Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«κ. Σαμαρά μη σφάζετε τους πολύτεκνους»

«‘Η Ελλάδα δεν γεννάει, αλλά γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου’, είναι νωπές οι δηλώσεις σας κ. Σαμαρά αναφορικά με τα πολυτεκνικά επιδόματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος σε επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Τώρα η Κυβέρνηση οδηγεί στην σφαγή τους πολυτέκνους  αφού: Το επίδομα που θα ονομάζεται επίδομα φτώχειας και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται (ολόκληρο δηλαδή 40 ευρώ(!), σε όσες έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000 ή 10.000 ευρώ -!!!- δηλ. σε όσες κατοικούν στα θυμαράκια!.
(…) Καταργείται κάθε ποσό αφορολογήτου για τα παιδιά σε μισθωτούς και μη και όσοι, δεν είναι μισθωτοί, θα φορολογούνται με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ, δηλαδή θα φορολογείται ο πολύτεκνος με 4,5,7,14 κλπ. παιδιά το ίδιο με τον άγαμο!!!», σημειώνουν επιπλέον στην επιστολή.
 Η Συνομοσπονδία παρακάτω, παραθέτει τη διαπίστωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής πως: «’Το 20,1% του πληθυσμού της χώρας απειλείται από την φτώχεια, ενώ το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά’, δηλ. με βάση αυτά το όριο, για μία πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα, της φτώχειας ανέρχεται σε 21.337 ευρώ ετησίως και γι΄ αυτό θα καλείται να καταβάλει φόρο 7.467 ευρώ!».
«Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε χρέος να μην ακολουθήσετε την τύχη του προκατόχου σας, αλλά ν΄ αποτρέψετε αυτό το ανοσιούργημα και να επιβάλλετε: Ουδεμία περικοπή να υπάρξει των γλίσχρων πολυτεκνικών πιδομάτων. Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: