Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

«Είναι μια λάθος επιλογή» Μαξίμου: Η κ. Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται ως δικτάτορας


Μαξίμου: Η κ. Κωνσταντοπούλου συμπεριφέρεται ως δικτάτορας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά»   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Με ένα σχόλιο πρωτοφανούς απαξίωσης απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι στις τελευταίες κινήσεις της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Νωρίτερα, πηγές του Μαξίμου ανέφεραν πως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως οι δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να αναφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση.

Επίσης, συνομιλητές του Αλ.Τσίπρα έκαναν λόγο για παραλήρημα αλαζονείας και κρίση εξουσιομανίας από την πλευρά της προέδρου της Βουλής.

Παράλληλα, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις δηλώσεις της προέδρου της Βουλής για τον κ. Παυλόπουλο τόνισαν: «Ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

Σε δηλώσεις της το μεσημέρι του Σαββάτου, πριν και μετά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον Πρ.Παυλόπουλο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά», παρέχοντας «πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση στους εκβιαστές δανειστές και όχι στη Βουλή».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα» Γεροβασίλη: Ανοιχτές οι πόρτες στο κόμμα Λαφαζάνη μετά τις εκλογές


Γεροβασίλη: Ανοιχτές οι πόρτες στο κόμμα Λαφαζάνη μετά τις εκλογές
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη  

Αθήνα
Ανοιχτό αφήνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι εφικτός στόχος.

«Διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την κυβέρνηση και εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. Αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα αποτυπωθεί και στις κάλπες» αναφέρει σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στην ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κόμμα που θα προκύψει από τα «σπλάχνα» του, όπως η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κ. Γεροβασίλη απαντά:

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς, όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση  είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει, επίσης, ότι «αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την τακτική μας», αλλά «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει».

Στις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την απόφασή του να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι θα ήταν «παρακινδυνευμένο να βάλουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, σημειώνει ότι «είναι αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα» και υπογραμμίζει πως «επιδίωξή μας είναι η αντιστοίχιση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό και του προγράμματός του με τις ανάγκες της κοινωνίας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Χαμόγελα και "καρφιά"...


Ζωή κατά Αλέξη: Εκανε εκλογές στα μουλωχτά και το ήξεραν μόνο οι εκβιαστές-δανειστές.

- "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασιωπά την εκκίνηση της διαδικασίας από τη Βουλή".


Λαφαζάνης: Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν  επιβάλει τη μνημονιακή κατοχή της χώρας.

ΒΙΝΤΕΟ...
Νέα σφοδρή επίθεση -η δεύτερη, μέσα σ' ενα 24ωρο- εναντίον της κυβέρνησης και του προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου,  κατά τη συνάντησή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή. 
Η...
κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον  Προκόπη Παυλόπουλο ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών από τη Βουλή. Και πρόσθεσε, πως, το ίδιο έπραξε και η κυβέρνηση, η οποία όπως σημείωσε παραιτήθηκε στα μουλωχτά. 

«Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το αποσιωπά. Είναι οδυνηρό πως χθες αποκαλύφθηκε ότι είχαν έγκαιρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές».


Από τη πλευρά του, ο Π. Λαφαζάνης, ανέφερε: Ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Ηταν μέλημά μου να σας ενημερώσω για τη δημιουργία και ίδρυση αντιμνημονιακού μετώπου εν όψει εκλογών. 

Επανέλαβε, πως, οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. 
Και πρόσθεσε, πως, εχουν επιβάλει μνημονιακή κατοχή της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή.

Read more...

Η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ Στη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016


Στη σέντρα το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016

Αθήνα
Με τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας αρχίζει το προσεχές τριήμερο, το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ που αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση πέρυσι, καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια, θα ανταγωνισθούν –σχεδόν- όλοι οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η επιστροφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή στα «σαλόνια», η ενίσχυση του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και οι ανερχόμενοι Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, «υπόσχονται» πολλά και ενδιαφέροντα. Το πρωτάθλημα προφανώς και ξεκινάει έχοντας ως φαβορί τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στη διατήρηση των κεκτημένων, υποδεχόμενοι τον Πανιώνιο που ελπίζει σε κάτι καλύτερο από την περσινή σωτηρία της ομάδας.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα του Παναιτωλικού που δεν έπεισε στα φιλικά, με τους «πράσινους» ωστόσο να βρίσκονται σε μια μίνι κρίση, λόγω της κακής ευρωπαϊκής παρουσίας μέχρι τώρα.

Από τους υπόλοιπους ευρωπαίους, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ξάνθη προερχόμενος από τη μεγάλη νίκη-εμφάνιση (5-0) και μισή πρόκριση επί της Μπρόντμπι.

Ο Ατρόμητος που είδε έναν διαιτητή να του κλέβει το αποτέλεσμα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, φιλοξενεί τον Λεβαδειακό που… έφυγε και ξαναγύρισε στην κατηγορία, λόγω του υποβιβασμού της Κέρκυρας.

Ακόμη, ο Αστέρας Τρίπολης που έχει σίγουρη θέση στους ομίλους του Europa League, έχει θεωρητικά δύσκολη αποστολή στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.

Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ σε ένα γεμάτο από φιλάθλους της ΟΑΚΑ και με τον Ντιέγκο Μπουονανότε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά στη μεγάλη «επιστροφή» της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο 22/08

19:15 Καλλονή - Ηρακλής
19:15 Πανθρακικός - Αστέρας Τρίπολης
21:30 ΑΕΚ - Πλατανιάς

Κυριακή 23/08
19:15 Ατρόμητος - Λεβαδειακός
19:15 Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα
19:15 ΠΑΟΚ - Ξάνθη
21:30 Ολυμπιακός - Πανιώνιος

Δευτέρα 24/08

21:30 Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εν μέσω πολιτικών εξελίξεων Συνάντηση Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή


Συνάντηση Λαφαζάνη - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, η συνάντηση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος του κ. Λαφαζάνη, ύστερα από τις δρομολογηθείσες εξελίξεις.

Προσερχόμενος στην Βουλή ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι έχει θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει την πρόεδρο της Βουλής «για τη δημιουργία του νέου κόμματος, για τις προοπτικές και τις απόψεις του, στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου».

Προέβλεψε ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες, καθώς η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο».

Σε ερώτηση για το αν ως επικεφαλής του τρίτου κόμματος εξαντλήσει την διερευνητική εντολή που θα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Λαφαζάνης απάντησε: «Βεβαίως θα την εξαντλήσω».

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις επόμενες κινήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και συγκεκριμένα στο εάν θα συνταχθεί με τη Λαϊκή Ενότητα.

Το βράδυ της Παρασκευής η κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μαξίμου κορυφώθηκε.

Απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη που έκανε λόγο για «απελθούσα πρόεδρο της Βουλής», το γραφείο της Προέδρου της Βουλής ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για 'γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες', αλλά και… για 'απελθούσα πρόεδρο της Βουλής η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...