Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αβέβαιο εάν θα δώσει ενωμένο τη μάχη των ευρωεκλογών Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ: Κανείς δεν μιλάει με κανέναν!


Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ: Κανείς δεν μιλάει με κανέναν!

Γιώργος Παπανδρέου: Ο «άγνωστος Χ» στην εξίσωση για το μέλλον του κόμματος

Βενιζελικοί εναντίον παπανδρεϊκών, παπανδρεϊκοί εναντίον παπανδρεϊκών και βενιζελικοί εναντίον βενιζελικών, σαμαρικοί εναντίον αντικυβερνητικών, παλιοί εναντίον νέων και τούμπαλιν. Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μία απέραντη αρένα, με την ηγεσία εντελώς αδύναμη να παρέμβει για την πολιτική και ψυχική επανένωση του χώρου, ενώ και οι επιμέρους ομάδες δεν δείχνουν διατεθειμένες να κάνουν πίσω.

Παρότι όλοι έδιναν ραντεβού για το βράδυ των ευρωεκλογών, προεξοφλώντας ένα κακό αποτέλεσμα και άρα την έναρξη του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, φαίνεται ότι αυτό το ξεκαθάρισμα άρχισε ήδη. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι ο αστάθμητος παράγοντας και ουσιαστικά ο «άγνωστος Χ» στην εξίσωση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, όλοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους μπροστά στο επερχόμενο τσουνάμι εξελίξεων.

Μάλιστα η αμφιλεγόμενη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι οι είναι φήμες τα περί ίδρυσης νέου κόμματος από τον ίδιο, που ερμηνεύτηκε και ως ένα μήνυμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει μία τέτοια προοπτική έχει σημάνει καμπανάκι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Για πολλούς μάλιστα ακόμη και η χθεσινή αντίδραση των παπανδρεϊκών βουλευτών Θάνου Μωραίτη και Κώστα Τριαντάφυλλου, στις αιχμές των Τάκη Ρήγα, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου εναντίον του πρώην πρωθυπουργού είναι ενδεικτικές των όσων μπορεί να γίνονται στο παρασκήνιο.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι εντελώς αβέβαιο εάν το Κίνημα θα δώσει ενωμένο και συσπειρωμένο τη μάχη των ευρωεκλογών, με αποτέλεσμα να αρχίζουν ήδη οι σχετικές γκρίνιες.

Πέραν αυτών οι προβληματικές σχέσεις πολλών στελεχών σε προσωπικό επίπεδο έχουν επιβαρύνει το κλίμα και περίπου κανείς δεν μιλάει με κανένα – όχι τουλάχιστον όπως θα μιλούσαν τα στελέχη σε ένα κανονικό κόμμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αντιδράσει με ψυχραιμία μεν, αλλά μέχρι τέλους, στα όσα του καταμαρτύρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επειδή ψήφισε παρών στη ρύθμιση για τις τράπεζες στο πολυνομοσχέδιο της τρόικας.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: