Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μήνυση κατά του γιου του Μπαλτάκου απο Χ.Α...


Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταθέτουν ...
μήνυση κατά του γιου του Μπαλτάκου...
enikos.gr

Read more...

Αυτή είναι η παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου...


 
ΦΩΤΟ...
 «Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι...
έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωσή του:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής: Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματος αυτού.

Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως. Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».


Read more...

Καμμένος: "Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;"...


"Να παραιτηθεί η κυβέρνηση"...


Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε από τη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, αναφέροντας ότι έχουμε έναν διάλογο -παρανόμως μαγνητοσκοπημένο μεν, αληθινό δε- του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, στη διάρκεια του οποίου παραδέχεται ότι, ουσιαστικά...
ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη.


«Μιλάμε, ουσιαστικά, για συνταγματική εκτροπή, για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αποδεικτικό στοιχείο να δίνει εντολή το υπουργικό συμβούλιο στη δικαστική εξουσία και εκείνη να εκτελεί» είπε ο κ. Καμμένος.

«Από το βίντεο προκύπτει ότι συνομιλητής της ΧΑ είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι το σχέδιο ήταν «τα δύο άκρα», τα οποία και δημιούργησε η κυβέρνηση. Από την άλλη, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, αποδεικνύεται ότι και η ΧΑ συνομιλούσε με την κυβέρνηση, «δεν πρόκειται δηλαδή για αντισυστημικό, ναζιστικό κόμμα το οποίο είναι στα άκρα, αλλά που πάει στο γραφείο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης».

Τέλος ρώτησε: «Με τι αντάλλαγμα; Χάλασε η συμφωνία και βγήκαν τα βίντεο;»...
left.gr

Read more...

Χρήστος Κατσώτης: "Η δράση της Χ.Α. είχε την ανοχή της κυβέρνησης"...



ΒΙΝΤΕΟ...

Μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Κατσώτης τόνισε πως "Σήμερα αποκαλύπτεται η ...σχέση του με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είχε την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών του συστήματος που βολεύονταν από αυτή τη δράση. Η θέση του ΚΚΕ για τον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής έχει επιβεβαιωθεί",προσθέτοντας πως "Ο κ. Μπαλτάκος προ ημερών τόνιζε ότι είναι αντικομμουνιστής από γεννησιμιού του".Δείτε το βίντεο...





Read more...

Τι είπαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές στον Μπαλτάκο...


Ύβρεις, ξύλο και απειλές στα γραφεία της Βουλής"Μπαλτάκο πρόσεχε, έχουμε και άλλα βίντεο", του φώναζαν οι βουλευτές της Χ.A...

Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον...
υιό του κ. Μπαλτάκου μετά το ξύλο και τις φωνές να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκε κάποιος να λέει στον Παναγιώτη Μπαλτάκο: «Μπαλτάκο πρόσεχε, έχουμε και άλλα βίντεο».

Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή...
newsbeast.gr

Read more...

ΔΗΜΑΡ: Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις...


...για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή...


"Οι συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη καταγράφουν τις παρασκηνιακές κινήσεις κύκλων της ΝΔ με το ακροδεξιό νεοναζιστικό σχήμα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, κάνοντας παράλληλα λόγο για...
ένα "τεράστιο πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει μέσα στον κορυφαίο ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης".

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, «ο πρωθυπουργός διατήρησε επί μακρόν στη θέση του ένα πολιτικό πρόσωπο που με τη γενικότερη στάση του προκάλεσε τη δημοκρατική κοινή γνώμη. Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του ότι "γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής" όπως και ο λυσσώδης αγώνας που έδωσε για να μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση».

"Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή", καταλήγει η ανακοίνωση...

Read more...

Αβέβαιο εάν θα δώσει ενωμένο τη μάχη των ευρωεκλογών Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ: Κανείς δεν μιλάει με κανέναν!


Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ: Κανείς δεν μιλάει με κανέναν!

Γιώργος Παπανδρέου: Ο «άγνωστος Χ» στην εξίσωση για το μέλλον του κόμματος

Βενιζελικοί εναντίον παπανδρεϊκών, παπανδρεϊκοί εναντίον παπανδρεϊκών και βενιζελικοί εναντίον βενιζελικών, σαμαρικοί εναντίον αντικυβερνητικών, παλιοί εναντίον νέων και τούμπαλιν. Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μία απέραντη αρένα, με την ηγεσία εντελώς αδύναμη να παρέμβει για την πολιτική και ψυχική επανένωση του χώρου, ενώ και οι επιμέρους ομάδες δεν δείχνουν διατεθειμένες να κάνουν πίσω.

Παρότι όλοι έδιναν ραντεβού για το βράδυ των ευρωεκλογών, προεξοφλώντας ένα κακό αποτέλεσμα και άρα την έναρξη του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, φαίνεται ότι αυτό το ξεκαθάρισμα άρχισε ήδη. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι ο αστάθμητος παράγοντας και ουσιαστικά ο «άγνωστος Χ» στην εξίσωση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, όλοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους μπροστά στο επερχόμενο τσουνάμι εξελίξεων.

Μάλιστα η αμφιλεγόμενη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι οι είναι φήμες τα περί ίδρυσης νέου κόμματος από τον ίδιο, που ερμηνεύτηκε και ως ένα μήνυμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει μία τέτοια προοπτική έχει σημάνει καμπανάκι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Για πολλούς μάλιστα ακόμη και η χθεσινή αντίδραση των παπανδρεϊκών βουλευτών Θάνου Μωραίτη και Κώστα Τριαντάφυλλου, στις αιχμές των Τάκη Ρήγα, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου εναντίον του πρώην πρωθυπουργού είναι ενδεικτικές των όσων μπορεί να γίνονται στο παρασκήνιο.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι εντελώς αβέβαιο εάν το Κίνημα θα δώσει ενωμένο και συσπειρωμένο τη μάχη των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να αρχίζουν ήδη οι σχετικές γκρίνιες.

Πέραν αυτών οι προβληματικές σχέσεις πολλών στελεχών σε προσωπικό επίπεδο έχουν επιβαρύνει το κλίμα και περίπου κανείς δεν μιλάει με κανένα – όχι τουλάχιστον όπως θα μιλούσαν τα στελέχη σε ένα κανονικό κόμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντιδράσει με ψυχραιμία μεν, αλλά μέχρι τέλους, στα όσα του καταμαρτύρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επειδή ψήφισε παρών στη ρύθμιση για τις τράπεζες στο πολυνομοσχέδιο της τρόικας.
.protothema.gr

Read more...

Ο Σπυρόπουλος για την κακουργηματική δίωξή του: Αποφάσισα άρση κατάσχεσης για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ



Τι απαντά με την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ο διοικητής του ΙΚΑ
Υπεραμύνθηκε των επιλογών του στον χειρισμό των οφειλών προς το ΙΚΑ εκ μέρους εταιρείας της βορείου Ελλάδος την παραμονή των Χριστουγέννων ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
"Η άρση της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου ικανοποίησε το μείζον θέμα της απόδοσης προς τους εργαζόμενους, παραμονές Χριστουγέννων, δεδουλευμένων αποδοχών και ταυτόχρονα συνέβαλε στη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η δήλωση του διοικητή του ΙΚΑ
«Με προσήλωση στις αρχές που διέπουν και καθορίζουν τη στάση μου, τις ενέργειες μου, αλλά και τις αποφάσεις μου ως δημόσιου λειτουργού, ανέλαβα την ευθύνη, ως Διοικητής του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, για το θέμα της άρσης της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου που επιβλήθηκε λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε εταιρεία της Βόρειας Ελλάδας.
Την απόφαση αυτή έλαβα, έχοντας λάβει υπόψη μου και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η άρση της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου ικανοποίησε το μείζον θέμα της απόδοσης προς τους εργαζόμενους, παραμονές Χριστουγέννων δεδουλευμένων αποδοχών και ταυτόχρονα συνέβαλε στη διάσωση 1.500 θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, οι επιβληθείσες κατασχέσεις στο σύνολο της ακίνητης, κινητής και εμπράγματης περιουσίας του οφειλέτη, που δεν ήρθησαν, ποτέ δεν έθεσαν εν αμφιβόλω τις συνολικές απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρίας ανέλαβε πλήρως τις οικονομικές και ποινικές ευθύνες του προηγούμενου ιδιοκτήτη υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής στην ισχύουσα ρύθμιση οφειλών.
Με τον τρόπο αυτόν, διασφαλίζονται πλήρως και στο σύνολό τους οι οικονομικές απαιτήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίες ανέρχονται περίπου στα 18 εκατ. ευρώ.
Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο αυτή. Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής απάντησα από την πρώτη στιγμή, υποβάλλοντας άμεσα σχετικό υπόμνημα, αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μου αναμένοντας την κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης την οποία σέβομαι απόλυτα.
Παράλληλα, όπως, άλλωστε, όφειλα και για λόγους ευθιξίας, γνωστοποίησα προφορικά τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και την ηγεσία της Κυβέρνησης και των κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή, ότι η παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους.
Τη δέσμευσή μου αυτή την αναλαμβάνω και σήμερα δημόσια. Απέναντι στα όποια κέντρα ή πρόσωπα που επιχειρούν εδώ και 12 μήνες να δημιουργήσουν προβλήματα αμφισβήτησης στο πρόσωπό μου ως Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τους απαντώ δημόσια:
"Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται". Η εμπιστοσύνη στην κρίση της δικαιοσύνης και η δέσμευσή μου να συμβάλω στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης και της χώρας για να ξεπεραστεί η κρίση, μου επιβάλλουν να αντιμετωπίζω αυτά τα πρόσωπα χωρίς κανένα φόβο ή με πράξεις ανεύθυνης φυγής».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο "αντικομμουνιστής" Γ.Γ. της κυβέρνησης μιλάει σαν "αδερφός" με τον Η. Κασιδιάρη



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη
"Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίσημη ανακοίνωση του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.
Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός".
Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη σχετικά με το βίντεο-καταγγελία του βουλευτή της Χ.Α κατά του Τ. Μπαλτάκου
Μιλώντας στη Βουλή σχετικά με το βίντεο-καταγγελία του βουλευτή της Χ.Α κατά του Τ.Μπαλτάκου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Ο Γ.Γ του υπουργικού συμβουλίου μιλά με το βουλευτή της Χ.Α σα να είναι «αδέλφια», σα να είναι «κολλητοί». Το πιο σημαντικό δε, είναι, ότι ο κ. Μπαλτάκος αποκαλύπτει και δίνει στοιχεία για υπουργούς της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου. Δεν «ξεπλένεται» η κυβέρνηση με μια ενδεχόμενη παραίτησή του. Γιατί ο ίδιος είναι πανίσχυρος σε αυτή τη θέση με εντολή Σαμαρά και γιατί στην υπόθεση εμπλέκονται, κατά τα λεγόμενά του στον κ. Κασιδιάρη, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Εγείρεται μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την κυβέρνηση
Κατά συνέπεια ζητούμε, όσοι έχουν ολόκληρο το βίντεο -γιατί αυτό που μοιράστηκε είναι μόνο δυόμιση λεπτά- να το δώσουν στη Βουλή, στα κόμματα και στη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή να λειτουργεί σα να μην συμβαίνει τίποτα. Πρέπει να παρουσιαστούν στο Κοινοβούλιο ο κ.Δένδιας, ο κ.Αθανασίου, ο ίδιος ο κ.Μπαλτάκος που μπαινοβγαίνει στην αίθουσα είκοσι φορές την ημέρα, και τώρα έχει εξαφανιστεί. Εντέλει, ας παρουσιαστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα της δημοκρατίας, της διάκρισης των εξουσιών, της ειλικρινούς καταπολέμησης του νεο-ναζιστικού φαινομένου. Ανάλογα με τις απαντήσεις, επιφυλασσόμαστε και για περαιτέρω πρωτοβουλίες και προτάσεις. Είναι βέβαιο πάντως ότι εγείρεται μείζον θέμα για τη δημοκρατία, που η Βουλή πρέπει να το εξετάσει, και μείζον θέμα για την κυβέρνηση.
Θέλουμε το μαχαίρι να μπει πολύ βαθιά στο κόκκαλο προς όλες τις κατευθύνσεις
Το μικρό αυτό απόσπασμα του βίντεο δίνει πολλές εξηγήσεις γιατί για πολλά χρόνια κατηγορούσαμε την κυβέρνηση για ανοχή και ατιμωρησία της εγκληματικής δράσης των νεοναζί και γιατί, παρά τις 44 σχετικές ερωτήσεις και επερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα υπεράνω του νόμου. Είχε «κολλητούς» πολύ ψηλά μέσα στην κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε το μαχαίρι να μπει πολύ βαθιά στο κόκκαλο προς όλες τις κατευθύνσεις: και προς την αυστηρή ποινική αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων αλλά και προς όσους παρανομούν, παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια.
http://news247.gr/

Read more...

Αθανασίου: Δεν έχω παρέμβει στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής



Τι ισχυρίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απαντώντας στους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη
"Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση σε οποιαδήποτε υπόθεση" είπε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απαντώντας στους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη για παρέμβασή του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Δεν θα έκανα λοιπόν ούτε σε αυτή την υπόθεση” συνέχισε ο υπουργός για να προσθέσει ότι: “Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές τους οποίους που γνωρίζω πολύ καλά”.
Όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να πάρει τηλέφωνο την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου για να μάθει βρίσκεται η υπόθεση τονίζοντας ότι “άλλο η παρέμβαση και άλλο η ενημέρωση”.
Σημείωσε ακόμα ότι αυτό έγινε άλλωστε "την ημέρα που τόσο ο κ. Κασιδιάρης όσο και άλλοι συνάδελφοι είχαν απολογηθεί και είχαν αφεθεί ελεύθεροι".
Όσο, δε, για τον διορισμό της Ευτέρπης Γκουτζαμάνη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου είπε ότι "ήταν η πρώτη στην επετηρίδα" και ότι "από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη". 
http://news247.gr/

Read more...

Στο Δημόσιο παραμένει το σπίτι στην Ακρόπολη του Άκη ...


Στο Δημόσιο παραμένει το σπίτι στην Ακρόπολη του Άκη ΤσοχατζόπουλουΣτο ελληνικό Δημόσιο παραμένει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μετά την επικύρωση της απόφασης δέσμευσης στην οποία προχώρησε, με... τη σημερινή ετυμηγορία του, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που καταδίκασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός έχει το δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης.Με τη σημερινή του απόφαση, το δικαστήριο που δίκασε σε δεύτερο βαθμό τον κ. Τσοχατζοπουλο για τη μη δήλωση του ακινήτου της Ακρόπολης, το 2010, επέβαλε στον πρώην υπουργό και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.


newsbeast.gr

Read more...

Για παρακράτος, κάνει λόγο ο Καμμένος...


Με παρέμβασή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  Πάνος Καμμένος, τοποθετείται για τον φερόμενο διάλογο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και κάνει λόγο για παρακράτος που...
έρχεται εναντίον ενός άλλου παρακράτους και ζητάει να μοιραστεί στα κόμματα το οπτικοακουστικό υλικό.

«Κύριε Πρόεδρε, είχα ζητήσει το λόγο προκειμένου να αναπτύξω τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εμείς αποφασίζουμε κατά συνείδηση βάσει του άρθρου 60 του Συντάγματος, όμως μετά από τα στοιχεία τα οποία φέρεται να υπάρχουν, ζητούμε να διακοπεί η συζήτηση, να δοθεί το υλικό αυτό στο σύνολο της Βουλής των Ελλήνων και να έχουμε πολύ σύντομα, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, μια γνωμοδότηση εάν το υλικό αυτό είναι γνήσιο.

Διότι, εάν υπάρχει αυτό το υλικό και ο διάλογος αυτός μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν διαπραχθεί αυτά τα εγκλήματα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη του υπουργού, τότε πλέον έχουμε το παρακράτος εναντίον του άλλου παρακράτους.

Θέλουμε να γνωρίζουμε και οφείλουμε να γνωρίζουμε πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, την αλήθεια. Εμείς έχουμε ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής, ως ναζιστικής οργάνωσης, από την πρώτη στιγμή.

Εδώ όμως, κρίνουμε αν υπάρχει ή όχι πολιτική δίωξη. Θέλουμε λοιπόν να ζητήσουμε από το προεδρείο και από την Ολομέλεια να μας χορηγηθεί το οπτικοακουστικό υλικό, όπως επίσης και να υπάρξει άμεσα διερεύνηση κατά πόσον το υλικό αυτό είναι γνήσιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην οποία συναντούμε την παρέμβαση του κράτους και ιδίως του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εδώ έφθασαν στο σημείο εισαγγελείς να κινούνται κατόπιν εντολής μέσω twitter του συμβούλου του πρωθυπουργού.

Και βεβαίως δεν θα κάνουμε ήρωα τη Χρυσή Αυγή. Όμως το υλικό αυτό οφείλουμε να το έχουμε, πριν αποφασίσουμε. Εάν δεν χορηγηθεί το υλικό αυτό από εσάς, όχι το γραπτό και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, οφείλετε να μοιράσετε τώρα στα κόμματα το οπτικοακουστικό υλικό.

Και από την πλευρά της Δικαιοσύνης να ξέρουμε αν είναι στημένο ή όχι και να αποφασίσουμε. Αυτή είναι η θέση μας».

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Υπόλογος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός...


 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη
Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την...
κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.

Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Read more...

Σαχινίδης: Δεν αρκεί η παραίτηση Μπαλτάκου







Τη φωτιά που βάζει στο πολιτικό σκηνικό επιβεβαιώνει το παραπάνω tweet του Φιλιππου Σαχινίδη ο οποίος αναφέρει ότι δεν αρκεί απλώς η  παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, μετά τα...
  όσα αποκαλύπτονται.


parapolitiki.com

Read more...

Τη διερεύνηση των καταγγελιών Κασιδιάρη ζητούν τα κόμματα...


Τη διερεύνηση των καταγγελιών Κασιδιάρη ζητούν τα κόμματα 
Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησαν όλα τα κόμματα.
Xωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να... εξεταστεί αν πράγματι είναι γνήσιο το υλικό, ο δε πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να επισημάνει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισήμανε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση. Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κασιδιάρη σημείωσε: «Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του. «Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».

Σημειώνεται ότι την καταγγελία έκανε ο κ. Κασιδιάρης κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας του και επικαλούμενος απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνομιλίας που είπε ότι έχει στα χέρια του, ισχυρίστηκε ότι αποδεικνύεται ο πραγματικός στόχος της όλης προσπάθειας της κυβέρνησης, που είναι η αλίευση ψήφων του κόμματός του, με ταυτόχρονη ανακοπή του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το υλικό δεν εμφανίστηκε από τον κ. Κασιδιάρη στην Ολομέλεια, παρά μόνο με τη μορφή απομαγνητοφωνημένου διαλόγου.


πηγη newsbeast.gr

Read more...

Δ. Παπαδημούλης: Μπαλτάκος-Κασιδιάρης μιλάνε σαν "αδέλφια"...


«Μπαλτάκος-Κασιδιάρης μιλάνε σαν "αδέλφια"»
Για "μείζον πολιτικό ζήτημα" κάνει λόγο ο Βούτσης...
Για «μείζον πολιτικό ζήτημα» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας τα όσα κατήγγειλε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος διάβασε απομαγνητοφωνημένο το κείμενο της συνομιλίας του με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκο.

«Θα αποτελεί...
μείζον πολιτικό θέμα αν και εφόσον το υλικό που διαρρέει ο Η. Κασιδιάρης είναι πραγματικό», δήλωσε ο κ. Βούτσης πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής: «Όσα καταγγέλθηκαν από τον Κασιδιάρη, εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Αν αληθεύουν, συνιστούν σοβαρό πολιτικό, ηθικό και δημοκρατικό θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσεται να ενημερωθεί και να αξιολογήσει. Πρέπει να ασχοληθεί και η Βουλή με το θέμα».

«Μπαλτάκος-Κασιδιάρης μιλάνε σαν "αδέλφια". Να δοθεί όλο το βίντεο στην Βουλή και την Δικαιοσύνη. Κανείς υπεράνω του Νόμου. Κάθαρση σε βάθος», έγραψε λίγο αργότερα στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης.


Read more...

Αγρια κόντρα Αθανασίου - Κασιδιάρη στη βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)..




LIVE ΒΙΝΤΕΟ...
Μέχρι τους διαδρόμους της βουλής ακούστηκαν οι φωνές των Κασιδιάρη - Αθανασίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ...
πως η κοινή του καταγωγή με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που χειρίστηκε την υπόθεση, είναι συμπτωματική και αποκάλυψε πως ήρθε σε επικοινωνία μαζί της όταν έγιναν οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δικαστικής έρευνας.

Η δήλωση του κ. Αθανασίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να καταγγέλλει ωρυόμενος, «Ομολογεί παρέμβαση. Αυτό είναι ομολογία εκτροπής».



Δείτε το βίντεο


Read more...

Ένοχος ο Άκης...


Ένοχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Η ποινή είναι...
εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, ενώ υπάρχει και χρηματική ποινή 210.000 ευρώ.

Δυο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί στον πρώην υπουργό μικρότερη ποινή.

Read more...

Νέα ντοκουμέντα για τους χρυσαυγιτες...



- Πυροβολισμοί σε κατοικημένες περιοχές
- Επιθεώρηση ταγμάτων εφόδου από τον Κασιδιάρη 
ΒΙΝΤΕΟ &  ΦΩΤΟ... 
Δεν έχουν τέλος τα ντοκουμέντα για τις πρακτικές,τους παραστρατιωτικούς τρόπους εκπαίδευσης των μελών της Χρυσής Αυγής και την καθημερινή χρήση όπλων.
Το...
iefimerida.gr δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο που προέρχονται από τα προσωπικά αρχεία βουλευτών και μελών της ΧΑ και βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης και δείχνουν για ακόμα μία φορά πως τα όπλα ήταν στην καθημερινότητά τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα από τα δύο πρώτα βίντεο που ακολουθούν, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης επιδίδονται σε βολές με πιστόλια από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα όπλα ακόμα και μπροστά στα μικρά παιδιά.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας πυροβολεί από μπαλκόνι

Το πρωτοπαλίκαρο της ΧΑ από τη Νίκαια λίγο πριν πυροβολήσει με το πιστόλι από το μπαλκόνι σπιτιού, ρωτάει το φίλο του αν τον τραβάει βιντεάκι -για να έχει να θυμάται τη στιγμή- στη συνέχεια λέει «τις πουτ@@@@ τις Τουρκάλες έτσι θα τις γαμ@@@» και ρίχνει στον αέρα. Μάλιστα όταν ακούγεται μία παιδική φωνή και ο Πατέλης καλεί το παιδί να έρθει στο σημείο. Εκείνη την ώρα το πιστόλι το έχει πάρει άλλο μέλος της ΧΑ, το οποίο προφανώς και δεν έχει ιδέα από όπλα, αφού δεν τηρεί κανένα κανόνα ασφαλείας, στρέφοντας το προς τον ίδιο και τους φίλους του πριν πυροβολήσει. Χαρακτηριστική είναι η φράση του ερασιτέχνη εικονολήπτη ο οποίος του λέει «πρόσεχε ρε μαλ@@@ λίγο».


«Δεν πάει να γαμ@@@ και ο άνθρωπος»

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ένα άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής που προφανώς βρίσκεται στο σπίτι του και παρέα με ένα φίλο του και ένα παιδί εξασκείται στην σκοποβολή έχοντας ως στόχο μπουκάλια στο απέναντι σπίτι. Ωστόσο μόλις ο φίλος του λέει «πρόσεχε θα σκοτώσεις κανένα άνθρωπο» εκείνος απαντάει «δεν πάει να γαμ@@@ και ο άνθρωπος» και συνεχίζει να πυροβολεί. Μάλιστα όταν ακούγεται μία φωνή, προφανώς κάποιου γείτονα που διαμαρτύρεται, εκέινοι απαντούν «τι ε ρε;».

Ομώς ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι πως λίγο πριν ολοκληρωθεί το βίντεο ακούγεται μία παιδική φωνή που λέει «δικός μου ο γεμιστήρας» κάτι που δείχνει ότι το παιδί που μιλάει ήταν εξοικειωμένο με τα όπλα, ακόμα και αν αυτά είναι αεροβόλα ή ρέπλικες, όπως συνηθίζουν να λένε τα μέλη της ΧΑ.



Εκπαιδευτική εκδρομή στη Νέδα και υπόσχεση για κάθαρση

Στο τρίτο βίντεο ομάδα Χρυσαυγιτών βρίσκεται σε «εκπαιδευτική» εκδρομή στη Νέδα. Ολοι τους είναι ντυμένοι με τις γνωστές παραλλαγές και τις μαύρες μπλούζες, ενώ ένα από τα μέλη της οργάνωσης έχει αναλάβει το ρόλο του αφηγητή λέγοντας στους υπολοίπους ότι η νύμφη Νέδα να ψάλει ευλογίες γι αυτούς. Μάλιστα τους ζητάει να φέρουν την κάθαρση και τη νίκη που υποσχέθηκαν.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιθεωρεί τάγμα εφόδου

Φυσικά υπάρχει και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από το οποίο δεν λείπει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, είτε σε ρόλο σκοπευτή, αφού του αρέσει να φωτογραφίζεται με όπλα, είτε σε ρόλο ηγέτη τάγματος εφόδου. Συγκεκριμένα σε μία από τις φωτογραφίες ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης φορώντας μπλουζάκι, σορτσάκι και καλτσάκια κρατάει ένα πολεμικό όπλο και σημαδεύει τον άνθρωπο που τον απαθανατίζει με τη φωτογραφική μηχανή. Στη δεύτερη φωτογραφία ο κ.Κασιδιάρης επιθεωρεί ένα τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Τα παρατεταγμένα μέλη της ομάδας φορούν κράνη και κουκούλες, ενώ στα χέρια τους κρατούν ασπίδες και ρόπαλα.




Φυσικά δεν λείπουν και οι φωτογραφίες άλλων μελών της ΧΑ με όπλα και σημαίες των SS. Κάποιοι κάνουν ασκήσεις γυμναστικής στο δρόμο, ενώ ένας άλλος Χρυσαυγίτης γράφει με σπρέι σε τοίχο «Φωτιά στα τζαμιά Εξω οι ξένοι».


left.gr

Read more...

Πρόεδρος της επιτροπής για τις γερμανικες αποζημιώσεις ο Κ. Τζαβάρας...


Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μ. Γλέζος...

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας θα είναι ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) και γραμματέας, ο...
Δημήτριος Σαλτούρος (ΠΑΣΟΚ).

Η διακομματική επιτροπή συνεδριάζει αύριο, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του έργου της.

Read more...

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ, ο Ψωμιάδης...




Την παραίτησή του από τη Νέα Δημοκρατία υπέβαλλε πριν λίγο ο  Π. Ψωμιάδης.
Ο λόγος είναι οτι ζήτησε να...
είναι υποψήφιος για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου άναψε..."κόκκινο",  λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων που εχει...

Read more...

Χρυσοχοΐδης: Το ΠΑΣΟΚ αυτοκαταστρέφεται με επιμέλεια ...



 Παρέμβαση λίγων λέξεων στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ έκανε πριν από λίγο και ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςμέσω του Facebook:

Ζούμε ημέρες κομματικής ανευθυνότητας. Ο...
ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρεί τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ αυτοκαταστρέφεται με επιμέλεια. Οι πολίτες χάνουν και στη μια και στην άλλη περίπτωση.


parapolitiki.com

Read more...

Σάλος στην κυβέρνηση Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος


Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος
Ο Π.Μπαλτάκος   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγη ώρα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ, κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π.Μπαλτάκος.
Παράλληλα, ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Η επιστολή του κ. Μπαλτάκου έχει ως εξής:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:
» Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματoς αυτού.
» Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.
» Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες κι εκείνος αλλά και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.
» Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια αυτής της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλον, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περί 'σκευωρίας' δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.
» Άλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.
» Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...