Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια...


Φωτογραφία: EUROKINISSI30.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη...

Για τρίτη ημέρα η Εύβοια ζει τον πύρινο εφιάλτη και ήδη οι καταστροφές και η ζημιά για την περιοχή είναι...
ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με τον Γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, μετά και την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο Λίμνης, Χρήστο Καλυβιώτη, έχει δρομολογηθεί η διαδικασία, για να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη.

«Είναι παρήγορο ότι είμαστε καλύτερα από χθες, όχι ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος, αλλά έχει περιοριστεί αρκετά. Όλες οι δυνάμεις είναι εδώ, από την πρώτη ημέρα της φωτιάς βρίσκονται εδώ, στη Λίμνη, στα δύο μέτωπα, οι δύο υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι συντονίζουν, καθοδηγούν τις εναέριες, αλλά και τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής» πρόσθεσε ο ΓΓ.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της πυρκαγιάς εκτίμησε ότι κάηκαν περίπου 30.000 στρέμματα δάσους και διευκρίνισε: «Είναι μεγάλη η καταστροφή σε δασικό και ζωικό πλούτο, ευτυχώς όμως δεν υπάρχει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή, που είναι το κυριότερο και το κρισιμότερο. Επίσης, δεν έχουμε καταστροφές σε οικοδομές, παρά μόνο μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη ξυλείας, η οποία καταστράφηκε και κάποιες μικρές ζημιές σε μία ξενοδοχειακή μονάδα, μικρής όμως χωρητικότητας».

«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν όλα εκείνα τα μέτρα τα αναγκαία για να προστατεύσουμε την περιουσία των κατοίκων και τη Μονή Γαλατάκη, η οποία κινδύνευσε για κάποιο διάστημα χθες, σήμερα όμως η φωτιά εκεί είναι αρκετά ελεγχόμενη» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης, εκφράζοντας ευχαριστίες στους εθελοντές και κατοίκους της περιοχής, για τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, συμβολή τους, στο έργο της κατάσβεσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΪ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο στοιχείο που να οδηγεί στην πράξη του εμπρησμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάχη με τις φλόγες δίνουν 50 οχήματα της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 150 άνδρες αλλά 25 υδροφόρες. Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης πάντως, δεν κινδυνεύουν σπίτια αυτή την ώρα.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: