Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Τα e-mails για τις γαλάζιες μίζες

http://kafeneio-gr.blogspot.com

«Καυτή» ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ στελεχών της αμερικανικής SAIC και της γερμανικής Siemens για την παράδοση του συστήματος C4Ι στην ελληνική κυβέρνηση (αφού είχε κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ.) περιέχει η δικογραφία.
Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι και μετά τον Μάρτιο του 2004 στήθηκε χορός εκατομμυρίων για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών. Τα εμβάσματα πέρναγαν και μέσω εταιρειών στο Ντουμπάι, που στήθηκαν ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό.
*Δημοσιεύουμε, συγκεκριμένα, e-mail (ηλεκτρονικό μήνυμα) του δικηγόρου της SAIC, Σίμου Δήμα προς το στέλεχος της Siemens Διον. Δενδρινό στις 8 Νοεμβρίου 2005, με ύποπτες αναφορές για πληρωμή «ελληνικών υποχρεώσεων» για το σύστημα C4Ι. Συγκεκριμένα αναφέρει...
Γεια σου, Διονύση. Φεύγω για Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη για δυο ημέρες. Εάν είναι δυνατόν, επιβεβαίωσε πότε θα γίνει η πληρωμή. Παίρνει σχεδόν 5 εργάσιμες ημέρες για να φτάσουν τα χρήματα από τη Siemens στις ΗΠΑ και 2 με 3 για να επιστρέψουν τα χρήματα στην Ελλάδα για την πληρωμή των ελληνικών υποχρεώσεων. Αυτό σημαίνει 8 με 9 ημέρες. Καταλαβαίνεις την ανησυχία μου. Ευχαριστώ, Σίμος».

*Η... ανησυχία του κ. Δήμα είναι εύλογη, αφού το έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί αν κάποιοι δεν ελάμβαναν τα απαραίτητα για να «γίνουν πιο ευέλικτοι», όπως σημειώνεται σε άλλο μήνυμα, στις 18/10/2006. Εκεί, ο δικηγόρος κάνει λόγο για επαφές με κάποιον «μεγάλο άνδρα» (βλ. πάνω αριστερά)... Ο κ. Δήμας θα κληθεί να απολογηθεί στον ανακριτή Ζαγοριανό κι είναι βέβαιο ότι θα ερωτηθεί επισταμένως για τους συνομιλητές του στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και για την ταυτότητα του «μεγάλου άνδρα».

*Στο μεταξύ, ειδικά σχεδιαγράμματα, που κατατέθηκαν στην ελληνική δικογραφία δείχνουν πώς γίνονταν οι πληρωμές για το 2%, ποσοστό που, σύμφωνα με τους Γερμανούς, πήγαινε στα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας μας.

*Το πιο εντυπωσιακό ποσό που έδωσε η Siemens το 2004 είναι αυτό της 12ης Ιουλίου προς την εταιρεία Fiberlite (5.947.500 ευρώ!).

Στη συνοδευτική του τιμολογίου επιστολή αποκαλύπτεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση, η Fiberlite μπορεί να εισπράξει προμήθεια για παροχή υπηρεσιών αφότου η Siemens και η ελληνική κυβέρνηση θα έχουν συνάψει σύμβαση και η γερμανική εταιρεία θα έχει εισπράξει προκαταβολές ύψους 86 εκατομμυρίων ευρώ! Και, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η επιστολή φέρει τίτλο «Ελλάδα-Σύστημα Ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς» (βλέπε πάνω δεξιά).

*Με ανάλογο τιμολόγιο στην τράπεζα ΗΥΡΟ του Τιρόλο στις 19 Ιουλίου 2004 πραγματοποιείται άλλη πληρωμή ύψους 690.000 ευρώ στην άλλη μαύρη εταιρεία της Siemens, την Khroma. Στην ίδια εταιρεία, τον Αύγουστο του 2004, δίνεται με τιμολόγιο το ποσό των 585.000 ευρώ στην τράπεζα Erste Bank της Βιέννης. Και τον Σεπτέμβριο άλλα 555.000 ευρώ κατευθύνονται ξανά στην Khroma μέσω Τιρόλο. Ολα για το C4Ι.

*Για συμβουλευτικές, όμως, υπηρεσίες πληρώνεται την ίδια χρονιά και άλλη εταιρεία, στην τράπεζα Albany της Νέας Υόρκης: Με εντολή του ταμία της Siemens Keil Jage-mann δίνονται 475.000 ευρώ στην εταιρεία Weevind LLC για «υπηρεσίες για το C4Ι».

*Ο ανακριτής Ν. Ζαγοριανός θα κληθεί να πιέσει τους ενδιάμεσους να κατονομάσουν τυχόν πολιτικούς-παραλήπτες. Προσοχή, όμως: οι απολογίες για το C4Ι αναμένονται τον Ιούλιο. Οταν αδικήματα πρώην υπουργών θα έχουν παραγραφεί...



Δεν υπάρχουν σχόλια: