Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

O Ευκλείδης ζητάει συμφωνία για το χρέος...


Έγκαιρη συμφωνία για το χρέος θα ανοίξει το δρόμο για την προσέλκυση των επενδύσεων στην Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό...
σημείωσε κατά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι δύο υπουργοί τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος, υπογράμμισε επίσης ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Έτσι, σημείωσε, θα υπάρξουν λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο...

Read more...

Διερεύνηση της ύπαρξης «σχεδίου» εξόδου από το ευρώ Η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση για εξεταστική περί 3ου μνημονίου και capital controls


H ΝΔ κατέθεσε την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
mits
Η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει την ύπαρξη «σχεδίου» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο. Επίσης, θα διερευνήσει αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του.
Επιπλέον, η Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης των σχεδίων αυτών. Τέλος, αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Η πρόταση της ΝΔ εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Τσίπρας: Είναι κοντά η στιγμή της ανάκαμψης...


Βρισκόμαστε στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με...
την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμαναν ότι παρότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στη διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να συνεισφέρει στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Οι Ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι η ελάφρυνση το ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Απ' την πλευρά του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση θα συμβάλει στην προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, καθώς και στη διαφάνεια της διαδικασίας.

Άσκησε κριτική στις πολιτικές των τελευταίων χρόνων τονίζοντας ότι αυτές επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου. Η Ελλάδα, προσέθεσε, βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας...

Read more...

«Για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας» «Ναι» Παπανδρέου σε συνάντηση με τον Στ.Θεοδωράκη


«Ναι» Παπανδρέου σε συνάντηση με τον Στ.Θεοδωράκη
Ο Γιώργος Παπανδρέου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Θετικά ανταποκρίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Την πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Θεοδωράκης σε επιστολή του προς Παπανδρέου και Γεννηματά, με την οποία πρότεινε τη δημιουργία του Κοινοβουλίου του Κέντρου.
Στην απάντησή του ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει ότι «το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εγώ, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη της προώθησης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα» και πως με βάση αυτή την στόχευση «συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, που κύριος σκοπός του θα πρέπει να είναι, το εθνικό και κοινωνικό διακύβευμα:
Πώς η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση αντιμετωπίζοντας με παρρησία τα πραγματικά - όχι επίπλαστα, αίτιά της, ώστε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης ημέρας σε στέρεες δημοκρατικές βάσεις».
Ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο .
«Η πρωτοβουλία αυτή είναι επιτακτική, ειδικά σήμερα, που η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντίστοιχη της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού - όπως φάνηκε και από τη διακυβέρνησή της, έχουν οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία σε μια επικίνδυνη στασιμότητα, ακόμη και πόλωση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και δηλώνει ότι είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ποιοι δικαιούνται το δώρο του Πάσχα...


Ποιοι δικαιούνται το δώρο του Πάσχα


Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα από τους εργοδότες, αλλά και άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δικαιούνται να λάβουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το Δώρο του Πάσχα.

Σύμφωνα...
με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό, και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού, ή ένα ημερομίσθιο για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες, διάρκειας σχέσης εργασίας.

Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

Για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη:

Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.
Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.
Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ' τον ασφαλιστικό φορέα.
Οι δικαιούχοι Άνεργοι

Το Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ προβλέπεται να λάβουν και οι δικαιούχοι άνεργοι που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου εώς και 30 Απριλίου.

Ειδικότερα για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Read more...

Δασικό τέλος Με πρόστιμο η νομιμοποίηση για τα δασικά ακίνητα


Με πρόστιμο η νομιμοποίηση για τα δασικά ακίνητα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Λύση στο γόρδιο δεσμό των οικισμών που έχουν χτιστεί σε δασικές εκτάσεις επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με ειδική ρύθμιση που εντάσσει στο σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες, το οποίο παρουσιάζεται εντός της ημέρας από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γ.Τσιρώνη και θα μπει σε δημόσια διαβούλευση.

Μετά την κατάρτιση των δασικών χαρτών, ειδικές επιτροπές, που θα συσταθούν, θα γνωμοδοτήσουν κατά περίπτωση σχετικά με τη νομιμότητά τους βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και όχι οριζόντια, όπως αναφέρει το Έθνος.

Το πόρισμα θα πρέπει να εκδοθεί εντός ενός έτους, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών στους οικισμούς αυτούς θα μπορούν πληρώνοντας ειδικό τέλος, στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό, με το οποίο θα μπορούν να μεταβιβάζουν το οίκημα και να προχωρούν σε μεταβολές εμπράγματου δικαιώματος.

Στους δασικούς χάρτες, η κατάρτιση των οποίων θα γίνει βάσει σφιχτού χρονοδιαγράμματος, θα αποτυπώνονται και οι χορτολιβαδικές, βραχώδεις και πετρώδεις εκτάσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Το ύψος των νέων μέτρων Στα 5,4 δισ. ευρώ «κλειδώνει» ο λογαριασμός της αξιολόγησης


Στα 5,4 δισ. ευρώ «κλειδώνει» ο λογαριασμός της αξιολόγησης
Το κουαρτέτο επιστρέφει στο τραπέζι της διαβούλεσης την ερχόμενη Δευτέρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ο «λογαριασμός» των περίπου 5,4 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ, που θα προέλθει από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (1%), τις αλλαγές στη φορολόγηση (1%) και από έμμεση φορολόγηση (1%), πρόκειται να οριστικοποιηθεί από το οικονομικό επιτελείο έως την Παρασκευή, προκειμένου να «κλειδώσει» κατά την επανέναρξη των διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο την προσεχή Δευτέρα.
Το ύψος του λογαριασμού ανακοινώθηκε και επισήμως την Τρίτη από την κυβέρνηση -από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη, καθώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή μέτρα ύψους  4,5% του ΑΕΠ όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, κάτι που θα αντιστοιχούσε συνολικά σε περίπου 9 δισ. ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν οι βάσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, έως το Πάσχα και με κεντρικό ορόσημο το Eurogroup της 22ας Απριλίου.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση...



Η σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και το θερμότατο επεισόδιο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο...
πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιαστών ήταν «στενός συνεργάτης» του πρωθυπουργού, κυριάρχησαν στην μαραθώνια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αλλά και για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens. 

Ταυτόχρονα, στη δευτερολογία του, δήλωσε ότι με ένα νομοσχέδιο θα αρθούν οι «κατάφωρα αντισυνταγματικές» παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

«Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το θράσος τους, για την απύθμενη υποκρισία», είπε εξαπολύοντας πυρά ιδιαίτερα στην τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. 

Παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη υπήρχαν πάντα, είπε ο πρωθυπουργός, τόνισε όμως ότι την τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου «χάθηκε η μπάλα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην «παράλειψη» να παραδοθεί στις αρχές η λίστα Λαγκάρντ, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Siemens, μιλώντας για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. 




Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ρώτησε: «Γιατί καλύπτετε το δίδυμο Σαμαρά - Παπασταύρου;» ενώ ειδικά για τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, σημείωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος». 



Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να χτίσει το δικό του σύστημα διαπλοκής

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να χτίσει το δικό του σύστημα διαπλοκής, ενώ χαρακτήρισε τη συζήτηση στη βουλή ως το τελευταίο καταφύγιο της ανικανότητας της κυβέρνησης. 

Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους δικαστές να μη φοβούνται και να καταγγέλλουν κάθε παρέμβαση στο έργο τους, προειδοποιώντας ότι όσοι παρεμβαίνουν θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των εκβιαστών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου, για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.



«Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.





Σφοδρή αντιπαράθεση

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη κατά την δευτερολογία του ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνεργάτη έναν από τους εκβιαστές δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχει σχέση με έναν από τους εκβιαστές και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει.



Γεννηματά σε Τσίπρα: Δεν είστε ο αρχάγγελος της κάθαρσης

«Ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων τα ίδια θα κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. 

Η κ. Γεννηματά τόνισε: «Εμείς θα στηρίξουμε πρόταση για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά γιατί δεν τολμάτε να πείτε ναι στην πρόταση μας για εξεταστική στην οικονομία από το 2002 έως σήμερα; Τι φοβάστε;». 

Ακόμη, επέκρινε τις παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη της κάνουν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Θάνου στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στις δικαστικές ενέργειες Εισαγγελέα για την άσκηση των καθηκόντων της; Με ποιο δικαίωμα παρίσταται στην διάσκεψη των δικαστών και αρνείται να εξέλθει όταν του το ζητούν; Την ίδια στιγμή βλέπουμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από τη θεσμική της θέση, στην κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Θεοδωράκης: Αγαπημένο σπορ των κυβερνήσεων η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης 

Πρωθυπουργό του λαϊκισμού χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε ότι «η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως από το 2008 ο κ. Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, καθώς μεγάλες εφημερίδες του έδιναν αυξημένα δημοσκοπικά ποσοστά. 

«Η κ. Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας πως «η κ. Θάνου είναι ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός που επιχειρεί να λογοκρίνει τους πάντες». 

Κουτσούμπας: Η αιτία της διαφθοράς να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα

«Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Σημείωσε ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί αυτήν την συζήτηση και ενώ «έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας».

Καμμένος: Θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα μέχρι τέλους

Η διαπλοκή ενεπλάκη και στην Δικαιοσύνη, γιατί συνδύασε την εκτελεστική, κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία και «ουσιαστικά υιοθέτησε μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σχετικά με έγγραφο που κατέθεσε η ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο έδωσε «διαφήμιση στον Μαυρίκο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό σύμβασης και είπε ότι αυτή έφερε την υπογραφή στελέχους που είχε διορίσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να είναι πιο προσεκτική όταν καταθέτει έγγραφα γιατί «ο 'πύραυλος' Κουμουτσάκος δεν σας δίνει αυτά που έπρεπε να σας δώσει».

Λεβέντης: Πιέσεις προς την Δικαιοσύνη υπάρχουν και από τις δύο πλευρές

Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι «πιέσεις προς την Δικαιοσύνη υπάρχουν και από τις δυο πλευρές». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι συζητήσεις στη Βουλή μοιάζουν ως θέατρο του παραλόγου».

«Αν ακούγαμε τον κ. Τσίπρα θα αισθανόμασταν ότι είμαστε σε μια χώρα με λυμένα προβλήματα, που λειτουργούν οι νόμοι και τα πάντα και είναι τρελοί όσοι αισθάνονται χάλια», σημείωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβάσεις και πιέσεις στη δικαιοσύνη και αντίστοιχα το ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς. Αυτή είναι η Ελλάδα δυστυχώς».

real.gr

Read more...

Απάντησε, με το ίδιο νόμισμα…


Κύριε Μητσοτάκη, αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, καλύτερα να αλλάξετε λογογράφο, είναι προβλέψιμος… 

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις κατηγορίες του για σχέσεις της κυβέρνησης με την διαπλοκή, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

Με... 
κάποια χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ) στα χέρια, ο πρωθυπουργός είπε αναφερομένος στον στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Κύριε Μητσοτάκη, αν έχετε προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη, καλύτερα να αλλάξετε λογογράφο, είναι προβλέψιμος…

Read more...

Θα πληρώσετε για τα εγκλήματα που έχετε κάνει…

Ο Βενιζέλος, παρά τα κιλά του, πετάχτηκε σαν ελατήριο από την θέση του. Σχεδόν χοροπηδούσε, στα έδρανα της γαλαρίας. 
Η… 
φράση του Καμμένου στο τέλος της ομιλίας του "θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που έχετε κάνει", έβαλε γι’ άλλη μια φορά, φωτιά στην αίθουσα.

Ο Βενιζέλος ζήτησε αμέσως τον λόγο, επικαλούμενος το άρθρο 67 του κανονισμού της Βουλής. Αλλά ο προεδρεύων Κ. Κουράκης, που είχε διαφορετική άποψη – και ερμηνεία – για το συγκεκριμένο άρθρο, δεν του έκανε την χάρη. 

Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο λεκτικών αντιπαραθέσεων, με τον Λεβέντη να περιμένει στωικά στο βήμα, να μιλήσει…

Εσείς κυρία Βουλτεψη είστε καβάλα στον Βουκεφάλα, μαζί με τον Ψυχάρη…

Τι ήθελε κι αυτή να του φωνάξει από κάτω για τον Βουκεφάλα; Της την έχωσε αμέσως. Εσείς είστε καβάλα στον Βουκεφάλα. Μαζί με τον Ψυχάρη και την διαπλοκή.

Και μετά την γάτα των Ιμαλαίων, ακολούθησε και το παρδαλό κατσίκι. Για…
το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε, οτι μόλις βγουν τα στοιχεία «θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι και η γάτα των Ιμαλαίων μαζί»…


Read more...

Φορο-σοκ για βενζίνη και πετρέλαιο...


Φορο-σοκ για βενζίνη και πετρέλαιο - Η επιβάρυνση στα αυτοκίνητα

Μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες που έχουν αυτοκίνητο, για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο αλλά και σημαντικές αυξήσεις στο κόστος λειτουργίας των...
βιομηχανιών, που θα φέρει ανατιμήσεις σε προϊόντα, θα προκαλέσει η αύξηση φόρου στις τιμές των καυσίμων.

Παρά το γεγονός ότι όλα είναι σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι με τους δανειστές, η πρόταση για αύξηση του ΕΦΚ στα καύσιμα φέρεται να ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι έχει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί.

Μεγάλοι χαμένοι θα είναι και χιλιάδες ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που επέλεξαν συγκεκριμένους κινητήρες (αν και με υψηλότερη αξία) προκειμένου να επωφεληθούν από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις η αύξηση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης θα φτάσει τα 10 λεπτά και στην περίπτωση αυτή η τελική τιμή της αμόλυβδης θα εκτοξευθεί στα 1,477 ευρώ από 1,347 σήμερα - αύξηση 13 ολόκληρων λεπτών του ευρώ. Σε κάποιες περιοχές η τιμή της βενζίνης θα εκτοξευτεί ακόμη και πάνω από το 1,50 ευρώ το λίτρο. Για το πετρέλαιο κίνησης η τιμή θα εξαρτηθεί ανάλογα με το σενάριο αύξησης του ΕΦΚ που θα επιλεγεί. 

Εάν αυξηθεί κατά 10 σεντς τότε το πετρέλαιο κίνησης (από 0,89 έως 1,05 που τιμάται σήμερα) θα κυμαίνεται με βάση τις σημερινές τιμές στην Αττική από το 1 έως το 1,17 ευρώ το λίτρο. Εάν όμως επιλεγεί η λύση της εξομοίωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης με τη βενζίνη τότε η τιμή αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το 1,4 ευρώ το λίτρο. Η επιβάρυνση θα είναι σημαντική και θα καταστήσει και τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα ασύμφορα, ωστόσο, στην παγίδα θα έχουν πέσει χιλιάδες ήδη αγοραστές τέτοιων αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει το σενάριο, γίνεται λόγος για αύξηση των τιμών στα καύσιμα κίνησης με μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2016 έως 50% (πολύ αμφιβάλλουμε ότι θα ισχύσει κάτι τέτοιο) και στην λογική της μεταφοράς του κόστους στην χρήση που λέγαμε.

Εν μέρει… σωστό θα μπορούσε να πει κανείς, εφόσον δεν γνώριζε ότι ήδη τα καύσιμα είναι «καπελωμένα» με φόρους που φθάνουν και το 70% της τιμής ανά λίτρο.

Και μπορεί σε κάποιον μια αύξηση της τάξης των 10 λεπτών ανα λίτρο να μην θεωρείτε και τόσο σημαντική για όλη αυτή την αναστάτωση, σκεφτείτε τι έχει να γίνει εάν οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού ξαναπάρουν την ανηφόρα; Σκεφτείτε επίσης πώς αυτή η νέα επιβάρυνση θα λειτουργήσει συσσωρευτικά στην φοροκαταιγίδα που έρχεται (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ). 

Σκεφτείτε ότι επιβαρυνόμαστε και με το απαράδεκτο 23% για τον ΦΠΑ. Τέλος, σκεφτείτε ότι από όλα αυτά τα χρήματα, ελάχιστα (για να μην είμαστε μηδενιστές) επιστρέφονται στην κοινωνία, σε εμάς δηλαδή, ως υπηρεσίες του κράτους. Πηγαίνουν στις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, αλλά και στην συντήρηση ενός απαρχαιωμένο δημόσιου μηχανισμού που προσφέρει μηδαμινά στην κοινωνία σε σχέση με αυτά που εισπράττει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα λίτρο βενζίνης, ο ειδικός φόρος από τα 67 λεπτά που είναι σήμερα, θα φτάσει στα 71 λεπτά ενώ στο πετρέλαιο κίνησης από τα 33 λεπτά θα ανέβει στα 35 λεπτά. Δηλαδή 7 στα 10 ευρώ που πληρώνουμε για καύσιμα πάει σε φόρους.

Αυτομάτως θα δημιουργούνταν θέμα με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης (σ.σ τόσο μεγάλη διαφορά φόρου θα αναζωπύρωνε το κίνητρο για τον αποχρωματισμό του πετρελαίου θέρμανσης) αλλά και εκρηκτική αύξηση στο παραγωγικό κόστος καθώς πετρέλαιο κίνησης χρησιμοποιούν όλες οι μεταφορές εταιρείες.

Άγνωστο είναι προς το παρόν ποια θα είναι η επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά από την επόμενη χρονιά.

Read more...