Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μετά το ΕΚΠΑ υπό παραίτηση και η Σύγκλητος του ΑΠΘ



Στα άκρα η κόντρα υπουργείου Παιδείας - ΑΠΘ. Και οι εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν στη Σύγκλητο το αίτημα της παραίτησής τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους
Εντείνεται το αδιέξοδο στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας. Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη Γιάννη Μυλόπουλου έθεσαν τα μέλη της Συγκλήτου λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Νέα 48ωρη απεργία, από την Πέμπτη, προκήρυξαν στο μεταξύ οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.
Από την πλευρά τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως την Παρασκευή, όποτε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Σημειώνεται ότι την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του ΑΠΘ ζήτησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ως μέσο πίεσης ενάντια στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας, παρεμβαίνοντας στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.
Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων κατέθεσαν νωρίτερα στη Σύγκλητο του ΑΠΘ το αίτημα της παραίτησής τους σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Η διοίκηση του ΑΠΘ άκουσε όλες τις απόψεις και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν προκειμένου η Σύγκλητος να συσκεφθεί επί του αιτήματος και να ετοιμάσει ψήφισμα.
Την ίδια ώρα, νέα κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου για παραβίαση της δικαστικής απόφασης σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια συνεχιστούν παρά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες.
Ανάλογη εισαγγελική παρέμβαση είχε υπάρξει και μετά την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου, όπου επίσης είχε κριθεί παράνομη η απεργία. Η Εισαγγελία διεξάγει έρευνα και μετά τις καταγγελίες ότι οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξακολουθούν να πληρώνονται παρότι απεργούν.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατήγγειλε ότι στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800. Εξ αυτών, "μόνο οι 12 έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ" υπογράμμισε. "Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό; Πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από τα χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό, αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: