Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Άρνηση της ΕΡΤ για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων...


Aπό το http://syspeirosi.wordpress.com/

.
Στη χτεσινή πρόσκληση του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας του υπουργείου Εργασίας) η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν προσήλθε! Έστειλε έγγραφο με το οποίο δηλώνει την -επί 10 χρόνια- παρανομία και απιστία της κατά του δημόσιου χρήματος, αφού υποστηρίζει ότι η «ΠΟΣΠΕΡΤ στερείται της κατά νόμο αρμοδιότητα για σύναψη ΣΣΕ τέτοιου είδους»!
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την ολομέτωπη επίθεση κατά των ΣΣΕ, την εκ του πονηρού σκοπού, που είναι η διάσπαση του Συνδικαλιστικού κινήματος, επιδίωξη παράκαμψης των νόμιμων ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ των εργαζομένων και την ακύρωση των κατακτήσεων τους. Έστειλε δε την παρακάτω επιστολή στη ΓΣΕΕ και στον πρόεδρο της, ζητώντας συντονισμένο αγώνα κατά...
αυτών των μεθοδεύσεων.
Δεύτερο κρούσμα μετά τους τραπεζίτες! Με πρωτοφανή τρόπο η Διοίκηση της ΕΡΤ βάλλει κατά του θεσμού των Συλλογικών διαπραγματεύσεων. Παρανομεί αρνούμενη τη συλλογική διαπραγμάτευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ που τόσα χρόνια υπογράφει ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, πλην δημοσιογράφων.
Επικαλείται πρωτοβάθμιες οργανώσεις και με διάφορες αναφορές προσπαθεί να διασπάσει το Σ.Κ. ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του.
Η ΕΡΤ ενεργεί επιτιθέμενη στον ΟΜΕΔ (στην ουσία στρέφεται κατά των θεσμών της ελληνικής πολιτείας) και απειλώντας τους πάντες επιδιώκει να αποδυναμώσει κάθε ΘΕΣΜΟ αλλά και τα δικαιώματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Με έγγραφο της η ΕΡΤ Α.Ε. υποστηρίζει, ότι δεν υφίσταται αρμοδιότητα της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία -με αυτή την καταστατική της μορφή από το 1999 – όχι μόνο έχει συνάψει Συλλογικές Συμβάσεις αλλά αναφέρεται στην πρόσφατη (2006) τροποποίηση του Γενικου Κανονισμού Προσωπικού, ως η οργάνωση με την οποία συμφωνείται η αλλαγή του!
Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν, η Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να συνάψει ΣΣΕ. Διαφορετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς, στερούνται νομιμότητας οι προηγούμενες ΣΣΕ και αναδεικνύονται ποινικές ευθύνες στους νόμιμους εκπροσώπους της εργοδοτικής πλευράς για τη σύναψή τους, με αποτέλεσμα ο μεσολαβητής, Γ. Κατρούγκαλος, να διαβιβάσει το έγγραφο αυτό, στον αρμόδιο εισαγγελέα!
press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: