Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Η Δεξιά στην Ελλάδα ακόμη προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει» Σκληρή ανακοίνωση του Κινήματος για τη Ν.Δ.


«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνει συνειδητά ψεύδη περί "δυσφήμισης της χώρας από τον Παπανδρέου"», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
kinima
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνει συνειδητά ψεύδη περί "δυσφήμισης της χώρας από τον Παπανδρέου".
Όταν όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε αναφέρθηκε σε "διεφθαρμένη χώρα".
Μίλησε, όμως, για την ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, που κατατρώει τον πλούτο του Eλληνικού λαού.
Αυτό φαίνεται να ενοχλεί την ΝΔ, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή, το πελατειακό κράτος, και τελικά τα πλαστά στοιχεία που αποτέλεσαν  τη μεγαλύτερη δυσφήμιση και απώλεια αξιοπιστίας της Ελλάδας. Μια πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και έφθασε τη χώρα στο ζενίθ της αναξιοπιστίας και στο χείλος της χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα να είναι απογορευτική η έξοδός μας στις αγορές και να χρειαστούμε την βοήθεια των εταίρων μας.
Αποδεικνύεται ότι η Δεξιά στην Ελλάδα ακόμη προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και κυρίως ποιες ειναι οι ευθύνες της, για όσα ζούμε.
Αυτό όμως πρέπει να το αντιληφθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά σήμερα και με πολλές επιλογές του αθωώνει τους καταστροφείς της χώρας.
Από την άλλη, βήμα βήμα έρχονται στα λόγια μας για τις πραγματικές αιτίες του μνημονίου, καθώς και για την ανάγκη ενός Ελληνικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση για την Μεταπελατειακή Ελλάδα.
Η πραγματικότητα, σήμερα, δεν σηκώνει ανταλλαγή "εξυπνακίστικων" στερεοτύπων μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ.
Απαιτεί να ειπωθούν αλήθειες, για να οικοδομήσουμε μια πορεία βιώσιμη και αξιοπρεπή για την Ελλάδα.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου ώρα 11.00 Όλοι εκεί. Στο μεγάλο ξεκίνημα Για την πατρίδα την δημοκρατία την αλήθεια την ισονομια την δικαιοσύνη. Για μια Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.


Read more...

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Στο εδώλιο σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής του 2012


Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής  που είχε εκλεγεί το 2012 θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.
xrisi augi bouli epeisodio
Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπουν κατά πλειοψηφία  τόσο τους κατηγορούμενους  βουλευτές της Χρυσής Αυγής όσο και στελέχη της Χρυσής Αυγής που φέρονται να μετείχαν στην εγκληματική οργάνωσης.
Συνολικά  οι δικαστές αποφαίνονται υπέρ την  παραπομπή  72 κατηγορουμένων αποφάσισαν οι δύο δικαστές του συμβουλίου.
Αντίθετα, μειοψήφισε ένας ο εφέτης, Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται  η κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής διεύθυνσης  γιατί εκλείπει ο  πορισμός οικονομικού οφέλους, που είναι  α απαραίτητο στοιχείο της ειδικής υπόστασης του αδικήματος με βάση τη σύμβαση του Παλέρμο.
Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι  επειδή δεν υπάρχει δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής  οργάνωσης δεν μπορεί να υπάρξει ούτε επιτρεπτή  μεταβολή της κατηγορίας σε συμμορία .
Κατά τον ίδιο δικαστικό λειτουργό  δεν στοιχειοθετείται ούτε το κακούργημα της διακεκριμένης  οπλοκατοχής .
Στο διατακτικό του βουλεύματός τους, οι δικαστές απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, διατηρεί τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους είναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Και το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει: Δεν αλλάζει τίποτα στο Ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τον Μάιο του 2016


ImageHandler (5)

Μετά την Γερμανία, έρχεται σήμερα το μεσημέρι και το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει, με ανακοίνωση του, το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους και το ελληνικό σχέδιο με την ανταλλαγή ομολόγων.
«Υπάρχει συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και δεν αλλάζει κάτι μέχρι τον Μάιο του 2016», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ταμείου, όπου επίσης διευκρινίζεται πως «δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση για αλλαγή αυτού του προγράμματος».
«Η Ελλάδα δεν έχει μιλήσει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την αλλαγή του πλαισίου του προγράμματος βοήθειας», ανάφερε εκπρόσωπος του οργανισμού την Τέταρτη υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ένα πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους (στην Ελλάδα) στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης και δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με την αλλαγή αυτού του πλαισίου.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Διαρροή – βόμβα: Οι Γερμανοί απαιτούν να εφαρμοστούν μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα!


merkel-tsipras

Η Γερμανία θέλει η νέα αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας να υπαναχωρήσει στις αντι-μνημονιακές της υποσχέσεις που έδωσε κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκαλύπτει το Reuters.
Το έγγραφο, που ήλθε σε γνώση του Reuters, προετοιμάστηκε από το Βερολίνο για τη συνάντηση των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης. Οι αξιωματούχοι πρόκειται να συζητήσουν την απάντηση της ευρωζώνης στις ελληνικές απαιτήσεις για μια επίσημη διαγραφή ή αναδιάρθρωση του χρέους, λήξη των περικοπών στον προϋπολογισμό και αντιστροφή ορισμένων αντιλαϊκών μέτρων.
Το γερμανικό έγγραφο υποστηρίζει ότι η Αθήνα δεν πρέπει να αντιστρέψει καμία από τις περικοπές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα, στην προσπάθεια της Ελλάδας να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.
«Το Eurogroup χρειάζεται μια σαφή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα που να διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή των βασικών μεταρρυθμιστικών μέτρων που είναι αναγκαία για να διατηρηθεί εντός τροχιάς το πρόγραμμα», επισημαίνεται στο γερμανικό έγγραφο.
«Στόχος είναι η συνέχιση της συμφωνηθείσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας (όχι υπαναχώρηση από τα μέτρα), η κάλυψη μεγάλων τομέων όπως η διοίκηση των εσόδων, η φορολόγηση, η διαχείριση των δημοσιονομικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η υγεία, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της διαφθοράς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους για τη χρηματοδοτική υποστήριξη από την ευρωζώνη και του Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να ανακτήσει περισσότερη ανεξαρτησία στη χάραξη οικονομικής πολιτικής και περισσότερο περιθώριο για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.
Επίσης επιθυμεί να βάλει τέλος στην παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων από την Τρόικα – τους επιθεωρητές από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – των οποίων οι τριμηνιαίες επισκέψεις έχουν γίνει συνώνυμο για πολλούς Έλληνες με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Το γερμανικό έγγραφο δείχνει ότι το Βερολίνο θέλει η τρόικα να παραμείνει στη θέση της.
Καλεί επίσης την Ελλάδα να δηλώσει ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις αποπληρωμής του χρέους της προς την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης EFSF, καθώς επίσης και τα διμερή δάνεια από χώρες της ευρωζώνης που δόθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος διάσωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδεχθεί την ανεξαρτησία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας, του ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που είναι το μαξιλάρι ασφαλείας για τις ελληνικές τράπεζες, καθώς και των φορολογικών και στατιστικών αρχών.
Σύμφωνα με το Reuters, το Βερολίνο θέλει η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα πριν την πληρωμή τόκων, ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016 και να κλείσει το υπόλοιπο κενό στον προϋπολογισμό του 2015 για να επιτύχει τον συμφωνημένο στόχο.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Άρχισαν τα όργανα: Αποφάσεις από το κόμμα κι όχι από την κυβέρνηση ζητούν οι Λαφαζανικοί


kpe-syriza

Με τη συμπλήρωση μόλις μιας εβδομάδας από την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι νέοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ηχηρό τον βραχνά της εσωτερικής αντιπολίτευσης του κόμματος, ο οποίος θα ενταθεί αν επιλεγεί (όπως αναμένεται) κεντροδεξιός υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Κ.Π.Ε. του κόμματος, ζητά τη λήψη όλων των κυβερνητικών αποφάσεων από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο. 
Ο συνταγματολόγος, στο επάγγελμα, με σημερινό άρθρο του με τίτλο «Μετά τις εκλογές: Κράτος, κόμμα, κίνημα», παρουσιάζει τις 7 συνιστώσες πλεύσης, που θα εξασφαλίσουν την πολιτική ανεξαρτησία του ΣΥΡΙΖΑ από το αστικό κράτος. Στο πλαίσιο αυτό, προαναγγέλλει, μεταξύ άλλων, «συμπολιτευόμενη-αντιπολίτευση», «κοινωνικά δίκτυα αντιεξουσίας», «επικοινωνιακά δίκτυα ελέγχου του κυβερνητικού έργου» και «συνεταιριστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
Η ιστορία άλλωστε έχει αποδείξει, ότι κανένα κόμμα που κυβερνά «και μάλιστα μαζί με αστούς συμμάχους, δεν είναι αλώβητο από την υποταγή του στην κυβερνητική λειτουργία και τελικά από την υποταγή του στη δομή του αστικού κρατικού μηχανισμού». Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η κινητοποίηση των κινημάτων βάσης καθώς αν δεν υπάρξει η κινητοποίηση αυτή, «η φυσιολογική και εμμενής ροπή είναι η προσαρμογή προς την κυρίαρχη αστική γραμμή, η οποία σήμερα είναι αναμφισβήτητα ένας κρισιογόνος και κοινωνικά καταστροφικός νεοφιλελευθερισμός». Την πολιτική ανεξαρτησία της Κουμουνδούρου από το κράτος θα εξασφαλίσει η υιοθέτηση 7 βασικών συνιστωσών: «α) κράτημα του μέγιστου τμήματος του κόμματος εκτός του κρατικού μηχανισμού – επιλεκτική μόνο πολιτική και δευτερευόντως τεχνοκρατική στελέχωση σε θέσεις-κλειδιά, β) μαζική κινητοποίηση όχι μόνο στηρικτική αλλά και ελεγκτική του κυβερνητικού έργου – συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, γ) ανάδυση λαϊκών επιτροπών αγώνα και δράσης που θα συγκροτούν κοινωνικά κύτταρα αντιεξουσίας και εργατικού/κοινωνικού ελέγχου, δ) ανάπτυξη επικοινωνιακών δικτύων στήριξης αλλά και ελέγχου-κριτικής του κυβερνητικού έργου, ε) λήψη όλων των βασικών κυβερνητικών αποφάσεων από τα ανώτατα κομματικά όργανα (ΚΕ, Συνέδριο, Κομματικό Δημοψήφισμα κ.λπ.) και όχι από το υπουργικό συμβούλιο ή τον πρωθυπουργό, στ) δημιουργία κοινωνικών και συνεταιριστικών ΜΜΕ που θα αντιπολιτεύονται ικανοποιητικά το ιδιωτικό επιχειρηματικό μιντιακό πλέγμα, ζ) συλλογικός έλεγχος των οικονομικών του κόμματος, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κυβέρνησης».
beladis
Παράλληλα,, ο κ. Μπελαντής, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ασκεί κριτική και για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης από την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής του ελληνικού χρέους. Εκκινώντας από μια θεώρηση που κάνει λόγο για «’μιντιακή’ θέαση των ταξικών αντιθέσεων», στην οποία «μπορούμε να θαυμάσουμε τη ‘δύναμη’ του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εξάρθρωση τον εξασθενημένο πια και άνευ εσωτερικού ερείσματος εκπρόσωπο της τρόικας. Βαρουφάκης vs Ντάισελμπλουμ και Φως εναντίον Σκότους-Good against the Evil», το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος διερωτάται: «Πώς γίνεται από τη μία πλευρά να υπάρχει επίδειξη εικονικής δύναμης και από την άλλη μέσα σε λίγες μέρες να εξασθενίζει μέχρις εξαφάνισης η γραμμή της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μια βασική προεκλογική μας δέσμευση; Πώς γίνεται ο μεγάλος ενθουσιασμός και η μεγάλη συναισθηματική ανακούφιση του λαού να μην υποκύψουν στην περίσκεψη και στην απώλεια εμπιστοσύνης;».
http://lykavitos.gr/

Read more...

Ύμνοι Βαρουφάκη για Σόιμπλε


varou1

Επιχείρηση γοητείας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει θέσει σε εφαρμογή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, εν όψει της συνάντησης που θα έχουν οι δύο άνδρες στο Βερολίνο το πρωί της Πέμπτης.
Θέλοντας να αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει ο κ. Σόιμπλε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και της στρατηγικής που ακολουθεί η Ευρωζώνη, στις δηλώσεις του έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη, ο κ. Βαρουφάκης εξήρε την προσωπικότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
«Ανυπομονώ να συναντήσω όχι μόνο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας αλλ και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτωρ Σόιμπλε» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.
Με τον ύμνο αυτό στον κ. Σόιμπλε, ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν προσπαθεί απλώς να δείξει ότι αναγνωρίζει δημοσίως την εμβέλεια και την βαρύτητα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας αλλά, επιπλέον -ποιος ξέρει- μοιάζει ίσως να προσπαθεί να «εξευμενίσει» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος δεν εμφανίζεται απλώς αμετακίνητος αλλά φαίνετα ότι σκληραίνει τη στάση του έναντι της Ελλάδας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Αλ. Τσίπρας στο Παρίσι: Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές...


Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Ολάντ - Τσίπρα μετά τη συνάντηση των 2 ηγετών στο Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  και...
στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Ευρ. Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ και με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. (Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ)

Συνεχής ενημέρωση από τη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο:

17:15 «Ο ελληνικός λαός με μια γενναία απόφαση γύρισε σελίδα - Η νέα κυβέρνηση έχει στόχο την κοινωνική σωτηρία και θα έρθει σε μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ αλλων ο Αλ. Τσίπρας. Βασικά σημεία από τη δήλωσή του (περισσότερα σε λίγο):

Εχουμε συγκεκριμένο σχέδιο
Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη. Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι μια ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ευρώπη
Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Ειμαστε όλοι συγκάτοικοι και οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για το Κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον
Καταθέσαμε μια πρόταση ρεαλιστική
Να φτάσουμε σε συμφωνία που θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο και την ανάσα για να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε το κράτος αξιόπιστο.
Ο ελληνικός λαός υπέφερε, έκανε πολλές θυσίες, αλλά κάποιοι δεν πλήρωσαν το δικό τους μετρικό
Να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος
Να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πηγές που άφησε πίσω της η κρίση
Καταθέσαμε ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να γίνουν αποδεκτές
Βέβαιος ότι θα εργαστούμε όλοι από κοινού προκειμένου ξεπερνώντας την κρίση στην  Ελλάδα να δώσουμε ώθηση για να ξεπεράσει η Ευρώπη στο σύνολό της την κρίση
     
17:00 Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, «που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή», αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, υπογραμμίσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, είμαστε όλοι υπευθυνοι για ένα κοινό νομισμα, άρα πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλους ώστε το νόμισμα να είναι εγγυητής της σταθερότητας.

Επίσης, πρόσθεσε, πρέπει να τονίσουμε την έννοια του σεβασμού πρώτον της ψήφου του ελληνικού λαου που εκφράστηκε πρόσφατα, αλλά και του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων, αλλά και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.  

Ο κ. Ολάντ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει διάλογος με την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, μέσω του Πρωθυπουργού της κάθε φορά επισημαίνει ότι είναι δεσμευμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική, επισημαίνει την πρόθεσή της να μείνει στην Ευρώζωνη γιατί εκει ανήκει.

«Συνεπώς ο διάλογος πρέπει να υπάρξει, σαφώς πρέπει να ενισχυθεί, ο στόχος είναι να φτάσουμε σε κοινή συμφωνία» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος...
left.gr

Read more...

ΠΟΜΙΔΑ: Άμεση φορολογική απαλλαγή της ιδιοκατοίκησης...



Την άμεση κατάργηση δύο ρυθμίσεων του «Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος» (Ν.4172/2013) της πρώην μνημονιακής συγκυβέρνησης, βάσει των οποίων, αφενός οι ιδιοκτήτες ακινήτων φορολογούνται με τεκμαρτό μίσθωμα κάθε μήνα για τα σπίτια τους και αφετέρου να...
πληρώνουν αναγκαστικά φόρο για ενοίκια που δεν εισπράττουν, ζήτησε με διάβημά της προς τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΜΙΔΑ.

O πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, δήλωσε στο Αθηναίικο Πρακτορείο πως πρέπει άμεσα και ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος 2014, η νέα κυβέρνηση να επαναφέρει τη ρητή απαλλαγή της ιδιοκατοίκησης κύριας κατοικίας από τη σήμερα ισχύουσα φορολόγησή της με τεκμαρτό μίσθωμα 3% ετησίως επί της αντικειμενικής αξίας, που θα προστεθεί στο φορολογητέο εισόδημα του 2014 όλων όσων κατοικούν σε ιδιόκτητη κατοικία.


Δηλαδή για τον ιδιοκτήτη κατοικίας αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ, αυτό σημαίνει ετήσια επαύξηση του φορολογητέου εισοδήματός του κατά 3.600 ευρώ, ήτοι 300 ευρώ τον μήνα. Αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί αυτόματα με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων, αλλά ελάχιστοι φορολογούμενοι το έχουν αντιληφθεί, προσθέτει ο κ. Παραδιάς.


Επίσης, πρέπει να επαναφερθεί η δυνατότητα εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων έτους 2014 στο Δημόσιο, ή να δημιουργηθεί άμεσα κάποια διαδικτυακή εφαρμογή ή άλλη αντίστοιχη διαδικασία, με την οποία δεν θα υποχρεώνονται οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν φόρο για το ανύπαρκτο αυτό εισόδημα. Π.χ. ο εκμισθωτής που εισέπραξε κατά το 2014 μόνον έξι μισθώματα από τον ενοικιαστή του ο οποίος εξαφανίστηκε αφήνοντας απλήρωτα τα υπόλοιπα έξι, είναι σήμερα υποχρεωμένος να δηλώσει και να πληρώσει φόρο και για τα δώδεκα.


Ο κ. Παραδιάς τονίζει ότι «είναι έξω από κάθε έννοια νομιμότητας, πραγματικότητας αλλά και κρατικής φορολογικής ηθικής, να υποχρεωθούν εκβιαστικά οι ιδιοκτήτες που "φεσώθηκαν" από τους ενοικιαστές τους, να δηλώσουν και να πληρώσουν φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα αυτά μισθώματα του 2014, χωρίς να έχουν την παραμικρή πρακτική δυνατότητα να τα εισπράξουν».



Read more...

Το λακωνικό σχόλιο της Κομισιόν...


«Περαιτέρω συζητήσεις Τσίπρα-Γιούνκερ, όχι όμως μέσω ΜΜΕ» ...για τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες...
Οι κ.κ. Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν να έχουν περαιτέρω συζητήσεις, αλλά όχι μέσω των...
μέσων μαζικής ενημέρωσης, ήταν η λακωνική απάντηση του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς, όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σέφκοβιτς περιορίστηκε να δηλώσει ότι ήταν μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών και ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν συζητήθηκε σήμερα κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Κομισιόν.

newsbeast.gr

Read more...

Συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, Τσίπρας και Αβραμόπουλος...


Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με...
το protothema.gr. 
Πριν ξεκινήσει τον κύκλο των συναντήσεών του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Τσίπρας κατά πληροφορίες είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο, εν όψει των τελικών αποφάσεων του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία ως διάδοχο του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται πλέον χρονικά να ανακοινώσει την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εκλεγεί κιόλας...

Read more...

«Είμαι υπoυργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας»...



Εκτενή συνέντευξη του Ελληνα υπ. Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη φιλοξενεί την Τετάρτη (4/2) στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Zeit. Δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτεί η Γερμανία, αλλά ...
να μας ακούσει, όπως λέει.

Στη συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα Zeit ο Γιάνης Βαρουφάκης υπόσχεται το τέλος της πολιτικής ανάληψης χρεών. «Εξαιρουμένης της αποπληρωμής τόκων, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρουσιάσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Ποτέ, ποτέ, ποτέ!», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα διαβεβαιώνει ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στον ΟΟΣΑ προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα στην εκπόνηση ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Οι Γερμανοί, όπως λέει, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όταν δίνεις σε έναν συνταξιούχο που παίρνει 300 ευρώ το μήνα άλλα 300, δεν σημαίνει ότι αποκλίνεις από το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να μιλήσουμε για καρτέλ, για πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Γιατί ένα χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου κοστίζει στην Ελλάδα τα τριπλάσια από ό,τι στη Γερμανία;»

Δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτούν, αλλά να μας ακούσουν

Σε ερώτηση γιατί να εμπιστευτεί κανείς τη νέα κυβέρνηση τη στιγμή που πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις υποσχέθηκαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, αλλά δεν το έκαναν, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «Δεν χρειάζεται να μας εμπιστευτούν, αλλά να μας ακούσουν. Ακούστε τι έχουμε να πούμε και ας συζητήσουμε στη συνέχεια χωρίς προκαταλήψεις».

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει λανθασμένη την πολιτική διάσωσης που ακολουθήθηκε έως σήμερα, καθώς οδήγησε στο να καταρρεύσει η Ελλάδα υπό το βάρος του χρέους. «Σε μια υπερχρεωμένη χώρα δόθηκαν και νέα δάνεια. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει, είμαι ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στην τρόικα, την οποία χαρακτηρίζει «ομάδα τεχνοκρατών», ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι η τριμερής «δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί μαζί μας μια διαφορετική πολιτική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνεργαζόμαστε πλέον με τους εταίρους μας.

Γιατί πήγε στην Καισαριανή ο Αλέξης Τσίπρας

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων της Zeit τέλος ότι η απόφαση του Αλ. Τσίπρα να μεταβεί αμέσως μετά την ορκωμοσία στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή ερμηνεύθηκε εν μέρει ως πρόκληση, ο υπουργός απαντά: «Το κόμμα Χρυσή Αυγή έγινε σε εμάς τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο. Δεν πρόκειται για νεοναζί, αλλά για ναζί. Πρέπει να τους καταπολεμήσουμε, πάντα και παντού. Η κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο ήταν ένα μήνυμα προς τους ναζί στη χώρα μου. Δεν επρόκειτο για μήνυμα προς την κατεύθυνση της Γερμανίας».

Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο τύπου Μάρσαλ

Στη συνέντευξη του, ο Γ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στη Γερμανία, τη χαρακτήρισε την ισχυρότερη χώρα στην Ευρώπη που έχοντας ηγεμονική θέση στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα πρέπει να φροντίσει για την καλή λειτουργία ολόκληρης της γηραιάς ηπείρου.

Ο έλληνας υπουργός αναφέρθηκε και πάλι στο σχέδιο Μάρσαλ δηλώνοντας πως με τη συμβουλή και της Άνκελας Μέρκελ πρέπει να συνταχθεί ένα νέο πρόγραμμα ανάλογης έμπνευσης.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μίλησε για ένα πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι να δοθεί οριστική λύση. Σε ερώτηση που δέχθηκε αν θα δεχθεί η Ελλάδα βοήθεια από τη Ρωσία, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «δε θα αναζητούμε βοήθεια στο Μόσχα».  

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για το δημόσιο τομέα υπερασπιζόμενος την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων που εκδιώχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια τονίζοντας πως αυτό που έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση μεταξύ άλλων είναι να απομακρυνθούν οι στρατιές των συμβούλων.



Με πληροφορίες από Deutsche Welle  
efsyn.gr

Read more...

Τουσκ: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στο Eurogroup...



Tην ανάγκη να εξευρεθεί λύση (εντός του Eurogroup) που θα είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη- μέλη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Σε...
γραπτή ανακοίνωσή του,  μετά τη συνάντησή  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τουσκ υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο Eurogroup, θα είναι δύσκολες και θα απαιτήσουν συνεργασία, διάλογο και αποφασιστικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη για ενότητα στην ΕΕ, σε ό,τι αφορά τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Read more...

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο...


Εικόνες από το σημείο της έκρηξης στην Αμφιλοχία - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΝέες εικόνες από την έκρηξη στην Αμφιλοχία.
ΒΙΝΤΕΟ...
Συντρίμμια παντού. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που...
δεν έμεινε τίποτα όρθιο στο καφενείο.
Δείτε τις φωτογραφίες: 
 Δειτε τα Βίντεο:


Read more...

Τσίπρας: Η ιστορία της Ε.Ε. έχει διαφωνίες...


Τσίπρας: Θέλουμε να διορθώσουμε το πλαίσιο, όχι να το διαλύσουμε
...αλλά στο τέλος έρχεται ο συμβιβασμός.
Σουλτς: Εκτός από τους απλούς πολίτες, τον λογαριασμό τώρα θα πληρώσουν και οι κατέχοντες (ΒΙΝΤΕΟ)...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

«Πρέπει να βρούμε τρόπους συμβιβασμού», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
«Η...
ιστορία της Ε.Ε. είναι μια ιστορία διαφωνιών, αλλά στο τέλος έρχεται ο συμβιβασμός», είπε ο   Τσίπρας και πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της, αλλά "βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο".
«Αισθάνομαι πολύ άνετα που συζητώ με τον Μάρτιν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις  με τον Μάρτιν Σουλτς. «Θέλουμε να διορθώσουμε το πλαίσιο, όχι να το διαλύσουμε», πρόσθεσε.
Ο Σουλτς αφού δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος ότι «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για μία βιώσιμη λύση», πρόσθεσε ότι γίνεται κοινή προσπάθεια για να γίνει το βέλτιστο δυνατό και να βρεθεί μια κοινή συμφωνία. «Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος τόνισε με νόημα: «Οι απλοί πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το λογαριασμό και τώρα οι κατέχοντες, όσοι δηλαδή έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό θα πρέπει να συνεισφέρουν στις λύσεις των προβλημάτων».
Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ...

Read more...

Το "tweet" του Σουλτς, για τον Τσίπρα...


Embedded image permalink
 ΦΩΤΟ...
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Μάρτιν Σουλτς  ανέβασε ενα "tweet" για τον Αλέξη Τσίπρα. 
Οπως...
αναφέρει:  «Ένας πρωθυπουργός που ταξιδεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας πρωθυπουργός που μάχεται για τη συνεργασία, όχι για τον διαχωρισμό. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή»

 A PM travelling EU is a PM figthing for cooperation not separation My door always open @PrimeministerGR @atsipras 


Read more...

FT: Ο Βαρουφάκης συνάντησε τον Τόμσεν...


Την είδηση ότι ο Eλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συνάντησε όσο ήταν στο Παρίσι τον Πολ Τόμσεν, ανακοίνωσε μέσω Twitter o ανταποκριτής των "Financial Times" στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel.

Όπως...
χαρακτηριστικά έγραψε στον λογαριασμό του:  Έχω ενημερωθεί από δύο αξιόπιστες πηγές ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ενώ ήταν στο Παρίσι την Κυριακή.
πηγη newpost.gr

Read more...

Γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΚΕ, ο Αχιλλέας Κανταρτζής...


Γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ ο Αχιλλέας Κανταρτζής
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Θ. Παφίλης και Ν. Καραθανασόπουλος...
Ο Αχιλλέας Κανταρτζής θα είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και μέλη της Γραμματείας οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και...
Γιώργος Μαρίνος, σύμφωνα με τον καταμερισμό που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος ορίστηκαν οι Θανάσης Παφίλης και Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης.

Read more...

Η Ιορδανία απαντά με αντίποινα στη φρικτή δολοφονία...



... του πιλότου της από το Ισλαμικό Κράτος...
To Ισλαμικό Κράτος σε σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε φέρεται να έκαψε ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο, Μάαζ ελ Κασάσμπεχ - δύο εκτελέσεις σε...
αντίποινα για τη δολοφονία του πιλότου από την Ιορδανία - Έκτακτη συνάντηση Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα - Καταδικάζει ο ΟΗΕ

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Βάρβαρη και φρικαλέα πράξη η δολοφονία του Ιορδανού πιλότου

Στην εκτέλεση δύο τζιχαντιστών κρατουμένων, και συγκεκριμένα μίας γυναίκας και ενός άνδρα ιρακινής καταγωγής, προχώρησε η Ιορδανία, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο φέρεται πως έκαψε ζωντανό το Ισλαμικό Κράτος, σε σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνιμ, η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του Ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μουάτχ Αλ Καζαεσμπέχ, και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκαν στις 4:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

.

Έκτακτη συνάντηση Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Έκτακτη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα πρόκειται να έχει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών προγραμματίστηκε μετά την είδηση της δολοφονίας του Ιορδανού πιλότου από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο πιλότος Μάαζ ελ Κασάσμπεχ εκτελέστηκε με φρικιαστικό τρόπο από τους τζιχαντιστές του Ι, οι οποίοι τον έκαψαν ζωντανό.

Ο μονάρχης της Ιορδανίας πραγματοποιούσε ήδη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, ενώ σήμερα επρόκειτο να δειπνήσει με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πιλότου και το λαό της Ιορδανίας για τον άδικο θάνατό του.



Μπ. Ομπάμα: «Κάθε μέσο» για εντοπισμό των ομήρων του ΙΚ

 Το βίντεο που εικονίζει τον Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός αποδεικνύει τη "βαρβαρότητα" του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι, εφόσον είναι αυθεντικό, το βίντεο αυτό αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της "αγριότητας και της βαρβαρότητας" των τζιχαντιστών.

"Η ιδεολογία τους, όποια κι αν είναι, έχει χρεοκοπήσει", είπε ο Ομπάμα υπογραμμίζοντας ότι το βίντεο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει δώσει εντολή στην ομάδα του να διαθέσουν κάθε μέσο στην προσπάθεια για τον εντοπισμό των ομήρων που κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος.

.

Καταδίκάζει τη δολοφονία ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι-Μουν, καταδίκασε την Τρίτη τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου Μάαζ ελ Κασάσμπεχ:

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει τη δολοφονία του Κασάμπεχ από το Ισλαμικό Κράτος, μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν λογαριάζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Μπαν Κι Μουν. «Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλες τις κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο πλαίσιο των υποχρεώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 left.gr 

Read more...

Ν.Ανδρουλάκης: Κωμικοτραγική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ...


androulakis
Κωμικοτραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή, όπως είπε την εικόνα των τελευταίων βάσει της οποίας «για ένα κόμμα του 4,67% ενδιαφέρονται 10 υποψήφιοι» .
Ο...
κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM και αναφερόμενος στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος  προέτρεψε «να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν ξεκαθάρισε εάν τον ενδιαφέρει η διεκδίκηση της προεδρίας στο Κίνημα και, μεταξύ άλλων, είπε: «Θα καταθέσω ένα σχέδιο στο συνέδριο, το οποίο θεωρώ ότι θα είναι ένα σχέδιο προοπτικής για την παράταξη, αλλά δεν ταυτίζεται με την προοπτική να είμαι εγώ σε μία μεγαλύτερη θέση από αυτή που είμαι σήμερα ή σε ένα άλλο αξίωμα και σε αυτό, θεωρώ, πρέπει να κινηθεί και η πλειοψηφία των στελεχών... Ας τα συζητήσουμε αυτά, έχουμε τρεις μήνες μπροστά και να τα πούμε όλα στο συνέδριο. Ας κάνουμε για τρεις μήνες γόνιμη και παραγωγική αντιπολίτευση και έχουμε μετά χρόνο να τα πούμε στο συνέδριο. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα κουβεντιάσουμε όλα».

Σε ό,τι αφορά το εάν θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να εκλεγεί από το συνέδριο ή από τη βάση υποστήριξε: «Στο συνέδριο μέσα, μπορούμε να το συζητήσουμε κι αυτό, διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τα ποσοστά που είχε τα προηγούμενα χρόνια και τα χιλιάδες μέλη για να αποφασίζουν. Το σωστό, όμως, θα ήταν να εκλεγεί ο πρόεδρος από τη βάση, όπως ορίζει το σημερινό καταστατικό. Όμως, είναι ένα μεγάλο ζήτημα εάν η συμμετοχή σ' αυτήν τη διαδικασία είναι πάρα πολύ μικρότερη από αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

Ερωτηθείς για την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθηθεί απέναντι στη κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «όχι» στη στείρα αντιπολίτευση. «Εμείς θα στηρίξουμε την κυβέρνηση και ό,τι θεωρούμε πως είναι σε στρατηγική εντός της ζώνης του ευρώ, με προοδευτική και πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, με την ελληνική κοινωνία να είναι μία πιο ανοιχτή κοινωνία. Δεν θα είμαστε μία στείρα άρνηση και δεν θα λέμε σε όλα "όχι" όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν το μνημόνιο και μετά το μνημόνιο» σημείωσε.

Read more...

Ένας μήνας με #tokinima..


Σαν σήμερα, πριν από ένα (είτε το πιστεύουμε είτε όχι) μήνα, ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε στο Μουσείο Μπενάκη την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τρεις μέρες μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Όσοι σήμερα αναπολήσουν αυτή την ημέρα, θα πιστέψουν ότι δεν έχει περάσει ένας μήνας, αλλά ένας ολόκληρος χρόνος. Τόσο πυκνός είναι πλέον ο πολιτικός χρόνος, πόσο μάλλον όταν μεσολαβούν οι εκλογές.

Ο απολογισμός της προεκλογικής τακτικής του Κινήματος, αλλά και η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έχει γίνει απ' αυτό εδώ το blog, οπότε ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, αρχής γενομένης από την επερχόμενη Συνδιάσκεψη το Σάββατο. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τις εξής παραδοχές:

-Ορόσημο του Κινήματος δεν ήταν αποκλειστικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Οπωσδήποτε αν είχε εισέλθει στην Βουλή, θα μιλούσαμε αλλιώς τώρα, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το να επικεντρώνεσαι σε 50.000 ψήφους παραπάνω και από το 2,5% στο 3,01% είναι πραγματικά το δέντρο και όχι το δάσος. Τώρα, που ο ελληνικός λαός δεν έστειλε το Κίνημα στην Βουλή, οφείλουμε να δούμε τα πράγματα όπως είναι, και εκτιμώ ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας και όχι εναντίον μας.

Αφού λοιπόν εκληφθεί το 2,5% ως αφετηρία, οφείλουμε να προβούμε στην επόμενη παραδοχή: Στην πίστη ότι το Κίνημα αποτελεί τον διάδοχο του ΠΑΣΟΚ σχήμα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Οποιαδήποτε κουβέντα για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ή μετοίκηση σε όμορους πολιτικούς σχηματισμούς που τώρα φαντάζουν θελκτικότεροι δεν χωρεί. Βέβαια, ο καθείς είναι ελέυθερος να ενεργήσει όπως νομίζει, αλλά το Κίνημα πρέπει να συνεχίσει και για να συνεχίσει οφείλει να αποδεκτεί τον ιστορικό του ρόλο.

Δεδομένου λοιπόν ότι δεν πάμε πουθενά, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εδώ. Και η εποχή του "αυτόματου πιλότου" έχει παρέλθει προ πολλού. Κανένας δεν εγγυάται τίποτα, τίποτα επίσης δεν έρχεται χωρίς κόπο, αίμα και δάκρυα. Με άλλα λόγια το Κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει μόνο χάρις στον Παπανδρέου ή μια ομάδα πεφωτισμένων ανθρώπων που θα έχουν το κουτί με τις μαγικές λύσεις. Πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι το Κίνημα είναι υπόθεση όλων, ότι το σωστό και το λάθος του καθενός έχει αντίκτυπο στην ευρύτερη λειτουργία του Κινήματος. Αυτό σημαίνει πραγματική συμμετοχή της βάσης στην διαχείριση των πραγμάτων. Το Κίνημα δεν έχει χρήματα, αλλά πρέπει να αξιοποιήσει το ανθρώπινο κεφάλαιο που έχει στις τάξεις του. Απευυκταίο είναι να δημιουργηθεί ένα "ΠΑΣΟΚ vol. 2", ένας αναδιπλασιασμός του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μας αρέσειο επειδή είναι του Παπανδρέου. Το Κίνημα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ανήκει στους 155.000 ανθρώπους που το ψήφισαν και σε πολλούς ακόμη που το είδαν με συμπάθεια, αλλά δεν το στήριξαν, λόγω της εκλογικής μέγγενης. Αν όντως θέλουμε την συμμετοχικότητα και αν όντως θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη ένα κόμμα πρότυπο, οφείλουν όσοι πιστεύουν ότι τους αφορά η υπόθεση, να καταθέσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να συμβάλλουν με δημιουργικότητα στην επανάκτηση του χώρου μας. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται υπέρβαση των νοοτροπιών μέσω των οποίων μάθαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό είναι το δυσκολότερο στην όλη ιστορία, να μάθεις στα γέρικα τα άλογα νέα κόλπα και όταν λέω γέρικα άλογα δεν εννοώ μόνο τους μεγάλους σε ηλικία, αλλά και τους μικρότερους σε ηλικία συντρόφους. Προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία στον καθένα ξεχωριστά να συνδιαμορφώσει το μόλις ενός μήνα Κίνημα, χωρίς επετηρίδες, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς δεσμεύσεις και συσχετισμούς. Αυτή η ευκαιρία δύσκολα θα ξαναυπάρξει, γι αυτό όλοι όσοι θέλουν να μετέχουν στην ιστορία, είναι καλό να την αρπάξουν από τα μαλλιά και να του δώσουν να καταλάβει. Αναμφίβολα ο δρόμος θα είναι ανηφορικός, με λάθη, αστοχίες και απογοητεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη και την κρατούσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Αλλά πραγματικά αξίζει να δοθεί αυτή η μάχη, για χάρη των αρχών και των αξιών που πρεσβεύει αυτό το Κίνημα, αλλά και της ιστορικής ευθύνης που έχει ο καθένας ξεχωριστά....

http://www.epikairo.gr
http://pame-mazi.blogspot.gr/

Read more...