Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ερευνες για πετρέλαια αρχίζουν οι Τούρκοι στην περιοχή γύρω από την Κύπρο


Κυβερνητικό διάταγμα που εξουσιοδοτεί την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, τέχθηκε από χθες σε ισχύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Σημερινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν αναφέρει ότι ''η ενέργεια αυτή της Αγκυρας, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κοντά στα κυπριακά παράλια, αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη καθώς πιθανότατα θα ερμηνευτεί από πολλούς ως επίδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας να προστατέψει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της στην περιοχή, όταν αντιμετωπίσει μια μονομερή κίνηση εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων σχετικά με την έρευνα για πετρέλαιο.''
Οπως προβλέπει το κυβερνητικό διάταγμα, η Αγκυρα εξουσιοδοτεί την ΤΡΑΟ να πραγματοποιήσει γεωλογικές έρευνες πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων, στη Μεσόγειο, σε τέσσερις περιοχές, δυο στην περιοχή της Αττάλειας και δυο στην περιοχή της Μούγλα, συνολικής θαλάσσιας έκτασης 2 εκατομμυρίων εκταρίων.
Η ανακοίνωση τον περασμένο μήνα εκ μέρους της Κύπρου ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.
''Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει δικαιώματα στην περιοχή. Δεν μπορείτε να το αγνοείτε αυτό. Και η Τουρκία επίσης έχει δικαιώματα και συμφέροντα εκεί. Η πρόθεσή μας να τα προστατεύσουμε είναι γνωστή σε όλους,'' είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκεργκιν.
iKypros

infognomonpolitics


Read more...

Πας για μπάνιο; Κάνε κράτηση !



θέλετε να μη χάσετε το μπάνιο σας;
Κάντε κράτηση μερικά χρόνια πριν.
Δείτε κι άλλες φωτο, από την πολυκοσμη παραλία της Κίνας, στο
http://efenpress.blogspot.com/2009/07/blog-post_15.html για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται !



Read more...

Όταν το 2009 η δεξιά εκλέγει πρόεδρο στην ΟΛΜΕ, κάτι δεν πάει καλά…


Αν λάβουμε υπόψη ότι αντισυνταγματικοί νόμοι ψηφίζονται καθημερινά, η ΚΥΠ κυβερνάει τον τόπο και η βουλή ατενίζει, τα σκάνδαλα τελειωμό δεν έχουν και η δημοκρατική αντιπολίτευση κάνει το «κοινοβουλευτικό» καθήκον της, εφησυχασμένη και αναμένοντας να «ωριμάσει» το φρούτο…
Δεν φταίει ο λαός και ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά το "καράβι" αρμενίζει σε λάθος ρότα…
Διαβάζουμε:
"Εκλέχθηκε, την Πέμπτη 16/7, σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με σχετική πλειοψηφία,
Πρόεδρος ο Δημ. Πεππές.
Αναλυτικά, ο Δημ. Πεππές (ΔΑΚΕ) έλαβε 4 ψήφους,
ο Κ. Μανιάτης (ΠΑΣΚ) 3 ψήφους,
ο Θ.Κοτσυφάκης (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) 2 ψήφους
και υπήρχαν και 2 άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια
".



Read more...

Τουρκικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα



Την άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε η προκλητική απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωφυσικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, δήλωσε ότι "η χθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας αποφάσεως η οποία είχε ληφθεί στις 30 Ιουλίου 2008 περί γεωφυσικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα Νότια και Ανατολικά του Καστελορίζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο".

Πρόσθεσε ότι οι ελληνικές θέσεις σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά.

"Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, τμήμα της περιοχής που αναφέρεται στη δημοσίευση περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα" τόνισε και συμπλήρωσε: "Ήδη ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επικοινώνησε με τους αρμοδίους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και προβαίνει σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας".

Συνεχίζεται εξάλλου η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: Την Παρασκεύη σχηματισμός οκτώ τουρκικών F16 εισήλθε στις 11:58 μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και στις 12:27 τα τέσσερα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι και εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 12:30.

nooz

Read more...

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ


Aπό το : www.euro2day.gr

Την ίδια ώρα που γινόταν η συνάντηση του προέδρου της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε δηλώσεις για νομοσχέδιο που θα φέρει διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες με την αξιοποίηση του Διαδικτύου, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Παρότι ο κ. Χατζηδάκης απέφυγε να κατονομάσει τον κ. Βγενόπουλο ή να αναφερθεί στην "Επιχείρηση Φως" που πρότεινε ο όμιλος της MIG, η "σύμπτωση" των... δηλώσεων αλλά και το περιεχόμενό τους δεν αφήνουν αμφιβολία για τον καταλυτικό ρόλο που έχει παίξει η πρόταση της MIG. Η "Επιχείρηση Φως", άλλωστε, αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες και θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του κ. Βγενόπουλου με τον κ. Παπούλια. Αναλυτικότερα, συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής. Mετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει πιο πολύ τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, περισσότερο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του Διαδικτύου. "Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες"», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δημοσιοποιούνται μέσω Διαδικτύου όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί. Ακόμα, τόνισε ότι συζητήθηκε υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για την απλοποίηση της διαδικασίας στην ίδρυση επιχειρήσεων, ώστε από 17 - 18 βήματα που χρειάζονται σήμερα να απαιτούνται μόλις 3 - 4. "Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των νέων επιχειρηματιών και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων", είπε ο κ. Χατζηδάκης. ---Βγενόπουλος: "Η κρίση φαίνεται ότι συνεχίζεται"Ημίωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, μεταδίδει το ΑΠΕ. Σε ερώτηση του κ. Παπούλια για την Ολυμπιακή, κατά την άφιξη του κ. Βγενόπουλου στο προεδρικό γραφείο, ο πρόεδρος της MIG απάντησε ότι "οι προετοιμασίες εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά". Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο για την πορεία των εργασιών στη MIG και την κρίση γενικότερα, τόνισε: "Δουλεύουν όλοι σκληρά σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Η κρίση φαίνεται ότι συνεχίζεται. Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, κυρίως από την Αμερική, που δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει κάποια αναστροφή. Δυστυχώς, όμως, αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεν θα υπάρξει άμεση επίδραση στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο".
fimotro.


Read more...

Άρνηση της ΕΡΤ για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων...


Aπό το http://syspeirosi.wordpress.com/

.
Στη χτεσινή πρόσκληση του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας του υπουργείου Εργασίας) η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν προσήλθε! Έστειλε έγγραφο με το οποίο δηλώνει την -επί 10 χρόνια- παρανομία και απιστία της κατά του δημόσιου χρήματος, αφού υποστηρίζει ότι η «ΠΟΣΠΕΡΤ στερείται της κατά νόμο αρμοδιότητα για σύναψη ΣΣΕ τέτοιου είδους»!
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση κατά των ΣΣΕ, την εκ του πονηρού σκοπού, που είναι η διάσπαση του Συνδικαλιστικού κινήματος, επιδίωξη παράκαμψης των νόμιμων ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ των εργαζομένων και την ακύρωση των κατακτήσεων τους. Έστειλε δε την παρακάτω επιστολή στη ΓΣΕΕ και στον πρόεδρο της, ζητώντας συντονισμένο αγώνα κατά...
αυτών των μεθοδεύσεων.
Δεύτερο κρούσμα μετά τους τραπεζίτες! Με πρωτοφανή τρόπο η Διοίκηση της ΕΡΤ βάλλει κατά του θεσμού των Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρανομεί αρνούμενη τη συλλογική διαπραγμάτευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ που τόσα χρόνια υπογράφει ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, πλην δημοσιογράφων.
Επικαλείται πρωτοβάθμιες οργανώσεις και με διάφορες αναφορές προσπαθεί να διασπάσει το Σ.Κ. ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του.
Η ΕΡΤ ενεργεί επιτιθέμενη στον ΟΜΕΔ (στην ουσία στρέφεται κατά των θεσμών της ελληνικής πολιτείας) και απειλώντας τους πάντες επιδιώκει να αποδυναμώσει κάθε ΘΕΣΜΟ αλλά και τα δικαιώματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Με έγγραφο της η ΕΡΤ Α.Ε. υποστηρίζει, ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητα της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία -με αυτή την καταστατική της μορφή από το 1999 – όχι μόνο έχει συνάψει Συλλογικές Συμβάσεις αλλά αναφέρεται στην πρόσφατη (2006) τροποποίηση του Γενικου Κανονισμού Προσωπικού, ως η οργάνωση με την οποία συμφωνείται η αλλαγή του!
Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν, η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να συνάψει ΣΣΕ. Διαφορετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς, στερούνται νομιμότητας οι προηγούμενες ΣΣΕ και αναδεικνύονται ποινικές ευθύνες στους νόμιμους εκπροσώπους της εργοδοτικής πλευράς για τη σύναψή τους, με αποτέλεσμα ο μεσολαβητής, Γ. Κατρούγκαλος, να διαβιβάσει το έγγραφο αυτό, στον αρμόδιο εισαγγελέα!
press-gr


Read more...

ΤΑ...ΠΑΓΙΑ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε



ΡΩΤΑΜΕ:
-Γιατί ο ΟΤΕ, αφού βλέπει ότι κατά χιλιάδες οι συνδρομητές του αποχωρούν και "στεγάζονται" σε άλλες εταιρίες ( Fortnet,Hellas on Line κ.λ.π) με κυριο αίτιο το ότι έτσι απαλάσσονται από τα "πάγια" που πληρώνουν σ΄αυτόν, δεν καταργεί τα πάγια τέλη;
-Μήπως γιατί θα μειωθούν τα 'εσοδά του; Όταν όμως φύγουν (σιγά - σιγά) όλοι οι συνδρομητές του δεν θα μειωθούν τελείως τα έσοδά του;
-Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
-Μήπως- λέμε- μήπως μειώνοντας τα έσοδά του, με αυτό το τρόπο ο ΟΤΕ , πέσει η αγοραστική του αξία και γίνει ποιό εύκολη η αγοραπωλησία του;
-Λέμε, μήπως........( μπά ,τέτοια πράγματα στην Ελλάδα...ούτε στον ΟΣΕ δεν συμβαίνουν...)

http://efenpress.blogspot.com/2009/07/blog-post_3818.html

taxalia


Read more...

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ FREE PRESS METROPOLIS


Αν αμφέβαλε κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη χώρα με λογική μικροαπατεώνα, που προσπαθεί με αρπαχτές να τη βγάλει ενώ την ίδια στιγμή με ψέματα νομίζει πως κοροϊδεύει τους πάντες, μετά το κόλπο με τους ημιυπαίθριους δεν πρέπει να έχει μείνει ούτε ένας.

Η κυβέρνηση βλέπει να ορθώνεται μπροστά της το τέρας του δημοσιονομικού ελλείμματος, με τα έξοδα να τρέχουν αχαλίνωτα και τα έσοδα να μην έρχονται από πουθενά. Και δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε και να το φορτώσει στις προηγούμενες κυβερνήσεις - άλλωστε η απογραφή δική της έμπνευση ήταν - και η Ευρωπαϊκή Ένωση τη στριμώχνει...

Οπότε, θυμίζοντας τον θρυλικό μπακαλόγατο συλλαμβάνει τα κόλπο των ημιυπαίθριων. Όλων εκείνων των επιπλέον δωματίων δηλαδή που φτιάχτηκαν με το κλείσιμο ενός ανοιχτού, στεγασμένου υπαίθριου χώρου στην οικοδομή, που έχουν προσθέσει τετραγωνικά στο σπίτι χωρίς να περιλαμβάνονται στην άδεια. Μια αυθαιρεσία που αφορά, κατ' εκτίμηση, περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα.

Λέει λοιπόν: «Να τα νομιμοποιήσω δε μπορώ, γιατί οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες, εφόσον διαπιστωθούν, σημαίνουν εφάπαξ πρόστιμο, και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης εάν δεν υπάρξει θεραπεία, δηλαδή κατεδάφιση». Οπότε αποφασίζει να εφεύρει δική της νομιμότητα, την «τακτοποίηση», αγνοώντας το σύνταγμα. Με το αζημίωτο.

Η τακτοποίηση όμως, σημαίνει ότι οι πολίτες καλούνται, οικιοθελώς, να πάνε να αναγνωρίσουν ότι παρανόμησαν. Και να πληρώσουν ένα πρόστιμο. Και αφού το κάνουν να πάρουν ένα χαρτί που θα λέει ότι τακτοποιήθηκαν, όχι όμως ότι αποκαταστάθηκε η νομιμότητα, γιατί αυτό δεν επιτρέπεται από το νόμο και το σύνταγμα, οπότε παραμένουν παράνομοι, και μάλιστα κατά δήλωσή τους πια. Πιο ευάλωτοι στις διαθέσεις της κυβέρνησης που μόλις χρειαστεί ρευστό, θα θυμηθεί και πάλι τους παράνομους και τις δηλώσεις ομολογίας τους.

Εκτός από τον μικροαπατεώνα όμως υπάρχει και το άλλο πρόσωπο της κυβέρνησης. Αυτό του εκβιαστή. Που σκέφτεται «Κουτοί δεν είναι. Αν δεν τους απειλήσω δε θα πάει κανείς να δηλώσει τίποτε, οπότε το κόλπο πάει φούντο». Ανακοινώνει λοιπόν πως θα ξεκινήσει παντού ελέγχους, και όσοι δεν συμμορφωθούν στην πολύ καλύτερη προσφορά που κάνει με την τακτοποίηση θα αναγκαστούν να πληρώσουν το νόμιμο πρόστιμο για την αυθαιρεσία και το ετήσιο κόστος διατήρησης. «Θα σου κάνω μια πρόταση που δε μπορείς να αρνηθείς» έλεγε ο Ντον Κορλεόνε στο Νονό. «Αν το κάνεις θα σε προστατέψω από την εφαρμογή του Νόμου» λέει η κυβέρνηση.

Θλιβερές σκηνές από τις τελευταίες πράξεις μιας κυβέρνησης που μίλησε για πόλεμο στους νταβατζήδες και σήμερα πια υιοθετεί τις τακτικές τους. Οι Έλληνες είναι μάλλον πολύ έξυπνοι για να πέσουν στην παγίδα. Και είναι πια αγανακτισμένοι με αυτή την κυβέρνηση και τις πρακτικές της, μεταξύ μπακαλόγατου και εκβιαστή.




Read more...

Όταν ο Γ. Προβόπουλος έδινε "κατ' εκλογή" προαγωγές στην Μ. Σωτηρίου...


...και την έκανε Διευθύντρια στην Εμπορική Τράπεζα μόλις έγινε κυβέρνηση η ΝΔ !

Από τον Σπύρο Καπαδάκο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς παρέμεινε στη θέση του και την "πλήρωσε" η διευθύντρια του Γραφείου του, η κ. Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου, για τις πολιτικές σχέσεις με τον Γ. Τρομπούκη.
Η κ. Σωτηρίου έγινε ανώτερο στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Σύμφωνα με τα έγγραφα που σας παρουσιάζω μάλιστα (κάντε κλικ επάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν), λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2004 η κ. Μαρία Κυβέλη Σωτηρίου ήταν στη λίστα με τις "προαγωγές Μεγαλόβαθμων" της Εμπορικής Τράπεζας.
Με την υπογραφή του τότε Διοικητή (και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) Γιώργου Προβόπουλου η κ. Σωτηρίου ήταν μία από τους 13 Υποδιευθυντές Β' του Λογιστικού Κλάδου που προήχθησαν "κατ' εκλογή" σε Υποδιευθυντές Α' .
Το ενδιαφέρον είναι ότι περίπου ένα χρόνο μετά, στις 22 Δεκεμβρίου 2005, η κ. Σωτηρίου πάλι με την υπογραφή του κ. Προβόπουλου προήχθη επίσης "κατ' εκλογή" σε Διευθύντρια της Τράπεζας μαζί με άλλους 17 Υποδιευθυντές Α.
Το ενδιαφέρον είναι διπλό διότι η κ. Σωτηρίου πήρε προφανώς αξιοκρατικά την προαγωγή της από τον κ. Προβόπουλο μολονότι (δικαιολογημένα και νόμιμα) δεν πήγαινε στην Τράπεζα αφού ήταν επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης στην Αμφιλοχία...


press-gr

Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!




Παιχνίδια και με τα εθνικά θέματα;









Βάζουν στο τραπέζι των συνομιλιών τον ουρανό του Αιγαίου!!!



kostasxan

Τουρκία: Κρίση με την Ελλάδα «αμέσως τώρα»!



Read more...

"Καμπάνα" από τον ΕΦΕΤ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας...


Από το http://agonistikiparemvasi.blogspot.com/

Μέχρι τώρα διαβάζαμε για τέτοια πρόστιμα σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, σούπερ-μάρκετ, αρτοποιεία, αναψυκτήρια κ.λ.π.
Τώρα άρχισαν και στα νοσοκομεία.
Διαβάζουμε λοιπόν από ανακοίνωση τουΕνιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ): Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι...
μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 133.500,00.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :
...10. Πρόστιμο € 20.000,00 στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" που βρίσκεται στη Δ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ 3 ΝΙΚΑΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού, ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου....


press-gr

Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!



Λαγός τη φτέρη κούναγε... κακό της κεφαλής του

Συστάσεις στην Τουρκία από την Κίνα



Απόρρητη ντιρεκτίβα δίνει προτεραιότητα σε Τουρκία

Τραγικά τα λάθη του Ελληνικού ΥΠΕΞ


kostasxan

Τα "μασάει" η Ντόρα για την επίσκεψη στην Άγκυρα



Read more...

