Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σε προανακριτική για την Siemens η Ντόρα, για Οικονομία και Βατοπέδι ο ...Κωστάκης!

Οπως όλα δείχουν στο τέλος του μηνα θα συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή για την Οικονομία όπου όλα "δείχνουν" οτι Κ.Καραμανλής, Γ.Σουφλιάς, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου,Δ.Σιούφας θα βρεθούν στη "δίνη του κυκλώνα" ίσως και κατηγορομούμενοι - λίγο αργότερα - στο ειδικό δικαστήριο.

ΠΡΙΝ όμως φαίνεται οτι τουλάχιστον για 6 πολιτικούς - πρώην υπουργούς και μεγαλοστελέχη - απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ζητηθεί η παραπομπή τους σε προανακριτική επιτροπή - με ειδικό δικαστήριο επίσης εκτος απροοπτου - για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens - όπου μεταξύ άλλων λέγεται οτι θα συμπεριλαμβάνεται και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη! Σε Προανακριτική διαδικασία αναμένεται να παραπεμφθούν και οι Κ.Καραμανλης, Γ.Αγγέλου κ.α. και για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Γι αυτό και στη ΝΔ μιλούν για "αιτία πολέμου" με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση και ετοιμάζουν το "αντιπολιτευτικό μέτωπο" με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ! Πιο αναλυτικά: Οπως γράφει και στο ρεπορτάζ του στα ΝΕΑ ο Διονύσης Νασόπουλος "τις γραμμές άμυνας απέναντι σε Εξεταστικές ή Προανακριτικές Επιτροπές στήνει η Ρηγίλλης και ετοιμάζεται για μετωπική σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τις δόσεις αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα επιτρέψει να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη.
Επιτελικά κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, τη σύσταση της οποίας έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, αποτελεί «αιτία πολέμου» για την αξιωματική αντιπολίτευση. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι μέσω της Εξεταστικής το ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να στοχοποιήσει τη Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να βρει εκείνο διέξοδο από την έλευση του ΔΝΤ και τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας. Οι ίδιες πηγές προειδοποιούν ότι θα υπάρξει σκληρή αντίδραση από την πλευρά της Ν.Δ. και ξεκαθαρίζουν ότι η έρευνα της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον την τελευταία 30ετία, χωρίς να εξαιρούνται οι χειρισμοί που έγιναν κατά τους τελευταίους επτά μήνες, όταν την ευθύνη διακυβέρνησης είχε πλέον αναλάβει το ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα αυτό έχει ήδη στείλει από το βήμα της Βουλής ο κ. Σαμαράς- και στη Ρηγίλλης είναι πεπεισμένοι ότι μια έρευνα χωρίς περιορισμένο ορίζοντα «θα αναδείξει τους ερασιτεχνισμούς των τελευταίων μηνών και θα αποκαλύψει ότι η συμφωνία δανειοδότησης από Ε.Ε. και ΔΝΤ δεν ήταν μονόδρομος», όπως λένε με έμφαση. Στο σημείο αυτό επιμένει και ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος μιλώντας χθες σε εκδήλωση γαλάζιων επιχειρηματιών τόνισε η Ν.Δ. είχε επισημάνει την επικίνδυνη πορεία που ακολουθούσε η χώρα και είχε ζητήσει μέτρα από τον περασμένο Δεκέμβριο, «όταν η κυβέρνηση κοιμόταν». Κομματικοί παράγοντες προεξοφλούν ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συναινέσει στην «ενοχοποίηση» του Κώστα Καραμανλή μέσω μιας Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, όχι μόνο γιατί στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού «ενοχοποιείται η παράταξη», αλλά και γιατί, όπως αναφέρουν, δεν μπορεί να στοχοποιούνται μέσω μιας διαδικασίας με «ανακριτικά» χαρακτηριστικά οι πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης.

Διαχωριστικές γραμμές
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τράβηξε και χθες τις δικές του διαχωριστικές γραμμές από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ προχθές, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ζήτησε «συγγνώμη» από τους νέους για λογαριασμό της παλαιότερης γενιάς.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι η Ν.Δ. δεν ακολούθησε τις προγραμματικές υποσχέσεις της τα προηγούμενα χρόνια της δική της διακυβέρνησης «είτε διότι η δίστασε είτε διότι τη σταμάτησαν οι σκληρές αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ», όπως είπε. Και πρόσθεσε με έμφαση: «Ομως ό,τι και να λέμε για το ΠΑΣΟΚ και την υποκρισία του, η αλήθεια είναι ότι οι δικές μας κυβερνήσεις άργησαν, δίστασαν, δεν τόλμησαν τις περισσότερες φορές... Το πρόβλημα δεν είναι να αποδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι πολύ χειρότερο. Το πρόβλημα είναι να εξηγήσουμε γιατί εμείς ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Και δικαιολογίες δεν υπάρχουν εδώ...».

- Στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση αντίθετα τονίζουν οτι "αλοίμονο εαν και αυτή τη φορά κρυφθούμε πίσω απο το δάχτυλο μας...". Και με τον νόμο Καστανίδη που έρχεται αύριο στη βουλή με το οποίο ΑΙΡΟΝΤΑΙ όλες οι παραγραφές, αντιλαμβάνεται κανείς οτι και το ΚΚΕ σε περιπτώσεις όπως της εξαγοράς των καταστημάτων "Γερμανός" κ.α. θα βρεθεί εκτεθειμένο.
- Επίσης μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ Ψυχάρη-Μπόμπολα αφού ο ΔΟΛ αποφάσισε να ανοίξει τον φάκελο "μεγάλα έργα" που ...στοχοποιεί το αφεντικό του "Πήγασου". Ιδωμεν...

.i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: