Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Νέο κύμα κακοκαιρίας Επιστρέφουν οι χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας


Επιστρέφουν οι χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας
  (Φωτογραφία:  Phasma )

Αθήνα
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα θα ενταθούν, με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

  • Ο καιρός από το in.gr
Επιδείνωση τοι καιρού αναμένεται από αύριο, Δευτέρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια. 
Στην Μακεδονία και στην Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, σποραδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Στα νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά.
Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο νότια και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στην ορεινή Κρήτη.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια και από το απόγευμα χιόνια στα βορειότερα νησιά.
Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές . Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά ενώ το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια.
Στην Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Την Τρίτη, στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις, και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους ισχυρός.
Την Τετάρτη, στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων στις βορειότερες περιοχές από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Την Πέμπτη, στα ανατολικά και νότια θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως κατά τη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Παρασκευή.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, η  θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Φεύγουν οκτώ στην Άρτα… Την παραίτησή τους από τα τοπικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, δηλώνουν με μία σύντομη επιστολής τους οκτώ ακόμα μέλη του κόμματος, την επαύριο της ίδρυσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον Γιώργο Παπανδρέου.


pasok
Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης των : Κωνσταντίνας Κοκοβέ, Σωτήρη Κουτσιαύτη, Έλλης Κουφου, Σεβαστής Φέκα, Κωνσταντίνας Φωτάκη, Θωμά Ρίζου, Γεωργίας Κουφου και Βασίλη Τζουβάρα, έχει ως εξής :
Έχοντας συνείδηση του χρέους μας απέναντι στις γενιές που αγωνίστηκαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.Μένοντας ΠΙΣΤΟΙ στις αρχές της διακήρυξης της 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δηλώνουμε την παραιτησή μας από μέλη της ΝΕ,ΣΕ και ΝΕ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Άρτας.
-Επειδή παρά τις υπεράνθρωπες προσπαθειές μας δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε το ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ του ΠΑΣΟΚ ακυρώνοντας έτσι ΕΜΜΕΣΑ το ΕΙΚΟΣΑΕΤΕΣ ΕΡΓΟ του στην ΕΛΛΑΔΑ.
-Επειδή παρά τις υπεράνθρωπες προσπαθειές μας δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τις ''ποποτικές συπεριφορές''.
-Επειδή παρά τις υπεράνθρωπες προσπαθειές μας δεν σταματήσαμε να σερνόμαστε ΠΙΣΩ από Ελιές,από προσωνύμια και όποιο όνομα ονειρευόταν ο ΚΑΘΕΝΑΣ για το ΠΑΣΟΚ.
-Επειδή παρά τις υπεράνθρωπες προσπαθειές μας οι ''ΜΕΓΑΛΟΙ'' δεν μπορούν να αντιληφθούν την πολιτική πραγματικότητα και την ωριμότητα των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ.
-Επειδή η λέξη συννενόηση μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει άγνωστη.
-Επειδή οι ''ΜΕΓΑΛΟΙ'' δεν αντιλήφθηκαν ΑΚΟΜΗ ότι η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ ήταν ανεπαρκής,ασυνάρτητη και αντιφατική.
-Επειδή οι ''ΜΕΓΑΛΟΙ'' έκαναν ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ όνομα του Κώστα Καραμανλή που παρέδωσε την ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.ΕΠΕΙΔΗ.......ΕΠΕΙΔΗ..........Δηλώνουμε την παραιτησή μας από τα τοπικά όργανα του ΠΑΣΟΚ.
Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους εδώ και ενάμιση χρόνο και μας έδωσαν τη δύναμη να αγωνιστούε για το ΠΑΣΟΚ.Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την ειλικρινή συνεργασία που είχαμε σε όλα επίπεδα.
ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ
ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ
ΚΟΚΟΒΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΟΥΦΟΥ ΕΛΛΗ
ΦΕΚΑ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΦΩΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΡΙΖΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΟΥΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC...


Ακόμα υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς κοντά στην είσοδο των γκαράζ του πλοίου ...
που δεν έχουν σβήσει εντελώς.
Αυτό εμπόδισε τους Ιταλούς πραγματογνώμονες και οι εισαγγελείς που μπήκαν στο πλοίο, να μπουν και στα γκαράζ.
Από τις αρχές, εκφράζονται φόβοι να έχουν εγκλωβιστεί οδηγοί οι οποίοι δεν πρόλαβαν να βγουν μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά .
Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.
Στο πλοίο εισήλθαν και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.
http://fimotro.blogspot.gr/2015/01/norman-atlantic_4.html

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: "Συγχώνευση" της κυβέρνησης σε 10 υπουργεία...


Οι κωδικοποιημένες  αλλαγές που προβλέπει το πρόγραμμα του κόμματος για το Δημόσιο - 
Τι αναφέρεται για τη δανειοδότηση των κομμάτων, την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και τα ΜΜΕ...
Σε ριζικές ...
αλλαγές στη δημόσια διοίκηση θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο διαρκές συνέδριο του κόμματός του παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Plus, που αποτελεί την μετεξέλιξη του κυβερνητικού προγράμματος της ΔΕΘ.



Βασική αλλάγη είναι η διαφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της δημόσιας διοίκησης καθώς σε αντίθεση με την εμμονή των οριζόντων περικοπών και των επιθέσεων σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να βάλει τέλος στη διαφθορά, στην κακοδιαχείριση και στην έλλειψη συντονισμού με σεβασμό στους δημοσίους υπαλλήλους και ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Στη λογική αυτή σχεδιάζεται η αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων.

Παράλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενοποιούνται σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό. Όσον αφορά τα κόμματα θα θεσπιστεί ανώτατο όριο δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης

Ενδεικτικό της οτπικής του ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση είναι όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι η κυβέρνηση του κόμματός του θα έχει μόνο δέκα υπουργεία.

Οι παρεμβάσεις στο Δημόσιο θα γίνει, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εγκρίθηκε το Σάββατο, σε τέσσερις τομείς:
1. Δομές, Λειτουργίες και Προσωπικό
2. Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης
3. Καταπολέμηση της μεγάλης Διαφθοράς και της Διαπλοκής
4. Ισχυροποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών

1. Δομές Λειτουργίες και Προσωπικό

Η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης εκκινεί από τον μετασχηματισμό των δομών και των λειτουργιών της και την εμπιστοσύνη στο προσωπικό της. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να υλοποιήσει τα παρακάτω μέτρα:

* Αλλαγή της δομής της Κυβέρνησης (με συγχώνευση υπουργείων, κατάργηση κυβερνητικών οργάνων) για τον καλύτερο συντονισμό και τον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δέκα μόνο υπουργεία. Κυβέρνηση συλλογική, λειτουργική και αποτελεσματική.

* Κατάργηση των πολυάριθμων κυβερνητικών όργανων που λειτουργούν ως φυτώρια διαφθοράς και διάχυσης της πολιτικής ευθύνης. Διατήρηση της κυβερνητικής επιτροπής για τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής

* Αποσυμφόρηση του δημόσιου τομέα από τις στρατιές των Συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων και προώθηση της στελέχωσης των Γραφείων Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και Διοικητών από τις τάξεις των δημοσίων Υπαλλήλων

* Κατάργηση της μνημονιακής νομοθεσίας για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

* Κατάργηση του θεσμού της διαθεσιμότητας στα πλαίσια της κινητικότητας για τον εξορθολογισμό της κατανομής προσωπικού μεταξύ των υπηρεσιών και των υπουργείων.

* Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων.

* Κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών.

2. Διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης

Βασικό πρόβλημα των πολιτών είναι η γραφειοκρατία, οι καθυστερήσεις, η πολυνομία, που στην πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία εξουσίας και συντήρησης της διαφθοράς. Στόχος των μεταρρυθμυστικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η τυποποίση των διαδικασιών, η διαφάνεια, η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών στη σχέση τους με τη δημόσια διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν

* Τον περιορισμό της φυσικής επαφής διοίκησης και διοικουμένου για την καταπολέμηση της μικρής διαφθοράς με την αναβάθμιση των ΚΕΠ (μετατροπή σε Πολυδύναμα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων) και τη δημιουργία τμημάτων εξυπηρέτησης πολιτών (front desk σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

* Εισαγωγή της ηλεκτρονικής Κάρτας για κάθε πολίτη με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την συναλλαγή με τη δημόσια διοίκηση

* Κατάργηση του πλήθους δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας καταστημάτων. Στη θέση του προληπτικού ελέγχου εισάγουμε τον κατασταλτικό έλεγχο με αυστηροποίση των κυρώσεων σε περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων.

* Συγκρότηση ειδικού γραφείου κωδικοποίησης της νομοθεσίας υπό την ευθύνη της Βουλής των Ελλήνων με εξασφάλιση εξασφαλίζουμε της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην νομοθεσία όπως αυτή κάθε φορά ισχύει.

3. Καταπολέμηση της μεγάλης διαφθοράς και της διαπλοκής

Σπάμε το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων – οικονομικής ολιγαρχίας/ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Τραπεζών.

Για τα πολιτικά κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται:

* Να αναμορφώσει το πλαίσιο του τραπεζικού δανεισμού των κομμάτων, με τη θέσπιση ανώτατου ορίου δανεισμού, απαγόρευση του μακροπρόθεσμου δανεισμού και γενική απαγόρευση δανειοδότησης πάνω από ένα μικρό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης

* Να προωθήσει τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια για τα οικονομικά των κομμάτων

Για τα ΜΜΕ:

* Ενεργοποιούμε άμεσα τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:

(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και

(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

* Προκηρύσσουμε από μηδενική βάση διαγωνισμό για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ.

Για τις δημόσιες συμβάσεις

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις για την καταπολέμηση της διαφορράς, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της νόθευσης του ανταγωνισμού σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται μεταξύ άλλων

* Η ενίσχυση των θεσμών κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια καθώς και η αυστηροποίηση των όρων σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων

* Η διαμόρφωση αντικειμενικού και διαφανούς θεσμικού πλαισίου διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών ώστε να μπει τέλος στις φωτογραφικές προκηρύξεις.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει δικαιοσύνη:

* Συστηματοποιούμε τη συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν προβληματικούς διαγωνισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη ή διενεργήθηκαν την τελευταία πενταετία

* Διασφαλίζουμε την άμεση επανόρθωση της ενδεχόμενης περιουσιακής ή άλλης βλάβης του δημοσίου, στις περιπτώσεις «αμαρτωλών» συμβάσεων.

* Καταργούμε τις αντισυνταγματικές και προσβλητικές για τη δημοκρατία διατάξεις που παρέχουν ασυλίες στα ΔΣ του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ. Οι ασυλίες αυτές είναι η ομολογία ενοχής του Μνημονιακού κατεστημένου και των λειτουργών του, που εν γνώσει τους ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

4. Ισχυροποίση των ελεγκτικών μηχανισμών

Για να μπει βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού. Ενοποιούμε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε ένα ενιαίο σώμα που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, τα πρώτα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν:

* Την ενίσχυση και στήριξη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα στην ιδιωτική οικονομία και την δημόσια διοίκηση αλλά και να εκκαθαριστεί η αγορά εργασίας από πρακτικές άγριας εκμετάλλευσης και ανασφάλιστης εργασίας.

* Τη στήριξη της επιτυχημένης αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

* Την επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ώστε να προσδιοριστεί το ποσό της αφορολόγητης ύλης για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία...
Protothema.gr

Read more...

Συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Οικολόγοι Πράσινοι...




Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η στήριξη υποψηφίων τους, οι οποίοι θα μπούνε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εξετάστηκαν οι...
πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του  κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά τις επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφραση τους», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, πριν από την παραπάνω απόφαση για συνεργασία.

Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, δήλωσαν σχετικά: «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.

«Η Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η Ευρώπη, το μεγάλο μας σπίτι βρίσκονται σε κρίση. Το χρέος προς τις επόμενες γενιές λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν αποπληρώνεται», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι...

 left.gr

Read more...

Στο 7,4% η διαφορά…


Νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis από το tvxs.gr παρουσίασε το MEGA…

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται και με διαφορά που αγγίζει το 7,4%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. 3ο κόμμα...
η Χρυσή Αυγή με 5,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στο όριο του 3%.

Τα άλλα κόμματα, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση καταγράφουν τα παρακάτω ποσοστά 

ΚΚΕ 4,3%
Ποτάμι 4,1%
ΑΝ.ΕΛ 3,2%
Οικολόγοι Πράσινοι 2,2%
Άλλο κόμμα 5,8%

Τέλος, οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,1%...

Read more...

ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...



Οι ανατροπές είναι οργανικό στοιχείο της πολιτικής. Πριν ένα μήνα ήταν αρκετοί αυτοί που πίστευαν πως η κυβέρνηση, κουτσά στραβά, θα μπορούσε έστω και την υστάτη στιγμή, στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, να ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση της τρόϊκας προκειμένου η 1η Ιανουαρίου του νέου έτους να βρει τη χώρα χωρίς μνημόνιο. Με βάση αυτή την παραδοχή θεωρούσαν πως θα μπορούσε να σχηματισθεί προεδρική πλειοψηφία ή σε διαφορετική περίπτωση θα προκηρύσσονταν εκλογές για τον Μάρτιο με δίλημμα ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) το δημόσιο χρέος και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα και η επίσπευση της προεδρικής εκλογής έφεραν τα πάνω κάτω. Η Ελλάδα αντί να βγει από το μνημόνιο (ξανα)μπήκε στον αστερισμό του Grexit. Η μικρή έστω πιθανότητα να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή χάθηκε στην ομίχλη των αλληλοκατηγοριών και της παραφιλολογίας που σκέπασε τον πολιτικό κόσμο.
Πριν ένα μήνα σχεδόν όλοι πίστευαν πως η εκλογική μάχη είχε κριθεί οριστικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που απέμεινε ήταν να δούμε αν οι κάλπες θα δώσουν αυτοδυναμία στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ένα δεύτερο στοιχείο ήταν αν ο Βενιζέλος θα καταφέρει να μετεξελίξει το ΠΑΣΟΚ σε ένα ευρύτερο σχήμα τη Δημοκρατική Παράταξη ώστε να διεκδικήσει την τρίτη θέση από τη Χρυσή Αυγή ή ακόμη και το Ποτάμι που, παραμονές των ευρωεκλογών, εμφανίστηκε, και πέτυχε, ως ένα μεταπολιτικό κόμμα που δεν θέλει να έχει καμμία σχέση με τον λεγόμενο παλαιό πολιτικό κόσμο. Αίφνης στο πολιτικό σκηνικό εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου. Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, όπως και έγινε χθες, άλλαξε τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού και την εκλογική αριθμητική.
Πλέον όλοι συζητούν τι ποσοστό θα κόψει το "Κίνημα" των Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν το ΠΑΣΟΚ -και όχι η ΔΗΠΠΑΡ που εγκαταλείφθηκε- θα μπει ή όχι στη Βουλή, πόσο θα επηρεαστεί το Ποτάμι, που από μεταπολιτικό κόμμα μετατράπηκε σε σημαία ευκαιρίας παραδοσιακών (και οριακής εκλογιμότητας με τα κόμματά τους) πολιτικών και πολιτευτών. Ενώ, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη επίσημες μετρήσεις, σχεδόν όλοι, με βάση την γενικευμένη κοινή αίσθηση αλλά και τα ευρήματα κάποιων μυστικών δημοσκοπήσεων, θεωρούν πως το "Κίνημα" του Γ. Παπανδρέου όχι μόνον θα μπει στη Βουλή, αλλά και θα λάβει ένα τέτοιο ποσοστό (5-7% λένε κάποιοι έγκυροι αναλογιστές) που θα το καταστήσει ρυθμιστή των μετεκλογικών εξελίξεων και της επόμενης διακυβέρνησης.
Το σίγουρο είναι πως ο Γ. Παπανδρέου, μετά και την χθεσινή, πέραν πάσης προσδοκίας ακόμη και των επιτελών του όγκου και παλμού, συγκέντρωση, αλλά και τα μηνύματα που φθάνουν στο στρατηγείο του απ' όλη την Ελλάδα, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο και γίνεται βασικός παίχτης στο πολιτικό παιχνίδι.
Είναι πρόωρο να πούμε αν θα επαληθευτούν οι "μίζερες" προβλέψεις (οριακή είσοδο στη Βουλή), οι "ψύχραιμες" (4-6%) ή οι υπεραισιόδοξες (άνω του 7-8%) που τον θέλουν να λαμβάνει την τρίτη εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς η περίπτωση αυτοδυναμίας πλέον θα πρέπει να θεωρείται ως απίθανη. Και τούτο επειδή τώρα αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας, δεν έχουν ανακοινωθεί τα ψηφοδέλτια, ενώ η πόλωση βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως με την εμφάνιση του "Κινήματος" ο χώρος της λεγόμενης Κεντροαριστεράς θα πετάξει σε υψηλότερα ποσοστά. Εκεί που το ΠΑΣΟΚ κινούνταν δημοσκοπικά στο 4-6% τώρα αθροιστικά και τα δύο κόμματα μπορεί όχι μόνον να ξεπεράσουν το ποσοστό (8%) των ευρωεκλογών, αλλά ενδεχομένως να προσεγγίσουν και το ποσοστό (12%) των εκλογών του 2012.
Απ' αυτή την άποψη το "Κίνημα" του Γ. Παπανδρέου προσδίδει δυναμική στον ενδιάμεσο, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, χώρο διαψεύδοντας έτσι τις κατηγορίες της Χαρ. Τρικούπη περί διάσπασης. Η "διάσπαση" τελικά λειτουργεί προσθετικά και όχι αφαιρετικά στον κεντροαριστερό και σοσιαλ-δημοκρατικό χώρο. Και το κυριότερο της ξαναδίνει προοπτική, με άλλους βέβαια όρους και προγραμματικές προϋποθέσεις, συμμετοχής στην εξουσία, η οποία με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι εξόχως προβληματική έως αδύνατη.
Η μόνη περίπτωση να συμμετάσχει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση των κυβερνητικών και κρατικών υποθέσεων είναι να έλθει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή όλοι αυτοί, από τον Βενιζέλο και τον Γρηγοράκο, τη Φώφη Γεννηματά και τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Δημήτρη Κρεμαστινό και δεν ξέρω ποιούς άλλους, οίτινες επιτέθηκαν στον Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει να εύχονται να κερδίσει η Δεξιά. Μόνον έτσι μπορούν να είναι ξανά στα πράγματα αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να τους βλέπει και να τους ακούει.
Αυτό είναι και το πρόβλημα της σημερινής ηγετικής ομάδας της Χαρ. Τρικούπη: Αυτό που θέλουν -και το οποίο άλλωστε είναι και το μόνο που πουλάνε στους οπαδούς τους- είναι περίπου ανέφικτο, ενώ βρίσκεται και σε πλήρη αντίθεση με την πλειοψηφία της λαϊκής βούλησης ήτις συγκροτείται κυρίως από παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι θέλουν να σταματήσει η συγκυβέρνηση με τη Δεξιά και ν' αλλάξει βάρδια η εξουσία.
Αυτό είναι ένα πρόσθετο επιχείρημα υπέρ του "Κινήματος" του Γ. Παπανδρέου. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει με τον Παπανδρέου θα είναι δύσκολο να αρνηθεί να σχηματίσει κυβέρνηση (και να οδηγήσει τη χώρα ξανά σε εκλογές) με ένα νέο κόμμα, το οποίο μπορεί να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά στις λίστες του δεν περιλαμβάνεται σχεδόν κανένας από τους "σημαδεμένους" του προηγούμενου κομματικού και υπουργικού απαράτ. Ίσως αυτός είναι και ένας από τους λόγους (και όχι μόνον επειδή ήταν φθαρμένα, καταναλωμένα και καμμένα πρόσωπα) που ο Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε να δεχθεί στο "Κίνημά" του προβεβλημένους υπουργούς και λεγόμενα ιστορικά στελέχη του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του.
Σίγουρα αυτή η εξέλιξη πλήττει τις φιλοδοξίες κάποιων "επωνύμων" να επανεκλεγούν βουλευτές ή να διεκδικήσουν μετά τις εκλογές την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτά είναι προσωπικά παίγνια που δεν μπορούν να αφορούν τη συλλογική υπόσταση του Κινήματος που ίδρυσε την 3η Σεπτέμβρη 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου και επιχειρεί, όπως είπε χθες στην ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη, να επανιδρύσει, με το "Κίνημα", ο γιός του Γιώργος.
Και λέμε επιχειρεί επειδή το αν θα καταφέρει να το επανιδρύσει θα κριθεί σε δεύτερο χρόνο, την επομένη των εκλογών με αφετηρία το ιδρυτικό συνέδριο και την εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Οπωσδήποτε για την ευδοκίμηση του εγχειρήματος είναι κρίσιμο το ποσοστό που θα λάβει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Όσο μεγαλύτερο είναι τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να πετύχει.
Πάντως το χθεσινό τηλεοπτικό κοντράστ μεταξύ των συγκεντρώσεων του Βενιζέλου στη Σπάρτη και του Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη ήταν καταλυτικό. Η μεν πρώτη έμοιαζε με μνημόσυνο για τον μακαρίτη που χάσαμε η δε δεύτερη -με τον όγκο, τον παλμό, τα χαμογελαστά πρόσωπα και τη δυναμική συμμετοχή της νεολαίας- ήταν σαν γλέντι σε βαφτίσια.
Κρίσιμο μέγεθος επίσης είναι η πολιτική στρατηγική και θέσεις που θα υιοθετήσει το "Κίνημα". Αυτοί που πρωτίστως φαίνεται πως προστρέχουν στο κόμμα του Παπανδρέου είναι τα αριστερόστροφα κομματικά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο φαίνεται πως είναι και η πλειοψηφίας της βάσης των ψηφοφόρων του.
Όμως ο Παπανδρέου, εάν θέλει το "Κίνημά" του να μεγαλώσει θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα σ' αυτούς και την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική σοσιαλδημοκρατικής μετριοπάθειας, την οποίαν χρειάζεται η χώρα για να βγει από την κρίση και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Η Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Γενάρη δίνει μια πρώτη απάντηση. Η άσκηση όμως παραμένει δύσκολη. Χρειάζονται κι άλλες απαντήσεις. Πολλές και για πολλά. Σε επόμενο άρθρο θα επανέλθουμε..
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πεταλωτής: Αυτές είναι θέσεις του κόμματος Παπανδρέου...


Πεταλωτής: Αυτές είναι θέσεις του κόμματος Παπανδρέου
ΗΧΗΤΙΚΟ...
Ο εκπρόσωπος του νεοσύστατου "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών" του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, μίλησε στον "Real Fm 97,8" για τις θέσεις του κόμματος.
«Οι θέσεις στα ψηφοδέλτια, δεν θα μπορούσε να είναι κριτήριο για το αν θα υπάρξει ένας νέος...
σχηματισμός ή αν θα μπορούν να εκφραστεί μέσα από τα ψηφοδέλτια η αγωνία όλων εκείνων των ανθρώπων που εδώ και 2 χρόνια βλέπουν ότι αφανίζεται ότι πίστεψαν ως σχηματισμό της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι αυτή η αναγκαιότητα που μας πίεσε να δημιουργήσουμε έναν σχηματισμό έτσι ώστε, αυτός ο κόσμος που ασφυκτιά να μπορέσει να εκφραστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Πεταλωτής. Kαι συνέχισε:

«Μετά από 5 χρόνια, αντί να βγαίνουμε ξαναμπαίνουμε σε διλλήματα. Ευρώ η Grexit. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα Ελληνικό σχέδιο. Αν δεν υπάρξει αυτό, μπαίνουμε σε ένα σπιράλ και πάμε πιο βαθιά. Το δίλλημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο, είναι ένα πολύ πλαστό δίλλημα. Κάποιοι δικοί μας άνθρωποι έρχονται και λένε ότι ο Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο, ξέρουν πολύ καλά ότι μπήκαμε στο μνημόνιο για τους χειρισμούς από το 2009 και πριν».
Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ...

Read more...

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί τον Παπανδρέου...


Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί τον Παπανδρέου
Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από την Αχαϊα, Ανδρέας Κελεπούρης. Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι προσχωρεί στο "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών"  του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με...
το thebest.gr, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε προς τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο κ Κελεπούρης ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος και την κατηγορεί ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε ουρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά.

Το κείμενο της παραίτησης έχει ως εξής:

Σας υποβάλλω και τυπικά την παραίτηση μου, από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Τονίζω ιδιαιτέρως το τυπικά,γιατί ουσιαστικά είχε φροντίσει η σημερινή ηγεσία του για την απενεργοποίηση μας ως μέλη και στελέχη παραβιάζοντας κάθε καταστατική υποχρέωση, στερώντας την δυνατότητα των μελών και των πολιτών μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες να συν διαμορφώνουν τις πολιτικές επιλογές του κόμματος.

Η συμμετοχική δημοκρατία είναι βασικό στοιχείο λειτουργίας, των κομμάτων που θέλουν να είναι και όχι απλά να λέγονται Δημοκρατικά και Σοσιαλιστικά.

Καθημερινά πολλά από τα λεγόμενα κορυφαία στελέχη χαμηλόφωνα ή δυνατά τόνιζαν την ανάγκη για δημιουργία ενός άλλου φορέα που θα υπερβαίνει τα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ, που έκλεισε όπως έλεγαν τον κύκλο του.

Η σημερινή του ηγεσία ήταν οπαδός αυτής της προσέγγισης,γι αυτό επιχείρησε και το αποτυχημένο πείραμα της Ελιάς της οποίας σήμερα είστε Ευρωβουλευτής και αργότερα το ημιτελές πείραμα της συγκρότησης της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θα έκανε Ιδρυτικό Συνέδριο το ….Σεπτέμβρη του 2014.

Πολιτικές ασκήσεις επί χάρτου…

Μπορώ να πω πολλά και να γράψω περισσότερα, θεωρώ όμως ότι δεν μπορώ να διορθώσω τίποτα, απ΄ όσα μετέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ σε ένα «άδειο πουκάμισο» και ουρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά.

Κάποιοι φρόντισαν να καρφιτσώσουν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ πάνω στον Πυρσό της ΝΔ.

Τα λίγα αυτά λόγια σφραγίζουν μια υπερήφανη και ανιδιοτελή πορεία μου , με αγώνες και δράση μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, από την σπουδάζουσα νεολαία του και όλα τα όργανά της, από την κομματική οργάνωση της Αχαϊας, την θέση του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος και τέλος της Κεντρικής Πολιτικής του Επιτροπής, ενός οργάνου που το καταδικάσατε σε αδράνεια, για δύο ολόκληρα χρόνια τώρα.

Κύριε Γραμματέα, το ΠΑΣΟΚ που λάτρεψε η γενιά μου, που αγάπησαν και τίμησαν πολλές φορές οι πολίτες της χώρα μας , που πρόσφερε στην πατρίδα, δεν μπορεί να το διασπάσει κανείς, είναι η ζωή μας, η υπερηφάνεια μας, οι αγώνες μας. Απλά το σημερινό μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, ουρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά "ξεψυχάει" στα χέρια σας.

Σήμερα κλείνω λοιπόν μια πορεία τριάντα πέντε χρόνων παρουσίας – προσφοράς και το γνωρίζετε, αλλά το ξέρουν καλύτερα όσοι διετέλεσαν Γραμματείς πριν από εσάς.

Δεν διαπραγματεύθηκα ποτέ αυτά που πίστευα για καρέκλες και οφίκια.

Δεν πίστεψα ποτέ στη ζωή μου ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός, το ίδιο πιστεύω και σήμερα.

Θεωρώ ότι η συμμετοχική δημοκρατία είναι το οξυγόνο για την πολιτική ζωή της χώρας.

Η δύναμη και η παρουσία των πολιτών είναι καταλύτης για τα πολιτικά της πράγματα.

Η διέξοδος έρχεται από την κοινωνία και ο λαός μας είναι ο υπέρτατος κριτής για τους πολιτικούς και τις πολιτικές, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εκεί θα κριθεί και το νέο Μεγάλο Εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις τάξεις του οποίου Στρατεύομαι από Σήμερα.



Με τιμή



Ανδρέας Ι. Κελεπούρης.



Read more...

Το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» γεννήθηκε...






Read more...

H διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών


kinima_logo
Στην ιστοσελίδα του νεοσύστατου Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστώνwww.tokinima.gr αναρτήθηκε η Διακήρυξη του κινήματος.
Διαβάστε τη διακήρυξη εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δυνατή είσοδος στα social media...



Ποιοι πήγαν στην ομιλία Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αισθητή την παρουσία του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών".
Μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας οι σελίδες του Kινήματος στο Facebook και Twitter αγγίζουν τις ...
4 χιλιάδες μέλη. Παράλληλα το hashtag #tokinima στο twitter παρουσιάζεται ως ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα των τελευταίων ωρών.
pame

Από το ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση εμφανίστηκαν οι νυν βουλευτές Νίκος Σηφουνάκης, Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου και ο στενός συνεργάτης του Παπανδρέου, Νίκος Αθανασάκης.

Το παρών έδωσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης.  

Γενικότερα στο Μουσείο Μπενάκη βρέθηκαν πέραν από τη σύζυγο του κ. Παπανδρέου, 'Αντα, και τα αδέλφια του (Νίκος και Αντρίκος), πολλά γνωστά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι: Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Αηδόνης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιάννης Πανάρετος, 'Αγγελος Τόλκας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Νίκος Αθανασάκης, Γιάννης Διαμαντίδης, Παύλος Γερουλάνος,Γρηγόρης Νιώτης, Μαρία Καρακλιούμη,Πέτρος Λάμπρου, Ροδούλα Ζήση, Ανδρέας Φούρας, Δημήτρης Δρούτσας, Παναγιώτης Κρητικός, Χρήστος Μαγκούφης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Νίκος Τσώνης, Αγγέλα Κοκόλα, Μανώλης Στρατάκης, Απόστολος Κατσιφάρας, Σταύρος Αρναουτάκης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Γιάννης Διαμαντίδης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Θεόδωρος Τσίκας, Βασίλης Κίτσιος.
Στην αίθουσα βρέθηκε και η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ελσα Παπαδημητρίου.

Δείτε νεες φωτογραφίες από την ομιλία Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη:


gap7

gap3
gap4
gap5
gap2
gap
kosmos



xoros


4


3


2
1πηγη matrix24.gr

Read more...

Στο 6,1% βλέπουν το κόμμα Παπανδρέου...





Ποσοστό της τάξης του 6,1% που του δίνει το εισιτήριο για την επόμενη βουλή καταγράφουν στις πρώτες τους μετρήσεις οι...
συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

Όπως λένε, αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση της δημοσκοπικής εικόνας πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος. Για το λόγο αυτό περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η προεκλογική περίοδος, ενώ ανησυχούν και για το κλίμα πόλωσης που αναμένεται να διαμορφωθεί τη τελευταία βδομάδα των εκλογών.
newpost.gr

Read more...

Υγιείς δυνάμεις εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου...




Παραιτήθηκε από μέλος ο νεαρός αντιδήμαρχος Άγγ. Δημητρόπουλος...
Στελέχη που φέρνουν αέρα ανανέωσης, νέο ήθος και καινοτόμες αντιλήψεις, που έχουν δοκιμαστεί στους κοινωνικούς αγώνες και σε συνθήκες πραγματική κάλπης (κι όχι κομματικού …
σωλήνα), όπως ο 28χρονος αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Άγγγελος Δημητρόπουλος, εγκαταλείπουν το φθαρμένο και ξεπεσμένο κομματικό απομεινάρι του Βενιζέλου και συντάσσονται στη νέα δυναμική Κινηματική πρωτοβουλία του Γίωργου Παπανδρέου, για την πρόοδο και την μεταρρύθμιση σε πλαίσια δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η δήλωση αποχώρησης του Άγγελου Δημητρόπουλου από το ΠΑΣΟΚ:

Το 2004 γράφτηκα μέλος στο ΠΑΣΟΚ, όντας μαθητής ακόμα, για να στηρίξω τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές ανάδειξής του ως Προέδρου του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πολιτικός που στα μάτια ενός 17χρονου φάνταζε ως ο μόνος που του έδινε το ΟΡΑΜΑ της πραγματικής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ σε όλα τα επίπεδα.

Από τότε και ως σήμερα, έδωσα μάχες απ’όπου μπορούσα, χωρίς ποτέ να αρνηθώ τις ΑΞΙΕΣ μου, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σήμερα, ήρθε η στιγμή να κάνω ένα βήμα παραπάνω.

Αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ. Το κάνω με βάρος καρδιάς αλλά με πλήρη συνείδηση. Προχωρώ σε αυτό το βήμα γιατί δεν μπορώ να ανεχτώ πια να βρίσκομαι σε ένα κόμμα που δέχεται να είναι ουρά των «Μπαλτάκων».

Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα που δεν τολμά να βάλει ούτε ένα προοδευτικό πρόταγμα στη διακυβέρνηση της χώρας, τη στιγμή που από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρινόταν η πλειοψηφία στη Βουλή.

Δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα του οποίου ο Πρόεδρος χαρακτηρίζει δεκάδες νέους «τσογλάνια» επειδή απλώς βρέθηκαν σε ένα πολιτικό συμπόσιο που συμμετείχαν ακόμα και νομπελίστες.

Αφήνω το ΠΑΣΟΚ και ακολουθώ τον Γιώργο Παπανδρέου στο νέο αυτό ξεκίνημα, στο χτίσιμο ενός νέου Κινήματος με στόχο τη μετάβαση στη ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΕΛΛΛΑΔΑ.

Πάντα πιστός στο ΟΡΑΜΑ για πραγματική ΑΛΛΑΓΗ, για μια Ελλάδα Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
dimitropoulos
smartpost.gr

Read more...