Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Σκάλα Λακωνίας ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου...


Αμεσα θα πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή της Σκάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε με δηλώσεις του τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος...
επισκέφθηκε την πληγείσα από τον ανεμοστρόβιλο περιοχή. 

Επιπλέον, ζήτησε την αποστολή λυόμενων κατοικιών για τους άστεγους και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση κτιρίων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και την άμεση καταγραφή από τον ΕΛΓΑ του κατεστραμμένου φυτικού κεφαλαίου και των αγροτικών υποδομών.

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Σκάλα Λακωνίας από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο κίνησης του Δήμου Ευρώτα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη, αντιπεριφερειαρχών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι από την μέχρι τώρα καταγραφή υπάρχουν δέκα σπίτια που έχουν καταστραφεί και δεν μπορούν να κατοικηθούν, οι ένοικοι των οποίων με μέριμνα του δήμου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής ενώ πολλά ακόμη έχουν υποστεί ζημιές. 

Επίσης τόνισε την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για τους Ρομά, ο καταυλισμός των οποίων έχει καταστραφεί ολοσχερώς και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη. 

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας και του Ελους βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αφού η καταστροφή είναι τεράστια και έχει προκαλέσει σοβαρότατο πλήγμα στις ιδιοκτησίες των πολιτών και τις επιχειρήσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια: