Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Καλύπτει 175.000 άτομα Επεκτείνεται και το 2014 το επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους


Επεκτείνεται και το 2014 το επίδομα για τους μακροχρόνια άνεργους
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δωδεκάμηνο επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας ύψους 200 ευρώ μηνιαίως δικαιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2014 περίπου 175.000 άνεργοι που παραμένουν στην ανεργία πέραν των δώδεκα μηνών. Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση, την οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει, πέραν της βεβαιωμένης από τον ΟΑΕΔ ανεργίας, να πληρούν και εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα να μην ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο προστατευόμενο τέκνο.

Το μέτρο θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ ετησίως.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κλείνει το θέμα με τα ξενοίκιαστα ακίνητα Στουρνάρας: Δεν θα δηλώνονται τα ανείσπρακτα ενοίκια


Στουρνάρας: Δεν θα δηλώνονται τα ανείσπρακτα ενοίκια
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Δεν έχει κάποιος υποχρέωση να δηλώνει ανείσπρακτα ενοίκια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε με αυτόν τον τρόπο στο επίμονο αίτημα των φορέων γενναίων εκπτώσεων για τα ξενοίκιαστα ακίνητα. Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι δύσκολο να υπάρχει διάκριση για τα ακίνητα αυτά, ενώ παρέπεμψε για περαιτέρω διευκρινίσεις στην απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία θα μιλήσει ο υφυπουργός Γιώργος Μαυρογένης.

Σχολιάζοντας τα αιτήματα που υπέβαλαν οι φορείς, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «όλα είναι θέμα δημοσιονομικού κόστους. Εάν φέρνετε προτάσεις, να φέρνετε και ισοδύναμα».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς που δεν έχουν οποιαδήποτε επαφή με την πραγματικότητα» όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο ο Πολ Τόμσεν είπε στον Γ.Στουρνάρα «αφού θα φύγετε που θα φύγετε, γιατί δεν παίρνετε τα νέα μέτρα;»

Στα πυρά που δέχεται η «παραβίαση ασύλου» με τη δυνατότητα της εφορίας να διενεργεί ελέγχους σε σπίτια ελευθέρων επαγγελματιών που έχουν δηλωθεί ως έδρα της επιχείρησης, ο κ. Στουρνάρας επέμεινε ότι όλοι τους, όταν άνοιξαν βιβλία, υπέγραψαν μια υπεύθυνη δήλωση.
Στις επισημάνσεις ότι εξαιρούνται ευνοϊκής μεταχείρισης όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και άρα στερούνται φοροδοτικής ικανότητας, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν εξαιρούνται εκείνοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση αποπληρωμής.
Ο κ. Στουρνάρας έδωσε απαντήσεις και σε όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην Επιτροπή Οικονομικών, που εκτίμησε ότι τα έσοδα που έχουν προβλεφθεί από τη φορολογία ακινήτων δεν θα εισπραχθούν, διότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα και κατηγόρησε τον υπουργό επειδή έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο διάταξη για μικρότερη φορολογική επιβάρυνση των off shore.
«Με τη συγχώνευση των ΔΟΥ, εκεί που είχαμε εφοριακούς που έκοβαν παράβολα, τώρα γίνονται ελεγκτές. Ξέρετε ότι έχουμε ζητήσει προσλήψεις ελεγκτών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να σας ενισχύσουμε. Και επίσης έχετε ενισχυθεί και με τεχνολογικά μέσα και με δυνατότητα για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας. Άρα θα ήθελα λίγο πιο δημιουργική κριτική» είπε ο υπουργός.
Αναφερόμενος εξάλλου στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταχείριση των off shore εταιρειών, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε: «Mπήκε για να διευκολύνουμε αποκρατικοποιήσεις. Όσοι αποκαλύπτουν το όνομα, ποιοι, δηλαδή, είναι πίσω από off shore, δεν έχουμε λόγο να τους βάλουμε το 15%. Το 15% είναι τιμωρητικός φόρος για όσους δεν αποκαλύπτονται και δεν ελέγχονται από οργανωμένες αγορές».
Απαντώντας στις επικρίσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο φόρος έχει μειωθεί δραστικά για τα αγροτεμάχια σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Επέμεινε επίσης στην καθιέρωση βιβλίων εσόδων-εξόδων για τους αγρότες διότι με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατό να ελεγχθούν οι μεσάζοντες και να κλείσει η ψαλίδα των τιμών από το ράφι στο χωράφι.
Για τα άτομα με αναπηρίες είπε ότι στο νομοσχέδιο έχουν προβλεφθεί εξαιρέσεις με εισοδηματικά κριτήρια, που φθάνει σε κάποιες περιπτώσεις και στην πλήρη εξαίρεση από τον φόρο όταν πρόκειται για μεγάλη αναπηρία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σόιμπλε και πάλι στο Οικονομικών; Ποια θα είναι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία


Ποια θα είναι τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αρχηγός του SPD αναλαμβάνει το νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βερολίνο, Γερμανία
Μετά το μεγάλο «ναι» του SPD για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα βλέμματα έχουν στραφεί στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Το SPD ανακοίνωσε ήδη ποια από τα στελέχη του θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Το νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας αναλαμβάνει ο αρχηγός του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος θα είναι και αντικαγκελάριος.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Ζ.Γκάμπριελ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε και κατά τον τελευταίο «μεγάλο συνασπισμό» (2005-2009).
Η γενική γραμματέας του κόμματος, Αντρέα Νάλες, θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα χειριστεί την εισαγωγή του κατώτατου μισθού -κεντρικής θέσης του SPD -, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα βρεθεί η ταμίας του SPD, Μπάρμπαρα Χέντρικς, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή ο Χάικο Μάας και στο υπουργείο Οικογένειας, η αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέσιγκ.
Οι Σοσιαλδημοκράτες θα πάρουν ακόμη και ένα υφυπουργείο από τα τρία που υπάγονται στην Καγκελαρία, αυτό για την Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και την Ενσωμάτωση.
Υφυπουργός θα είναι η αντιπρόεδρος του SPD Αϊντάν Εζογκούζ, υπέρμαχος της διπλής υπηκοότητας, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα με τουρκικές ρίζες στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.
Τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Τόμας Όπερμαν, αφού βεβαίως ψηφιστεί από τους συναδέλφους του βουλευτές. Θα αντικαταστήσει τον κ. Σταϊνμάγερ.

Η ανακοίνωση των στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το CDU θα πάρει πέντε υπουργεία και το υπουργείο Καγκελαρίας, ενώ οι Βαυαροί εταίροι του τα υπόλοιπα τρία.

Τελευταίες πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung ήθελαν το υπουργείο Άμυνας να αναλαμβάνει η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αντικαθιστώντας τον Τομας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει ο Χέρμαν Γκρέε.

Τρεις αναμένεται να είναι οι υπουργοί από το CSU, ανάμεσά τους και ο Αλεξάντερ Ντομπρίντ, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών.

Να σημειωθεί ότι το 75,96% των μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε την συμμετοχή στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Άνγκελα Μέρκελ, ανοίγοντας το δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης σχεδόν τρεις μήνες μετά τις εκλογές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σάρωσε ο Τσιπρας με 84,1% εξελέγη υποψήφιος της ευρωπαικής αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν

20131215-140215.jpg
Με ποσοστό που αγγίζεισ το 84,1% επιλέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απόφαση ελήφθη στο 4ο Συνέδριο του ΚΕΑ.
Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Επεσήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, υπογράμμισε.
«Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε», κατέληξε.
Τέλος, το συνέδριο επανεξέλεξε ως Πρόεδρο του ΚΕΑ τον Π. Λοράν με 78,6%.

Read more...

Πως "χάκαραν" τους υπολογιστές της Χ.Α. ...




Ένα ειδικό λογισμικό που συνδυάζει ό,τι τελειότερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία και ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες κρύβεται πίσω από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις με τα σβησμένα αρχεία της Χρυσής Αυγής.
Αυτό είναι το...
μυστικό όπλο που έχει στα χέρια της η αστυνομία, η οποία ουσιαστικά έδεσε την υπόθεση.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αφορούν τους τέσσερις υπολογιστές που βρέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών που συνελήφθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και όχι στα κομπιούτερ που κατασχέθηκαν από τα σπίτια των βουλευτών Μπούκουρα, Ηλιόπουλου και Γερμενή, έπειτα από εφόδους της Αντιτρομοκρατικής πριν από 15 ημέρες. Αυτοί οι υπολογιστές αναμένεται να «ξεσκονιστούν» από ειδικούς τις επόμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και ανέκτησαν τα αρχεία παρότι οι βουλευτές, σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποίησαν τους χάκερ που διαθέτει το κόμμα για να σβήσουν και να εξαφανίσουν υλικό. Οι υπολογιστές αυτοί μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., εκεί όπου είχε καταλήξει και η λίστα Λαγκάρντ.

Το εν λόγω λογισμικό έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ανακτά τα σβησμένα αρχεία αλλά και να ανασυνθέτει και εκείνα που έχουν πλήρως καταστραφεί και ο κάτοχός τους έχει την εντύπωση πως τα έχει ξεφορτωθεί για πάντα. Με απλά λόγια, οτιδήποτε περάσει από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή οποιαδήποτε κίνηση έχει κάνει, το λογισμικό αυτό μπορεί να τα ανακτήσει και να τα ανασυνθέσει.

Read more...

Αποκλείει τριπλές εκλογές ο Σαμαράς...




Αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάνει σαφές πως δεν είναι στα σχέδιά του ένας ανασχηματισμός.
Σε συνέντευξή του στην...
εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως αν τον ενδιέφερε το στενό κομματικό συμφέρον, τότε θα ήταν προς όφελός του οι τριπλές εκλογές, όμως αυτό που προέχει για αυτόν, όπως λέει, είναι να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η έξοδος από την κρίση. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα σενάρια σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα βουλή ο Σαμαράς είναι ιδιαίτερα καυστικός. «Tα θεωρώ, και το λέω καθαρά, σενάρια πολιτικής ανωμαλίας» σημειώνει και προσθέτει πως «θα οδηγήσουν στο χάος».

«Αν την ώρα που έχω το μυαλό μου και αφιερώνω όλη την ενέργειά μου στο πώς θα ξεπεράσουμε την κρίση, πώς θα μετατρέψουμε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα, πώς θα ανατρέψουμε την κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, πώς θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας σε ένα όλο και πιο ανήσυχο διεθνές περιβάλλον, πώς θα περάσουμε τις μεταρρυθμίσεις απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, που θίγονται και κάνουν ό,τι μπορούν να τις ματαιώσουν, πώς θα πετύχουμε νέα μείωση του χρέους μας, πώς θα αρχίσουν να έρχονται σοβαρές επενδύσεις, αν μέσα σε όλα αυτά έπρεπε να έχω τον νου μου και σε "κινήσεις" ή "σενάρια" πολιτικής ανωμαλίας, τότε θα έκανα το χατίρι όσων θέλουν τη χώρα γονατισμένη, ακυβέρνητη, «μοιραία και άβουλη αντάμα και εγώ τέτοιο χατίρι δεν κάνω σε κανέναν και για κανέναν λόγο» τονίζει ο πρωθυπουργός.

«Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι» λέει και εξαπολύσει σφοδρή φραστική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό.

Ο πρωθυπουργός παραδέχεται πως υπήρξε υπερφορολόγηση των πολιτών το 2013 και επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να προστατευθούν οι φτωχοί και οι αδύναμοι από τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα θεωρεί πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με στόχο να περιοριστούν στις απόλυτα χρήσιμες και λειτουργικές μονάδες και στο απαραίτητο προσωπικό.

Ο Α. Σαμαράς δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα των κρίσιμων ψηφοφοριών στη βουλή, επισημαίνοντας πως οι βουλευτές έχουν δείξει απόλυτη υπευθυνότητα και έχουν υποστηρίξει τα πολύ δύσκολα νομοσχέδια που έχουν ήδη περάσει. «Από εδώ και στο εξής, οι δυσκολίες θα είναι πολύ μικρότερες» δηλώνει, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ανοιχτά αφτιά και μυαλά και ακούει τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Επαναλαμβάνει, δε, την άποψή του πως μέσα στη βουλή υπάρχουν πολλοί που αν και δεν συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική δεν θα αφήσουν να υπάρξει κύκλος πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα.

«Υπάρχει και η κοινή λογική, η αίσθηση εθνικού συμφέροντος, αν θέλετε, που επιβάλλει η κυβέρνηση αυτή να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί εκ του αποτελέσματος, αφού το ολοκληρώσει. Όχι να υποχρεωθεί να το αφήσει στη μέση, ρίχνοντας τη χώρα πίσω στην ακυβερνησία. Εμείς προσπαθούμε να απομακρυνθούμε ολοταχώς από το χείλος της καταστροφής, όχι να μας επιστρέψουν εκεί. Κι αυτό δεν το βλέπουμε μόνον εμείς, που ασκούμε τη διακυβέρνηση, το βλέπουν και πολλοί άλλοι» τονίζει.

Read more...

Το Ντιτρόιτ χρεοκόπησε: Και βγάζει ένα ολόκληρο μουσείο στο σφυρί



Το Ντιτρόιτ βρέθηκε να χρωστά 18 δις δολάρια. Και τώρα κάποιοι ζητούν να βγάλει στο σφυρί ένα από τα πιο διάσημα περιουσιακά του στοιχεία.
Πολλοί συγκρίνουν το Ντιτρόιτ με την Ελλάδα. Τι κοινό μπορεί να έχει μια από πάλαι ποτέ κραταιές αμερικανικές πόλεις με μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου;
Μόνο το γεγονός ότι και οι δύο έχουν χρεοκοπήσει και οι πιστωτές τις έχουν στριμώξει να εκποιήσουν μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία. Η πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας, κήρυξε επισήμως πτώχευση το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Η παρακμή της είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Η άνοδός της ήταν μέχρι και την δεκαετία του ’60 όπου λευκοί και μαύροι ζούσαν ειρηνικά και εργάζονταν στα ίδια εργοστάσια. Το 1967 όμως ξέσπασαν φυλετικές ταραχές και η πλειονότητα του λευκού πληθυσμού αποχώρησε.
Τα εργατικά συνδικάτα από την δική τους πλευρά αγνόησαν τις αλλαγές στην βιομηχανία και το γεγονός ότι οι Ιάπωνες κέρδιζαν όλο και μεγαλύτερο μέρος στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και δεν προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Η οικονομία κατέρρευσε, η εγκληματικότητα εκτινάχθηκε στα ύψη, ο αστικός ιστός ερημώθηκε, η ανεργία κυριάρχησε. 
Και το Ντιτρόιτ βρέθηκε να χρωστά 18 δις δολάρια. Τίποτα σε σχέση με το δικό μας χρέος, με την διαφορά ότι εκείνο κήρυξε επισήμως πτώχευση. Και τώρα κάποιοι ζητούν να βγάλει στο σφυρί ένα από τα πιο διάσημα περιουσιακά του στοιχεία.
Το Μουσείο Τέχνης του φιλοξενεί αριστουργήματα, όπως πίνακες του Βαν Γκογκ, του Πικάσο, του Πέτερ Μπρίγκελ. Οι Κρίστις εκτίμησαν την αξία της συλλογής σε 800.000 δολάρια. Ο δικαστής είπε ότι θα μπορούσαν να βγουν σε πλειστηριασμό, υπογραμμίζοντας όμως ότι το ποσό που θα έμπαινε στα ταμεία θα ήταν ψίχουλα σε σχέση με τα χρέη.
Είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτιστικό αγαθό, το μουσείο και η συλλογή μιας πόλης, μπαίνουν στον κατάλογο των πιστωτών. Κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα πουληθούν αλλά και μόνο η σκέψη προκαλεί ανατριχίλα. Ιδιαίτερα γι’ αυτούς που μας συγκρίνουν με το Ντιτρόιτ.

Read more...

Τρία ευρώ το μήνα για τη ΝΕΡΙΤ από 1η Ιανουαρίου



Μαζί με το 2013 ενδέχεται να φύγει και το λογότυπο της ΔΤ και να προβάλλει αυτό της ΝΕΡΙΤ. Το τέλος για τη ΝΕΡΙΤ υπολογίζεται στα 3 ευρώ
Να ενεργοποιηθεί άμεσα το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ, το ύψος του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 3 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου, ζητά επιτακτικά το υπουργείο Οικονομικών.
Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να κατατεθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση, καθώς το υπουργείο δεν θέλει να χαθεί ούτε ένας μήνας εσόδων από τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ.
Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό στάδιο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τη ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες, προκειμένου, σύμφωνα με τη Real News, η κυβέρνηση να επιλύσει τα θεσμικά κενά που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της.
Το πιο πιθανό είναι ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου το λογότυπο της ΔΤ θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα προβάλλει το αντίστοιχο της ΝΕΡΙΤ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θεωρείται νομικά απαραίτητο.
Με απλά λόγια, η ΝΕΡΙΤ παίρνει τη συχνότητα, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί με το προσωπικό και το πρόγραμμα της ΔΤ -το οποίο θα "ενοικιάζει"!- έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων και δημιουργίας νέου προγράμματος.
Το πέρασμα από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει σε δύο ταχύτητες. Μία στα χαρτιά την Πρωτοχρονιά και μία σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό προϊόν που βγαίνει στον αέρα, που θα ακολουθήσει τον Μάρτιο.

Πηγή: Real News

Read more...

Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο σπίτι του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα



Σχέδιο για καταδρομικού τύπου επίθεση στο σπίτι που διέμενε ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα
Πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης εναντίον της οικίας όπου διέμενε ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", αυτές οι πληροφορίες φέρονται να έχουν έλθει σε γνώση της Ασφάλειας προ μηνών.
Για το θέμα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ΓΑΔΑ και Κρατική Ασφάλεια προχώρησαν σε ενίσχυση της φρουράς του Ολλανδού τεχνοκράτη.
Ο 55χρονος Μπομπ Τράα ήρθε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα, από όπου αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας τη θέση του στον Αμερικανό Γουές ΜακΓκρόου.
Αρχικά είχε εγκατασταθεί σε διαμέρισμα της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο, μόλις διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής του, κρίθηκε επιβεβλημένη η μετεγκατάστασή του για λόγους ασφαλείας. Έκτοτε και μέχρι τη λήξη της θητείας του, διέμενε σε μονοκατοικία στη Φιλοθέη.
Τον περασμένο Αύγουστο η Ασφάλεια έλαβε γνώση των πληροφοριών για σχέδιο καταδρομικής επίθεσης στο σπίτι του Μπομπ Τράα στη Φιλοθέη.
Το σχέδιο θα έφερναν εις πέρας 15-20 αντιεξουσιαστές, που θα προσέγγιζαν το σημείο -πιθανόν με δίκυκλα- από διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να μη δώσουν στόχο σε περιπολούντες αστυνομικούς.
Σύμφωνα με την πηγή, η επιχείρηση θα είχε χαρακτήρα καταδρομικής επίθεσης παρόμοιας με αυτήν που είχε γίνει εναντίον της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, τον Φεβρουάριο του 2012 ή ακόμη εκείνης εναντίον της μεζονέτας του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τον Δεκέμβριο του 2012 στην Κηφισιά.
Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται να είχαν δώσει οδηγίες στον Ολλανδό αντιπρόσωπο του ΔΝΤ να κρατά κλειστά τα παράθυρα της οικίας του και να μην πραγματοποιεί μετακινήσεις δίχως αστυνομική συνοδεία.


Πηγή: Καθημερινή

Read more...

«Απαραίτητο μέτρο για την είσπραξη φόρων» Μαυραγάνης: Το Δημόσιο έχει από το '97 δικαίωμα κατάσχεσης καταθέσεων


Μαυραγάνης: Το Δημόσιο έχει από το '97 δικαίωμα κατάσχεσης καταθέσεων
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η δυνατότητα του Δημοσίου να κατάσχει το 50% των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και του περιεχομένου των θυρίδων υφίσταται ήδη με νόμο του 1997, δήλωσε το Σάββατο στη Βουλή ο Γ.Μαυραγάνης σημειώνοντας ότι οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας έχουν προκαλέσει αδικαιολόγητες παρανοήσεις και παρερμηνείες.

Η δυνατότητα της φορολογικής διοίκησης να επιβάλει σε παραβάτη προληπτικά ή διασφαλιστικά για το δημόσιο συμφέρον μέτρα, εφόσον διαπιστώσει παραβάσεις φοροδιαφυγής, υφίσταται τα τελευταία 15 χρόνια, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που αποβλέπουν στον εξοπλισμό της φορολογικής διοίκησης με τις απολύτως απαραίτητες εξουσίες, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο φορολογικός έλεγχος και η είσπραξη των φόρων, έχουν προκαλέσει αδικαιολόγητες παρανοήσεις και παρερμηνείες.

«Οι προτεινόμενες διατάξεις στην ουσία απλώς εντάσσουν στον Κώδικα και προσαρμόζουν στα σημερινά δεδομένα προβλέψεις που μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτες στη νομοθεσία μας. Η απόλυτα αρνητική στάση που φαίνεται να διατυπώνεται από ορισμένες πτέρυγες της Βουλής σε αυτό το σημείο δεν μπορεί να μην θέσει σε αμφισβήτηση εάν τελικά υπάρχει παντού η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως η δυνατότητα της φορολογικής διοίκησης, εφόσον διαπιστώσει παραβάσεις φοροδιαφυγής, να επιβάλει σε βάρος του παραβάτη προληπτικά ή διασφαλιστικά του δημοσίου συμφέροντος μέτρα άμεσου και επείγοντος χαρακτήρα, όπως τη δέσμευση του 50% των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και του περιεχομένου των θυρίδων υφίσταται ήδη, στη βάση του άρθρου 14 ν. 2523/1997 και, απλώς ενσωματώνεται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως η δυνατότητα της φορολογικής διοίκησης να προβαίνει εφόσον διαθέτει εκτελεστό τίτλο, σε συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη πριν τη λήξη της προθεσμίας καταβολής της οφειλής, αποκλειστικά και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις ή για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου, υφίσταται όχι μόνο στο αρχικό κείμενο του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, αλλά και στην ήδη υφιστάμενη διάταξη του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που αναφέρεται ακριβώς στη λήψη μέτρων για μη ληξιπρόθεσμα χρέη.

«Για ληξιπρόθεσμα χρέη δεν τίθεται, κατά συνέπεια, κατά λογική και νομική αναγκαιότητα, θέμα συντηρητικής κατάσχεσης, καθώς σε αυτή την περίπτωση κινούνται οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης» είπε ο υφυπουργός.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εθνικό θέατρο, ΚΘΒΕ , Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ΟΚΑΝΑ θέλει να κλείσει η κυβέρνηση δείτε ολη τη λίστα

20131215-095134.jpgΑναλυτικά η λίστα των φορεών – «δεξαμενή» για τις 11.000 απολύσεις εντός του επόμενου έτους: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (18 φορείς) *Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) *Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων *Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων *Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάσταση Ασθενών *Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας *Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής υγείας (ΕΠΑΨΥ) *Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης, Αποκατάστασης *Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών *Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας *”Ίρις” Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων *Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού *Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης ΤΟ.ΨΥ. Κέρκυρας-Λευκάδας “Νέοι Ορίζοντες” *Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Έρευνας Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Σύνθεση” *Ελληνική Εταιρεία Νόσου ALZEIMER και Συγγενών Διαταραχών *Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν.Λάρισας *Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων και Κοινωνικής Μέριμνας και Αποκατάστασης Νοητικά Υστερούντων *Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) *Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου Σύνολο 2.949 ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (10 φορείς) *Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας *Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών *Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων ΑΕ *Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης *Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ *Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης *Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού *Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή *Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” *Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης “Αθήνα” Σύνολο 1.193 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (6 φορείς) *Εθνική Λυρική Σκηνή *Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” *Εθνικό Θέατρο *Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας *Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος *Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Σύνολο 783 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (3 φορείς) *Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ *Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Α.Ε *Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ Σύνολο 728 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (2 φορείς) *Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ *Εθνικός Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού Σύνολο 286 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ (3 φορείς) *Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. *Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. *Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. Σύνολο 129 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ (1 φορέας) *Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 66 άτομα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΜΕ (1 φορέας) *Αθηναϊκό Πρακτορείο 252 άτομα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ (12 φορείς) *ΟΣΥ ΑΕ Οδικές Συγκοινωνίες (5.866) *Σταθερές Συγκοινωνίες (2.474) *ΟΣΕ (1.689 *ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ (826) *Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (579) *Αττικό Μετρό ΑΕ (429) *Εγνατία Οδός ΑΕ (208) *Έργα ΟΣΕ ΑΕ (187) *Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ (133) *ΤΕΟ ΑΕ (130) *Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ (ΟΑΣΑ ΑΕ) (99) *Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (88) Σύνολο 12. 708 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ (5 φορείς) *ΕΑΒ (1.385) *ΕΛΒΟ (359) *Εταιρεία Ακινήτων (224) *Διώρυγα Κορίνθου ΑΕ (81) *Ελληνικές Αλυκές ΑΕ (36) Σύνολο 2.085 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (3 φορείς) *ΕΛΓΑ (475) *ΟΠΕΚΕΠΕ (626) *Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα” (710) Σύνολο 1.811 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (7 φορείς) *ΜΟΔ ΑΕ (1.115) *Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (131) *Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ. (80) *Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (36) *Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ. (35) *ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ (34) *ΚΕΠΕ (31) Σύνολο 1.462 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (3 φορείς) *Εθνικό Κτηματολόγιο (359) *Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης (271) *Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) (31)http://egiakoumis.com/

Read more...

Ρατσιστικό παραλήρημα της ΧΑ και κατά των Ρομά...


Πύρινα κηρύγματα ρατσιστικού μίσους, επιθέσεις σε καταυλισμούς και εμπρησμοί σκιαγραφούν τη δράση της οργάνωσης. Ανατριχιαστικά καλέσματα σε «εκκαθαρίσεις» και συνθήματα όπως...
«Ελλάδα σε πουλάνε, τους γύφτους προσκυνάνε» ή «Εξω οι γύφτοι από τα χωριά μας» δίνουν το στίγμα.

«Απ΄τους προγόνους μας γύφτους τους μάθαμε, γύφτοι είναι...»

Ξεφορτωθείτε «τα ανθρώπινα σκουπίδια»

Από το 2012 μέχρι σήμερα οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων Τσιγγάνων από μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν αυξηθεί δραματικά. Με όχημα τις ομάδες δήθεν αγανακτισμένων πολιτών -συγκαλυμμένων οπαδών της οργάνωσης- οι οποίοι καλούν τη Χρυσή Αυγή «να δώσει λύση», η ναζιστική συμμορία πάτησε πόδι σε γειτονιές και χωριά εκμεταλλευόμενη την παραβατικότητα τμήματος των Ρομά. Κατά καιρούς προαναγγέλλει δημοσίως δράσεις κατά των Τσιγγάνων, ενίοτε μιλά για «εγκληματική φύση», ενώ τους έχει χαρακτηρίσει «παράσιτα που βυσσοδομούν στο σώμα και στην ψυχή του έθνους».

Τον Ιούνιο του 2012, σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Μενίδι και αφού είχαν ακουστεί ρατσιστικά συνθήματα κατά των Ρομά, προπηλακίστηκε διερχόμενος Τσιγγάνος με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ολονύκτιες μάχες στα Ανω Λιόσια. Είχαν προηγηθεί τραμπουκισμοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.




Με όχημα ομάδες δήθεν αγανακτισμένων πολιτών η ΧΑ εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων Ρομά

Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, τον Ιανουάριο του 2013 ομάδα 80 ατόμων με επικεφαλής τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έκαψαν σπίτια Ρομά, ενώ τον περασμένο Μάιο αφισοκολλήθηκε κείμενο που μεταξύ άλλων έγραφε: «Εξω οι γύφτοι, τελευταία ημέρα παραμονής τους σήμερα 31 Μαΐου 2013». Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Μεσολόγγι είχε συλληφθεί πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής για εμπρησμό σε φορτηγό Ρομά.

Είναι τέτοιο το μένος κατά των Τσιγγάνων, που τα μέλη της οργάνωσης δεν διστάζουν να συμπεριλάβουν στην προπαγάνδα τους ακόμη και τρυφερές ηλικίες ζητώντας τον διωγμό παιδιών... Τον Ιούνιο του 2012 στην Κεφαλονιά «ομάδα συναγωνιστών με επικεφαλής τον πυρηνάρχη Χρ. Χουρμούζη» απομάκρυναν διά της βίας τσιγγανάκια από την Παιδική Χαρά του ΚΤΕΛ.

Τον Ιανουάριο του 2013 στην Αιτωλοακαρνανία ομάδα 80 χρυσαυγιτών έκαψε σπίτια Τσιγγάνων

Τρόμος

Εντονα επεισόδια είχαν προκληθεί τον περασμένο Μάρτιο στην Κομοτηνή και τον Απρίλιο στη Μεσσηνία, όταν ο βουλευτής Δ. Κουκούτσης και άλλοι χρυσαυγίτες φώναξαν σε Τσιγγάνους που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας «Εξω οι γύφτοι από τη Μεσσηνία» αποκαλώντας τους «πανώλη». Οι Ρομά απομακρύνθηκαν τρομοκρατημένοι.

Με κινητήρια δύναμη το ρατσιστικό μίσος, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν επιζητούν την πάταξη της εγκληματικότητας και την ομαλή ένταξη των Τσιγγάνων στην ελληνική κοινωνία. Επιδιώκουν τον βίαιο αποκλεισμό τους. Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις τους απέναντι σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον εξανθρωπισμό των συνθηκών ζωής των Ρομά: «Γυφτοδήμαρχο» αποκαλούσε τον Ιούλιο του 2013 η Χρυσή Αυγή Σπάρτης τον δήμαρχο Ευρώτα Λακωνίας Γιάννη Γρυπιώτη επειδή δεν συμμεριζόταν τις μεθοδεύσεις τους.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Γ. Ορφανάκος

Επιβεβαιώνει τις διώξεις

Τις διώξεις κατά των Τσιγγάνων επιβεβαιώνει και ο Κώστας Παϊτέρης, δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας. «Πριν από περίπου έναν χρόνο στην Ανθήλη της Λαμίας σημειώθηκαν διαμάχες ντόπιων και Τσιγγάνων γιατί κάποιοι μαζί με τη Χρυσή Αυγή δεν άφηναν 20 τσιγγανόπουλα, δημότες της Ανθήλης, Ελληνες πολίτες, να γραφτούν στο σχολείο. Τραυματίστηκαν γέροντες, χτυπήθηκαν παιδιά. Τελικά με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας μπήκαν στο σχολείο, όμως προκλήθηκε φόβος στα παιδιά...», λέει.

ΠΡΟΤΡΟΠΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ: Διώξτε τα «ανθρώπινα σκουπίδια»!

Αποτροπιασμό προκαλεί η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη το 2012 σε κατοίκους του Ασπροπύργου, στην οποία αποκαλεί τους Ρομά «ανθρώπινα σκουπίδια». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είχε επιδοθεί σε ρεσιτάλ μίσους και ρατσισμού εναντίον των Ρομά. Μάλιστα, χωρίς κανέναν δισταγμό και δημοσίως, προτρέπει τους πολίτες να «δώσουν αγώνα», αν θέλουν να «ξεβρωμίσει η περιοχή και να πετύχουν τον σκοπό τους».

Στην ίδια ομιλία ο Ηλ. Κασιδιάρης υποστηρίζει ότι «στην Κερατέα έγινε πόλεμος κυριολεκτικός. Στον Αγ. Παντελεήμονα ήμασταν παρόντες όταν τα ΜΑΤ κατέλαβαν την πλατεία και έριχναν δακρυγόνα. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα; Στην Κερατέα ξεφορτώθηκαν τα σκουπίδια, εσείς εδώ θα ξεφορτωθείτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που σας έχουν φορτώσει και σας κλέβουν, σας δολοφονούν.

«Δεν υπάρχει κράτος»

Πριν από τρεις μέρες που σας πυροβολούσαν με αυτόματα όπλα από τον καταυλισμό δεν υπήρχε είδηση για τα κανάλια. Πάρτε το είδηση, δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει Αστυνομία, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, βγείτε στους δρόμους και διεκδικήστε τα δικαιώματά σας και θα νικήσετε. Κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας». Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική φορά που η Χρυσή Αυγή εξαπολύει πόλεμο εναντίον των Ρομά. Οταν είχε βρεθεί δολοφονημένος ένας 12χρονος στα Μέγαρα, η οργάνωση είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην περιοχή, προαναγγέλλοντας δράσεις κατά των Τσιγγάνων.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ήταν εμποτισμένη με μίσος και ρατσιστικό ντελίριο, χαρακτηρίζοντας τους Ρομά δολοφόνους και εγκληματίες, που έχουν κάνει «κατάληψη της ιστορικής πόλης» και όπως σημειωνόταν «οι λεηλασίες, οι τραμπουκισμοί και οι δολοφονίες από τους καταυλισμούς των Ρομά δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτοί». Ομιλητές της συγκέντρωσης ήταν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός.Αλλά και στην Κάτω Αχαΐα, τον Ιούλιο του 2012, η ΤΟ της ΧΑ εξαπέλυε ρατσιστικά βέλη κατά των Ρομά, δηλώνοντας «ότι ο καιρός της ανοχής έχει περάσει ανεπιστρεπτί και θα είμαστε πλέον παρόντες και απέναντι σε κάθε τέτοια εξέλιξη», όπου εξέλιξη εννοούνταν η ένταξη των Ρομά στην τοπική κοινωνία...
ethnos.gr

Read more...

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου



Διαβάστε τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που θα κατέβουν με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανά καλλικρατικό δήμο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2014
Τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων στους δήμους της Αττικής, που συζητούνται στην Κουμουνδούρου ενόψει των εκλογών του Μαΐου αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr.
Σε ορισμένες περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταλήξει, ενώ σε άλλες τα ονόματα των υποψηφίων είναι περισσότερα του ενός.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον πρόκειται για δήμους μεγαλύτερους των 60.000 κατοίκων η απόφαση θα ληφθεί κεντρικά, ενώ για τους άλλους θα αποφασίσουν οι τοπικές οργανώσεις. 
Τα ονόματα των υποψηφίων στα οποία η Κουμουνδούρου έχει καταλήξει αναμένεται να ανακοινωθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και 12 Ιανουαρίου.
Οι υποψήφιοι ανά δήμο (αλφαβητική σειρά) είναι οι εξής:
Αγίας Βαρβάρας: Ο υποψήφιος του 2010 Γιώργος Γιωργιαννάκης. «Πάιζει» και το όνομα του νυν δημάρχου Γιώργου Καπλάνη, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Αγίας Παρασκευής: Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», Γιάννης Σταθόπουλος που το 2010 είχε πάρει 25,02% και είχε μείνει για 152 ψήφους εκτός β΄ γύρου
Αγίου Δημητρίου: Ο υποψήφιος του 2010, Θανάσης Βάσιος
Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Ο υποψήφιος του 2010 Παναγιώτης Τερζόγλου, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να στηριχθεί και ο νυν δήμαρχος Νίκος Σαράντης, για τον οποίο όμως αντιδρά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ
Αιγάλεω: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ» Δημήτρης Μπίρμπας
Αλίμου: Ο Δημήτρης Κλαυδιανός, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Άνω-κάτω Καλαμάκι», που ήταν υποψήφιος και το 2010
Αθηναίων: Τα ονόματα που «παίζουν» είναι των: Σοφίας Σακοράφα, Δημήτρη Παπαδημούλη (και οι δύο «παίζουν» επίσης για την Περιφέρεια Αττικής), Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και του δημοσιογράφου και διευθυντή του ρ/σ «Στο Κόκκινο», Κώστας Αρβανίτη, που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr
Αμαρουσίου: Ο υποψήφιος του 2010 Λευτέρης Μαγιάκης
Αχαρνών: Η υποψήφια του 2010, Πετρούλα Σεπετά
Βριλησσίων: Ο Γιάννης Τσούτσιας, που το 2010 ως ανεξάρτητος είχε πάρει 13,91%
Βύρωνα: Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα», Άκης Κατωπόδης που είχε στηριχθεί και το 2010
Γαλατσίου: Η υποψήφια του 2010, Ελένη Αυλωνίτου
Γλυφάδας: Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης
Διονύσου: Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σπηλιώτης
Ελληνικού-Αργυρούπολης: Αν και πληροφορίες έλεγαν ότι ίσως να μην είναι ξανά υποψήφιος το όνομά του Χρήστου Κορτζίδη συνεχίζει να είναι το μοναδικό στη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ
Ζωγράφου: Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την πόλη μας», Τίνα Καφατσάκη που είχε στηριχθεί και το 2010
Ηλιούπολης:  Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» Χρήστος Κοκοτίνης. Συζητείται πάντως ακόμη και η στήριξη του νυν δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου
Ιλίου: Ο Πάνος Κουτσιανάς που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 2010
Καισαριανής: Ο γνωστός συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τώρα της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης
Καλλιθέας: Ο υποψήφιος του 2010 Παναγιώτης Μακρίδης αν και ο ίδιος δεν θέλει να ξανακατέβει
Κηφισιάς: Ο Παναγιώτης Κανακάκης, που είχε κατέβει ως ανεξάρτητος το 2010
Κορυδαλλού: Η υποψήφια του 2010 Καίτη Κυλάκου
Λυκόβρυσης-Πεύκης: Δεν έχει βρεθεί ακόμη αντικαταστάτης του νυν δημάρχου Δημήτρη Φωκιανού που αποχωρεί
Μεταμόρφωσης: Ο εκδότης Βασίλης Καραβάκος
Μοσχάτου-Ταύρου: Ο υποψήφιος του 2010 Γρηγόρης Σωπάκης ο οποίος είναι συνεργάτης της Σοφίας Σακοράφα ή ο αντάρτης του ΠΑΣΟΚ το 2010 Άρης Κρεμμύδας
Νέας Σμύρνης: Ο υποψήφιος του 2010, Παναγιώτης Πάντος
Νέας Ιωνίας: Ο νυν δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης
Νίκαιας-Ρέντη: Ο υποψήφιος του 2010 Κώστας Παπαδόπουλος ή ο, προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, νυν δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, για τον οποίο ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
Παπάγου-Χολαργού: Ο υποψήφιος του 2010, νυν δημοτικός σύμβουλος Περικλής Ζήκας
Πειραιά: Ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος όμως δεν θέλει.
Πεντέλης: Ο υποψήφιος του 2010, Αντώνης Φειδοπιάστης
Περιστερίου: Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Καρίντζης
Πετρούπολης:  Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτικής Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης», Στέφανος Βλάχος τον οποίο ωστόσο δεν θέλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σακούτης
Σαρωνικού: Ο νυν δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αποχωρεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης του
Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:  Η τοπική οργάνωση έχει προτείνει το φιλόλογο Άρη Βασιλόπουλο. Ωστόσο παίζει και το όνομα του ιδιοκτήτη της εταρείας δημοσκοπήσεων Pulse Γιώργου Αράπογλου
Φιλοθέης-Ψυχικού: Η δημοτική σύμβουλος Νάντια Σουμπασάκη- Παπαδημούλη, σύζυγος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη
Φυλής: Ο Σάββας Σάββας που ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος το 2010
Χαϊδαρίου: Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι» ανακήρυξε Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Read more...

Μπαρνιέ: Ασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες από ενδεχόμενο κούρεμα...


Να καταλαγιάσει τον θόρυβο προσπαθεί ο ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ, με αφορμή  την προστασία των καταθέσεων απέναντι σε ένα ενδεχόμενο κούρεμα ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Κύπρο.

Μιλώντας στο...
«Εθνος της Κυριακής», ο κ. Μπαρνιέ επισημαίνει ότι ποτέ δεν θα θιγούν οι καταθέσεις το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε 100.000 ευρώ και κάτω σε περίπτωση που χρειαστεί να διασωθεί-εξυγιανθεί με ίδια μέσα (bail-in) μια τράπεζα αν χρεοκοπήσει.

Ο κ. Μπαρνιέ τονίζει ότι «εξάγουμε τα συμπεράσματα της οικονομικής κρίσης και της εξάπλωσής της στα κράτη από τα οποία η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη που υπέφερε πραγματικά» και προσθέτει με νόημα ότι «ενισχύουμε τις τράπεζες με περισσότερα κεφάλαια καλύτερης ποιότητας και διασφαλίζουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη εποπτεία και διακυβέρνηση των τραπεζών».

«Η πρόοδος που διαπιστώνουμε σήμερα στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης συνιστά καλό νέο για τις χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση χρέους και για την Ευρωζώνη συνολικά», σημειώνει ο επίτροπος Μπαρνιέ στο «Εθνος της Κυριακής», επιθυμώντας να εξηγήσει ότι με τις τρέχουσες εξελίξεις και τους νέους κανόνες τα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης θα ισχυροποιηθούν.


Read more...

Στη 15η αγωνιστική... Ατρόμητη ανατροπή επί του ΠΑΟ, σούπερ Πλατανιάς, νίκη ο ΠΑΣ


Ατρόμητη ανατροπή επί του ΠΑΟ, σούπερ Πλατανιάς, νίκη ο ΠΑΣ

Αθήνα
Με δύο γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας σε διάστημα πέντε λεπτών (60' και 65') ο Ατρόμητος ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ από το τέρμα του Μπέργκ (42') και έφυγε νικητής από τη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-2) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Στα Χανιά ο Πλατανιάς έφτασε εύκολα στη νίκη κόντρα στην Ξάνθη (Πλατανιάς - Ξάνθη 3-0), ενώ στα Ιωάννινα, ο ΠΑΣ νίκησε τον Εργοτέλη με με δύο γκολ του Ντε Μπλάσις (ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0).

Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός που είναι σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μετά την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League πάει ως λογικό φαβορί στο «Βικελίδης». Από την άλλη, οι «κίτρινοι» του Ζόραν Μιλίνκοβιτς καίγονται για βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, αποστολή εκτός έδρας θα έχει και ο ΠΑΟΚ, αλλά μικρότερης δυσκολίας, καθώς θα παίξει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στη νεοφώτιστη Καλλονή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς - Ξάνθη 3-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 2-0
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-2

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΟΦΗ-Λεβαδειακός (Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης", 15:00)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης", 17:15)
Βέροια-Παναιτωλικός (Δημ. Στάδιο Βέροιας, 17:15)
Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός (Γηπ. "Γ. Καμάρας", 17:15)
Καλλονή-ΠΑΟΚ (Γηπ. Νέας Σμύρνης, 17:15)
Αρης-Ολυμπιακός (Γηπ. "Κλ. Βικελίδης", 19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 40
2. ΠΑΟΚ 32
3. Ατρόμητος 28 -15αγ.
4. Παναθηναϊκός 24 -15αγ.
5. Αστέρας Τρίπολης 21
. Ξάνθη 21 -15αγ.
7. ΠΑΣ Γιάννινα 20 -15αγ.
8. Εργοτέλης 18 -15αγ.
. Πανθρακικός 18
. ΑΕΛ Καλλονής 18
. Παναιτωλικός 18
12. Λεβαδειακός 17
. Πανιώνιος 17
14. ΟΦΗ 15
. Πλατανιάς Χανίων 15 -15αγ.
16. Βέροια 10
. Άρης 10
. Απόλλων Σμύρνης 10
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

«Η Πολιτεία δεν ήταν συνεπής» Αθανασίου: Θα αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών


Αθανασίου: Θα αποκατασταθούν οι μισθολογικές αδικίες των δικαστικών
Ο κ. Αθανασίου μίλησε στη γενική συνέλευση των πρώην συναδέλφων του   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε ομιλία του το Σάββατο στην τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι η αύξηση των μισθών των δικαστικών είναι μια από τις κύριες προτεραιότητές του. «Ελπίζω ότι σύντομα θα τα καταφέρω» είπε.

«Γνωρίζω ότι καίτοι η Πολιτεία σας σέβεται και σας στηρίζει, δεν είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σας. Και αναφέρομαι στο ζήτημα των αποδοχών. Παραγνωρίζει ότι η μισθολογική και η συνταξιοδοτική αντιμετώπιση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι θέμα οικονομικό, αλλά αποκλειστικά θεσμικό, που το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει» δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εξαγγελθείσα εδώ και πολλά χρόνια ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας ήρθε πλέον η στιγμή να υλοποιηθεί. Θα το κάνουμε πραγματικότητα μαζί με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα δείτε σύντομα τον τρόπο. Με τις παρούσες συνθήκες θεωρώ ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και θα σχεδιαστεί για να παράσχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ως προς την καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, ο κ. Αθανασίου, ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων αλλά και για τη βελτίωση όλων των παραγόντων και συνθηκών που συνδέονται με την απονομή της Δικαιοσύνης, παρεμβαίνει νομοθετικά αλλά και λειτουργικά».

Και προσέθεσε: «Όλοι χρησιμοποιούμε τη φράση «επιτάχυνση της Δικαιοσύνης». Έχουμε μετρήσει πάνω από 50 νόμους τα τελευταία 38 χρόνια που έφεραν αναποτελεσματικά το τίτλο αυτό. Αιτία είναι η διαπίστωση της ανάγκης των πολιτών για αποτελεσματική δικαιοσύνη. Και αυτό είναι κοινός τόπος για όλους μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν συμμετάσχει σε αυτή τη προσπάθεια περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα στην απονομή της Δικαιοσύνης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι τα οφειλόμενα αναδρομικά (τελευταία δόση) των δικαστών θα καταβληθούν κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι από την Βουλή έχει ήδη ψηφιστεί διάταξη η οποία προβλέπει ότι τον Μάρτιο του 2014 οι εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί να λάβουν την τελευταία δόση των αναδρομικών τους, ενώ οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν τον Νοέμβριο του 2014.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...