Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σκηνικό καταστροφής και τρόμου...


μετά τους σεισμούς στην Ιταλία… 

Δείτε τις φωτογραφίες…

Σοκ στους πολίτες και μεγάλες καταστροφές σε τρεις πόλεις της Ιταλίας άφησε πίσω του το χτύπημα του εγκέλαδου στην Ιταλία.

Στις...
περιοχές που επλήγησαν έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για τη δημιουργία χώρων, οι οποίοι θα είναι ικανοί να φιλοξενήσουν όσους κατοίκους φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους, τα οποία ενδεχομένως να έχουν υποστεί ζημιές. 

Ο Δήμαρχος της Ουσίτα δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ, ότι πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για άλλους τραυματίες - εκτός των δύο που είχαν καταγραφεί το απόγευμα - ή ακόμη και για νεκρούς. 

Για λόγους ασφαλείας, δόθηκε εντολή να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή και οπωσδήποτε πριν ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες...


Read more...

Ν. Παππάς: Τέρμα το δωρεάν για τους καβαλάρηδες των συχνοτήτων…


Ρύθμιση - γέφυρα την Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, όπως προβλέπεται από την απόφαση…

Δεσμευτική η απόφαση, αλλά άδικη…

Πολιτική αποσταθεροποίηση, μέσω δικαστικών αποφάσεων, δεν πρόκειται να γίνει, να μην κάνουν κάποιοι όνειρα…

H αεροπειρατεία στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να συνεχιστεί... 

Η απόφαση του ΣτΕ, δημιουργεί αίσθημα αδικίας, σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είπε ο υπουργός Επικρατείας, στην ΕΡΤ. Η κυβέρνηση, είναι προετοιμασμένη. Κάποιοι ήθελαν το τζάμπα. Δεν θα γίνει. Την...
Δευτέρα θα υπάρξει ρύθμιση – γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός όπως προβλέπεται από την απόφαση. Δωρεάν οι καβαλάρηδες των συχνοτήτων δεν θα έχουν. Θα υπάρξουν προσωρινές άδειες. Τέρμα το τζάμπα. Τέρμα στο κλειστό κλαμπ του επαγγέλματος καναλάρχης.

Στην ερώτηση, αν θα παραιτηθείτε, όπως ζητάνε από την αντιπολίτευση, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων, δεν πρόκειται να γίνει. Ας μην κάνουν όνειρα. Τις κυβερνήσεις τις εκλέγει ο λαός.

Τέλος, ο Ν. Παππάς είπε πως με την απόφαση αυτή γυρίζουμε σε ένα καθεστώς, που το ίδιο το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό. Και επανέλαβε πως θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Τζάμπα τηλεοπτικές άδειες δεν πρόκειται να υπάρξουν…

Read more...

Σκληρή δήλωση από την κυβ. εκπρόσωπο Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα βάλει τάξη στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο


«Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της κυβέρνησης, τη Δευτέρα.
gerovasili
Εκτοξεύοντας «βολές» στο ΣτΕ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI, το "μαύρο" στην ΕΡΤ».
Τόνισε ότι οι αποφάσεις του είναι δεσμευτικές, αλλά κρίνονται, προσθέτοντας ότι «η ασυδοσία δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα».
«Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες. Η επιστροφή των χρημάτων στερεί από τον προϋπολογισμό πόρους 255 εκατ. ευρώ, που η κοινωνία έχει ανάγκη», είπε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί στο προηγούμενο «αντισυνταγματικό» καθεστώς.
«Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη.
Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:
Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.
Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
  • Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:
    • στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
    • εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
    • στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
    • και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
  • Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.
Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.
Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
http://www.matrix24.gr

Read more...

Γεροβασίλη: Είναι το ίδιο δικαστήριο, που έκρινε συνταγματικό το μαύρο στην ΕΡΤ…


Είναι το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια… 

Την Δευτέρα στέλνουμε νέο νόμο στην Βουλή (βίντεο)…

Η απόφαση του ΣτΕ, δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση, να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Την Δευτέρα καταθέτει νέο νόμο, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας επίσης βαρείς υπαινιγμούς, για…
προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ, που είχαν σχέση με τα μνημόνια και το μαύρο στην ΕΡΤ.

Τέλος, υπογράμμισε την σημασία που είχαν τα χρήματα αυτά, που πήραν από τους τέσσερις υπερθεματιστές, καθώς θα πήγαιναν σε ζωτικής σημασίας κοινωνικές ανάγκες... 

Read more...

Επικράτησαν οι σκληροί…


Ο διαγωνισμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Αδειούχοι και μη αδειούχοι θα εκπέμπουν κανονικά. Κι αυτοί που έμειναν με την άδεια στο χέρι είναι οι Μαρινάκης και Σαββίδης.

Στο ΣτΕ με τρεις ψήφους περισσότερους επικράτησαν οι…
σκληροί δικαστές. Αυτοί που επηρεασμένοι από το κλίμα των ημερών, είχαν ήδη τοποθετηθεί και δεν το κρύβαν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση, σε λίγο, του Μαξίμου…

Read more...