Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Στο εδώλιο σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής του 2012


Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής  που είχε εκλεγεί το 2012 θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.
xrisi augi bouli epeisodio
Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπουν κατά πλειοψηφία  τόσο τους κατηγορούμενους  βουλευτές της Χρυσής Αυγής όσο και στελέχη της Χρυσής Αυγής που φέρονται να μετείχαν στην εγκληματική οργάνωσης.
Συνολικά  οι δικαστές αποφαίνονται υπέρ την  παραπομπή  72 κατηγορουμένων αποφάσισαν οι δύο δικαστές του συμβουλίου.
Αντίθετα, μειοψήφισε ένας ο εφέτης, Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται  η κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής διεύθυνσης  γιατί εκλείπει ο  πορισμός οικονομικού οφέλους, που είναι  α απαραίτητο στοιχείο της ειδικής υπόστασης του αδικήματος με βάση τη σύμβαση του Παλέρμο.
Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι  επειδή δεν υπάρχει δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής  οργάνωσης δεν μπορεί να υπάρξει ούτε επιτρεπτή  μεταβολή της κατηγορίας σε συμμορία .
Κατά τον ίδιο δικαστικό λειτουργό  δεν στοιχειοθετείται ούτε το κακούργημα της διακεκριμένης  οπλοκατοχής .
Στο διατακτικό του βουλεύματός τους, οι δικαστές απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, διατηρεί τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους είναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: