Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ...


Σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση θέτει η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. την περιγραφή των απαιτούμενων προσόντων του προς πρόσληψη προσωπικού μέχρι και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο ...
και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη, συνεχίζεται «η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου ανοικτού δημόσιου οργανισμού διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού, που θα ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο και στις προσδοκίες και απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών». «Μέσα από τη διαβούλευση οι πολίτες και οι συλλογικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν στην οριστικοποίηση των προσόντων για την πρόσληψη του προσωπικού, τα οποία να ανταποκρίνονται σε υψηλά διεθνή πρότυπα που ακολουθούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διεθνώς. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο η ΝΕΡΙΤ ανταποκρίνεται και σε ένα βασικό αίτημα των πολιτών, ποιες δηλαδή προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν όσοι θα υπηρετήσουν το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στην ιστοσελίδα τίθενται προς διαβούλευση τα απαραίτητα προσόντα των προς πρόσληψη υπαλλήλων που θα καλύψουν ειδικότητες τόσο εντός ΑΣΕΠ (διοίκησης-διαχείρισης, τεχνικούς, πληροφορική) όσο και εκτός ΑΣΕΠ (καλλιτέχνες, δημοσιογράφους), βάσει των προβλεπομένων διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας. «Στόχος», καταλήγει ο κ. Προκοπάκης, «είναι να στελεχωθεί ένας νέος -από όλες τις απόψεις- δημόσιος φορέας, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, μακριά από τις αγκυλώσεις και τα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τον χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους». Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου συνεχίζεται η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4061.html

Read more...

Πρίνος: Στα 2.300 βαρέλια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου



Αύξηση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα της περιοχής του Πρίνου. Τι δήλωσε ο πρόεδρός της
Στα 2.300 βαρέλια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα της περιοχής του Πρίνου ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση εσωτερικής γεώτρησης στο κοίτασμα, η οποία έφτασε σε βάθος 3.000 μέτρων, με σκοπό την εξόρυξη ποσοτήτων αργού πετρελαίου από ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα τμήμα του κοιτάσματος αυτού.
Όπως ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, η γεώτρηση αυτή προσέθεσε 850 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή και είναι η δεύτερη από τις τέσσερις που αποτελούν το ύψους 60 εκατ. δολαρίων επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η συνολική ποσότητα πετρελαίου που μπορεί να αντληθεί από τη νέα γεώτρηση εκτιμάται σε 820.000 βαρέλια.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Energean Oil & Gas, οι γεωλόγοι και οι μηχανικοί της, καθώς και οι 300 εργαζόμενοί της στην Καβάλα, απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι με επιστημονική έρευνα, επενδύσεις και καθημερινή, συστηματική προσπάθεια είναι εφικτή η αναβίωση ακόμη και ώριμων κοιτασμάτων, όπως ο Πρίνος. Ωστόσο, τα αποθέματα του Πρίνου φθίνουν και είναι προφανές ότι για να αναπτυχθεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, προς όφελος της οικονομίας και της απασχόλησης, θα πρέπει να προχωρήσει, χωρίς άλλες διαδικαστικές καθυστερήσεις, η αξιοποίηση των νέων περιοχών που τέθηκαν στη διαγωνιστική διαδικασία του open door. Η Energean Oil & Gas αναμένει από την Πολιτεία την ταχύτερη δυνατή άρση των προσκομμάτων που παρεμποδίζουν την επενδυτική δραστηριότητα, προκειμένου το success story της αναβίωσης του Πρίνου να εξελιχθεί έγκαιρα σε πραγματικό και όχι θεωρητικό success story συνολικά για τον εγχώριο τομέα υδρογονανθράκων».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Read more...

Καταδικάστηκαν 7 άτομα για τη ληστεία στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας



Καταδικάστηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για τη ληστεία του μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας, τον Φεβρουάριο του 2012. Βαριά "καμπάνα" σε αυτόν που μπήκε και άρπαξε τα εκθέματα (vid)
Την καταδίκη των επτά ατόμων, που κατηγορούνταν για τη ληστεία στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας τον Φεβρουάριο του 2012, αποφάσισε το Τριμελές Κακουργιοδικείο Πατρών, την Τετάρτη (20/11).
Πιο συγκεκριμένα, το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι πέντε από τους επτά, οι οποίες αντιμετώπιζαν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της ληστείας, της κλοπής αρχαιοτήτων, απόπειρας πώλησης αρχαίων και απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Στον άνδρα που είχε μπει στο μουσείο και είχε αρπάξει τα εκθέματα επιβλήθηκε φυλάκιση 17 ετών, δύο καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια και δύο άλλοι σε 7 χρόνια.
Στα "μαλακά" έπεσαν δύο Βούλγαροι κατηγορούμενοι, καθώς τους επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Πληροφορίες από patrastimes.gr

Read more...

Διαδίκτυο στο 40% της επικράτειας «Αγροτικό Internet» έως το 2015 σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας


«Αγροτικό Internet» έως το 2015 σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας

Αθήνα
«Γρήγορο Διαδίκτυο» σε περίπου 5.100 αγροτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, υπόσχεται να προσφέρει έως το 2015 το έργο Rural Broadband το οποίο προκηρύχθηκε την Τετάρτη.

Το επονομαζόμενο και «αγροτικό Internet» φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων κυρίως δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας, στο πλαίσιο της ψηφιακής σύγκλισης των αστικών κέντρων με την περιφέρεια.

Το Rural Broadband είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα προκηρυχθεί σε τρεις ξεχωριστές εργολαβίες των 44,5 εκατ. ευρώ, των 56,5 εκατ. ευρώ και των 60 εκατ. ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της δημιουργίας ευρυζωνικών δικτύων σε 5.100 «λευκές» αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας.

Ως «λευκές» ορίζονται οι περιοχές όπου σήμερα δεν παρέχεται ούτε η βασική ευρυζωνική πρόσβαση, καθώς οι υπάρχοντες παίκτες της αγοράς των τηλεπικοινωνιών δεν έχουν επενδύσει ακόμη και στερούνται οποιωνδήποτε ευρυζωνικών υποδομών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το έργο στόχο έχει τη γεφύρωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, αφού θα προσφέρει τη δυνατότητα παροχής γρήγορου Internet σε όλες τις αγροτικές περιοχές μέχρι το 2015, παρέχοντας ευρυζωνικές συνδέσεις σε χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι στερούνται ενός αγαθού που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης, ενημέρωσης και εξέλιξής τους.

Η δυνατότητα γρήγορου Internet σε χαμηλές τιμές στις αγροτικές περιοχές, αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, θα αλλάξει την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική περιφέρεια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εξ αποστάσεως οι διαβουλεύσεις Αναχωρεί η τρόικα, «πρόοδος» αλλά όχι συμφωνία στα κρίσιμα μέτωπα


Αναχωρεί η τρόικα, «πρόοδος» αλλά όχι συμφωνία στα κρίσιμα μέτωπα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χωρίς συμφωνία σε κανένα από τα κρίσιμα θέματα ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εντός της ημέρας συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

«Υπήρξε πρόοδος, η κουβέντα που έγινε ήταν καλή και προχωράμε» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι «οι διαβουλεύσεις με την τρόικα θα συνεχισθούν με ηλεκτρονική επικοινωνία με στόχο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου». Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα πριν από αυτή την ημερομηνία.

Για το ραντεβού της Τετάρτης σχολίασε ότι έγινε κυρίως πολιτική συζήτηση για το πώς θα κυλίσουν οι διαπραγματεύσεις ως τις 9 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή, όμως, ο ίδιος εξήγησε ότι όλα τα γνωστά θέματα συζητήθηκαν μεν αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία

«Δεν έχω την εντύπωση ότι υπάρχει πρόθεση καθυστέρησης από καμία από τις δυο πλευρές» είπε το ίδιο στέλεχος, ερωτηθέν αν η τρόικα καθυστερεί σκοπίμως τις διαπραγματεύσεις. Αποδέχονται πλήρως το να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση αύριο τον προϋπολογισμό.

Την Πέμπτη ο Γιάννης Στουρνάρας αναχωρεί για το Εurogroup. Η τρόικα φεύγει αλλά, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα είναι τελικά στο Eurogroup καθώς δεν θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα αλλά μόνον θέματα σχετικά με την ελληνική προεδρία.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, το Βερολίνο μετριάζει τις προσδοκίες σχετικά με μια πίεση από την πλευρά της Γερμανίας για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον εκπρόσωπο της Μέρκελ να ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα».

Πάντως ανεξαρτήτως της έκβασης των συνομιλιών με την τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας είναι αποφασισμένος να καταθέσει στη Βουλή αύριο (Πέμπτη) το πρωί τον προϋπολογισμό για το 2014, ο οποίος θα περιέχει στόχους και διαρθρωτικές παρεμβάσεις, αλλά όχι συγκεκριμένα ποσά και μέτρα.

Όλα τα θέματα ανοιχτά
Ακόμη δεν έχει κλείσει κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα. Για τους πλειστηριασμούς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους, αν και το πρωί διαφάνηκε μια καλή διάθεση από την πλευρά της τρόικας, για μικρή υποχώρηση στο θέμα της πλήρους χωρίς κανένα κριτήριο και περιορισμό απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό παραμένει το χάσμα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, με την Αθήνα να αποκλείει οριζόντιες περικοπές και την τρόικα να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων που της προτείνει η κυβέρνηση και να ζητά δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα γερά μετρα που ζητά είναι, μεταξύ άλλων, «μαχαίρι» σε κύριες συντάξεις των λεγόμενων «ευγενών ταμείων», σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, και επίσης σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών.

Στα νέα θέματα που άνοιξε η τρόικα, είναι και η τρύπα στα έσοδα που προκύπτει από τις αλλαγές στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ και απορρίπτοντας την εξοικονόμηση των ποσών αυτών από περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Την ώρα που πάμε να κλείσουμε κάτι ανοίγουν ξαφνικά ένα άλλο θέμα» είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών περιγράφοντας τη στάση της τρόικας σε αυτή την αξιολόγηση, την οποία μάλιστα η κυβέρνηση περίμενε γρήγορη και αναίμακτη λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί στα δημοσιονομικά μεγέθη και του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μαντήλια και φουλάρια 147 χιλιάδες ευρω που έκοψε ο Βενιζέλος


20131120-191554.jpg
Άστραψε και βρόντηξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απομάκρυνε τον Αριστείδη Ανδρουλάκη από τα καθήκοντα του επικεφαλής του Γραφείου της Ελληνικής Προεδρίας μετά την αποκάλυψη για μειοδοτικό διαγωνισμό για γραβάτες και φουλάρια αξίας 147.000 ευρώ για τις ανάγκες της… ελληνικής προεδρίας. 
Το θέμα είχε πάρει δημοσιότητα και οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που έκαναν τον Ευ. Βενιζέλο να διώξει κακήκ-κακώς τον υπεύθυνο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Read more...

Οσοι έπαιρναν ΕΚΑΣ με ψεύτικα στοιχεία θα το επιστρέψουν εις διπλούν ...

Οδηγίες για αλλεπάλληλες διασταυρώσεις και αναδρομικό έλεγχο στα έτη 2012- 2011, με στόχο να ... εντοπιστούν όσοι εισέπραξαν ΕΚΑΣ χωρίς να το δικαιούνται, έδωσε με εγκύκλιο της η αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΙΚΑ σε όλα τα υποκαταστήματα, σημειώνοντας ότι η βάση δεδομένων που είναι διαθέσιμη επιτρέπει ελέγχους σε βάθος για τα εισοδηματικά όρια, κυρίως όσων παίρνουν διπλές συντάξεις. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν στο ΙΚΑ με τόκο 5% αλλά μόνο εφόσον η καταβολή τους έγινε λόγω λάθους της Υπηρεσίας, καθώς στις περιπτώσεις που υπάρχει δόλος εκ μέρους του συνταξιούχου π.χ. απόκρυψη εισοδήματος, τότε το ποσό θα πρέπει να επιστρέφεται στο διπλάσιο, με δυνατότητα συμψηφισμού με τη μηνιαία σύνταξη. Από την εγκύκλιο προκύπτει, πάντως, ότι πολλά υποκαταστήματα υπολογίζουν αυθαίρετα το φορολογητέο εισόδημα, με βάση το οποίο χορηγείται το ΕΚΑΣ, καθώς π.χ. προσθέτουν το εισόδημα από ενοίκια στο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή αυξομειώνουν το εισόδημα με τα τεκμήρια διαβίωσης που ήδη έχουν συνυπολογιστεί από την εφορία ή "φουσκώνουν" εκ των υστέρων το εισόδημα με κάποια αποζημίωση λόγω ατυχήματος. Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος: «Αθήνα, 20 .11. 2013 Αριθ. Πρωτ.Σ48/119 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Μ. Κουτσοπούλου Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215185 e-mail : diefpar@ika.gr ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Θ Ε Μ Α: «Διευκρινίσεις σχετικά με τη διαχείριση του αρχείου συνταξιούχων στους οποίους έχει διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ λόγω υπέρβασης του ορίου των 850,00? σύνταξης το 2013 και άλλα θέματα.» Σχετ.: α) Τα με αρ. πρωτ. Σ48/68/22.7.2013 και Σ48/104/9.10.2013 Γενικά Έγγραφά μας. β) Τα με αρ. πρωτ. Σ01-646/7.8.2013, Σ01-730/7.8.2013 και Σ01/818/22.10.2013 έγγραφα της Δ/νσης Εκμετάλλευσης. 1. Με το ανωτέρω σχετικό Σ48/104/9.10.2013 Γενικό Έγγραφο δόθηκαν οδηγίες προκειμένου να προβείτε στη διαχείριση του αρχείου συνταξιούχων με διακοπή χορήγησης ΕΚΑΣ λόγω υπέρβασης του ορίου των 850,00? το 2013, καθώς και στη διεύρυνση του ίδιου κριτηρίου για τα έτη 2011 και 2012 στα ανωτέρω πρόσωπα και την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Σ01/818/22.10.2013 σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης, προς διευκόλυνσή σας, μπορείτε να ανατρέχετε στις οθόνες του ΟΠΣ-ΙΚΑ και συγκεκριμένα: - στο ρόλο «ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ», - επιλογή «ΟΠΣ Πληρωμές Συντάξεων - ΙΚΑ», - οθόνη «Αναλυτική Καρτέλα Μειώσεων (Ν.3863/10, 3986/11 κ.α.)» στην οποία απεικονίζονται αναλυτικά: α) όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται στους συντ/χους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (και συντάξεις άλλων φορέων) από 2ο /2013 και εντεύθεν, β) οι κρατήσεις βάσει των νόμων 3863/2010, 3986/2011, 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012, με σύνολα καταβαλλομένων ποσών, ανάλυση ποσοστών και αναλογία μειώσεων. Με βάση τα στοιχεία αυτής της οθόνης μπορούν να απαντηθούν αιτήματα συνταξιούχων σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων που έχουν εφαρμοστεί με βάση τις οικείες διατάξεις και να εντοπίζονται οι περιπτώσεις πολλαπλής καταβολής σύνταξης, καθώς και το συνολικό ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, ώστε να ελέγχεται το κριτήριο των 850,00?. Επομένως, παράλληλα με τις υπεύθυνες δηλώσεις που πρέπει να καταθέσουν όσοι ισχυρίζονται ότι δεν λαμβάνουν σύνταξη από άλλο φορέα, η υπηρεσία όπως άλλωστε έχει την ευχέρεια αλλά και την υποχρέωση να πράττει στις περιπτώσεις αυτές, θα μπορεί να διασταυρώνει το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών με βάση τα δεδομένα που διαθέτει από το Φεβρουάριο τρέχοντος έτους και να απευθύνεται στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς και για τα έτη 2011 και 2012. Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις, θα πρέπει να απευθύνεστε στην αρμόδια Διεύθυνση Εκμετάλλευσης. 2. Με αφορμή ερωτήσεις Υποκαταστημάτων σχετικά με το θέμα της διαδικασίας αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών Ε.Κ.Α.Σ. λόγω υπέρβασης του ορίου των 850,00 ? σύνταξης, υπενθυμίζεται ότι τα ποσά αυτά θα πρέπει να επιστραφούν σύμφωνα με τις οδηγίες του με αρ. πρωτ.Σ48/68/22.7.2013 Γενικού Εγγράφου που παραπέμπει στην ενότητα Γ της εγκύκλιο 33/13, δηλαδή σε κάθε περίπτωση με την έκδοση καταλογιστικής απόφασης του αρμόδιου ασφαλιστικού οργάνου (Διευθυντή), και α) στην περίπτωση που η αχρεώστητη χορήγησή του οφείλεται στην απόκρυψη στοιχείων (π.χ. άλλης σύνταξης) εκ μέρους του συνταξιούχου, το ποσό θα αναζητείται στο διπλάσιο (βλ. άρθρο 34 παρ. 6 του Ν. 3996/2011), ρυθμιζόμενο σε μηνιαίες δόσεις των 80,00? μέσω συμψηφισμού με τη μηνιαία σύνταξη, ενώ β) στην περίπτωση που η αχρεώστητη χορήγηση οφείλεται σε έλλειψη μηχανογραφικής σύνδεσης των συντάξεων και όχι σε υπαιτιότητα των συνταξιούχων, το επιστρεπτέο ποσό είναι αυτό ακριβώς που καταβλήθηκε αχρεωστήτως, προσαυξανόμενο με το νόμιμο τόκο προς 5% από την ημερομηνία κοινοποίησης της απόφασης καταλογισμού (βλ. Γ.Ε. Σ81/26/20.6.2012, ενότητα Γ), ρυθμιζόμενο σε μηνιαίες δόσεις των 80,00? μέσω συμψηφισμού με τη μηνιαία σύνταξη. 3. Με την ευκαιρία, κρίνεται απαραίτητο να διευκρινιστούν επιπλέον για μία ακόμη φορά τα εξής θέματα που αφορούν τα κριτήρια χορήγησης του Ε.Κ.Α.Σ.: α) Επειδή η προστιθέμενη διαφορά δαπανών διαβίωσης έχει υπολογιστεί από την εφορία στο φορολογητέο εισόδημα, δεν είναι επιτρεπτό ούτε να αφαιρείται ούτε να προστίθεται και πάλι στο φορολογητέο εισόδημα από τις υπηρεσίες μας. β) Επειδή τα εισοδήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση (ενοικίαση) ακινήτων (μισθώματα) δεν ανήκουν στην κατηγορία των εισοδημάτων που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες, δεν είναι επιτρεπτό να αθροίζονται από τις υπηρεσίες μας στα εισοδήματα που αφορούν το κριτήριο αυτό, ούτε να προστίθενται εκ νέου στο φορολογητέο εισόδημα, στο οποίο έχουν ήδη συνυπολογιστεί από την εφορία. γ) Στο συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις καθώς και στο συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα δεν συνυπολογίζονται, μεταξύ άλλων, και τα ποσά που αντιστοιχούν στη σύνταξη που χορηγείται σε ανάπηρους και θύματα πολεμικής περιόδου κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, δηλαδή στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους που λαμβάνουν αυτή την παροχή, ακριβώς επειδή οι ίδιοι κατέστησαν ανάπηροι και υπήρξαν θύματα πολεμικής περιόδου κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας. Επομένως, η εξαίρεση δεν αφορά τα μέλη οικογενείας τους που λαμβάνουν εκ μεταβιβάσεως τη σύνταξή τους. Για τον ίδιο λόγο γίνεται ερμηνευτικώς δεκτό ότι η εξαίρεση της παροχής αυτής καταλαμβάνει και το κριτήριο των 850,00? σύνταξης στην περίπτωση των εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχων. δ) Το επίδομα ανεργίας που τυχόν έχει χορηγηθεί στο συνταξιούχο λαμβάνεται υπόψη ως εισόδημά του από μισθωτές υπηρεσίες. Στην περίπτωση δε που έχει συμπεριληφθεί στο ατομικό του φορολογητέο εισόδημα ή στο φορολογητέο εισόδημα του συζύγου, λαμβάνεται ως έχει, αλλά δεν προστίθεται από τις υπηρεσίες μας στο εισόδημα αυτό, εάν δεν έχει συμπεριληφθεί από την εφορία. ε) Τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά έχουν καθοριστεί από την εφορία. Επομένως, συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα (ατομικό/οικογενειακό) ανεξάρτητα από το είδος τους (π.χ. τόκοι καταθέσεων, μερίσματα μετοχών κ.λπ.), εκτός από εκείνα που εξαιρούνται (εγκύκλιο 33/13). Επίσης, στην περίπτωση που έχουν δηλωθεί στα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά το εξωιδρυματικό επίδομα και η προσαύξηση λόγω απόλυτης αναπηρίας, θα εξετάζεται το κριτήριο αυτό και παράλληλα, εφόσον υπάρχει δικαίωμα στο Ε.Κ.Α.Σ., προκειμένου να διαπιστωθεί η κλίμακα του ποσού Ε.Κ.Α.Σ. που δικαιούται να λάβει ο συνταξιούχος, θα πρέπει να αθροίζονται στα ποσά από μισθωτές υπηρεσίες/συντάξεις κ.λπ. και τα ποσά του εξωιδρυματικού επιδόματος και της προσαύξησης λόγω απόλυτης αναπηρίας. στ) Στις περιπτώσεις που έχει χορηγηθεί μειωμένη σύνταξη σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τις νέες ασφαλιστικές περιοχές και επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς για το κατ' οίκον απασχολούμενο προσωπικό (εγκύκλιο 14/03), το Ε.Κ.Α.Σ. δεν καταβάλλεται μειωμένο. ζ) Αποζημίωση από ατύχημα (κωδ. δήλωσης 781) που τυχόν έχει καταβληθεί στο συνταξιούχο και δεν έχει καταχωρηθεί στις ενδείξεις του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες ούτε στο φορολογητέο εισόδημα, δεν προστίθεται εκ των υστέρων από τις υπηρεσίες μας σε κανένα από αυτά τα κριτήρια. η) Υπενθυμίζονται οι οδηγίες της εγκυκλίου 29/2000, σύμφωνα με τις οποίες σε όσους συνταξιούχους έχουν λάβει αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγούμενων ετών και με αυτά υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες χωρίς όμως να υπερβαίνουν και το όριο του ατομικού φορολογητέου εισοδήματος, θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των αναδρομικών με βάση τα στοιχεία της υπηρεσίας, ώστε να διαπιστωθεί το δικαίωμα στη χορήγηση του Ε.Κ.Α.Σ. με τα ποσά συντάξεων που αντιστοιχούν στα έτη τα οποία αφορούν. Αντίθετα, εάν με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων επηρεάζεται και το φορολογητέο εισόδημα του συνταξιούχου, με αποτέλεσμα να ξεπερνά το όριο χορήγησης του Ε.Κ.Α.Σ., θα πρέπει να προσκομίζονται από το συνταξιούχο νεότερα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, τα οποία θα έχουν προκύψει μετά την υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων. θ) Υπενθυμίζονται οι οδηγίες της εγκύκλιο 30/10 (ενότητα Γ) προκειμένου να αποφευχθεί η απόπειρα καταστρατήγησης των διατάξεων χορήγησης του Ε.Κ.Α.Σ. με την υποβολή ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων. ι) Επειδή το δικαίωμα στο Ε.Κ.Α.Σ. ελέγχεται με βάση τα κριτήρια που εμφανίζονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, η έλλειψη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης με βάση τη φορολογική νομοθεσία δεν στερεί από τις υπηρεσίες μας το δικαίωμα να αξιώνουν την προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης εισοδήματος προκειμένου να διαπιστωθεί η πλήρωση των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος στους συνταξιούχους σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία. Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ»... iefimerida.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Διακτινίζουν γιατρούς μεταξύ νοσοκομείων...


Τη ρήση "αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς", φαίνεται ότι εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ των...
νοσοκομείων Γ.Ν. Νίκαιας και «Αγίας Βαρβάρας», αφού μετακινεί γιατρούς από το ένα στο άλλο, χωρίς οργάνωση για να λειτουργήσει μονήρες παθολογικό - ηπατολογικό τμήμα.

Αποκαλυπτική της προχειρότητας των ενεργειών, είναι η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας. Με σκληρή γλώσσα οι γιατροί τονίζουν:

"Καταγγέλλουμε τις επικοινωνιακές ακροβασίες του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝ Νικαίας, που, εν αιθρία, χωρίς να ζητήσουν τη γνωμοδότηση των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, και σαφώς χωρίς καμιά οργάνωση, αποσπούν 5 ειδικευμένους ιατρούς του νοσοκομείου (με επίσημα δεδηλωμένη την αντίρρηση 3 εκ των 5) προκειμένου να «λειτουργήσει» μονήρες παθολογικό – ηπατολογικό τμήμα στο Αγία Βαρβάρα. Μονήρες σημαίνει ότι για το τμήμα αυτό δεν έχει οργανωθεί καμιά υποστήριξη από άλλες ειδικότητες που να εδρεύει στον ίδιο χώρο.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται εκεί δεν θα έχουν άμεση αντιμετώπιση σε περίπτωση που συμβούν διαφόρων ειδών επιπλοκές ή οξέα περιστατικά όπως οξέα καρδιολογικά επεισόδια, ανακοπές, αιμορραγίες πεπτικού, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ. Βάσει των αποφάσεων που έχουν κυκλοφορήσει, σε τέτοιες περιπτώσεις είτε οι ασθενείς είτε οι εφημερεύοντες ιατροί του ΓΝ Νικαίας θα πρέπει να εφεύρουν τρόπους για να διακτινίζονται σε χρόνο μηδέν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο".

Συνεχίζοντας, οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας, επισημαίνουν:
"Στην πραγματικότητα το Υπουργείο διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα από την πολιτική των συγχωνεύσεων και της μείωσης κλινών που εφαρμόζει, επιχειρεί να δημιουργήσει χώρους αποθηκεύσεως ασθενών όπου οι τελευταίοι θα δέχονται ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες, και διαφημίζει την κίνηση αυτή ως «επαναλειτουργία». Η σημερινή απόφαση διοικητή βάσει της οποίας θα επιλεγούν ειδικευόμενοι για να «στελεχώσουν» το τμήμα αυτό, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Οι ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται κυρίως για να εκπαιδεύονται και όχι για να χρησιμοποιούνται σαν φθηνό εργατικό δυναμικό σε αμφίβολα και επικίνδυνα για τους ασθενείς εγχειρήματα του υπουργείου.

Έχοντας ήδη κοινοποιήσει το πρόβλημα δια των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου στον εισαγγελέα, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει να κόβει κορδέλες εγκαινίων για τηλεοπτική κατανάλωση και να ομολογήσει ευθέως ότι η πολιτική των συγχωνεύσεων που ακολουθεί είναι επικίνδυνη και εγκληματική για τους πολίτες της χώρας"...
enet.gr

Read more...

Αφορμή οι συμβάσεις που καταργούν το μηνιάτικο ΣΥΡΙΖΑ: κυβέρνηση και τρόικα μετέτρεψαν το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό


ΣΥΡΙΖΑ: κυβέρνηση και τρόικα μετέτρεψαν το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό
Προφητικό άραγε το πανό στη διαμαρτυρία ενάντια στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας;  

Αθήνα
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του θέματος για επιχειρησιακές συμβάσεις που ουσιαστικά καταργούν τον μηνιαίο μισθό, προβλέποντας ότι η καταβολή του μισθού μπορεί να καθυστερήσει έως και τρεις μήνες.
«Η κυβέρνηση και η τρόικα μέσα σε 3,5 χρόνια μετέτρεψαν το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό και κατεδάφισαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για «ανεπανόρθωτο πλήγμα στο δικαίωμα των εργαζόμενων για αξιοπρεπή εργασία» μιλά η ΔΗΜΑΡ.
Σημειώνεται πάντως ότι μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, το υπουργείο Εργασίας, ζήτησε από τις δύο εταιρίες αλλαγές στις συμβάσεις και κατόπιν αυτού καταργήθηκε η σχετική αναφορά για την καταβολή του μισθού εντός τριμήνου.
Ωστόσο, τίποτε δεν διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν και άλλες τέτοιες επιχειρησιακές συμβάσεις με κατάπτυστους όρους, που εταιρείες επιβάλλουν εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, την αποδιάρθρωση και ελαστικοποίηση του εργατικού δικαίου και φυσικά τους ελλιπείς ελέγχους.
ΣΥΡΙΖΑ: κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων
«Η κυβέρνηση και η τρόικα μέσα σε 3,5 χρόνια μετέτρεψαν το εργατικό δίκαιο σε εργοδοτικό και κατεδάφισαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με αυτό τον τρόπο «άναψαν το πράσινο φως» σε πολλούς μεγαλοεργοδότες, όχι μόνο να μειώσουν δραστικά τους μισθούς, συμπιέζοντάς τους προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό, αλλά να παραβιάζουν ασύστολα το σύνταγμα, το αστικό δίκαιο και τους νόμους της χώρας» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος για τα εργασιακά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα θα πρέπει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, να φύγουν το ταχύτερο δυνατό πριν επιβάλλουν στη χώρα μας μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις χωρών της υποσαχάριας Αφρικής» κατέληξε.

ΔΗΜΑΡ: ανεπανόρθωτο πλήγμα
«Η σύναψη πέντε κλαδικών συμβάσεων που προβλέπουν το δικαίωμα του εργοδότη να καθυστερεί την καταβολή μισθών έως και 90 ημέρες συνιστά ανεπανόρθωτο πλήγμα στο δικαίωμα των εργαζόμενων για αξιοπρεπή εργασία» τονίζει σε σχόλιο της για το θέμα η ΔΗΜΑΡ.

«Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Καλούμε τον Υπουργό να ακυρώσει με σχετική απόφαση τη συγκεκριμένη ρύθμιση» προσθέτει.
Α.Τ
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δεν παραχωρούν στο ΤΑΙΠΕΔ το δημοτικό κάμπινγκ...


Τη συγκρότηση ομάδος νομικών προκειμένου με βάση τη νομολογία και νομοθεσία της χώρας να...
προχωρήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε κάθε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να αναστείλει η να προσβάλει την παραχώρηση από τον ΕΟΤ του Κάμπινγκ και όλου του λουτρικού συγκροτήματος στο ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης.


Όπως τόνισε η νομική επιτροπή που συνέστησε ο δήμος θα διερευνήσει την πιθανότητα αντίκρουσης της μεταβίβασης των συνολικά 151 στρεμμάτων χώρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σημειώνεται πως η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί προς χρήση από τον ΕΟΤ στον δήμο Αλεξανδρούπολης το 1987 και για διάστημα πενήντα ετών και περιλαμβάνει το δημοτικό κάμπινγκ, την πλαζ καθώς και χώρους αναψυχής.

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ, εξέφρασε με ομόφωνη απόφασή της και η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης...
matrix24.gr

Read more...

Δεν έγινε το δρομολόγιο προς Κυκλάδες Έδεσαν το «Αγ.Γεώργιος» ζητώντας τα δεδουλευμένα τους


Έδεσαν το «Αγ.Γεώργιος» ζητώντας τα δεδουλευμένα τους
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων πραγματοποιούν από την Τετάρτη 10 μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Γεώργιος» -τα οκτώ με την ειδικότητα του ναύτη και τα δύο του μηχανοδηγού-, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πραγματοποιηθεί το δρομολόγιό του την ίδια μέρα από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι σε διαβούλευση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για τη διευθέτηση του θέματος, ενώ το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα ναυτικοί του πλοίου "Γεώργιος", επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ερώτησή τους για τους ναυτικούς του "Πηνελόπη Α", αναφορικά με το συνεχώς διογκούμενο φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας στην ακτοπλοΐα».

«Η δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι ναυτικοί του πλοίου "Γεώργιος", λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, οφείλεται και στην ανοχή και αδράνεια που επιδεικνύει το υπουργείο απέναντι σε τέτοια φαινόμενα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας «να ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του ναυτικού κόσμου, που οξύνονται καθημερινά».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Κυρώσεις για ξενοφοβικά φαινόμενα Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μέσω του ποινικού δικαίου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής 5.000 - 20.000 ευρώ και φυλάκιση τριών μηνών σε όποιον προκαλεί, διεγείρει ή εκτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς, με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή απειλείται η ζωή, η ελευθερία ή η σωματική ακεραιότητα τους.
Περαιτέρω, καθορίζονται οι ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση που η πρόκληση, προτροπή ή η διέγερση είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος.
Με τις ίδιες κυρώσεις τιμωρείται επίσης όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των προαναφερόμενων πράξεων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή Πρωτογενές πλεόνασμα άνω των 700 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός


Πρωτογενές πλεόνασμα άνω των 700 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή το τελικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία με την τρόικα στα ανοικτά μέτωπα και κυρίως στο δημοσιονομικό κενό του 2014. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα για εφέτος άνω των 700 εκατ. ευρώ, αντί των 344 εκατ. ευρώ στο προσχέδιο.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχονται ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι «ένα κείμενο εκτός τόπου και χρόνου» αλλά «έχει λογική». Πρόσθεσε πάντως ότι «το κάθε κείμενο του προϋπολογισμού μπορεί να αλλαχτεί ανά πάσα στιγμή μέσα στη χρονιά», αν και έσπευσε να επισημάνει ότι «επί αυτής της κυβέρνησης, όμως, δεν έχει αλλάξει ποτέ».
Στις 250 σελίδες του νέου προϋπολογισμού θα υπάρχουν, κατά τον ίδιο παράγοντα, «συγκεκριμένες παρεμβάσεις και συγκεκριμένα ποσά που προσδοκώνται να εισπραχθούν από αυτές». Με τις περισσότερες, πάντως, από τις παρεμβάσεις να οριστικοποιούνται ή και να τροποποιούνται, εάν απαιτηθεί, με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2014-2017, το οποίο θα συμφωνηθεί με την τρόικα και θα ακολουθήσει τον προϋπολογισμό.
Για τη βραδινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, ο υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «έγινε περισσότερο πολιτική κουβέντα. Η συζήτηση ήταν σύντομη και σε επίπεδο αρχών, με στόχο να είμαστε έτοιμοι στις 9 Δεκεμβρίου, στόχο που θέτουν και οι δύο πλευρές». Ενώ, για το δημοσιονομικό κενό για το 2014, το οποίο προσδιορίζεται από το υπουργείο Οικονομικών σε 1,3 δισ. ευρώ, ανέφερε ότι «το συζητήσαμε το πολύ μισό λεπτό».
Ένα στίγμα για τις διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές, είχε δώσει νωρίτερα άλλο στέλεχος του υπουργείου. Κατ' αυτόν, η ελληνική πλευρά διατείνεται ότι η επιπλέον θετική επίδραση το 2014 από την ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι της τάξης των 700 εκατ. ευρώ, ενώ η τρόικα αποδέχεται όφελος μόνον 100- 120 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι τα πρόσθετα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα ανέλθουν το επόμενο έτος σε 380 εκατ. ευρώ, αλλά η τρόικα αποδέχεται μόνον τα 350 εκατ. ευρώ.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναχωρεί για την «εμβόλιμη» συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής, στο οποίο, κατά το υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν θα παραστούν οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι, εκτός απροόπτου, αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου. Ενδιάμεσα, θα υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών, κατά την οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «θα υπάρχει πρόοδος, που θα γίνεται όλο και πιο έντονη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Καταδίκες σε δύο (Χρυσαυγίτες) για ρατσιστική βία...


Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην καθώς όταν το δικαστήριο διέκοψε για να τους διορίσει δικηγόρο, εκείνοι έφυγαν!


Ποινή ...
φυλάκισης 41 μήνες κατά συγχώνευση, εξαγοράσιμη κατά 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο κατηγορουμένους που αντιμετώπιζαν αδικήματα για εμπρησμό από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 13 προς 14 Μαΐου 2013 πλησίασαν αλλοδαπό ο οποίος είχε μπαρ στην πλατεία Αμερικής και του είπαν ότι αν δεν το κλείσει θα το κάψουν.

Σε λίγες ώρες το μαγαζί πήρε φωτιά και το θύμα αναγνώρισε τον έναν εκ των δυο κατηγορουμένων.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά τη διαδικασία υποστήριξαν πως σε κάποιο άλλο περιστατικό που φέρεται να συμμετείχε και ο ένας εκ των κατηγορουμένων, μπήκαν σε μαγαζί πήραν προϊόντα και όταν η ιδιοκτήτρια τους ζήτησε να πληρώσουν της απάντησαν «στη χώρα μας είσαι θες και να πληρώσουμε;».

Επίσης υποστήριξε ότι όταν έσπασαν ένα άλλο μαγαζί ήρθε βουλευτής της Χ.Α. στον ιδιοκτήτη και τον απείλησε πως αν κάνει κάτι θα του κάνουν μήνυση. Φοβήθηκε και δεν έκανε τίποτα.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν ερήμην καθώς όταν το δικαστήριο διέκοψε για να τους διορίσει δικηγόρο, εκείνοι έφυγαν.

Στην αγόρευσή της ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για όλα τα αδικήματα με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί ρατσιστικής βίας, ενώ ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής ζήτησε να σταλεί η δικογραφία μέσω της εισαγγελίας στις εφέτες ανακρίτριες, καθώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι και η συγκεκριμένη υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η έφεση των κατηγορουμένων έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα...
naftemporiki.gr

Read more...

Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων...


Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από σήμερα το μεσημέρι έως...
τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο καιρός από σήμερα το βράδυ έως και την αρχή της εβδομάδας θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης σε κάποιες περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά σταδιακά αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, με τοπικά πολύ ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο.

Το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή, ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα νότια και ανατολικά), στον Αργοσαρωνικό, στο Μυρτώο Πέλαγος, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανότατα και της Αττικής), στην Εύβοια, στις Κυκλάδες (κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα), στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.


Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Αιγαίο (με ιδιαίτερη επιμονή στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα), στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι κατά τόπους και κατά περιόδους στα 8 μποφόρ.

Από το Σάββατο 23 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο,ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας χώρας...
meteo.gr,hnms.gr

Read more...

120.000 ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΜΙΡΗΣ!...


ΧΟΝΤΡΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ 
ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ του παγκοσμίως αγνώστου δήθεν μάνατζερ Γ. Εμίρη. Όπως αποκαλύπτει το fmvoice.gr την ίδια ώρα που οι καουμπόιδες της...
τρόικας ζητούν νέα μέτρα, τα οποία θα ισοπεδώσουν τον όποιο κοινωνικό ιστό έχει απομείνει, το ΤΑΙΠΕΔ μοιράζει στα golden boys του ευρώ σαν να είναι… μαρουλόφυλλα.
Με την τρόικα να έχει δημιουργήσει «θηλιά» στον λαιμό των ελλήνων πολιτών και να ζητά να σφίξει και άλλο το σχοινί, προκειμένου να βουλώσει το δημοσιονομικό κενό με μέτρα τα οποία όμως δεν έχουν σχέση με δημοσιονομικές δαπάνες ,όπως οι μαζικές απολύσεις και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων, στο ΤΑΙΠΕΔ το «πάρτυ» συνεχίζεται. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ταμείο, αναζητείται εταιρία που θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας.
«Πάρτυ» επικοινωνίας
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
“Το προς ανάθεση έργο απαρτίζεται από δύο μέρη.
2.1 Επικοινωνιακή στρατηγική και υλοποίησή της
2.1.1. Συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ στο σχεδιασμό και στη διαμόρφωση της επικοινωνιακής του στρατηγικής, καθώς επίσης και αναμόρφωσή της σύμφωνα με τις εξελίξεις  του προγράμματος και του ευρύτερου περιβάλλοντος.
2.1.2. Σχεδιασμός και υλοποίηση της επικοινωνιακής στρατηγικής και των προωθητικών ενεργειών του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ανά κοινό-στόχος.
2.1.3. Διοργάνωση παρουσιάσεων, συναντήσεων και προωθητικών ενεργειών για την ενημέρωση του ευρύτερου επενδυτικού κοινού και συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις.
2.1.4. Υποστήριξη και διαχείριση Δημοσίων Σχέσεων (Public Relations) και Δημοσίων Υποθέσεων (Public Affairs) του ΤΑΙΠΕΔ.
2.1.5. Επικοινωνιακή στοχοθέτηση του ευρύτερου επενδυτικού κοινού σε όλους τους τομείς που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση και την αξιοποίησης της περιουσίας.
2.1.6. Media Relations – συμβουλευτική υποστήριξη στις σχέσεις με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, οργάνωση συναντήσεων και διαχείριση σχετικών καταστάσεων και σχέσης με τα ΜΜΕ.
2.1.7. Παρακολούθηση, παρουσίαση και ανάλυση έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιότητας, περιλαμβανομένων των blogs και social media.
2.1.8. Παραγωγή και κυκλοφορία digital PR.
2.1.9. Διαχείριση Κρίσεων.
2.1.10. Παροχή εκπαίδευσης στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τα μηνύματα και τη μεθοδολογία επικοινωνίας τους.
2.1.11. Καθημερινή συνεχής παρουσία στελέχους της εταιρείας στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ για άμεση και αδιάλειπτη συνεργασία με τη διοίκηση και τα στελέχη.
2.2. Διαχείριση του ιστότοπου www.hraf.gr
Συνεχής διαχείριση, ανανέωση και εμπλουτισμός του περιεχομένου του ιστότοπου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. “
Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και ο προϋπολογισμός του έργου: “Ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (€120.000,00) πλέον ΦΠΑ.”
Βέβαια, θα μπορούσε να πει κανείς πως τα λεφτά (10 χιλιάδες ευρώ το μήνα) δεν είναι και αρκετά, αν αναλογιστεί πως στο έργο περιλαμβάνεται διαχείριση κρίσεων καθώς και εκπαίδευση των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τα μηνύματα και τη μεθοδολογία της επικοινωνίας(;), ενώ θα πρέπει να παρακολουθούνται και οι όποιες αναφορές γίνονται στο Ταμείο τόσο σε blogs όσο και στα social media. Με λίγα λόγια, θα λιώσει το Facebook και το Twitter από τους υπαλλήλους.
Πραγματικό αίσχος...
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/120-xi.html

Read more...

Άφαντοι οι δράστες Τραυματίστηκε υπάλληλος στον ΧΥΤΑ Φυλής από επίθεση με πέτρες


Τραυματίστηκε υπάλληλος στον ΧΥΤΑ Φυλής από επίθεση με πέτρες
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από άτομα που είχαν εισέλθει παράνομα στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, ο υπάλληλος, ο οποίος είναι χειριστής μηχανήματος, «εκτελούσε εργασίες διάστρωσης προϊόντων καταστροφής όταν δέχτηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες από Ρομά και μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στον χώρο, με σκοπό την περισυλλογή και επαναπροώθηση των προϊόντων στην αγορά».

Συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τον χώρο και κάλεσαν ασθενοφόρο, με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και το μηχάνημα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και περιπολικά κατέφθασαν στον χώρο, ωστόσο οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Μετά το επεισόδιο, ο ΧΥΤΑ Φυλής διέκοψε τη λειτουργία του και δεν θα δέχεται απορρίμματα μέχρι το πέρας του ωραρίου εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, οι συνήθεις ύποπτοι συνεχίζουν τις παράνομες έως και εγκληματικές πράξεις τους. Δεν πάει άλλο. Έχουμε απευθυνθεί δεκάδες φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης έκτασης παρανομίας. Έχουμε επισημάνει ότι κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανθρώπινες ζωές. Επιτέλους οι συμμορίες που λυμαίνονται τον ΧΥΤΑ και αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτές πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την συνέχιση απεργίας σε ΕΚΠΑ - ΕΜΠ


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την συνέχιση απεργίας σε ΕΚΠΑ - ΕΜΠ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Με εντολή της κ. Φάκου, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε να διερευνήσει αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη.

Ερευνώμενο αδίκημα, βάση της εισαγγελικής εντολής, είναι η παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Θύελλα για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα ...




Θύελλα αντιδράσεων στη Λέσβο  κι όχι μόνο για τη σύλληψη τουΣτρατή Μπαλάσκαέπειτα από μήνυση του χρυσαυγίτη διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια.
 Ο δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός», οδηγήθηκε...
στο δικαστήριο με τη διαδικασία του Αυτόφωρου για δημοσίευμά του όπου χαρακτηρίζει “νεοναζί” τον γυμνασιάρχη, ο οποίος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.
Η μήνυση προκλήθηκε από αποκαλυπτικό δημοσίευμα σύμφωνα στο οποίο ασκείτο κριτική σε.. 
γνωστό από το παρελθόν για τις πολιτικές του απόψεις εκπαιδευτικό ο οποίος είχε αναρτήσει στον  προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973».
Ο γυμνασιάρχης στο παρελθόν είχε επίσης απασχολήσει την κοινή γνώμη με αναρτήσεις του στον προσωπικό του ιστοχώρο στις οποίες καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει τη "Χρυσή Αυγή", δημοσιοποιούσε άρθρα των Γκέμπελς και του Ρούντολφ Ες και δήλωνε περήφανος για το ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής
Το σωματείο εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) καταγγέλλει τη σύλληψη του Στρατή Μπαλάσκα, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού και σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής Γυμνασίου είναι γνωστός στην κοινωνίας της Μυτιλήνης για τις εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις.

zoornalistas.blogspot

Read more...

Μετά το ΕΚΠΑ υπό παραίτηση και η Σύγκλητος του ΑΠΘ



Στα άκρα η κόντρα υπουργείου Παιδείας - ΑΠΘ. Και οι εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν στη Σύγκλητο το αίτημα της παραίτησής τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους
Εντείνεται το αδιέξοδο στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας. Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη Γιάννη Μυλόπουλου έθεσαν τα μέλη της Συγκλήτου λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Νέα 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη, προκήρυξαν στο μεταξύ οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.
Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως την Παρασκευή, όποτε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Σημειώνεται ότι την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του ΑΠΘ ζήτησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ως μέσο πίεσης ενάντια στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας, παρεμβαίνοντας στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.
Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν νωρίτερα στη Σύγκλητο του ΑΠΘ το αίτημα της παραίτησής τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Η διοίκηση του ΑΠΘ άκουσε όλες τις απόψεις και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν προκειμένου η Σύγκλητος να συσκεφθεί επί του αιτήματος και να ετοιμάσει ψήφισμα.
Την ίδια ώρα, νέα κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου για παραβίαση της δικαστικής απόφασης σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια συνεχιστούν παρά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες.
Ανάλογη εισαγγελική παρέμβαση είχε υπάρξει και μετά την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου, όπου επίσης είχε κριθεί παράνομη η απεργία. Η Εισαγγελία διεξάγει έρευνα και μετά τις καταγγελίες ότι οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξακολουθούν να πληρώνονται παρότι απεργούν.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατήγγειλε ότι στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800. Εξ αυτών, "μόνο οι 12 έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ" υπογράμμισε. "Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό; Πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από τα χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό, αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες"!

Read more...