Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Έμμεση παράταση για την υποβολή του Ε9...


Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί νέα προθεσμία 2-3 μηνών για διορθώσεις...

Υπό τις έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων και φοροτεχνικών για την ταλαιπωρία και τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την υποβολή του Ε9, και μετά από την...
επιστολή του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνου Κόλλια, προς το Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητούσε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του Ε9, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων φαίνεται πως θα προχωρήσει σε έμμεση παράταση της προθεσμίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Κόλλια και του διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα παράτασης της προθεσμίας, η οποία λήγει αύριο, Παρασκευή 30 Μαΐου, όμως εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται νέα προθεσμία 2-3 μηνών για διορθώσεις, ώστε όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωση Ε9, να προχωρήσουν σε διόρθωση χωρίς να επιβαρυνθούν με τις προβλεπόμενες κυρώσεις...
newsbeast.gr

Read more...

Οι 21 πλέον ανεξάρτητοι βουλευτές...


Ο Βασίλης Καπερνάρος έγινε ο 21ος βουλευτής που ανεξαρτητοποιείται. Από αυτούς οι 16 έχουν συγκροτήσει την κοινοβουλευτική ομάδα των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών», ενώ οι ...
υπόλοιποι τέσσερις παραμένουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα.

Συγκεκριμένα στους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές» έχουν ενταχθεί οι Αηδόνης Χρήστος (Δράμας), Μίμης Ανδρουλάκης (Β’ Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β’ Αθηνών), Χρυσούλα Γιαταγάνα (Α’ Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ημαθίας), Γεώργιος Κασαπίδης (Κοζάνης), Ιωάννης Κουράκος (Β’ Πειραιώς), Ανδρέας Λοβέρδος (Β’ Αθηνών), Πάρις Μουτσινάς (Μαγνησίας), Μάρκος Μπόλαρης (Σερρών), Νίκος Νικολόπουλος (Αχαΐας), Νταβρής Γεώργιος (Αχαΐας), Παραστατίδης Θεόδωρος (Κιλκίς), Νίκος Σταυρογιάννης (Φθιώτιδας), Τατσόπουλος Πέτρος (Β’ Αθηνών), Τζάκρη Θεοδώρα (Πέλλης).

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα είναι οι Νικήτας Κακλαμάνης (Α’ Αθηνών), Βύρων Πολύδωρας (Β΄ Αθηνών), Στάθης Μπούκουρας (Κορινθίας), Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (Λαρίσης). Μένει να δούμε αν ο Βασίλης Καπερνάρος θα ενταχθεί στους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές» ή θα παραμείνει απλά ανεξάρτητος βουλευτής...

Read more...

"Ναυμαχία" Γερμανίας -Ελλάδας στο ΣτΕ...


 ...για τα υποβρύχια που γέρνουν και δεν παραδόθηκαν ποτέ...

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα δοθεί η «μάχη» μεταξύ Ελλάδας και της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp MarineSystems με φόντο τα υποβρύχια που είχε παραγγείλει η χώρα και είτε δεν παραδόθηκαν είτε… έγερναν.

Η εταιρεία προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ...
απόφασης του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, να εκδώσει καταλογιστική πράξη σε βάρος των Γερμανών η οποία φθάνει στο ποσό των 115.000.000 ευρώ.

Με αυτήν την πράξη ο υπουργός ζητάει να επιστραφεί στο Δημόσιο το σύνολο του ποσού που είχε εισπράξει η γερμανική εταιρεία από το 2011 έως τα μέσα του 2011.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος, διαβίβασε την σχετική πράξη στην ΔΟΥ για είσπραξη, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητο πλουτισμό της γερμανική εταιρεία λόγο της καθυστέρησης παράδοσης των υπερσύγχρονων υποβρυχίων «κλάσης 214». Το ελληνικό Δημόσιο έχει προσφύγει, πάντως, και στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας και ζητάει να του επιδικαστεί αποζημίωση για την καθυστέρηση παράδοσης η οποία, εάν γίνει δεκτή, μπορεί να επιδικαστούν μέχρι και 6 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με την καταλογιστική πράξη:



Από το πρόγραμμα Αρχιμήδης έπρεπε να έχει παραδοθεί ήδη το υποβρύχιο Πιπίνος (12 Απριλίου 2012), το υποβρύχιο Ματρώζος (17 Φεβρουαρίου 2013) και το υποβρύχιο Κατσώνης (27 Δεκεμβρίου 2013).
Από το πρόγραμμα Ποσειδών έπρεπε να έχει γίνει η παράδοση του υποβρυχίου Ωκεανός (27 Μαΐου 2012) και τα πρόσθετα υλικά υποβρυχίου (excess materials) της σύμβασης 021Β/02.
Δεν έχει ξεκινήσει η παράδοση μέσω της εταιρείας HDW το σύνολο των επιπλέον / πρόσθετων υλικών (excess materials). Η αδυναμία αυτή του αναδόχου του έργου οφείλεται στη διαπίστωση ότι στη λίστα των υλικών της σύμβασης 021Β/02 υπάρχουν διπλοεγγραφές και ανύπαρκτα υλικά. Η υπαίτια αδυναμία εκπλήρωσης της σχετικής υποχρέωσης καθιστά την καταβολή των σχετικών ποσών αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Μετά την καταγγελία (16 Μαΐου 2011) από πλευράς της εταιρείας HDW της σύμβασης με τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ), η κατασκευή των δύο νέων υποβρυχίων του προγράμματος Ποσειδών ΙΙ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την HDW, λόγω των αποκλειστικών δικαιωμάτων σχεδιασμού των υποβρυχίων που έχει.
Η κατασκευή των δύο υποβρυχίων του προγράμματος Ποσειδών ΙΙ δεν έχει καν αρχίσει.


Αναφέρει δε πως «ως επιτακτικό δημόσιο συμφέρον νοείται η ανάγκη άμεσης διασφάλισης της απόφασης καταλογισμού μιας εξαιρετικά μεγάλης απαίτησης του Ελληνικού Δημοσίου προερχομένης από την εκτέλεση προγραμμάτων ναυπήγησης υποβρυχίων άμεσα συνδεδεμένων με ζητήματα εθνικής άμυνας έναντι του κινδύνου να καταστεί η εκτέλεση της απαίτησης αυτής αδύνατη ή ιδιαίτερα δυσχερής».

Στην αντεπίθεση οι Γερμανοί

Από την πλευρά τους, πάντως, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι η καταλογιστική πράξη είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έπρεπε να πάει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι αρμόδιο για το θέμα καταλογισμών σε ιδιώτες.

Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι παραβιάστηκε η συνταγματική επιταγή του άρθρου 20 το οποίο επιτάσσει, πριν την έκδοση οποιασδήποτε καταλογιστικής πράξης, πρέπει να καλείται ο ενδιαφερόμενος σε ακρόαση και προσθέτουν ότι ο υπουργός εφάρμοσε εσφαλμένα την νομοθεσία.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία ThyssenKrupp MarineSystems (TKMS) είχε εξαγοράσει την Howaldtswerke-Deutsche Werft – HDW με την οποία είχε υπογραφεί η αρχική συμφωνία για την κατασκευή των επίμαχων υποβρυχίων...
iefimerida.gr

Read more...

Ε. Βενιζέλος για τους διαδηλωτές ΕΡΤ: Πετάξτε τους έξω! ...


  
Στη  γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ ακούστηκαν πολλά αποκαλυπτικά, όπως η "κρυφή" συμφωνία "προέδρων" για το αγγελιόσημο. (Γράψαμεχθές για αυτό). 

Σήμερα αναρτούμε την ομιλία του Στέλιου Νικητόπουλου, εργαζομένου της ελεύθερης -αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ 3 από την οποία μαθαίνουμε όχι για τη στάση των αρμοδίων στο λουκέτο της ΕΡΤ αλλά για...
τη συμπεριφορά τους.  Όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου που μόλις είδε μπροστά του τους διαδηλωτές της ΕΡΤ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε εντολή να τους πετάξουν έξω...
Του 
Στέλιου Νικητόπουλου στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜΘ

Συνάδελφοι,
Είχα ετοιμάσει μία αμιγώς πολιτική ομιλία αλλά μάλλον, από την εξέλιξη της συνέλευσης, δεν θα αποφύγουμε την ψυχοθεραπεία. Γιατί μένουμε στα κτίρια της ΕΡΤ 3; Γιατί δεν είμαστε ευκολόσφαχτοι. Γιατί παίρνουν δύναμη από εμάς όσοι αγωνίζονται, όπως κι εμείς παίρνουμε δύναμη από αυτούς. Προσωπικά, δεν θα φύγω γιατί θα ντραπώ αυτούς που μένουν.
Στην ταινία «V for vendetta» υπάρχει μία ατάκα: «είσαι ό,τι σου κάνουν». Έχουμε υποστεί βαριά ήττα. Τώρα σηκωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε, κάνουμε μετωπική σύγκρουση με αυτούς που ασέλγησαν πάνω στη δημοκρατία και στις ζωές μας. Οι ανάγκες των καιρών επιβάλλουν Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων. Οι εμπνευστές του «μαύρου» είναι αδίστακτοι, εκτελούν εντολές, υπογράφουν με την τρόικα ό,τι τους δώσουν. Οι βιαστές είναι ενωμένοι. Τα θύματα δεν μπορεί να είναι διαιρεμένα. Ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε κι όχι να μπούμε στην αρένα τους πειθαρχημένα και δήθεν ενωτικά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την κυβέρνηση του «μαύρου». Μπορούμε να περιμένουμε μόνο από τον αγώνα μας.
Ελευθερία του λόγου-εργασιακές σχέσεις: και τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν δεν είμαστε όρθιοι και αξιοπρεπείς πώς θα υπηρετήσουμε την ενημέρωση, πώς θα υπηρετήσουμε τη δημοκρατία; Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων τώρα! Επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα! Και σε όλη την περιφέρεια. Με όλους τους εργαζομένους. Τίποτα λιγότερο!
Απέναντί μας έχουμε τον Σαμαρά που είπε: «στην ΕΡΤ ήταν κυρίως αριστεροί». Ομολογία δηλαδή πολιτικής δίωξης. Ποιος δημοκράτης δεξιός, αριστερός ή κεντρώος μπορεί να το δεχτεί αυτό; Σε ποια εποχή ζούμε;
Απέναντί μας έχουμε τον Βενιζέλο, που μιλούσε σ’αυτόν εδώ τον χώρο πριν από λίγο καιρό κι εμάς, λίγο πιο μακριά, με το πανό μας που γράφει: «όλοι μαζί να φύγει το μαύρο», μάς είχαν μπλοκάρει τα ΜΑΤ και ακούσαμε τον επικεφαλής τους να λέει: «πλαισιώστε τους και πετάξτε τους έξω από την Έκθεση». Ο Καψής είναι το σαμάρι. Ήταν το εκτελεστικό όργανο.

Διαβαστε ολόκληρη την ομιλία του  Στέλιου Νικητόπουλου, ΕΔΩ...

Read more...

Ανοίγει το ασφαλιστικό. Οι συγχωνεύσεις ταμείων και οι ατομικοί λογαριασμοί "κρύβουν" περικοπές στις συντάξεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό
Η επόμενη «μέρα» για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, περιλαμβάνει αλλαγές που θα επηρεάσουν χιλιάδες πολίτες, χωρίς όμως αυτές να έχουν ακόμα καθοριστεί πλήρως.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr η τρόικα, έχει δώσει σαφείς εντολές προς το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε οι αλλαγές να εστιαστούν στον πολυκερματισμό των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο μέλλον, με ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες μειώσεις ειδικά στις επικουρικές συντάξεις.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας έχουν ζητήσει άμεσα να μειωθούν τα ταμεία και να εφαρμοστεί ο ατομικός λογαριασμός ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους. Η συγχώνευση των ταμείων θα γίνει με εφαρμογή ενιαίων παροχών, κάτι που κρύβει νέες περικοπές στις συντάξεις.
Στο πλαίσιο αυτό έχει ζητηθεί να υπάρξουν προτάσεις που θα κατατεθούν στη μίνι - διαπραγμάτευση του Ιουλίου, αλλά και συγκεκριμένες αναλογιστικές μελέτες, για το βασικό σκέλος της διαπραγμάτευσης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Από τις μελέτες αυτές, θα οριοθετηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, έως το τέλος του έτους.
Ειδικότερα οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο υπουργείο Εργασίας είναι οι εξής:
*Περιορίζεται ο αριθμός των ταμείων. Στόχος είναι να δημιουργηθούν τρία ταμεία σε ένα φορέα , τα οποία θα καλύπτουν κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ
*Οι βασικές συνταξιοδοτικές παροχές θα έχουν περιορισμένη συμμετοχή του κράτους. Θα υπάρχει η κρατική σύνταξη, αλλά τα όποια επιπλέον ποσά θα προκύπτουν από την υπάρξει ατομικών μεριδίων ασφάλισης.
*Θα υπάρξουν ατομικοί λογαριασμοί, με στόχο ο κάθε ασφαλισμένος να εισπράττει στο τέλος του εργασιακού του βίου, το ακριβές ποσό των εισφορών που έχει καταβάλλει και μόνο.
*Η συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης αυξάνεται, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένας επιπλέον «πυλώνας» στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος.
*Παρεμβάσεις στις συντάξεις με βάση τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Το μέτρο αφορά σε πρώτη φάση τις επικουρικές συντάξεις.
Ουσιαστικά θα προκύψει ένας νέος τρόπος υπολογισμού κύριας και επικουρικής σύνταξης καθώς το ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει κεφαλαιοποιητικό, με ατομικούς λογαριασμούς για κάθε ασφαλισμένο, από αναδιανεμητικό που ήταν έως τώρα.
Η συμμετοχή του κράτους θα περιοριστεί στα όρια μιας κρατικής σύνταξης. Θα δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης των επαγγελματικών ταμείων και του ρόλου τους, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύνδεση με την ιδιωτική ασφάλιση. Θα υπάρξει και η ξεχωριστή ενεργοποίηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για όσους επιθυμούν επιπλέον παροχές, πέραν εκείνων που προσφέρει το δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.
http://news247.gr/

Read more...

Η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαλυθεί αν αποχωρήσει ο Κουβελης...






Τι είπε ο Λυκούδης στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1...
Ο Φώτης Κουβέλης έχει υποβάλει την παραίτησή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, δεν έχει παραιτηθεί και την απόφαση θα λάβει το όργανο (η ΚΟ), δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης

Εξέφρασε την ελπίδα η παραίτηση να μην γίνει δεκτή , ενώ...
ξεκαθάρισε ότι στόχος του δεν είναι η προεδρία στη ΔΗΜΑΡ.

Σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ πρέπει να δει τι έφταιξε και υπέστη αυτή την οδυνηρή ήττα, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κόμματα διαλύονται όταν υπάρχουν απόλυτες ανατροπές και όχι όταν αποχωρεί ο πρόεδρος.

Σε ότι αφορά τις φήμες για υποψηφιότητα Κουβέλη στην προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε πως ο Φώτης Κουβέλης έχει πει επανειλημμένα πως δεν είναι στις προθέσεις του.

Εμφανίστηκε ανοιχτός σε μια συζήτηση με την ΕΛΙΑ ή το Ποτάμι λέγοντας πως η πολιτική της απομόνωσης και των αποστάσεων πληρώθηκε από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ απέκλεισε διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία προγραμματική επαφή (ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ)...

Read more...

«Καμπάνες» για το σκάνδαλο με το δομημένο ομόλογο...


diki-dikastirio
Συνέχεια στο σκάνδαλο για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, το οποίο υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία, δόθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που έκρινε ένοχους 12 από τους...
13 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη, και τη διευθύντρια του Ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνο Χρηστίδη.

Επίσης, τους εκπρoσώπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Γιώργο Αποστολίδη και Θεόδωρο Πρινιωτάκη (ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει φύγει από τη ζωή), τον υπεύθυνο της ΝΑΜ, Γιώργο Παπαμαρκάκη, τα στελέχη της J.P. Morgan, Χ. Αδαμόπουλο και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και το στέλεχος της Hyppovereinsbank, Ν. Μπούγο.

Οι παραπάνω κατηγορούνται κατά περίσταση για τα αδικήματα απάτης από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγής και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία.



efsyn.gr

Read more...

Το υπ. Παιδείας διαψεύδει τις 1.600 συγχωνεύσεις...


Διαψεύδει το υπ. Παιδείας τις 1.600 συγχωνεύσεις 
Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 1.600 συγχωνεύσεις τονίζοντας ότι τα στοιχεία δεν συνηγορούν σε αυτόν τον αριθμό καθώς...
φέτος καταργούνται μόλις 45 δημοτικά και νηπιαγωγεία αριθμός κατά πολύ μικρότερος από τα 118 του προηγούμενου έτους.

Το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι πίσω από τα δημοσιεύματα για τις 1.600 συγχωνεύσεις υπάρχουν προφανείς σκοπιμότητες και επισημαίνει ότι βασικοί στόχοι του εγχειρήματος των τελευταίων ετών είναι ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων, η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη για την απόφαση σχετικά με τις μεταβολές των σχολικών μονάδων είναι τα δημογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής (ρυθμός μείωσης των μαθητών), η χιλιομετρική απόσταση που καλείται να διανύσει κάθε μαθητής σε συνδυασμό με το γεωγραφικό ανάγλυφο καθώς και οι κτηριακές υποδομές (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός κ.α.) στο σχολείο μετακίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξαιρούνται από τις συνενώσεις τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των απομονωμένων και απομακρυσμένων ορεινών και νησιώτικων περιοχών της χώρας, στις οποίες οι αποστάσεις, οι καιρικές και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δεν διασφαλίζουν τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών.

Συγκεκριμένα, για το σχολικό έτος 2014-2015, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται 5 Δημοτικά Σχολεία και 12 Νηπιαγωγεία, τα οποία βρίσκονται, σε αρκετές περιπτώσεις, σε απομακρυσμένες, νησιωτικές ή ορεινές και δύσβατες, με δύσκολες καιρικές συνθήκες περιοχές της Ελλάδας, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των κατοίκων των περιοχών αυτών, όταν οι αντίστοιχες ιδρύσεις κατά το προηγούμενο σχολικό έτος ήταν 3 Δημοτικά Σχολεία και 2 Νηπιαγωγεία.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται, μεταξύ άλλων, 4 ημερήσια ΕΠΑΛ και 10 εσπερινά ΕΠΑΛ εξυπηρετώντας εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές τοπικές ανάγκες για επαγγελματική εξειδίκευση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι προάγονται 103 Δημοτικά Σχολεία και 67 Νηπιαγωγεία λαμβάνοντας υπόψη τις κτιριακές υποδομές και τον αυξημένο αριθμό των φοιτούντων μαθητών, όταν την προηγούμενη σχολική χρονιά έγιναν μόλις δύο προαγωγές δημοτικών σχολείων.

Το υπουργείο δεν παραλείπει να αναφέρει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των συγχωνεύσεων, οι σχολικές μονάδες που συνενώνονται είναι συστεγαζόμενες, ενώ σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφορούν σε σχολικές μονάδες μεγάλων αστικών κέντρων και η συγχώνευση στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία και διοικητική οργάνωση τους.
newsbeast.gr

Read more...

Κουβέλης: Αν έχω κάνει λάθος να κάνουν δεκτή την παραίτησή μου...


 
«Εάν η Κεντρική Επιτροπή θεωρεί ότι έχω κάνει τόσα λάθη να κάνουν αποδεκτή την παραίτησή μου» είπε ο Φωτης Κουβέλης μιλώντας στον REAL FM και το Νίκο Χατζηνικολάου μετά την απόφασή του να θέσει την παραίτησή του στην κρίση των οργάνων.
«Και οι νίκες και οι ήττες έχουν...
πατέρες» συμπλήρωσε και άφησε αιχμές λέγοντας πως «τα φίλια πυρά είναι πιο έντονα από εκείνα που έρχονται έξω από το κόμμα. Αισθάνομαι "στρατιώτης" και από αυτή τη θέση αναζητώ  τη συλλογικότητα».
Απαντώντας στα σενάρια περί «αναβάπτισης» του ιδίου -καθώς η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής συμπαρατάσσεται με τις απόψεις της ηγεσίας- τόνισε πως «θα μπορούσα να μην υποβάλλω την παραίτησή μου. Κανείς δεν το ήθελε. Ούτε η "μειοψηφία". Ο καθένας όμως έχει την πολιτική του αισθητική, τον πολιτικό του πολιτισμό» είπε ο   Κουβέλης και πρόσθεσε ότι επιδιώκει να εκφράσει την κομματική εντιμότητα.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο ίδιος ανέφερε πως δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη για τη ΔΗΜΑΡ στις Εθνικές εκλογές, όταν αυτές προκηρυχθούν. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν λάθη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν προσδιόρισε με σαφήνεια η ΔΗΜΑΡ το τι ήθελε να κάνει από το χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης».
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να χωρίσει τίποτα και επανέλαβε πως η υπόθεση της ΕΡΤ ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», για την έξοδό του από την κυβέρνηση...


Read more...

Πάτρα: Στους 22 οι τραυματίες..


ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Το σημείο του ατυχήματος με το λεωφορείο 
BINTEO...
Στους 22 έχουν ανέλθει οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά την ανατροπή του υπεραστικού λεωφορείου με 30 επιβάτες.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την αρχική διακομιδή των τεσσάρων τραυματισμένων επιβατών στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, άλλοι 18 επιβάτες, στους οποίους προηγουμένως είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο τόπο του ατυχήματος, από τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως σοβαρό ενδεχόμενο, να έσκασε ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα το όχημα βγει εκτός δρόμου και μέσω του πρανές να σύρθηκε μέχρι τον παράδρομο της περιμετρικής, στο ύψος της Οβρυάς.

Read more...

Παραιτείται ο Γ. Κωστόπουλος από την Alpha Bank...



Τέλος εποχής για την Alpha Bank σηματοδοτεί η απόφαση του εκτελεστικού προέδρου του ομίλου κ. Γιάννη Κωστόπουλου να παραιτηθεί.

Όπως έγινε γνωστό από...
την τράπεζα, στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου ο κ. Κωστόπουλος θα παραιτηθεί και τη θέση του θα αναλάβει ο καθηγητής Βασίλης Ράπανος.

Δεν αναμένονται άλλες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της Alpha Bank.

kathimerini.gr

Read more...

Πανελλαδικές: Το θέμα που "έπεσε" στην έκθεση στα ΕΠΑΛ...


 Πανελλαδικές-Το θέμα που έπεσε στην έκθεση στα ΕΠΑΛ

Στο φλέγον ζήτημα της ενδοσχολικής βίας κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α'), που διαγωνίστηκαν σήμερα στο μάθημα της έκθεσης, στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από...
τους υποψήφιους ζητήθηκε να αναφέρουν μορφές ενδοσχολικής βίας και να προτείνουν τρόπους για την αντιμετώπισή τους.

Τα περίπου 80.000 «πρωτάκια» του Λυκείου, εξάλλου, για πρώτη φορά, απάντησαν σε ερωτήματα που έχουν επιλεγεί με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων. Ο βαθμός που θα αποσπάσουν στο τέλος των εξετάσεών τους θα συνυπολογιστεί σε μικρό ποσοστό στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την Τράπεζα Θεμάτων αντλήθηκε το 50% των ερωτημάτων, ενώ όλα τα θέματα είναι διαθέσιμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην ιστοσελίδα http://exams-repo.cti.gr.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, η Τράπεζα θα έχει εμπλουτιστεί το Σεπτέμβριο με νέα θέματα, ενώ, την ίδια περίοδο, θα δημοσιοποιηθούν τα θέματα της Β' Λυκείου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα γενικά λύκεια και τα επαγγελματικά της β΄ομάδας επιστρέφουν αύριο, Παρασκευή, στα θρανία για να διαγωνισθούν, ανάλογα με την κατεύθυνση, στα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

Read more...

Τροπολογία για ευνοϊκή μεταχείριση εταιρίας πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού...



Από την τροπολογία, που πέρασε σε νομοσχέδιο για την παιδική πορνογραφία, και αφορούσε τα καταδιωκτικά μέτρα κατά υπευθύνων όλων των ναυπηγικών επιχειρήσεων (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α.) σχετικά με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιρέθηκαν τα...
Ναυπηγία Σύρου. Προτάθηκε, όμως, λύση με ευνοϊκή μεταχείριση. Σύμφωνα με το capital.gr, τα Ναυπηγία Σύρου οφείλουν συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ, και ανήκουν στον Νίκο Ταβουλάρη, πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά - ήταν διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης.

Η τροπολογία, όσον αφορά το Νεώριο Σύρου, θα βάλει φρένο στις κατασχέσεις των χρημάτων που μπαίνουν στο ταμείο της εταιρείας από το ΙΚΑ και άλλους φορείς του δημοσίου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει, και θα διευκολύνει την αποπληρωμή σημαντικού μέρους των οφειλών σε τουλάχιστον 400 εργαζόμενους του ναυπηγείου Σύρου που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμεναν απλήρωτοι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Read more...

«ΕΔΕ» στα Ανώγεια για τη μία ψήφο στη X.Α. ...


psifodeltio-xrisi-augi
Η «ΕΔΕ» που έγινε στα Ανώγεια κατέληξε στον εντοπισμό του ψηφοφόρου της χρυσαυγίτικης ψήφου της ντροπής. Ηταν ετεροδημότης και μάλιστα ψήφισε επιδεικτικά.
Ήδη όμως είχε...
αναρτηθεί στο εναλλακτικό Διαδίκτυο το προφίλ του ψηφοφόρου. Είναι αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ., της υπηρεσίας που -ως γνωστόν – δεν έχει χρυσαυγίτικα παρακλάδια, αλλά απλά ψήφισε κατά 50% Χρυσή Αυγή.
Δύο ενδεχόμενα απομένουν για να μην «κηλιδώνονται» οι ένστολοι. Είτε να διασπαρούν σε πολλά εκλογικά τμήματα ώστε να είναι «αόρατη» η ψήφος τους είτε να καθαρίσουν τον κλάδο τους από τους οπαδούς των ναζιστών, των μπράβων και των νονών της νύχτας. Ας μην προβλέψουμε τι θα γίνει στο τέλος γιατί θα φανούμε προκατειλημμένοι!

efsyn.gr

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς καταργεί τις πανελλήνιες, με ελεύθερη πρόσβαση στα ιδρύματα

Ο τομέας παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι θα καταργήσει το νόμο Αρβανιτόπουλου, περί "Νέο λύκειο". Σε ποιες θα προχωρήσει στην Παιδεία
Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά προχωρά σε προγραμματικές δηλώσεις  με την προοπτική μια κυβέρνηση της Αριστεράς ξεκινώντας από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο τομέας παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι θα καταργήσει το νόμο Αρβανιτόπουλου, περί "Νέο λύκειο", αλλά και τις πανελλήνιες επιτρέποντας ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οποία αξιολόγηση θα γίνεται εντός των ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖ μια "αυριανή κυβένρηση της Αριστεράς":
-Θα καταργήσει το νόμο περί «νέου λυκείου» και θα  αποδεσμεύσει άμεσα τις εξετάσεις  για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα θα επανεξετάσει  το ατελείωτο πλέγμα εξετάσεων και θα το αντικαταστήσει με ένα διαρκή πολύπλευρο έλεγχο των γνώσεων των μαθητών που δεν θα διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δεν θα δημιουργεί στους μαθητές και στις μαθήτριες το αίσθημα της απόρριψης και της αποτυχίας.
-Θα ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους εκπαιδευόμενους, όλη την ελληνική κοινωνία για την ανασυγκρότηση της δημόσιας παιδείας που επιβάλλεται.Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να διασφαλίσει το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, γι' αυτό προτείνει:
-12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους  και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
-Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και  μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,
-Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-Ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την καθιέρωση τράπεζας θεμάτων:
"Η ηγεσία του Υπ Παιδείας έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές διαθέτει  1.570.000 ευρώ  για τη δημιουργία της τράπεζας θεμάτων, ενώ με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να προσλάβει  πάνω από 1.000 αναπληρωτές, με τους οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών κενών των σχολείων. "
http://news247.gr/

Read more...

''OYTE ANAΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ''...


Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου βάζοντας φρένο στην σχετική συζήτηση που άνοιξε από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλου...
Συνεργάτες του πρωθυπουργού βάζουν τέλος και στα σενάρια ανασχηματισμού που άρχισαν να κυκλοφοροούν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία από την επομένη των ευρωεκλογών λέγοντας: «Ανασχηματισμοί γίνονται και θα γίνονται αλλά δεν είναι της παρούσης». Προσθέτουν ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει η Προεδρία και ότι υπάρχουν ακόμη θέματα όπως τα αγροτικά και η μετανάστευση που δεν μπορεί να τα χειριστούν νέοι υπουργοί που δεν θα προλάβουν να ενημερωθούν. Οι σχετικές φήμες πάντως που φούντωσαν μετά τις διαρροές του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τον σάκκο του μποξ»  δεν προήλθαν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα ήθελε ο κ. Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην προχωρήσει σε «βεβιασμένες» κινήσεις υπό την πίεση των πρώτων εντυπώσεων καθώς θεωρεί ότι «η κυβέρνηση άντεξε και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής και πρόωρων εκλογών». Το κυβερνητικό επιτελείο που είχε εγκύψει στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λέει ότι «είναι πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το ότι έχασε 150.000 ψήφους από το 2012. Επίσης ένα 19% των ψηφοφόρων άλλαξε τις προτιμήσεις του, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε ένα ποσοστό από αυτούς αλλά ταυτόχρονα έχασε από τους ψηφοφόρους του 2012, που σημαίνει ότι η πολιτική του δεν τους ικανοποιεί».

Αποδίδουν «την σπουδή του κ. Τσίπρα να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αντιμετωπίσει ενδεχομένως κριτική από το εσωτερικό του κόμματός του» και προσθέτουν ότι «τέτοιες κινήσεις είναι αντισυνταγματικές και επικίνδυνες». Για το θέμα του εκλογικού νόμου λένε: «Εμείς δεν θα παίξουμε με την σταθερότητα της χώρας. Όποτε γίνουν εκλογές αν ο ελληνικός λαός επιλέξει τον Τσίπρα ας φτιάξει κυβέρνηση κι ας κυβερνήσει, δεν θα δημιουργήσουμε εμείς συνθήκες για να παζαρεύει συμμετοχή στην κυβέρνηση ο οποιοσδήποτε. Άλλωστε πάλι πρώτο κόμμα θα είμαστε όπως μας έδειχναν και οι δημοσκοπήσεις την ίδια ώρα που έδιναν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στον σχεδιασμό του δίνοντας ξανά προτεραιότητα στην οικονομία. Μέσα από την μελέτη των αποτελεσμάτων προέκυψαν συμπεράσματα που θα κατευθύνουν επιμέρους διορθωτικές κινήσεις χωρίς όμως να αμφισβητείται η βασική πορεία. Αλλαγές στην οικονομική πολιτική άλλωστε θα προκαλούσε ρήξη στις σχέσεις με τους ευρωπαίους εταίρους και θα διακινδύνευε την διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του χρέους που είναι ο επόμενος μεγάλος εθνικός στόχος.  Λένε πχ ότι πέρα από την αναμενόμενη πτώση στα αστικά κέντρα είχαν μεγαλύτερη από ότι περιμένανε στην περιφέρεια λόγω της δυσαρέσκειας του αγροτικού κόσμου. Στον τομέα αυτό θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να πνέει μένεα εναντίον του κ. Χάρη Θεοχάρη για αστοχίες της φορολογικής πολιτικής. «Δεν μπορείς κάποιον υψηλών εισοδημάτων φοροφυγά να τον αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους που λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν περιέλθει σε ένδεια και έχουν απωλέσει την φοροδοτικής του ικανότητα», λένε χαρακτηριστικά. Επιμένουν δε ότι οι μέρες του είναι μετρημένες και ότι αυτό θα συνδυαστεί με βελτιώσεις στην φορολογική πολιτική χωρίς να κινδυνεύει η είσπραξη εσόδων.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αντέχει, άλλωστε σε δύο εβδομάδες αρχίζει το μουντιάλ και μετά οι καλοκαιρινές διακοπές. Τις πολιτικές κίνήσεις θέλει να τις κρατήσει για αργότερα στην προοπτική της διαμόρφωσης «προεδρικής πλειοψηφίας» με την οποία σκοπεύει να ξεπεράσει τον σκόπελο της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει μία σειρά δύσκολα νομοσχέδια να φέρει στην Βουλή. Στο πεδίο αυτό λένε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει 154 ψήφους -με τους κ.κ. Λοβέρδο και Αηδόνη-και υπάρχουν και ορισμένοι από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών. Φυσικά και θέλει να διευρύνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά όπως έλεγε συνεργάτης του: «Εμείς δεν θα παρέμβουμε στις διεργασίες που γίνονται σε άλλα κόμματα για να πάρουμε βουλευτές. Αν κάποιοι από αυτούς θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση είναι ευπρόσδεκτοι».

Συμπερασματικά το κυβερνητικό επιτελείο έχει έλθει σε επαφή με βουλευτές από την ΔΗΜΑΡ και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά θα αφήσουν τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν στα δύο κόμματα πριν κάνουν οποιαδήποτε κίνηση. Πάντως το κυβερνητικό επιτελείο διαψεύδει επίσης ότι είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο. «Άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα εσωκοματικής αναταραχής», λένε.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/05/oyte-ana.html

Read more...

Οικονόμου:Eγώ δεν θα συμμετάσχω στη διαδικασία...


...αν δεν είναι οριστική η παραίτηση Κουβέλη (ΒΙΝΤΕΟ)...

"Ζήτησα από την πρώτη στιγμή να διευκολύνει τις εξελίξεις με την έννοια πρέπει να οδηγηθούμε σε νέο ξεκίνημα της ΔΗΜΑΡ" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου στον ALPHA, κάνοντας λόγο για...
συντριβή άνευ προηγούμενου.

 "Υπάρχουν ευθύνες για αυτή την συντριβή" τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας μεταξύ άλλων για λάθος πορεία της ΔΗΜΑΡ τον τελευταίο χρόνο, συγκεχυμένο μήνυμα και θολό στίγμα.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα που σημαίνει, όπως, "συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς μαζί με την Ελιά, το ποτάμι, τις κινήσεις που υπάρχουν στην κεντροαριστερά, τις προσωπικότητες και της ΔΗΜΑΡ"

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο Σπύρος Λυκούδης να αντικαταστήσει τον Φώτη Κουβέλη είπε:

"Ο Σπύρος Λυκούδης είναι πολύ σοβαρό πρόσωπο για να είναι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όμως πέρα από τα πρόσωπα, η αξία και η μεγάλη σημασία είναι τι πρόγραμμα και τι πορεία θα ακολουθήσουμε. Εάν είναι να ξαναγίνει μια πορεία που είχαμε τον τελευταίο χρόνο, είμαστε στο 1% θα πάμε 0,1%."

"Αν δεν είναι οριστική η παραίτηση και έχουμε άλλου τύπου φαινόμενα, δηλαδή ωσαννά από κάτω και επανατοποθέτηση του ηγέτη ως παράκληση να μην φύγει,  εγώ δεν θέλω να συμμετάσχω σε μια τέτοια διαδικασία. Τη θεωρώ πολύ άσχημη εικόνα για τον κόσμο, θα χάσουμε και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας" υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

"Πιστεύω ότι θα έχουμε οριστική παραίτηση. Οτιδήποτε άλλο θα υποτιμήσει και τα πρόσωπα και την πολιτική πορεία ενός κόμματος" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τι θα πράξει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είπε ότι δεν έχει σκεφτεί.Δείτε το βίντεο...

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ -ΔΗΜΑΡ από Enikos_gr
enikos.gr

Read more...

Συγκλονίζει η κατάθεση του γιατρού...


...για την επίθεση στον 17χρονο...

Για χτύπημα που μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο του 17χρονου μαθητή ο οποίος δέχθηκε επίθεση έξω από το σχολείο του στο...
Παλαιό Φάληρο τον Ιανουάριο του 2013 από τον φερόμενο ως μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Αποστολόπουλο, έκανε λόγο ο γιατρός Ιωάννης Γέμος.

Ο διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Π.Φαλήρου που χειρούργησε το θύμα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού όπου συνεχίζεται η δίκη, την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 17 χρονος όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Τον είδα στο φορείο. Ήταν αιμόφυρτος και πανικόβλητος. Η μισή μύτη του είχε αποσπαστεί λόγω του τραύματος. Έφτανε μέχρι το οστό της κάτω γνάθου. Είχε κοπεί το διάφραγμα. Όμως δεν ήταν σοβαρό. Δεν ήταν επικίνδυνο για την ζωή του. Ήταν τραύμα που αντιμετωπίζεται. Το πιο σοβαρό ήταν στην υπογνάθια χώρα. Είχε κοπεί το δέρμα στην υποτραχηλιακή χώρα. Ήταν σε μήκος περίπου 6 εκατοστά και σε βάθος 3-4. Είχε κατεύθυνση προς το καρωτιδικό τρίγωνο. Με ανησύχησε.

Αιμορραγούσε. Όλα τα τραύματα του τραχήλου είναι επικίνδυνα για την ζωή. Είχε φορά κωνοειδή, 1 εκατοστό από την καρωτίδα μπορεί και λιγότερο.Πιστεύω ότι το τραύμα της μύτης ήταν χειρουργικό. Έγινε με μαχαίρι. Αν ήταν με γυαλί (σ.σ. όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση) δεν θα είχε αυτή την μορφή και θα άφηνε ρινίσματα.
Για το τραύμα στο λαιμό ο κ.Γέμος σημείωσε πως «θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής.

Αν υπήρχε κάκωση της τραχείας δεν θα προλάβαινε. Ήταν σε μια περιοχή γενικά επικίνδυνη. Ήταν "τυφλό" χτύπημα που θα προκαλούσε θάνατο αν ήταν πιο βαθύ. Η περιοχή έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι μαζί με τον θώρακα ζωτικής σημασίας. Οποιοδήποτε χτύπημα σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε δυνάμει να οδηγήσει στον θάνατο. Μόνο αν ο θύτης είχε γνώσεις ανατομίας θα μπορούσε να ελέγξει το χτύπημα. Πιστεύω ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι δεν υπάρχει σημάδι από τον τραυματισμό ο γιατρός διευκρίνισε πως δεν έχει γιατί τα τραύματα από μαχαίρι επουλώνονται καλύτερα.

Η υπεράσπιση επιχείρησε να αμφισβητήσει τις φωτογραφίες του θύματος που τραβήχτηκαν αμέσως μετά την επίθεση λέγοντας ότι είναι προϊόν φωτομοντάζ. Ωστόσο στη συνέχεια έκανε κανονικά χρήση τους αφού και ο γιατρός τις αναγνώρισε ως γνήσιες που απεικονίζουν την πραγματικότητα.

Διαφορετική εικόνα της κατάστασης του μαθητή επιχείρησε να δώσει ο ιδιώτης ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος κλήθηκε από την υπεράσπιση.

Μάλιστα τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της έδρας. «Το συγκεκριμένο τραύμα (στο λαιμό) είναι αβαθές γιατί αφορούσε επιπόλαιους τραυματισμούς μαλακών μορίων. Είναι αδιανόητο επιστημονικά αυτό που είπε ο γιατρός για το βάθος του τραύματος. Είναι αντιεπιστημονικοί οι ισχυρισμοί του. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Το τραύμα ήταν επιφανειακό.

Πρόεδρος: Μου κάνει εντύπωση η βεβαιότητά σας όταν δεν έχετε δει τον παθόντα. Εγώ δεν θα μιλούσα με τέτοια ζέση. Εσείς έχετε δει μόνο ένα έγγραφο!

Μάρτυρας: Θέλω να είμαι απόλυτος και σαφής. Δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση. Δεν εισήλθε σε βάθος το μαχαίρι. Το τραύμα ήταν αβαθές και όχι πάνω από 1 εκατοστό».

Ο ιατροδικαστής μάλιστα υποστήριξε πως ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση καθώς δεν ήταν θανατηφόρα τα τραύματα, παρόλο που ο μαθητής δέχτηκε τρεις μαχαιριές στο πρόσωπο…

Στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο που διέταξε το δικαστήριο ο γιατρός επανέλαβε ότι το τραύμα απείχε 1 εκατοστό από την καρωτίδα και ότι πρόκειται για ευπαθή περιοχή ενώ ο ιατροδικαστής επικαλέστηκε ανατομικούς άτλαντες(!)...
real.gr

Read more...

Ανασχηματισμός προ των πυλών...



Ποια ονοματα ακούγονται...
Σε συμφωνία για σαρωτικό ανασχηματισμό φέρονται να κατέληξαν οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος - Στην συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου οι τελικές αποφάσεις
Σύμφωνα με...
το "Έθνος", ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - τουλάχιστον στο επίπεδο των προσώπων, ενώ η iefimerida κάνει λόγο για σαρωτικές αλλαγές, καθώς «δεν αποκλείεται να βρεθούν εκτός σχήματος προβεβλημένα στελέχη (Γεωργιάδης, Παναγιωτόπουλος, Αθανασίου, Βρούτσης), να μετακινηθούν άλλα (Δένδιας, Χατζηδάκης αν παραμείνει) αλλά και να αξιοποιηθούν οι γαλάζιοι που έδωσαν ανεπιτυχώς τη μάχη στην αυτοδιοίκηση (Σπηλιωτόπουλος, Καλαφάτης, Κουμουτσάκος) αλλά και στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Μόσιαλος)».

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι εάν ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρήσει τη θέση του θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευ.Βενιζέλο. Σύμφωνα με την iefimerida, εξετάζεται και η συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο του Χρ. Λαζαρίδη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα θα είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.
Στο υπουργείο Απασχόλης αναμένεται να τοποθετηθεί ή ο Γιώργος Κουτρουμάνης ή ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με το Έθνος, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιθανότατα θα παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε άλλη θέση θα τοποθετηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.
Αλλαγές αναμένονται και στο υπουργείο Υγείας: Ο Αδ.Γεωργιάδης ενδεχομένως θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, αφού στελέχη της ΝΔ τού καταλογίζουν ότι με την πολιτική του απομάκρυνε το πιο συμπαγές κλαδικό σώμα της ΝΔ, αυτό των γιατρών.

Ο ίδιος εμφανίζεται να επιθυμεί να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και μάλιστα στο Πολιτισμού.
Επίσης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αποχωρήσει ο Θ.Τσαυτάρης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο Γιάννης Μιχελάκης παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εμφανίζεται να διεκδικεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Τέλος, βέβαιη θεωρείται η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα του Μ.Βορίδη, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα αξιοποιηθούν οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης και Γιώργος Κουμουτσάκος ως ανταπόδοση για το ρίσκο που ανέλαβαν με τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

(Πηγές: Έθνος, iefimerida)

thepressproject.gr

Read more...

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος...



Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα προταθεί από πολλούς βουλευτές να αναλάβει την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, ο...
Σπύρος Λυκούδης. Ολο το προηγούμενο διάστημα ήταν ο μόνος που δεν έκανε προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη και δεν απαίτησε την παραίτηση του.
Ο Λυκούδης έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της Ενιαίας Αριστεράς και ήταν ο πρώτος που είχε διαφωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη.
Η απόφαση για την ημερομηνία διοργάνωσης Συνεδρίου θα αποφασιστεί στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Συνεδρίασης της ΔΗΜΑΡ.

Ισως να είναι πάλι υποψήφιος ο Κουβέλης

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φώτης Κουβέλης δεν παραιτήθηκε για να αποχωρήσει από την πολιτική και δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Ολα θα εξαρτηθούν από τις κομματικές ισορροπίες και την βούληση της βάσης της ΔΗΜΑΡ. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και έλεγε σε συνεργάτες του που τον ρωτούσαν σχετικά «θα το σκεφτώ».

πηγή iefimerida.gr

Read more...

Παραιτήθηκε ο Κουβέλης...


Τώρα: Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ
Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης.
«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις ...
δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουβέλης και προσθέτει:
«Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας».
«Τα  αποτελέσματα  των εκλογών  για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως  έχω χρέος, να υποβάλω στην  Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο  του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες. Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις», καταλήγει ο Φώτης Κουβέλης.

Read more...

Μισθός 4.750 ευρώ για την πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ...


nerit -small (1)



Σε 4.750 ευρώ μικτά ανέρχεται η μηνιαία αμοιβή του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη σύμφωνα με την κοινή απόφαση του...
υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Σίμου Κεδίκογλου. Τα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ θα λαμβάνουν 1.525 ευρώ (μικτά) και τα μή εκτελεστικά μέλη 300 ευρώ (μικτά). Ο ετήσιος προϋπολογισμός για τις αποδοχές της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ ανέρχεται σε 125.000 ευρώ για το τρέχον έτος.

typologies.gr

Read more...

Εκδόθηκαν 10.000 εντολές κατάσχεσης...


Πλειστηριασμών και κατασχέσεων συνέχεια για 10.000 οφειλέτες, αφού στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που αντιστοιχούν σε οφειλές ύψους...
270 εκατ. ευρώ προχώρησε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου.


Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο εξεδόθησαν 7.498 εντολές για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης κινητών και ακινήτων, δρομολογήθηκαν 556 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ υπήρξαν 133 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Παραλλήλως, τα στοιχεία για την πορεία των ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταδεικνύουν πως στην ρύθμιση «Νέας Αρχής» -που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών έως και σε 48 δόσεις- είχαν υπαχθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014 οφειλές ύψους 439,1 εκατ. ευρώ, ενώ στην «Πάγια» ρύθμιση -έως και 24 δόσεις- είχαν υπαχθεί οφειλές ύψους 176 εκατ. ευρώ.

Συνολικά ο αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ που είχε υπαχθεί στις δύο ρυθμίσεις ανερχόταν στα τέλη Απριλίου στα 35.114 εκ των οποίων 20.161 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση για την «Νέα Αρχή» και 14.953 οφειλέτες είχαν υπαχθεί στην «Πάγια» ρύθμιση...
avgi.gr

Read more...

Παραιτούνται οι πετυχημένοι;..


Επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι γλυκαθήκατε από την παραίτηση Κουβέλη από τη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και ζητάτε και την παραίτηση Βενιζέλου, σας ενημερώνω ότι...
θα μείνετε με την όρεξη.

Έχετε ακούσει ποτέ να παραιτούνται οι πετυχημένοι ηγέτες; Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος έλαβε 8% στις Ευρωεκλογές. Το αντιλαμβάνεστε; 8%. Ποιος ο λόγος να παραιτηθεί; Τώρα που ο ελληνικός λαός τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία; Που θα βρει καλύτερο αντιπρόεδρο ο Σαμαράς; Φεύγουν οι θριαμβευτές των εκλογών;

Λοιπόν, σοβαρευτείτε και ελάτε «χωρίς ηγεμονισμούς» να στηρίξετε τον Βαγγέλη μας, τον Βαγγέλη ολόκληρης της Ελλάδας. Κι αν στις επόμενες εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στο 2% και ο Βαγγέλης πάρει 2,5%, πάλι να είστε εκεί για να τον αποθεώσετε.

Βαγγέλης για πάντα. Απολύτως...

parapolitiki.com

Read more...