Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κλήρωση - Basket League Ντέρμπι με το καλημέρα στο μπάσκετ!


Δείτε την κλήρωση του πρωταθλήματος της Basket League. Πότε παίζουν μαζί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.
basket
Γεμάτες ντέρμπι είναι οι πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, αφού από την πρεμιέρα κιόλας ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Αλεξάνδρειο, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ!
Αναλυτικά η 1η αγωνιστική (10/10):
Ρέθυμνο - Απόλλων Πάτρας
Ολυμπιακός - Κολοσσός
Άρης - Παναθηναϊκός
Κηφισιά - Αρκαδικός
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Καβάλα - Λαύριο
Κόροιβος - Τρίκαλα
Πότε γίνονται τα ντέρμπι:
10/10 - 16/01 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
10/10 - 16/01 Άρης - Παναθηναϊκός
17/10 - 23/01 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
24/10 - 30/01 Άρης - ΠΑΟΚ
31/10 - 06/02 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
05/12 - 19/03 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
http://www.matrix24.gr/

Read more...

«Καταιγίδα» στο ασφαλιστικό...


Ποιοι θίγονται...

Μαραθώνιος περιμένει τον καινούριο υπουργό Εργασίας τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα και τους επόμενους τρεις μέχρι το τέλος του χρόνου να...
μπουν σε τροχιά νομοθέτησης και υλοποίησης μια σειρά από μέτρα που αναμένεται να αλλάξουν άρδην τον ασφαλιστικό ''χάρτη''.

Πιο συγκεκριμένα μέσα στο μήνα θα πρέπει να νομοθετηθούν μέτρα που έχουν να κάνουν καταρχήν με μια στενοτερη σύνδεση εισφορών-παροχών, ενώ πρέπει να διευρυνθεί και να εκσυγχρονιστεί η βάση εισφορών για τους αυταπασχολούμενους με στόχευση στο πραγματικό εισόδημα (από το ονομαστικό που ισχύει σήμερα), εξασφαλίζοντας ένα ελάχιστο επίπεδο εισφορών. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, εξετάζεται ήδη πρόταση για σύνδεση εισφορών ΟΑΕΕ με το πραγματοποιηθέν εισόδημα, θέτοντας παράλληλα ένα κατώτατο επίπεδο εισφορών.

Παράλληλα, οι φορείς του υπουργείου καλούνται σε νομοθέτηση αναθεώρησης και εξορθολογισμού όλων των διαφορετικών συστημάτων εγγυημένων συντάξεων σύμφωνα με τις εισφορές και τον έλεγχο των πόρων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, δε, θα πρέπει να διευθετηθούν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα για την πλήρη ενοποίηση των συνταξιοδοτικών ταμείων και κατάργηση σε τρία έτη της χρηματοδότησης από κρατικούς πόρους.

Ο Οκτώβριος που έρχεται αναμένεται εξίσου ''καυτός'' μήνας σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, καθώς η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του πρέπει να καταργήσει όλους τους έμμεσους φόρους υπέρ συντάξεων και να τους αντισταθμίσει είτε με μείωση παροχών είτε με αύξηση εισφορών.

Στο «στόχαστρο» μπαίνει και το ασφαλιστικό των αγροτών, καθώς ξεκινά η σταδιακή εναρμόνιση των παροχών ΟΓΑ με τα υπόλοιπα ταμεία.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με επιπλέον ποινή 10% στην ήδη ισχύουσα που στην παρούσα φάση είναι 6%. 

Μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει, επίσης, να νομοθετηθεί η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019, με ''εκκίνηση''από τον Μάρτιο του 2016 για τους δικαιούχους που παίρνουν το πιο υψηλό επίδομα. 

Θα πρέπει επίσης εντός του μήνα να εξευρεθούν άμεσα αντισταθμιστικά στην δικαστική απόφαση του 2012 για τα συνταξιοδοτικά μέτρα.

Στο... δρόμο και η ενοποίηση ταμείων κοινωνικής ασφάλισης 

Σύμφωνα εξάλλου με τα προαπαιτούμενα των δανειστών, ώς τον Δεκέμβριο, θα πρέπει να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία 
κοινωνικής ασφάλισης σε μία ενιαία οντότητα, βασισμένη στη δομή και την οργάνωση του ΙΚΑ, με κεντρικό μητρώο και ενιαίες υπηρεσίες. 

Την ίδια στιγμή, σχεδιάζεται μέχρι το τέλος 2016 η δημιουργία κοινού συνόλου κεφαλαίων, ενώ η δήλωση και η είσπραξη εισφορών παραπέμπεται ως αρμοδιότητα στη φορολογική διοίκηση μέχρι το τέλος 2017...

Read more...

Τα 9 «προαπαιτούμενα» του Λεβέντη...


για στήριξη σε Τσίπρα...

Λίγες μόλις ώρες μετά τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία, η Ένωση Κεντρώων, του Βασίλη Λεβέντη θα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής, τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, ο πρόεδρος του κόμματος απέστειλε...
συγχαρητήρια επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή, ο κ. Λεβέντης, εύχεται σε πρώτη φάση συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και τον καλεί να προβεί σε γενναιότερες αποφάσεις απ' ότι την προηγούμενη φορά, που θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δηλώνει στον πρωθυπουργό πως θα παρακολουθεί στενά τις επόμενες κινήσεις του, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και τον καλεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια αντικατάστασης των αναποτελεσματικών μέτρων «με άλλα που συμβάλλουν στην αναμόρφωση και κάθαρση του δημοσίου τομέα και εστιάζουν στην ανάπτυξη», κάτι στο οποίο, όπως επισημαίνεται στην επιστολή υπάρχει πλήρης αποτυχία των κυβερνήσεων από το 2009 και έπειτα.

Κατόπιν, η επιστολή της Ένωσης Κεντρώων, γνωστοποιεί στον πρωθυπουργό τις 9 δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το κόμμα ενώπιον της κοινωνίας:

1. Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών

2. Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις

3. Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.)

4. Για την κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ

5. Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται

6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι

7. Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών

8. Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω

9. Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη

Και κλείνει με τα δυο σημεία που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη της χώρας, τα οποία είναι:

1. Να επιστρέψουν με ήπιο νόμο τα χρήματα που έβγαλαν για διάφορους λόγους οι Έλληνες στο εξωτερικό από το 2009 και εντεύθεν

2. Να συμφωνήσουν οι δανειστές μας, τα ομόλογα και οι υποχρεώσεις της χώρας μας της προσεχούς πενταετίας να μετατεθούν προς πληρωμή στο περαιτέρω μέλλον με μηδενικό επιτόκιο, ώστε με τα χρήματα αυτά να αναγεννηθεί η οικονομία μας και εξασφαλιζομένου ομαλού οικονομικού κλίματος να έλθουν ξένοι επενδυτές...

Read more...

Η Ζωή διαψεύδει...


Ως γνωστόν, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής δικαιούνται γραφείο και σημαντικό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων. Εάν οι πρώην πρόεδροι είναι και βουλευτές, τότε...
τους παραχωρείται γραφείο στο κεντρικό μέγαρο. Εάν όχι, τότε στεγάζονται σε κάποια από τα περιφερειακά κτήρια που μισθώνει το Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, τους προηγούμενους μήνες η κυρία Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να επεκτείνει το παραπάνω μέτρο και για τους πρώην πρωθυπουργούς (σ.σ. δικαιούνται και αυτοί γραφείο και υπαλλήλους) και να μετακινήσει τους Κώστα Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου σε χώρο εκτός του κεντρικού κτηρίου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι τα «χρυσά προνόμια» των «πρώην» πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να περιοριστούν σημαντικά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, προκάλεσαν έκπληξη δημοσιεύματα προ δέκα ημερών, αλλά και πρόσφατα, που εκτιμούσαν πως πίσω από... χωροταξικές ανακατατάξεις στο δεύτερο όροφο της Βουλής κρύβεται η ίδια και η επιθυμία της να «καπαρώσει» προνομιακό γραφείο για τη μετά προεδρική εποχή.

Η ίδια, σε σχόλιό της στο Twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα «ψέμα», ενώ στενοί της συνεργάτες υποστηρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου θα παραμείνει συνεπής σε όσα υποστηρίζει, αλλά και στην άποψή της ότι οι χώροι του Κοινοβουλίου πρέπει να «απελευθερωθούν» και να παραχωρηθούν για την εξυπηρέτηση των βουλευτών και του κοινοβουλευτικού έργου...

Read more...

Αυτή είναι η κυβέρνηση...


Αναμένονται οι ανακοινώσεις...

«Κλείδωσαν» τα περισσότερα χαρτοφυλάκια της νέας κυβέρνησης καθώς και η θέση του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με...
πληροφορίες του Newpost, και σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, πρόεδρος της Βουλής, αναμένεται να προταθεί ο Νίκος Βούτσης. H σύνθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost θα είναι η εξής:

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργός Εσωτερικών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιάννης Μουζάλας, ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο υφυπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης. Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναμένεται να οριστεί η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.
Υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αρμόδιος για τα Έσοδα ο Τρύφων Αλεξιάδης. Αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ για θέματα Λογιστηρίου του Κράτους ο Γιώργος Χουλιαράκης.
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης θα οριστεί ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αξιοποίησης ΕΣΠΑ ο Αλέξανδρος Χαρίτσης.
Υπουργός Υποδομών θα είναι ο Χρήστος Σπίρτζης
Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας
Υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά
Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Πάνος Σκουρλέτης
Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Γιάννης Τσιρώνης
Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης ο Βαγγέλης Αποστόλου και υφυπουργός ο Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργός Παιδείας ο Νίκος Φίλης, με υφυπουργό τη Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ υφυπουργός Αθλητισμού παραμένει ο Σταύρος Κοντονής
Υπουργός Πολιτισμού ο Αριστείδης Μπαλτάς
Υπουργός Εργασίας ο Γιώργος Κατρούγκαλος, παραμένει αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Θεανώ Φωτίου. 
Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής υπουργός ή υφυπουργός ο Παύλος Πολάκης.
Υπουργός Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς, υφυπουργός ο Γιάννης Αμανατίδης. Θέση στο ΥΠΕΞ αναμένεται να λάβει και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. 
Υπουργός Άμυνας ο Πάνος Καμμένος, αναπληρωτής ο Δημήτρης Βίτσας.
Υπουργός Δικαιοσύνης ο Νίκος Παρασκευόπουλος.
Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου μένει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ο Τέρενς Κουίκ.
Υπουργός Επικρατείας παραμένει ο Νίκος Παππάς.
Κυβερνητική Εκπρόσωπος θα παραμείνει η Όλγα Γεροβασίλη.

Read more...

Όχι από Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Ουγγαρία Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους ΥΠΕΣ το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους ΥΠΕΣ το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο μετεγκατάστασης 120.000 προσφύγων στη βάση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

«Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τις χώρες-μέλη» ανέφερε μέσω του Twitter η προεδρία της ΕΕ, την οποία αυτό το εξάμηνο ασκεί το Λουξεμβούργο.
Council : decision on relocation for 120.000 persons adopted today, by large majority of member states. @eu2015
Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών, Μίλαν Κόβανετς, σημείωσε -επίσης μέσω Twitter- ότι η χώρα του, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία ψήφισαν κατά του σχεδίου, ενώ η Φινλανδία απείχε από την ψηφοφορία. Το σχέδιο προσέκρουε στην αντίσταση των χωρών της κεντρικής Ευρώπης, πολλές από τις οποίες έχουν κλείσει τα σύνορά τους ή έχουν υψώσει φράχτες για να αποτρέψουν την εισροή προσφύγων.Οι υπουργοί αποφάσισαν να ψηφίσουν για την υιοθέτηση ή μη του σχεδίου.Ο τσέχος υπουργός σημείωσε σε άλλο μήνυμά του: «Σύντομα θα ανακαλύψουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σήμερα χάθηκε η λογική».Πάντως, ο ΟΗΕ τονίζει ότι όποια απόφαση και να λάμβανε η ΕΕ, τα υπάρχοντα σχέδια δεν αρκούν, καθώς η απόφαση θα εφαρμοστεί μέσα στα δύο επόμενα χρόνια.
Η προεδρία του Λουξεμβούργου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριζαν ότι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να υπάρχει ομόφωνη απόφαση των κρατών - μελών. Ωστόσο, φαίνεται ότι επικράτησε η άποψη κάποιων χωρών -όπως της Γερμανίας- να αντιμετωπιστεί το εμπόδιο των αντιπάλων της κατανομής με ειδική πλειοψηφία.

Το σχέδιο ορίζει ότι 120.000 πρόσφυγες από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία θα εγκατασταθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο Σπάνε υπουργεία, μπαίνουν στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικοί



Σπάνε υπουργεία, μπαίνουν στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικοί
Το Υπουργικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κυβέρνηση ευέλικτη, αλλά και λειτουργική επιχειρεί να σχηματίσει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ασχολήθηκαν περισσότερο με το πώς θα λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση και δευτερευόντως με τα ονόματα που θα την στελεχώσουν.

Εκείνο που φαίνεται ότι αποφασίστηκε είναι να «σπάσουν» ορισμένα υπουργεία, τα οποία έχουν αποδειχθεί εκ των πραγμάτων μη λειτουργικά.

Έτσι, το υπουργείο Ανάπτυξης σπάει στα τρία (από τα οποία το ένα θα παραμείνει στον Γ.Σταθάκη) γίνεται αυτόνομο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υποδομών (το παλαιό Δημοσίων Εργων).

Επιπλέον αλλάζουν οι αρμοδιότητες  των υπουργών, με προσπάθεια να υπάρξουν αυτόνομες αρμοδιότητες και να μην εμπλέκονται από υπουργείο σε υπουργείο.

Όσον αφορά τα ονόματα, έκλεισε, όπως όλα δείχνουν, στην προεδρία της Βουλής το όνομα του Δ.Βίτσα μετά την άρνηση του Γ.Δραγασάκη να αναλάβει την προεδρία του Κοινοβουλίου:

«Θέλουμε ένα έμπειρο στέλεχος, με κύρος γιατί το έργο στη Βουλή, μετά και τα όσα προηγήθηκαν, δεν θα είναι καθόλου εύκολο» είπε στο Βήμα ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά τον κ. Δραγασάκη γίνεται προσπάθεια ώστε να αποκτήσει και πάλι έναν επιτελικό ρόλο στην κυβέρνηση και να εποπτεύει τον οικονομικό κύκλο.

Κυβερνητική εκπρόσωπος παραμένει, όπως φαίνεται η Όλγα Γεροβασίλη (η οποία έχει προταθεί για το Υγείας, πλην όμως αποφασίστηκε να παραμείνει κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Μετακινείται ο Π.Κουρουμπλής  από το Υγείας, θα είναι ωστόσο στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί πού θα πάει: «Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα και από καραμπόλες που θα υπάρξουν» ανέφερε η ίδια πηγή.

Έκλεισε στο υπουργείο Οικονομικών ο Ευ.Τσακαλώτος, έκλεισε στο νέο υπουργείο Προγράμματος (για την παρακολούθηση της εφορμογής Μνημονίου, των διαπραγματεύσεων και των μεταρρυθμίσεων) ο Γ. Χουλιαράκης, οι Ν. Βούτσης και Γ. Κατρούγκαλος παραμένουν στις ίδιες θέσεις που κατείχαν και πριν από τις εκλογές.

Επιπλέον ο Γ. Μουζάλας θα παραμείνει υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής (θα συνοδεύσει την Τετάρτη τον Πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο), ο (υπηρεσιακός) Χρ. Ζώης στο Ναυτιλίας, στο Άμυνας ο Π.Καμμένος, στον Τουρισμό η Ελενα Κουντουρά ενώ φαίνεται ότι απομακρύνεται η παραμονή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη στο νέο σχήμα.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Εν όψει του νέου σχήματος Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για το «σπάσιμο» των υπουργείων


Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για το «σπάσιμο» των υπουργείων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με δύο Προεδρικά Διατάγματα, μετονομάζονται και διαχωρίζονται ορισμένα υπουργεία εν όψει της ανακοίνωσης των μελών της νέας κυβέρνησης.

Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως, κρίνοντας νόμιμα τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα, ζητώντας μόνο να περιληφθεί διάταξη η οποία να κάνει σαφές ότι στα ανασυστόμενα υπουργεία μεταφέρονται και οι εποπτευόμενοι φορείς τους.

Συγκεκριμένα:

Tο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Tο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σευπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Tο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται σε υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σευπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είχε συγχωνευθεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανασυνιστάται και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα στα νέα υπουργεία μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, των θέσεων και το προσωπικό των ανασυνιστώμενων υπουργείων.

Με τα ίδια Προεδρικά διατάγματα η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της οποίας προΐσταται σήμερα ο Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τους εποπτευόμενους από αυτήν φορείς, μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, όπου αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς νοείται πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όμως, να σημειωθεί ότι στο Διάταγμα γίνεται λόγος για «υπουργό» αρμόδιο για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ακόμη, η Γενική Γραμματείας Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που είχε μεταφερθεί στο πρώην υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σύμφωνα και πάλι με το Προεδρικά Διάταγμα όπου αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, νοείται ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
  

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσίπρας καλεί κεντροαριστερά (Και πλαγιοκοπεί ΠΑΣΟΚ...)...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια μια αριστερή ευρωπαϊκή δύναμη, αναγνωρισμένη και σε συμμαχία με τη σοσιαλδημοκρατία»: Αυτή η φράση του Αλέξη Τσίπρα, στην κουβέντα που είχε το βράδυ των εκλογών με δημοσιογράφους στην Κουμουνδούρου, ίσως δίνει και το...
πιο καθαρό στίγμα των επόμενων κινήσεων του πρωθυπουργού και στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.

 
Με τρεις κερδισμένες εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σ' ένα χρόνο, κόντρα σε ένα Μνημόνιο και μια διάσπαση και με συνομιλητές τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ντε φάκτο ο ηγετικός πόλος ανασύνθεσης όχι μόνον της αριστεράς, αλλά και της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Και βάζει εξ αρχής τους δικούς του όρους στην αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη, με διπλή στόχευση: Αφ' ενός την εδραίωση και παγίωση αυτού του ηγετικού ρόλου και, αφ΄ετέρου, την διασφάλιση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 155 βουλευτών θα έχει τα αναγκαία αμορτισέρ για να αντέξει τους - πιθανούς - κραδασμούς της εφαρμογής ενός δύσκολου Μνημονίου.

Σ΄αυτή τη γραμμή, η πλαγιοκόπηση του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και συντονισμένη: Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε, προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ «να ξαναβρεί τις σοσιαλδημοκρατικές του ρίζες», ο Πάνος Καμμένος ζήτησε δημόσια χθες κι αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, από τη Φώφη Γεννηματά να διώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να «διαχωρίσει το χθες» για να γίνει συνομιλητής της κυβέρνησης κι ο Πάνος Σκουρλέτης έβαλε το πλαίσιο των ενδεχόμενων μελλοντικών συναινέσεων αριστεράς και νέας σοσιαλδημοκρατίας: «Εκείνο το οποίο θα είχε ένα ενδιαφέρον», είπε, «είναι εάν το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία της κ. Γεννηματά, έδειχνε μια τάση αυτοκριτικής, στοχασμού εσωτερικού, επαναπροσδιορισμού στρατηγικού. Δεν βλέπω όμως κάτι τέτοιο. Εμείς θα θέλαμε να υπάρχει, γιατί θα ήταν συνομιλητής με την Αριστερά».

Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει, επί του παρόντος, το «προσκλητήριο» αμήχανο και διχασμένο. Από την εκλογικό αφανισμό του Γενάρη έως την σωτήρια ανάνηψη της περασμένης Κυριακής, ο δρόμος δεν απέχει πολύ. Κι η μάχη που καλείται να δώσει το πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα δεν είναι εκείνη της ολικής επαναφοράς ως... κόμματος εξουσίας αλλά της επιβίωσης ως ενεργού παράγοντα της πολιτικής ζωής.

Σ' αυτήν τη μάχη οι προτεινόμενοι δρόμοι εντός της Χαριλάου Τρικούπη είναι διαφορετικοί: Οι συναινέσεις, ακόμη και η ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν για μερίδα στελεχών του κόμματος τη μόνη οδό κάθαρσης από την τραυματική θητεία ως «κυβερνητική ουρά της ΝΔ του Σαμαρά». Εντός αυτών βρίσκονται και «ιστορικοί» παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, αλλά και τα περισσότερα στελέχη της συνεργαζόμενης - αλλά οριακής κοινωνικής και εκλογικής επιρροής - ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως, σε άλλη πορεία, άλλον χώρο κι άλλη πολιτικοιδεολογική σφαίρα παραμένουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος κι η περί αυτόν ομάδα.

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να έχει επιλέξει τον δρόμο της, γνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι έτοιμη για τη ρήξη με το σύστημα Βενιζέλου. Εξ ου και κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη διαμήνυσαν χθες ότι απαξιώνουν να σχολιάσουν τις δηλώσεις Καμμένου, εξ ου και η ίδια η πρόεδρος του κόμματος στις δημόσιες τοποθετήσεις της μετά το εκλογικό αποτέλεσμα επέμεινε στη γραμμή των «πανεθνικών» συναινέσεων, εξ ου και στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής φέρεται να δήλωσε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες συνεργασιών και συμπράξεων.

Στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου παρακολουθούν σταθερά τις εντός ΠΑΣΟΚ διεργασίες και η στρατηγική απόφαση είναι να κρατήσουν την πόρτα ανοιχτή. Οι πρώτες, άλλωστε, ψηφοφορίες των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου στη Βουλή, όπως επισημαίνουν κομματικές πηγές, γίνονται ντε φάκτο πεδίο δοκιμασίας των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ - είτε του, κατά Βενιζέλο, «όλου ΠΑΣΟΚ», είτε του νέου ΠΑΣΟΚ, εάν υπάρξει....

Read more...

Εντός Νοεμβρίου η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ...


Μέχρι το τέλος της εβδομαδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της ΝΔ, προκειμένου να οριστεί η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με... ενημέρωση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην

Στην ΚΕΦΕ μετέχουν:

ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος
ο γγ της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης
τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη (Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος)
η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα
ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φίλιππος Ταυρής
ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μενέλαος Δασκαλάκης
ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης
ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας
ο γραμματέας Οργανωτικού, Κώστας Κόλλιας
ο γραμματέας Εκλογών, Επαμεινώνδας Λεκκέας
ο διευθυντής Διαγραμματειακού, Αλέκος Κόκκαλης
Στην πρώτη συνεδρίαση θα οριστεί προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, επτά έως δέκα ημερών.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει πάλι η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις.

Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Η διευρυμένη, πλέον, ΚΕΦΕ μετά θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Read more...

Βουλή: «Καπάρωσε» γραφείο και άλλαξε τις κλειδαριές η Ζωή...


Βουλή: «Καπάρωσε» γραφείο και άλλαξε τις κλειδαριές η ΖωήΜε «θόρυβο» θα αποχωρήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου από το Κοινοβούλιο, καθώς φέρεται αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το τελευταίο δεκαήμερο που της απομένει ως πρόεδρος της Βουλής και... ως βουλευτής, για να συντηρήσει όλα τα ανοικτά «μέτωπα».

Από τις 11:00 το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής, η οποία θα επεξεργαστεί τα συμπεράσματα του πορίσματος που είχαν καταλήξει τα μέλη της πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου της Βουλής, οι εργασίες της Επιτροπής, οι οποίες από αύριο θα είναι ανοικτές, θα συνεχιστούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την χθεσινή συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος της παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών βρήκε την ευκαιρία να αφήσει για μια ακόμα φορά αιχμές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου για τον τρόπο που λειτουργεί.

Σε σόου επίσης μετέτρεψε και την... μονόλεπτη επίσκεψη της στην Προεδρία, παραδίδοντας τον φάκελο των αποτελεσμάτων χωρίς να ανταλλάξει κουβέντα με τον κ. Παυλόπουλο.

Πηγές αναφέρουν ότι η κυρία Κωνσταντοπουλου θα υπερασπιστεί το έργο της επιτροπής, θα επισημάνει την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της και απο την επόμενη Βουλη και θα διαμηνύσει στην κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει την μάχη για την διαγραφή του «παράνομου και επονείδιστου» χρέους.

Η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, αν και πλέον δεν είναι ούτε καν βουλευτής, θα μπαινοβγαίνει στη Βουλή, αφού θα διατηρεί εκεί το δικό της γραφείο. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη», η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι δεν περίμενε πως δεν θα εκλεγόταν βουλευτής. Έτσι, είχε φροντίσει να «καπαρώσει» ένα γραφείο, από τα καλύτερα του κτιρίου, κατά πληροφορίες, στο δεύτερο όροφο, μεγάλο, με θέα στον Εθνικό Κήπο, που ανήκε στον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο οποίος παραιτήθηκε και δεν τοποθετήθηκε κάποιος άλλος στη θέση του. 

Έτσι, το γραφείο του έμεινε άδειο και η κυρία Κωνσταντοπούλου έσπευσε να το «καπαρώσει» για παν ενδεχόμενο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να μην μπει κανείς εμπόδιο στα σχέδιά της, άλλαξε και κλειδαριά και το κλείδωσε! 

Εάν... πιεστεί ιδιαίτερα, πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως θα αναγκαστεί να περιοριστεί σε ένα γραφείο στο κτίριο της Βουλής επί της Αμαλίας.

protothema.gr

Read more...

Ποια υπερ - υπουργεία σπάνε...


Ποια υπερ - υπουργεία σπάνε - Αύριο η ορκωμοσία της κυβέρνησης
Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου εκλογικής ευθύνης, συνεδρίαση που είχε ως αντικείμενο τη δομή του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, είναι σαφές πάντως ότι ...
υπάρχει μια γενική κατεύθυνση κατάτμησης των υπερ-υπουργείων, αν όχι όλων, των περισσοτέρων.
Για παράδειγμα, από το ενιαίο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εκτιμάται πως θα προκύψει αυτόνομο Υπουργείο Ναυτιλίας, ίσως δε, και Υπουργείο Υποδομών.
Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Πολιτισμού, αντί του σημερινού, ενιαίου, σχήματος Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Σε ό,τι αφορά το νυν ενιαίο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ως τώρα συμπεριλαμβάνει και το Αγροτικής Ανάπτυξης, θεωρείται δεδομένο ότι το τελευταίο θα αυτονομηθεί.
Τούτων δοθέντων, απομένει το υπερ-υπουργείο Εσωτερικής και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο όμως ως τώρα περιελάμβανε και τους τομείς Προστασίας του Πολίτη αλλά και Μεταναστευτικής Πολιτικής: εδώ βάση τις τελευταίες πληροφορίες αυτό το υπερ-υπουργείο θα παραμείνει ως έχει.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ αργότερα, ίσως το βράδυ, ενώ η ορκωμοσία θα γίνει αύριο πρωί.

avgi.gr

Read more...

Σε κέντρο φιλοξενίας μετατράπηκε το Νταχάου!....


 Σε ένα από τα παραρτήματά του θα μένουν άστεγοι και πρόσφυγες...

Ένα παράρτημα του πρώην στρατοπέδου εξόντωσης Νταχάου, στη νοτιοανατολική Γερμανία, μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας για...
άστεγους και πρόσφυγες, ανακοίνωσαν σήμερα ο δήμαρχος και ένας από τους ενοίκους του.
«Αυτά τα ιστορικά κτίρια μπορούν να επαναλειτουργήσουν για κοινωνικούς σκοπούς» εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Φλόριαν Χάρτμαν, ο δήμαρχος της πόλης των 41.000 κατοίκων που βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Μονάχου και φιλοξενεί το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ναζί το 1933.
Σύμφωνα με τον Χάρτμαν, ο παλιός, χορταριασμένος κήπος, που αποτελούσε μέρος του συγκροτήματος του στρατοπέδου, στεγάζει σήμερα περίπου 50 άστεγους οι οποίοι «ήταν αδύνατον να βρουν κατάλυμα στην αγορά».
«Πρόκειται για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας», πρόσθεσε ο δήμαρχος υπενθυμίζοντας ότι η πόλη του πάσχει από έλλειψη στέγης. Όταν ρωτήθηκε για την παρουσία προσφύγων μεταξύ των ενοίκων του Νταχάου, σε μια περίοδο που η Γερμανία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έναν αριθμό-ρεκόρ ανθρώπων που ζητούν άσυλο στη χώρα, ο Χάρτμαν διευκρίνισε ότι εκεί μένουν «Γερμανοί ή αλλοδαποί».
«Όλος ο κόσμος βρίσκεται εδώ: πρώην πρόσφυγες, άλλοι που δεν είναι πρόσφυγες. Όμως όλοι τους είναι άστεγοι», επιβεβαίωσε ένας 40χρονος ένοικος του Νταχάου που ζει στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια αλλά πρόσφατα έχασε το σπίτι του.
Λόγω του στεγαστικού προβλήματος στη Γερμανία, το οποίο επιτείνεται από την άφιξη των προσφύγων, στις αρχές της χρονιάς είχε προταθεί να μετατραπούν σε κοιτώνες και ορισμένα κτίρια του στρατοπέδου του Μπούχενβαλτ, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα επικρίσεων.
Το Νταχάου εγκαινιάστηκε στις 22 Μαρτίου 1933, σχεδόν δύο μήνες μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία, και αρχικά προοριζόταν για τους πολιτικούς κρατούμενους. Υπήρξε το «μοντέλο» πάνω στο οποίο βασίστηκε η οργάνωση και άλλων στρατοπέδων θανάτου των Ναζί, από την Τρεμπλίνκα μέχρι το Μπούχενβαλτ, και στη σιδερένια πύλη του φέρει το διαβόητο σύνθημα «Arbeit macht frei» (Η δουλειά απελευθερώνει). Περισσότεροι από 206.000 άνθρωποι από 30 διαφορετικές χώρες κρατήθηκαν στο Νταχάου κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και οι 43.000 από αυτούς άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Το Νταχάου απελευθερώθηκε από τον αμερικανικό στρατό στις 29 Απριλίου 1945....

Read more...

Σε εφαρμογή οι μνημονιακές διατάξεις Έρχονται κατασχέσεις μισθών και συντάξεων ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ


Σε εφαρμογή τίθενται οι μνημονιακές διατάξεις που προβλέπουν κατασχέσεις μισθών και συντάξεων ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ, ενώ σε ισχύ και οι νέες αυτοματοποιημένες διατάξεις για κατασχέσεις όσων οφείλουν περισσότερα από 70.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
katasxeseismisthoi
Ήδη τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φθάσει από τις αρχές του έτους στα 6,9 δισ. ευρώ (στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου), ποσό το οποίο ενδεχομένως να διογκωθεί εξαιτίας των πολλαπλών φόρων που πρέπει να πληρωθούν τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους και ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις διογκώθηκαν κατά 645 εκατ. ευρώ τα οποία μαζί με τους απλήρωτους φόρους των προηγούμενων μηνών ανέρχονται στα 6,9 δισ. ευρώ. Αν προστεθούν και οι υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών τα ληξιπρόθεσμα χρέη αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των τα 80 δισ. ευρώ. Πλέον η φορολογική διοίκηση, με βάσει και τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο, ενεργοποιεί άμεσα τα μέτρα διασφάλισης του δημοσίου. Συγκεκριμένα για όσους οφείλουν ποσά άνω των των 70.000 ευρώ θα εφαρμοστεί το αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων, ενώ δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων, καθώς καταργήθηκε με το νέο Μνημόνιο, ενώ το ακατάσχετο έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα. Ταυτόχρονα τις προσεχείς μέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αύξηση του επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μάλιστα ως 5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς ως τώρα για οφειλές ως 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη.
Επιπλέον, αρκετοί οφειλέτες θα κληθούν να εξοφλήσουν το χρέος τους σε πολύ λιγότερες δόσεις απ’ όσο είχαν υπολογίσει, δεδομένου ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων θα θέσει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δοκιμασία Ολυμπιακού Επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ σε Ξάνθη, Κρήτη και Αγρίνιο


Επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ σε Ξάνθη, Κρήτη και Αγρίνιο

Το ντέρμπι που θα γίνει την Τετάρτη (20:30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης -εμβόλιμης λόγω εκλογών- αγωνιστικής της Super League, που διεξάγεται την Τρίτη και την Τετάρτη.
 Αθήνα

Οι παίκτες του Ιγκορ Τούντορ θα επιδιώξουν να πάρουν την νίκη, προκειμένου να βελτιώσουν την θέση τους στην βαθμολογία, ενώ από την πλευρά της η Ένωση θα παίξει για δύο αποτελέσματα, έτσι ώστε να παραμείνει στην πρώτη τριάδα της κατάταξης.

Παράλληλα, ο πρωτοπόρος και χωρίς βαθμολογική απώλεια, Ολυμπιακός, είναι το λογικό φαβορί στην έδρα της Ξάνθης, όπως και ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Στο ντέρμπι ουραγών, ο Πανθρακικός με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο θα φιλοξενήσει την Καλλονή, με τον νικητή να «παίρνει βαθμολογική ανάσα», ενώ ο Ατρόμητος έχει δύσκολη αποστολή στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ.

Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης έχει θεωρητικό προβάδισμα υποδεχόμενος τον Πανιώνιο, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αναμετρήσεις Παναιτωλικός-Βέροια και Πλατανιάς-Ηρακλής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΤΡΙΤΗ 22/9
18:15 Παναιτωλικός-Βέροια
18:15 Πλατανιάς-Ηρακλής
20:30 Ξάνθη-Ολυμπιακός

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9
16:00 Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
18:15 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
18:15 Πανθρακικός-Καλλονή
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος
20:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ακέφαλο το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΣΥ Επιστρέφουν στις θέσεις τους 60 επίορκοι γιατροί


Επιστρέφουν στις θέσεις τους 60 επίορκοι γιατροί
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ακέφαλο έχει μείνει το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΣΥ λόγω συνταξιοδότησης του δικαστικού που ήταν πρόεδρος, με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η διαδικασία ελέγχου και έτσι οι εμπλεκόμενοι γιατροί πιάνουν και πάλι δουλειά.

Κάνοντας χρήση του νόμου Κατρούγκαλου επέστρεψε στον Ευαγγελισμό χειρουργός ο οποίος είχε συλληφθεί πέρυσι να παίρνει «φακελάκι», καθώς και χειρουργός του νοσοκομείου Παίδων, ο οποίος είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα το 2011, σύμφωνα με το Έθνος.

Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ εκκρεμούν τουλάχιστον 60 υποθέσεις λόγω συνταξιοδότησης του δικαστικού που ήταν πρόεδρος.

Μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης του, οι υποθέσεις δεν εξετάζονται και οι γιατροί επιστρέφουν στις θέσεις τους, όπως προβλέπουν οι νόμοι 4325 και 4332 του 2015.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τι προβλέπουν τα σενάρια Τα πρόσωπα και οι καραμπόλες για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο


Τα πρόσωπα και οι καραμπόλες για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πυρετώδεις είναι οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αρκετά μέλη του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι καραμπόλες.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ενδέχεται να ανακοινωθεί ώς το βράδυ της Τρίτης και η ορκωμοσία των υπουργών θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.
Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον ένα υπερ-υπουργείο, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα «σπάσει» και θα δημιουργηθούν αυτόνομα υπουργεία.
Μιλώντας στο Mega, ο Ν.Βούτσης δήλωσε: «Μετά την εμπειρία του επταμήνου κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό».
Τα σενάρια και οι καραμπόλες
Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ πιθανότατα και ο Νίκος Κοτζιάς θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών.
Στον στενό κύκλο των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Τα χαρτοφυλάκιά τους αναμένεται να διατηρήσουν ο Νίκος Παππάς (υπουργός Επικρατείας) και η Όλγα Γεροβασίλη (κυβερνητική εκπρόσωπος).
Στη θέση του αναμένεται να παραμείνει ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας της κυβέρνησης (γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου) Μιχ. Καλογήρου, αντικαθιστώντας τον Σπ. Σαγιά, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα κατευθύνεται σε άλλη κυβερνητική θέση.
Η πρώτη καραμπόλα αναμένεται να γίνει αναφορικά με τη θέση του προέδρου της Βουλής, καθώς ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Βούτση, του Γιάννη Δραγασάκη αλλά και του Θοδωρή Δρίτσα στην περίπτωση που εκείνος δεν θελήσει να παραμείνει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το Mega, σε αυτήν εμπλέκεται και το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη, που αν και είναι έτοιμος να παραμείνει στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αν ο κ. Βούτσης γίνει πρόεδρος της Βουλής, τότε θα μετακινηθεί στο Εσωτερικών.
Πιθανή θεωρείται η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου για την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μνημονίου. Ρόλο - κλειδί στην παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος αναμένεται να έχει ο Νίκος Χουλιαράκης, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πιθανότατα θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στο υπουργείο Εργασία θα βρεθεί εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Στις θέσεις τους εκτιμάται πως θα παραμείνουν, επίσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας, ο Παναγιώτης Νικολούδης (υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς) και ο Γιάννης Τσιρώνης (υπουργός Περιβάλλοντος).
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης είτε θα παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είτε θα επιστρέψει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.
Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για την παραμονή στην κυβέρνηση και άλλων υπηρεσιακών υπουργών, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, αλλά και ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.
Άγνωστο παραμένει εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει κάποια κυβερνητική θέση ως αναπληρωτής υπουργός με τις πληροφορίες να τον θέλουν είτε αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είτε να αποκτά ρόλο στο υπουργείο Παιδείας.
Ρόλος αναζητείται και για τον Δημήτρη Βίτσα και το όνομά του ακούγεται για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τέλος, θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να έχουν η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...