Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Οπλοστάσιο με άγνωστο προορισμό Πάνω από 200.000 σφαίρες μετέφεραν οι τρεις συλληφθέντες στον Έβρο


Πάνω από 200.000 σφαίρες μετέφεραν οι τρεις συλληφθέντες στον Έβρο
Φωτογραφίες από τα ευρήματα, όπως τις δημοσίευσε το Λιμενικό  

Αλεξανδρούπολη
Κανονικό οπλοστάσιο, με 22 όπλα και σχεδόν 240.000 σφαίρες, μετέφεραν οι τρεις που συνελήφθησαν στον Έβρο -δύο βρετανοί υπήκοοι στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ένας στους Κήπους- για τους οποίους οι Αρχές αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, απέδωσε στους δύο εκ των τριών -αυτούς που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων.
Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που είχε επικαλεστεί το Reuters, πρόκειται για τρεις κούρδους ιρακινής καταγωγής. Ο προορισμός τους είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Λιμενικό το μεσημέρι της Κυριακής, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ένας 35χρονος και ένας 36χρονος, και οι δύο βρετανοί υπήκοοι, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία και παράνομη μεταφορά, κατοχή και αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών.



Οι δύο συνελήφθησαν στην είσοδο του χώρου στάθμευσης του λιμανιού, όπου βρίσκονταν με όχημα και συρόμενο τροχόσπιτο. Η σύλληψη, αναφέρει το λιμενικό, έγινε «κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» (ΕΥΠ).

Στο τροχόσπιτο βρέθηκαν, κρυμμένα και «επιμελώς συσκευασμένα», 18 πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα το καθένα (τα έξι είχαν προσαρμοσμένα κλείστρα, τα κλείστρα των άλλων 12 βρίσκονται σε άλλη συσκευασία), 27.250 φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών και 12.500 φυσίγγια 5,5 χιλιοστών.

Στην κατοχή του ενός βρέθηκαν 402,70 ευρώ, ογδόντα 80, 2.040 τουρκικές λίρες, 10.000 δηνάρια Ιράκ και δύο κινητά.

Ο δεύτερος είχε πάνω του 941 ευρώ και πέντε κινητά. Όχημα και κινητά κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, από στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Τελωνείου Κήπων.

Ο τρίτος βρέθηκε επίσης σε ΙΧ με ρυμουλκούμενο όχημα, με το οποίο μετέφερε τέσσερα αεροβόλα τυφέκια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών, 200.000 φυσίγγια 22 χιλιοστών και οκτώ διόπτρες σκόπευσης.

Φωτογραφίες των ευρημάτων, όπως τις δημοσίευσε το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης:
10 φωτογραφίες


Όπως μετέδωσε το Mega, οι τρεις συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι αποτελούν ομάδα και κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι δεν ανήκουν στις τάξεις τους ISIS, αλλά σε αντάρτικες ομάδες που μάχονται εναντίον του, και εξήγησαν ότι είναι για εκείνους απολύτως φυσιολογικό να κάνουν κάτι τέτοιο προκειμένου να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τζιχαντιστές για το ...καλό της ενημέρωσης...


«Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Συνέλαβαν ξανά ύποπτους τζιχαντιστές με 240.000 χιλιάδες σφαίρες και όπλα» (Πρώτο Θέμα)

«Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, που δεν έχουν...
ακόμη επιβεβαιωθεί, οι τρεις συλληφθέντες δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά πρόκειται για κουρδικής καταγωγής Ιρακινούς με βρετανική υπηκοότητα» ( ΣΚΑΪ )

Το «Πρώτο Θέμα» βλέπει παντού τζιχαντιστές στα πλαίσια της «δημοσιογραφικής» προσπάθειας να γεμίσουν με φόβο και πανικό οι πολίτες απέναντι στους πρόσφυγες.

Μόλις γίνουν όπως και σήμερα συλλήψεις αλλοδαπών με όπλα και πριν ακόμα κάνει ανακοινώσεις η αστυνομία «παρόντες» οι τζιχαντιστές στην Ελλάδα.

Τι κι αν όπως μεταδίδουν άλλα  ΜΜΕ οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν κουρδική καταγωγή, τι κι αν η υπόθεση μπορεί να αφορά το σκληρό πόλεμο που μαίνεται στις κουρδικές περιοχές με τον τουρκικό στρατό να καταδιώκει ανθρώπους μέσα στις πόλεις τους.

Επίμονα το «Πρώτο Θέμα» ανακαλύπτει πίσω από κάθε σοβαρή υπόθεση μεταφοράς όπλων την παρουσία ένοπλων τζιχαντιστών στην Ελλάδα, για να την αποδώσει φυσικά στην... πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Μια τόσο επικίνδυνη και φανατική επιμονή τι είδους στόχο εξυπηρετεί άραγε; 

A.Ψ.

efsyn.gr

Read more...