Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κατατέθηκε το σ/ν για την απλοποίηση σύστασης εταιρειών


nooz.gr/
Νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εμπορικών εταιρειών, (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε.), κατέθεσε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομίας.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι, με την θέσπιση μιας υπηρεσίας "one stop shop", να ιδρύονται οι εν λόγω επιχειρήσεις σε ένα βήμα και μία ημέρα και να μειωθούν συνεπακόλουθα τα φαινόμενα διαφθοράς λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Για την στήριξη του συστήματος, προβλέπεται η συγκρότηση ενός ευρέως δικτύου εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, το οποίο αποτελείται από 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των Εμπορικών Επιμελητηρίων, τα οποία συμπληρώνονται από 50 περίπου επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων και 3200 συμβολαιογράφους που λειτουργούν στη χώρα.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, το κόστος σύστασης μιας μέσης ΕΠΕ, με το νέο σύστημα, από 1900 ευρώ το 2009, μειώνεται πλέον στα 590 ευρώ. Θετική συνέπεια εφαρμογής του νέου συστήματος, προβλέπεται να είναι και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Με τη νέα διαδικασία, αναμένεται να υπάρξει σημαντική βελτίωση της κατάταξης της χώρας μας στο δείκτη "ξεκινώντας μια επιχειρηματική πρωτοβουλία" (starting a business), από την 140 θέση το 2009, στην 43η.

Δεν υπάρχουν σχόλια: