Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η δήλωση παραίτησης της Άτζελας Γκερέκου



"ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ"

Η Άντζελα Γκερέκου έκανε την παρακάτω δήλωση, μετά την αποδοχή της παραίτησής της από το υφυπουργείο Πολιτισμού:

"Σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρονται σε υπόθεση φορολογικών ζητημάτων του συζύγου μου, η οποία εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής μας γνωριμίας, έως και σήμερα....




...Δεν θα επιθυμούσα να προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση αυτή, για την οποία άλλωστε έχουν ήδη γίνει δημόσιες ανακοινώσεις από το σύζυγό μου και τους νομικούς του εκπροσώπους, στις οποίες και παραπέμπω.

Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του «αλάθητου». Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρωθυπουργό, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε και επιθυμώ να διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη στιγμή. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, οι οποίοι ξεπερνώντας κάθε μέρα τους εαυτούς τους, με στήριξαν στο δύσκολο έργο της θέσης μου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού".


Read more...

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Η σημερινή εξέλιξη με την Γκερέκου φαίνεται ότι επισπεύδει τις διαδικασίες για ανασχηματισμό. Είναι πολύ πιθανόν εάν ο Παπανδρέου δεν αποφασίσει άμεσα για το πρόσωπο που θα...
την αντικαταστατήσει, να δώσει όλες τις αρμοδιότητες στον Γερουλάνο και στην συνέχεια να τις διαχωρίσει μετά τον ανασχηματισμό. Ο Γερουλάνος πάντως θέλει όλες τις αρμοδιότητες σε αυτόν. Για να δούμε τι θα δούμε...
Read more...

Επαναδιαπραγμάτευση μισθωμάτων για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών

nooz.gr
Σε επαναδιαπραγμάτευση όλων των μισθωμάτων που πληρώνει το δημόσιο για την στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών καλεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσουν οι αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες σύμφωνα με επιστολή που τους απέστειλε.

Στην επιστολή τονίζεται ότι οι νέες συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν υπογραφεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου και να ισχύσουν από την 1η Ιουλίου 2010.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών στη διαπραγμάτευση αυτή θα πρέπει να επιτευχθεί μείωση των ενοικίων, που καταβάλλει το δημόσιο, της τάξης του 20% για το 2010. Οι νέες συμβάσεις θα πρέπει επίσης να προβλέπουν τις ίδιες τιμές τουλάχιστον για μια τριετία χωρίς περαιτέρω ανατιμήσεις και άλλες προσαυξήσεις.

Στην επιστολή του υπουργού τονίζεται ότι ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον εντοπισμό ακινήτων όπου το μίσθωμα θεωρείται υπερβολικά δυσανάλογο σε σχέση με τα ισχύοντα μισθώματα της ζώνης στην οποία βρίσκονται τα ακίνητα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις η μείωση του μισθώματος θα πρέπει να υπερβαίνει το 20% και να καθορίζεται στο μέσο όρο περίπου των μισθωμάτων της συγκεκριμένης ζώνης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή οι επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες αλλά και η ανάγκη πιστής τήρησης του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης επιβάλλουν την μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού με κάθε τρόπο και όπως είναι γνωστό -σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- "το σύνολο σχεδόν των μισθωτηρίων συμβολαίων των κτιρίων του δημοσίου προβλέπει τιμές ενοικίων δυσανάλογες με αυτές που διαμορφώνονται στη σημερινή αγορά".
Read more...

Κατατέθηκε το σ/ν για την απλοποίηση σύστασης εταιρειών


nooz.gr/
Νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εμπορικών εταιρειών, (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε.), κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομίας.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι, με την θέσπιση μιας υπηρεσίας "one stop shop", να ιδρύονται οι εν λόγω επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα και να μειωθούν συνεπακόλουθα τα φαινόμενα διαφθοράς λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Για την στήριξη του συστήματος, προβλέπεται η συγκρότηση ενός ευρέως δικτύου εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, το οποίο αποτελείται από 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των Εμπορικών Επιμελητηρίων, τα οποία συμπληρώνονται από 50 περίπου επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων και 3200 συμβολαιογράφους που λειτουργούν στη χώρα.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, το κόστος σύστασης μιας μέσης ΕΠΕ, με το νέο σύστημα, από 1900 ευρώ το 2009, μειώνεται πλέον στα 590 ευρώ. Θετική συνέπεια εφαρμογής του νέου συστήματος, προβλέπεται να είναι και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Με τη νέα διαδικασία, αναμένεται να υπάρξει σημαντική βελτίωση της κατάταξης της χώρας μας στο δείκτη "ξεκινώντας μια επιχειρηματική πρωτοβουλία" (starting a business), από την 140 θέση το 2009, στην 43η.
Read more...

Εκτός ψηφοδελτίων τα "βαρίδια" του παρελθόντος

Γυρίζει σελίδα η ΝΔ

protothema.gr
Την δική του «καινούργια ΝΔ» οικοδομεί σταδιακά ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αφήσει έξω από την επόμενη βουλή όσους έχουν θίξει την παράταξη. Στις επόμενες εκλογές όλοι οι υποψήφιοι συμπεριλαμβανομένων και των νυν βουλευτών θα κριθούν από την αρχή: «Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο. Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει» ανάφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματός του.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα χτίσει από την αρχή και πάνω σε γερά θεμέλια τη ΝΔ με νέες ιδέες αλλά και νέους ανθρώπους. Εξήγησε ότι οποίος θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να καταθέσει προς αξιολόγηση την πρόθεσή του. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι συγκροτεί Επιτροπή Αξιολόγησης από καταξιωμένα πρόσωπα της παράταξης με σκοπό να αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος.

Είναι σαφής η πρόθεση του κ. Σαμαρά να αφήσει εκτός κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδας τα «βαρίδια που κληρονόμησε από την “νέα διακυβέρνηση” του κ. Κώστα Καραμανλή». Συνομιλητές του προέδρου λένε ότι δεν έχει πει ποιους έχει υπόψη του ωστόσο εκτιμούν ότι η απόφασή του δεν αφορά μόνο εκείνους που έχουν εμπλακεί σε δύσοσμες υποθέσεις που διερευνώνται στην βουλή αλλά και πολιτικούς που απέτυχαν να ανταποκριθούν στην αποστολή που τους είχε ανατεθεί από τον ελληνικό λαό. Έτσι μετά τους κ.κ. Γιώργο Βουλγαράκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Πέτρο Δούκα, Άγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, Κώστα Κιλτίδη, παίρνουν σειρά πολιτικοί όπως οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Παπαθανασίου.

Στον ίδιο δρόμο θα βρεθούν και μία σειρά βουλευτές που αναφέρονται στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αν βέβαια μέχρι τότε δεν έχουν αποχωρήσει μόνοι τους για να συμμετάσχουν στο εγχείρημά της που όλοι πλέον προεξοφλούν. Το καίριο ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Γιατί όπως σημειώνουν κομματικοί παρατηρητές είναι δύσκολο να αποδώσει με αυτόν τον τρόπο πολιτικές ευθύνες ο κ. Σαμαράς στους άλλοτε συνεργάτες του κ. Καραμανλή και να εξαιρέσει τον ίδιο από τις ευθύνες του. Φυσικά δεν μπορεί να τον αφήσει εκτός κόμματος αλλά πολλοί λένε ότι «θα μπορούσε να τον διευκολύνει με δική του πρωτοβουλία».

Πριν τις βουλευτικές εκλογές βέβαια ο κ. Σαμαράς θα αλλάξει τον κομματικό μηχανισμό προωθώντας νέα πρόσωπα στην Κεντρική Επιτροπή και στις περιφερειακές οργανώσεις. Πολιτικό δείγμα γραφής όμως θα δώσει και στις δημοτικές εκλογές με ερωτηματικό εδώ πώς θα αντιμετωπίσει δημάρχους που πρόσκεινται στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Άνοιγμα στην Αριστερά

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς συνεχίζει το άνοιγμα στην Αριστερά ενώ δίνει το στίγμα του για την εξωτερική πολιτική. Την Δευτέρα συναντήθηκε με την κ. Αλέκα Παπαρήγα και την Τρίτη συναντάται με τον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλέξη Τσίπρα. Μετά την συνάντηση με την κ. Παπαρήγα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς είναι απαραίτητη για να υπάρξει εθνική συνεννόηση. «Συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και συμφωνία, αλλά και διαφωνία δεν σημαίνει να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων αποξένωση», τόνισε ο κ. Σαμαράς αναφέροντας πως το κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη για το πως πρέπει να είναι το αύριο της Ελλάδας. Εμείς, είπε, έχουμε σημαντικές διαφορές από το ΚΚΕ όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των διαδηλώσεων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλα τα κόμματα η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη ώρα να μείνει όρθια.

Αντίθεση στην εξωτερική πολιτική Παπανδρέου

Εξάλλου μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου κ. Σταύρου Λυγερού με τίτλο «Σταυροφόροι χωρίς Σταυρό, Ισλαμική Τρομοκρατία, ΗΠΑ και νέο-οθωμανισμός» ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την αντίθεσή του στην πολιτική των διαπραγματεύσεων με την γείτονα που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου. Η Ελλάδα δεν πρέπει να μπει σε διαπραγματεύσεις «που είναι άκαιρες - και γι' αυτό επικίνδυνες και σε συμφωνίες "χαμηλές πολιτικής" που είναι λεόντειες και ετεροβαρείς». Εξέφρασε την αντίθεσή του και στις οικονομικές συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση λέγοντας: «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε περίοδο διευρυμένης οικονομικής συνεργασίας, όταν η συνεργασία αυτή προϋποθέτει ή συμπαρασύρει διακανονισμούς σε ανοικτά πολιτικά προβλήματα. Το ξεκαθάρισμα των προβλημάτων ασφαλείας πριν από τη δημιουργία διευρυμένης συνεργασίας, είναι σώφρων πολιτική που αποτρέπει προβλήματα στο μέλλον. Αντίθετα, όταν πάμε να λύσουμε πολιτική προβλήματα μέσα από στενή οικονομική συνεργασία, είναι πιθανότερο να ενταθούν οι ανταγωνισμοί, όχι να εξαφανιστούν. Είναι σφάλμα να υποκαθιστούμε την Πολιτική με την Οικονομία».

Read more...

Διατάχθηκε σήμερα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον Παπακωνσταντίνου για τις οφειλές Βοσκόπουλου


"Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ" - ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ανακοίνωση σχετικά για τις φορολογικές οφειλές 5,5 εκατ. στην εφορία, του Τ. Βοσκόπουλου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, όπου αναφέρεται ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί «δεν υπήρξαν επαρκή», ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση...




...και θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες (πλειστηριασμός) για αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

«Σε συνέχεια σχετικού δημοσιεύματος στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, προκύπτει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Τ. Βοσκόπουλος οφείλει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για το λόγο αυτό η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου.

Το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή. Είναι γνωστό δε το ευρύτερο πρόβλημα των ανείσπρακτων οφειλών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, οι οποίες διογκώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό τα προηγούμενα χρόνια λόγω διάλυσης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με διοικητικά μέτρα καθώς και με το νέο φορολογικό σύστημα που τίθεται σε εφαρμογή.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου, διατάχθηκε σήμερα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.

Επισημαίνεται ότι με τον πρόσφατο νόμο 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» θεσπίζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη συντόμευση των χρόνων είσπραξης των απαιτήσεων και την επιτάχυνση της εκδίκασης σε παρόμοιες δικαστικές διενέξεις. Έτσι, επιτυγχάνεται η γρήγορη τελεσιδικία για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και οι οφειλέτες του Δημοσίου δεν θα μπορούν να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο μέσω διαδικαστικών καθυστερήσεων.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την πλήρη τήρηση των νόμων και να αντιμετωπίζει όλους του πολίτες ως ίσους σχετικά τόσο με τα δικαιώματά τους όσο και με τις υποχρεώσεις τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση μεγαλοοφειλέτη, ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».


Read more...

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ - ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με το αυτοκίνητό της από την Καλαμάτα επιστρέφει αυτή την ώρα η Άντζελα Γκερέκου. Πριν από λίγο συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με...
πληροφορίες, εντός ολίγων λεπτών ή και ωρών ανακοινώνεται η παραίτησή της. Ο κύβος ερρίφθη...
http://fimotro.blogspot.com/2010/05/blog-post_3173.html

Read more...

Ο Τόλης να εξοφλήσει ΟΛΑ τα χρέη του - "Δικά μου ΜΟΝΟ τα χρέη - με αδικούν" απαντά


Κύριε Διευθυντά,
Η αποκάλυψη οτι ο Τόλης Βοσκόπουλος, για 17 χρόνια δεν πλήρωνε δεκάρα τσακιστή στην εφορία, έγραφε εκει που δεν πιάνει...μελάνι δικαστικές και άλλες κρατικές αποφάσεις και ζήτησε να διαγραφει ό,τι χρωστάει γιατί λέει είναι...άπορος (αδυναμία πληρωμής...) είναι όντως σοκαριστική σαν είδηση. Πολύ περισσότερο που υποβάλλει απο κοινού φορολογική δήλωση με την νυν σύζυγο του, υφυπουργό Αντζελα Γκερέκου, η οποία προφανώς ΔΕΝ θα έχει και ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα (αφού φέρεται κι αυτη να χρωστάει κάπου 5,5 εκ.ευρώ στο κράτος)! ΑΥΤΟ ήταν και ειναι το ελληνικό κράτος και οι πολίτες του (πλην των μόνιμων υποζυγίων - μισθωτών και συνταξιουχων και ίσως ορισμένων αγροτών). Η λύση είναι πολύ απλή για τον Τόλη: Η ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές παραγγελίες και κατάσχονται ΟΛΑ όσα έχει μέχρι το ύψος του χρέους του ή απλά ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ με εναν διακανονισμό(γιατι είναι προφανές οτι «τα έχει» - άσχετα απο τα οσα υποστηρίζει). Το καλό θα ήταν να ανακοινώσει οτι την άλλη εβδομάδα ΞΟΦΛΑΕΙ ΟΛΑ τα χρέη του στο κράτος και να ζητήσει συγνώμη και απο τη σύζυγο του και τους έλληνες φορολογούμενους. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ σε όλα αυτα,με την οποία υποστηρίζει οτι...αδικείται κιόλας!: «Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν “φορολογική μου ασυλία”, έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι’ αυτό, εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με τη σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.

Επισημαίνω χαρακτηριστικά:...

* Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.
* Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν.
* Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα τη διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε.
* Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί.
* Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι.

Επομένως, το δημοσίευμα που αναφέρεται σε γεγονότα που μόνο στο πρόσωπό μου αφορούν, ουσιαστικώς με αδικεί.

Τόλης Βοσκόπουλος»

i-reportergr
Read more...

Σε προανακριτική για την Siemens η Ντόρα, για Οικονομία και Βατοπέδι ο ...Κωστάκης!

Οπως όλα δείχουν στο τέλος του μηνα θα συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία όπου όλα "δείχνουν" οτι Κ.Καραμανλής, Γ.Σουφλιάς, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου,Δ.Σιούφας θα βρεθούν στη "δίνη του κυκλώνα" ίσως και κατηγορομούμενοι - λίγο αργότερα - στο ειδικό δικαστήριο.

ΠΡΙΝ όμως φαίνεται οτι τουλάχιστον για 6 πολιτικούς - πρώην υπουργούς και μεγαλοστελέχη - απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ζητηθεί η παραπομπή τους σε προανακριτική επιτροπή - με ειδικό δικαστήριο επίσης εκτος απροοπτου - για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens - όπου μεταξύ άλλων λέγεται οτι θα συμπεριλαμβάνεται και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη! Σε Προανακριτική διαδικασία αναμένεται να παραπεμφθούν και οι Κ.Καραμανλης, Γ.Αγγέλου κ.α. και για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Γι αυτό και στη ΝΔ μιλούν για "αιτία πολέμου" με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση και ετοιμάζουν το "αντιπολιτευτικό μέτωπο" με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ! Πιο αναλυτικά: Οπως γράφει και στο ρεπορτάζ του στα ΝΕΑ ο Διονύσης Νασόπουλος "τις γραμμές άμυνας απέναντι σε Εξεταστικές ή Προανακριτικές Επιτροπές στήνει η Ρηγίλλης και ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τις δόσεις αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα επιτρέψει να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη.
Επιτελικά κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, τη σύσταση της οποίας έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, αποτελεί «αιτία πολέμου» για την αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι μέσω της Εξεταστικής το ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να στοχοποιήσει τη Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να βρει εκείνο διέξοδο από την έλευση του ΔΝΤ και τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας. Οι ίδιες πηγές προειδοποιούν ότι θα υπάρξει σκληρή αντίδραση από την πλευρά της Ν.Δ. και ξεκαθαρίζουν ότι η έρευνα της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον την τελευταία 30ετία, χωρίς να εξαιρούνται οι χειρισμοί που έγιναν κατά τους τελευταίους επτά μήνες, όταν την ευθύνη διακυβέρνησης είχε πλέον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα αυτό έχει ήδη στείλει από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαμαράς- και στη Ρηγίλλης είναι πεπεισμένοι ότι μια έρευνα χωρίς περιορισμένο ορίζοντα «θα αναδείξει τους ερασιτεχνισμούς των τελευταίων μηνών και θα αποκαλύψει ότι η συμφωνία δανειοδότησης από Ε.Ε. και ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος», όπως λένε με έμφαση. Στο σημείο αυτό επιμένει και ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος μιλώντας χθες σε εκδήλωση γαλάζιων επιχειρηματιών τόνισε η Ν.Δ. είχε επισημάνει την επικίνδυνη πορεία που ακολουθούσε η χώρα και είχε ζητήσει μέτρα από τον περασμένο Δεκέμβριο, «όταν η κυβέρνηση κοιμόταν». Κομματικοί παράγοντες προεξοφλούν ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συναινέσει στην «ενοχοποίηση» του Κώστα Καραμανλή μέσω μιας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, όχι μόνο γιατί στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού «ενοχοποιείται η παράταξη», αλλά και γιατί, όπως αναφέρουν, δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσω μιας διαδικασίας με «ανακριτικά» χαρακτηριστικά οι πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης.

Διαχωριστικές γραμμές
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τράβηξε και χθες τις δικές του διαχωριστικές γραμμές από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ προχθές, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ζήτησε «συγγνώμη» από τους νέους για λογαριασμό της παλαιότερης γενιάς.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι η Ν.Δ. δεν ακολούθησε τις προγραμματικές υποσχέσεις της τα προηγούμενα χρόνια της δική της διακυβέρνησης «είτε διότι η δίστασε είτε διότι τη σταμάτησαν οι σκληρές αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ», όπως είπε. Και πρόσθεσε με έμφαση: «Ομως ό,τι και να λέμε για το ΠΑΣΟΚ και την υποκρισία του, η αλήθεια είναι ότι οι δικές μας κυβερνήσεις άργησαν, δίστασαν, δεν τόλμησαν τις περισσότερες φορές... Το πρόβλημα δεν είναι να αποδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι πολύ χειρότερο. Το πρόβλημα είναι να εξηγήσουμε γιατί εμείς ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Και δικαιολογίες δεν υπάρχουν εδώ...».

- Στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση αντίθετα τονίζουν οτι "αλοίμονο εαν και αυτή τη φορά κρυφθούμε πίσω απο το δάχτυλο μας...". Και με τον νόμο Καστανίδη που έρχεται αύριο στη βουλή με το οποίο ΑΙΡΟΝΤΑΙ όλες οι παραγραφές, αντιλαμβάνεται κανείς οτι και το ΚΚΕ σε περιπτώσεις όπως της εξαγοράς των καταστημάτων "Γερμανός" κ.α. θα βρεθεί εκτεθειμένο.
- Επίσης μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ψυχάρη-Μπόμπολα αφού ο ΔΟΛ αποφάσισε να ανοίξει τον φάκελο "μεγάλα έργα" που ...στοχοποιεί το αφεντικό του "Πήγασου". Ιδωμεν...

.i-reportergr
Read more...

Το όργιο της...αρκούδας στην ΕΤΑ!

Αδιαφανή κριτήρια στις προσλήψεις, κακοδιαχείριση, αλλά και υπερβάσεις στη μισθοδοσία διαπιστώνουν οι Επιθεωρητές στο πόρισμα το οποίο οδεύει στον Εισαγγελέα, μετά το διοικητικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου. Ο έλεγχος αφορά στην εξέταση των συμβάσεων εργασίας και έργου που καταρτίστηκαν στην ΕΤΑ κατά την τελευταία 5ετία.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η Εταιρία προέβαινε κατ’ έτος σε αριθμητικό προγραμματισμό μόνο των προσλήψεων του εποχικού προσωπικού, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσε αποσπασματικά μια σειρά άλλων συμβάσεων οι οποίες διενεργούνταν με αδιαφανή κριτήρια τόσο ως προς την ανάγκη όσο και ως προς τον τρόπο επιλογής των αντισυμβαλλομένων. Μεταξύ άλλων:

• Διαπιστώθηκε ότι η Εταιρία συχνά κατέφευγε στην απασχόληση φυσικών προσώπων με συμβάσεις έργου οι οποίες γίνονταν με απευθείας αναθέσεις, επικαλούμενη επείγουσες ή εξειδικευμένες ανάγκες ενώ οι εργασίες ενέπιπταν στο συνήθη κύκλο εργασιών της εταιρίας.

• Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας η ΕΤΑ συνεργάστηκε με 36 δικηγορικά γραφεία και με 19 δικηγόρους με ανάθεση εξωδίκου έργου ορισμένου χρόνου πέραν των δικηγόρων που εργάζονταν με πάγια αντιμισθία. Για τους τελευταίους δε το πόρισμα ανέφερε ότι από το 2005 τίθεται ζήτημα εγκυρότητας ως προς τις προσλήψεις τους.

• Εντοπίστηκαν στοιχεία κακοδιαχείρισης όπως για παράδειγμα στο υποκατάστημα της Αιδηψού όπου τρία πρόσωπα που προσελήφθησαν το καλοκαίρι του 2009 δεν είχαν εμφανιστεί στο υποκατάστημα μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου ούτε είχαν παραδώσει έργο ενώ αμείβονταν κανονικά.

• Έγιναν προσλήψεις διευθυντών που δεν κατείχαν τα απαιτούμενα ειδικά προσόντα πρόσληψης.

• Κατά το 2009 σημειώθηκε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας επί των εσόδων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη σε πολλά υποκαταστήματα της ΕΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία υποκαταστήματα το κόστος της μισθοδοσίας είναι αντίστοιχα 11, 12 και 38 φορές μεγαλύτερο.

i-reportergr
Read more...

Επαγγελματίες αγρότες οι δύο αρχαιοκάπηλοι που συνελήφθησαν



ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Αστυνομικοί της Aσφάλειας Αττικής εμφανίστηκαν σε τρεις αρχαιοκάπηλους στο χωριό Κλένια Κορινθίας, σαν αγοραστές και κατάφεραν να συλλάβουν τους δύο από αυτούς. Οι αρχαιοκάπηλοι είχαν βρει πριν από οκτώ μήνες σε ανασκαφή δύο αγάλματα Κούρων και...



...ζητούσαν αγοραστές, από τους οποίους θα ζητούσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Αστυνομικοί της δίωξης αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής είχαν πληροφορίες για τους αρχαιοκάπηλους που είναι επαγγελματίες αγρότες -οι δύο με καταγωγή από την Κλένια και ο τρίτος από τη Νεμέα- και ήρθαν σε επαφή μαζί τους, συμφώνησαν μάλιστα την τιμή και κανόνισαν να συναντήθηκαν στην Κλένια το βράδυ της Παρασκευής.

Κατά τη συνάντηση αρχαιοκαπήλων και «αγοραστών» οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν, την επόμενη παραδόθηκε ο δεύτερος, ενώ διαφεύγει ο τρίτος αρχαιοκάπηλος ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θεωρείται ο εγκέφαλος και έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.


Read more...

Μεταλλεργάτες έκαναν κατάληψη γιατί μένουν χωρίς δουλειά!...


200 εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και κατέλαβαν το Δασαρχείο Λαμίας γιατί η γραφειοκρατία -και οι σκοπιμότητες;- δεν αφήνουν το μεταλλείο της περιοχής να λειτουργήσει και αφήνουν τους ίδιους χωρίς μεροκάματο. Τι λένε οι αρμόδιοι υπουργοί;

Από τον Μιχάλη Πορφυρό

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στη Φθιώτιδα με το μεταλλείο που, σε περίοδο μεγάλης κρίσης, παραμένει -κατά τρόπο περίεργο...- κλειστό και τους περίπου 200 εργαζόμενους χωρίς δουλειά...
Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία βωξίτη της ΕΛΜΙΝ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του Δασαρχείου Λαμίας διαμαρτυρόμενοι διότι με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Φθιώτιδας, που εξεδόθη μετά από εντολή των Δασικών Υπηρεσιών, ανακλήθηκε η άδεια χρήσης εκρηκτικών υλών από το μεταλλείο, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει κλειστό και οι ίδιοι χωρίς δουλειά!
Οι μεταλλεργάτες τονίζουν ότι...
εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν υποβληθεί οι σχετικοί φάκελοι και έχει εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά οι δασικές υπηρεσίες αποφεύγουν να αποφανθούν περί της νομιμότητας ή μη της άδειας επέμβασης, παρά το γεγονός ότι στοές υπήρχαν από τη δεκαετία του 1960!!!
Από την πλευρά του το δασαρχείο επικαλείται "ασάφεια" στη νομοθεσία και υποστηρίζει ότι η λειτουργία του λατομείου επηρεάζει το υπέδαφος της περιοχής που βρίσκεται κοντά στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης -και έτσι δεν παίρνει μια οριστική και σαφή απόφαση.
Τι σκοπιμότητες άραγε υπάρχουν και τι παιχνίδια παίζονται από τους διάφορους γραφειοκράτες; Και ποιος επωμίζεται τελικά το κόστος ότι 200 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά την ώρα που η ανεργία παίρνει τα ύψη; Εν προκειμένω η ευθύνη ανήκει στο ίδιο το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία που οφείλουν να λύσουν το πρόβλημα...

Read more...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...


Σαν φάρσα.
Το μέτωπο των λεγόμενων τότε Κυρκοφλωράκηδων, μαζί με την Δεξιά κατά του ΠΑΣΟΚ, έφερε στο μυαλό πολλών σήμερα η συνάντηση της Αλέκας με τον Σαμαρά.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα θέμα: Πως είναι δυνατόν τα κόμματα της Αριστεράς να... πραγματοποιούν κατ ιδίαν συναντήσεις με τον αρχηγό την Ν.Δ.,και να αρνούνται την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συνάντηση με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το θέμα είναι απλό. Όπως και οι σκοπιμότητες προφανείς.
Οι συμπτώσεις δε σατανικές...

nonews-news


Read more...

Σόιμπλε: Να ενισχυθεί η δημοσιονομική πειθαρχία

nooz.gr
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέτρεψε τους ομολόγους του στη ζώνη του ευρώ να "ενισχύσουν" την κοινή δημοσιονομική πειθαρχία και να εντείνουν τις προσπάθειες μείωσης των δαπανών, χωρίς να αποκλείει μάλιστα την ιδέα να τεθεί συνταγματικά κάποιο ανώτατο όριο για τα εθνικά ελλείμματα.

Για να καθησυχάσουμε τις αγορές και να ανακόψουμε την πτώση του ευρώ, "πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα και να ενισχύσουμε το Πακέτο Σταθερότητας", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φθάνοντας στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η μείωση των ελλειμμάτων θα πρέπει να είναι "στόχος προτεραιότητας" τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Σόιμπλε. "Καθένας θα πρέπει να τον πετύχει", επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα δεν απέκλεισε την ιδέα οι χώρες της Ευρωζώνης να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας και να προβλέψουν στο σύνταγμά τους, τον καθορισμό ανωτάτου ορίου για το δημόσιο έλλειμμα, κάτι που οι Γερμανοί αποκαλούν "φρένο στα ελλείμματα".

"Το φρένο στα ελλείμματα είναι ένας καθαρά γερμανικός όρος. Το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελεί επίσης ένα είδος φρένου για τα ελλείμματα, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος όλος ο κόσμος να ακολουθεί την εικόνα της Γερμανίας. Είναι όμως ένα ζήτημα", το οποίο πρέπει να συζητήσουμε και για το οποίο θα πρέπει να πάρουμε μαθήματα από την τρέχουσα κρίση, δήλωσε ο Σόιμπλε.

Στο γερμανικό σύνταγμα υπάρχει μία νέα διάταξη που έχει στόχο τον υποχρεωτικό περιορισμό του χρέους της χώρας, από το 2011 έως το 2016, ώστε να φθάσει στο στόχο του 0,35% επί του ΑΕΠ.
Read more...

Σαμαράς: Θα αξιολογηθούν όλα τα στελέχη της ΝΔ

nooz.gr/
Mήνυμα ότι δεν έχουν θέση στην "καινούργια" Νέα Δημοκρατία όσοι έχουν "έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη" έστειλε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του σε γαλάζια στελέχη της Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαρας, κανοντας ένα ακόμη βήμα στην πορεία της "αυτοκάθαρσης", τόνισε ότι η αξιολογηση για υποψήφιους βουλευτές ξεκινα από τώρα, ανεξάρτητα από το πότε θα στηθούν βουλευτικές κάλπες.

Τονισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ: "Ανακοινώνω την απόφαση, ότι από τώρα και στο εξής και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι. Για το λόγο αυτό, συγκροτώ Επιτροπή Αξιολόγησης, από καταξιωμένα στελέχη της Παράταξης, με σκοπό αφού αξιολογήσουν, όλες τις υποψηφιότητες να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος. Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο. Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει"
Read more...

Παραθυράκι για ανασχηματισμό αφήνει ο Πεταλωτής



"ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ"

Ανοιχτό το παραθυράκι του ανασχηματισμού άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι όπου...



...διαπιστώνουμε ότι πρέπει να διορθώσουμε τις πολιτικές μας το κάνουμε με θάρρος.


Read more...

Πεταλωτή δεν πας και συ να κάνεις παρέα στην Γκερέκου!




ΑΚΟΥ ΙΔΙΩΤΗΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δηλαδή αν βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρει για σύζυγο μέλους της κυβέρνησης που χρωστάει 5,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία, ότι "είναι ιδιώτης" τότε κύριε Πεταλωτή, ανοίξτε την πόρτα και ΔΡΟΜΟ! Ρε πάτε καλά! Τι ιδιώτης; Σύζυγος της υφυπουργού Τουρισμού είναι! Άντε...




...μην τρελαθούμε τελείως!

Λοιπόν 17 χρόνια ο Βοσκόπουλος, που κάνει κοινή φορολογική δήλωση με τη σύζυγό του Α. Γκερέκου, φοροδιέφευγε (φοροδιέφευγαν)! ΔΡΟΜΟ!

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Πεταλωτή:

"Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα, υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες, ως προς τις υποχρεώσεις του για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση".


Read more...

Εκδηλώσεις για την Γενοκτονίας των Ποντίων



Δύο πανελλαδικές συγκεντρώσεις, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαΐου. Στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση της 19ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 19.30 και στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος στις 18.00...



...Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ομιλητές θα είναι ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του σουηδικού Κοινοβουλίου, Νίκος Παπαδόπουλος, και η τέως πρόεδρος του αριστερού κόμματος της Σουηδίας, Ulla Hoffmann, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος ομιλήτρια θα είναι η βουλευτής του σουηδικού Κοινοβουλίου, Gulen Avci.

Τον περασμένο Μάρτιο αναγνωρίσθηκε η γενοκτονία από το σουηδικό Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, ο κ. Παρχαρίδης σε ερώτηση αν ο Ερντογάν στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα παρέμεινε αμετακίνητος σε κρίσιμα εθνικά θέματα, είπε ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να ενισχυθούν μόνο μέσα από τις ιστορικές αλήθειες, όπως η γενοκτονία. Εξάλλου, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης, με πρωτοβουλία του Ερευνητικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας της ΠΟΕ, διοργανώνεται σήμερα στις 20.30, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, διάλεξη του καθηγητή της διπλωματικής σχολής της Γενεύης και διπλωμάτη των Ηνωμένων Εθνών, Colum de Sales Murphy, με τίτλο «Γενοκτονία και Διεθνές Διίκαιο».


Read more...

Το Αλβανικό υπουργείο μεταφορών κάνει μήνυση σε πρώην υπουργό



ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GENERAL ELECTRIC

Παντού σε όλο τον κόσμο οι υπουργοί και οι βουλευτές κάθονται στο σκαμνί εκτός απο την Ελλάδα. Στην Αλβανία το υπουργείο μεταφορών έκανε μήνυση στον πρώην υπουργό Spartak Poci για κατάχρηση εξουσίας. Οπως λένε...
υπέγραψε συμφωνία 70 εκατομυρίων δολαρίων με την General Electric χωρίς όμως πρώτα να πάρει το πράσινο φως απο την Αλβανική βουλήΑναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ Ο ΖΑΝ-ΛΙΚ ΓΚΟΝΤΑΡ, ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


fimotro.
Απουσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ προβλήθηκε η νέα του ταινία
στο 63ο Φεστιβάλ των Καννών. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα πάει, τονίζοντας ότι «προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας στις Κάννες». Μερικές μέρες νωρίτερα είχε εκφραστεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα»...



Η ταινία του Γκοντάρ Film Socialisme προβλήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».
Ο ίδιος αρνήθηκε τελευταία στιγμή να έρθει στις Κάννες, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέγοντας πως «ύστερα από προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάννες».

Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:

«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής.

» Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. Πάραυτα».
«Κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι και ψεύτες... Αυτό μου θυμίζει ένα παλιό συλλογισμό που είχα μάθει στο σχολείο. Ο Επαμεινώνδας είναι ψεύτης ή όλοι οι Έλληνες είναι ψεύτες, άρα ο Επαμεινώνδας είναι Έλληνας. Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου» είπε.

Όσον αφορά την ταινία του, αυτή βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για το σύγχρονο κόσμο μας και τα πολιτικά, οικονομικά και ηθικά του προβλήματα με αφορμή μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με διάφορους σταθμούς από Νάπολη και Ελλάδα μέχρι Αίγυπτο.

Εκτός από την ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, στο Φεστιβάλ προβλήθηκε και η δραματική ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου («Βαβέλ»). Στο Biutiful παρακολουθούμε τις προσπάθειες ενός άνδρα (Χαβιέ Μπαρντέμ) να τακτοποιήσει τα πολλά προβλήματα της μπερδεμένης ζωής του (με την πρώην γυναίκα του, τα δύο παιδιά του και τους μετανάστες με τους οποίους συνεργάζεται). Η Βαρκελώνη και τα περίχωρά της παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία.

Από τις άλλες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος αξίζει να αναφερθεί η γκανγκστερική περιπέτεια Outrage του Ιάπωνα σκηνοθέτη Τακέσι Κιτάνο, σχετικά με τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες ομάδες Γιαπωνέζων μαφιόζων.

Η ταινία είναι δοσμένη με γρήγορο ρυθμό και περιέχει μερικές βίαιες σκηνές, με τον ίδιο τον Κιτάνο στο ρόλο ενός γκάνγκστερ.
Μια καλογυρισμένη ταινία εποχής μας έδωσε ο Γάλλος Μπερτράν Ταβερνιέ με την Πριγκίπισσα του Μονπανσιέ. Το πορτρέτο μιας νεαρής επαναστατημένης για την εποχή της γυναίκας, στη Γαλλία στην περίοδο των συγκρούσεων ανάμεσα στους Καθολικούς και τους Προτεστάντες που οδήγησε στη σφαγή των Προτεσταντών τη Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.
Read more...

1.179 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για 4 νέες προκηρύξεις το επόμενο διάστημα με στόχο την κάλυψη 1.179 θέσεων στα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και Εθνικής Αμυνας...


Η συντριπτική πλειονότητα των θέσεων αφορά εποχικό προσωπικό, ενώ 167 θα προσληφθούν για την κάλυψη αντίστοιχων κενών οργανικών θέσεων. Με δύο προκηρύξεις το υπουργείο Περιβάλλοντος θα καλύψει 766 θέσεις εποχικού προσωπικού, ενώ αναμένονται άλλες δύο προκηρύξεις για 167 μόνιμες θέσεις στην ΕΑΒ και 246 εποχικές θέσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Read more...

ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ...


http://fimotro.blogspot.com/2010/05/blog-post_918.html

Τρίβει τα χέρια του. Δεν μπορούσε να συνεργαστεί με την Άντζελα και το είχε πει στον Παπανδρέου. Τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα γι αυτόν. Η Γκερέκου δύσκολα θα...

μείνει στον επόμενο ανασχηματισμό (εάν δεν την παραιτήσει ο Παπανδρέου μέχρι τότε). Άνθρωποι της Γκερέκου βλέπουν πίσω από το δημοσίευμα της... Ελευθεροτυπίας τον Γερουλάνο! Τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει φυσικά. Άνθρωποι από το υπουργείο Οικονομικών έδωσαν το έγγραφο για τις οφειλές του Τόλη. Το διέρρευσαν στον Τσουπαρόπουλο και αυτός το δημοσίευσε στην Ελευθεροτυπία. Τώρα τα πράγματα για την Άντζελα είναι πολύ δύσκολα. Και ο Γερουλάνος τρίβει τα χέρια του που θα την βγάλει από τη μέση...
Read more...

Ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε τη διαγραφή των χρεών λόγω αδυναμίας εξόφλησης!



Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.

Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης...
Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:

* Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.

* Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.

* Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.

* Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.

* Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.

* Εκτον, για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί -και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε- από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου. *

enet.gr


Read more...

"Η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά"

nooz.gr
"Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που σήμερα εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα αξιοποιήσουμε κάθε προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη", δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με οικονομικούς παράγοντες της Διασποράς, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

"Σήμερα, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με προσωπικότητες της Διασποράς, οι οποίοι δεσμεύτηκαν με αγάπη και προσήλωση στην Ελλάδα, να κινητοποιήσουν τη Διασπορά παντού για επενδύσεις αλλά και για τεχνογνωσία ώστε η Ελλάδα να μπει σε ένα διαφορετικό δρόμο", είπε. Τέλος, ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τον Ελληνισμό της Διασποράς που όπως είπε είναι έτοιμος να συμβάλλει σε μια διαφορετική πορεία της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τη Μαδρίτη
όπου θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

"Απαραίτητες οι επενδύσεις"

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας είναι βιώσιμο, μόνο εάν μπορέσουν να ενισχυθούν οι επενδύσεις και η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μείωσης δαπανών, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνυπόγραψε μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο , τον γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο του Eurogroup επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο για το εάν θα έπρεπε να κλείσει η αγορά των credit default swaps. "Το θέμα θα συζητηθεί από το G20", είπε.
Read more...

Πεταλωτής: Ο Τ. Βοσκόπουλος είναι ιδιώτης...

nooz.gr
Δημοσίευμα του Τύπου, που κάνει λόγο για χρέη ύψους 5,5 εκ. ευρώ του Τόλη Βοσκόπουλου προς την Εφορία, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε: "Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις του για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση".

“Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας. Αυτό το δείχνουμε με κάθε πράξη μας, με κάθε ενέργεια και κάθε σκέψη μας”, τόνισε ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση.

“Από εκεί και πέρα, όμως, ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται -έτσι όπως το διαβάσαμε όλοι - με τα ελλιπή στοιχεία, δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Βοσκόπουλος”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι “εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία από την κυβέρνηση, θα πάρει θέση και φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, ευνομίας και καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γνωστός τραγουδιστής οφείλει 5,5 εκ. ευρώ χωρίς έως σήμερα να έχει γίνει η αποπληρωμή του ή η κατάσχεση μέρους της ακίνητης και κινητής περιουσίας του.

Read more...

ΕΒΕΑ: Δημιουργείται ένα ακόμη κλειστό επάγγελμα με τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας

Mε λουκέτο κινδυνεύουν διαγνωστικά πολυεργαστήρια και πολυιατρεία με την τροπολογίας που κατέθεσε στις 9 Απριλίου στο Φορολογικό Νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως επισημαίνει σε επιστολή διαμαρτυρίας του προς την υπουργό κυρία Μαριλιζα Ξενογιαννακοπούλου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος.
Στην επιστολή του για τη νομοθετική ρύθμιση ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., σημειώνει:

«Μετά από τη γνωστοποίηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών των εξελίξεων στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Φορέων Π.Φ.Υ., θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε τη στάση σας σε ότι αφορά την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών μονάδων Π.Φ.Υ. και συγκεκριμένα των διαγνωστικών πολυεργαστηρίων και πολυιατρείων.

Η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου σας, έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πολλές εκ των οποίων είναι μέλη του Επιμελητηρίου μας, καθώς κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω αλλαγής της μετοχικής τους σύνθεσης. Επιπλέον, η νομοθετική ρύθμιση προστατεύει την ιατρική επιχειρηματική δραστηριότητα δημιουργώντας ένα ακόμη κλειστό επάγγελμα, όταν σήμερα επιχειρείται η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Σας υπενθυμίζω ότι μέχρι το 1991 υπήρχε σαφής διάκριση μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, η οποία καταργήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 247/1991, με το οποίο δινόταν η δυνατότητα και στις Μονάδες Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, δηλαδή στις ιδιωτικές κλινικές και μαιευτήρια, να δέχονται ασθενείς στα διάφορα τμήματα και εργαστήριά τους μετατρέποντας τες έτσι σε τεράστια διαγνωστικά κέντρα.

Το καθεστώς αυτό επιχειρείται να επανέλθει και σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί αντισυνταγματικό και μάλιστα είχε αντικατασταθεί πρόσφατα με το Προεδρικό Διάταγμα 180/2009, που επέτρεπε η άδεια λειτουργίας των εργαστηρίων να χορηγείται στα νομικά πρόσωπα.

Με τις σημερινές ρυθμίσεις, επαναφέρονται επί της ουσίας δύο διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 84/2001 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι διατάξεις αυτές αφορούν την υποχρεωτική μετάβαση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου σε ειδικευμένους ιατρούς και την απαγόρευση λειτουργίας των υποκαταστημάτων των διαγνωστικών κέντρων.

Η επιλεκτική μετατροπή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει την ελληνική οικονομία και αντί να εισάγει κανόνες διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού, δημιουργεί ένα ακόμη κλειστό επάγγελμα, διαιωνίζοντας τις αγκυλώσεις της επιχειρηματικότητας, που ταλανίζουν επί χρόνια την ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή της οικονομική κατάσταση.

Μάλιστα το χρονικό όριο των δώδεκα μηνών θα αποβεί καταστροφικό για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, καθώς δεν επαρκεί για να βρουν οι επιχειρηματίες επενδυτές γιατρούς, προκειμένου να τους μεταβιβάσουν το 51% της επιχείρησης, ενώ για τον έλεγχο από τις διάφορες υπηρεσίες της πολιτείας για την τελική αδειοδότηση απαιτούνται περισσότεροι από 36 μήνες.

Η προσπάθειά σας θα πρέπει να στραφεί στην ποιοτική αναβάθμιση και στη δυναμική ανάπτυξη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στην ίση μεταχείρισή τους με τις εταιρείες δευτεροβάθμιας περίθαλψης, θέτοντας έτσι τα θεμέλια υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της υγείας του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας».nooz.gr

Read more...

Στον εισαγγελέα συμβάσεις της ΕΤΑ

nooz.gr/
Στον Εισαγγελέα πηγαίνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με τα συμπεράσματα του διοικητικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) με εντολή του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κου Παύλου Γερουλάνου. Ο έλεγχος αφορά στην εξέταση των συμβάσεων εργασίας και έργου που καταρτίστηκαν στην ΕΤΑ κατά την τελευταία 5ετία.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η Εταιρία προέβαινε κατ’ έτος σε αριθμητικό προγραμματισμό μόνο των προσλήψεων του εποχικού προσωπικού, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσε αποσπασματικά μια σειρά άλλων συμβάσεων οι οποίες διενεργούνταν με αδιαφανή κριτήρια τόσο ως προς την ανάγκη όσο και ως προς τον τρόπο επιλογής των αντισυμβαλλομένων. Μεταξύ άλλων:

• Διαπιστώθηκε ότι η Εταιρία συχνά κατέφευγε στην απασχόληση φυσικών προσώπων με συμβάσεις έργου οι οποίες γίνονταν με απευθείας αναθέσεις, επικαλούμενη επείγουσες ή εξειδικευμένες ανάγκες ενώ οι εργασίες ενέπιπταν στο συνήθη κύκλο εργασιών της εταιρίας.

• Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας η ΕΤΑ συνεργάστηκε με 36 δικηγορικά γραφεία και με 19 δικηγόρους με ανάθεση εξωδίκου έργου ορισμένου χρόνου πέραν των δικηγόρων που εργάζονταν με πάγια αντιμισθία. Για τους τελευταίους δε το πόρισμα ανέφερε ότι από το 2005 τίθεται ζήτημα εγκυρότητας ως προς τις προσλήψεις τους.

• Εντοπίστηκαν στοιχεία κακοδιαχείρισης όπως για παράδειγμα στο υποκατάστημα της Αιδηψού όπου τρία πρόσωπα που προσελήφθησαν το καλοκαίρι του 2009 δεν είχαν εμφανιστεί στο υποκατάστημα μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου ούτε είχαν παραδώσει έργο ενώ αμείβονταν κανονικά.

• Έγιναν προσλήψεις διευθυντών που δεν κατείχαν τα απαιτούμενα ειδικά προσόντα πρόσληψης.

• Κατά το 2009 σημειώθηκε αύξηση του κόστους μισθοδοσίας επί των εσόδων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη σε πολλά υποκαταστήματα της ΕΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρία υποκαταστήματα το κόστος της μισθοδοσίας είναι αντίστοιχα 11, 12 και 38 φορές μεγαλύτερο.
Read more...

ΟΤΕ:Ο Βουρλούμης, το «σκαμνί» και οι παρενέργειες...

