Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Θέμα: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!!!Ο/H ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΤΗ έγραψε3 ώρες πριν
Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!!!


Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ!

ΣΤΙΣ 4:15, (ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!) ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΩΝ 48 ΚΙΛΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ,ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!

ΣΤΙΣ 7:00, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΛΟΥΒΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ…


Read more...

"Προτεραιότητα η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση"

Συνάντηση Γ. Α. Παπανδρέου με τον Λ. Ρακιντζή – Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Στην αρχή της συνάντησης, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θέλω να σας καλωσορίσω.

Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ που με καλέσατε.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αποδίδω ύψιστη σημασία, θα έλεγα είναι η πρώτη προτεραιότητα πια στη χώρα μας, το θέμα της διαφάνειας, της ευνομούμενης λειτουργίας της πολιτείας για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Και γι' αυτό θεωρώ και πολύ σημαντική τη συνάντησή μας, διότι ξέρω την πολύ κρίσιμη και χρήσιμη δουλειά την οποία έχετε κάνει για την Έκθεσή σας γύρω από τη Δημόσια Διοίκηση. Γι' αυτό ζήτησα να συναντηθούμε, για να ανταλλάξουμε απόψεις για το καλό του τόπου. Να είστε καλά.

Ν. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκλησή σας. Να σας ενημερώσω ότι εγώ είμαι πέντε χρόνια Επιθεωρητής, έχω μια σχετική πείρα και θα σας ενημερώσω πλήρως για το εύρος και τις λειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Read more...

ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΥΡΩΝΑΣ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΣΟΥΛΑΜε κάθε τρόπο θα πρέπει να αντισταθούμε στα σχέδια της κυβέρνησης και των ιδιωτικών συμφερόντων που για ακόμη μια φορά επιχειρούν τη λεηλασία του τελευταίου εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου...με τον κατακερματισμό του βουνού σε πολλές ζώνες ΜΗ-προστασίας, με την κατασκευή αυτοκινητόδρομων και με την επέκταση εμπορικών και δημοσίων δραστηριοτήτων, όπως οι υπηρεσίες του Δήμου που σκέφτεται δήμαρχος Βύρωνα να εγκαταστήσει σε κτίσματα των στρατοπέδων αλλά και οι ξενώνες που χτίζονται εδώ και τρεις μήνες, μέσα στο χώρο του στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ εντός δασικής έκτασης.
Ο ΣΠΑΥ αλλά και η Δημοτική Αρχή - αντί να κάνουν πλάτες στα σχέδια της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας -θα έπρεπε να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των κτισμάτων και στην αναδάσωση της συγκεκριμένης δασικής έκτασης, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ προγραμματίζεται στην ίδια περιοχή η κοπή 3.800 δέντρων προκειμένου να κατασκευαστεί ένας τερατώδης ανισόπεδος κόμβος σε έκταση 127 στρεμμάτων, στο πλαίσιο της επέκτασης της Αττικής οδού προς νότο και της οδικής σύνδεσης με τον κάμπο των Μεσογείων μέσω τούνελ 3900 μ στον Υμηττό.

Στηρίζουμε τον αγώνα των πολιτών και των μαζικών φορέων και απαιτούμε εδώ και τώρα:

1.Να κηρυχθεί ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός με μία Ζώνη Απολύτου Προστασίας
2.Δημιουργία Δασαρχείου Υμηττού
3.Να απομακρυνθούν όλες οι οχλούσες δραστηριότητες από το βουνό( βενζινάδικα, λατομεία, στρατόπεδα, χωματερές κ.λ.π) και να αποδοθούν οι χώροι στο πράσινο για να το χαίρονται οι πολίτες
4. Να εισακουστούν τα αιτήματα πολιτών και φορέων σχετικά με τους νέους Αυτοκινητοδρόμους και να πάψει ο δήμαρχος Βύρωνα που είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΥ-και αυτό το καταγγέλλουμε- να αρνείται εδώ και έξη μήνες να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας πλάτες στην κυβέρνηση της ΝΔ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣRead more...

Απόφαση πρόκληση του Συμβουλίου Επικρατείας για συνέχιση των εργασιών στον ΥμηττόΣήμερα το τμήμα διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας πήρε μια απόφαση η οπαία επιτρέπει στην Αεροπορία να συνεχίζει να χτίζει τα αυθαίρετα στην Υμηττό. Μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Πάνε να καταστρέψουν και τον τελευταίο πνεύμονα πράσινου της Αττικής.

Χρειάζεται κινητοποίηση και των αρχόντων της περιοχής αλλά και των κατοίκων


Κάνε κλικ να ανοίξει η εικόνα και να διαβάσεις την απόφασηRead more...

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ πάντοτε ευαίσθητη σε θέματα αλληλεγγύης κινητοποιείται άμεσα και συμμετέχει ενεργά κόντρα στη δυσκαμψία των καρεκλοκένταυρων της Ιππ..


Συνέντευξη Τύπου για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο.
Στη Σίνα 14 θα πραγματοποιηθεί σε λίγο Συνέντευξη Τύπου για το Θοδωρή Ηλιόπουλο.
Από τους πρώτους που διακρίναμε μέχρις στιγμής στην αίθουσα είναι ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και Θόδωρος Δρίτσας.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ πάντοτε ευαίσθητη σε θέματα αλληλεγγύης κινητοποιείται άμεσα και συμμετέχει ενεργά κόντρα στη δυσκαμψία των καρεκλοκένταυρων της Ιπποκράτους.
Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι η παρουσία του 26χρόνου νεαρού της Νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης Θέμη Τζήμα ο οποίος κινητοποιήθηκε από τη Βόρεια Ελλάδα.
Αυτή η νεολαία είναι το όραμα στα χνάρια του αείμνηστου ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.
Επίσης διακρίναμε το πρώην βουλευτή Σερρών Άρη Μουσιώνη και πολλούς φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικό ρεπορτάζ μετά το τέλος της Συνέντευξης Τύπου.
Στοχασμός-ΠολιτικήRead more...

Ο Ντάνος ανέλαβε πάλι υπηρεσία;...


Εμφανίστηκε στην Κατεχάκη...
Με το μυαλό που έχουν στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Ε.Υ.Π., μπορεί να αναθέσουν πάλι αποστολή στον πρώην πράκτορα (και καμένο πια χαρτί) Ντάνο Κρυστάλλη.

Ντυμένος στα μαύρα σαν κοράκι και με...

......μαύρο γυαλί, εμφανίστηκε στο κτίριο της οδού Κατεχάκη.

Κάποιοι στον βρώμικο κόσμο των μυστικών υπηρεσιών φαίνεται πως τον θεωρούν ακόμη αξιοποιήσιμο...

nonews-news

Read more...

"Κίνδυνος οι νέες ρυθμίσεις για τον Υμμητό - Δεν ελέγχονται οι παράνομες κατασκεύες" (7/8/2009)


"Κίνδυνος οι νέες ρυθμίσεις για τον Υμμητό - Δεν ελέγχονται οι παράνομες κατασκεύες" (7/8/2009)
Δημοσίευμα στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΑΘΗΝΑΪΚΗ"Read more...

Να μη γίνει τσιμέντο ο Υμηττός


Εδώ και αρκετό καιρό , έχουμε ξεκινήσει στο καφενείο με τον ΟΤΑκουστή σειρά αναρτήσεων για τον Υμηττό με σκοπό να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε να μη γίνει τσιμέντο η τελευταία πράσινη ανάσα της Αττικής.
Σήμερα με πρωτοσέλιδο στην Ελευθεροτυπία (Εδώ) και σε άλλα μέσα αναδείχτηκε πάλι η προσπάθεια τσιμεντοποίησης του τρελού(Υμηττός)

Ζητήσαμε απόψεις από τους εμπλεκόμενους και θα τις αναρτήσουμε. Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις να δημοσιεύσουμεΠήραμε το πρώτο e-mail

Θέσεις της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την προστασία του Υμηττού» επί του Σχεδίου Π.Δ περί «καθορισμού Ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας του όρους Υμηττός»
Αρθρο 1
Καμμία συρρίκνωση των σημερινών ορίων του ορεινού όγκου.
Καμμία «νομιμοποίηση» εγκαταστάσεων ή περιοχών αυθαίρετης δόμησης, με εξαίρεσή τους από την Ζώνη προστασίας.
Αρθρο 2
- Κατάργηση των Ζωνών Α1 και Α2. Καθορισμός ενιαίας Ζώνης Α σε όλη την έκταση του ορεινού όγκου. Χαρακτηρισμός του Υμηττού ως Εθνικό Πάρκο με βάση τον Νόμο 1650/1986.
- Κανένας καθορισμός τμήματος του Υμηττού σε θεματικό περιαστικό- πάρκο.
- Κατάργηση των χρήσεων που ......
προβλέπονται στις Ζώνες Β1, Β2,Β3 και κατά συνέπεια των ίδιων αυτών των Ζωνών. Επέκταση των ορίων της σημερινής Ζώνης Α στην σημερινή Ζώνη Β, μέχρι τα όρια της εντός σχεδίου περιοχής των Δήμων.
- Διατήρηση της Ζώνης Β4 ( Πάρκο Γουδή) με ειδικές χρήσεις και όρους δόμησης.
- Επέκταση των ορίων της Ζώνης Β4 στην περιοχή Σκοπευτηρίου Καισαριανής , στην περιοχή μεταξύ Δήμου Καισαριανής – Πανεπιστημιούπολης και ενδεχομένως σε κάποιες ακόμη περιοχές, κατόπιν ειδικής μελέτης.
- Δημιουργία περιορισμένης Ζώνης Ε1 (Κεραιών)
- Δημιουργία περιορισμένων Ζωνών Ε2 (Νεκροταφεία Δήμων). Να μην ισχύσει
το προβλεπόμενο 0,5 τ. μ ανά κάτοικο.
Αρθρο 3
Να καταργηθεί η παράγραφος 2 , εφ’όσον με την διατύπωση «…επιτρέπονται τα απολύτως απαραίτητα έργα τεχνικής υποδομής…» επιχειρείται η «νομιμοποίηση»:
- Υφιστάμενων παράνομων Κέντρων Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) και γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δημιουργίας νέων.
- Σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων, χώρων στάθμευσης απορριμματοφόρων και εν γένει οχημάτων των παρακείμενων Δήμων.
- Παράνομα διανοιχθέντος οδικού δικτύου
- Νέων οδικών αξόνων, όπως η ΝΑ και ΝΔ Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού καθώς
και ο συνδετήριος άξονας Α/Κ Σακέτα – Α/Κ Μεσογείων.
Επίσης, να καταργηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου αυτού, εφ’όσον δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας λατομείων.
Αρθρο 4
- Κατάργηση κάθε «ελαχίστου ορίου αρτιότητας» γηπέδων και κάθε «μεγίστης επιφάνειας κτιρίων». Δεν νοείται να υπάρχουν δομήσιμα οικόπεδα και κτίρια στον Υμηττό.
Αρθρο 5
- Να παραταθεί η ισχύουσα απαγόρευση έκδοσης νέων οικοδομικών αδειώνRead more...

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου;


@ Θα ανοίξει η Βουλή στις 5 Οκτωβρίου;
@ Ή θα γίνουν εκλογές στις 4 Οκτωβρίου;
@ Όπως γράψαμε και χθες το θέμα των εκλογών έρχεται μετά επιτάσεως.
@ Τα αδιέξοδα του Καραμανλή είναι τεράστια.
@ Η οικονομία έχει μπει σε ύφεση και οι προβλέψεις λένε ότι θα πάει από το κακό στο χειρότερο.
@ Περιθώρια για να προχωρήσει ο Καραμανλής σε ένα ουσιαστικό ανασχηματισμό δεν υπάρχουν, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει «πάγκο».
@ Η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. «βράζει» και ορισμένοι θα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στην κυβέρνηση από τις 5 Οκτωβρίου και μετά που ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.
@ Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης, έτσι ή αλλιώς, είναι περιορισμένος γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να προκαλέσει εκλογές το Φεβρουάριο με αφορμή την προεδρική εκλογή.
@ Η χώρα ουσιαστικά έχει ήδη μπει σε μία μακρά προεκλογική περίοδο που δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση να βελτιώσει την εικόνα της.
@ Με όλα αυτά εμείς απορούμε γιατί ο Καραμανλής ακόμα το σκέφτεται (εάν το σκέφτεται).
@ Οι εκλογές είναι μονόδρομος.
@ Εάν ο Καραμανλής κάνει τώρα εκλογές έχει πιθανότητες να υποστεί μία αξιοπρεπή ήττα που θα μπορεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα.
@ Πιθανών μπορεί να εμποδίσει και την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ
@ Εάν οι εκλογές γίνουν το Μάρτιο η Ν.Δ κινδυνεύει να υποστεί μία συντριπτική ήττα και ο Καραμανλής να διασυρθεί.
@ Αυτός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι.
@ Και οι επόμενες 15 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες
@ Βέβαια κανείς δεν αποφασίζει εύκολα να παραδώσει την εξουσία.
@ Η απόφαση να προκηρύξεις εκλογές είναι πραγματικά πολύ επώδυνη.
@ Και μέχρι την τελευταία ώρα κάτι μπορεί να αλλάξει…
e-politico-gr


Read more...

Ήρθε η ώρα για συνεργασία ...


Άρθρο του Λεωνίδα Κύρκου
Περίμενα να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και να επιδοθούμε σε μια σοβαρή συζήτηση, απαλλαγμένη από τα άγχη του αποτελέσματος και ρίχνοντας μια σφαιρική ματιά στο τοπίο. Περίμενα πρώτα από όλα την υπεύθυνη τοποθέτηση των δύο κορυφαίων στελεχών που ηγήθηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Περίμενα, όπως χιλιάδες μέλη και στελέχη της παράταξής μας που έφτασαν στην κάλπη με σπασμένη τη σπονδυλική στήλη και έριξαν την ψήφο τους έχοντας φοβερά ερωτηματικά, χωρίς κανέναν ενθουσιασμό και καμιά έμπνευση.

Η αναγκαία κριτική και αυτοκριτική είναι όρος για να...

...βαδίσουμε στην ανασύνταξη και τη νέα εξόρμηση. Αν από αυτό δεν ξεκινήσουμε και δεν το επιχειρήσουμε σοβαρά και οργανωμένα, θα παραδέρνουμε στα αδιέξοδα των υποκειμενισμών και την αναζήτηση της δικιάς μας του καθενός αλήθειας και τη δικαίωσή της. Η ώς τώρα κριτική της ηγεσίας είναι απογοητευτική τουλάχιστον. Δεν απαντά σε κανένα από τα πραγματικά ερωτήματα που τέθηκαν. Ούτε στο ποιος έχει την ευθύνη. Σιωπηρά αναβίωσε το βρικολακιασμένο απόφθεγμα μιας παλιάς ηγεσίας που οδήγησε στην καταβαράθρωση το πανίσχυρο κίνημα της Αριστεράς: «Η γραμμή σωστή. Αποτύχαμε στην εφαρμογή της». Και με αυτό το απόφθεγμα απαλλασσόταν όλη η ηγεσία και αναζητούνταν οι ευθύνες σε αυτούς που...

δεν κατάλαβαν τη γραμμή.

Είναι φανερό ότι οι συλλογισμοί μου αναφέρονται και στον Αλέκο και στον Αλέξη, με διαφορετικό βαθμό ευθύνης.

Όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ανάδειξη του Αλ.

Τσίπρα στη θέση του προέδρου είχε πάρει υπ΄ όψιν της όλα τα δεδομένα. Είχε αναμφισβήτητα στοιχεία, ένα νέο πρόσωπο, από τους κόλπους της νέας γενιάς, άφθαρτο με όρεξη για δημιουργία. Ο πρόεδρος έπρεπε να δώσει δείγμα γραφής της πολιτικής του κυρίως σκέψης, με αυτήν να συσπειρώσει, να συναρπάσει, να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές, να δείξει πως δεν είναι προϊόν των γραφειοκρατικών κομματικών δομών αλλά κάτι φρέσκο, νέο μαζί και ώριμο. Φοβούμαι, πως το βάρος που έπεσε στους ώμους του ήταν μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσε να σηκώσει. Παρ΄ όλ΄ αυτά πορεύτηκε. Όμως το δυαδικό σχήμα είχε όρια αντοχής. Στο βάθος καραδοκούσε ο ανταγωνισμός. Και εξερράγη, με τρόπο που έθιξε τα βάθρα της δύναμης της Αριστεράς. Το ατίμητο κεφάλαιο της ηθικής της υπεροχής.

Από κει και ύστερα προστέθηκαν τα και των δύο και της πλειοψηφίας που διαμόρφωσαν ένα ψηφοδέλτιο αναντίστοιχο με την ιστορική διαδρομή του πολιτικού μας χώρου. Η απόφαση αυτή, απαράδεκτη υποχώρηση στις πιέσεις της ΚΟΕ, διέλυσε κυριολεκτικά τις γραμμές μάχης του Συνασπισμού και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την εκλογική ήττα. Στη συνέχεια ο σ. Αλέκος υπέβαλε την παραίτησή του και... την ανακάλεσε εισάγοντας νέα ήθη στη συμπεριφορά της Αριστεράς και προκαλώντας τη συγκρατημένη οργή του κόμματος.

Αντί για αυτά τα καυτά ερωτήματα ο σ. Αλέκος σε ένα κείμενο 4 σελίδων στη σύσκεψη του πανελλαδικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ διδάσκει την πάλη κατά του δικομματισμού, εξαντλείται σε κοινοτοπίες περί συμμαχιών και διακηρύσσει την αισιοδοξία του για την αντιστρεψιμότητα της κατάστασης, χωρίς να μετακινείται ούτε χιλιοστό από τη γραμμή που αποδοκιμάστηκε στις εκλογές.

Από το κείμενό μου δεν θέλω να λείπει το «τι δέον».

Έχω πει επανειλημμένα και αυτό καταντάει κουραστικό, ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να συναντηθούν τα δύο μεγάλα δημοκρατικά ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας: του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, σε μια συνάντηση ανοιχτή σε όσους θα το επιθυμούσαν και στη βάση της ηθικής και πολιτικής ισοτιμίας σε μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Αν δεν γίνει αυτό, βλέπω δύσκολο το μέλλον της δημοκρατικής μας προοπτικής. Διάβασα με προσοχή την πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη «Real Νews». Περιέχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες που δεν θα έπρεπε αβασάνιστα και επιπόλαια να απορριφθούν. Προτείνω να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και να διατυπωθούν και από το κόμμα μας συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές προτάσεις αναφορικά με τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινής ζωής των πολιτών που δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο και αναζητούν επειγόντως διέξοδο. Ένας ευρύς, ανοιχτός και έντιμος διάλογος ανάμεσα στους δύο χώρους μπορεί να φέρει σοβαρά και αισιόδοξα αποτελέσματα. Η λύση είναι εκλογές και φιλολαϊκή κυβέρνηση.

ΥΓ: Είχα τελειώσει το άρθρο όταν πληροφορήθηκα τις πανάθλιες συκοφαντικές δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση.

Θλίβεται κανείς όταν βλέπει σε ποιο σημείο κατάπτωσης έφθασε ένας καλός συναγωνιστής των χρόνων της χούντας που τώρα εζήλωσε μεγάλη δημοσιότητα στρεφόμενος κατά συντρόφων του και παίζοντας αντικειμενικά το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να συσκοτίσουν το σκάνδαλο του δικομματισμού, εμπλέκοντας προς όφελος αδιαφανών σκοπιμοτήτων και την Αριστερά. Δεν θα έπρεπε ίσως να ασχοληθώ με τις βδελυρές συκοφαντίες που δεν αγγίζουν ούτε τον θανόντα Χαρίλαο Φλωράκη ούτε εμένα. Και φυσικά ολόκληρη την Αριστερά που ούτε είχε ούτε έχει καμία σχέση με τέτοιες φαντασιώσεις.

Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Κοροβέσης θα αντιληφθεί το μέγεθος της ύβρεως που εκστόμισε και θα σταματήσει τον κατήφορο.

«Ελπίζω ότι ο κ. Κοροβέσης θα αντιληφθεί το μέγεθος της ύβρεως και θα σταματήσει τον κατήφορο»
(Στήλη "Γνώμη" από τα ΝΕΑ)

nonews-news


Read more...

ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΔΗΣ...


Αυθάδης, αναιδής και χοντράνθρωπος από την φύση του ο ταβερνιάρης Τραγάκης. Φώναζε πρωί πρωί στην κρατική τηλεόραση και υπό την ανοχή του Λυριτζή μιλούσε αναιδέστατα στον ενικό στον συνάδελφό του Κώστα Σκανδαλίδη. "Ρε Κώστα, εσύ... γιατί μιλάς;", "εσύ και οι σύντροφοί σου φταίτε για την Siemens", τραγικό επίπεδο διαλόγου από έναν πολιτικό που αποτελεί έναν από τους εκλεκτούς της κρατικής ΕΡΤ. Έχει πιάσει στασίδι στις πρωινές εκπομπές του Λυριτζή και υποτιμά όλους τους συνομιλητές του. Απαράδεκτη εικόνα, από τον καλύτερο εκπρόσωπο της πιο γελοίας πολιτικής σχολής της Ν.Δ.
fimotro


Read more...

Το νέο έντιμο ΠΑΣΟΚ η μοναδική λύση ...


στον «καπιταλισμό μαφιόζικου τύπου»

Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο

Σαρωτική αλλαγή του κλίματος υπέρ του έντιμου Πασοκ.
Τα σκάνδαλα φέρνουν στο φως την ανάγκη για εσωτερική κάθαρση σε όλα τα κόμματα
Εκλογές εδώ και τώρα
Αν δεν πετύχει το έντιμο Πασοκ θα έρθει ο φασισμός!!
.

Ένα έντιμο ιστορικό στέλεχος της αριστεράς ο Περικλής Κοροβέσης λύνει την σιωπή του και λέει την αλήθεια, (άσχετα αν μετά πιέστηκε και διασκεύασε) για τα σκάνδαλο Siemens: «Είναι ένα σκάνδαλο, δομικό θα έλεγα, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Δηλαδή ξέρουμε όλοι – ο καπιταλισμός, δεν είναι ο καλός καπιταλισμός του 19ου αιώνα ή του 20ου που έκανε εργοστάσια, έδινε δουλειές κλπ., τώρα είναι ένας καπιταλισμός μαφία, ο οποίος αρπάζει το κέρδος και δημιουργεί φτώχια. Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι...

επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη.
Η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο, του μαφιόζικου καπιταλισμού. Οι μεγάλες εταιρείες δίνουνε επισήμως μίζες. Η Δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος. Είναι ο τρόπος που νομιμοποιούμε την αδικία».
Οι πολίτες απαιτούν να λάμψει η αλήθεια, να νικήσει το φως και το αίσθημα Δικαιοσύνης. Το Πασοκ δεν χάνει από την δεξιά αλλά από την προδοσία των «εσωτερικών προδοτών»!! Το τί έγινε στο εσωτερικό της αριστεράς είναι πλέον γνωστό μετά της αποκαλύψεις του Περικλή της Δημοκρατίας. Το θέμα είναι ποια είναι η ανάμειξη των στελεχών που προέρχονται από την αριστερά της αμαρτωλής εκείνης περιόδου όπως της κ. Μαρίας Δαμανάκη.
Η κ. Μαρία Δαμανάκη έχει κατ’ επανάληψη καταγγελθεί από εμένα και στο πειθαρχικό του Πασοκ και στα αρμόδια όργανα και στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Η κ. Δαμανάκη περίμενε η δεξιά να την προτείνει ως Πρόεδρο Δημοκρατίας και γι’ αυτό συνεργαζόταν άψογα με την δεξιά. Ο Γ. Παπανδρέου, όπως ο αείμνηστος Ανδρέας, τον οποίο η κ. Δαμανάκη «δίκαζε» - αν είναι δυνατόν – για την υπόθεση Κοσκωτά, πρέπει να στείλει το εξής μήνυμα στους εσωτερικούς προδότες: «Θέσατε τον εαυτό σας εκτός κινήματος. Επιτέλους Τέλος».
Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν πλέον στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Παπανδρέου τον μοναδικό και αξιόπιστο ηγέτη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα χρόνια προβλήματα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και αυριανός Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, επέστρεψε από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου πανέτοιμος να κυβερνήσει. Ο αυριανός Πρωθυπουργός συνοδευόταν από την σύζυγό του κ. ΄Αντα Παπανδρέου, πανέξυπνη και λαμπερή τον κ. Γιάννη Ραγκούση και πλήθος στελεχών, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα πλήθη των πολιτών που είχαν καταπλεύσει εκεί από όλα τα σημεία του ορίζοντα.
Ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου συναισθανόμενος την αγωνία των πολιτών τόνισε ότι:
Ήρθε η ώρα, ωρίμασε η ώρα, για τις απαραίτητες ανατροπές σε ένα πολιτικό σύστημα που ανέχεται, ακόμα και επιβραβεύει πολλές φορές την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία. Ήρθε η ώρα, ωρίμασε η ώρα, να ξεπεράσουμε την κρίση. Να ανακτήσουμε το κύρος του πολιτικού συστήματος. Να ξεπεράσουμε την κρίση των αξιών, που ταλανίζει τον τόπο και δεν αφήνει την Ελλάδα να πάει μπροστά. Γι' αυτό χρειάζεται για αρχή μια λέξη. Μια λέξη που λέει ότι, μπορούμε.» Σήμερα η κατάσταση της χώρας είναι τραγική: Για πρώτη φορά μετά το 1993 η ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει αρνητικό πρόσημο. Ρεκόρ στον κρατικό δανεισμό. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου το Ελληνικό δημόσιο είχε ήδη δανειστεί όσα θα έπρεπε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό να δανειστεί για όλο το 2009 και 12 δις ευρώ περισσότερα! Σύνολο 53 δις. Ρεκόρ και στα «φέσια» στην αγορά.
Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων… Ο νεοφιλελευθερισμός καταρρέει παρά τα πρόσκαιρα «υποστυλώματα». Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Περίπου 8.000.000 έλληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι «υπάλληλοι» των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!! Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Μόνο μια «νέα σεισάχθεια» θα σώσει την Ελλάδα. Όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!
Είναι πλέον εμφανής η μαζική μεταστροφή των πολιτών προς το νέο έντιμο ΠΑΣΟΚ ως το μοναδικό κόμμα που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην νέα εποχή και να της προσφέρει τη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα. Το Πασοκ δεν χάνει από την δεξιά αλλά από την προδοσία των «εσωτερικών προδοτών»!! Ο Γ. Παπανδρέου, όπως ο αείμνηστος Ανδρέας πρέπει να στείλει το εξής μήνυμα στους εσωτερικούς προδότες: «Θέσατε τον εαυτό σας εκτός κινήματος. Επιτέλους Τέλος». Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας πανίσχυρος Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, είναι ο μόνος πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος. Ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά, πίστη, ελπίδα και ενθουσιασμό!! Το Πασοκ και σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των ελλήνων, χωρίς διακρίσεις!!
Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!
Στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου, καλούμε τον Γιώργο Παπανδρέου να διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες την κ. Δαμανάκη Μαρία.
Εκλογές Εδώ και Τώρα.
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/
Read more...

Μικρομέτοχοι ΟΤΕ: τα "κορόιδα" ενός mega-deal...Aπό το http://www.sofokleous10.gr/
.
Οι μέτοχοι της μειοψηφίας στον ΟΤΕ, ιδιώτες και θεσμικοί, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν τα… κορόιδα του mega-deal για την πώληση του Οργανισμού στην Deutsche Telekom, ενώ από τους όρους της συμφωνίας μετόχων μεταξύ Δημοσίου και Γερμανών διαφαίνεται ότι θα ταλαιπωρηθούν αρκετό καιρό ακόμη, βλέποντας τη μετοχή του ΟΤΕ να «μαραζώνει» στο ταμπλό του ΧΑ.
Στις οικονομικές καταστάσεις της Deutsche Telekom για το πρώτο εξάμηνο του 2009 φαίνεται καθαρά η κοροϊδία εις βάρος των μικρομετόχων:
1. Για το 20% του ΟΤΕ, η Marfin έβαλε στα ταμεία της 2,6 δις. ευρώ, ενώ το Δημόσιο εισέπραξε για το 3% των μετοχών 400 εκατ. ευρώ και για το 5% του πρώτου put option άλλα 700 εκατ. ευρώ.
2. Αντίθετα, οι μικρομέτοχοι, από τους οποίους οι Γερμανοί αγόρασαν το 2% των μετοχών, έλαβαν μόνο 100 εκατ. ευρώ. Αν οι τιμές αγοράς από ...

τους μικρομετόχους ήταν στοιχειωδώς δίκαιες, σε σχέση με τις τιμές πώλησης από την Marfin και το Δημόσιο, οι μικρομέτοχοι έπρεπε να είχαν εισπράξει τουλάχιστον 260 εκατ. ευρώ.

Οι «μικροί» που πούλησαν το 0,1% στην Telekom πριν κλείσει οριστικά η συμφωνία με το Δημόσιο, ίσως ήταν πιο τυχεροί από αυτούς που απέφυγαν να πουλήσουν, περιμένοντας κάτι καλύτερο. Παραβιάζοντας κατάφωρα το κοινοτικό δίκαιο (σχετική προσφυγή έχει καταθέσει ο ΣΜΕΧΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε, ότι η Telekom δεν ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει δημόσια προσφορά για τις μετοχές της μειοψηφίας σε δίκαιη τιμή, όπως επιβάλλεται να γίνεται σε κάθε περίπτωση αλλαγής του ελέγχου μιας ευρωπαϊκής εταιρείας.
Θα έλεγε κανείς, ότι μετά την εξαγορά του ΟΤΕ από την Telekom διαγράφονται λαμπρές προοπτικές για τον Οργανισμό και, ως εκ τούτου, ακόμη και οι μέτοχοι που μπορεί να έμειναν «εγκλωβισμένοι» στη μετοχή, χωρίς τη δυνατότητα να πουλήσουν στο νέο βασικό μέτοχο σε δίκαιη τιμή, θα έχουν να περιμένουν σημαντικές υπεραξίες στο μέλλον.

Αδιαφορούν για τη μετοχή…
Η πραγματικότητα, όμως, φαίνεται ότι είναι πολύ διαφορετική:
- Οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι έσπευσαν, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009, να ενοποιήσουν τον ΟΤΕ στις λογιστικές τους καταστάσεις. Πέραν του κέρδους από τα πρόσθετα μετρητά που εμφανίσθηκαν στον ενοποιημένο ισολογισμό (1,558 δις. ευρώ, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Telekom), με την ενοποίηση του ΟΤΕ είναι πλέον αδιάφορη για τους Γερμανούς η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του, αφού οι μεταβολές της δεν «παράγουν» ζημιές ή κέρδη.
- Έτσι, οι Γερμανοί μπορεί να έχουν ξοδέψει περί τα 3,8 δις. ευρώ για το 30% του ΟΤΕ συν μία μετοχή, ενώ η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών αυτών με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι μόλις 1,5 δις. ευρώ, αλλά αυτό δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στον ισολογισμό της Telekom, αφού πλέον ο ΟΤΕ ενοποιείται πλήρως.
Αντίθετα, οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι έχουν πολλά να κερδίσουν αν η μετοχή του ΟΤΕ εξακολουθήσει να ταλαιπωρείται στο ορατό μέλλον. Όπως σημειώνει η Telekom στις οικονομικές καταστάσεις, το δεύτερο Put Option (δικαίωμα πώλησης) που έχει το Δημόσιο «μπορεί να ασκηθεί στην τρέχουσα τιμή της αγοράς πλέον προσαύξησης που αρχικά θα είναι ίση με 20% για 12 μήνες (σ.σ.: μετά τον Νοέμβριο του 2009), μετά την οποία θα μπορεί να ασκηθεί με premium 15%, ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011».
Έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο στη διοίκηση του ΟΤΕ, οι Γερμανοί μπορούν λοιπόν να… κρατήσουν άμυνα ως το τέλος του 2011, δηλαδή να φροντίσουν ώστε η κερδοφορία του ΟΤΕ να παραμείνει «παγιδευμένη» σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα και η τιμή της μετοχής του στο ταμπλό του ΧΑ να «παγιδευτεί» σε αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα. Με τον τρόπο αυτό, όποτε και αν επιδιώξει το Δημόσιο να ασκήσει το δικαίωμά του για πώληση του 10%, το τίμημα που θα εισπράξει θα είναι απογοητευτικά χαμηλό (περί τα 600 εκατ. ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα). Έτσι, οι Γερμανοί θα έχουν μειώσει το μέσο όρο του κόστους εξαγοράς, αφού το ένα τέταρτο των μετοχών που θα ελέγχουν θα έχει αγορασθεί σε τιμή πολύ χαμηλότερη από το κόστος εξαγοράς του αρχικού 30%.
Πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η «αμυντική» στρατηγική από τους Γερμανούς διοικούντες; Η απάντηση φαίνεται ότι είναι απλή και ήδη τα πρώτα δείγματα της στρατηγικής τους έχουν γίνει ορατά: όλο το (αναγκαίο ή μη) κόστος της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ μετά την εξαγορά του, με νέα και ακριβά προγράμματα απομάκρυνσης προσωπικού, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της πρώτης διετίας ελέγχου από τους Γερμανούς, «γονατίζοντας» την κερδοφορία του Οργανισμού. Συμπτωματικά, αυτή η περίοδος είναι και η κρισιμότερη για την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, αφού κατά τη διάρκειά της θα πρέπει το Δημόσιο να ασκήσει το put option.
Το Δημόσιο ίσως να αδιαφορεί για αυτές τις παραμέτρους της συμφωνίας-μαμούθ του 2008, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τους μετόχους μειοψηφίας, οι οποίοι μπορεί να ελέγχουν συνολικά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου από την Telekom, αλλά όλα δείχνουν ότι θα περάσουν «πέτρινα χρόνια», μέχρι να πληρωθούν τα… γραμμάτια του 2008. Και αυτό καθιστά ακόμη περισσότερο επιζήμια την αντίθετη σε κάθε έννοια ευρωπαϊκού Δικαίου απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία αφαιρέθηκε από τους μετόχους μειοψηφίας το αναφαίρετο δικαίωμά τους να πουλήσουν σε δίκαιη τιμή και να απεγκλωβισθούν, μετά την αλλαγή του ελέγχου του ΟΤΕ…
Read more...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ AΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)

«Καύσωνας» επιθέσεων, τόσο στα ΑΤΜ όσο και μέσω του Διαδικτύου, χτυπά τα εναλλακτικά δίκτυα των τραπεζών, καθώς σπείρες επιτηδείων επιδιώκουν να κλέψουν τους κωδικούς των λογαριασμών αλλά και των πιστωτικών καρτών. Περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ... κάθε χρόνο «κάνουν φτερά» στην Ελλάδα, ενώ παραδοσιακά τους καλοκαιρινούς μήνες τα ΑΤΜ που βρίσκονται κυρίως στις παραθεριστικές περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο των απατεώνων που επιλέγουν αφύλακτα μηχανήματα εκτός τραπεζών. Η μάστιγα του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της κρίσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς στις e-σπείρες συμμετέχουν πλέον και εξειδικευμένοι γνώστες πληροφορικής, οι οποίοι απολύθηκαν από εταιρείες ηλεκτρονικής ασφάλειας και πλέον αξιοποιούν τις γνώσεις τους προκειμένου να υποκλέψουν πληροφορίες. Ενδεικτικό είναι ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη υπόθεση κλοπής δεδομένων πιστωτικών καρτών στην ιστορία, καθώς σπείρα τριών επιτηδείων στης ΗΠΑ κατάφερε να αποσπάσει τους αριθμούς από τουλάχιστον 130 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες. Όσο για την Ελλάδα, οι σπείρες των επιτηδείων παραδοσιακά κάθε καλοκαίρι κάνουν «χρυσές δουλειές» σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το τρικ με το χαρτονόμισμα Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αυτήν την περίοδο κάνει θραύση η μέθοδος με το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, όταν ο πελάτης της τράπεζας επιχειρεί να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ, τα μέλη της σπείρας περιμένουν στην ουρά προσπαθώντας να δουν το pin. Αν το καταφέρουν, συνεχίζουν στο επόμενο στάδιο: μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, το πρώτο μέλος της σπείρας ρίχνει ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ κάτω και λέει στον πελάτη: «Συγγνώμη, σας έπεσαν 20 ευρώ». Μόλις αυτός σκύψει για να πάρει τα χρήματα, ο απατεώνας αντικαθιστά την κάρτα του με μία άλλη, πλαστή. Έτσι, οι επιτήδειοι παίρνουν την κάρτα και γνωρίζοντας το ΡΙΝ κάνουν αναλήψεις χωρίς πρόβλημα, ενώ ο πελάτης νομίζει ότι έχει τη σωστή κάρτα στην κατοχή του και δεν την ακυρώνει. Πέρα από το παραπάνω κόλπο- επιδιώκουν να «παγιδεύσουν» ΑΤΜ που βρίσκονται εκτός τραπεζικών καταστημάτων τοποθετώντας κάμερες ακόμα και σε... σέλες ποδηλάτου που παρκάρουν απέναντι από το μηχάνημα. Παράλληλα, τοποθετούν μια ειδική μεμβράνη στη σχισμή του ΑΤΜ, μέσω της οποίας «διαβάζουν» τη μαγνητική ταινία της κάρτας, ώστε να μπορούν να φτιάχνουν πλαστές κάρτες. Πέρα από τα ΑΤΜ, υποψήφια θύματα της ηλεκτρονικής απάτης είναι και όσοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να κάνουν συναλλαγές. Στην περίπτωση αυτή, οι απατεώνες στέλνουν παραπλανητικά e-mail ζητώντας από τους πελάτες των τραπεζών να πληκτρολογήσουν τον αριθμό του λογαριασμού τους και τον μυστικό κωδικό, προκειμένου να μην μπλοκαριστεί η κάρτα τους.
fimotro


Read more...

ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ Η ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ...


Ρεπορτάζ : Γιώργος Πουλερές
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει πλέον η ελληνική κλωστοϋφαντουργία, ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας που αντιπροσωπεύει το 7,5% του συνόλου της ελληνικής μεταποίησης και το 7,7% της αξίας του συνόλου των εξαγωγών της χώρας. Η παγκόσμια... οικονομική κρίση, σε συνδυασμό και με τον θανάσιμο ανταγωνισμό που έχουν επιβάλει στην ευρωπαϊκή αγορά τα φθηνά προϊόντα από τις ασιατικές χώρες και κυρίως από την Κίνα, έχει «στριμώξει στη γωνία» τις περισσότερες από τις μεγάλες ελληνικές κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις. Τα πράγματα για τους Έλληνες κλωστοϋφαντουργούς- αλλά και για τους Ευρωπαίους γενικότερα- γίνονται ακόμη δυσκολότερα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δείχνει διατεθειμένη να υιοθετήσει ή ακόμη και να ανεχτεί κρατικά μέτρα στήριξης των κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων. Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των ισολογισμών 68 κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων όλων των μεγεθών (μικρών, μεσαίων και μεγάλων), το 2008 οι κερδοφόρες επιχειρήσεις αντιπροσώπευαν το 30% του συνόλου, ενώ το υπόλοιπο 70% ήταν ζημιογόνες. Το σύνολο των ζημιών των ζημιογόνων επιχειρήσεων ανήλθε στα 147 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη των κερδοφόρων έφτασαν στα 5,9 εκατ. ευρώ. Ποιες θα επιβιώσουν Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργίας και πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ Ελ. Κούρταλης τόνισε ότι «σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η κρίση του κλάδου προσλαμβάνει καταστροφικές διαστάσεις με οδυνηρές επιπτώσεις στην απασχόληση», υπογραμμίζοντας ότι «το ερώτημα πλέον είναι ποιες επιχειρήσεις θα κατορθώσουν να αντέξουν, να επιβιώσουν». Κατά τη γνώμη του, απαιτούνται «μέτρα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα» δεδομένου ότι καθημερινά καταρρέουν κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους και τους πιστωτές τους, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εγκατάλειψη από το κράτος Ωστόσο, σύμφωνα με τους κλωστοϋφαντουργούς, στους δυσμενείς παράγοντες θα πρέπει να προστεθεί και η εγκατάλειψη της κλωστοϋφαντουργίας από οποιαδήποτε κρατική υποστήριξη. Ακόμη και οι κρατικές προμήθειες για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας καλύπτονται από ξένες επιχειρήσεις. Σε απόλυτο μέγεθος, η μείωση των πωλήσεων των 68 επιχειρήσεων φτάνει στα 95 εκατ. ευρώ. Οι 20 πρώτες σε πωλήσεις κατέγραψαν συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 471,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο έναντι του 2007 κατά 12,2%. Πρώτη σε πωλήσεις είναι η Ελληνική Υφαντουργία (που ελέγχεται από την οικογένεια Ακκά), ακολουθούμενη από τη νηματουργική βιομηχανία Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία στη δεύτερη θέση και την εταιρεία εκκόκκισης βάμβακος Βιολάρ στην τρίτη. Η υπερχρεωμένη- και έως πριν από λίγα χρόνια πρώτη- Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (του πρώην Ομίλου Λαναρά) πέρασε στην τέταρτη θέση, καθώς οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 59%.

fimotro

Read more...

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΒΕΣΗ...


Ρεπορτάζ : Μαρία Νταλιάνη
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Την πόρτα της εξόδου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση δείχνει η Κουμουνδούρου. Με δημόσιες τοποθετήσεις τους, στελέχη του Συνασπισμού τον καλούν ευθέως να παραιτηθεί για τις δηλώσεις περί χρηματισμού του ενιαίου Συνασπισμού από τη Ζίμενς, όταν το κόμμα συμμετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση το ΄90. Την επόμενη Τρίτη, μάλιστα, θα... συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό θέμα τα όσα είπε ο βουλευτής. Την αποδοκιμασία για τις δηλώσεις Κοροβέση, που ξύπνησαν μνήμες ΄89 στον χώρο της Αριστεράς, φαίνεται πως συμμερίζεται και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πηγές επικοινώνησε με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνά και τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρη Βίτσα και στη συνέχεια εξεδόθη ανακοίνωση η οποία έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του βουλευτή. Πολλά στελέχη του Συνασπισμού, και από τις δύο τάσεις, χαρακτήριζαν ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του βουλευτή Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ (προέρχεται από την ανένταχτη Αριστερά) και θεωρούν δεδομένο πως έπειτα από αυτές η θέση του είναι πολύ δύσκολη στα έδρανα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στελέχη του κόμματος σημειώνουν μάλιστα πως «ο κ. Κοροβέσης οφείλει να δικαιολογήσει τη συνύπαρξή του στη Βουλή με βουλευτές τους οποίους εμμέσως κατηγορεί ότι χρηματίστηκαν», ενώ ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ζήτησε ανοιχτά την παραίτηση του βουλευτή. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όταν κανείς τοποθετείται, θα πρέπει πρώτα να σκέφτεται». «Είναι εκτεθειμένος» Το θέμα Κοροβέση μονοπώλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, που κατέληξε σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση με την οποία τον καλεί να ανακαλέσει «ειδάλλως είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς». Στην ανακοίνωση ζητείται εμμέσως πλην σαφώς η παραίτηση του βουλευτή, καταλήγοντας ότι ο κ. Κοροβέσης «πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ». «Τα του οίκου μας» Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης της Π.Γ., ο βουλευτής με νέα του δήλωση επιχείρησε να «μαζέψει» τα όσα κατήγγειλε περί χρηματισμού του Ενιαίου Συνασπισμού. Είπε πως «η παρέμβασή μου ισοδυναμούσε με έκκληση προς την Αριστερά να διαψεύσει δημόσια και κατηγορηματικά αυτούς τους υπαινιγμούς, γιατί ακριβώς η διάψευσή τους δημιουργεί τον κίνδυνο να τη μετατρέψει σε μέρος ενός προβλήματος που “ανήκει”... δικαιωματικά στις διαπλεκόμενες δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού». Στην ίδια δήλωση ο κ. Κοροβέσης υποστηρίζει ότι ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «ενός πολιτικού οργανισμού που, όπως είναι γνωστό, έχει δώσει μάχες κατά του πολιτικού χρήματος και υπέρ της διαφάνειας στην πολιτική ζωή, θεώρησα ότι μέσα στα καθήκοντά μου είναι να μιλήσουμε και για τα “του οίκου μας”. Επαναλαμβάνει ότι η ηγεσία της Αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens («Ελευθεροτυπία» 13/7/2009, Γ. Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα». Ταυτόχρονα, δηλώνει τη χαρά του που μέσω της δικής του τοποθέτησης «υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα». «Ηθικό και πολιτικό το ατόπημα Κοροβέση», δήλωσε ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης που μετείχε στην οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα το 1990 ως υφυπουργός Οικονομικών. «Νοσηρή κατασκευή» Επίθεση στον κ. Κοροβέση έκανε και ο κ. Κουβέλης, ο οποίος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Αφού εξέφρασε την απορία (Αlpha 9,89) για το πού στηρίζει ο συνάδελφός του όσα υποστήριξε, υπογραμμίζει με νόημα ότι «αν δεν πρόκειται για νοσηρή κατασκευή, πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή επίθεσης εναντίον του ΣΥΝ και εγείρονται σκέψεις που έχουν σχέση με εσωτερικά προβλήματα όσο και αντιπαλότητες του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΣΥΝ». Τη στάση Κοροβέση καταδίκασαν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Θ. Λεβέντης, ενώ το στέλεχος του ΣΥΝ και πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ Δημήτρης Στρατούλης αποδοκίμασε τις δηλώσεις του βουλευτή και υπερασπίστηκε τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς Χ. Φλωράκη και Λ. Κύρκο. Είπε πως δεν είναι σωστό οι όποιες ιδεολογικές διαφορές έχει ο καθένας μας να γίνονται αφορμή για να τους ρίχνει κανείς στον βρώμικο λάκκο με τα γουρούνια».
fimotro.


Read more...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΡΒΙΟΥ


Στη χθεσινή ολομέλεια του Εθνικού Επιστημονικού και Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Πανδημία Γρίπης αποφασίστηκε η κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου. Η πρόταση έχει... επιδοθεί στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας τα οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να λάβουν την τελική απόφαση. Άγνωστο παραμένει υπό ποιες συνθήκες θα μπαίνει λουκέτο σε κάποια τάξη ή ολόκληρο το σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προταθεί από το επιστημονικό συμβούλιο να «κλείνουν» την τάξη σε περίπτωση που έχει μικρό αριθμό μαθητών και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η παράδοση του μαθήματος και όχι στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα νέας γρίπης. Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

fimotro

Read more...

ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ


Ρεπορτάζ : Μιχάλης Νιβολιανίτης

Σανίδα σωτηρίας στην οικονομική κρίση θα αποτελέσουν για χιλιάδες οικογένειες οι μετεγγραφές των φοιτητών στα κεντρικά ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθώς αν εξασφαλίσουν το πολυπόθητο «εισιτήριο», θα γλιτώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Φοιτητές αλλά και οι οικογένειές τους κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» εν αναμονή της... ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα τέλη Αυγούστου, ενώ την ίδια στιγμή έχουν στρέψει το βλέμμα τους και στο καθεστώς των μετεγγραφών.
Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων δικαιούνται μετεγγραφή χωρίς ποσοτικό περιορισμό,
Οι ευκαιρίες που ανοίγονται για αρκετούς υποψηφίους είναι τεράστιες, αφού υπάρχουν περιπτώσεις τμημάτων όπου η διαφορά μεταξύ κεντρικού και επαρχιακού ιδρύματος μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6.000 μόρια.
Ως εκ τούτου, κάποιος υποψήφιος ο οποίος γνωρίζει ότι μπορεί να πάρει μετεγγραφή δηλώνει στο μηχανογραφικό δελτίο ένα τμήμα της επαρχίας, το οποίο έχει για παράδειγμα βάση εισαγωγής τα 8.853 μόρια (Λογιστικής ΤΕΙ Καβάλας), και εν συνεχεία μετεγγράφεται στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο είχε βάση για τους «άλλους» υποψηφίους 14.772 μόρια, 5.919 περισσότερα δηλαδή.
Τα παραδείγματα με ανάλογες διαφορές είναι αρκετά, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις υψηλόβαθμων και ιδιαίτερα περιζήτητων τμημάτων οι διαφορές ξεπερνούν τα 1.500 μόρια, όπως στο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι διαφορές στα τμήματα Φιλολογίας, όπου η διαφορά στις δύο ακραίες βαθμολογίες που απαιτούνται (Πανεπιστήμια Αθήνας και Πελοποννήσου) ανέρχεται στα 1.913 μόρια. Σε σχολές Μαθηματικών καταγράφηκαν πέρυσι διαφορές της τάξεως των 2.972 μορίων, Φυσικής 1.863, ΤΕΦΑΑ 2.349 και Πληροφορικής 2.342.
Στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα (Ιατρικά, Νομικά, Παιδαγωγικά) οι διαφορές για τα δεδομένα των συγκεκριμένων σχολών είναι πολύ σημαντικές. Συγκεκριμένα, εάν ένας υποψήφιος μπορεί να πάρει μετεγγραφή από το τμήμα Νομικής της Θράκης σε αυτό της Αθήνας, θα «κερδίσει» 735 μόρια. Στην Ιατρική η μεγαλύτερη διαφορά που υπήρξε πέρυσι έφτασε τα 593 μόρια, ενώ στα Παιδαγωγικά που σπάνε τα τελευταία χρόνια όλα τα ρεκόρ στις προτιμήσεις, η διαφορά μεταξύ τμήμάτος Θεσσαλονίκης και Φλώρινας ανήλθε στα 896 μόρια.
ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΔικαιούχοι χωρίς ποσοτικό περιορισμό
Μέλη πολύτεκνων και πολυμελών οικογενειών, παιδιά θυμάτων της τρομοκρατίας, ορφανοί από έναν ή δύο γονείς, διακριθέντες στον τομέα του αθλητισμού και πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες είναι όσοι δικαιούνται μετεγγραφή χωρίς ποσοτικό περιορισμό. Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι ανά κατηγορία είναι εξής:
Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα πολυτέκνων
Γονείς και τέκνα πολυμελών οικογενειών με τρία ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του.
Παιδιά των φονευθέντων ή καταστάντων πλήρως ανικάνων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 1897/90 (Α 120) (παρ. 1 εδ. β άρθρου 1 Ν. 3282/2004 και Ν. 2083/92 - Α 159).
Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Για τον υπολογισμό του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών των ορφανών από τον έναν ή και τους δύο γονείς δεν λαμβάνεται υπόψη το ατομικό εισόδημα του αποβιώσαντος γονέα ή των αποβιωσάντων γονέων που είχαν τυχόν δηλώσει κατά την τελευταία τριετία πριν από την αίτηση μετεγγραφής.
Φοιτητές και σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ πέτυχαν αθλητική διάκριση που επιτρέπει κατά τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας την εγγραφή τους καθ υπέρβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τον λόγο αυτό.
Φοιτητές και σπουδαστές που ενεγράφησαν σε Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ για έναν από τους λόγους υγείας που κατά τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ποσοστό θέσεων 3% επί του αριθμού εισακτέων σε οποιοδήποτε Τμήμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και λόγω κάλυψης του προβλεπόμενου ποσοστού από υποψηφίους με μεγαλύτερη βαθμολογία δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο αντίστοιχο Τμήμα προτίμησής τους ή που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους υπέστησαν μία από τις σοβαρές ασθένειες που αναφέρονται στις παραπάνω διατάξεις.
ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑΤα δικαιολογητικά για όλες τις κατηγορίες υποβάλλονται από 1 έως 15 Νοεμβρίου, ενώ στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται και τα δικαιολογητικά των σπουδαστών ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο εαρινό εξάμηνο και αιτούνται μετεγγραφής για μη οικονομικούς λόγους.
Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης μετεγγραφής είναι να έχει προηγηθεί η εγγραφή στο Τμήμα εισαγωγής.
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου.
2. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3. Βεβαίωση εγγραφής που εκδίδεται από το Τμήμα προέλευσης.
4. Ατομικό δελτίο επιτυχίας ή αναλυτικό πιστοποιητικό σπουδών.
5. Αντίγραφο του προγράμματος σπουδών θεωρημένο από τη Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης.
6. Εγγραφο δημόσιας Αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφελείας, από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας των γονέων ή βεβαίωση του Τμήματος από την οποία προκύπτει η φοιτητική ή σπουδαστική ιδιότητα του αδελφού ή της αδελφής στην περίπτωση που υπάρχει αδελφός ή αδελφή που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ σε πόλη άλλη από αυτήν της μόνιμης κατοικίας των γονέων.
7. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου για την ακρίβεια του περιεχομένου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπου θα βεβαιώνεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας των γονέων αλλά και θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης των συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών, ψευδών ή πλαστών δικαιολογητικών.
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΑιτήσεις για λόγους οικονομικούς ή υγείας των γονέων
Οι μετεγγραφές που πραγματοποιούνται με ποσοτικό περιορισμό αφορούν λόγους οικονομικούς και λόγους υγείας των γονέων των υποψήφιων φοιτητών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετεγγραφές στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν σε ποσοστό το 10% του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής. Ειδικά για τα Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης το ποσοστό των μετεγγραφών αυτών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 5%.
Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με τις ίδιες προϋποθέσεις, προηγούνται τα τέκνα των οικογενειών που έχουν έναν τουλάχιστον αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) που βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των γονέων, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματός τους δεν είναι μεγαλύτερος του ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ του μέσου όρου του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των άλλων υποψηφίων.
Διευκρινίζεται ότι με τον όρο «υποψήφιοι με τις ίδιες προϋποθέσεις» νοούνται οι υποψήφιοι που βρίσκονται στο γ εξάμηνο σπουδών, που έχουν επιτύχει στο Τμήμα προέλευσης σε όλα τα μαθήματα των δύο πρώτων εξαμήνων και των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 35.000 ευρώ.
Κατά τα λοιπά, δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής για οικονομικούς λόγους έχουν τα τέκνα των γονέων των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των τριανταπέντε χιλιάδων ευρώ.
Στις περιπτώσεις αυτές δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετεγγραφή έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στο τρίτο εξάμηνο σπουδών τους και εφόσον έχουν πετύχει στο Τμήμα προέλευσης σε όλα τα υποχρεωτικά και με επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα των δύο πρώτων εξαμήνων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών ή σε ίσο τουλάχιστον αριθμό μαθημάτων του ατομικού προγράμματος σπουδών του υποψήφιου για μετεγγραφή φοιτητή ή σπουδαστή.
Τα παιδιά των οποίων ένας τουλάχιστον γονέας είναι τυφλός ή κωφάλαλος ή νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση ή πάσχει από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκει στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχει κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, μετεγγράφονται σε ποσοστό 1% του αριθμού των εισακτέων στο Τμήμα υποδοχής.
Στις περιπτώσεις αυτές, για την αποφυγή της υπέρβασης του ποσοστού μετεγγραφής μεταξύ υποψηφίων με τις ίδιες προϋποθέσεις λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του οικογενειακού εισοδήματος, ή, αν υπάρχει ίσος μέσος όρος εισοδήματος, η συνολική βαθμολογία που έχουν πετύχει οι υποψήφιοι στο Τμήμα προέλευσης ή ο συνολικός αριθμός μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις εξετάσεις των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.

fimotro

Read more...

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ρεπορτάζ : Άρη Χατζηγεωργίου

«Διάσπαση και κατακερματισμό του σημαντικού οικοσυστήματος», «κρίσιμη αστάθεια για την πανίδα της Αττικής», «μεγιστοποίηση του προβλήματος των αυθαιρεσιών», αυτές θα είναι οι συνέπειες από τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ στο όρος Υμηττός, και αυτό δεν το λέει κάποιος «τυχαίος» οικολογών αλλά η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τις ολέθριες... για τον Υμηττό επιπτώσεις καταγράφει η παραπάνω υπηρεσία σε τρισέλιδο έγγραφο που στέλνει στον Οργανισμό της Αθήνας, ο οποίος έχει αναλάβει για λογαριασμό του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ να προτείνει αλλαγές στο καθεστώς που ισχύει από το 1978. Με βάση το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 544Δ (31/8/78), ο Υμηττός είχε χωρισθεί σε δύο ζώνες: την Α' «απολύτου προστασίας», που καταλαμβάνει τις ψηλότερες περιοχές, και την Β' που έρχεται σε επαφή με το σχέδιο πόλης, τόσο στα δυτικά προς το λεκανοπέδιο Αττικής όσο και στα ανατολικά προς τα Μεσόγεια. Οπως απεδείχθη όμως και πρόσφατα («αναψυκτήριο Μαγγίνα», οικισμοί αυθαιρέτων), το καθεστώς άφηνε «παραθυράκια» μέσω των οποίων ο Υμηττός είχε γεμίσει οικοδομές και χρήσεις που τείνουν να μετατρέψουν το βουνό σε «αστικό πράσινο».
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς εξήγγειλε αλλαγές και οι σχεδιασμοί άρχισαν να κυκλοφορούν, για να μάθουμε προσφάτως ότι οι δύο ζώνες «σπάνε» σε πολλά κομμάτια, η υποτιθέμενη προστασία που προσφέρουν περνά σε ισάριθμες... διαβαθμίσεις, ενώ προβλέπεται «θεματικό πάρκο» μέσα στην Α' ζώνη! Φορείς και κάτοικοι επισήμαναν τους κινδύνους από το νέο σχεδιασμό, αλλά οι επισημάνσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι οι πρώτες που προέρχονται από συναρμόδιο κρατικό φορέα.
«Περισσότερα αναψυκτήρια»
Ο διαχωρισμός της ζώνης Α' σε δύο υποζώνες με διαφορετικές χρήσεις «όχι μόνο δεν θα προστατέψει το οικοσύστημα, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσει σύγχυση ως προς τη διαχείριση και την προστασία του», αναφέρει η Γ.Δ. Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών: «Το καθεστώς δόμησης στην Α' ζώνη και η δημιουργία θεματικού πάρκου (βάσει του νόμου 3299/2004 περιλαμβάνει υποδομές στέγασης, σίτισης, ψυχαγωγίας, κοινωνικής μέριμνας) θα υποβιβάσει την απόλυτη προστασία και θα εντείνει το πρόβλημα δημιουργίας κτισμάτων με τη μορφή αναψυκτηρίων ή πολιτιστικών κέντρων, με αποτέλεσμα τη διάσπαση και τον κατακερματισμό του σημαντικού αυτού οικοσυστήματος, διότι τα θεματικά πάρκα αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς τουριστικού ενδιαφέροντος και πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος», επισημαίνεται με σαφήνεια.
Οι αρμόδιοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζουν ότι με βάση την έντονη πίεση για κατασκευή υποδομών και την αυξημένη επισκεψιμότητα «θα διαταραχθεί η ισορροπία του οικοσυστήματος, θα θιγούν πολλά από τα είδη της πανίδας των οποίων ο Υμηττός αποτελεί ενδιαίτημα» και αυτό θα προκαλέσει κρίσιμη αστάθεια στην Αττική, «δεδομένου ότι λόγω των επανειλημμένων πυρκαγιών της Πεντέλης και μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας έχουν ήδη ελαττωθεί κατά πολύ τα ανάλογα ενδιαιτήματα».
Ζώνη στα τέσσερα
Μεγιστοποίηση του προβλήματος με τις διάφορες αυθαιρεσίες και ένταση στο πρόβλημα των ελέγχων από πλευράς κρατικού μηχανισμού προβλέπουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ότι θα προκύψει «με τον κατακερματισμό της Β' ζώνης σε τέσσερις υποζώνες, στις οποίες τα όρια δεν είναι σαφή και οι χρήσεις τους είναι παρόμοιες». Θυμίζουν ακόμη ότι και η Β' ζώνη βρίσκεται εντός αναδασωτέας έκτασης και «δεν μπορεί να υπάρξει επέμβαση στις δασικού χαρακτήρα εκτάσεις». Οπως αναφέρεται, η δυτική πλευρά του Υμηττού έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 1934 και η ανατολική από το 1936, οι σχετικές αποφάσεις παραμένουν σε ισχύ σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας και βάσει αυτών «οι δασικού χαρακτήρα εκτάσεις προστατεύονται απόλυτα», «αποκλείονται οποιεσδήποτε χρήσεις που θίγουν τον αναδασωτέο χαρακτήρα», ενώ οι χρήσεις γης (αναψυκτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία) αφορούν μόνο τις μη δασικού χαρακτήρα εκτάσεις.
Πάρκο Γουδή
Συνοπτικά καταγράφεται και η ιστορία ενός χαμένου ονείρου για τη δημιουργία πάρκου με υψηλό πράσινο στην περιοχή Γουδή:
- Η περιοχή περιλαμβάνεται στα αναδασωτέα του 1934, αλλά πριν από την πτώση της χούντας (6/2/1974) η έκταση παραχωρήθηκε στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) κι έγινε άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα.
- Με το νόμο 732 του 1977, «που στην πράξη δεν εφαρμόστηκε», ορίστηκε ότι ο χώρος στρατοπέδου έκτασης περίπου 965 στρεμμάτων «παραχωρείται στους δήμους Αθηναίων και Ζωγράφου με σκοπό τη δημιουργία άλσους σε ποσοστό 90%», ενώ το 10% θα παραχωρηθεί για αθλητικές - πολιτιστικές εγκαταστάσεις.
- Με τους νόμους 1515/1985 (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας) και 2052/1992 τέθηκαν οι γενικοί κανόνες για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Αθήνας και προτάθηκε η δημιουργία «μητροπολιτικού πάρκου» στο Γουδή, «δηλαδή στη διαδημοτική έκταση που αποδίδεται σε κοινή χρήση κατόπιν της κατάργησης άλλων χρήσεων (π.χ. στρατοπέδου)».
Στο έγγραφο προτείνεται δημιουργία πάρκου με υψηλό πράσινο (με διαδικασία ανάλογη εκείνης για το αισθητικό δάσος Καισαριανής), που έχει μεγάλη σημασία, διότι από του Γουδή περνούν ρεύματα αέρα που φτάνουν έως το κέντρο της Αθήνας.
Ενιαίο δάσος
Πώς λοιπόν θα προστατευθεί ο Υμηττός; Πάντως όχι «με τη δημιουργία ενιαίου πάρκου αναψυχής και περιπάτου στο σύνολο του ορεινού όγκου, με περιορισμένες εγκαταστάσεις αθλητισμού και πολιτισμού», διότι αυτό «δεν συνάδει με τον αναδασωτέο χαρακτήρα της έκτασης», λένε οι αρμόδιοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα πρέπει, λένε, να τηρηθεί το πλαίσιο απαγόρευσης οποιασδήποτε επέμβασης και η αναψυχή «να ασκείται με τη μορφή ήπιων τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, παρατήρηση πτηνών, φυσιολατρικές διαδρομές».
«Ενιαίο δασικό οικοσύστημα» προτείνουν να γίνει η Α' ζώνη μαζί με τις αναδασωτέες εκτάσεις της Β' ζώνης για να εξασφαλιστεί ενιαία δασοπονική διαχείριση, «ώστε να διατηρηθεί η υπάρχουσα δασική βλάστηση και να ανορθωθεί, όπου είναι δυνατό, με στόχο τη διατήρηση της βιοποικιλότητας».
Επίσης, ζητούν να περιληφθούν μέτρα διατήρησης της χλωρίδας και της πανίδας, θυμίζοντας ότι στον Υμηττό έχουν καταγραφεί 130 είδη πουλιών εκ των οποίων 28 εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς προστασίας για την επιβίωση και αναπαραγωγή τους βάσει της οδηγίας 79/409.
fimotro


Read more...

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...


Ρεπορταζ : Βασίλης Χιώτης

Το αργότερο ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του ο Πρωθυπουργός τόσο για τις αλλαγές στην κυβέρνηση, για τις οποίες τον πιέζουν αφόρητα κορυφαίοι υπουργοί, όσο και για το αν θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο. Αν και στενοί συνεργάτες του επιμένουν ότι ο κ. Καραμανλής θα εμφανιστεί στη... ΔΕΘ χωρίς να προχωρήσει νωρίτερα σε ανασχηματισμό, ο κ. Κ. Καραμανλής ξεκίνησε από χθες κύκλο μυστικών συναντήσεων με τα κορυφαία στελέχη του, όπως κάνει συνήθως προτού λάβει κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις και αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο κ. Καραμανλής συνάντησε μυστικά χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα που διατηρεί στον Λυκαβηττό τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και συζήτησε μαζί του όλες τις λεπτομέρειες ενός πιθανού ανασχηματισμού αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ως τον Οκτώβριο, προτού δηλαδή ξαναρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Μετά τον κ. Σουφλιά ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί σήμερα με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για να συζητήσουν τα ίδια θέματα και ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των διαβουλεύσεών του με τα κορυφαία στελέχη του συναντώντας τους κκ. Δ. Σιούφα και Ευ. Μεϊμαράκη, αφού ήδη έχει συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Πρ. Παυλόπουλο και με τον κ. Ι. Παπαθανασίου. Λόγω της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Σουφλιάς δεν συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατ΄ ιδίαν με τον Πρωθυπουργό πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, όπως κάνει τακτικά. Από την άλλη πλευρά, και ο Πρωθυπουργός είχε εκφράσει στις αρχές της εβδομάδας την επιθυμία «να συναντηθούν και να κουβεντιάσουν» και το ραντεβού κλείστηκε για τις δυόμισι το μεσημέρι στο μικρό διαμέρισμα που έχει ο Πρωθυπουργός στην οδό Στάθη Γεροδήμου. Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και συζητήθηκαν τα πάντα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», ο κ. Σουφλιάς τάχθηκε υπέρ των πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υποστεί μια διαρκώς αυξανόμενη φθορά αν αναγκαστεί να διαχειριστεί μια προεκλογική περίοδο πέντε μηνών ως τον Μάρτιο, τόσο από τη σύνταξη ενός δύσκολου προϋπολογισμού όσο και από τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις δυναμικών συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. Τ αυτόχρονα ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε στον κ. Καραμανλή ότι η κυβέρνηση θα έχει αυτόν τον χειμώνα διαρκή προβλήματα συνεννόησης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της, ιδίως από μια ομάδα περίπου 15 βουλευτών που νιώθουν παντελώς απομονωμένοι. Αντιθέτως, ο κ. Σουφλιάς εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός για τη χρησιμότητα ενός ανασχηματισμού τονίζοντας ότι τα περιθώρια βελτίωσης του κυβερνητικού σχήματος είναι μικρά και οι επιλογές που έχει ο Πρωθυπουργός περιορισμένες. Ανάλογους προβληματισμούς εκφράζει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς εμφανίζεται απρόθυμος να μετακινήσει μια σειρά υπουργών, όπως είναι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος , Α. Σπηλιωτόπουλος , Κ. Χατζηδάκης, Ι. Παπαθανασίου και Χρ. Μαρκογιαννάκης , αλλά και επιφυλακτικός να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές, όπως είναι η δημιουργία υπουργείου Περιβάλλοντος. Αντιθέτως, και ο κ. Καραμανλής αρχίζει να ομολογεί στους συνομιλητές του ότι δεν είναι εύκολο να αντέξει μια προεκλογική περίοδο πέντε μηνών και κλίνει υπέρ των πρόωρων εκλογών, κυρίως επειδή τον τρομάζει η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής λόγω των προβλημάτων που είχε από αντάρτες βουλευτές του αναγκάστηκε να διακόψει από τον Μάιο τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ απέφυγε ακόμη και το παραδοσιακό θερινό δείπνο με τους βουλευτές, παρ΄ ότι θα είχε κοινωνικό χαρακτήρα. Σ τελέχη της ΝΔ θεωρούν λοιπόν ήδη απίθανο να ρισκάρει ο κ. Καραμανλής να ξανανοίξει τη Βουλή στις 5 Οκτωβρίου για να κληθεί την πρώτη εβδομάδα να αντιμετωπίσει και πάλι την γκρίνια και τα τερτίπια του κ. Αρ. Παυλίδη και της παρέας του την ίδια στιγμή που θα υφίσταται σφοδρή κριτική για τον νέο προϋπολογισμό του. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κ. Καραμανλής θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όταν ξεκαθαρίσει οριστικά αν ο κ. Μ. Χριστοφοράκος θα εκδοθεί τελικώς στην Ελλάδα. Ως την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Καραμανλής θα έχει παραλάβει τα συμπεράσματα των πρώτων μετρήσεων που ξεκίνησε μετά το καλοκαίρι για λογαριασμό της ΝΔ ο κ. Ι. Λούλης αλλά και γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων για να διαπιστώσει αν έχει εκτονωθεί η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης έστω και ελάχιστα μετά τις ευρωεκλογές και αν οι πολίτες εξακολουθούν να μην επιθυμούν πρόωρες εκλογές.
fimotro


Read more...

Η ΚΡΙΣΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ


Σε τροχιά βαθιάς ύφεσης έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς η κρίση πλήττει με σφοδρότητα όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Μετά τον τουρισμό και τη ναυτιλία, χθες ανακοινώθηκαν εξαιρετικά δυσοίωνα στοιχεία και για την πορεία της βιομηχανίας. Ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο... υποχώρησε κατά 26,8%. Αλλά και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές δεν είναι καλύτερες, αφού οι νέες παραγγελίες τον ίδιο μήνα ήταν μειωμένες κατά 36% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα από τον ξένο τουρισμό στο 6μηνο ήταν μειωμένα κατά 500 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι απώλειες θα φτάσουν τα 1,3 δισ. ευρώ ή το 0,5% του ΑΕΠ στο σύνολο του έτους. Στα 2,4 δισ. ή σε 1% του ΑΕΠ εκτιμώνται οι απώλειες του ναυτιλιακού συναλλάγματος. Κι ενώ η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, τα διογκούμενα δημοσιονομικά προβλήματα περιορίζουν δραστικά τις πιθανότητες να ακολουθήσει η Ελλάδα τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στην πορεία εξόδου από την κρίση.
fimotro


Read more...