Κυριακή 20 Απριλίου 2014

"Γεύματα αγάπης" σε 400.000 άπορους από την Εκκλησία το Πάσχα


Πασχαλινά γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα μοιράσει την Κυριακή του Πάσχα η Εκκλησία σε όλη την χώρα. Ο δήμος Αθηναίων στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο Ρουφ
Περισσότερες από 400.000 μερίδες σε άστεγους, άπορους, νεόπτωχους και χαμηλοσυνταξιούχους θα μοιράσει η Εκκλησία σε όλη τη χώρα την Κυριακή του Πάσχα, στο πλαίσιο των «γευμάτων αγάπης». Ειδικά στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα μοιρασθούν περίπου 20.000 μερίδες φαγητού.
Στην Αθήνα, το καθιερωμένο πασχαλινό τραπέζι θα στρώσει για άλλη μια φορά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του δήμου Αθηναίων. Το εορταστικό γεύμα θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.
Εκτός από τον παραδοσιακό οβελία και τα πασχαλινά εδέσματα, θα δοθούν δώρα που έχουν προσφέρει χορηγοί για τους άπορους των Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Κουτσούμπας: Ευχή για "Ανάσταση Λαών"...


Κουτσούμπας: Ευχή για Ανάσταση Λαών«Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, "σταύρωσαν" το λαό μας, χρόνια τώρα», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την ημέρα του Πάσχα.

«Η ευχή μας σήμερα για...
"Ανάσταση Λαών" μπορεί να γίνει πράξη μόνο, εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, με μία ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μας οδηγήσει στη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, με το λαό στην εξουσία», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Read more...

Τα μεγάλα μυστικά της φετινής δήλωσης...



Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη κίνηση στο Taxis, με τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για το εισόδημα του 2013.

Αν και το σύστημα έχει ανοίξει ήδη από τον Μάρτιο, η κίνηση έχει ...
αρχίσει ήδη να αυξάνεται μόλις τις τελευταίες ημέρες, καθώς το καινούργιο σύστημα με τα προσυμπληρωμένα στοιχεία του Ε1 δημιούργησε, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αρκετά προβλήματα κυρίως γιατί αρκετές επιχειρήσεις ή άργησαν να υποβάλλουν τα στοιχεία μισθοδοσίας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ήταν τα υπέβαλαν στην ώρα τους, έχοντας όμως πολλά λάθη.

Ηδη σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται και ο αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που καταθέτουν οι φορολογούμενοι αυξάνεται.

Ωστόσο, έστω και αν ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων (μισθωτοί και συνταξιούχοι) θα βρουν προσυμπληρωμένα τα εισοδήματά τους στο Ε1, θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη στους κωδικούς που έχουν προσυμπληρωθεί.

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε εν όψει της συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης...

Read more...

Η Ελλάδα στα… ΙΧ αναστενάζει...


Τα πιο ακριβά τέλη και φορολογία καυσίμων στην Ευρωζώνη...

Τη δεύτερη θέση πίσω μόνο από την Ολλανδία καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης με τα πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας και τη φορολογία καυσίμων.

Εάν προσθέσουμε και...
τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά και τα τεκμήρια, το κόστος συντήρησης των ΙΧ εκτινάσσεται πραγματικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως το καταγράφει η «Καθημερινή», είναι πως για τέλη και φόρο πολυτελείας, ένα δίλιτρο ΙΧ κοστίζει στον Ελληνα 815 ευρώ ετησίως, ενώ στον Γερμανό 184 ευρώ και στον Γάλλο τίποτα.

Η έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, που τη δημοσιεύει η εφημερίδα, καταγράφει το φορολογικό καθεστώς για τα αυτοκίνητα σε 40 χώρες του κόσμου. Αποτυπώνει τη νομοθεσία που ίσχυε την 1η Ιανουαρίου 2014, ενσωματώνοντας όλες τις αλλαγές που επήλθαν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς. Τα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σε μία περίοδο που στην Ελλάδα έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της επιβάρυνσης στην κατοχή ΙΧ.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι τα συνολικά έσοδα από τους φόρους που συνδέονται με το αυτοκίνητο (ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας, τέλη ταξινομήσης, φόρος πολυτελείας και πολυτελούς διαβίωσης) ανήλθαν το 2013 στην Ελλάδα στα 5,34 δισ.

Λεπτομερώς αναλύεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών το σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας στις 40 χώρες. Επιλέγοντας τρία μοντέλα αυτοκινήτων (1.200, 1.400 και 2.000 κυβικά) και υπολογίζοντας τα τέλη με βάση το σύστημα κάθε χώρας, η Ελλάδα εμφανίζεται στη 2η θέση όσον αφορά στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού, μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στην Ολλανδία είναι ακριβότερα τα τέλη, όπου για ένα δίλιτρο αυτοκίνητο το οποίο εκπέμπει 167 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και έχει 151 ίππους τα τέλη φθάνουν τα 1.444 ευρώ.

Η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση, καθώς, αν προστεθούν τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, η επιβάρυνση φτάνει στα 815,75 ευρώ. Στην 3η θέση είναι η Ιρλανδία και η Αυστρία με 570 ευρώ, ακολουθεί η Κύπρος με 501 ευρώ, ενώ Ιταλία και Βέλγιο βρίσκονται στα επίπεδα των 400-430 ευρώ.
Ολες οι άλλες χώρες ρίχνουν την επιβάρυνση ακόμη και κάτω από τα 200 ευρώ, με τρεις (Γαλλία, Εσθονία, Σλοβακία) να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικών τελών κυκλοφορίας...
iefimerida.gr

Read more...

Ο Economist διαπιστώνει κατάρρευση του πελατειακού συστήματος στην Ελλάδα...


Ανασύνθεση του ελληνικού πολιτικού σκηνικού βλέπει το οικονομικό περιοδικό Economist, διαπιστώνοντας ότι "το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση". Ωστόσο το – γνωστό για τις συντηρητικές του θέσεις – περιοδικό, απηχώντας και τη...
γνώμη κομματιού της ελληνικής ολιγαρχίας, κάνει ειδική αναφορά στην «Ελιά» και «Το Ποτάμι», ενώ χαρακτηρίζει «ακροαριστερό» τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Βελτίωση της οικονομίας" με ανεργία και φτώχεια
Σε ανάλυσή του υπό τον τίτλο «Remaking the political landscape» ο Economist σημειώνει ότι «η εποχή όπου το πολιτικό σύστημα ήταν υπεύθυνο να βρει μία θέση εργασίας για τον Έλληνα ψηφοφόρο – ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα - έχει περάσει ανεπιστρεπτί»
Βλέπει, μάλιστα, βελτίωση (!) της ελληνικής οικονομίας, «με έξοδο στις αγορές, αύξηση των τουριστικών ροών και ελπίδες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων», αλλά παραδέχεται ότι το όλο κλίμα «δε διαχέεται στους Έλληνες ψηφοφόρους ώστε να επιστρέψουν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς η ανεργία παραμένει άνω του 26%, η εργασιακή ανασφάλεια είναι διάχυτη και η φτώχεια απειλεί ευρεία κοινωνικά στρώματα».
Ειδική αναφορά σε "Ελιά" και "Ποτάμι", "ακροαριστερός" ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο κείμενο – ανάλυση, επισημαίνεται ότι «η κεντροδεξιά ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θεωρούνται από την πλειονότητα των Eλλήνων, οι υπαίτιοι της κρίσης αλλά και της κατάρρευσης του συστήματος πατρωνίας των τελευταίων 30 ετών!». Ο συγγραφέας κάνει λόγο για στροφή των ελλήνων στα «λεγόμενα αντισυστημικά κόμματα», δεν παραλείπει όμως να κάνει ειδική αναφορά στην «Ελιά» και το «Ποτάμι» χαρακτηρίζοντάς τα «δύο νέα κεντροαριστερά κόμματα που αναμένεται να διεκδικήσουν τη ψήφο του ελληνικού λαού, αναπληρώνοντας το κενό του ΠΑΣΟΚ».
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το συντηρητικό βρετανικό περιοδικό τον χαρακτηρίζει «ακροαριστερό» κόμμα, «του οποίου ηγείται ο πύρινος 39χρονος Αλέξης Τσίπρας». Αποτυπώνοντας σαφώς τη γνώμη τμήματος της ελληνικής ολιγαρχίας, ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «εχθρό των Ελλήνων επιχειρηματιών, καθώς τους απειλεί με την επιβολή εκτεταμένων φόρων».
Η αναφορά στο ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στην «ισχυρή επίθεση» που δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ για τη ΝΔ, ο Economist διαπιστώνέι ότι έχει αποδειχθεί «το πιο ανθεκτικό κόμμα, καθώς κατάφερε να επιβιώσει, αλλάζοντας μόνο ηγεσία». Σημειώνει, πάντως, ότι αρκετοί ψηφοφόροι της έχουν μετατοπιστεί στο νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή προσθέτοντας ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της ΝΔ, όπως κατέδειξε και το βίντεο του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πάντως διατηρεί σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι του Αλέξη Τσίπρα»...
avgi.gr

Read more...

Τα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή στα αστικά κέντρα...


ethniki-dromos-odos-aurokinita
Η Τροχαία ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής :

Τη ...
Δευτέρα 21 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

· Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

· Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

· Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

· Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 22 Απριλίου 2014 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

· Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Την ημέρα του Πάσχα (Κυριακή 20 Απριλίου 2014) δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

efsyn.gr

Read more...

Αλλαγές από το φθινόπωρο Νεες περικοπές στις συντάξεις φέρνει η συμφωνία με την τρόικα


Νεες περικοπές στις συντάξεις φέρνει η συμφωνία με την τρόικα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε νέο κύκλο ενοποιήσεων Ταμείων και σε συρρίκνωση των συντάξεων στα όρια αντοχής του συστήματος οδηγεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, για να αντιμετωπιστεί το κόστος μείωσης των εισφορών και της κατάργησης φόρων υπέρ τρίτων.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο, το οποίο αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία.

Θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Οι αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και προβλέπουν την ένταξη όλων των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα ενταχθούν όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και στον ΟΓΑ οι αγρότες. Την αυτονομία του θα διατηρήσει μόνο το ΝΑΤ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Συνολικά επτά τραυματίες Στην Εντατική Αμερικανίδα τουρίστρια από βαρελότο στη Σαντορίνη


Στην Εντατική Αμερικανίδα τουρίστρια από βαρελότο στη Σαντορίνη
(φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Σαντορίνη
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης νοσηλεύεται Αμερικανίδα τουρίστρια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου σε Ναό στη Οία της Σαντορίνης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Συνολικά επτά οι τραυματίες.

Από την Αστυνομία συνελήφθησαν δύο άτομα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Νάξου.

Η Αμερικανίδα τουρίστρια, ηλικίας 51 ετών, χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Λόγω του βαρύτατου τραυματισμού της αεροδιακομίστηκε τα ξημερώματα από τη Σαντορίνη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου μαζί με άλλα τρία άτομα (δύο υπήκοοι ΗΠΑ, μία γυναία 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, καθώς και ένας 50χρονος Έλληνας), οι οποίο νοσηλεύονται με εγκαύματα κυρίως στα πόδια.

Οι υπόλοιποι τέσσερις ελαφρά τραυματίες -ένας 23χρονος Έλληνας και δύο Κύπριοι, ηλικίας 24 και 27 ετών- μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας στην Οία και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψαν στον τόπο διαμονής τους.

Ανήμερα του Πάσχα η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, έναν 34χρονο και έναν 23χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...