Σφόδρα πιθανή θεωρείται πλέον η παραπομπή σε δίκη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος του ισχυρού άνδρα του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, μετά τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο, που αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Ενόψει των αποφάσεων του συμβουλίου, γίνεται εσπευσμένα η προετοιμασία της διαδοχής Βουρλούμη στον ΟΤΕ, ενώ η ξαφνική απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ για delisting από τη Ν. Υόρκη θεωρείται από πολλούς συναφής με τις δικαστικές περιπέτειες του κ. Βουρλούμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλούμης, στη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή, προώθησε την...
αντικατάστασή του από το «δεξί χέρι» του στον ΟΤΕ, τον κ. Ιορδάνη Αϊβάζη. Όμως, παρότι το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις για την πρόταση αυτή, στο Μέγαρο Μαξίμου τίποτε δεν θεωρείται βέβαιο, καθώς ο κ. Αϊβάζης θεωρείται από πολλούς συνεχιστής του «συστήματος Βουρλούμη» στον ΟΤΕ και εξετάζεται πολύ σοβαρά ποιες πολιτικές παρενέργειες θα είχε αυτή η επιλογή.
Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που έχουν φθάσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens, για τον κ. Βουρλούμη έχει προταθεί από τις 27 Δεκεμβρίου από τον αρμόδιο εισαγγελέα η παραπομπή του σε δίκη για τη γνωστή υπόθεση των υπερτιμολογημένων συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης με την Siemens και την Intracom, που αποτέλεσαν συνέχεια των χαρακτηρισμένων ως «αμαρτωλών» προγραμματικών συμβάσεων του παρελθόντος.
Ο κ. Βουρλούμης και άλλα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού κατηγορούνται, ότι προκάλεσαν ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΤΕ, καθώς ενέκριναν τιμήματα για τις συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης πολύ υψηλότερα από αυτά που είχε εισηγηθεί η αρμόδια διεύθυνση του ΟΤΕ. Η σχετική ποινική δίωξη έχει ασκηθεί από το 2007, ενώ οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί το 2005.
Οι αναμενόμενες δικαστικές εξελίξεις για τον κ. Βουρλούμη συμπίπτουν με την απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ, να προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή της μετοχής του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΤΕ αναφέρεται, ότι η αποχώρηση από την Νέα Υόρκη υπαγορεύθηκε από το δυσανάλογα υψηλό, σε σχέση με τα οικονομικά οφέλη, κόστος διατήρησης της μετοχής στο ταμπλό, με τη μορφή των πιστοποιητικών διαπραγμάτευσης (ADR).
Αυτή η «αθώα» εξήγηση θα ήταν πειστική, αν οι ανακοινώσεις δεν γίνονταν σε χρόνο όχι ανύποπτο, όπως τονίζουν χρηματιστηριακά στελέχη που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης μετοχών στο ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο της Ν. Υόρκης:
- Όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, μαζί με τη διαγραφή (deregistering) των μετοχών θα υπάρξει και ο συνακόλουθος τερματισμός των υποχρεώσεων ενημέρωσης, που προβλέπονται από τον αμερικανικό χρηματιστηριακό νόμο του 1934.
- Σύμφωνα με το νόμο, ο ΟΤΕ θα ήταν υποχρεωμένος, αμέσως μόλις γινόταν γνωστό στους δικηγόρους του ότι παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Βουρλούμης, να ενημερώσει σχετικά την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το επενδυτικό κοινό. Ο νόμος του 1934 περιλαμβάνει δρακόντειες προβλέψεις πρόληψης και καταστολής της εξαπάτησης του επενδυτικού κοινού και η απόκρυψη σοβαρών γεγονότων ελέγχεται με μεγάλη αυστηρότητα από την SEC.
- Όμως, ανακοινώνοντας ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του εμπλέκεται σε πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση, που αφορά αδικήματα εταιρικής διαφθοράς, ο ΟΤΕ θα βρισκόταν εκτεθειμένος σε μια πολύ σοβαρή έρευνα της SEC, η οποία θα έπρεπε να αρχίσει αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της παραπομπής του κ. Βουρλούμη σε δίκη.
- Μεταξύ άλλων, σε μια έρευνα τέτοιου χαρακτήρα θα μπορούσε να ελεγχθεί η διοίκηση του Οργανισμού για το γεγονός, ότι δεν γνωστοποίησε έγκαιρα (από το 2007) ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του κ. Βουρλούμη και άλλων στελεχών, με κατηγορίες κακουργηματικής απιστίας.
- Επιπλέον, θα υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να ελεγχθεί ο Οργανισμός με βάση τον πολύ αυστηρό νόμο (Foreign Corrupt Practices Act), που αποτελεί το φόβητρο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα μετά τα πολύ αυστηρά πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Siemens. Ο ΟΤΕ, όπως και κάθε άλλη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξένη επιχείρηση είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει ιδιαίτερα αυστηρά πρότυπα πρόληψης πράξεων διαφθοράς, που είναι πολύ αμφίβολο αν λειτούργησαν στην περίπτωση των συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης (μάλλον το αντίθετο συνέβη…).
Πάντως, ακόμη και αν ο ΟΤΕ αποσύρει τη μετοχή του, αποφεύγοντας τη δυσάρεστη διαδικασία της γνωστοποίησης της παραπομπής του προέδρου του σε δίκη για υπόθεση διαφθοράς, η SEC διατηρεί το δικαίωμά τη να διερευνήσει την υπόθεση, κατόπιν καταγγελίας ή αυτεπάγγελτα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του “S”, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υποβληθεί σχετική καταγγελία προς την SEC.

Read more...

Συνάντηση Α.Σαμαρά με Αλ.Παπαρήγα






Δείτε φωτογραφίες απο τη σημερινή συνάντηση του Σαμαρά με την Παπαρήγα...

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ











Read more...

Αθώωση μελών ΔΕΚΑ



Ομόφωνα αθώα κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα πρώην μέλη του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.Η κατηγορία, που είχε απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου και πέντε πρώην μέλών του ΔΣ της ΔΕΚΑ, αφορούσε....



το διάστημα 9 Μαρτίου με 10 Απριλίου 2000 κατά το οποίο προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών με σκοπό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την άνοδο του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ ενόψει επικείμενων βουλευτικών εκλογών, που είχαν ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου.

Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε ούτε ελάτωση της δημόσιας περιουσίας, ούτε δόλος των κατηγορουμένων με στόχο να αυξήσουν την δική τους περιουσία ή άλλων. Στην απόφαση επισημαίνεται επιπλέον ότι από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΚΑ παραχωρείται στο ΔΣ της, η αρμοδιότητα να αξιοποιεί και να διαχειρίζεται κινητές αξίες και να προβαίνει όταν κρίνει σε αγορές μετοχών.



Απαλλακτική πρόταση γαι την υπόθεση είχε υποβάλει και η Εισαγγελέας Έδρας κ. Όλγα Σμυρλή η οποία είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την διαδικασία, όχι μόνο δεν προέκυψε ζημιά του Δημοσίου από τις επίμαχες αγορές μετοχών στις οποίες προέβη η ΔΕΚΑ, αλλά απεδείχθη ότι επρόκειτο για επιτυχημένες αγορές κερδοφόρες για το Δημόσιο το οποίο αύξησε την περιουσία του.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Φεβρουάριο για τρίτη φορά καθώς οι δύο προηγούμενες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναιρέθηκαν από τον Άρειο Πάγο.


Read more...

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της παραίτησης της Άντζελας Γκερέκου



Θεμα χρονου ειναι η παραιτηση της Ατζελας Γκερεκου απο τη θεση της Υπ.Τουρισμου,επειτα απο το σκανδαλο που βλεπει σημερα το φως της δημοσιοτητας στο εμπλεκεται μαζι με τον αντρα της Τολη Βοσκοπουλο...
Πιο συγκεκριμενα,ο Τολης Βοσκοπουλος σε κοινη φορολογικη δηλωση που κανει μαζι με την Αντζελα φερεται να χρωσταει γυρω στα 5εκ.ευρω στο Ελληνικο Δημοσιο...

Αναλυτικά, επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €. Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).

Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).
Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Η αρμόδια ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, παρά τις φιλότιμες, όπως πληροφορούμαστε, προσπάθειες του αρμόδιου δικαστικού τμήματος επί σειρά ετών δεν κατόρθωσε να επιτύχει έστω και μία συμβολική καταβολή έναντι του υπέρογκου χρέους. Οι συνεχείς οχλήσεις προς τον κ. Βοσκόπουλο δεν απέδωσαν. Αντίθετα με τις αλλεπάλληλες αναστολές που ζητούσε και εξασφάλιζε, ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις, κατόρθωσε να μην πληρώσει μέχρι σήμερα το χρέος του. Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.
Εχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Εκτορος 32 στον Κορυδαλλό. Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.
Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.
Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:
Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.
Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.
Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.
Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.
Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.
Εκτον, για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί -και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε- από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου.

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ;;;
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ;;;
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ...ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ...ΟΠΟΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...