Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σε εφαρμογή οι μνημονιακές διατάξεις Έρχονται κατασχέσεις μισθών και συντάξεων ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ


Σε εφαρμογή τίθενται οι μνημονιακές διατάξεις που προβλέπουν κατασχέσεις μισθών και συντάξεων ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ, ενώ σε ισχύ και οι νέες αυτοματοποιημένες διατάξεις για κατασχέσεις όσων οφείλουν περισσότερα από 70.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.
katasxeseismisthoi
Ήδη τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν φθάσει από τις αρχές του έτους στα 6,9 δισ. ευρώ (στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου), ποσό το οποίο ενδεχομένως να διογκωθεί εξαιτίας των πολλαπλών φόρων που πρέπει να πληρωθούν τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους και ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις διογκώθηκαν κατά 645 εκατ. ευρώ τα οποία μαζί με τους απλήρωτους φόρους των προηγούμενων μηνών ανέρχονται στα 6,9 δισ. ευρώ. Αν προστεθούν και οι υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών τα ληξιπρόθεσμα χρέη αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των τα 80 δισ. ευρώ. Πλέον η φορολογική διοίκηση, με βάσει και τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο, ενεργοποιεί άμεσα τα μέτρα διασφάλισης του δημοσίου. Συγκεκριμένα για όσους οφείλουν ποσά άνω των των 70.000 ευρώ θα εφαρμοστεί το αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων, ενώ δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων, καθώς καταργήθηκε με το νέο Μνημόνιο, ενώ το ακατάσχετο έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα. Ταυτόχρονα τις προσεχείς μέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αύξηση του επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων και μάλιστα ως 5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς ως τώρα για οφειλές ως 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη.
Επιπλέον, αρκετοί οφειλέτες θα κληθούν να εξοφλήσουν το χρέος τους σε πολύ λιγότερες δόσεις απ’ όσο είχαν υπολογίσει, δεδομένου ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων θα θέσει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: