Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Θα εξετασθεί το χρονοδιάγραμμα Αποφάσεις για την υπο-δόση των 3 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου


Αποφάσεις για την υπο-δόση των 3 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου
  (Φωτογραφία:  AP )

Aθήνα
Στο Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου στο Λουξεμβούργο θα καταδειχθεί το εάν οι πολιτικές εξελίξεις θα οδηγήσουν στην αναβολή ή όχι της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς.

Η εν λόγω αξιολόγηση είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο. Ωστόσο, εκφράζεται από τους δανειστές ο φόβος πως ενδεχομένως να αναβληθεί για το Νοέμβριο ειδικά στην περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις 20 Σεπτεμβρίου δεν επιτρέψουν τον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης.
Η καθυστέρηση της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της εκταμίευσης της τελευταίας υπο-δόσης που εγκρίθηκε στα μέσα Αυγούστου, ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ θα μεταθέσει και τη συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Η μη λήψη της δόσης θα καθυστερήσει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του. Ενδέχεται δε η χώρα να αντιμετωπίσει εκ νέου και προβλήματα με την αποπληρωμή υποχρεώσεών προς το ΔΝΤ, ειδικά τον Δεκέμβριο που θα πρέπει να εξοφληθούν δάνεια 1,2 δισ. ευρώ του Ταμείου.
Το ΔΝΤ με τη σειρά του δεν θα μπορέσει να εμπλακεί χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και αποφασισθεί ο τρόπος ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Πάντως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κινείται ανεξάρτητα με την αξιολόγηση και εκτιμάται πως η προεργασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 25 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν το Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου να ορίσει δύο δέσμες προαπαιτούμενων μέτρων που θα πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα εντός του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου και εφόσον αυτές εφαρμοστούν, η υπο-δόση των 3 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί σε δύο μικρότερες δόσεις.
Θ.Κ.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση Γ. Παπανδρέου: Δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ«Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας πως τα οικονομικά μέσα που διαθέτει το κίνημά του, δεν επιτρέπουν να συμμετέχει με αξιοπιστία σε μια τρίτη εκλογική μάχη

Την απόφαση να μην κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Παπανδρέου.



Σε ανακοίνωσή του, που έρχεται έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια «επανένωσης» του κινήματος που ίδρυσε με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως τα οικονομικά μέσα που διαθέτει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν του επιτρέπουν να συμμετέχει με αξιοπιστία σε μια τρίτη εκλογική μάχη άμεσα.

Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ αγωνίστηκε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα, «απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας».

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει πως «ό,τι κάναμε δικαιώθηκε», σημειώνοντας πως το ΚΙΔΗΣΟ πορεύτηκε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια και συγκρούστηκε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε.

Πορευτήκαμε πάντα με συνέπεια στις αρχές μας και με αξιοπρέπεια.
Συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε με κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές και συμφέροντα.

Με κατεστημένα, που όλο και περισσότερο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήττουν τη Δημοκρατία. Υπονομεύουν τη δημοκρατική έκφραση του πολίτη, καθώς αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη λειτουργία των ΜΜΕ και τη στήριξη παραγόντων της πολιτικής με αντάλλαγμα να γίνονται υποχείριά τους.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έγινα και δεν θα γίνω.

Αγωνιστήκαμε ήδη σε δύο εκλογικές μάχες μέσα σε λίγους μήνες με πενιχρά μέσα.
Απέναντι στις επιλογές και την απροκάλυπτα αρνητική στάση των κατεστημένων δυνάμεων της χώρας.

Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα.

Ευχαριστώ όλους για τον αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ μας, ώστε να αποτελέσει τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, προκειμένου να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Ευχαριστώ προσωπικά, κάθε φίλο, κάθε μέλος, κάθε στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».
http://www.protothema.gr/

Read more...

Pulse: Στη μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ...


Εκτός βουλής οι ΑΝΕΛ...

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για...
λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, την ώρα που οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τις επιδόσεις τις απερχόμενης κυβέρνησης. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26% και η ΝΔ 25%, δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στη μία ποσοστιαία μονάδα. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%...

Read more...

Από τα Ανώγεια, στο twitter…


Φωτογραφίες από την πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Ανώγεια της Κρήτης ανέβασε στον...
λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας...


Read more...

Αναπαλαιώνουν την Ρηγίλλης, αλλά μάταια...


O ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του σχολίασε την προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης:

“Απόψε...
στην οδό Ρηγίλλης επιχειρήθηκε μια μάταιη προσπάθεια αναπαλαίωσης.

«Αναπαλαίωση», όμως, δεν χρειάζεται μόνο το κτίριο της Ρηγίλλης. Γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο απαιτεί επειγόντως η πολιτική του παλιού κομματικού συστήματος που εκπροσωπεί ο κ. Μεϊμαράκης.

Του παλιού, του καταδικασμένου, αυτού που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και μνήμη.

Γνωρίζει, ότι το μέλλον δεν χτίζεται με παλιά υλικά”...

Read more...

Τσίπρας: Συμβιβαστήκαμε, για να συνεχίσουμε τον αγώνα…


Πληρώνουμε αμαρτίες άλλων... 

«Δώσαμε έναν αγώνα με βάθος ψυχής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια της Κρήτης, σημειώνοντας πως η απερχόμενη κυβέρνηση βρέθηκε «με...
το πιστόλι στον κρόταφο». 

«Δεν θα λυγίσουμε, θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «αυτός ο τόπος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες». 

«Δώσαμε έναν αγώνα με βάθος ψυχής, για να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαού που υποφέρει από τις αμαρτίες άλλων. Αναδείξαμε ένα σημαντικό ρήγμα, πιστέψαμε στο δίκιο μας, και όταν βρεθήκαμε με το πιστόλι στον κρόταφο κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά να μείνουμε όρθιοι. Κάναμε έναν συμβιβασμό για να συνεχίσουμε να παλεύουμε» είπε και συνέχισε: 

Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη, όλους αυτούς τους μήνες. Πήραμε αυτή τη δύσκολη επιλογή, να μην οδηγήσουμε τον τόπο σε μία μαζική και εθνική καταστροφή. Πριν από επτά μήνες, είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο γιατί έβλεπαν ότι ο πόθος ενός λαού να σταματήσει να βρίσκεται σε ομηρία δεν είχε σταματηθεί...

Read more...

Στη Ρηγίλλης, ο «Αυτοφωράκιας»…


Καραμανλής και Σαμαράς, «κρύφτηκαν» στο πλήθος…

Με σύνθημα «επιστροφή στις ρίζες» μιλάει, αυτήν την ώρα, στην ιστορική έδρα της ΝΔ στην Ρηγίλλης, ο Βαγγέλης Μειμαράκης. 

Ανάμεσα στο πλήθος ο Καραμανλής, (με το γνωστό ύφος του Βούδα) κι ο Σαμαράς, ο οποίος μάσαγε τσίχλα, την… 
ώρα που έλεγε το όνομά του ο Μειμαράκης και οι κάμερες έπεφταν πάνω του…

Read more...

Κουμουνδούρου: Πού διαφέρει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων από άλλες κυβερνήσεις...


Τις διαφοροποιήσεις του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων σε σχέση με τις πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων επιχειρεί να αναδείξει η Κουμουνδούρου.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ειδικότερα τη...διαφοροποίηση από το παρελθόν, του νέου ανεξάρτητου Ταμείου αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, η αποσαφήνιση των σημαντικών παραμέτρων για τη λειτουργία του οποίου είχε αποτελέσει το κομβικό σημείο για την επίτευξη (ή μη) της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αποτέλεσε ένα από τα πεδία της σύγκρουσης του ΣΥΡΙΖΑ με το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα, με την Κουμουνδούρου να επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τηρώντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ποσοτικούς στόχους (22 δισ.Euro έως το 2020), τα οποία στο σύνολο τους θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Αναφέρεται ακόμη ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούσαν "ταχύτατη εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού μέσω σκανδαλωδών διαδικασιών καθώς επί της ουσίας ήταν αναγκαστικές πωλήσεις", κάτι για το οποίο αποτελεί απόδειξη "το γεγονός της συνεχούς αναθεώρησης επί τα χείρω των ποσοτικών στόχων των εσόδων και η πρόκληση δικαστικής διερεύνησης σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. πώληση και ενοικίαση 28 ακινήτων του δημοσίου)".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα το ελληνικό δημόσιο υποχρεούται να προχωρήσει σε εννέα ιδιωτικοποιήσεις εντός της επόμενης τριετίας, στοιχείο που αποτελεί μέρος του αναγκαίου συμβιβασμού της κυβέρνησης για το κλείσιμο της συμφωνίας και την αποτροπή του προηγούμενου σχεδίου για την πώληση 23 περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων επιχειρήσεις στρατηγικού και ενδιαφέροντος και υψηλής κοινωνικής σημαντικότητας όπως τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ.

Σημαντική διαφοροποίηση από το παρελθόν αποτελεί το γεγονός ότι η κατεύθυνση των προσόδων από το νέο ταμείο δεν θα αφορά αποκλειστικά την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, αλλά επιτεύχθηκε μια βασική προγραμματική πρόταση για χρήση μέρους των εσόδων για χρηματοδότηση των δημοσίων επενδύσεων.

Αναφέρεται επιπλέον ότι ο τρόπος λειτουργίας του νέου ταμείου, η εσωτερική δομή του, ο κώδικας εταιρικής διακυβέρνησης, η πιθανή σύνθεση των στοιχείων του ενεργητικού του (πχ. μετοχές εταιρειών και τραπεζών, η ΕΤΑΔ, ακίνητα,το ΤΑΙΠΕΔ κ.α.) και η μεθοδολογία της βέλτιστης αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα αποτελέσουν αντικείμενο μιας ανεξάρτητης Ομάδας Δράσης που θα συστήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Πέραν των ανωτέρω, θεωρείται ως απαραίτητη η εκπόνηση ενός προγράμματος καταγραφής και προστασίας της Δημόσιας Περιουσίας, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται πως η κυβέρνηση σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών καλείται να δράσει για την δημιουργία μητρώου καταγραφής της δημόσιας περιουσίας, την δημιουργία θεσμών ελέγχου για την προστασία της και την καλύτερη αξιοποίηση της προς όφελος όχι μόνο των κρατικών εσόδων αλλά και για την δημιουργία κοινωνικών υποδομών που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Τι να τους κάνει τους εχθρούς ο Βαγγέλης...



Και μόνος του, τα καταφέρνει μια χαρά...
Βαρύς κι ασήκωτος εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο MEGA, ο Μεϊμαράκης -ετσι όπως το πάει θα ξεπεράσει και τον Σαμαρά, στην... μαγκιά.
Μιλάω έτσι επειδή...
είμαι Εξαρχειώτης, στη ζωή μου θα είμαι όπως γουστάρω, αν δεν τους αρέσει ας μην με ψηφίσουν, είναι μερικές απ' τις ατάκες που ξεφούρνισε. 
Τελικά, τι να τους κάνει τους εχθρούς ο Μεϊμαράκης, όταν από μόνος του τα καταφέρνει μια χαρά -επικοινωνιακά- να "μαυρίζει" εικόνα του.
Εύγε... 

Read more...

Στις 10 και τις 14 Σεπτεμβρίου, τα δύο ντιμπέιτ...


Προκρίθηκε τελικά η πρόταση για δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις εν όψει εκλογών. Έτσι, η πρώτη τηλεμαχία θα γίνει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου με τη...
συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και η δεύτερη τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη... 

Read more...

Νέες παραιτήσεις στην ΔΗΜΑΡ...


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΠαραιτήθηκαν τρία μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως επισημαίνουν, θεωρούν «άκυρη» την απόφαση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τους...
Δημήτρη Αγγέλου, Βαγγέλη Ζορκάδη, Κώστα Κουτρούκη, οι οποίοι, με κοινή τους επιστολή, τονίζουν πως δεν πρόκειται να ακολουθήσουν σε αυτή τη συμπόρευση.

Read more...

Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη...


Τσίπρας: Δεν θέλω τον Μεϊμαράκη ούτε αυτοφωράκια ούτε συνεργάτη - Media
...ούτε αυτοφωράκια, ούτε συνεργάτη...
Απάντηση στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, περί "αυτοφωράκια", έδωσε από την Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας.
"Επιμένω ότι...

θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει '40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να' ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουν μέσα'", ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Σχολιάζοντας αυτή την αναφορά ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

"Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια αλλά αυτοφωράκια της ήττας στις εκλογές, όχι αυτοφωράκια της εξουσίας".

Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι πότε βγαίνει και τον κατηγορεί ότι θέλει να κλέψει την ψήφο του λαού για να μείνει στην εξουσία και πότε ότι θέλει να αποδράσει. "Τι από τα δύο άραγε συμβαίνει; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται", σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ακόμη λόγο για προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού αλλά και να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

Μίλησε παράλληλα για μεγάλη υποκρισία, σημειώνοντας:

"Όλοι όσοι από την πρώτη στιγμή μας έλεγαν γιατί συνεχίζετε να διαπραγματεύεστε, υπογράψτε και οργάνωναν τη μεγάλη καμπάνια για το ναι που είχε τρεις φορές χειρότερα μέτρα για τα αγροτικά απ΄αυτά που έρχονται σήμερα, που αναγκαστήκαμε εμείς να υπογράψουμε αλλά είναι μέτρα, τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα και σταδιακά να εφαρμόσουμε σε ό,τι αφορά τα φορολογικά αλλά και να βρούμε τα ισοδύναμα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες".

Νωρίτερα από τα Χανιά που κάνει περιοδεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα".

Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, υπογράμμισε και πρόσθεσε: Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Ανεφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυριών, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοικησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία νε έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται κλειστή σύσκεψη με τους δημάρχους και τοπικούς φορείς, με τη συμμετοχή του Γ. Σταθάκη, του Π. Κουρουμπλή, και του Ευ. Αποστόλου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Κίσσαμο όπου θα έχει συνάντηση με αγροτικούς φορείς.

Read more...

«Κυνηγάμε πρώτα τα μεγάλα ψάρια»...


Τρύφων Αλεξιάδης: Στην αρχή κυνηγάμε τα μεγάλα ψάρια Ιδιαίτερη αναφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής έκανε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε σημερινή συνέντευξή του (ρ/σ «Στο Κόκκινο»).
«Εντάθηκαν οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή την τουριστική περίοδο, μετά την αύξηση του ΦΠΑ. Κάθε βδομάδα ελέγχουμε...
5.500 - 6.000 επιχειρήσεις, ξεκινώντας από τα πεντάστερα και τους πολύ ακριβούς χώρους εστίασης και στη συνέχεια παντού, δεν υπάρχει άβατο για τις φορολογικές υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος και στην προεκλογική περίοδο, κυνηγάμε πρώτα πρώτα τα μεγάλα ψάρια».


«Οι έλεγχοι των φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, που γίνεται από συγκεκριμένο ελεγκτικό κέντρο, είχε το πρώτο 7μηνο του 2014 εισπραξιμότητα 260.000 ευρώ, ενώ το πρώτο 7μηνο του 2015 680.000 ευρώ ανά υπόθεση. Γίνεται μια δουλειά, λοιπόν, που πρέπει να ενισχυθεί. Θα ενδυναμωθεί ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το προβλέπει και η συμφωνία», σημείωσε με έμφαση ο κ. Αλεξιάδης.


Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εφαρμόζεται κανονικά, ενώ εξαιρούνται τα σχολεία ειδικού σκοπού.


Όσον αφορά παρεμβάσεις σε υπόθεσή του που ισχυρίστηκε ο κ. Μητρόπουλος, ο υπουργός απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που λέει ο Μητρόπολος, το παρακολουθώ και όποιος παρέμβει οπουδήποτε, έχει θέσει τον εαυτό του εκτός υπουργείου Οικονομικών. Οι φορολογικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους χωρίς καμία, πολιτική ή άλλη, παρέμβαση».

Read more...