Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Κουβέλης: Ο Βενιζέλος έχει χάσει την ψυχραιμία του...


Με τη φράση «έχει χάσει την ψυχραιμία του» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ για «παρασιτική στάση».

«Με τα σημερινά δεδομένα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν...
χωράνε στην Κεντροαριστερά, διότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη ηγετική του έκφραση έχει επιλέξει μία συντηρητική πολιτική. Έχει εντάξει την πολιτική του στρατηγική σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Κουβέλης στον Αθήνα 9,84.

«Αυτό δεν μας αφορά», συμπλήρωσε, «διότι προηγουμένως σας είπα ότι η κεντροαριστερά, ως έκφραση διεκδίκησης των ίδιων των πολιτών ή θα έχει προοδευτικό περιεχόμενο ή δεν θα υπάρξει. Και το περιεχόμενο της πολιτικής που σήμερα ασκείται, με δεδομένο -εάν θέλετε-, τον ετεροκαθορισμό και από την ευρωπαϊκή πολιτική και από άλλα ζητήματα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου προοδευτικό».

«Ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται τα πολιτικά δρώμενα ως προσωποποιημένες συμπεριφορές, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Και εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, αλλά ας χαίρεται τον πολιτικό του πολιτισμό και τα όσα επέλεξε να πει για τη Δημοκρατική Αριστερά και τον αγώνα που κάνει η Δημοκρατική Αριστερά. Και πρέπει να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι έχουμε έναν ανακαθορισμό και των πολιτών και της πολιτικής και αυτόν τον ανακαθορισμό είναι τουλάχιστον λάθος να τον εκλαμβάνει ο άλλος ως μία "παρασιτική" πολιτική. Είναι οι εκφράσεις του κ. Βενιζέλου, οι οποίες τον χρεώνουν», τόνισε.

Read more...

Αίρεται η ασυλία των τεσσάρων βουλευτών της Χ.Α. ...


vouli asri asyliasΔεκτές έγιναν οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α., Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Κατά την...
ονομαστική φανερή ψηφοφορία 213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης, 16 ψήφισαν «κατά» της άρσης και 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών»...

Read more...

Η ιστορία της Εργατικής ΠρωτομαγιάςΗ Εργατική Πρωτομαγιά ή Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών γιορτάζεται ανά τον κόσμο με διαδηλώσεις και πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων της διεθνούς εργατικής τάξης.
Καθιέρωση της ΠρωτομαγιάςH 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι, σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διαμαρτύρονταν υπέρ της διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών. Ωθούμενοι από τις πετυχημένες διεκδικήσεις Καναδών συντρόφων τους, τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886.
Βασικό τους αίτημα αποτελούσε το οκτάωρο, καθώς την περίοδο εκείνη δεν υφίστατο στις ΗΠΑ κανονιστικό εργασιακό πλαίσιο και οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να εργάζονται αμέτρητες ώρες, ακόμα και Κυριακές. Στη δυναμική πορεία του Σικάγο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 90.000 εργαζόμενοι, ενώ περίπου 350.000 εργάτες από 1.200 εργοστάσια συμμετείχαν στην απεργία.
Οι βίαιες συμπλοκές έλαβαν χώρα τρεις μέρες αργότερα, στις 4 Μαΐου, στην πλατεία Χέιμαρκετ του Σικάγο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης προς συμπαράσταση των απεργών, στην οποία συμμετείχαν ενεργά μέλη του αναρχικού κινήματος. Παρά τον ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας, η αστυνομία έλαβε την εντολή να διαλύσει με τη βία την κινητοποίηση.
Στις συμπλοκές που ακολούθησαν, άγνωστος από το πλήθος πέταξε προς τις αστυνομικές δυνάμεις μία χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας δεκάδες.
Σε απάντηση, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις διαδηλωτές και σημαντικός αριθμός τους να τραυματιστεί. Στη συμπλοκή έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι αστυνομικοί από πυρά, χωρίς να εξακριβωθεί η προέλευσή τους. Την προηγούμενη μόλις ημέρα, επιπλέον 4 διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οκτώ συνδικαλιστές καταδικάστηκαν σε απαγχονισμό για τη βομβιστική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο του αστυνομικού. Μοναδικό επιχείρημα του εισαγγελέα, Τζούλιους Γκρίνελ, εναντίον τους ήταν η ενθάρρυνση του άγνωστου βομβιστή από τους λόγους που εκφώνησαν. Ως εκ τούτου, κρίθηκαν ένοχοι για συνωμοσία και θανατώθηκαν.
Η Πρωτομαγιά ανά τον κόσμο
Την επίσημη καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς από το ιδρυτικό συνέδριο της Δευτέρας Διεθνούς ακολούθησε η πρόταση του Ρέιμοντ Λαβίν, η οποία καλούσε σε διεθνή κινητοποίηση την ημέρα της επετείου των γεγονότων του Σικάγο το 1890. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα οι διαδηλώσεις της 1ης Μαΐου να λάβουν έκτοτε ετήσιο χαρακτήρα.
Ως γιορτή αφιερωμένη στους αγώνες των εργατών και στο σοσιαλιστικό κίνημα, η Πρωτομαγιά αποτελεί μία τεράστιας σημασίας επίσημη γιορτή για χώρες όπως ηΛαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η Κούβα και τα πρώην Σοβιετικά κράτη. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν συνήθως μεγαλειώδεις λαϊκές και στρατιωτικές παρελάσεις.
Η σοβιετική Πρωτομαγιά σημαδευόταν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Μόσχας, η οποία διέσχιζε και την Κόκκινη Πλατεία, όπου βρίσκονταν ο εκάστοτε γενικός γραμματέας, η κυβέρνηση και όλο το Ανώτατο Σοβιέτ και παρακολουθούσαν μια αληθινή επίδειξη δύναμης.
Στη Βραζιλία, η μέρα των εργατών είναι επίσημη γιορτή που γιορτάζεται από τα συνδικάτα με ολοήμερες εκδηλώσεις.
Στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι η Πρωτομαγιά δεν έχει οριστεί επίσημα ως εθνική αργία από την κυβέρνηση, επειδή ημερολογιακά συμπίπτει με τη λεγόμενη χρυσή εβδομάδα των αργιών, είτε δίνεται από του εργοδότες ως αργία είτε λαμβάνεται ως άδεια άνευ αποδοχών από την πλειονότητα των Ιαπώνων. Σκοπός δεν είναι η συμμετοχή σε μαζικές διαδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας, αλλά συνήθως, η προσωπική ξεκούραση. Συνήθως, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα διοργανώνουν πορείες και κινητοποιήσεις στο Τόκιο.
Στο Νεπάλ, η Πρωτομαγιά αναγνωρίστηκε ως εθνική αργία το 2007, παρότι γιορτάζεται στη χώρα από το 1963.
Η γερμανική Πρωτομαγιά αποτελεί μία σημαντική ημέρα, όπου παραδοσιακά τονίζεται η πολιτική σημασία την ημέρας στις περισσότερες περιοχές της και αναφέρεται συνήθως ως «Ημέρα των Εργατών». Μαζικές ετήσιες διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο, οι μεγαλύτερες από τις οποίες διοργανώνονται από εργατικά συνδικάτα και πολιτικά κόμματα.
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς είναι οι μοναδικές χώρες στις οποίες ως Ημέρα της Εργασίας δεν εορτάζεται η Πρωτομαγιά, αλλά η πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Το 1894, ο εορτασμός της Ημέρας της Εργασίας έγινε νόμος του κράτους των ΗΠΑ, με απόφαση του Κογκρέσου και νόμος του Καναδά με απόφαση του Kοινοβουλίου της χώρας. Στόχος ήταν η αποφυγή της ταύτισης των εργατικών κινημάτων με την αριστερά της χώρας στην οποία είχαν συμβεί τα γεγονότα του Σικάγου.
Η ελληνική Πρωτομαγιά
Η πρώτη ελληνική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το1893 από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Σταύρου Καλλέργη. Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και διαδήλωσαν υπέρ της οκτάωρης εργασίας, της καθιέρωσης της Κυριακής ως αργίας και της κρατικής ασφάλισης για θύματα εργατικών ατυχημάτων. Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα, το οποίο επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
Η κωλυσιεργία του προέδρου της Βουλής να το εκφωνήσει προκάλεσε τη μεγαλόφωνη αντίδραση του Καλλέργη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, με εντολή του προέδρου, για διατάραξη της συνεδρίασης. Ο Καλλέργης ξυλοκοπήθηκε και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμεινε για δύο μέρες. Λίγες μέρες αργότερα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών.
Χρειάστηκε να περάσουν 17 ολόκληρα χρόνια, ως το 1911 που γιορτάστηκε και πάλι η εργατική Πρωτομαγιά. Στο διάστημα αυτό ξέσπασαν μεγάλες απεργίες σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας και σε πολλούς κλάδους, ενώ πολλά σωματεία και δευτεροβάθμιες οργανώσεις δημιουργήθηκαν.
Το 1911, η Φεντερασιόν Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει τη διοργάνωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις επεμβαίνουν και συλλαμβάνουν τους πρωτεργάτες, ανάμεσα σ´αυτούς τον Μπεναρόγια, που εξορίζεται στη Σερβία.
Tην ίδια χρονιά, στην Αθήνα, αποφασίζεται να γιορταστεί εκ νέου η Πρωτομαγιά με πρωτοβουλία του Ν.Γιαννιού στο Μετς, με κεντρικό σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ύπνο». Η Αστυνομία οδήγησε τους Γιαννιό, Αποστολίδη και Παπαγιάννη στα γραφεία της γιατί «δεν είχαν άδειαν», όπου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η πρωτομαγιά γιορτάζεται ξανά το 1919 σε 12 πόλεις πανελλαδικά, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Στο μεταξύ, ψηφίστηκε ο Ν.281/1914 «περί Σωματείων» με τον οποίο κατοχυρώνεται το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και τα σωματεία αρχίζουν να αποκτούν καθαρά εργατικό χαρακτήρα.
Σήμερα, βάσει νόμου, οι αργίες διακρίνονται σε αυτές που έχουν καθοριστεί ως ημέρες υποχρεωτικής αργίας, κατά τις οποίες απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία και κάθε επαγγελματική εν γένει δραστηριότητα, καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών, και ως ημέρες προαιρετικής αργίας, στις οποίες επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη η λειτουργία της επιχείρησης και η απασχόληση ή μη των μισθωτών που απασχολούνται από αυτόν.
Η 1η Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Α.Ν. 380/68, αποτελεί υποχρεωτική αργία, όταν κηρύσσεται ως τέτοια με απόφαση του υπουργού Απασχόλησης, διαφορετικά εντάσσεται στις προαιρετικές αργίες.
http://tvxs.gr/

Read more...

Βόμβα Α. Λοβέρδου : Αν καταψηφιστεί η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές τότε αμέσως εθνικές εκλογές

Βόμβα Α. Λοβέρδου : Αν καταψηφιστεί η κυβέρνηση  στις ευρωεκλογές τότε αμέσως εθνικές εκλογές
Βόμβα Ανδρέα Λοβέρδου: Αν ο λαός καταψηφίσει τις δυνάμεις που δεν θέλουν εκλογές, τότε θα έχει επιλέξει γενικές βουλευτικές εκλογές αμέσως. Τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο
Η δημοκρατική παράταξη είναι χρήσιμη αλλά δεν θα γίνει και βολική
Θα υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις μου ενα ενιαίο μέτωπο για την παράταξη και ενα ενιαίο μέτωπο για τον τόπο
Συνέντευξη στην εφημερίδα newsmail.gr  
Ο πρόεδρος της συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος ορθά κοφτά θέτει το δίλλημα των επερχόμενων εκλογών. Αν καταψηφιστούν στις ευρωεκλογές τα κόμματα που δεν θέλουν εκλογές τότε αλλη λύση δεν υπάρχει, εκλογές το συντομότερο Ιούνιο ή Σεπτέμβριο, αναφέρει καθώς τονίζει οτι η δημοκρατική παράταξη ειναι χρήσιμη δεν θα γινει ομως δεκανίκι του καθενός.
Περιγράφει ο ιδιος γιατί συμμετέχει στο νέο σχήμα της ελιάς , αλλά ακόμη περισσότερο τι θα γινει στην περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν ειναι θα ειναι ικανοποιητικά. Θα αναλυθεί τα αποτελέσματα των διπλών εκλογών και θα έχει πολικές συνέπειες.
Κυρίε πρόεδρε, συμμετέχετε στις ευρωεκλογές ως κόμμα με επτά υποψηφίους για την ευρωβουλή μεσα απο την ελια . Το ερώτημα που τίθεται ειναι το εξης : Τι παραπάνω εχει η ελια απο το ΠΑΣΟΚ για να συμμετέχετε απο κοινού στις ευρωεκλογές με το κόμμα απο το οποίο σας έδιωξαν ;
Το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης» είναι ένα ανανεωμένο, όπως όλοι παραδέχονται, ψηφοδέλτιο, που εκφράζει το στόχο και το όραμά μας για μια ενωμένη Παράταξη που θα δίνει απαντήσεις στα καίρια προβλήματα του πολίτη. Εδώ και τώρα και με τρόπο πειστικό. Το ψηφοδέλτιο, στο οποίο εισέφεραν ιδέες και πρόσωπα οι συλλογικότητες που συνδημιούργησαν την «Ελιά» (κόμματα και κινήσεις) είναι ενιαίο και αδιαίρετο και εκφράζει ακριβώς την ευρύτερη συμπαράταξη που επιδιώκουμε ύστερα από τον κατακερματισμό της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Στον κατακερματισμό αυτό, το ΠΑΣΟΚ εξακολούθησε να αποτελεί τον κυρίαρχο πολιτικά παίκτη του χώρου. Άλλωστε σε κάθε ευκαιρία, μετα τη διαγραφή μου, έλεγα πως με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε. Η ώρα ήρθε και στη συνένωση δυνάμεων που επιχειρούμε, οικοδομούμε με σταθερό τρόπο την Δημοκρατική Παράταξη του αύριο.
Συμβάλετε με την πολιτική σας δύναμη στην ΕΛΙΑ οταν ξέρετε οτι η κεντροαριστερά γενικότερα δεν "πουλάει" γιατι εχει κακοχαρακτηριστεί. Μετά την ΕΛΙΑ κ. Πρόεδρε τι θα γίνει ποια θα ειναι η προοπτική της για το επόμενο διάστημα;
Συμβάλουμε με την πολιτική μας δύναμη, την αξιοπιστία του λόγου και την παρακαταθήκη του έργου που έχουμε επιτελέσει, υπέρ των πολιτών και έχοντας τιμήσει την εντολή τους και τιμηθεί από την εμπιστοσύνη τους, στο μόνο δρόμο που αξιολογούμε ως ωφέλιμο για τη χώρα πρώτα και την παράταξη έπειτα. Η «κεντροαριστερά» όπως την αναφέρετε περνά κρίση αξιοπιστίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο του δυτικού κόσμου και πάντως της Ευρώπης. Στη χώρα μας τα συμπτώματα είναι εντονότερα, λόγω του βάθους της κρίσης, όμως η τάση υπάρχει διεθνώς. Η μάχη είναι δύσκολη. Αρχικά ο στόχος είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων και σε δεύτερο χρόνο, μετά τις ευρωεκλογές, η επαναφορά μας σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Αν πάμε σχετικώς καλά στις ευρωεκλογές, σε συνδυασμό με τις δημοτικές, τότε η μετεκλογική ΕΛΙΑ μπορεί να καταστεί ο χώρος και για άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως πχ η ΔΗΜΑΡ.
Περιγράψτε μου σας παρακαλώ πολύ τις επόμενες κινήσεις αν η ελια καταφέρει και κρατηθεί στις ευρωεκλογές σε ενα αξιοπρεπές ποσοστό της τάξης περίπου πάνω απο 5-5,5%
Δεν μπορούμε να μπούμε τώρα σε μια τέτοια λογική και συζήτηση, αναλύοντας ποσοστά και σενάρια. Οι εκλογές απέχουν λιγότερο από ένα μήνα και προσδοκώντας την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος, δεν προεξοφλούμε τίποτα. Θα δούμε ποιά είναι η απόφαση του λαού και αναλόγως θα πράξουμε. Γιατί στις ευρωεκλογές ο λαός δεν στέλνει μηνύματα, αλλά παίρνει αποφάσεις. Πχ αν ο λαός καταψηφίσει τις δυνάμεις που δεν θέλουν εκλογές, τότε θα έχει επιλέξει γενικές βουλευτικές εκλογές αμέσως. Τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας στις ευρωεκλογές, αλλά ψήφος αποφάσεων. Οι πολίτες πρέπει να έλθουν σε επαφή με αυτή τη μεγάλη αλήθεια και να σταθμίσουν τις αποφάσεις τους. Η Δημοκρατική Παράταξη στεναχώρησε τους πολίτες, αλλά και η ίδια βασανίζεται. Παρακμάζει. Δεν πρόκειται και να υφιστάμεθα την αυστηρή απέναντί μας λαϊκή ετυμηγορία και να συνεχίζουμε να παίρνουμε ευθύνες, κάνοντας σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Σε αντίθετη περίπτωση τι θα πρέπει να γίνει, ή τι θα γίνει , έχετε ιδέα;
Όπως σας είπα, σε κάθε περίπτωση θα αναλυθεί αμέσως το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών και αυτό θα έχει πολιτικές συνέπειες. Πάντοτε έτσι συνέβαινε. Η Δημοκρατία και η ιστορική εξέλιξη δεν έχουν ούτε αδιέξοδα, ούτε σταματούν ποτέ. Και η Δημοκρατική Παράταξη, πάντοτε παρούσα και με βαρύνουσα σημασία στις εξελίξεις του τόπου, θα βρει σε κάθε περίπτωση το βηματισμό της.
Στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς προχωρήσει σε ανασχηματισμό την επόμενη των ευρωεκλογών οπως ακούγετε , η θέση η δική σας ποια ειναι; Πρέπει να μπείτε στην κυβέρνηση ή θα μπείτε αν σας καλέσει ο κ. Σαμαράς;
Κατανοώ τη δημοσιογραφική σας υποχρέωση που επιτάσσει την υποβολή παρόμοιων ερωτημάτων. Τίποτα δεν μπορούμε να συζητήσουμε όταν επίκειται η κυρίαρχη έκφραση γνώμης από τον ελληνικό λαό. Από εκεί και μετά, ο γνώμονάς μου είναι σταθερός και έχει εκφραστεί: Ένα Ενιαίο Μέτωπο για την Παράταξη και ένα Εθνικό Μέτωπο για τον τόπο. Θα το υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι αφηρημένα και γενικά. Με πολιτικούς στόχους, συγκεκριμένες συμμαχίες και χρονοδιαγράματα. Ξαναλέω όμως: με κριτήριο την απόφαση του λαού στις 25 Μαΐου. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι αποδεδειγμένα χρήσιμη Παράταξη, αλλά δεν θα γίνει και " βολική", σαν δεκανίκι του καθενός. Αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε μια θετική για μας λαϊκή ετυμηγορία.
Απο τι πάσχει κατά τη γνώμη σας η κυβέρνηση κ. Λοβέρδο;
Η Κυβέρνηση, βασισμένη σε μεγάλο βαθμό και στη δουλειά των προηγούμενων Κυβερνήσεων, έχει να επιδείξει επιτυχίες. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος (έγκαιρα το είχα υποδείξει ως πραγματικό) είναι μια σημαντική στροφή. Αυτές οι επιτυχίες όμως, η ίδια η μεταστροφή του διεθνούς κλίματος (που δεν επετεύχθη μόνο λόγω της προσπάθειάς μας, αλλά και λόγω ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων), πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτή και στην ιδιωτική οικονομία. Στην τσέπη δηλαδή των πολιτών. Αλλιώς δεν γίνεται, το έδαφος θα παραμείνει ελώδες. Πάνω σε αυτό, έχω ασκήσει σκληρή κριτική, όσο και συγκεκριμένες προτάσεις και γι' αυτό δικαιούμαι να μιλώ. Αυτή είναι η βασική αδυναμία της Κυβέρνησης. Ενώ ήρθε ως «κήρυκας της Ανάπτυξης», μέσω των πια «Ζαππείων» και των «ισοδυνάμων μέτρων», επέμεινε σε μια μονοδιάστατη πολιτική, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση.
http://egiakoumis.com/

Read more...

«Με ξεπερνά να φτερνίζεται ο Παπανδρέου ...
...και να ταράζεται όλη η Ελλάδα»...
Ο ντόρος για την εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της ευρωβουλευτού κ. Μαριλένας Κοππά, δεν λέει να κοπάσει...


«Να φτερνίζεται ο κ. Παπανδρέου και να ταράζεται όλη η Ελλάδα ειλικρινά με ξεπερνάει», είπε η κ. Κοππά στη ...
Δημόσια Τηλεόραση.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να απαντήσει αν η κίνηση Παπανδρέου προοιωνίζει μία μελλοντική συνεργασία του με τη Δημοκρατική Αριστερά. «Ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, διατυπώνει δημόσια τις απόψεις του όπως έχει δικαιώματα και υποχρέωση να το κάνει» υποστήριξε η κ. Κοππά, ενώ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας πως θεωρεί ντροπή να χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ παρασιτικό κόμμα.

«Δεν ξέρω πόσο παραγωγικό μπορεί να είναι αυτό», πρόσθεσε.

matrix24.gr

Read more...

Αυτά είναι τα 15 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές...Δείτε όλη τη λίστα ...
Στον Άρειο Πάγο έως την Τρίτη είχαν καταθέσει αιτήσεις για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων είναι και ο...
Λαϊκός Σύνδεσμός - Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή. Η αίτηση της Χρυσής Αυγής υπογράφεται από τον προφυλακισθέντα Νίκο Μιχαλολιάκο και της Εθνικής Αυγής από τον Μιχάλη Γιαννόγκωνα.
    Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν το «πράσινο φως» από το Α΄Τμήμα του Αρείου Πάγου για να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.
Ειδικότερα, τα 15 κόμματα που κατέθεσαν αιτήσεις είναι (σύμφωνα με τη σειρά που κατέθεσαν):
    Ένωση Κεντρώων - Βασίλης Λεβέντης,
    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με συντονιστική επιτροπή,
    ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) με διοικούσα επιτροπή,
    Α.Σ.Κ.Ε. - Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) με εκτελεστική επιτροπή,
    Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας - Χρίστος Χρηστίδης,
    Κοινωνία - Μιχάλης Ηλιάδης,
    ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης) - Ιπποκράτης Σαββούρας,
    Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας - Αλή Τσαούς Μουσταφά,
    ΛΑΟΣ - Γιώργος Καρατζαφέρης,
    Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών - Γιώργος Τσαγκανέλιας,
    Εθνική Αυγή - Μιχάλης Γιαννόγκωνας,
    ΚΚΕ - Δημήτρης Κουτσούμπας,
    Το Ποτάμι - Σταύρος Θεοδωράκης,
    Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ-Ε.Κ.Ε.) - Μιλτιάδης Τσαλαζίδης και
    Λαϊκός Σύνδεσμός -Χρυσή Αυγή - Νίκος Μιχαλολιάκος.

Read more...

Προπηλάκισαν πολίτες που μοίραζαν φυλλάδια της Ρένας Δούρου...


ΦΩΤΟ...
Επίθεση δέχτηκαν πολίτες που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια της Ρένας Δούρου στη λαϊκή του Κολωνού.

Άγνωστοι τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τα άτομα που δέχθηκαν επίθεση, οι άγνωστοι φορούσαν μαύρα ρούχα. Πάντως, οι πληροφορίες για την επίθεση είναι συγκεχυμένες.

Δείτε τις φωτογραφίες newsbeast.gr

Read more...

«Συνταγματολόγος» της Χρυσής Αυγής υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ...


«Συνταγματολόγος» της Χρυσής Αυγής υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ
Tην καταγγελία την έκανε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την τοποθέτηση του ...
Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ως «συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής» και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματά της (16/01 στην εκπομπή του κ. Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη)».

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η Χαριλάου Τρικούπη, οι απόψεις του υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή», με τις «απόψεις» του, όπως συμπληρώνει, να «προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου αφού, όπως υποστηρίζει: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους».

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις με τις δημόσιες παρεμβάσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Read more...

Συνεχίζεται η διαμάχη Βολές Γλέζου προς Στουρνάρα για το θέμα του νομίσματος


Βολές Γλέζου προς Στουρνάρα για το θέμα του νομίσματος
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη λύπη του σχετικά με τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν παίζουμε με το ευρώ, δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια» εκφράζει σε δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος.
Όπως τονίζει ο κ. Γλέζος, «η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος αποκαλύπτονται από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: 'Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια'. Ιερά και όσια είναι ο άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία» σημειώνει ο κ. Γλέζος και προσθέτει:
«Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους -και μάλιστα μια τέτοια άποψη- σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό.
»Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση. Ας καταλάβει, επιτέλους, ο υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον άνθρωπο, ούτε την επιστήμη, ούτε την οικονομία, αλλά ούτε και τη χώρα. Κρίμα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...