Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

To MEGA τον ανέβασε, το MEGA τον εκτέλεσε...




Ήταν η χειρότερη στιγμή στην πολιτική του καριέρα. Τον εκτέλεσαν! Και μάλιστα από το κανάλι που τον είχε βοηθήσει να αναρριχηθεί στην εξουσία.
Έχασε την ψυχραιμία του. Τα λόγια του. Μια μάζα από σάλια στο στόμα του, συμπλήρωνε την εικόνα του ανθρώπου που ήταν εκτός ελέγχου.
Τον...

πιάσαν να λέει ψέμματα. "Έδωσα εντολή στο Διώτη να κάνει έρευνα" , είπε. Κι όταν του απάντησαν πως ο Διώτης λέει άλλα, δεν ήξερε τι να πει.
Στη συνέχεια δε, άλλαξε και το τροπάρι. Εκεί που "ερευνούσε" , κατ' εντολή του, ο Διώτης, ξαφνικά δεν είχε λόγους να το κάνει.
Έπρεπε να το 'χαν κάνει οι προηγούμενοι. Ο Παπακωνσταντίνου. "Ό,τι ήταν να γίνει, θα 'πρεπε να έχει γίνει τους προηγούμενους εννέα μήνες, που είχε παραδοθεί η «λίστα Λαγκάρντ» " .
Εκτός εαυτού, θλιβερός, μοιραίος...


Read more...

Θλιβερό τηλεοπτικό τέλος εποχής για τον Ευάγγελο Βενιζέλο...




Αυτοπαγιδεύτηκε. Έπεσε μέσα στο δίχτυ της μηχανορραφίας που εξύφαινε για άλλους. Στα σχόλια τα δικά μας να προσθέσουμε και ένα από την parapolitiki.com:

Εκτός εαυτού κι εκτός πραγματικότητας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε στο Mega με ύφος και σηκωμένο δάχτυλο που παραπέμπει σε...

υστερικούς ηγέτες δικτατορικών καθεστώτων.

Σε γραμμή "είστε όλοι ηλίθιοι", ο Βενιζέλος τόλμησε μέχρι και να υποστηρίξει ότι έχει στα χέρια του μια λίστα την οποία δεν έχει δει και για το περιεχόμενο της οποίας έχει ενημερωθεί από τα...ΜΜΕ τα οποία δεν την έχουν δει!

Διαπίστωσε μάλιστα ότι διεξάγεται μια χυδαία επίθεση εναντίον του κι ενημέρωσε με κωμική αυτοπεποίθηση τα στελέχη του κόμματος ότι "η Παράταξη θα αντέξει". Δεν παρέλειψε να απαντήσει καταπληκτικά στην ερώτηση για το πως βρέθηκε το στικάκι με τα ονόματα στην κατοχή του τονίζοντας ότι "το άφησε ο Διώτης, το κράτησε η γραμματέας μου"!

Ποτέ πριν ένας πολιτικός δεν χρειάστηκε τόσα τηλεοπτικά λεπτά για να ξεφτιλιστεί.


Read more...

«Οι δανειστές μάς έπιασαν από το λαιμό» λέει ο Αντ.Ρουπακιώτης στους δικαστές

Προτροπή «να αυτοθυσιαστούν»


Ο Αντ.Ρουπακιώτης
Ο Αντ.Ρουπακιώτης   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Η κοινωνία μαστίζεται από μια δεινή οικονομική κρίση και «οι δανειστές μάς έπιασαν από το λαιμό» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Παλαιά Βουλή με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος.

«Έφταιξαν αυτοί που έφταιξαν. Ολιγώρησαν εκείνοι που ολιγώρησαν. Τώρα οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό. Ασφυκτιούμε. Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου», επισήμανε ο υπουργός.

Όπως πρόσθεσε, «η κοινωνία είναι γονατισμένη και εμείς οφείλουμε να της δώσουμε ανάσα. Είναι οργισμένη. Οφείλουμε να δώσουμε απάντηση στην οργή της. Η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το δικαστικό σύστημα, όσο θα έπρεπε.

» Οφείλουμε να της δώσουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα. Αν συνεχίσουμε έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι το εύρος της αμφισβήτησης, που ήδη καταγράφεται ως επιλογή ενάντια στους θεσμούς, θα μεγαλώσει. Οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις».

Το δικαστικό σύστημα, συνέχισε ο υπουργός, «είναι μέρος της κρίσης, αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε ειδικά τους δικαστικούς λειτουργούς να «ανασκουμπωθούν και να αυτοθυσιαστούν» ενόψει των δύσκολων περιστάσεων. Σε αυτές τις συνθήκες, είπε, «ειλικρινά σας το λέω, σας ζηλεύω που είστε δικαστές. Γιατί ο λαός υποφέρει. Οι εργαζόμενοι, οι νεόπτωχοι, αναμφισβήτητα με τους αγώνες τους θα κατακτήσουν αυτό που πρέπει να κατακτήσουν.

» Μόνο που οι θεσμοί και το δικαστικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί προς όλες τις απαιτήσεις. Να ανταποκριθεί στον άνεργο που καταθέτει αγωγή, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον νεόπτωχο επαγγελματία. Γι' αυτό, συμμεριζόμενος το παράπονό σας, όλοι καλούμαστε να ανασκουμπωθούμε, να αυτοθυσιαστούμε. Επαναλαμβάνω να αυτοθυσιαστούμε, αυτό απαιτεί η κοινωνία».

«Δηλώνω γήινος», είπε ακόμη ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «γνωρίζω από χρέη, από δόσεις στην Εφορία, από υποχρεώσεις, από δάνεια, από σπουδές παιδιών. Μόνο που σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να αναδειχθεί ο δικαιοδοτικός θεσμός στο ύψος -που το Σύνταγμα τον έχει κατατάξει- μα και η κοινωνία αναμένει να δικαιωθεί».

Ο υπουργός έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς Θεσσαλονικείς: «Παρακαλούμεν δε υμάς, αδελφοί, νουθετείτε τους ατάκτους, παραμυθείσθε τους ολιγοψύχους, αντέχεσθε των ασθενών», δηλαδή, είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους δικαστές, στηρίξτε τους αδύνατους, «μακροθυμείτε προς πάντας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου εξήγγειλε ο Α.Λοβέρδος

«Το Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι»


O Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση του βιβλίου
O Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση του βιβλίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την ανάγκη «ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου με ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες» και «ενός κόμματος ριζοσπαστικού, ευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, ανοικτού στην κοινωνία» που θα έχει «όπλο ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρουσίαση του βιβλίου Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση.

Το βιβλίο (εκδόσεις «Ίνδικτος») παρουσιάστηκε, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απουσία των πολιτικών φίλων του κ. Λοβέρδου. Αυτοί, όπως εξήγησε ο ίδιος, θα προσκληθούν στις δύο μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου.

«Η αναμονή μου» είπε ο κ. Λοβέρδος, «λαμβάνει τέλος» ανακοινώνοντας ότι πριν ένα μήνα περίπου συγκροτήθηκε μία ομάδα 30 επιστημόνων η οποία άρχισε να δουλεύει για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση.

«Το Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας ότι βασικό κριτήριο «είναι να μπορούμε να είμαστε πειστικοί σήμερα» «για να σπάσουμε τον τοίχο της αναξιοπιστίας της πολιτικής» και να απευθυνθούμε στους πιο απογοητευμένους, σε αυτούς που έχασαν ή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε τη σταθερή του επιλογή να αναλάβει ή να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, τονίζοντας ότι η κατάσταση επιβάλλει συμμαχίες και μέτωπα εθνικής ευθύνης οι οποίες δεν καταργούν τις πολιτικές διαφοροποιήσεις.

Αν δεν νικήσουμε την ύφεση, πρόσθεσε, η Ελλάδα μπορεί να μην πτωχεύσει αλλά θα καταδικαστεί να ζήσει στη φτώχεια, τη δυστυχία και την εγκληματικότητα.

Τονίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι «για τέταρτη φορά η Βουλή οδηγείται σε ψηφοφορία για μέτρα δίχως αναπτυξιακό σχέδιο.

Το δίλημμα ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε έχει μόνον έναν τρόπο επίλυσης. Τη στήριξη της πατρίδας και αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Αλλά δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές».

«Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρήξη σε κάθε γωνιά του πολιτικού της συστήματος. Ρήξη με τον μεταπολιτευτικό μας κακό εαυτό», κατέληξε τονίζοντας ότι καταθέτει την πρότασή του και «όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Τη Δευτέρα θα δούμε πού βρισκόμαστε» λέει το ΥΠΟΙΚ για τις διαπραγματεύσεις

Καθημερινές επαφές μέχρι το Eurogroup


Ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ αποχωρεί από τη συνάντηση
Ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ αποχωρεί από τη συνάντηση   (Φωτογραφία:  Icon Photopress )

Αθήνα
Συνεχείς συναντήσεις έως τουλάχιστον το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, τόνισε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών, που διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, μετά την οποία παραδέχθηκε ότι «υπάρχει μεγάλο κενό».

Ενδεικτική της δυσκολίας της κατάστασης είναι και η δήλωση του Μπομπ Τράα στο in.gr ότι το θέμα των διαπραγματεύσεων είναι «μια μακρά διαδικασία».

Ειδικότερα, προσερχόμενος στο υπουργείο και σε ερώτηση του in.gr o Μπομπ Τράα είπε ότι το θέμα των διαπραγματεύσεων είναι «μια μακρά διαδικασία».

Πράγματι, ο Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ.Σταϊκούρας θα έχουν τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου καθημερινές συναντήσεις με την τρόικα.

Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δήλωσε πως κυβέρνηση και δανειστές δουλεύουν με ορίζοντα το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και αποκάλυψε πως στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρίσκονται τόσο το διαρθρωτικό κομμάτι (μεταρρυθμίσεις που αποτελούν υποχρεώσεις βάσει του Μνημονίου και δεν έχουν υλοποιηθεί), όσο και το δημοσιονομικό (η τρόικα επιμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα), με βασικό στόχο να κλείσει το πακέτο στα 13,9 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, για το διαρθρωτικό κομμάτι τόνισε πως σε αυτό υπάρχουν κάποιες προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.

«Αύριο θα έχουμε νέα συνάντηση. Δουλεύουμε με καταληκτική ημερομηνία το Eurogroup, με στόχο να έχουμε κάνει το βέλτιστο δυνατό», ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος, προσθέτοντας ότι «τη Δευτέρα θα καταλάβουμε πού είμαστε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαδικασία συζήτησης, δεν μπορούμε να μιλάμε εκ προοιμίου για συγκεκριμένα μέτρα».

Ερωτηθείς, πάντως, για το πότε θα καταβληθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, απάντησε χαρακτηριστικά «βλέποντας και κάνοντας».

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη -σύντομη- συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών προέκυψε «κενό» 2 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«κ. Σαμαρά μη σφάζετε τους πολύτεκνους»

«‘Η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου’, είναι νωπές οι δηλώσεις σας κ. Σαμαρά αναφορικά με τα πολυτεκνικά επιδόματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος σε επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Τώρα η Κυβέρνηση οδηγεί στην σφαγή τους πολυτέκνους  αφού: Το επίδομα που θα ονομάζεται επίδομα φτώχειας και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται (ολόκληρο δηλαδή 40 ευρώ(!), σε όσες έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000 ή 10.000 ευρώ -!!!- δηλ. σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!.
(…) Καταργείται κάθε ποσό αφορολογήτου για τα παιδιά σε μισθωτούς και μη και όσοι, δεν είναι μισθωτοί, θα φορολογούνται με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, δηλαδή θα φορολογείται ο πολύτεκνος με 4,5,7,14 κλπ. παιδιά το ίδιο με τον άγαμο!!!», σημειώνουν επιπλέον στην επιστολή.
 Η Συνομοσπονδία παρακάτω, παραθέτει τη διαπίστωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής πως: «’Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από την φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά’, δηλ. με βάση αυτά το όριο, για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, της φτώχειας ανέρχεται σε 21.337 ευρώ ετησίως και γι΄ αυτό θα καλείται να καταβάλει φόρο 7.467 ευρώ!».
«Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε χρέος να μην ακολουθήσετε την τύχη του προκατόχου σας, αλλά ν΄ αποτρέψετε αυτό το ανοσιούργημα και να επιβάλλετε: Ουδεμία περικοπή να υπάρξει των γλίσχρων πολυτεκνικών πιδομάτων. Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Read more...

Βρήκαμε άλλα 600 δισ. δολάρια

Μελέτη τριών Ελλήνων επιστημόνων εκτιμά στα 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης και ότι αυτά θα αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισεκ. δολαρίων σε 25 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η μελέτη των κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάστηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο.

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μία πολύ συντηρητική εκτίμηση», δήλωσε στο Ρόιτερ ο κ. Κονοφάγος, η εταιρία του οποίου Flow Energy στην Αθήνα συμβουλεύει άτυπα την κυβέρνηση για την ενεργειακή στρατηγική. Η μελέτη αναφέρει ότι η γεωλογική ομοιότητα με το πλούσιο σε αέριο κοίτασμα Λεβιάθαν, όπου εντοπίσθηκαν οι πρόσφατες ανακαλύψεις της Κύπρου και του Ισραήλ, υποδηλώνει ότι και τα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Η μελέτη εκτιμά ότι τα αποθέματα της περιοχής αυτής αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση φυσικού αερίου από την Ευρώπη για έξι χρόνια και αντιστοιχούν σε 1,5 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου.

Ο κ. Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης και το Καναδικό Ινστιτούτο Γεωλογίας (Canadian Geological Survey) ανέφερε ότι οι υποθαλάσσιες εκπομπές μεθανίου και η παρουσία κοιτασμάτων υγρού αερίου στο βυθό υποδηλώνουν την ύπαρξη μεγάλων αποθεμάτων.

Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει μια συστηματική διαδικασία για έρευνα, αποτίμηση και εντοπισμό του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, με την ανάθεση σεισμικών ερευνών σε ευρεία θαλάσσια περιοχή.

Όπως είναι γνωστό οι σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο πέλαγος ανατέθηκαν πρόσφατα στη Νορβηγική εταιρία Petroleum Geo Services (PGS). Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η επεξεργασία των δεδομένων που θα προκύψουν από αυτές και η προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση περιοχών (των λεγόμενων «οικοπέδων») για ερευνητικές γεωτρήσεις.

Εκτιμήσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι «είναι ρεαλιστικός ο στόχος σε βάθος 15-20 ετών να καλύπτουμε από εγχώριες πηγές Υδρογονανθράκων το 30% των αναγκών της χώρας, με άλλα λόγια να αντικαταστήσουμε το 30% των σχεδόν 12 δισεκ. ευρώ που δαπανούμε για εισαγωγές πετρελαιοειδών κάθε χρόνο, με ελληνικούς Υδρογονάνθρακες».

Οι ίδιες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι τα κοιτάσματα στις περιοχές Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο και Ιωάννινα, που έχουν προκηρυχθεί για έρευνες, υπερβαίνουν τα 250 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, κάτι που σημαίνει ότι τα έσοδα του Δημοσίου από την εκμετάλλευσή τους θα φθάσουν στα 10 δισεκ. ευρώ σε βάθος 20-30 ετών.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ

Read more...

Που διαφωνεί η τρόικα

Παραμένει το «χάσμα» μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στο δημοσιονομικό σκέλος, όσο και σχετικά με το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήγε κάπως καλύτερα (η σημερινή διαπραγμάτευση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο), αλλά είναι μεγάλη η διαφορά, παραμένει στα 2,5 δισ. ευρώ και αφορά το 2013». Ο ίδιος παράγοντας τόνισε, παράλληλα, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να μην αυξηθούν οι περικοπές των δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ (σχετικά με την επιμονή της τρόικας να υπάρξουν πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα).

Όσον αφορά στο μακροοικονομικό σενάριο, το κορυφαίο στέλεχος επισήμανε ότι υπάρχει διαφωνία με την τρόικα, καθώς αυτή επιμένει για ύφεση 5% το 2013, ενώ η ελληνική πλευρά εκτιμά, όπως ανέγραψε και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ύφεση 3,8%. Σημειώνεται ότι, από την εξέλιξη του ΑΕΠ εξαρτάται και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Εάν το ΔΝΤ εκτιμήσει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, λόγω υψηλότερης ύφεσης, τότε δεν θα μπορέσει, βάσει του καταστατικού του, να εκταμιεύσει το τμήμα της δόσης που του αναλογεί. Πάντως, σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου, δεν μπορεί να μην δοθεί η δόση έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Read more...

Επιστρέφει στα καθήκοντα...





Στα καθήκοντά του επιστρέφει πάλι από αύριο, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προεδρεύοντας στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της... διάσκεψης των Προέδρων που αποτελεί το κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης του Κοινοβουλίου.

Με την απόφασή του αυτή την οποία ανακοίνωσε χθες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κλείνει, κατά τον ίδιο, το κεφάλαιο που άνοιξε από τις καταγγελίες του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού για συμμετοχή του στο «Καρούζος Gate» και ειδικότερα σε ότι αφορά στις καταγγελίες για ξέπλυμα 10,2 δισ. ευρώ μέσω των επιχειρήσεων του κουμπάρου του Γιάννη Καρούζου.

πηγη parapolitika.gr


Read more...

Κοντά στην λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού είναι η Εκκλησία

Αποφασίζει την Πέμπτη η Ιεραρχία


Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Ιεραρχία (φωτογραφία αρχείου)
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Ιεραρχία (φωτογραφία αρχείου)   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Έτοιμη να λειτουργήσει τον δικό της τηλεοπτικό σταθμό είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, υλοποιώντας ένα σχέδιο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται πως βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην απόκτηση σταθερής τηλεοπτικής παρουσίας, με συμφωνία που είναι έτοιμη να κλείσει με τον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε.

Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Νικόλαο, δεν πρόκειται για εξαγορά του σταθμού από την Εκκλησία, αλλά για συνεργασία και χρήση τηλεοπτικού χρόνου.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεραρχίας την Πέμπτη, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Βαρύ το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο...





Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ η εμπλοκή του ονόματος του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου σε μια υπόθεση πιθανής συγκάλυψης των Ελλήνων καταθετών ελβετικής τράπεζας.

Κανείς δεν γνώριζε ότι... ο πρώην υπουργός Οικονομικών διατηρούσε τη συγκεκριμένη λίστα στο σπίτι του και κανείς δεν περίμενε...


....ότι δεν θα διαθέτει τη στοιχειώδη ευφυΐα να μην ομολογήσει κάτι τέτοιο δημόσια.

Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα που δεν δείχνουν καμία διάθεση υπεράσπισης του Βενιζέλου καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για μια καθαρά "προσωπική" του επιλογή η οποία δεν μπορεί να υποστηριχθεί πολιτικά από τρίτους.

Όλα αυτά λαμβάνουν μάλιστα χώρα σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ δεν απασχολούσε τουλάχιστον αρνητικά την επικαιρότητα και η Νέα Δημοκρατία είχε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο Καρούζου στο οποίο εμπλέκονται δημοφιλή στελέχη της.

"Τι θα πούμε στους πολίτες; Ότι ο αρχηγός μας κρατούσε στο συρτάρι του μια λίστα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ;" μονολογούν...
parapolitiki.com


Read more...

Σύμφωνα με την Deutsche Welle Βερολίνο: «Λύση - πακέτο» για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο;

Ενώ η ευρωζώνη αναζητά λύση στο ελληνικό ζήτημα, η απόφαση για την εκταμίευση τις επόμενης δόσης εκκρεμεί. Το Βερολίνο πάντως φαίνεται να προτιμά «λύση πακέτο» για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο.

Την ώρα που στην ευρωζώνη αναζητείται όπως όλα δείχνουν μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, καθώς η Αθήνα ούτε κατά προσέγγιση δεν πληροί τους όρους που έχουν θέσει οι δανειστές, αναδεικνύονται από τον ευρωπαϊκό τύπο οι διαφορές εντός της τρόικας. Η ευρωζώνη αυτοσχεδιάζει στην περίπτωση της Ελλάδας, γράφει το Spiegel, με το ερώτημα της εκταμίευσης της επόμενης δόσης να παραμένει αναπάντητο.

Το Βερολίνο παραπέμπει στην έκθεση της τρόικας, ενώ εντείνεται η φημολογία που θέλει τη γερμανική κυβέρνηση να προτιμά «λύση πακέτο» για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να αποφύγει μεμονωμένες αποφάσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, με δεδομένο το ήδη βεβαρημένο κλίμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα αρχικά σχέδια αναμένεται να αλλάξουν

Από την πλευρά των Βρυξελλών, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στόχος είναι να ληφθεί απόφαση σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επόμενης Συνόδου Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως γίνει διεξοδική συζήτηση στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο. Ωστόσο, όπως φαίνεται τις τελευταίες ώρες, τα αρχικά αυτά σχέδια κατά πάσα πιθανότητα θα αλλάξουν.

Ο πρώτος λόγος αφορά στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην Αθήνα ως προς την επίτευξη της συμφωνίας. Αναφορικά με την κατάσταση στην Αθήνα διεξάγονται συζητήσεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες η απόφαση είναι ήδη ειλημμένη τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο μένει να οριστικοποιηθεί ο χρόνος της ανακοίνωσής της. Αυτό αναμένεται να γίνει είτε περί τα τέλη Οκτωβρίου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, είτε μέσα στο Νοέμβριο, όπως υπογραμμίζουν κύκλοι των Βρυξελλών.

Η στάση των υπόλοιπων εταίρων της ευρωζώνης

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τους ευρωπαίους εταίρους, με το γεγονός δηλαδή ότι πολλά κράτη μέλη, όπως και η Γερμανία, επιθυμούν –προφανώς για εσωτερικούς λόγους- να τεθούν προς συζήτηση στο Κοινοβούλιό τους μόνο μία φορά τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο και όχι ξεχωριστά.

Σχετικά με τη στάση των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης ως προς τα ίδια θέματα, οι περισσότερες από αυτές, κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία επιθυμούν επίσης να ληφθεί κάποια απόφαση για την Ελλάδα το γρηγορότερο. Χθες μάλιστα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνάντησή του με τον φινλανδό πρωθυπουργό Κατάινεν στο Παρίσι είπε ότι η Γαλλία θέλει μια άμεση απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής. Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Πηγή: DW

Read more...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος


http://newpost.gr/post/158335/tin-idrysi-neoy-politikoy-forea-proaniggeile-o-andreas-loverdos/ 
Την πρωτοβουλία για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα εξήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για ανασυγκρότηση του πολυδιασπασμένου σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

«Το παρόν βιβλίο κατ´ ουσίαν αποτελεί μία πολιτική μπροσούρα γι αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα εδώ και τώρα. Προσπαθώ εδώ και πολύ καιρό να υποστηρίξω πως χάνεται πολύτιμος χρόνος και δεν δίδεται ακόμη η μάχη εναντίον της ύφεσης, από τη νικηφόρα έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί η έξοδος της χώρας και των πολιτών της από την κρίση. Δεν υπάρχει σχέδιο για τη μάχη αυτή, μας λείπει το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση κι επιστροφής μας στην ευημερία και την αξιοπιστία» είπε ο πρώην υπουργός που βρέθηκε σε κεντρικό κατάστημα Public.

«Για να εφαρμοστεί, όμως, το εθνικό σχέδιο απαιτούνται ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα ανατρέψουν ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνει τα θλιβερά και καταστροφικά του λάθη. Είτε πρόκειται για την άσκηση πολιτικής, είτε πρόκειται για τις επιλογές προσώπων η θλιβερή όψη της Μεταπολίτευσης είναι πανταχού παρούσα. Αυτές τις μέρες μάλιστα όλοι ακούμε το κύκνειο άσμα του πολιτικού συστήματος. Στο τελείωμά του πάντως, πρέπει οπωσδήποτε να περιλάβει ευθείες, σαφείς και πειστικές εξηγήσεις» είπε. 

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, εδώ και τώρα. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ρήξη σε κάθε γωνιά του πολιτικού της συστήματος. Ρήξη, λοιπόν, με τον κακό μας εαυτό, που μας δημιούργησε τα δύο μεγάλα σημερινά μας προβλήματά: το μεγάλο δημόσιο χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας» τόνισε. 

«Δηλώνω σήμερα, για ακόμη μία φορά, τη σταθερή μου επιλογή να αναλάβω πρωτοβουλίες, αλλά και να συμμετάσχω σε πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με τη συμμαχική λογική που επιβάλλει η κρίση» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Γι' αυτό επιμένω στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ο οποίος σήμερα είναι διασπασμένος σε κόμματα, δίκτυα και φυσικά πρόσωπα. Ο χώρος μας χρειάζεται ανασυγκρότηση και γι' αυτήν απαιτούνται ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, μετά την υπέρβαση των μεγάλων μας θεμάτων με την εφαρμογή της απόφασης των τριών αρχηγών και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σήμερα, ένα κόμμαριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ανοικτό στην κοινωνία και τα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας και των πολιτών της από την κρίση και την επιστροφή στην ευημερία και την αξιοπιστία. Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούμε. Σήμερα η Ελλάδα δίνει μία μάχη για το πρόγραμμα των επόμενων ετών. Έχω δείξει ότι έχω αίσθηση της κρισιμότητας κάθε συγκυρίας και ότι δεν πάσχω από κάποια μωροφιλοδοξία να κινούμαι σε τόσο διαφορετικούς ρυθμούς από την πραγματικότητα της χώρας μας. Πολιτική πρόταση καταθέτω. Ολα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.http://newpost.gr

Read more...

Μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ Νέα στοιχεία για Σμπώκο οδήγησαν στη σύλληψή του

«Είμαι αθώος, ό,τι έχω να πω θα το πω στον ανακριτή», δήλωσε εξερχόμενος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο πρώην ο  πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής, Γαρβιήλ Μαλλης.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μάλιστα είχε κληθεί από τον ανακριτή να απολογηθεί για την κατηγορία αυτή την ερχόμενη Παρασκευή. Ωστόσο, σήμερα λίγες ώρες μετά την σύλληψή του και αφού βρέθηκε τετ-α-τετ με τον ανακριτή ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία από τον κ. Μαλλή για την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους  δικηγόρους του προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι τον Γ. Σμπώκο κατά την μεταφορά του στο εισαγγελικό και ανακριτικό γραφείο, συνόδευε ισχυρή αστυνομική. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, δεν φορούσε χειροπέδες. 

Ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών σε δήλωσή του μετά την έξοδο του από τον ανακριτικό γραφείο επέμεινε ότι είναι αθώος, όπως άλλωστε έκανε από την πρώτη στιγμή όταν έγινε γνωστή η απολογία του συγκατηγορούμενου του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος τον κατονόμαζε ως ένα από τα πρόσωπα το οποίο μετέφερε και ελάμβανε μαύρο πολιτικό χρήμα, προερχόμενο σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη από μίζες για εξοπλιστικά. Άφησε όμως να εννοηθεί ότι θα μιλήσει. «Έχει να πει πολλά, και θα αποδείξει τα λεγόμενά του με στοιχεία» ανέφεραν κύκλοι από το περιβάλλον του Γιάννη Σμπώκου, το όνομα του οποίου αναφέρει σε πολλές από τις σημειώσεις του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψή του Γιάννη Σμπώκου κρίνοντας ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Α. Τσοχατζόπουλου είχε την υποδομή να διαφύγει στο εξωτερικό, καθώς «συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα  και ανέπτυξε διαρκείς δεσμούς στην αλλοδαπή».

Ακόμη, ο ανακριτής επικαλείται για την έκδοση του εντάλματος και τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν για τον Γ. Σμπώκο μετά τις συμπληρωματικές απολογίες συγκατηγορουμένων του – τον «έκαψαν» ο Ν. Ζήγρας αλλά και η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου- «τα οποία θα μπορούσαν να εκληφθούν από αυτόν ως ικανά να τον στείλουν στην φυλακή».

Πριν τη σύλληψή του Γιάννη Σμπώκου έγινε έρευνα στο γραφείο και το σπίτι του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων στοιχείων και όπλα και συγκεκριμένα δυο πιστόλια, ένα από τα οποία κατέχει παράνομα, ενώ για το άλλο είχε λήξει η άδεια οπλοφορίας. Για το λόγο αυτό μάλιστα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής ο Γ. Σμπώκος διαχειρίστηκε ποσό 40 εκατ. ευρώ που προέρχονταν από «μίζες» για τα εξοπλιστικά από το 1998 έως το 2010. Το ποσό αυτό σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να «είχε εκτιμώμενη απόδοσή 80 εκατ. ευρώ».

Read more...

Παρέμβαση με νόημα Η lagarde μας έδωσε cd και παραλάβαμε από το Βενιζέλο usb


Ηχηρή παρέμβαση κορυφαίου στελέχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην αποκάλυψη του protothema.gr για τα ονόματα της λίστας Λαγκαρντ. Σε δήλωση του στο protothema.gr το κορυφαίο αυτό στέλεχος είπε με νόημα «Μας έδωσαν (οι Γάλλοι ) CD και μας παρέδωσαν USB.» Επί της ουσίας με την παρέμβαση αυτή το ΣΔΟΕ αφήνει "σκιές" σχετικά με το περιεχόμενο της επίμαχης λίστας (σε USB) που παραδόθηκε στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Πεπονη καθώς ,όπως λένε , αντί να δοθεί αυτουσιο το CD που παρέδωσαν οι γαλλικές φορολογικές αρχές στην Ελλαδα , τα ονοματα δόθηκαν σε αρχείο USB.protothema.gr

Read more...

Αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr Ποιοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» αποτελείται από 1.991 λογαριασμούς, αποτυπώνει την κίνησή τους από το 1997 έως το 2007 και εκτείνεται σε περίπου 3.000 σελίδες.

Το έτος 2007, μηδενικοί εμφανίζονται οι 1.200 από τους συνολικά 1991 λογαριασμούς Ελλήνων στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη. 
 
Όπως πληροφορείται το protothema.gr, από το σύνολο των λογαριασμών που παραδόθηκαν από τις γαλλικές αρχές στο υπουργείο των Οικονομικών επί υπουργίας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, περίπου 350 λογαριασμοί ανήκουν σε γνωστές ελληνικές οικογένειες, που έχουν σχέσεις με την Ελβετία, εφοπλιστών και εταιρειών τους (offshore). Άλλοι τόσοι είναι περίπου οι λογαριασμοί Ελλήνων φοιτητών της περιόδου.
 
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr απομένουν λοιπόν περίπου 80 με 90 λογαριασμοί ιδιωτών, και μιας offshore που έχει σχέση με πρώην υπουργό. Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτης κατέθεσε στη Βουλή ότι μεταξύ των ονομάτων που περιέχονταν στη λίστα δεν είδε όνομα πολιτικού.
 
Με βάση τα στοιχεία για τους δικαιούχους των λογαριασμών στην Ελβετία όπως αποκαλύπτονται από το protothema.gr, εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο μέγιστο όφελος από την επιβολή φόρων δε θα ξεπερνούσε τα 30 εκατ. ευρώ. Άνθρακες ο θησαυρός ή έγινε άνθρακας η πραγματική λίστα; 
 
Σάλος από τις αποκαλύψεις Καπελέρη και Διώτη
Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκλήθησαν να καταθέσουν σήμερα οι πρώην επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κύριοι Γιάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης.
 
Ο κ. Καπελέρης που την προηγούμενη Πέμπτη κατονομάστηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι έλαβε την λίστα, «άδειασε» τον πρώην υπουργό Οικονομικών στην κατάθεσή του ενώπιον των βουλευτών.
 
«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10. Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά κάνουν, αν είναι άνεργοι, που μένουν και παρέδωσα στον υπουργό τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο που μου τα έδωσε. Δεν είδα την πλήρη λίστα και δεν θυμάμαι τα ποσά που είχαν τα 10 πρόσωπα ούτε το νόμισμα που ήταν», δήλωσε ο κ. Καπελέρης προκαλώντας πολιτικό σεισμό.
 
Την σκυτάλη έλαβε ο κ. Διώτης, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Καπελέρη και διατέλεσε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ μέχρι το καλοκαίρι του 2012.
 
«Ο κ. Παπακωνσταντίνου μου έδωσε ένα αρχείο και δεν μου είπε τίποτε άλλο. Δεν μου είπε να κάνω έρευνα. Την λίστα μου την έδωσε άτυπα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου κατά την ημέρα αποχώρησής το από το υπουργείο. Από ότι θυμάμαι μου είπε ότι στο υπουργείο πήρε το υλικό με την συμβολή των μυστικών υπηρεσιών. Δεν θυμάμαι να μου είπε ότι το πήρε από την κυρία Λαγκάρντ. Δεν γνωρίζω αν το έδωσε ο Παπακωνσταντίνου στον Βενιζέλο. Εγώ πάντως το επέστρεψα στον Βενιζέλο. Του είπα ότι δεν είναι με νόμιμη κτίση και δεν μπορεί από αυτό να προκύψει στοιχείο νομικά παραδεκτό. Ατύπως το έλαβα, ατύπως το παρέδωσα στον Βενιζέλο. Δεν κράτησα αντίγραφο.  Του έριξα μια ματιά για να δω την μορφή του. Ήταν σαν καρτέλες με ονόματα και ποσά και λογαριασμούς. Το παρέδωσα γιατί αυτά τα θέματα τα χειρίζεται η κεντρική κυβέρνηση για παράδειγμα θα μπορούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αρχείο», αποκάλυψε ο κ. Διώτης αναφερόμενος στην «περιπέτεια» της λίστας Λαγκάρντ.
 
Διευκρινίσεις Βενιζέλου
Το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προκειμένου να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι χειρισμοί του στην διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων των Ελλήνων που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι ζητά και τα ρέστα, και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να δώσει πειστικές εξηγήσεις και να απολογηθεί για τη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας.
 
Το ΚΚΕ κατήγγειλε μεγάλη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, ενώ η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά των Ευ. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. 
 
Η Χρυσή Αυγή κατηγορεί τους μηνυόμενους για απόκρυψη των στοιχείων της λίστας και υπογραμμίζει πως «αν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του ανακριτή».protothema.gr

Read more...

Τέλος από το ΠΑΣΟΚ, ο Ραγκούσης...




"Θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα "Λαγκάρντ" .
To ποτήρι ξεχείλισε"...
Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε με αιχμές, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του:

Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την
υπερχρέωση της πατρίδας μας . Υπερχρέωση που... 
είχε συντελεστεί κατά
τη διάρκεια των προηγούμενων ετών , κατά τη διάρκεια της σκοτεινής
πλευράς της μεταπολίτευσης..
Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων
γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων
προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια ,θεωρώ πολιτικά ανήθικο και
κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την
περιβόητη πια λίστα "Λαγκάρντ ".. Λίστα που αφορά στον πυρήνα της ,την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι.. Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα ,για ευνομούμενη πολιτεία ,όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς
μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα . Το ποτήρι ξεχείλισε..
Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να
αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ , από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν
επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού
κατεστημένου της μεταπολίτευσης.. Αντιλήψεις και πρακτικές που
οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και
την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή .
Παραμένω ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και
δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής
της πατρίδας μας , που θεωρώ αδιαπραγμάτευτο και πρώτης προτεραιότητας
καθήκον.
Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές
λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές
μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της
κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς.. Κι αυτό προκειμένου
να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών..
Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε Πρωθυπουργό να
τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως
επικεφαλής στο ΣΔΟΕ , με οφθαλμοφανείς σκοπούς..
Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την
επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της
συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων.. Το μόνο
πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της
δημαγωγίας των άκρων..

Γιάννης Ραγκούσης


Read more...

«Aτύπως παρέλαβα τη λίστα από τον Γ.Παπακωνσταντίνου» κατέθεσε ο Ι.Διώτης

«Έρευνες κατά περίπτωση»


Ο Ιωάννης Διώτης
Ο Ιωάννης Διώτης  

Αθήνα
«Ατύπως παρέλαβα τη λίστα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ατύπως την παρέδωσα, καθώς δεν ήταν νόμιμο έγγραφο και δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο δικογραφίας» δήλωσε ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που εξετάζει τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι έρευνες έγιναν κατά περίπτωση και κατάλογος δεν καταρτήθηκε πότε, γιατί ήταν καταγγελίες χωρίς συνάφεια.

Ωστόσο, ο κ. Διώτης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου τόνισε ότι τώρα θα προχωρούσε σε διερεύνηση της λίστας.

Νωρίτερα στην ίδια επιτροπή κατέθεσε και ο Ιωάννης Καπελέρης.

«Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή γνωστός οικονομικός παράγων δεν υπήρχε στη λίστα που μου έδωσε ατύπως και εμπιστευτικώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δέκα ονόματα, τέλος 2010 με αρχές 2011. Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό» σημείωσε σχετικά.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣTIΣ ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ


Ο Ρουπακιώτης διαψεύδει ότι υπάρχει «λίστα των 36» στο ΣΔΟΕ


http://newpost.gr/post/158175/o-roypakiotis-diapseydei-oti-yparxei-lista-ton-36-sto-sdoe/ 
Απάντηση προς τις εξώδικες διαμαρτυρίες των Νίκου Κωνσταντόπουλου και Μιχάλη Καρχιμάκη, με αφορμή την περιβόητη «λίστα των 36» του ΣΔΟΕ, κοινοποίησε σήμερα ουπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, υπογραμμίζοντας ότι κανένα στοιχείο που να συνδέεται με τα όσα σχετικά αναφέρονται στον Τύπο, έχει περιέλθει σε γνώση του ιδίου και των αρμόδιων υπηρεσιών των οποίων προΐσταται πολιτικά.

Αφού λοιπόν ο υπουργός αρνείται τη μέχρι και την ώρα συγγραφής της απάντησης ύπαρξη της «λίστας» ή όποιου άλλου παρεμφερούς εγγράφου που να παραπέμπει στα όσα τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στο σύνολο του Τύπου της χώρας, γνωστοποιεί ότι κατόπιν επιστολής του προέδρου της Βουλής, έπειτα από σχετική απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων του Θεσμού, μερίμνησε για τη «δημοσιοποίηση  τυχόν στοιχείων που σχετίζονται με υποθέσεις πολιτικών προσώπων, φερόμενων ως εμπλεκόμενων σε ελέγχους του ΣΔΟΕ». 

Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ότι «την επιστολή αυτή και τα συνοδευτικά έγγραφα διαβίβασα στον κ. Εισαγγελέα του Α.Π. για τις δέουσες ενέργειες». 

Η επιστολή του πρώην προέδρου του ΔΣΑ και νυν υπουργού Δικαιοσύνης, καταλήγει με τη διαβεβαίωση πως είναι αυτονόητο ότι «αν τυχόν περιέλθουν σε γνώση μας στοιχεία που να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα παραπάνω δημοσιεύματα, αυτά θα διαβιβαστούν αμελλητί στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».

Καμμένος: Δεν υπάρχει «λίστα»

Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δήλωσε σχετικά, «Επισκέφτηκα πριν από λίγο κ. Στασινόπουλο τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Προς τιμήν του με ενημέρωσε πως δεν υφίσταται λίστα ΣΔΟΕ με πολιτικά πρόσωπα. Είναι μια στημένη ιστορία. Σε αντίθεση με τον κ. Μαυραγάνη, που πρέπει να ενεργεί όχι ως ανιψιός τραπεζίτη, που έλεγε πως δεν μπορώ να δώσω στοιχεία γιατί γίνεται έρευνα».

Αφού λοιπόν γνωστοποίησε τη συνομιλία του με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αλλά και άφησε σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Μαυραγάνη, για σκόπιμη κωλυσιεργία, ο κ. Καμμένος αναγνώρισε πως «προκύπτει σοβαρό θέμα», αφού «κάποιοι πήραν στα χέρια τους από την γαλλική κυβέρνηση λίστα Ελλήνων που έβγαλαν χρήματα παράνομα Ελβετία».

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός στράφηκε με οξύτητα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, παρατηρώντας πως «ο συνέταιρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, αντί να τη χρησιμοποιήσει (σ.σ. τη λίστα) την πήρε στο σπίτι του και όταν αποκαλύφθηκε θέμα λίστας την πήγε σαν παιδάκι που κλέβει μαρμελάδα στο Μαξίμου».


Σχετικές φωτογραφίες:



rupakiotisnewpost.jpg

Read more...

«Μεγάλο το κενό» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αναζητείται συμβιβασμός

Αγώνας δρόμου έως το Eurogroup


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την ύπαρξη «μεγάλου κενού» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μετέβη αμέσως μετά τη νέα συνάντηση που είχε με την τρόικα.

Οι διαπραγματεύσεις είναι «σε καλό δρόμο, συνεχίζονται» δήλωσε εξερχόμενος από το Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας όμως ότι το κενό «είναι αρκετά μεγάλο. Θα πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός».

Σε κάθε περίπτωση κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι το πακέτο θα έχει κλείσει μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας. «Θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους. Θα φανεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ούτως ώστε η δόση να έρθει πάρα πολύ γρήγορα».

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο κ. Στουρναράς δηλώνει αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα λάβει φρέσκο χρήμα από το τελευταίο πακέτο».

Στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, σχολιάζοντας την παραπάνω δήλωση του υπουργού στη Bild, υπογράμμιζε εξάλλου ότι «δεν μπορεί να μη δοθεί η δόση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου».

Ανω των 2,5 δισ. η διαφορά
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ και μάλιστα αφορά εξολοκλήρου το 2013. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι περικοπές των δαπανών του 2013 να μη φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ.

Όπως τόνισε το ίδιο στέλεχος, στις σημερινές συναντήσεις με την τρόικα η διαπραγμάτευση πήγε κάπως καλύτερα, αλλά η διαφορά παραμένει. Βασική διαφωνία αποτελεί το μακροοικονομικό σενάριο, καθώς η τρόικα επιμένει για ύφεση 5% το 2013, ενώ το υπουργείο οικονομικών την τοποθετεί στο 4%.

«Υπάρχει διαφωνία και για το μακροοικονομικό σενάριο, εμείς υπολογίζουμε ύφεση κοντά στο 4%, αυτοί στο 5%», είπε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δήλωσε πως κυβέρνηση και δανειστές δουλεύουν με ορίζοντα το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και αποκάλυψε πως στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρίσκονται τόσο το διαρθρωτικό όσο και το δημοσιονομικό κομμάτι του πακέτου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...