Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η συμμορία Καραμανλή καταρρέει !!!

http://anarxaszante.blogspot.com/








Ο
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
??? ???????



.Ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι αμείλικτος απέναντι στο μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα .Η Ελλάδα δεν είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι οι Ελλάδα του ψευτοτσαμπουκά και τραμπούκου Καραμανλή δεν πρέπει τον λαό να το υποτιμάς έτσι γιατί έχει αξιοπρέπεια, δεν είναι η Ελλάδα του αποπροσανατολισμού και της Πετρούλας . Κάντε στην άκρη να περάσει η πραγματική Ελλάδα μπροστά .Καλώ όλους τους τίμιους δεξιούς να μαυρίσουν τον ανίκανο που δυστυχώς σήμερα είναι πρωθυπουργός . Το βράδυ των εκλογών που η Ν. Δ. θα είναι δεύτερο κόμμα και με βαριά ήττα να βγείτε από τα σπίτια σας να πανηγυρίσετε κι εσείς . Νικητής θα είναι η Ελλάδα μας



απο: ΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ



Read more...

Το αίτημα μας για διαφάνεια είναι διαχρονικό

http://krogias.blogspot.com/




Read more...

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

http://pressmme.blogspot.com

ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ

Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα έλεγε όλα όσα είπε ο Αλ. Λυκουρέζος. Έπαιζε με τις λέξεις και με τις νομικές έννοιες με όρους οι οποίοι δημιουργούσαν συνθήκες παραπληροφόρησης. "Γίνεται εσφαλμένη χρήση του όρου "παραγραφή" έναντι του ορθού "εξάλειψη του αξιόποινου" για τις τυχόν αξιόποινες πράξεις υπουργών και υφυπουργών"! Έπαιζε με τις λέξεις.
Ο Τράγκας δεν πολυκατάλαβε τη διαφορά, αλλά και να την καταλάβαινε του καλοάρεσαν αυτά που άκουγε. Ο αυτόκλητος υπερασπιστής της θεσμικής εκτροπής είπε και άλλα παράξενα. όπως ότι "αφού δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη μέχρι το πέρας της δεύτερης Τακτικής Συνόδου της Βουλής, δεν καταλείπεται κανένα περιθώριο για τη διερεύνηση του αν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις υπουργών ή υφυπουργών υπέπεσαν σε παραγραφή, καθόσον εξηλείφθη πλέον το αξιόποινό τους"!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που φέρουν τον Α. Λυκουρέζο να επιστρέφει στην πολιτική ως ένας από τους υποψηφίους για την ευρωβουλή σε εκλόγιμη, μάλιστα, θέση με τη Ν.Δ.!

"ΒΡΑΖΟΥΝ" ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...,

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία ως προς τις αντιδράσεις των βουλευτών οι οποίοι βράζουν για το κλείσιμο της Βουλής.
Σοβαρός -όπως πάντα- στο ρεπορτάζ του, ο Α. Κωνσταντάτος, μετέφερε τις εσωκομματικές ισορροπίες οι οποίες ενώ εμφάνιζαν ηπιότερες τάσεις τις τελευταίες ημέρες, μετά την ξαφνική απόφαση της Παρασκευής, όλα βρίσκονται στον αέρα. Αυτό μεταφράζεται σε περαιτέρω απώλειες για τη Ν.Δ. στα γκάλοπ που θα δουν τις προσεχείς ημέρες το φως της δημοσιότητας, άρα και αποσυσπείρωση της εκλογικής της βάσης.

"ΙΔΟΥ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ"

Έστησε ολόκληρη σκηνοθεσία. Τώρα που έκλεισε η Βουλή δεν υπήρχε κανένα σοβαρό ρεπορτάζ και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να βγάζει από τη μύγα ξύγκι. Και το έκανε πολύ καλά, καθώς ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε το πιο απλό. Να πάει με την κάμερα και να δείξει το Προεδρικό Διάταγμα.
Read more...

Η ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

http://pressmme.blogspot.com/

Αλλάζουν τα δεδομένα στις σχέσεις του ΑΝΤ1 με τη Ν.Δ. οι οποίες βελτιώθηκαν μετά την συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη και Μ. Κυριακού. Αύριο το μεσημέρι στις 12 ο Γ. Καρατζαφέρης θα ανακοινώσει ότι επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι η γνωστή Νίκη Τζαβέλλα η οποία τώρα είναι σύμβουλος του Μ. Κυριακού στον ΑΝΤ1 (διευθύντρια της Διεθνούς Ανάπτυξης του ΑΝΤ για τα Βαλκάνια). Η Ν. Τζαβέλλα προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει πρόεδρος σε μεγάλο Οργανισμό επί Ανδρέα Παπανδρέου. Στην συνέχεια την αξιοποίησε ο Στ. Μάνος όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επί Κων/νου Μητσοτάκη. Η Νίκη Τζαβέλλα η οποία τώρα είναι σύμβουλος του Μ. Κυριακού στον ΑΝΤ1 αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Διετέλεσε σύμβουλος των επιχειρηματιών Σ. Κόκκαλη (αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη) και Ε. Μυτιληναίου. Θεωρείται άνθρωπος που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην Ολυμπιακή Επιτροπή για την "Αθήνα 2004".



Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών




Read more...

Ο "Μάγκας" και ο " Ψευτόμαγκας " στην πολιτική!!

http://diaporon-bl.blogspot.com
Εν Αθήναις 11 Μαϊου 09 ...
by diaporon-bl!
O απλός πολίτης πλέον κ. Χρίστος Βερελής ανέθεσε την εκπροσώπησή του σε γερμανικό δικηγορικό γραφείο, το οποίο θα συλλέξει το συντομότερο δυνατό στοιχεία για τις παράνομες πληρωμές της ΜΑΝ σχετικά με την προμήθεια τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ την περίοδο 2002-2005 και θα τα διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό η υπόθεση. Αυτό πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο! Προχωρώντας περαιτέρω ο κ. Βερελής με επιστολή του στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση «Γερμανός»-«Cosmote» εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση της έρευνας, που εκτός των άλλων επέτρεψε, σε συνδυασμό με το πρόωρο κλείσιμο της συνόδου της Βουλής, και την παραγραφή τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων! Μαθάινοντας αυτά θυνήθηκα πάλι τον τζάμπα μάγκα τον πολέμαρχο των <νταβατζήδων> που άλλαζε ράφτη σχίζοντας ίματια για το τι θα γίνει με αυτούς όταν θα βρεθεί στην εξουσία!! Και βρέθηκε και έμεινε εκεί 5 και μισό χρόνια και ΟΧΙ έσχισε μας ξέσχισε στην ακρίβεια ! ξέσκισε στα σκάνδαλα! ξέσκισε με τα κολλητάτια του τους υπερεργολάβους των έργων και των ΜΜΕ ! Έχουν άδικο όσοι τον λένε <ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ>???



Read more...

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα...

http://nonews-news.blogspot.com


Του Στάθη από την Ελευθεροτυπία.




Read more...

Πήραν νέα προθεσμία για την Siemens...

http://press-gr.blogspot.com
Οπως αναμενόταν, νέα -ολιγολήμερη- προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από τον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό οι επτά πρώτοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης της Siemens για τις προμήθειες του ΟΤΕ. Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 20 Μαΐου.
Οι κατηγορούμενοι, έξι πρώην στελέχη της Siemens -μεταξύ των οποίων ο Μιχ. Χριστοφοράκος- και ένα πρώην στέλεχος του ΟΤΕ, κατηγορούνται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.



Read more...

Για πιο δημοκρατικό και πιο ανθρώπινο πανεπιστήμιο...

http://press-gr.blogspot.com/

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ενόψει των εκλογών της Τετάρτης 13 Μάη

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται μέσα σε μία περίοδο ανατροπής των συντηρητικών δομών της ελληνικής κοινωνίας. Ο χώρος των πανεπιστημίων με την ενεργή και μαζική παρουσία του φοιτητικού κινήματος πρωτοστατεί στην ανατροπή αυτή.
Πρωταγωνιστούμε καθημερινά στο πανεπιστήμιο σε μία αντιπαράθεση ανάμεσα:
-σε ΕΜΑΣ, τους φοιτητές που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόρφωση, που θεωρούμε αυτονόητη τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και θεμέλιο λίθο μίας σύγχρονης προοδευτικής κοινωνίας, που δε σταματάμε να τη διεκδικούμε στιγμή και να τη διευρύνουμε καθημερινά μέσα από τις προτάσεις μας.
-και σε όλους αυτούς που ως πιστοί ακόλουθοι κομματικών γραμμών, αψηφούν τις επιθυμίες, τα δικαιώματα και το συμφέρον των φοιτητών και βαφτίζουν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, τη διαγραφή φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου ως "αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".
Ο δούρειος ίππος του ελληνικού πανεπιστημίου έχει όνομα, είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καλλιεργεί την αδιαφορία των φοιτητών, εξαγοράζει τις συνειδήσεις τους και...
προσπαθεί να τους απομακρύνει από τη λύση των προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης.
Όλοι μας καλούμαστε να επιλέξουμε το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε, αυτό του δημόσιου πανεπιστημίου, της αλληλεγγύης, της προόδου, της ισότητας ,το μονοπάτι της ΠΑΣΠ, που οδηγεί στην τελική νίκη ή αυτό που μας κατευθύνει στο αδιέξοδο των τελευταίων ετών.
Η 13η Μάη αποτελεί το σταθμό αυτής της επιλογής καθώς οι φοιτητικές εκλογές επιτρέπουν σε κάθε φοιτητή να ακουστεί η φωνή του και οι ιδέες του για ένα πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο πανεπιστήμιο. Με περηφάνια και με πάθος για αλλαγή αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας...
Στις 13 Μάη με φοιτητική και αστυνομική ταυτότητα...στηρίζω
Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη





Read more...

Νέο γκάλοπ: 65% αποδίδει σε συγκάλυψη το κλείσιμο της Βουλής...

http://press-gr.blogspot.com

4,8% το ΠΑΣΟΚ μπροστά για τις ευρωεκλογές
.
To 65% των πολιτών πιστεύει ότι το κλείσιμο της Βουλής έγινε για να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS που θα παρουσιαστεί απόψε από τον ΑΝΤ.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 43% πιστεύει ότι η παραίτηση Βερελή κάνει καλό στο ΠΑΣΟΚ και 28% ότι κάνει κακό. Το 63% επικροτεί ως θετική την κίνηση της παραίτησης.
Για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά (κάντε κλικ στον πίνακα για να μεγαλώσει) που παίρνουν τα κόμματα στην μέτρηση αυτή (χωρίς κάλπη) είναι:
ΠΑΣΟΚ 29,1%
ΝΔ 24,3%
ΚΚΕ 6,5%
ΣΥΡΙΖΑ 6,3%
ΛΑΟΣ 5,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 5,1%




Read more...

"Επεισοδιακή... κατάληψη αγροτών στην ΕΑΣ Λαμίας"

http://troktiko.blogspot.com
"Από επεισόδια και εντάσεις στιγματίστηκε η ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Λαμίας με το σύλλογο Βόρειας Φθιώτιδας,τον Νομάρχη Φθιώτιδας και τους Βουλευτές του Νομού για το χαράτσι του ΟΣΔΕ!Πάνω από 150 αγρότες από το Δομοκό κατέλαβαν την ένωση και απαίτησαν να μην πληρώσουν...
!Ο νομάρχης Θανάσης Χειμάρας τους διαβεβαίωσε ότι" σε επικοινωνία που είχα με τον κ.Σκιαδά με διαβεβαίωσε πως οι αγρότες δεν θα πληρώσουν και πως μέσα σε δύο -τρεις ημέρες θα δοθεί λύση από τον υφυπουργό Οικονομίας Νίκο Λέγκα".Οι αγρότες ζήτησαν να μην πληρώσουν και οι Συνταξιούχοι του ΟΓΑ ,που ήταν εκτός τροπολογίας , και οι Βουλευτές Σταυρογιάννης και Αντωνίου που έδωσαν το παρόν στη σύσκεψη υπογράμμισαν πως θα προωθήσουν το αίτημά τους στη Βουλή.Παράλληλα η ΕΑΣ Λαμίας μέχρι να ξεκαθαρισθεί το ζήτημα με τους συναξιούχους δεν θα πληρώνεται για το ΟΣΔΕ αρκει εκείνοι να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο του ΟΓΑ...."

http://4epohes.com



Read more...

MEGA-ΛΗ ΣΤΡΟΦΗ ΥΠΕΡ ΓΙΩΡΓΟΥ

http://pressmme.blogspot.com/

Είναι σαφές ότι το Mega τις τελευταίες ημέρες ειδησεογραφικά έχει κάνει μια μικρή στροφή υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου. Η στροφή τοποθετείται χρονικά την επομένη της απόσυρσης από την κυβέρνηση του 2% που αφορούσε τον τζίρο των εκδοτών. Επί πέντε τουλάχιστον ημέρες παίζουν στα ίσα και η και πριν από τον πρωθυπουργό τις δραστηριότητες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα το μεσημέρι το Mega (θα δούμε και το βράδυ πως θα αξιοποιήσει ειδησεογραφικά την ομιλία του πρωθυπουργού στον ΣΕΒ) ήταν το μόνο κανάλι το οποίο επεσήμανε ότι υπήρξε πολύ σημαντική προσέγγιση του ΣΕΒ με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς το κλίμα ήταν εξαιρετικό με την διαπίστωση ότι για πρώτη φορά του έκανε το τραπέζι όλη η Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και όχι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο. Κάτι παίζει με το Mega ή βλέπουν ότι αλλάζουν τα πράγματα μετά τις εκλογές;



Read more...

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ...

http://pressmme.blogspot.com

Λάβρος ο Απ. Κακλαμάνης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν συμβουλεύει την κυβέρνηση.
Μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και του Γιώργου Χουδαλάκη στον Real fm, αποκάλυψε ότι ο Δ. Σιούφας του είπε την Παρασκευή ότι δεν ήξερε τίποτα(!) και υπενθύμισε ότι επί προεδρίας του πάντοτε το κλείσιμο της Βουλής ερχόταν στην Ολομέλεια την άδεια της οποίας ζητούσε ο πρόεδρος της Βουλής συνομιλώντας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι ο πρώτος πολιτικός που αφήνει αιχμές για τον ρόλο του Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή το βράδυ. Έπεται συνέχεια...



Read more...

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι



Μια νέα κατεύθυνση για την Ευρώπη!


Read more...

Πύρινος λόγος!!!

http://diaporon-bl.blogspot.com
Αναρτήθηκε από το : http://www.epikairo.gr:80/?p=19938



Read more...

Η "νύχτα" του Βατοπεδίου

http://krogias.blogspot.com
Να ένας λόγος για τον οποίο έκλεισε νύχτα η Βουλή



Read more...

Τα e-mails για τις γαλάζιες μίζες

http://kafeneio-gr.blogspot.com

«Καυτή» ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ στελεχών της αμερικανικής SAIC και της γερμανικής Siemens για την παράδοση του συστήματος C4Ι στην ελληνική κυβέρνηση (αφού είχε κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ.) περιέχει η δικογραφία.
Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι και μετά τον Μάρτιο του 2004 στήθηκε χορός εκατομμυρίων για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών. Τα εμβάσματα πέρναγαν και μέσω εταιρειών στο Ντουμπάι, που στήθηκαν ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό.
*Δημοσιεύουμε, συγκεκριμένα, e-mail (ηλεκτρονικό μήνυμα) του δικηγόρου της SAIC, Σίμου Δήμα προς το στέλεχος της Siemens Διον. Δενδρινό στις 8 Νοεμβρίου 2005, με ύποπτες αναφορές για πληρωμή «ελληνικών υποχρεώσεων» για το σύστημα C4Ι. Συγκεκριμένα αναφέρει...
Γεια σου, Διονύση. Φεύγω για Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη για δυο ημέρες. Εάν είναι δυνατόν, επιβεβαίωσε πότε θα γίνει η πληρωμή. Παίρνει σχεδόν 5 εργάσιμες ημέρες για να φτάσουν τα χρήματα από τη Siemens στις ΗΠΑ και 2 με 3 για να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ελλάδα για την πληρωμή των ελληνικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει 8 με 9 ημέρες. Καταλαβαίνεις την ανησυχία μου. Ευχαριστώ, Σίμος».

*Η... ανησυχία του κ. Δήμα είναι εύλογη, αφού το έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί αν κάποιοι δεν ελάμβαναν τα απαραίτητα για να «γίνουν πιο ευέλικτοι», όπως σημειώνεται σε άλλο μήνυμα, στις 18/10/2006. Εκεί, ο δικηγόρος κάνει λόγο για επαφές με κάποιον «μεγάλο άνδρα» (βλ. πάνω αριστερά)... Ο κ. Δήμας θα κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή Ζαγοριανό κι είναι βέβαιο ότι θα ερωτηθεί επισταμένως για τους συνομιλητές του στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και για την ταυτότητα του «μεγάλου άνδρα».

*Στο μεταξύ, ειδικά σχεδιαγράμματα, που κατατέθηκαν στην ελληνική δικογραφία δείχνουν πώς γίνονταν οι πληρωμές για το 2%, ποσοστό που, σύμφωνα με τους Γερμανούς, πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας μας.

*Το πιο εντυπωσιακό ποσό που έδωσε η Siemens το 2004 είναι αυτό της 12ης Ιουλίου προς την εταιρεία Fiberlite (5.947.500 ευρώ!).

Στη συνοδευτική του τιμολογίου επιστολή αποκαλύπτεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση, η Fiberlite μπορεί να εισπράξει προμήθεια για παροχή υπηρεσιών αφότου η Siemens και η ελληνική κυβέρνηση θα έχουν συνάψει σύμβαση και η γερμανική εταιρεία θα έχει εισπράξει προκαταβολές ύψους 86 εκατομμυρίων ευρώ! Και, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η επιστολή φέρει τίτλο «Ελλάδα-Σύστημα Ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς» (βλέπε πάνω δεξιά).

*Με ανάλογο τιμολόγιο στην τράπεζα ΗΥΡΟ του Τιρόλο στις 19 Ιουλίου 2004 πραγματοποιείται άλλη πληρωμή ύψους 690.000 ευρώ στην άλλη μαύρη εταιρεία της Siemens, την Khroma. Στην ίδια εταιρεία, τον Αύγουστο του 2004, δίνεται με τιμολόγιο το ποσό των 585.000 ευρώ στην τράπεζα Erste Bank της Βιέννης. Και τον Σεπτέμβριο άλλα 555.000 ευρώ κατευθύνονται ξανά στην Khroma μέσω Τιρόλο. Ολα για το C4Ι.

*Για συμβουλευτικές, όμως, υπηρεσίες πληρώνεται την ίδια χρονιά και άλλη εταιρεία, στην τράπεζα Albany της Νέας Υόρκης: Με εντολή του ταμία της Siemens Keil Jage-mann δίνονται 475.000 ευρώ στην εταιρεία Weevind LLC για «υπηρεσίες για το C4Ι».

*Ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός θα κληθεί να πιέσει τους ενδιάμεσους να κατονομάσουν τυχόν πολιτικούς-παραλήπτες. Προσοχή, όμως: οι απολογίες για το C4Ι αναμένονται τον Ιούλιο. Οταν αδικήματα πρώην υπουργών θα έχουν παραγραφεί...




Read more...

Να πει όλη την αλήθεια ο Γ. Μανώλης...

http://press-gr.blogspot.com/

...για το σκάνδαλο της "Γερμανός"!
.
Από τον Λυκούργο Σκαμνιώτη

Σήμερα Δευτέρα καταθέτει στον ανακριτή για το σκάνδαλο της "Γερμανός" ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ένα σκάνδαλο από εκείνα που λέγεται ότι φοβήθηκε η κυβέρνηση και έκλεισε άραον - άρον τη Βουλή.
Ελπίζω να μην φοβηθεί ο βουλευτής και να πει όλη την αλήθεια, όσα ξέρει για την υπόθεση, τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που έγιναν στο Βουκουρέστι, το ρόλο του κ. Βουρλούμη αλλά και τη στάση που κράτησε ως υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Να πει την αλήθεια ο κ. Μανώλης, αν τον ενδιαφέρει η διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον. Και να πει επίσης αν και ποιος πρωτοκλασσάτος της ΝΔ τον απείλησε στο παρελθόν για την υπόθεση αυτή ώστε να μην ανακατεύεται και να σταματήσει να ασκεί κριτική...




Read more...

Χωρίς ο ίδιος να "μιλήσει" για το πού πήγαιναν οι μίζες της Siemens...

http://press-gr.blogspot.com

Προφυλακίζεται ο Χριστοφοράκος...
.
Από τον Πέτρο Μελά
.
Εγκριτοι νομικοί παράγοντες, που έχουν και γνώσεις και πληροφόρηση, θεωρούν βέβαιο ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στη χώρα μας Μιχάλης Χριστοφοράκος θα προφυλακιστεί αλλά δεν είναι βέβαιο πόσο θα μείνει προφυλακισμένος. Εκτιμάται ότι ύστερα από ένα τρίμηνο, εκτός απροόπτου, θα έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του.
Πληροφορίες του Press-gr επίσης αναφέρουν ότι στο απολογητικό του υπόμνημα, που αναμένεται να παραδώσει σήμερα στον ανακριτή (εκτός κι αν δοθεί νέα, ολιγοήμερη όμως προθεσμία), δεν θα προβαίνει σε "αποκαλύψεις" ως προς τους αποδέκτες των ποσών που έχουν αποκαλυφθεί και δεν θα ενοχοποιεί πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυβέρνηση αναμένεται να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την προφυλάκισή του εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.




Read more...

Εφημερίδεεεεεεεεεεεεεεεεεες‏


Ολα τα Πρωτοσέλιδα Απογευματινών, Οικονομικών , Αθλητικών και Θεσσαλονίκης





Read more...

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ...

http://pressmme.blogspot.com
Σημαντικές λεπτομέρειες για το κλείσιμο της Βουλής δημοσιεύουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ. Ο τρόμος ότι η κυβέρνηση θα βρισκόταν «αλυσοδεμένη» από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, παραμονές των ευρωεκλογών, ανάγκασε τον Κώστα Καραμανλή να κλείσει άρον άρον τη Βουλή και να κουκουλώσει οριστικά και αμετάκλητα όλα τα γαλάζια σκάνδαλα.
Σε μια κυνική ομολογία για τους λόγους που κατέληξε στην πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά απόφαση προχώρησε, μάλιστα, και ο ίδιος χθες, αναγνωρίζοντας ευθέως ότι κινήθηκε με στόχο να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να ξεφύγει από τα σκάνδαλα. «Είναι πρόβλημα η βούληση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρούς πολιτικούς όρους;», διερωτήθηκε μιλώντας σε συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, ενώ υποστήριξε ότι η κίνησή του δεν αποτελεί «εκτροπή» γιατί «η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της σχεδόν κάθε φορά που έχουμε ευρωεκλογές». Στην πραγματικότητα αυτή τη φορά η Βουλή δεν διέκοψε τις εργασίες της- όπως γινόταν για διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων σε προηγούμενες ευρωεκλογές για να επανέλθει αμέσως μετά σε λειτουργία η Ολομέλεια του Σώματος- αλλά κήρυξε τη λήξη της τρέχουσας συνόδου με αποτέλεσμα η Ολομέλεια να συγκληθεί με τη νέα σύνοδο, τον προσεχή Οκτώβριο.



Read more...

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

http://pressmme.blogspot.com

Και το Έθνος δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες για το παρασκήνιο της απόφασης του Κ. Καραμανλή να ζητήσει το κλείσιμο της Βουλής. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πληροφορίες για επαναφορά των σκανδάλων του Βατοπεδίου και της «Γερμανός» οδήγησαν τον Καραμανλή να κλείσει άρον άρον τη Βουλή.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αυτή η απόφαση, που αιφνιδίασε δυσάρεστα την πλειονότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου και σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ελήφθη από τον πρωθυπουργό και τους κ. Δημ. Σιούφα, Πρ. Παυλόπουλο και Αργ. Καρρά. Στη συνέχεια οι μόνοι οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον κ. Καραμανλή για την ήδη ειλημμένη απόφαση ήταν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς και η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντ. Μπακογιάννη. Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος θέλησε να «παίξει» ακόμη ένα παιχνίδι τακτικής, και χωρίς να ενημερώσει ούτε καν τους υπουργούς του, ανέλαβε αυτό το μεγάλο πολιτικό ρίσκο έπειτα από την πληροφορία που έφτασε στην κυβέρνηση για επαναφορά του φακέλου με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή. Ο Κ. Καραμανλής είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε για τρίτη φορά να δώσει εντολή για αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ από τη Βουλή. Την πληροφορία ότι η έρευνα για την υπόθεση «Γερμανός» - «Cosmote» αφορά και πολιτικά πρόσωπα, κάτι που θα άνοιγε τον δρόμο για έρευνα και από τη Βουλή, η οποία με τη σειρά της θα οδηγούσε την κυβέρνηση στη δίνη ενός νέου σκανδάλου. Αμέσως μόλις οι πληροφορίες αυτές έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός αναζήτησε μια οριστική διέξοδο από τα σκάνδαλα. Εδωσε εντολή στους κ. Σιούφα και Παυλόπουλο να διερευνήσουν την πιθανότητα να «κλείσει» νωρίς η Βουλή και στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Αργ. Καρρά να διαπιστώσει εάν κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο παρελθόν, προκειμένου να «κατασκευαστεί» εγκαίρως το κυβερνητικό άλλοθι.



Read more...

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ "ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3% Η ΔΙΑΦΟΡΑ"

http://pressmme.blogspot.comΓια να βλέπει ο -συνήθως μετριοπαθής και προσεκτικός στις εκτιμήσεις του- Νίκος Χατζηνικολάου την διαφορά στις ευρωεκλογές να ξεπερνάει το 3% υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε όλες τις δημοσκοπήσεις εκτιμώντας ότι με τις ανάλογες σταθμίσεις και την αναγωγή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων η διαφορά βρίσκεται πάνω από το 3%. Αναφέρθηκε μάλιστα στο γκάλοπ της Καθημερινής το οποίο δείχνει διαφορά πάνω από 4%.


Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κοζάνη



Read more...