Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Απορρίπτουν την κυβερνητική πρόταση Βαθύ «μαχαίρι» στις συντάξεις ζητούν οι δανειστές


Βαθύ «μαχαίρι» στις συντάξεις ζητούν οι δανειστές
Ο υπουργός Εργασίας   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Απορρίπτουν τις προτάσεις της κυβέρνησης για κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικού μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και ζητούν «γενναίες» μειώσεις συντάξεων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, οι δανειστές έχουν επεξεργαστεί και θέσει υπόψιν της ελληνικής κυβέρνησης τρία σενάρια.
Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, για να εξοικονομηθεί το αναγκαίο ποσό του 1,8 δισ. ευρώ πρέπει να μειωθεί το σύνολο των συντάξεων από το πρώτο ευρώ κατά 6%.
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση των συντάξεων από τα 800 ευρώ και πάνω, αλλά σε ποσοστό 15%.
Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ που όμως για να παραμείνει στα κρατικά ταμεία το 1,8 δισ. ευρώ θα πρέπει να φτάσουν στο 30%.
Οι δανειστές ζητούν να μειωθεί επιπλέον το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών από το 75% στο 45% ή 55%, καθώς όπως λένε τα κράτη - μέλη που καλούνται να ψηφίσουν τη βοήθεια στην Ελλάδα έχουν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου έχουν απορρίψει και το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, επειδή δεν μειώνει του εισαγωγικούς μισθούς και δεν συνδέονται οι αυξήσεις με την παραγωγικότητα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκτονώνεται το κλίμα...


Απομακρύνεται το σενάριο αποπομπής από τη Σένγκεν...

Οι τελευταίες κινήσεις τις κυβέρνησης στο προσφυγικό αποδεχόμενη, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη δυνάμεων της Frontex στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, εκτόνωσαν στη...
σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την κρίση των τελευταίων ημερών, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο προσωρινής αποπομπής από τη ζώνη Σένγκεν.

Κομβικής σημασίας ήταν η τοποθέτηση του προεδρεύοντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, υπουργού εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άλσεμπορν, ο οποίος μίλησε για σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί το κύμα των προσφύγων το οποίο εισέρχεται στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Άλσεμπορν η κατάσταση θα συζητηθεί εκ νέου τον Μάρτιο ώστε να διαπιστωθεί αν συντρέχουν οι λόγοι για επιβολή ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα του Σένγκεν πέραν των έξι μηνών ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί νομικά να ζητηθεί από καμία χώρα να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Σένγκεν.

Η ενεργοποίηση του άρθρου 26 της συμφωνίας του Σένγκεν επιτρέπει στα κράτη μέλη υπό προϋποθέσεις να επιβάλλουν ελέγχους στα σύνορά τους μέχρι και δύο χρόνια. Ωστόσο, προς το παρόν όσες χώρες έχουν επιβάλλει ελέγχους μπορούν να τους διατηρήσουν μέχρι έξι μήνες, είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα έκανε έκκληση σε όλες τις χώρες να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. 

Από την πλευρά του ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση έβαλε τέλος στις φήμες στο εξωτερικό άλλα και στην Ελλάδα περί εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν και τόνισε ότι από τη συζήτηση προέκυψε πως η απάντηση στο προσφυγικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι εθνική.

Νωρίτερα εξάλλου και ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι «βιώνουμε την περίοδο αυτή στιγμές στις οποίες δοκιμάζονται η ενότητα και η συνεργασία της ΕΕ, καθώς και η ασφάλεια των πολιτών μας. Χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι στον κοινό μας στόχο. Η ασφάλεια και οι ελευθερίες των πολιτών μας αποτελούν τις κύριες προτεραιότητές μας, και είμαστε αποφασισμένοι να τις προστατεύσουμε.»

Όπως έγινε γνωστό οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ στην κρίσιμη σύνοδο για την τρομοκρατία και την ασφάλεια που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες κατέληξαν σε συμφωνία για την δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού συστήματος, το οποίο θα δίνει στις αρχές πρόσβαση στα στοιχεία για τις αεροπορικές μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών.

Το εν λόγω σύστημα, σύμφωνα με το Associated Press, θα συγκεντρώνει από τις αεροπορικές εταιρείες τα ονόματα των επιβατών, τις ημερομηνίες ταξιδίων, τα δρομολόγια, αριθμούς πιστωτικών καρτών των οποίων γίνεται χρήση και άλλα σχετικά στοιχεία...

Read more...

Διαρροές στελεχών από Τζιτζικώστα...


Από το κακό στο χειρότερο το στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο Περιφερειάρχς χάνει εμφανώς έδαφος και βρίσκεται εκτός διδύμου πρωτιάς, πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά την...
απόπειρα… τόνωσης ηθικού με ευρήματα που εμφανίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να δίνει μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, από τα ίδια κέντρα που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν μια τέτοια πραγματικότητα και πριν από την 22α Νοεμβρίου, την ώρα που ο Περιφερερειάρχης κατέρρεε, και αισθανόταν την απειλή του Άδωνη Γεωργιάδη για την 3η θέση, στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα η απογοήτευση περισσεύει αυτές τις μέρες.

Έτσι, παρατηρούνται φαινόμενα διαρροής στελεχών που εξαρχής είχαν προστρέξει να τον στηρίξουν, οι οποίοι απογοητευμένοι από την αναιμική παρουσία του και την απολιτίκ καμπάνια που ακολούθησε, σε συνδυασμό με τη διχαστική ρητορική και συμπεριφορά του, να αποχωρούν πλέον από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα, και να αναζητούν διαύλους επικοινωνίας προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δηλαδή, προς εκείνους που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις, και κατά συνέπεια θα έχουν τον σημαντικότερο ρόλο για την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς την επομένη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, ο ένας ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος ως ο έτερος σημαντικότερος εσωκομματικός πόλος.

Η… αυτοδιάλυση του στρατοπέδου Τζιτζικώστα είχε καταγραφεί νωρίτερα και σε επίπεδο κοινωνίας, καθώς πολλοί υποστηρικτές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έδιναν τον αγώνα τους στα social media, μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, και της αποκάλυψης του… “συμφώνου συμβίωσης” με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος χρεώθηκε την αποτυχία διενέργειας εκλογών, μετακινήθηκαν στον Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος άλλωστε πιστώνεται τις πιο αυθεντικές παρεμβάσεις για το παρόν και το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήταν και εκείνος που μίλησε χωρίς να κρύβει τα λόγια του, για “σύστημα της Συγγρού υπό τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, που στήριξε και ενίσχυσε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα”...

ysterografa.gr

Read more...

Προσφυγικό, επενδύσεις και χρέος στη συνάντηση Τσίπρα – Κέρι...


Προσφυγικό, επενδύσεις και χρέος στη συνάντηση Τσίπρα – Κέρι

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σε σχέση με το Προσφυγικό, ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που...
καταβάλει η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Επιπλέον, συζητήθηκαν η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οι δυνατότητες ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και η υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια ατζέντα ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ως προς τις περιφερειακές εξελίξεις συζητήθηκαν τα πρόσφατα ταξίδια και οι επικείμενες επαφές του Πρωθυπουργού, και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Σχετικά με το Κυπριακό, αναδείχθηκε η σημασία μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στη Μεσόγειο. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση των σχέσεων με την Τουρκία, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της αρχής καλής γειτονίας.

Read more...