Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια...


Φωτογραφία: EUROKINISSI30.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη...

Για τρίτη ημέρα η Εύβοια ζει τον πύρινο εφιάλτη και ήδη οι καταστροφές και η ζημιά για την περιοχή είναι...
ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με τον Γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, μετά και την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο Λίμνης, Χρήστο Καλυβιώτη, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία, για να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη.

«Είναι παρήγορο ότι είμαστε καλύτερα από χθες, όχι ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος, αλλά έχει περιοριστεί αρκετά. Όλες οι δυνάμεις είναι εδώ, από την πρώτη ημέρα της φωτιάς βρίσκονται εδώ, στη Λίμνη, στα δύο μέτωπα, οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι συντονίζουν, καθοδηγούν τις εναέριες, αλλά και τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής» πρόσθεσε ο ΓΓ.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της πυρκαγιάς εκτίμησε ότι κάηκαν περίπου 30.000 στρέμματα δάσους και διευκρίνισε: «Είναι μεγάλη η καταστροφή σε δασικό και ζωικό πλούτο, ευτυχώς όμως δεν υπάρχει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή, που είναι το κυριότερο και το κρισιμότερο. Επίσης, δεν έχουμε καταστροφές σε οικοδομές, παρά μόνο μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη ξυλείας, η οποία καταστράφηκε και κάποιες μικρές ζημιές σε μία ξενοδοχειακή μονάδα, μικρής όμως χωρητικότητας».

«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα μέτρα τα αναγκαία για να προστατεύσουμε την περιουσία των κατοίκων και τη Μονή Γαλατάκη, η οποία κινδύνευσε για κάποιο διάστημα χθες, σήμερα όμως η φωτιά εκεί είναι αρκετά ελεγχόμενη» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης, εκφράζοντας ευχαριστίες στους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής, για τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, συμβολή τους, στο έργο της κατάσβεσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο στοιχείο που να οδηγεί στην πράξη του εμπρησμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάχη με τις φλόγες δίνουν 50 οχήματα της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 150 άνδρες αλλά 25 υδροφόρες. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης πάντως, δεν κινδυνεύουν σπίτια αυτή την ώρα.


iefimerida.gr

Read more...

Τελεσίγραφο από τη ΔΕΗ: Σε ποιους θα κόψει το ρεύμα...

telesigrafo-apo-ti-dei-se-poious-tha-kopsei-to-reumaΈτοιμη να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε μικρούς και μεγάλους οφειλέτες εμφανίζεται η ΔΕΗ...


 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους οφείλουν 2,3 δισ. ευρώ με την ΔΕΗ να ετοιμάζεται να...
προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε:

- εκείνους που παρά την ισχύ του ευνοϊκού προγράμματος των διακανονισμών - 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή - δεν έχουν προσέλθει

- όσους «παίζουν» με τη ρύθμιση, κάνουν, δηλαδή, αίτηση, πληρώνουν την πρώτη δόση και έπειτα δεν συνεχίζουν την καταβολή ούτε της επόμενης ούτε της μεθεπόμενης και γενικώς καμίας άλλης

Στο στόχαστρο της ΔΕΗ έχουν μπει επιχειρήσεις - κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες - αλλά και νοικοκυριά με οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι μεγαλύτεροι οφειλέτες εντοπίζονται, κατά πληροφορίες, στα Δωδεκάνησα, την Κέρκυρα, την Αχαΐα, την Καβάλα και το Ηράκλειο Κρήτης καθώς εκεί συσσωρεύονται οφειλές ύψους 365,2 εκατ. ευρώ με τα μισά από αυτά να προέρχονται από επαγγελματίες...


thetoc.gr

Read more...

Σκληρή ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Συνειδητός πολιτικός απατεώνας ο Καμμένος


Σκληρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο και όχι μόνο εξαπολύει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
kinima
Μιλούν μεταξύ άλλων για έναν «συνειδητό πολιτικό απατεώνα, ανήθικο, ψεύτη και συκοφάντη κατά σύστημα και με εξειδίκευση στην οικογένεια Παπανδρέου», που είναι καταδικασμένος για αυτό από την ελληνική και την ελβετική Δικαιοσύνη, και «το παίζει ακόμη αντιμνημονιακός».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος έχει ως εξής :
Ένας ακόμη εκ των βασικών υπευθύνων που οδηγήθηκε η χώρα στην ανάγκη να μπει σεπρόγραμμα προσαρμογής, υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή και αυτός, έρχεταιμετά τον «αρχιερέα της διόγκωσης του χρέους» και σημερινό Πρόεδρο τηςΔημοκρατίας, να προστεθεί στους «τιμητές».
Ο κ. Καμμένος, αισθάνεται, λέει, δικαιωμένος από την Έκθεση για το ΔΝΤ.
Από την αποκαλυπτική και αποστομωτική Έκθεση, που επιβεβαιώνει, όχι μόνο πωςήταν αναγκαίο το πρόγραμμα, αφού δεν είχαμε άλλες πηγές χρηματοδότησης τηςοικονομίας για το διπλάσιο χρέος που δημιούργησε η ΝΔ σε μόλις πέντε χρόνια,αλλά και ότι η «καραμανλική» κρίση ήταν που έφερε τα μνημόνια, όχι το αντίθετο.
Ο «καραμανλικός εφιάλτης» που ταλανίζει ακόμη τους Έλληνες και τη χώραεπιχειρείται, πάλι με τη μέθοδο των επιλεκτικών αναφορών μιας Έκθεσης, ναμετατραπεί σε εργαλείο κατασυκοφάντησης της κυβέρνησης της περιόδου 2009-2011,εις βάρος της αλήθειας που είναι πλέον γνωστή σε όλους.
Στην προσπάθεια αυτή, ακόμη και πραγματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλάκαι οι αιτίες που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, διαστρεβλώνονται ή καιαποσιωπούνται.
Αυτό επιχειρεί για μία ακόμα φορά και ο «κύριος» Καμμένος.
Ναι, αυτός, ο συνειδητός πολιτικός απατεώνας, ανήθικος, ψεύτης και συκοφάντηςκατά σύστημα και με εξειδίκευση στην οικογένεια Παπανδρέου, ο καταδικασμένοςγια αυτό από την Ελληνική και την Ελβετική Δικαιοσύνη, που το παίζει ακόμηαντιμνημονιακός.
Ναι, αυτός που σε διατεταγμένη υπηρεσία από την «καραμανλική συντήρηση» ανέλαβενα κάνει τη βρώμικη δουλειά. Να συκοφαντεί. Γιατί, για να γίνει πιστευτός απότους πολίτες ο μύθος που υφάνθηκε, για να αποκρυβούν οι εγκληματικές ευθύνεςτης κυβέρνησης Καραμανλή, κάποιος έπρεπε να συκοφαντεί συστηματικά τον πολιτικόπου ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά που άναψαν όλοι αυτοί οικαταστροφείς.
Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αποκρύψουν τις δικές τους ευθύνες, παρά καλύπτονταςτους πραγματικούς υπεύθυνους και τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδαστην κρίση και στην εξάρτηση από «δάνειες δυνάμεις». Με συστηματικά ψέμματαόπως αυτά περί CDS, συκοφαντία για την οποία καταδικάστηκε διςο «κύριος» Καμμένος.
Αυτός ο «κύριος», σήμερα είναι και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ναι, Υπουργός μιας, κατά τη δική τους θεώρηση, «ριζοσπαστικής κυβέρνησης», οπρωθυπουργός της οποίας, μαθαίνουμε από ρεπορτάζ μιας κάθε άλλο παρά μη φιλικήςπρος αυτούς εφημερίδας, ότι σχεδιάζει παιχνιδάκια συγκυβέρνησης με τονεπικεφαλής της επιχείρησης χρεοκοπίας της χώρας.
Ας παραθέσουμε, λοιπόν, τα ονόματα που εμπλέκονται σε αυτό το παιχνίδι:
Καραμανλής, Παυλόπουλος, Καμμένος, Τσίπρας.
Ας τους κρίνουν οι πολίτες.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Συρία: Σέρνουν τη σορό Ρώσου πιλότου...


Φωτογραφίες σοκ: Σέρνουν τη σορό Ρώσου πιλότου μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου... μετά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.
Eικόνες - ΣΟΚ...
Οι εικόνες σοκάρουν. Δείχνουν να σέρνουν στο έδαφος την σορό του Ρωσου πιλότου, λίγη ώρα μετά την κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου τύπου Μi-8 στη Συρία.
Όπως...
αναφέρει επίσημα το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας το ελικόπτερο κατερρίφθη με τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί που συμμετείχαν στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι και κατευθύνονταν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ.

«Εκείνοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Αμύνης, πέθαναν ηρωικά γιατί επιχειρούσαν να στρέψουν το ελικόπτερο ώστε να ελαχιστοποιήσουν θύματα στο έδαφος», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο των επιβαινόντων.

Βέβαια, το ρωσικό υπουργείο δεν διευκρινίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από την κατάρριψη του ελικοπτέρου καθώς στην ανακοίνωση αναφέρει πως «το ελικόπτερο τύπου Mi-8 κατερρίφθη από το έδαφος στο Ιντλίμπ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι».

Εντούτοις, το ρωσικό δίκτυο Russia Today επισημαίνει πως την περασμένη εβδομάδα η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία προσπάθησαν να εκκενώσουν περιοχές ώστε οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν το Χαλέπι και επιχείρησαν να δημιουργήσουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους παρέχοντας τροφή και βοήθεια.

Ωστόσο, όπως τονίζει το ρωσικό δίκτυο «η συριακή αντιπολίτευση κατέκρινε την ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι ήταν απόπειρα να μειωθεί ο πληθυσμός της πόλης, μέρος της οποίας παραμένει ένα από τα προπύργια τους».

Λίγη ώρα αργότερα από την κατάρριψη, πάντως, φωτογραφίες και βίντεο κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο απεικονίζοντας τα συντρίμμια του ελικοπτέρου και φυσικά μία ομάδα ανδρών που σέρνουν στο έδαφος έναν νεκρό άνδρα, ο οποίος εικάζεται ότι είναι ένας από τους Ρώσους πιλότους.













Read more...

" Μη πηγαίνετε διακοπές στην Τουρκία"...


 Προκλητική ανάρτηση στο αεροδρόμιο της Βιέννης: Μη πηγαίνετε διακοπές στην Τουρκία  - Media
...αναφέρει επιγραφή στο αεροδρόμιο της Βιέννης...
Την έντονη αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε επιγραφή που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

 «Με διακοπές στην Τουρκία το μόνο που κάνετε είναι να...
υποστηρίζετε τον Ερντογάν» ανέφερε η επιγραφή και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας. Η επιγραφή έφυγε από τις ψηφιακές πινακίδες του αεροδρομίου μόνο όταν στο σημείο μετέβη ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστρία, Μεχμέτ Χασάν Γκοούς, κατόπιν σχετικής εντολής που έλαβε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.



 Από την πλευρά του ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε πως η πράξη αυτή δηλώνει «καθαρή επιθετικότητα κατά της Τουρκίας και είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές αξίες». 

Read more...

Αρειος Πάγος: Να δικαστεί και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ...


Αρειος Πάγος: Να δικαστεί και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤΝα δικαστεί και για κακούργημα ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αρειος Πάγος. Ειδικότερα...
αναιρείται το βούλευμα του Εφετείου για τον Α. Γεωργίου, ο οποίος παραπέμπονταν να δικαστεί μόνο για πλημμέλημα και ειδικότερα το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η σημερινή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου από τη θέση της αντεισαγγελέως είχε ζητήσει να δικαστεί ο Γεωργίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πράγμα το οποίο έγινε σήμερα δεκτό από το ανώτατο δικαστήριο.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση παραποίησης στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια και σύμφωνα με το κατηγορητήριο εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα επί ΠΑΣΟΚ και μόλις σήμερα οδηγείται στο ακροατήριο...

tovima.gr

Read more...

Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο σε Δημοτικά και Γυμνάσια...


ti-allazei-apo-septembrio-se-dimotika-kai-gumnasiaΣτις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά και τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων τους περιμένουν...
εκπλήξεις.

Περικοπές μαθημάτων σε προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Λιγότερες ώρες διδασκαλίας σε τέσσερα μαθήματα. Αύξηση των συνολικών ωρών διδασκαλίας και ευρεία ανακατανομή της διδακτέας ύλης. Nέες προϋποθέσεις για εγγραφή σε ολοήμερα σχολεία 

Σύμφωνα με το Έθνος το υπουργείο Παιδείας για τη νέα χρονιά έχει δρομολογήσει σημαντικές αλλαγές στα σχολεία. Μερικές από αυτές είναι:


  • μειώσεις ωρών διδασκαλίας 
  • μειώσεις εξεταζόμενων μαθημάτων
  • περιγραφική αξιολόγηση μαθητών (πιλοτική εφαρμογή φέτος)
  • ενιαίο τύπο δημοτικού σχολείου
  • μελέτη των μικρών μαθητών στο σχολείο
Ενιαίος τύπος δημοτικού


  • εκτός από τα ολιγοθέσια δημοτικά όλα τα υπόλοιπα ενοποιούνται
  • σε όλα τα σχολεία οι μαθητές θα σχολούν στη 1.15 μμ
  • σε 2.218 μονάδες θα εισαχθούν νέα γνωστικά αντικείμενα
  • Το ολοήμερο πρόγραμμα θα αρχίζει στη 1.15 μμ και θα τελειώνει στις 4 μμ
  • δυνατότητα, λειτουργίας και τμήματος πρόωρης λειτουργίας 7-8 το πρωί
Περιορισμός της εξεταστέας ύλης στα Γυμνάσια


  • Τα τρία τρίμηνα θα μετατραπούν σε δύο τετράμηνα
  • Αυξάνεται ο χρόνος που αφιερώνεται στη διδασκαλία αντί των εξετάσεων
  • Περιορίζονται τα μαθήματα που θα εξετάζονται οι μαθητές. Για όλα τα μαθήματα θα προβλέπεται ένα υποχρεωτικό ωριαίο διαγώνισμα το 1ο τετράμηνο ανά γνωστικό αντικείμενο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποια μαθήματα θα εξαιρεθούν από τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα μειώνεται κατά 3 ώρες την εβδομάδα σε τέσσερα διαφορετικά μαθήματα. 
  • Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως οι αλλαγές στοχεύουν στην απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων και αύξηση του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά και αφορούν στον εξορθολογισμό της ύλης, ωστόσο υπάρχουν ήδη πολλές αντιδράσεις.


Οι αλλαγές για τους εκπαιδευτικούς

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς έρχονται αλλαγές στον τρόπο που θα κληθούν να διαχειριστούν την ύλη των μαθημάτων. Μάλιστα ετοιμάζονται σχετικές οδηγίες διαχείρισης της ύλης, διάφορα εναλλακτικά σενάρια διδασκαλίας, προτάσεις για δραστηριότητες μαθητών...

thetoc.gr

Read more...

Απάντηση στον Τσαβούσογλου Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη


Γκάμπριελ: Η Τουρκία δεν μπορεί να εκβιάζει την Ευρώπη
O αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ   (Φωτογραφία:  Reuters )
Βερολίνο, Γερμανία
Στην αντεπίθεση πέρασε το Βερολίνο μετά τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες, εάν δεν συμφωνηθεί η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Γερμανία και η Ευρώπη να επιτρέψουν να εκβιαστούν» δήλωσε τη Δευτέρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Επανέλαβε, επίσης, ότι η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας είναι σε άμεση συνάρτηση με τα κριτήρια που πρέπει να εκπληρώσει η Άγκυρα.
«Από την Τουρκία εξαρτάται το αν μπορεί να υπάρξει απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας» είπε ο γερμανός αντικαγκελάριος, στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης στο Ροστόκ.
Όσον αφορά στην απαγόρευση της προβολής βίντεο του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διαδήλωση υποστηρικτών του στην Κολωνία, έκανε λόγο για «νόμιμη απόφαση» από την πλευρά του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία λειτούργησε υπέρ της αποκλιμάκωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κλείσιμο καταστημάτων για 48ώρες σε περίπτωση φοροδιαφυγής...


Κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων και επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες, σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης, προβλέπει η νέα απόφαση της...
γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία υπεγράφη σήμερα από τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Πιτσιλή.

Εκτός της απειλής του «λουκέτου», η απόφαση της γενικής γραμματείας προβλέπει και την επιβολή αυστηρότερων προστίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων:

  • Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. εξουσιοδοτείται να υπογράφει «Με εντολή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» την ειδική εντολή ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου επαγγελματία για 48 ώρες.
  • Στη συνέχεια, γνωστοποιείται στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα η πράξη αναστολής λειτουργίας και ζητείται η συνδρομή της αστυνομικής αρχής.
  • Κατά τη διαδικασία της σφράγισης, που διενεργείται με την παρουσία του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του οριζόμενου από αυτόν υπαλλήλου και της αστυνομικής αρχής, τοποθετείται στην κεντρική είσοδο της επαγγελματικής εγκατάστασης ταινία, με τον τίτλο της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ένδειξη "σφραγίστηκε μέχρι (ημερομηνία - ώρα), βάσει της με αριθ. πράξης αναστολής λειτουργίας, η οποία εκδόθηκε κατόπιν της αριθ. Ειδικής Εντολής Έλεγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει".
  • Αντίγραφο της πράξης άμεσης αναστολής λειτουργίας επιδίδεται στον υπόχρεο.
  • Σε περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του μέτρου αναστολής λειτουργίας, καθώς και σε περιπτώσεις, που ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του μέτρου δεν συμπίπτει με τις ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης, το μέτρο εφαρμόζεται κατόπιν νέου προσδιορισμού του χρόνου έναρξης εφαρμογής του, αμέσως μόλις καταστεί δυνατό, σε ώρες λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης.

H γενική γραμματεία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει και διευρύνει τις στοχευμένες ενέργειές της κατά της φοροδιαφυγής, σε όλη τη χώρα και με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, εφαρμόζοντας το νέο μοντέλο ελέγχων, που δεν περιορίζεται στην επιβολή του προστίμου...

Read more...

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας - Μάχη με τις φλόγες


Εικόνα από τις καταστροφές στην περιοχή   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )
Αθήνα
29 φωτογραφίες
«Πάμε καλύτερα από την Κυριακή, αλλά έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά. Δεν πιστεύω ότι θα θέσουμε τη Δευτέρα υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά» δηλώνει στοin.gr ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, που συντονίζει επί τόπου, από κοινού με τον υπαρχηγό Υποστήριξης αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, τη σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τον κ. Σερεντέλλο, το μεσημέρι της Δευτέρας ένα αρκετά μεγάλο μέτωπο νότια από τα Κατούνια, κοντά στη Μονή Γαλατάκη, είναι αυτό που απασχολεί τους πυροσβέστες. «Χθες τέτοια ώρα, τρέχαμε από ανατολή προς δύση. Σήμερα σιγά-σιγά τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά, είναι ηπιότεροι και οι άνεμοι, κι αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε. Αλλά όπως κάθε μεγάλη φωτιά, και αυτή θέλει τον χρόνο της...» τονίζει ο αντιστράτηγος.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Από το μεσημέρι μάλιστα ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.



Σε ετοιμότητα βρίσκεται οχηματαγωγό πλοίο στη Λίμνη για το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε αυλές αγροικιών.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με την Κυριακή, αν και, όπως είπε ο κ. Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά την πόλη της Λίμνης, ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

«Από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μάς ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων και με τη σύζευξη και με τους άλλους τοπικούς φορείς περιφερειακούς και εθελοντές» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το αποτέλεσμα ήδη άρχισε να φαίνεται. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος για την καλή απόδοση του κρατικού μηχανισμού και βέβαια είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, η οποία θέλει τον χρόνο της και απλά κοιτάζουμε να βελτιώσουμε τους συντονισμούς και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

«Είναι μια μεγάλη πυρκαγιά. Θέλει τον καλύτερο συντονισμό γιατί τα κλιματολογικά φαινόμενα αλλάζουν, μάλλον προς το καλύτερο αυτές τις μέρες, και πιστεύουμε να ελέγξουμε σύντομα την πυρκαγιά» σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της φωτιάς δηλώνει στο Πρακτορείο 104,9 FM και ο γενικός γραμματέας, Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης. «Θέλω να πιστεύω ότι, εάν τα πράγματα δεν έχουν κάποια δραματική αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, το απόγευμα θα είμαστε σε πολύ πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι αυτή τη στιγμή» είπε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι κάηκαν περίπου 30.000 στρέμματα δάσους. «Είναι μεγάλη η καταστροφή σε δασικό και ζωικό πλούτο, ευτυχώς όμως δεν υπάρχει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή, που είναι το κυριότερο. Επίσης, δεν έχουμε καταστροφές σε οικοδομές, παρά μόνο μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη ξυλείας, η οποία καταστράφηκε και κάποιες μικρές ζημιές σε μία ξενοδοχειακή μονάδα, μικρής όμως χωρητικότητας» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης.
Την αισιοδοξία του ότι εντός της ημέρας θα τερματιστεί ο πύρινος εφιάλτης κατέθεσε και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στα Άγραφα Ευρυτανίας. «Η δική μας δουλειά ξεκινά μετά την κατάσβεση της φωτιάς να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε το δάσος να ξαναγίνει δάσος» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, περίπου 20 με 22 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη. Οι ζημιές θα εξεταστούν από τον ΕΛΓΑ για τη χορήγηση αποζημιώσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...