων μέσω πακέτων διαφημίσεων και σκανδαλωδών δανείων σε κανάλια τα οποία θα έπρεπε να έχουν… χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια.

Άρης Χατζηστεφάνου

info-war.gr 

Read more...

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΥΠΕΚΑ Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα δάση, πυρά από την αντιπολίτευση


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα δάση, πυρά από την αντιπολίτευση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά, να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις και προτάσεις που έχουν κατατεθεί, υπερψηφίστηκε επί της αρχής του το δασικό νομοσχέδιο.

Υπέρ, τάχθηκαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της προστασίας των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταγαράς αντέτεινε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να μην λύνει όλα τα προβλήματα και τις παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο τολμά να απεγκλωβίσει από την ομηρία χιλιάδες πολίτες.

«Όλοι έχουμε την ίδια ευαισθησία για το δημόσιο συμφέρον αλλά πρέπει να κατοχυρώσουμε και να προστατεύσουμε και το ιδιωτικό συμφέρον. Προβλήματα και ομηρίες ετών, κοινωνικών ομάδων οφείλουμε σήμερα να τα αντιμετωπίσουμε με την δέουσα ευαισθησία», υπογράμμισε.

Τα έντονα πυρά της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, δέχθηκε η τροπολογία που κατέθεσε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, η οποία νομιμοποιεί τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς που είχαν κτιστεί πριν το 1975.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση: «Στις περιπτώσεις ακινήτων εκτός σχεδίου για τα οποία εκδόθηκε νόμιμη άδεια προ της 11/6/1975, η οποία δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί, δεν χαρακτηρίζεται ως δάσος ή δασική έκταση και δεν κηρύσσεται αναδασωτέα επιφάνεια αυτών ίση με την απολύτως αναγκαία για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διοικητικής πράξης-οικοδομικής άδειας, ούτε απαιτείται βεβαίωση δασαρχείου για κάθε έννομη συνέπεια».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για «σκόπιμες ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις της κυβέρνησης», αλλά και για «νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων σε βάρος της προστασίας των δασών, ο κ. Ταγαράς αντέτεινε ότι, δεν μπορεί να αρνείται η πολιτεία να ασκήσουν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί νόμιμα δικαιώματα που απέκτησαν και κατοχύρωσαν από την ίδια την Πολιτεία, εδώ και δεκαετίες.

«Δίνουμε την δυνατότητα σε 7.500 οικοδομικούς συνεταιρισμούς, από τους οποίους οι 6.500 βρίσκονται στην επαρχία, μέσα από νόμιμες πλέον διαδικασίες και με πολύ αυστηρούς όρους, να μπορούν να οικοδομήσουν στο 1/4 της έκτασης», επεσήμανε ο κ. Ταγαράς.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα ολοκληρωθεί η ψήφιση του και επί των άρθρων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πρώτη δόση ώς τα τέλη Αυγούστου Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
«Τρέχει» η εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πληροφορούνται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι σταδιακά διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου.

Άρα, από την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα, ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ, με την οποία και θα πάνε να πληρώσουν στην τράπεζα την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα εκκαθαριστικά θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε δόσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας Τι αλλάζει στην ψηφιακή τηλεόραση της Αττικής από την 1η Αυγούστου


Τι αλλάζει στην ψηφιακή τηλεόραση της Αττικής από την 1η Αυγούστου

Την 1η Αυγούστου 2014 τα ξημερώματα πραγματοποιείται στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch – off του αναλογικού σήματος όπου 11 κέντρα εκπομπής, μεταξύ των οποίων και η «Πάρνηθα», που εκπέμπουν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια περνούν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, τα κέντρα εκπομπής «Υμηττός» και η «Αίγινα», που μεταδίδουν ήδη ψηφιακά τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα εκπέμπουν σε νέες συχνότητες.

Ποιοι τηλεθεατές θα έχουν σε αυτό το «περιοχικό» switch – off πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα;

Το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα θα πάψει να εκπέμπεται στις τηλεοράσεις του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τους τηλεθεατές που λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής:
  • Υμηττός,
  • Πάρνηθα,
  • Αίγινα,
  • Ανάβυσσος,
  • Οχθωνία,
  • Πράσινο,
  • Χαλκίδα,
  • Αυλώνας,
  • Βάρη,
  • Στύρα,
  • Λαύριο,
  • Σούνιο,
  • Νέα Μάκρη.
Στο www.digea.gr υπάρχει ένα εργαλείο που ενημερώνει τους τηλεθεατές για τα κέντρα από τα οποία μπορεί να γίνει λήψη του νέου επίγειου ψηφιακού σήματος ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Αν κάποιος βλέπει ήδη ψηφιακά, χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια; 
Ναι, όλοι οι τηλεθεατές συμμετέχουν σε αυτή τη μετάβαση, ακόμα και αυτοί που βλέπουν ήδη ψηφιακά. Πλέον η εκπομπή σήματος θα γίνεται στις τελικές συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί από το κράτος. Συνεπώς χρειάζεται και αυτοί να πραγματοποιήσουν την 1η Αυγούστου «αυτόματο συντονισμό» στην τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή τους.

Ποιες είναι οι τελικές συχνότητες;
Για το δίκτυο εκπομπής "20" που αφορά στα κέντρα εκπομπής από τον Υμηττό, την Πάρνηθα, την Αίγινα, την Ανάβυσσο, την Οχθωνία, το Πράσινο, την Χαλκίδα, την Αυλώνα, και την Βάρη    οι τελικές συχνότητες είναι οι 22 και 27 για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αντίστοιχα, τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να τα αναζητήσετε στις συχνότητες 45, 52 και 54.

Ομοίως, για το δίκτυο εκπομπής "21" με κέντρα εκπομπής σε Στύρα, Λαύριο, Σούνιο και την Νέα Μάκρη οι τελικές συχνότητες είναι οι 24, και 31    για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και οι συχνότητες 38, 49 και 50 για τα περιφερειακά κανάλια.

Τι εξοπλισμό χρειάζεται να διαθέτει ένας τηλεθεατής;
Οι τηλεθεατές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4. Αν η τηλεόραση του έχει αγοραστεί μετά το 2010 πιθανότατα διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Αν διαθέτει τηλεόραση παλαιάς τεχνολογίας, «κουτί», μπορεί να την αναβαθμίσει με ένα αποκωδικοποιητή Standard Definition. Αν διαθέτει πιο σύγχρονης τεχνολογίας τηλεόραση, αλλά που δεν έχει δέκτη MPEG4 ενσωματωμένο, μπορεί να επιλέξει από το εμπόριο τον αποκωδικοποιητή που καλύπτει τις ανάγκες του.

Στο www.digea.gr υπάρχουν οδηγίες για την διαδικασία σύνδεσης ενός αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση. 

Τι ισχύει με τις κεραίες;
Για να γίνεται λήψη επίγειου ψηφιακού σήματος χρειάζεται μία εγκατάσταση να διαθέτει κεραία. Δεν χρειάζεται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας καθώς αυτή που διαθέτουν ήδη μπορεί να κάνει λήψη και επίγειου ψηφιακού σήματος. Αν μία εγκατάσταση διαθέτει εσωτερική κεραία τότε προτείνεται αυτή να τοποθετηθεί σε κάποιο υψηλό σημείο, για παράδειγμα σε μία βιβλιοθήκη, για να πραγματοποιείται όσο το δυνατό καλύτερη λήψη. Σημειώνεται πως η λήψη βελτιώνεται σημαντικά με τη χρήση εξωτερικής κεραίας.

Read more...

Ανοιχτά της Τρίπολης η φρεγάτα «Σαλαμίς» Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από τη Λιβύη


Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων από τη Λιβύη
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εξελίσσεται η επιχείρηση των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη Λιβύη, αλλά και για τη διευκόλυνση υπηκόων άλλων χωρών που θέλουν να εκκενώσουν τους πολίτες τους από τη σπαρασσόμενη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού έχει αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού της Τρίπολης και σε αυτή θα μεταφερθούν τόσο οι Έλληνες όσο και οι υπήκοοι άλλων κρατών (όπως λένε οι πληροφορίες, από τη Βρετανία, την Κίνα, την Κύπρο και τη Μάλτα).

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε ασφαλή απόσταση από το λιμάνι και βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση του απεγκλωβισμού των Ελλήνων και των ξένων πολιτών, οι οποίοι μεταφέρονται με φουσκωτά σκάφη στη φρεγάτα, συνοδεία των ανδρών του ΠΝ.

Υπολογίζεται ότι θα επιβιβαστούν στη φρεγάτα το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας (επτά άτομα), άλλοι Έλληνες μαζί με μέλη των οικογενειών και υπήκοοι των προαναφερθεισών χωρών -συνολικά περίπου 180- 200 άτομα.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τους Έλληνες θα παραληφθούν 13 Κύπριοι, 79 Κινέζοι και 12 Βρετανοί, καθώς οι πρεσβείες τους ζήτησαν ανάλογη συνδρομή. 

Η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε ώστε να ναυλωθεί, εκ μέρους των Κινέζων, το επιβατικό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο θα μεταβεί στη Λιβύη για να παραλάβει ως και 500 Κινέζους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Υπάρχουν και σκέψεις για την αποστολή και δεύτερου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συνοδέψει το επιβατικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα «Σαλαμίς» ώστε αυτή να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την προσωρινή μετακίνηση στην Τυνησία του προσωπικού της αντιπροσωπείας της στην Τρίπολη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Πιθανότητα άσκησης αναίρεσης Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας


Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της Μανωλάδας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας που αφορά την εμπορία ανθρώπων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.
11 φωτογραφίες
Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.
Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.
Επιβλήθησαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι. Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κρατικοποιούν το Μέγαρο Μουσικής...


Κρατικοποιούν το Μέγαρο Μουσικής και χρεώνουν τον ελληνικό λαό 245 εκ. δάνειο...και χρεώνουν τον ελληνικό λαό 245 εκ. δάνειο...


Κι όμως, η κυβέρνηση κάνει κρατικοποιήσεις! Η συγκυβέρνηση προχώρησε στην ανάληψη του χρέους των 245 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής!

Η κρατικοποίηση των δανείων του θεωρείται από πολλούς...
πρόβα τζενεράλε για το «κούρεμα» των δανείων του ΔΟΛ και του Πήγασου, ίσως και άλλων Ομίλων ΜΜΕ, προκειμένου να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Η διαδικασία ξεκίνησε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών και ολοκληρώνεται από τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Το όραμα του Χρήστου Λαμπράκη δεν πέρασε ποτέ στον ΔΟΛ, αλλά το βάρος του μεταφέρθηκε στους πολίτες, χωρίς καν να αναζητηθούν οι ευθύνες για την οικονομική πορεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Χωρίς να ανακοινωθεί αν υπάρχει ζημία για τον προϋπολογισμό, το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει τη μεταβίβαση στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, ως ένα είδος «ανταλλάγματος». Κοστολόγηση για την αντικειμενική και την εμπορική αξία των κτιρίων δεν έχει ανακοινωθεί, όπως δεν έχει διευκρινιστεί και τι θα γίνει με τη χρήση τους, αν θα παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ ή θα παραμείνουν στο Δημόσιο για την ανάληψη, εκ μέρους του κράτους, χρέους ύψους 245 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννη Μάνο, «διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον: η Πολιτεία αναλαμβάνει τις δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου και, όπως αναφέρει ο υπουργός, με τη μεταβίβαση της κυριότητας των δύο κτιρίων υπάρχει ποιοτική και ποσοτική ισορροπία μεταξύ παροχής και αντιπαροχής». Η Πολιτεία θα διορίζει τα έξι από τα έντεκα μέλη του ΟΜΜΑ και «θα παρακολουθεί την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Μεγάρου και υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών"...
typologies.gr

Read more...

Εκκενώνεται η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη...


Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να...
προχωρήσει σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβύη και την αποστολή ανέλαβε το ΠΝ. Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναύσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβύη.
Μάλιστα γίνονται συνεννοήσεις και με άλλες χώρες ώστε αν καταστεί δυνατόν να πάρουν και δικό τους προσωπικό στη φρεγάτα...
πληροφορίες από onalert.gr

Read more...

Τζαβέλα: Γιώργο έλα κοντά μας…


«Ήρθε η ώρα να επιστρέψει ο Καρατζαφέρης στη ΝΔ»…

Στα Παραπολιτικά fm 90,1 και την εκπομπή του Σταύρου Παπαντωνίου βρέθηκε η πρώην ευρωβουλευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα.

Σχετικά με την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και...
τις ζυμώσεις για την επανένωση της κεντροδεξιάς, ανέφερε: "Ένα συνέδριο δεν θα λύσει τα προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα υπάρχουν στελέχη που πιστεύουν ότι είναι περισσότερο Νεοδημοκράτες από άλλους... Και εγώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο κος Πολύδωρας αλλά και πολλοί άλλοι είμαστε κομμάτια της ΝΔ απλά κάποιοι «προβληματίστηκαν» περισσότερο από κάποιους άλλους".

Η πρώην ευρωβουλευτής μάλιστα έριξε και την βόμβα περί επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στη ΝΔ:

"Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, πολλοί, προσπαθούμε να τον πείσουμε να επιστρέψει γιατί η παράταξη τον έχει ανάγκη"...

parapolitika.gr

Read more...