Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται τα πάνω κάτω Οι αλλαγές σε γυμνάσιο και λύκειο - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα ΑΕΙ


Νέες αλλαγές κυοφορούνται σε Γυμνάσιο και Λύκειο -συμπεριλαμβανομένου του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ- με αποτέλεσμα να έρχονται τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα των μαθητών.
likeioeukeidis
Κατά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διατηρηθούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχει ενιαίος και αδιάβλητος τρόπος εξέτασης για όλους τους μαθητές. Ο βαθμός των εξετάσεων, λοιπόν, με τη επίδοση του μαθητή στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα καθορίζουν τον βαθμό του απολυτηρίου.
Η αλλαγή αυτή δεν αφορά τους μαθητές που είναι ήδη στο Λύκειο, οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα. Το απολυτήριο Λυκείου γίνεται πλέον εθνικό και θα παίζει ρόλο «baccalaureate».
Οι αλλαγές που αφορούν το Γυμνάσιο είναι ήδη σε ισχύ για τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό, με τα τρίμηνα να γίνονται τετράμηνα και τους μαθητές να βρίσκονται σε μια συνεχή αξιολόγηση.
Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο
Ομάδες μαθημάτων:
Πρώτη ομάδα μαθημάτων:
  • Νεοελληνική γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική διδασκαλία και νεοελληνική λογοτεχνία).
  • Μαθηματικά
  • Φυσική
  • Ιστορία
Εξετάσεις πρώτης ομάδας μαθημάτων:
Μια ωριαία γραπτή εξέταση κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου. Τον Ιούνιο θα γίνεται γραπτή ανακεφαλαιωτική εξέταση.
Βαθμοί: Το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών πρώτου και δεύτερου τετραμήνου μαζί με τον βαθμό των εξετάσεων του Ιουνίου.
Δεύτερη ομάδα μαθημάτων: 
  • Αρχαία ελληνική γλώσσα
  • Χημεία
  • Βιολογία
  • Γεωλογία-Γεωγραφία
  • Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
  • Θρησκευτικά
  • Αγγλικά
  • Δεύτερη ξένη γλώσσα
  • Οικιακή Οικονομία
Εξετάσεις :
Μια ωριαία γραπτή εξέταση σε κάθε τετράμηνο. Δεν θα εξετάζονται τον Ιούνιο.
Βαθμοί: Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων.
Τρίτη ομάδα μαθημάτων:
  • Τεχνολογία-Πληροφορική
  • Μουσική-Καλλιτεχνικά
  • Φυσική αγωγή
Εξετάσεις :
Χωρίς γραπτή εξέταση
Βαθμοί: Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο τετραμήνων.
Ποιοί «περνούν» και ποιοί «μένουν» στην ίδια τάξη
Στην επόμενη τάξη ή απολυτήριο Γυμνασίου παίρνει ο μαθητής που έχει βαθμό ετήσιας απόδοσης τουλάχιστον 10 ή όταν έχει γενικό μ.ο βαθμών τουλάχιστον 13. Αν αυτό δεν γίνει, τότε παραπέμπεται σε επανεξέταση στα μαθήματα που έχει κάτω από 10.
Μετά το τέλος των πρώτων εξετάσεων ο μαθητής θα παρακολουθεί μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας 5 έως 10 ωρών για κάθε μάθημα των ομάδων Α και Β στο οποίο έχει παραπεμφθεί σε επαναληπτική εξέταση και στο τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου γίνεται επανεξέταση στα μαθήματα.
Στα μαθήματα της Α ομάδας, η επαναληπτική εξέταση είναι γραπτή και προφορική, ενώ στις άλλες ομάδες μόνο προφορική.
Αν ο μαθητής δεν τα καταφέρει και στις επαναληπτικές, τότε «μένει» στην ίδια τάξη. Από αυτό εξαιρούνται οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου που έχουν την δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Οι πρώτες πληροφορίες για το το πρόγραμμα Πότε φτάνει ο Ομπάμα στην Αθήνα και πώς θα κινηθεί


Πότε φτάνει ο Ομπάμα στην Αθήνα και πώς θα κινηθεί
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Με το σταγονόμετρο γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματος του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ώς τώρα, το Air Force One θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης.

Στις 13:30, ο κ. Ομπάμα θα έχει ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίς το απόγευμα (υπολογίζεται γύρω στις 3 με 4) θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα - Τσίπρα και θα ακουθήσουν τέσσερις ερωτήσεις, δύο από έλληνες δημοσιογράφους και δύο από ξένους.

Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα στηθεί Κέντρο Τύπου από το πρωί της Τρίτης στο Ζάππειο. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο θα μετακινηθούν με πούλμαν.

Στο Βράχο της Ακρόπολης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα ανεβεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αφού έχει εκφράσει την επιθυμία να τραβήξει και φωτογραφία από το σημείο.

Η βασική ομιλία του προέδρου Ομπάμα θα γίνει στις 12:30 της Τετάρτης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρόσκληση για το Ίδρυμα Νιάρχος αναφέρει ότι δεν εγγυάται την είσοδο στον κάτοχό της. Όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα περάσουν από έλεγχο ασφαλείας, ότι θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα μαζί τους, ενώ θα απαγορεύονται ομπρέλες, σακίδια, μεγάλες τσάντες, αιχμηρά αντικείμενα, υγρά και πανό. Επιτρέπονται, όμως, οι φωτογραφικές μηχανές.

Μετά την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Αντίποινα για βασανισμό» Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων


Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων
  (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα
Την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, με πέτρες και μπογιές, ενάντια στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων, ανέλαβε με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα ατόμων που υπογράφουν ως «Αναρχικοί, αναρχικές, αντιεξουσιαστές, αντιεξουσιάστριες».
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, η επίθεση στο ΑΤ Πατησίων έγινε στο πλαίσιο αντιποίνων για τον καταγγελλόμενο βασανισμό του 9χρονου Αλβανού από αστυνομικούς του συγκεκριμένου τμήματος.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι στην επίθεση συμμετείχαν πάνω από 60 άτομα και στόχος ήταν η
πρόσοψη, το φυλάκιο και συμβατικά οχήματα του ΑΤ Πατησίων, ενώ διαψεύδεται ότι προκλήθηκε ζημιά σε όχημα πολίτη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Ελλάδα συνδετικός κρίκος...


Η Ελλάδα συνδετικός κρίκος Κίνας - ΕυρώπηςΚίνας - Ευρώπης...

Συμμετείχαν 160 ελληνικοί δήμοι, 4 επαρχίες και 14 πόλεις της Κίνας, καθώς και πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι - Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Πειραιάς να γίνει σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο της Ευρώπης».

Στο επίκεντρο του...

διεθνούς πολιτικοοικονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή. Αιτία η πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα, του υπουργείου Εσωτερικών και την αρωγή του Κινέζου πρεσβευτή στην Ελλάδα Ζου Ξιάο Λι.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 ελληνικοί δήμοι, 4 επαρχίες και 14 πόλεις της Κίνας, καθώς και πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στον χαιρετισμό του ο Κινέζος πρεσβευτής υπογράμμισε ότι «ο Δρόμος του Μεταξιού θα ξαναζωντανέψει και θα φέρει κοντά την Κίνα με την Ευρώπη με όχημα την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, επισήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας - Κίνας μέσω του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας είναι προς όφελος και των δύο χωρών, ενώ δύναται να έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στους πολίτες. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού της Κίνας για τη Φιλία με Ξένες Χώρες, Σον Ζιγκ Βου, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που έχουν σφυρηλατήσει Ελλάδα και Κίνα, καθώς και στην ιστορική κοινή τους μοίρα, ενώ εξήρε τις προσπάθειες της χώρας μας να βοηθήσει την Κίνα σε πολύ δύσκολες στιγμές που έχει ζήσει, τονίζοντας ότι «κοινή βούλησή μας είναι η τοπική συνεργασία». Παράλληλα, εκθείασε τη συμφωνία της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά λέγοντας ότι είναι «ένα μοντέλο win-win που δομείται σιγά-σιγά». Η διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων που ανέπτυξε ο κ. Ψηνάκης με τους θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της Κίνας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Χώρα του Κόκκινου Δράκου, στο πλαίσιο  του μεγάλου ιδρυτικού φόρουμ της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, η οποία απαρτίζεται από 152 δήμους. Βασικός σκοπός της είναι η προώθηση και οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των επενδύσεων, αλλά και η διεκδίκηση-διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στην Αμφικτυονία συμμετέχουν δήμοι από όλη την Ελλάδα στους οποίους υπάρχουν επισκέψιμοι μουσειακοί ή και αρχαιολογικοί χώροι. Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στο Πεκίνο...


Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο από το protothema.gr πατήστε ΕΔΩ

Read more...

"Η οικονομία γύρισε ήδη πρόσημο"...


Τζανακόπουλος για ΕΛΣΤΑΤ: Η οικονομία γύρισε ήδη πρόσημο
Τζανακόπουλος για ΕΛΣΤΑΤ...
«Γύρισε ήδη πρόσημο η ελληνική οικονομία», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταγράφουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5%.

Σύμφωνα με...
τον κ. Τζανακόπουλο, «τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν τη θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το Γ’ Τρίμηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του Β’ Τριμήνου του 2016. Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα οφέλη από την ανάπτυξη να έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ».


Read more...

«Συμβουλές» στον Αλέξη, από Τσιάρτα...


tsipras-ethniki...Νταμπίζα, Φύσσα και Καραγκούνη για το ποδόσφαιρο...
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν περιορίστηκε χθες να δει τον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία και να συγχαρεί μετά τους διεθνείς.
 Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ανέβηκε και στην σουίτα όπου...

παρακολουθούσαν τον αγώνα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, από την «φουρνιά» του Euro 2004. Μάλιστα, όπως πληροφορείται ο Neo, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναλυτική συζήτηση με τους Τσάρτα, Νταμπίζα, Φύσσα, Καραγκούνη, Μπασινά και Νικοπολίδη για όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές έδειξαν να συμμερίζονται τις κινήσεις της κυβέρνησης και τα πεπραγμένα του πρώην υπουργό, Σταύρου Κοντονή, ζητώντας από τον Γιώργο Βασιλειάδη να… προχωρήσει στο ίδιο μήκος κύματος. Επίσης, συμφώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, ως γνώστες του ποδοσφαίρου, να βοηθήσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ξεδιαλύνει τα κακώς κείμενα του ελληνικού  πρωταθλήματος.

 matrix24.gr 

Read more...

Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι αύριο κλειστοί...


Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι αύριο κλειστοί Με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αύριο Τρίτη από τις...
10.20 έως και τις 11.20 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του μετρό από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσης, αύριο από τις 12.00 το μεσημέρι κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ...


ethnos.gr

Read more...