Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Απάντηση στο «μη διανοηθείτε» Σαμαράς: Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία


Σαμαράς: Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Απάντηση στο «μη διανοηθείτε» του Αλέξη Τσίπρα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ. Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία» και τόνισε πως «στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία. Και αυτή είναι μία: Εκείνη που αναδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».

Σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε ότι παρά την υποχώρηση των ποσοστών της συγκυβέρνησης, τα δυο κόμματα αθροιστικά υπερέχουν άνετα της αντιπολίτευσης. Ακόμη αναρωτήθηκε: «Η αντιπολίτευση, παρότι καπηλεύτηκε τα δεινά του κόσμου, έχασε ψήφους; Γιατί; Απαντώ: Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία. Την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά και ακυβερνησία δεν θα αφήσω να υπάρξει», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με στοιχεία στην πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα μπαίνει φέτος στην ανάπτυξη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών -όπως είπε- προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% το 2015, περαιτέρω επιτάχυνση στο 3,7% το 2016, μείωση της ανεργίας κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες έως το 2018 και ακόμη μεγαλύτερη μείωση, κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, έως το 2020.

«Ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφθασε στο 99,1 το Μάιο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση που εξουθένωσε την χώρα. Είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε θετικές κρίσεις για τις προοπτικές της οικονομίας. Εφόσον κάνουμε τα σωστά και μείνουμε στον σωστό δρόμο θα πάμε καλύτερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε εκ νέου το σχέδιό του για μείωση των φόρων, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτό δεν μπορεί παρά να υλοποιηθεί σταδιακά. «Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν έχω βρει πώς να το πληρώσω» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η μείωση όλων των φορολογικών βαρών «είναι το πιο χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο».

«Η Ελλάδα κοιτάζει σε ένα ελπιδοφόρο αύριο. Δεν συζητάμε πια αν θα χρεοκοπήσουμε αν θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ. Αυτή η συζήτηση έκλεισε. Τώρα μιλάμε πια για ανάπτυξη με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, με υγιή επιχειρηματικότητα και προπάντων με σταθερότητα που κάποιοι κάνουν ότι μπορούν ακόμη για να την υπονομεύσουν. Με δύο λόγια αλλάζει η κουλτούρα στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για το έθνος μας την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση μειώνοντας την τάση για πρόωρες εκλογές, με άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με χρονικά όρια σε όλες τις θητείες, με ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. «Αυτά θα προσδώσουν περισσότερη κυβερνησιμότητα, σταθερότητα και σοβαρότητα στην πολιτική ζωή» είπε.

«Εγώ την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι του: Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, μείωση φόρων «Το Φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για την μείωση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια. Για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι απαραίτητη η μείωση των φόρων και η μείωση του κόστους ενέργειας» τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη. Έγιναν λάθη και αδικίες που θα διορθώσουμε.
Επίσης ανήγγειλε ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους. "Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο ανάπτυξης και μείωσης των αδικιών. Μπορούμε να τα πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο που δουλεύει".
Κλείνοντας κάλεσε τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν και να μπουν μπροστά στη νέα Ελλάδα που οικοδομείται ενώ σημείωσε ότι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να απειληθούν τα πλεονάσματα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: