Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Βρέθηκε διαμέρισμα με οπλισμό Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Τετάρτης μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία πραγματοποιούνται κατ' οίκον έρευνες για την ανεύρεση βαρέως οπλισμού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, βαρείς οπλισμός έχει βρεθεί σε διαμέρισμα στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 4 προσαγωγές -τρεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη- οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Τα διαμερίσματα φαίνεται πως ανήκουν σε άτομα του λεγόμενου ποινικού χώρου, τα οποία διερευνάται εάν σχετίζονται με τρομοκρατία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Η Κομισιόν "στρίμωξε" τον υπουργό Παιδείας...


...για τα πλαστά πτυχία...


Σημαντικές ήταν οι εξελίξεις στη σημερινή συνάντηση του European Advisory Group, που συνεδρίασε με θέμα τις καταγγελίες που έγιναν από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών για 2.000 παράνομους τίτλους σπουδών που...
εκδόθηκαν από ιδιωτικά σχολεία.

Η Κομισιόν «στρίμωξε» τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς τον ενημέρωσε πως δεν θα επικυρωθεί η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό, αν δεν δώσει το Υπουργείο Παιδείας εξηγήσεις για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτού  και των κοινωνικών εταίρων για το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που εκδίδονται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αν δεν ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Η ΟΙΕΛΕ καλεί για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο να επιλέξει: Ή οι ενέργειες του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα συνταχθούν με τη νομιμότητα, το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, τον εκσυγχρονισμό δομών και θεσμών, ή θα συνεχίζεται το πάρτι της αδιαφάνειας και της ανομίας των διαπλεκόμενων εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο topontiki.gr o εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χριστόπουλος...
topontiki.gr

Read more...

Νέο μιθολόγιο και απολύσεις...


Ολοκληρώθηκε  η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, στο...
υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πολλές απ' τις οποίες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Οι δύο πλευρές εξέτασαν και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο...
real.gr

Read more...

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση...


Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνησηΑπό την Ολομέλεια της Βουλής στις 6 Οκτωβρίου...

Την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με το...
άρθρο 84 του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να μετρήσει τις δυνάμεις της, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για εκλογές. Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Σοφία Βούλτεψη η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί κανονικά, δηλαδή τον ερχόμενο Φεβρουάριο...
newsbeast.gr

Read more...

"Σώθηκε" μαρμάρινη κεφαλή του Ερμή...



Ο οίκος δημοπρασιών Bohnams αναγκάστηκε μετά από αίτημα του ελληνικού υπουργείου πολιτισμού, να αποσύρει από τη δημοπρασία του αύριο στο Λονδίνο, μια αρχαία μαρμάρινη κεφαλή του Ερμή, η οποία πιθανώς εξάχθηκε...
παράνομα από την Ελλάδα.

«Δεδομένου ότι η κεφαλή περιέχεται σε κατασχεθέν φωτογραφικό υλικό, από το οποίο προκύπτει η πιθανή προέλευση και παράνομη εξαγωγή της από την Ελλάδα, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών προχώρησε την ίδια μέρα σε επικοινωνία με τον Οίκο Δημοπρασιών Bonhams ζητώντας περισσότερα στοιχεία για την προέλευση του αντικειμένου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργειο πολιτισμού και συνεχίζει:

«Σε επόμενο στάδιο και, κατόπιν περαιτέρω έρευνας και τεκμηρίωσης, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών ζήτησε την άμεση απόσυρση του αντικειμένου με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου.

Τελικώς, ο Οίκος Δημοπρασιών αναγκάσθηκε να αποσύρει την κεφαλή από τη δημοπρασία και για πρώτη φορά παρέπεμψε τον φερόμενο ως κάτοχο σε απευθείας επικοινωνία με το Ελληνικό Δημόσιο», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Σημειώνεται πάντως,'' καταλήγει η ανακοίνωση ''ότι διακοπή μιας δημοπρασίας μπορεί να γίνει μόνο εφόσον υπάρχουν αδιάσειστα νομικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν παράνομη ενέργεια.

Επομένως, η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών και το Υπουργείο Πολιτισμού αντιμετωπίζει πάντα με τη δέουσα προσοχή τέτοιου είδους θέματα προς αποφυγήν αιτήσεων αποζημιώσεως κατά του Ελληνικού Δημοσίου».

Read more...

Ο Σκανδαλίδης ανάβει "φωτιές" στον Βενιζέλο...


Ο Σκανδαλίδης ανάβει φωτιές στον Βενιζέλο"Ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα. Άρα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης ενώ συμπλήρωσε "ότι...
ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το 'τσαφ'' και να πάμε σε εκλογές".

"Η βάση πρέπει να μιλήσει.  Πρέπει να πάμε σε συνέδριο πριν τις εκλογές να δούμε τι θα κάνουμε. Να τεθούν τα πολιτικά θέματα που είπαμε, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση", τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στον «Βήμα Fm» και πρόσθεσε:

"Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας – γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο. Δεν θα συζητήσει το συνέδριο την πορεία μέχρι εδώ; Αν δεν συζητήσει το ΠΑΣΟΚ το πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την πορεία μέχρι εδώ, τι θα είναι αυτό το συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών; Όλα τα θέματα πρέπει να τεθούν λοιπόν επί τάπητος".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα «δεν έχει οριοθετήσει την ενδιάμεση πρόταση στη διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε:

'Δεν λέω να μην ακολουθήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά η κυβέρνηση έχει χάσει το στόχο των μεταρρυθμίσεων. Έχει χάσει κάθε μεταρρυθμιστική δυναμική η κυβέρνηση. Δεν είναι μεταρρυθμιστική τακτική π.χ. αυτή στο δημόσιο τομέα, αυτή είναι κοπτοραπτική. Δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε η αξιολόγηση εμπεδώθηκε ούτε οι διαδικασίες είναι αξιοκρατικές. Φταίνε μόνο οι συνδικαλιστές γι’ αυτό; Δεν φταίει η κυβέρνηση που δεν εμπεδώθηκε η λογική και δεν μπορεί να φτιάξει έναν ορθολογικό δημόσιο μηχανισμό; Δεν φταίει που δεν μπορεί να ελέγξει πουθενά τι γίνεται;".

Παράλληλα υποστήριξε ότι "ο πολιτικός διάλογος που γίνεται στη χώρα είναι εκτός τόπου και χρόνου". "Μιλάμε ακόμα με όρους προδικτατορικούς, ούτε καν της Μεταπολίτευσης. Σε μια χώρα όπου δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι να συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δυνατόν να μιλάμε για δημοκρατία;", είπε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ και το ΠΑΣΟΚ περνά μια περίοδο διαρκούς κάμψης, ούτε οργανωτικά ούτε πολιτικά ούτε ιδεολογικά οριοθετείται με τον τρόπο που πρέπει. Από εκεί και πέρα, ότι υπάρχουν φιλοδοξίες, επίδοξοι αρχηγοί που σκοτώνονται και εμφανίζουν φιλοδοξίες με μια αντιπαράθεση χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο πολιτικό υπόβαθρο, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί συρρικνωμένο σ’ αυτήν την κρίση", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι "το ΠΑΣΟΚ τελείωσε" , σχολίασε:

"Το ότι έχει τελειώσει το ΠΑΣΟΚ, για τον κ. Πάγκαλο, φάνηκε από το ότι έχει ψηφίσει τη Ν.Δ. Μιλάμε πια για έναν ψηφοφόρο της Ν.Δ. Ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ψήφισε Ν.Δ.. Από εκεί και πέρα, σταματάει η λογική"...
enikos.gr

Read more...

Το θρυλικό Pony μας ξαναβάζει στο χάρτη. 25.000 παραγγελίες πριν καν κυκλοφορήσει!!!

Στις αρχές του 2015 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Pony από τη «Namco Hellas». Μεγάλο ενδιαφέρον
Το νέο PONY της 5ης γενιάς  αποτελεί αποτέλεσμα της Έρευνας και Ανάπτυξης πολλών ετών. Ένα σύγχρονο ελληνικό αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο με βάση την αρχή της εταιρίας για κλασσικό styling. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε την ελαχιστοποίηση προβλημάτων, την εύκολη και γρήγορη επισκευή με φθηνά ανταλλακτικά. Φτιαγμένο από νέας γενιάς φύλλα χάλυβα.
Πολλοί δεν πίστευαν πως θα μπορούσε να νικηθεί το τέρας της γραφειοκρατίας και το θρυλικό PONY, γνωστό και ως τζιπ των φτωχών, να επιστρέψει στους ελληνικούς δρόμους. Τελικά όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν μετά και την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με τον οποίο είχαν έρθει σε επικοινωνία οι ιδιοκτήτες της εταιρείας NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε για να διαπιστώσουν αν θα μπορέσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να αρχίσει η παραγωγή των αυτοκινήτων.
Στις αρχές του 2015 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Pony από τη «Namco Hellas». Καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Το πιο δύσκολο βήμα, που κράτησε σχεδόν 2,5 χρόνια, ήταν να βρεθεί ο φορέας που θα δώσει την τεχνική πιστοποίηση.
Από κει και πέρα, όλα ήταν έτοιμα στο εργοστάσιο της «Namco» για να ξεκινήσουν οι επόμενες ενέργειες. Και ήδη οι παραγγελίες, κυρίως από τις χώρες της Αφρικής και αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, καταφθάνουν κατά χιλιάδες.
Ο έλεγχος πιστοποίησης ποιότητας από την ΕΒΕΤΑΜ (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία,  η προσοχή του ιδιοκτήτη της «Namco» Πέτρου Τζανέτου Κοντογούρη και των συνεργατών του έχει στραφεί στην προετοιμασία και ολοκλήρωση του τεχνικού φακέλου του νέου Pony, που θα κατατεθεί για να πάρει το όχημα την έγκριση πιστοποίησης ποιότητας. Από κει και πέρα, θα ξεκινήσει η οργάνωση της παραγωγής, η οποία απαιτεί επίσης τρεις μήνες, και θα γίνει η παραγγελία των μηχανικών μερών (κινητήρας, σασμάν, αναρτήσεις κ.λπ.), πέραν φυσικά από τον πίσω άξονα με τον οποίο θα εφοδιάζεται το νέο Pony και ο οποίος σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζεται από τη «Namco». Το ίδιο ισχύει και για το σασί του αυτοκινήτου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο Π.Τζ. Κοντογούρης, «το κατασκευάζουμε από ένα φύλλο λαμαρίνας».
Χαμηλή τιμή αγοράς
Στις αρχές του 2015 ξεκινά και η παραγωγή του νέου αυτοκινήτου, το οποίο θα έχει ελάχιστες διαφορές από το πρωτότυπο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και έχει ήδη κεντρίσει το έντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς συνδυάζει νέα τεχνολογία, πολύ χαμηλή τιμή αγοράς, και πάνω απ' όλα είναι ένα ελληνικό αυτοκίνητο.
Με την έναρξη της παραγωγής του νέου Pony θα ξεκινήσουν σταδιακά και οι προσλήψεις προσωπικού. Κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες, κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους του νομού Θεσσαλονίκης, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές.
Επίσης θα αναζητηθούν οι υποπρομηθευτές, οι οποίοι επίσης θα είναι ελληνικές επιχειρήσεις. Και μετά θα ακολουθήσει η παραγωγή της μηδενικής σειράς, όπως λέγεται, δηλαδή η παραγωγή 100 οχημάτων όλων των εκδόσεων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενους αντιπροσώπους, ώστε να ακολουθήσει το σωστό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της «Namco Hellas», Ιωάννα Παπαπαναγιώτου, που μίλησε στην εφημερίδα  στο παρελθόν η εταιρεία είχε 52 αντιπροσώπους. Εναν σε κάθε νομό της χώρας. «Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον είναι πολύ πιο έντονο. Θα υπάρξει μεγάλο δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη τη χώρα», τονίζει.
Και μπορεί το ενδιαφέρον στην Ελλάδα να είναι μεγάλο, αλλά, όπως λέει η Ι. Παπαπαναγιώτου, από την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι τεράστιο και ήδη οι παραγγελίες καταφθάνουν κατά χιλιάδες. Πρόκειται για μεγάλες παραγγελίες της τάξης των 25.000 αυτοκινήτων, τα οποία μάλιστα οι έμποροι αυτοκινήτων πιέζουν για να τα παραλάβουν όσο το δυνατόν συντομότερα.
«Σ' αυτήν ακριβώς τη μεγάλη ζήτηση συνίσταται και η ιδέα της εγκατάστασης μικρών εργοστασίων (mini plan) σε κάθε χώρα. Με τη βοήθεια της "Namco", θα δίνεται η δυνατότητα στις χώρες αυτές να παράγουν το δικό τους εθνικό αυτοκίνητο και να καταπολεμήσουν την ανεργία κάνοντας νέες προσλήψεις». Κάτι που θα καταστήσει το νέο Pony σημαντικό μοχλό ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.
Αν σ' αυτό προστεθούν οι 410 νέες θέσεις εργασίας που προγραμματίζει η «Namco», οι 2.700 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας, που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν (υποπρομηθευτές, αντιπροσωπείες, νέοι πωλητές κ.λπ.), η επιστροφή του ΦΠΑ στην ελληνική οικονομία και πολλά ακόμη οφέλη, όλα αυτά κάνουν τον Π.Τζ. Κοντογούρη και τους συνεργάτες του να ευελπιστούν ότι το ελληνικό κράτος θα δει στο νέο Pony ένα όχημα ανάπτυξης και θα το βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν γρήγορα οποιαδήποτε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα εμπόδια προσπαθήσουν να ανακόψουν την πορεία του.
Το νέο Pony θα εφοδιάζεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, οι οποίοι θα προέρχονται ο καθένας από διαφορετική αυτοκινητοβιομηχανία. Προς το παρόν δεν μπορούν να ανακοινωθούν, γιατί υπάρχει υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή. Θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά και συνδυασμού βενζίνης-φυσικού αερίου.
Ειδικά για την παραγωγή του μοντέλου με τον κινητήρα βενζίνης-φυσικού αερίου, που αποτελεί τη γ' φάση παραγωγής του αυτοκινήτου, η «Namco» βρίσκεται σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, καθώς η παραγωγή του αυτοκινήτου με το συγκεκριμένο κινητήρα εξαρτάται άμεσα από το πότε θα αναπτυχθεί το δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο.

Η ιδιαιτερότητά του νέου ελληνικού Pony
Το νέο «Pony» θα εφοδιάζεται με τετρακύλινδρους κινητήρες 1.300 ή 1.400 κ.ε., θα «βγάζει 75-80 ίππους και θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Ομως η ιδιαιτερότητά του είναι ότι θα έχει ωφέλιμο φορτίο 800 κιλά. Κι αυτή η δυνατότητα οφείλεται στο νέο πίσω άξονα που θα διαθέτει, ο οποίος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά στη «NAMCO».
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αρχικά την παραγωγή του βενζινοκίνητου «Pony», ενώ στη δεύτερη φάση παραγωγής η εταιρεία θα προχωρήσει και στην κατασκευή του πετρελαιοκίνητου «Pony», όπως και σε μία έκδοση 4Χ4. Τα σχέδια της «NAMCO HELLAS» δεν σταματούν εκεί αφού υπάρχει και τρίτο σχέδιο που αφορά την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου «Pony»
Η β' φάση, που τοποθετείται χρονικά σε ένα χρόνο από την έναρξη παραγωγής του νέου Pony, αφορά την έκδοση 4x4. Αυτή θα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις οι οποίες θα είναι και οι δύο πετρελαιοκίνητες, ενώ τα αυτοκίνητα θα είναι πιο στιβαρά από το απλό Pony. Ο ένας κινητήρας θα είναι 1.300 κ.ε. και ο δεύτερος 1.600 κ.ε.
Η πρώτη έκδοση θα απευθύνεται σε απλούς καταναλωτές, κυνηγούς, περιηγητές κ.λπ., ενώ η δεύτερη θα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες, που χρειάζεται να μεταφέρουν πολύ μεγαλύτερα φορτία και θα χρειάζονται έναν πιο ισχυρό κινητήρα.
Το Pony επισήμως μπορεί να μεταφέρει φορτίο 800 κιλών, αλλά ανεπίσημα μπορεί να «σηκώσει» και 1.200 κιλά.
Αλλά τα σχέδια του Π.Τζ. Κοντογούρη δεν σταματούν στο Pony. Στο εργοστάσιο της «Namco» υπάρχει ήδη έτοιμη σειρά βαρέων οχημάτων, από στρατιωτικά φορτηγά, αγροτικά, για γεωτρήσεις και πολλές άλλες βαριές χρήσεις, τα οποία μέχρι τώρα είχαν την ίδια τύχη με το Pony. Δεν υπήρχε τρόπος να πάρουν πιστοποίηση.
Η ιστορία της  ΝΑMCO HELLAS A.E.B.E
Η ΝΑMCO HELLAS A.E.B.E. συμπλήρωσε ήδη 60 χρόνια πρωτοποριακής, ελληνικής παραγωγής και συνεχίζει ακάθεκτα την εν σειρά παραγωγή των πασίγνωστων, λαϊκών αυτοκινήτων, τύπου PONY® 5ης γενιάς, που χαρακτηρίζονται από λογική απλότητα και έχουν συνήθη κύκλο ζωής άνω των 30 ετών!
Η πρωτοπορία της NAMCO συνίσταται στο ότι παράγει ανταγωνιστικά αυτοκίνητα σε μικρές σχετικά σειρές (Low-volume series) με ελληνική προστιθέμενη αξία (Ε.Π.Α.) 70% τουλάχιστον. Ιστορικά η NAMCO είναι η πρώτη Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία σειράς σ’ όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Επιπλέον είναι η μόνη πιστοποιημένη με ISO 9001:2008 αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα, όσον αφορά τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την συναρμολόγηση οχημάτων μικρής σειράς.
http://news247.gr/

Read more...

Θρήνος στην κηδεία του φιλάθλου του Εθνικού...



BINTEO...
Με χειροκροτήματα και το σύνθημα «Κώστα ψυχάρα για πάντα Εθνικάρα», εκατοντάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα τον 46χρονο Κώστα Κατσούλη, θύμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Η...
εξόδιος ακολουθία εψάλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνού, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Χανίων όπου έγινε και η ταφή του.

Στην αυλή της εκκλησίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπήρχαν πανό των φίλων του Εθνικού και του Πλατανιά Χανίων, ενώ στέφανα είχαν αποστείλει η ΕΠΟ, η Σούπερ Λιγκ, οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, η ομάδα του Ηλυσιακού και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Η ΠΑΕ Πλατανιάς και η ΕΠΣ Χανίων ανακοίνωσαν ότι αντί στεφάνου θα καταθέσουν χρηματικά ποσά, σε ιδρύματα.

Στην εξόδιο ακολουθία, την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Βούρβαχης, την ομάδα του Εθνικού ο πρόεδρός της, Αλέξης Αγγελόπουλος και την ΕΠΣ Ηρακλείου ο πρόεδρός της, Νίκος Τζώρτζογλου.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, πολυμελής αντιπροσωπεία από την ΠΑΕ Πλατανιά και την ΠΑΕ Χανιά, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης φίλοι του Εθνικού από τον Πειραιά και πλήθος κόσμου.

Με συγκινητικά λόγια «αποχαιρέτησε» τον Κώστα Κατσούλη ο αδελφός του λέγοντας, μεταξύ αλλων: «Ο Κώστας πέθανε με μαρτυρικό τρόπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που προστάτευσε ανθρώπους».

Γυναίκα, η οποία είναι φίλαθλος του Εθνικού και ήταν μεταξύ αυτών που τον συνόδευσαν για τελευταία φορά μέχρι τα Χανιά ζήτησε από την πολιτεία να λάβει μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γήπεδο είναι χαρά, δεν είναι θάνατος».

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Βούρβαχης, επεσήμανε ότι η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα είναι υπόθεση όλων. «Ολοι μας εχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε και να περιφρουρούμε το ποδόσφαιρο και να απομακρύνουμε από τα γήπεδα κάθε παραβατική συμπεριφορά».

Ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος,ζήτησε από την πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα.

« Η θυσία του Κώστα ήταν άδικη και τραγική. Μέχρι και το θάνατο του υπηρέτησε αυτά τα οποία πίστευε και τις αρχές του. Να βοηθά τον συνάνθρωπο. Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Εθνικό» είπε.

Την ανάγκη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις, ώστε να σταματήσει η βία στα γήπεδα επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου που ζήτησε «την επ’ αόριστον αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, μέχρι η πολιτεία και οι αρμόδιοι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα».

flashnews.gr

Read more...

Χωρίς παρουσία της Αστυνομίας Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση 12 κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι


Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση 12 κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τη συναίνεση των ίδιων των Ρομά και χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, η κατεδάφιση των 12 μη κατοικήσιμων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι για τα οποία υπάρχει εισαγγελική εντολή για την απομάκρυνσή τους έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί βέβαια η μεταφορά τους στην παλιά αμερικανική βάση στο όρος Πατέρα, με πρωτοβουλία του ο δήμαρχος Χαλανδρίου αναζητεί εάν υπάρχει κάποιος χώρος που θα μπορέσει να φιλοξενήσει τελικά τους Ρομά, οι οποίοι μένουν στο συγκεκριμένο καταυλισμό εδώ και 40 χρόνια. Έτσι την Τρίτη κοινή συναινέσει των Ρομά συμφωνήθηκε η αναστολή μεταφοράς στα Μέγαρα για έξι μήνες μέχρι ο δήμαρχος Χαλανδρίου να βρει έναν άλλο χώρο τον οποίο να αποδέχονται οι Ρομά για την εγκατάστασή τους.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποστηρίζει ότι ο οικισμός που έχει δημιουργηθεί «πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά, θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός -που αποτελείται από 67 κτίσματα-, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά Από 11 ώς 16 έτη οι ποινές κάθειρξης για τους έξι της διπλής ληστείας στο Βελβεντό


Από 11 ώς 16 έτη οι ποινές κάθειρξης για τους έξι της διπλής ληστείας στο Βελβεντό
Από την προσαγωγή του Νίκου Ρωμανού   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ποινές κάθειρξης από 11 έως και 16 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους έξι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους αυτή και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.
Το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του επί των ποινών στους έξι κατηγορουμένους, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, και οι οποίες κατά συγχώνευση έχουν ως εξής:
  • Ιωάννης Μιχαηλίδης: 16 έτη, 4 μήνες και 10 ημέρες
  • Νίκος Ρωμανός: 15 έτη και 11 μήνες
  • Δημήτρης Πολίτης: 11 έτη και 5 μήνες
  • Ανδρέας- Δημήτρης Μπουρζούκος: 15 έτη και 11 μήνες
  • Ανάργυρος Ντάλιος: 15 έτη και 11 μήνες και
  • Φοίβος Χαρίσης -Πούλος: 15 χρόνια και 11 μήνες
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ληστεία, καθώς και για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή -που κατά την κρίση των δικαστών δεν αποδείχθηκε ότι αφορούσαν τον εφοδιασμό άλλων ομάδων.
Κρίθηκαν, επίσης, ένοχοι κατά μετατροπή της κατηγορίας από αρπαγή σε παράνομη κατακράτηση, που αφορά τον πολίτη του οποίου οι κατηγορούμενοι πήραν το αυτοκίνητο του κατά την προσπάθεια διαφυγής τους και τον κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα, καθώς βάσει της απόφασης του δικαστηρίου σκοπός τους ήταν η διαφυγή και όχι η στέρηση της ελευθερίας του εν λόγω πολίτη.
Με την απόφασή του, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απάλλαξε τους κατηγορουμένους για αδικήματα, όπως αυτά της αντίστασης κατά της Αρχής και της παράνομης οπλοκατοχής για αντικείμενα που είχαν βρεθεί σε αυτοκίνητο. Για το αδίκημα της αντίστασης κατά της Αρχής οι εφέτες έκριναν πως δεν στοιχειοθετείται.
Το δικαστήριο αποφάσισε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Nικηφόρα πανωλεθρία...




Οταν δεν σ’ αρέσει το μήνυμα, σκοτώνεις τον αγγελιαφόρο. Αυτό κάνουν στη Συγγρού και στη Χαρ. Τρικούπη με τη...
δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσίευσε η «Εφ.Συν». Τα ευρήματα ήταν ενοχλητικά και αποφάσισαν να αμφισβητήσουν την έρευνα.

Το ίδιο όμως έκαναν και πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά το αποτέλεσμα της κάλπης δεν τους δικαίωσε.

Επινοούμε για λογαριασμό τους έναν όρο που μπορεί να μετριάσει τις άσχημες εντυπώσεις και να κρατήσει ακμαίο το ηθικό των στελεχών τους: νικηφόρα πανωλεθρία...

Τάσος Παππάς - efsyn.gr

Read more...

Ξανά στην Αθήνα ο Γιούνκερ…


«Ψάχνεται» για στήριξη και… καλά λόγια ο Σαμαράς, που μετά την δική του επίσκεψη στην Μέρκελ, αυτή τη φορά φέρνει καλεσμένο τον παλιόφιλο Γιούνκερ.

Σύμφωνα με…
την ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Γιούνκερ στην ανεπίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον κ. Σαμαρά…

Read more...