Ο ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ


Ρεπορτάζ Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Ο σκληρότερος Μεγάλος Αδελφός στην Ευρώπη μιλάει πλέον ελληνικά. Η ψήφιση με διαδικασίες εξπρές του νομοσχεδίου, που χαρακτηρίζεται ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές «αστυνομοκρατικό», φέρνει την Ελλάδα να συγκρίνεται μόνο με τη Μεγάλη Βρετανία. «Για την ακρίβεια», όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, «θελήσαμε να αντιγράψουμε, αλλά μάλλον ξεπεράσαμε τους Βρετανούς». Το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο που... κατέθεσε φαίνεται πως υιοθέτησε αβασάνιστα τις συμβουλές των ειδικών της Σκότλαντ Γιαρντ, ακόμη και όταν τα στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας πιστοποιούν αυτό που δεν θέλει να δει η ελληνική πλευρά. Η αθρόα συλλογή δειγμάτων DΝΑ και η λειτουργία εκατομμυρίων καμερών στις αγγλικές πόλεις κόστισαν πολλά εκατομμύρια στερλίνες, αλλά τα αποτελέσματα που προσέφεραν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος είναι πενιχρά. Οι δείκτες εγκλήματος στη Μεγάλη Βρετανία, όπου αντιστοιχεί 1 κάμερα ασφαλείας για κάθε 14 κατοίκους και 4.500.000 πολίτες έχουν «φακελωθεί» βιολογικά, συνεχίζουν να ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. «Δισεκατομμύρια στερλίνες δαπανήθηκαν για τις κάμερες ασφαλείας, αλλά δεν σκεφτήκαμε τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία θα χρησιμοποιεί τις εικόνες και πώς θα παρουσιάζονται ενώπιον ενός δικαστηρίου. Είναι ένα πραγματικό φιάσκο», είχε παραδεχθεί δημόσια ο Μάικ Νέβιλ, υπεύθυνος του γραφείου οπτικών εικόνων, ταυτοποιήσεων και εντοπίσεων της Σκότλαντ Γιαρντ. Από τα στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας προέκυψε πως από τη χρήση των καμερών και το DΝΑ μόλις το 3% των κλοπών εξιχνιάσθηκε και μείωθηκε το κοινό έγκλημα μόλις κατά 2%. Από την ελληνική αντιγραφή της βρετανικής εμπειρίας μόνο η διαδικασία λήψης αποτυπωμάτων από τα πόδια δεν συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται ακόμη και από τον ΛΑΟΣ «ακραίο». Καρατζαφέρης: Είναι ακραίο «Η Ν.Δ. αποδεικνύεται πολύ ακραία για εμάς», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης που επισημαίνει την αντίθεση του κόμματός του στη λειτουργία των καμερών ασφαλείας χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα λαμβάνεται βιολογικό υλικό από τους Έλληνες πολίτες. «DΝΑ θα μπορεί να λαμβάνεται μόνο με εντολή εισαγγελέα και όχι αν το αποφασίσει το αστυνομικό όργανο», αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης. «Περνάμε νομοσχέδια αστυνομοκρατικά για να μειώσουμε τη διαρροή των ψηφοφόρων μας προς τον ΛΑΟΣ και στο τέλος εμφανιζόμαστε πιο ακραίοι από τους ακραίους», μουρμουρίζουν αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές που ζητούν εξορθολογισμό των μέτρων. Ερωτήματα όμως για τη χρήση του μέτρου προβάλλουν ακόμη και οι αστυνομικοί. Τα συνδικαλιστικά σωματεία θα επιδιώξουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς. «Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε όλα τα εχέγγυα για να μη βρεθεί για μια ακόμη φορά ο αστυνομικός στο στόχαστρο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Γεωργατζής. Καμία επίσης αναφορά δεν υπάρχει για το κόστος του προγράμματος. Η Μεγάλη Βρετανία μόνο για τη δημιουργία των υποδομών και την πενταετή λειτουργία πλήρωσε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η δημιουργία βάσης DΝΑ και η δυνατότητα ελέγχου της από τις αμερικανικές αρχές αποτελούν ένα από τα αιτήματα που έθεσαν οι Αμερικανοί προκειμένου να εισέλθει και η Ελλάδα στο σύστημα visa waiver, όπου δεν απαιτείται βίζα για ταξίδι στις ΗΠΑ.

fimotro.blogspot.com

Read more...

Ολα τα πρωτοσέλιδα Απογευματινών- Πρωινών-Οικονομικων, Αθλητικών, Θεσσαλονικής


17-7-2009

Κάντε κλικ στις εφημερίδες να ανοίξουν

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ

























ΠΡΩΙΝΕΣ
















ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

















ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ




























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




kafeneio

Read more...