Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

"Η χώρα θα μπει σε αναπτυξιακή τροχιά"

nooz.gr
"Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που σήμερα εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια και το εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ θα αξιοποιήσουμε κάθε προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη", δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με οικονομικούς παράγοντες της Διασποράς, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

"Σήμερα, είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με προσωπικότητες της Διασποράς, οι οποίοι δεσμεύτηκαν με αγάπη και προσήλωση στην Ελλάδα, να κινητοποιήσουν τη Διασπορά παντού για επενδύσεις αλλά και για τεχνογνωσία ώστε η Ελλάδα να μπει σε ένα διαφορετικό δρόμο", είπε. Τέλος, ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τον Ελληνισμό της Διασποράς που όπως είπε είναι έτοιμος να συμβάλλει σε μια διαφορετική πορεία της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τη Μαδρίτη
όπου θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

"Απαραίτητες οι επενδύσεις"

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας είναι βιώσιμο, μόνο εάν μπορέσουν να ενισχυθούν οι επενδύσεις και η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μείωσης δαπανών, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνυπόγραψε μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο , τον γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο του Eurogroup επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο για το εάν θα έπρεπε να κλείσει η αγορά των credit default swaps. "Το θέμα θα συζητηθεί από το G20", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: