Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ενάντια στη διαθεσιμότητα Απεργεί την Τετάρτη το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων


Απεργεί την Τετάρτη το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι δομές της πρόνοιας, καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών που, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας (11:00 π.μ.).

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας».

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία «που απειλούνται με απόλυση».

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κρίνει πως οι 2.500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ «θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας» και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικα και απολύει εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

TO MHNYMA ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...



Η αξία της Δημοκρατίας χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση, τονίζει σε μήνυμά του για την 39ηεπέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας...

«H επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι πάντα μια σημαντική στιγμή μνήμης και περισυλλογής. Θυμόμαστε και τιμάμε τους ανθρώπους που έχασαν πολλά για να κερδίσουμε όλοι ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ανακαλούμε ιστορίες προσωπικού μεγαλείου και ηρωϊσμού, τις συγκλονιστικές διαδρομές των πρωταγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα που διδάσκουν πατριωτισμό και αυταπάρνηση», αναφέρει ο κ. Παπούλιας.
Η κρίση, συνεχίζει, κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να αναγνωρίζουμε την αξία της Δημοκρατίας, όχι ως αυτονόητης πραγματικότητας, αλλά ως κατάκτησης που χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση.
«Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε μια ανοδική πορεία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, που σταμάτησε με βίαιο τρόπο επειδή ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε. Η οικονομική κατάρρευση έγινε γρήγορα πολιτική, θεσμική και πολιτισμική κρίση, ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα. Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», υπογραμμίζει.
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει πως το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση αλλά είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος.
Καταλήγοντας σημειώνει πως η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη στην Κύπρο που 39 χρόνια μετά την εισβολή παραμένει διχοτομημένη και δοκιμάζεται σήμερα και από μια άλλη κρίση, που δεν πρόκειται να επηρεάσει την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. «Μία κρίση που, όπως και αυτή που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ένα καλύτερο μέλλον. Εάν θέλουμε να τιμάμε πραγματικά τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό», πρόσθεσε.

Read more...

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια της Αθήνας


Κεντρικό νοσοκομείο το Σισμανόγλειο για τα βόρεια προάστια της Αθήνας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος και το νοσοκομείο, παρ' ότι θα αλλάξει ρόλο, θα διατηρήσει κάποιες ειδικές κλινικές, όπως αυτή του διαβητικού ποδιού.

Το «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο λειτουργεί σήμερα ως γενικό νοσοκομείο, ανήκει στην κατηγορία των νοσηλευτηρίων που θα αλλάξουν ρόλο, σύμφωνα με τα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να δημιουργήσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας ένα νοσοκομειακό άξονα με κεντρικό πυλώνα το Σισμανόγλειο. Σε αυτόν θα ενταχθούν το Παίδων Πεντέλης ως παιδιατρικό νοσοκομείο και το «Αμαλία Φλέμιγκ» το οποίο θα μετατραπεί σε μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Επίσης ο υπουργός Υγείας φέρεται να ενημέρωσε τους μετέχοντες στην απογευματινή σύσκεψη ότι θα γίνει τυπική αξιολόγηση μέσω του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας όλων των εργαζομένων που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της κινητικότητας.

Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν κηρύξει για αύριο, Τετάρτη, πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται ενάντια στις διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και στο κλείσιμο, όπως αναφέρουν, νοσοκομείων, μονάδων και τμημάτων.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εγκρίθηκε η αναδιοργάνωση του υπουργείου Παιδείας Στη σειρά της αξιολόγησης οι υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης


Στη σειρά της αξιολόγησης οι υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Έπειτα και από την ομόφωνη έγκριση για την αναδιοργάνωση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλούνται τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να αξιολογήσουν από το Σεπτέμβριο τις διοικητικές δομές τους.

Πρόκειται για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους, που υπηρετούν κυρίως στα μεγάλα και όχι στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα ΑΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Τα ιδρύματα αυτά θα πρέπει να προχωρήσουν σε αξιολόγηση του προσωπικού τους έως και τις 15 Οκτωβρίου, ώστε να εντοπισθούν τυχόν πλεονάζοντες υπάλληλοι με σκοπό να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στην συνέχεια να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανάλογα με τις ελλείψεις που παρατηρούνται.

Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας, αυτό αφορά την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ.
Οι δομές αυτές στελεχώνονται από 165.000 υπαλλήλους από τους 187.000 συνολικά που υπηρετούν συνολικά στο υπουργείο Παιδείας.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Για να ηρεμήσει το κλίμα Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή


Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου στο α' θερινό τμήμα της Βουλής   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς, που προβλέπει και την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η συζήτηση του νόμου στη Βουλή έχει ξεκινήσει, και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, την απόφαση για το πόσες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα θα παίρνει μόνο ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αν δεν ανακοινώσει απόφαση μέσα στο τρίμηνο θα έχει κυρώσεις. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα να υπάρξουν διαφοροποιήσεις μεταξύ τουριστικών και μη περιοχών στην ίδια περιφέρεια.

Ακόμη για τις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα στο ωράριο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο α' θερινό τμήμα της Βουλής, είπε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε μεγάλο βαθμό για άνοιγμα όλων των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ) σε μια προσπάθεια συμβιβασμού μεταξύ των διαφορετικών απόψεων και κατευνασμού των έντονων αντιδράσεων των μικρών εμπόρων και των εμποροϋπαλλήλων, ο υπουργός προχώρησε σε νέες αλλαγές:

  • ορίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει μέσα σε ένα τρίμηνο «αιτιολογημένη απόφαση» για το άνοιγμα των καταστημάτων, αλλιώς θα έχει κυρώσεις
  • ξεκαθαρίζεται ότι ο αντιπεριφειάρχης μπορεί να αποφασίζει και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του.
  • για τις τουριστικές περιοχές για τις οποίες, όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης, διατυπώθηκε η κριτική ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να λειτουργήσουν περιοριστικά «καθιστούμε σαφές ότι σε σχέση με το ωράριο που ισχύει στις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα».
Επιπλέον μετά από απαίτηση του ΠΑΣΟΚ, που διατύπωσε ο εισηγητής του Μιχάλης Κασσής, ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η διάταξη που δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης να ορίζουν πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. Η αρμοδιότητα αυτή θα ανήκει στους αντιπεριφερειάρχες.

«Αφού το ΠΑΣΟΚ άλλαξε άποψη, προφανώς και το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει λόγο να επιμείνει σε μία πρωτοβουλία που δεν ήταν δική του», είπε ο Κ.Χατζηδάκης.

    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Νέο σύστημα υπολογισμού - Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα




    Νέο σύστημα υπολογισμού και πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας. Αλλαγές με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ανάσα για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες
    Ενα δικαιότερο σύστημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ορθολογικοποιεί την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας.
    Ειδικότερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας των ιδιοκτητών Ι.Χ., αλλά και του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας επεξεργάζονται ένα σχέδιο βάσει του οποίου το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να μπορούν να καταβάλλονται ισόποσα για κάθε μήνα κυκλοφορίας των οχημάτων και όχι για το σύνολο του έτους.
    Όπως δημοσιεύει η ''Ημερησία'' αν δηλαδή κάποιος ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του για να προβεί σε άρση της ακινησίας θα πρέπει σήμερα να καταβάλει το συνολικό τίμημα του τρέχοντος έτους για τα Τέλη.
    Το νέο σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας
    Σύμφωνα με το νέο σχέδιο τα Τέλη Κυκλοφορίας θα επιμερίζονται ισόποσα στους 12 μήνες του κάθε έτους με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κυκλοφορήσει το Ι.Χ. του για ένα ή περισσότερους μήνες να καταβάλει το ανάλογο τίμημα. Αν δηλαδή κάποιος κάτοχος ενός οχήματος τετραετίας με κινητήρα 2,4 λίτρα αποφασίσει να το κινήσει για ένα μόνο μήνα θα καταβάλλει 73,3 ευρώ για Τέλη και 25,8 ευρώ για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.
    Άλλος ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου τετραετίας με κινητήρα 3,6 λίτρων για ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας πρέπει να καταβάλλει 1.100 ευρώ τα οποία στο δωδεκάμηνο επιμερίζονται σε 91,6 ευρώ για κάθε μήνα. Αντίστοιχα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται στις 2.500 ευρώ το οποίο αναλογικά στο δωδεκάμήνο ισούται με 208,3 ευρώ για κάθε μήνα.
    Όσον αφορά στα δίλιτρα που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων το κόστος για τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας κυμαίνονται στα 660 ευρώ ή 55 ευρώ για κάθε μήνα κυκλοφορίας. Αντίστοιχα ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης κυμαίνεται στα 440 ευρώ για Ι.Χ. μέχρι πέντε έτη ή 36,6 ευρώ για κάθε μήνα του έτους.
    Από τα τρίμηνα στα δωδεκάμηνα
    Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες έχουν θεσπίσει δίκαια και φθηνά Τέλη Κυκλοφορίας για τους κατόχους Ι.Χ., ενώ σε αρκετά κράτη δεν υπάρχουν καθόλου Τέλη Κυκλοφορίας.
    Στην Ελλάδα από την αρχή ύπαρξης της αυτοκίνησης τα Τέλη Κυκλοφορίας καταβάλλονταν σε τέσσερα τρίμηνα, ωστόσο, τότε δεν υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα τεκμήρια, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, ούτε όμως και το φαινόμενο της κατάθεσης των πινακίδων Κυκλοφορίας.
    Το 1981 για πρώτη φορά άλλαξε ο τρόπος καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας και από τέσσερα τρίμηνα η τότε κυβέρνηση θέσπισε την καταβολή των Τελών σε δύο εξάμηνα.
    Η επόμενη αλλαγή στα Τέλη Κυκλοφορίας έγινε το 1985 όποτε και θεσπίστηκε να καταβάλλονται τα Τέλη Κυκλοφορίας στα τέλη του κάθε έτους και μάλιστα αν κάποιος αγόραζε καινούριο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να καταβάλλει όχι μόνο όλο το τίμημα των Τελών για τους προηγούμενους μήνες, αλλά και ολόκληρο το τίμημα για την επόμενη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να εισπράττονται, για μερικούς τουλάχιστον παράνομα, προκαταβολικά τα Τέλη Κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς.
    To μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) Ευριπίδης Κωνσταντινίδης σχετικά με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας, αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης αναφέρει μεταξύ άλλων πως:
    ''Αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τα κινήσουν έστω και ένα μήνα καταβάλλοντας το 1/12 των Τελών κυκλοφορίας, αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης σίγουρα θα σταματήσει το φαινόμενο κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας και βέβαια θα ξανακυκλοφορήσουν και πάλι στους δρόμους αυτοκίνητα με δίλιτρους και άνω κινητήρες έστω και για λίγους μήνες.
    Από την άλλη μεριά ο κάθε ιδιοκτήτης θα γνωρίζει από την αρχή τι θα πρέπει να πληρώσει για να κινήσει έστω και ένα μήνα το ακινητοποιημένο όχημά του συνεισφέροντας ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Αλλωστε το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δίνοντας την δυνατότητα στους κατόχους Ι.Χ. να τα κινούν με σύνεση και οικονομία...''.
    Λύση ανάγκης
    Το νέο καθεστώς καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του εκάστοτε οχήματος σίγουρα θα αποτελέσει λύση ανάγκης για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι είτε έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους είτε σκέφτονται να τις καταθέσουν, αλλά και για όσους σκέφτονται να αγοράσουν κάποιο νέο Ι.Χ. στα τέλη του έτους.
    Παράλληλα η μηνιαία καταβολή των Τελών επίσης θα αποτελέσει κίνητρο για να ξανακυκλοφορήσουν και πάλι τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
    Τεκμήρια
    Το νέο μέτρο που αφορά στον μηνιαίο επιμερισμό των Τελών, αλλά και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης περιλαμβάνει και τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ούτως ή άλλως επιβάλονται ανά μήνα χρήσης. Ωστόσο, ειδικά για το θέμα των Τεκμηρίων, αλλά και τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης εξετάζεται η ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους και σύμφωνα με πληροφορίες θα εδράζεται στην αξία λιανικής και όχι στον κυβισμό του κινητήρα. Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να επιβάλλονται στα πραγματικά ακριβά Ι.Χ. και όχι σε εκείνα που έχουν δίλιτρους και άνω κινητήρες χωρίς καμία απολύτως αξία.

    Read more...

    Στον εισαγγελέα ο εφοπλιστής Β. Ρέστης




    Προθεσμία για να απολογηθεί θα ζητήσει ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του. Φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης
    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος της Τράπεζας FBB.
    Μετά την εκτέλεση του εντάλματος από τον εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, από όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία του.
    Ο κ. Ρέστης, συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης.
    Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 5,8 εκατ. ευρώ.
    Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.
    Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
    Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.
    Συνολικά την έρευνα έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Π. Νικολούδης.
    Ανακοίνωση του ομίλου Ρέστη
    O όμιλος εταιρειών του κ. Ρέστη εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψή του.
    "Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:
    Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ Ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, είχε -από τον Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας. Μέσω των ένδικων μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω, είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου, ο οποίο ς σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου".

    Read more...

    ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΚΑΣ ΓΙΑ 1.624 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ...


    Διακόπτεται από τις 30 Ιουλίου - ημερομηνία καταβολής της σύνταξης του μηνός Αυγούστου 2013- η καταβολή του ΕΚΑΣ για 1.624 περιπτώσεις συνταξιούχων, ...
    που δεν πληρούσαν το κριτήριο της μη υπέρβασης του ποσού των 850 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ.
    Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν μέσω του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας και του συσχετισμού ΑΦΜ και ΑΜΚΑ που πραγματοποιείται από την ΗΔΙΚΑ.
    Στην εγκύκλιο του ΙΚΑ αναφέρεται, ακόμη, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που καταβλήθηκαν από 1/1/2011 και μετά, οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο νόμος 3996 του 2011 που έθετε ως προαπαιτούμενο το όριο των 850 ευρώ ανά μήνα.
    Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΣ έχει διακοπεί από τον περασμένο μήνα σε 36.560 δικαιούχους. Οι 13.549 εξ αυτών είχαν υπερβεί το όριο που έχει τεθεί, ενώ άλλοι 23.011 συνταξιούχοι είχαν υποβάλλει ελλιπή μηχανογραφικά στοιχεία.
    Οι περιπτώσεις αυτές πρόκειται να επανεξεταστούν το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και όπου βρεθεί ότι έχει γίνει λάθος από το ΙΚΑ θα αποφασιστεί η επαναχορήγηση του επιδόματος στους δικαιούχους.
    Πηγή : naftemporiki.gr
    http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/1624.html

    Read more...

    Πως τα ιδιωτικά θεραπευτήρια κάνουν πάρτι με δημόσιο χρήμα και «ματώνουν» τον ΕΟΠΥΥ ...



    Το υπουργείο Υγείας θα προσλάβει ιδιώτες ελεγκτές και θα τους στείλει να σαρώσουν αρχικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία και στη συνέχεια θα περάσουν από το μικροσκόπιο τους το ΕΣΥ προκειμένου να σταματήσουν τους επιτήδειους που «ματώνουν» οικονομικά τον ΕΟΠΥΥ με επεμβάσεις και εξετάσεις – μαϊμού.

    Ενδεικτικό είναι το...
    δημοσίευμα των ΝΕΩΝ όπου αναφέρεται πως κατά 500 εκατομμύρια ευρώ ξέφυγαν οι δαπάνες του ΕΣΥ για νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα, το πρώτο πεντάμηνο του 2013. Παράλληλα 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα αναφέρει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα όσα έχουν εντοπίσει ελεγκτές σε ιδιωτικά θεραπευτήρια:

    Οι πλαστικές επεμβάσεις βαφτίζονται χειρουργεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Η ζημιά για επεμβάσεις όπως κοιλιοπλαστική, ομφαλοκήλη φτάνει τις 4.500 και 4.000 ευρώ αντιστοίχως. Χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με τους ασθενείς να μην πληρούν τα κριτήρια που καθιστούν αναγκαία την επέμβαση έφεραν ζημιές από 7.000 έως 10.000 ευρώ.

    Εντελώς αυθαίρετα και αντίθετα με τα διεθνή πρωτόκολλα αυξάνονται οι ημέρες νοσηλείας χωρίς οι ασθενείς να εμφανίζουν επιπλοκές, με τη ζημιά να φτάνει τα 200 ευρώ. Από την άλλη πλευρά μετά τους ελέγχους παρατηρήθηκε πως ο ΟΠΑΔ είχε όφελος 2,1 εκατομμύρια ευρώ για το 2011. Ενώ μειώθηκε κατά 16% το κόστος των ιατρικών πράξεων για τους ασφαλισμένους στο ταμείο των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας....

    Read more...

    Κόβει κάθε συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής η κυβέρνηση...





    Δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή για την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων κατά...
    ανηλίκων.

    «Το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί βασική αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία και η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιώδους σημασίας για την προστασία αυτού του δικαιώματος και για την πλήρη αναγνώριση της εγγενούς αξιοπρέπειας των ανθρώπων» διεμήνυσε ο Χαρ.Αθανασίου.

    Στο έγγραφό του προς απάντηση της ερώτησης, ο κ. Αθανασίου σπεύδει να υπενθυμίσει πως «η χώρα μας έχει κυρώσει το Πρωτόκολλο αρ. 13 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλες τις περιστάσεις, εναρμονίζοντας το εσωτερικό δίκαιο προς τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής».

    Την ερώτηση είχε καταθέσει η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, επικαλούμενη στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματισθεί δικογραφία.

    Η βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή. Ζητούσε δε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών- «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας», όπως γράφει στο κείμενο της ερώτησής της.

    Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρεται σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που μέχρι σήμερα έχουν αναληφθεί σχετικά με την ολοένα αυξανόμενη κυκλοφορία και προβολή υλικού παιδικής πορνογραφίας, κυρίως μέσω διαδικτύου.

    Ενημερώνει, επίσης, ότι στο υπουργείο Δικαιοσύνης συστήθηκε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την επεξεργασία σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση Οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. Επισημαίνει δε ότι τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της πορνογραφίας ανηλίκων και της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, εξαιρέθηκαν ρητά από τις ευεργετικές διατάξεις περί απόλυσης κρατουμένων.

    in.gr

    Read more...

    Λευκή πετσέτα από την Ολυμπιακή...





     Εγκαταλείπει μέχρι και το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη ... 
    Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013 θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με την Αθήνα η Olympic Air, αφού θα ανακοινώσει άμεσα τη διακοπή των πτήσεων αυτών. Παράλληλα την 30η Σεπτεμβρίου διακόπτει τις...
    πτήσεις και προς Ρόδο.

    Σε επιστολές που ήδη έχουν αποσταλεί από την εταιρεία σε συνεργάτες (ταξιδιωτικούς πράκτορες), αναφέρονται τα εξής:

    "Αγαπητοί συνεργάτες,

    Θέλουμε...


    ...να σας ενημερώσουμε ότι, από την 14η Οκτωβρίου 2013 οι πτήσεις από Αθήνα προς Ηράκλειο και από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη διακόπτονται.

    Για τα εισιτήρια της ΟΑ που έχουν ήδη εκδοθεί για ταξίδια μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία μπορεί να επιστρέφεται η αξία τους στο σύνολό της, απευθείας μέσω των GDS (Refund notice), εφ' όσον τουλάχιστον ένα κουπόνι ATH/HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv συμπεριλαμβάνεται. Επιπλέον, και για όσους επιβάτες με εισιτήριο ΟΑ (050), που περιλαμβάνει διαδρομή ATH-HER και vv ή ΑΤΗ/SKG και vv, μετά την 13η Οκτωβρίου 2013, και δεν επιθυμούν να τους επιστραφεί η αξία του εισιτήριου τους, μπορείτε να βρείτε παρακάτω την διαδικασία επανέκδοσης, των συγκεκριμένων εισιτηρίων σε πτήσεις της AEGEAN (A3). Με αυτή την ευκαιρία, η Olympic Air, σας ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία σας".

    skai.gr

    Τίτλος κειμένου από  parapolitiki.com

    Read more...

    Αυστηρές ρυθμίσεις Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας


    Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας
    Για πρώτη φορά ενοποιούνται σ’ ένα ενιαίο,νομοθέτημα οι διαδικαστικές φορολογικές διατάξεις οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτες και αποσπασματικές   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

    Αθήνα
    Στη δημοσιότητα έδωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

    Μεταξύ άλλων, προβλέπονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων ο οποίοι καθυστερούν άνω των 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος κατ' εκτίμηση από τις φορολογικές αρχές, καθώς και εκλογίκευση προστίμων για τη μη καταβολή δηλώσεων.

    Ο Κώδικας καθορίζει τη διαδικασία προσδιορισμού, βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων του Δημοσίου, καθώς και τις διοικητικές κυρώσεις για τη μη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία η οποία ρυθμίζει αυτά τα έσοδα.

    Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτά έναν Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και ενοποιούνται σ’ ένα ενιαίο, λειτουργικό και εύχρηστο νομοθέτημα οι διαδικαστικές φορολογικές διατάξεις οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν διάσπαρτες και αποσπασματικές.

    Αρχικά, ο Κώδικας θα αφορά τους πιο σημαντικούς φόρους (π.χ. Φορολογία Εισοδήματος, ΦΠΑ), αλλά η προοπτική είναι, να ενταχθούν σταδιακά όλες οι φορολογίες έτσι ώστε να υπάρχει ένα και μοναδικό νομοθέτημα-οδηγός για όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις.

    Προκειμένου να παραμείνει το κείμενο εύχρηστο και λειτουργικό, οι διατάξεις του περιορίζονται, κατά το δυνατόν, στη διατύπωση των γενικών κανόνων δικαίου και όπου απαιτείται εξειδίκευση παρέχεται εξουσιοδότηση στη Φορολογική Διοίκηση ώστε να εκδίδει την απαιτουμένη δευτερογενή νομοθεσία.

    Ο Κώδικας εκτείνεται σε όλο το πεδίο της φορολογικής διαδικασίας, της είσπραξης των φόρων καθώς και διοικητικών κυρώσεων και προστίμων. Δεν περιλαμβάνει ποινικές διατάξεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν σε ειδική ποινική νομοθεσία.

    Κεντρικό ρόλο στην φορολογική διαδικασία έχουν η Φορολογική Διοίκηση, η οποία αντιμετωπίζεται πλέον ως ενιαία, και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Καταργούνται δηλαδή οι κατακερματισμένες αρμοδιότητες των Δ.Ο.Υ. καθώς και η αποσπασματικότητα στην εφαρμογή της νομοθεσίας.

    Ακόμα, θεσπίζονται συγκεκριμένοι κανόνες ως προς τις δυνατότητες της Φορολογικής Διοίκησης να εκδίδει ερμηνευτικές εγκυκλίους και οδηγίες.

    Στα επί μέρους σημεία αξίζει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να σημειωθούν:

    • Διατηρούνται και εκσυγχρονίζονται οι διατάξεις για εγγραφή στο μητρώο, λήψη ΑΦΜ και ο θεσμός του Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας.

    • Θεσπίζεται ολοκληρωμένο πλαίσιο για την παροχή πληροφοριών προς τη Φορολογική Διοίκηση από το φορολογούμενο ή τρίτους.

    • Διατηρούνται δοκιμασμένοι στην πράξη θεσμοί όπως η δυνατότητα τροποποίησης και ανάκλησης της φορολογικής δήλωσης και της δήλωσης με επιφύλαξη.

    • Προβλέπονται οι αρχές που διέπουν τον φορολογικό έλεγχο. Ως ένδειξη εμπιστοσύνης στον φορολογούμενο, εισάγεται η αρχή του μη ελέγχου όλων των δηλώσεων, αλλά εκείνων που καλύπτουν τα κριτήρια κινδύνου τα οποία καθορίζει η Φορολογική Διοίκηση.

    • Τα αποτελέσματα του ελέγχου κοινοποιούνται στον φορολογούμενο πριν από την έκδοση της καταλογιστικής πράξης προκειμένου αυτός να διατυπώσει τυχόν αντιρρήσεις του.

    • Ο ΚΦΔ στοχεύει στην άμεση και αυτόματη εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ταυτόχρονα με την υποβολή τους. Έτσι προβλέπεται ο άμεσος προσδιορισμός του φόρου (self - assessment).

    • Σε περιπτώσεις μη υποβολής δήλωσης ή διακινδύνευσης της είσπραξης του φόρου, η Φορολογική Διοίκηση εξοπλίζεται με τη δυνατότητα της άμεσης κοινοποίησης καταλογιστικής πράξης με εκτιμώμενα μεγέθη, χωρίς όμως να αποστερεί από τον φορολογούμενο εύλογη προστασία.

    • Οριστικοποιείται χωρίς ασάφειες η παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για έλεγχο όπως και ο χρόνος διαφύλαξης των βιβλίων και στοιχείων στα πέντε χρόνια. Μόνο στις περιπτώσεις αδικημάτων φοροδιαφυγής η παραγραφή επεκτείνεται στα είκοσι χρόνια. Επανέλεγχος δεν επιτρέπεται παρά μόνο εάν υπάρξουν νέα στοιχεία τα οποία δεν ήταν δυνατό να γνωρίζει η Φορολογική Διοίκηση κατά τον αρχικό έλεγχο.

    • Περιλαμβάνεται νέα διάταξη για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής κατά το πρότυπο που έχει υιοθετήσει και συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    • Οι πρόσθετοι φόροι και οι προσαυξήσεις αντικαθίστανται από τον τόκο υπερημερίας. Προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα τα οποία είναι, για τυπικές παραβάσεις οι οποίες ελαχιστοποιούνται, εύλογα και για ουσιαστικές παραβάσεις ή παραβάσεις φοροδιαφυγής, σημαντικά. Εξορθολογίζονται όλα τα πρόστιμα ώστε να είναι ρεαλιστική η προοπτική είσπραξής τους. Με μεταβατικές διατάξεις προβλέπεται η δυνατότητα υπαγωγής στο ευνοϊκότερο καθεστώς και για εκκρεμείς υποθέσεις.

    • Στον Κώδικα εντάσσονται οι διατάξεις που ψηφίσθηκαν πρόσφατα για την διαδικασία ενδικοφανούς προσφυγής (εσωτερική επανεξέταση) καθώς και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

    • Τέλος, υπάρχει πρόνοια σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας για τους φορολογούμενους να απαλλάσσονται από κυρώσεις και πρόστιμα.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    Επικοινώνησε με τον Ν.Δένδια «Όχι» από Καμίνη στο ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής


    «Όχι» από Καμίνη στο ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής
      (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

    Αθήνα
    Σε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής, ήρθε από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Σύμφωνα με Το Βήμα, η απόφαση της Χρυσής Αυγής να οργανώσει τη διανομή στην πλατεία Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης, και μάλιστα με σύσσωμη την κοινοβουλευτική της ομάδα παρούσα, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος απαγόρευσε την προκλητική «εκδήλωση».

    Με αυθαίρετο και πάλι τρόπο, χωρίς να πάρει από κανέναν την απαιτούμενη άδεια, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναστήσει το σκηνικό της διανομής τροφίμων και ρουχισμού «μόνο για Έλληνες», όπως είχε επιχειρήσει τις ημέρες του Πάσχα στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά στην πλατεία Αττικής.

    Με το πρόσχημα ότι «τα λεφτά (της βουλευτικής αποζημίωσης) γυρίζουν στο λαό», όπως λένε και στην ανακοίνωσή τους, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να θυμίσουν την πασχαλινή επιχείρησή τους, η οποία κατέληξε στην επίθεση εναντίον του δημάρχου, μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου, από τον Γ. Γερμενή με θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο δέχθηκε τη γροθιά του στο πρόσωπο.

    Σε εκείνο το επεισόδιο, υπενθυμίζεται, ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει και πιστόλι.

    «Αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας» έλεγαν πηγές του Δήμου Αθηναίων.

    Οι πληροφορίες επιμένουν, πάντως, ότι οι χρυσαυγίτες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την ρατσιστική τους εκδήλωση (μοιράζοντας τρόφιμα μόνο σε Έλληνες με την επίδειξη της ταυτότητά τους), γι' αυτό και σκοπεύει να δώσει το «παρών» στην πλατεία Αττικής και ο αρχηγός Ν.Μιχαλολιάκος.

    Απαντώντας με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί... 'μη λήψης της απαιτούμενης άδειας', γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας). Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας».
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...

    ΕΜΠΛΕΞΕ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ...


    ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ FBBANK ΤΟΥ ΡΕΣΤΗ!!!
    Ένας απερίγραπτος χαμός θα γίνει από εδώ και πέρα μετά την σύλληψη του γνωστού εφοπλιστή Β. Ρέστη. Και δεν εννοούμε μόνο τα κορυφαία στελέχη της FBBank, για...
    τα οποία έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στα πρότυπα της τράπεζας του Λ. Λαυρεντιάδη. Εννοούμε και τον διοικητή της Εθνικής τράπεζας Αλ. Τουρκολιά μαζί με την διοίκηση της Εθνικής που εξαγόρασε την FBBank επειδή δεν μπόρεσε να ανακεφαλαιοποιηθεί. Η τράπεζα του Β. Ρέστη είχε διαχωριστεί σε καλή και κακή, με στόχο να πουληθεί και να μην καταρρεύσει στην πορεία. Μετά τις τελευταιες εξελίξεις όλα είναι πιθανά!...
    Και αυτό γιατί στο πόρισμα Νικολούδη, γίνεται ειδική αναφορά από τον πρόεδρο της Αρχής στα 524 εκατ. ευρώ που ήταν το παθητικό της συγκεκριμένης τράπεζας και θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Πως την αγόρασε λοιπόν την συγκεκριμένη τράπεζα η Εθνική;
    http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_691.html

    Read more...

    ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΣΤΗ...


    "ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ 7ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ"
    Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την σύλληψη του Β. Ρέστη, μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Β. Ρέστης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι ο 7ος εφοπλιστής με 125 καράβια σε ολόκληρο τον...
    κόσμο, στα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο ίδιος έχει φέρει σε επενδύσεις εντός της Ελλάδας πάνω από 1 δισ δολάρια! Στα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ γίνεται αναφορά στην πολύ κακή εικόνα που δίνει η Ελλάδα στους ξένους επενδυτές με την σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία. Αυτή την ώρα ο Β. Ρέστης βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας να περάσει την πόρτα του ανακριτή...
    http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1377.html

    Read more...

    Αναζητούν άλλους 5.000 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα...


    Αναζητούν άλλους 5.000 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα 

    Πληροφορίες πως θα προέλθουν από το υπουργείο Παιδείας...

    Ακόμη 5.000 υπαλλήλους που θα βγουν στη διαθεσιμότητα αναζητούν οι υπουργοί μετά τη διαπίστωση ότι παρά το λουκέτο στη Δημοτική Αστυνομία και την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Οι πληροφορίες λένε ότι ...ο αριθμός θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

    Αυστηρές συστάσεις αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός προκειμένου να εκπληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Η κίνηση του κ. Σαμαρά θα γίνει κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα συγκληθεί επισήμως για τα οργανογράμματα των υπουργείων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Πέραν της κινητικότητας, τα μέτωπα είναι πολλά καθώς περιλαμβάνουν σειρά παρεμβάσεων όπως ο κώδικας των δικηγόρων, οι απολύσεις και η αναδιάρθρωση των - προς ιδιωτικοποίηση- ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, για την προώθηση της οποίας ανακοινώθηκε χθες η πρόσληψη ανεξάρτητων συμβούλων.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», παρά τις οριζόντιες επιλογές της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αναζητούνται σχεδόν 5.000 επιπλέον υπάλληλοι εντός του επόμενου διμήνου.

    Το πρωθυπουργικό γραφείο θα ζητήσει από τους υπουργούς να τρέξουν τις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του οποίου, Ευ. Βενιζέλος, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, ως αντιπρόεδρος, στη συνεδρίαση, επιμένοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά νέα οριζόντια μέτρα.

    Δεδομένου ότι οι δύο μεγαλύτεροι «εργοδότες» του Δημοσίου είναι τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και ότι το πρώτο έχει ήδη συνεισφέρει σημαντικά (Δημοτική Αστυνομία και φύλακες) το βάρος φαίνεται ότι θα πέσει στο δεύτερο.

    Περίπου 1.000 - 1.300 εργαζόμενοι αναμένεται να βρεθούν σε καθεστώς κινητικότητας και από την Υγεία, μέσω της αναδιάρθρωσης των δομών, ωστόσο στόχος είναι να απορροφηθούν στο σύνολό τους σε ιδρύματα που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού.

    Ανοικτό παραμένει και το μέτωπο στην ΕΡΤ, όπου χθες δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων προσωρινής απασχόλησης στο μεταβατικό σχήμα.

    Read more...

    ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΡΕΣΤΗΣ!


    ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ...
    Ένταλμα σύλληψης του επιχειρηματίαΒίκτωρα Ρέστη εκτελέστηκε πριν από λίγο από την ειδική ανακρίτρια του ειδικού νόμου για την διαφθορά, Ελένη Ράικου. Ο Β. Ρέστης συνελήφθη στο σπίτι του στην Σαρωνίδα. Σύμφωνα με το ένταλμα , ο γνωστός εφοπλιστής κατηγορείται για...
    ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση, αδικήματα που αφορούν επισφαλή δάνεια και την διαχείριση των οικονομικών, ιδιωτικής τράπεζας του επιχειρηματία.
    http://fimotro.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3303.html

    Read more...

    Συλλαλητήρια κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων...




    Με συλλαλητήρια υποδέχονται σήμερα, Τρίτη, οι εμποροϋπάλληλοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας, το νομοσχέδιο που εισάγεται για ψήφιση στη Βουλή για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Στην...
    Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει στις 8 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

    Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λένε «όχι» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

    Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Ζητούν, τέλος, υπογραφη συλλογικών συμβάσεων με βάση τις αναγκες των εργαζομένων .
    in.gr

    Read more...

    Οι μισθωτοί αναστενάζουν από... Εφορία...


    Μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2

    Τα πλήγματα που δέχονται μισθωτοί και συνταξιούχοι από τα φορολογικά μέτρα και το «ψαλίδισμα» των αποδοχών αποτυπώνονται στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Εντυπωσιακά μικρά είναι τα...
    δηλωθέντα εισοδήματα από ελεύθερους επαγγελματίες.

    Τεράστια φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και συνταξιούχων παρά τις περικοπές στις αποδοχές τους αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από την επεξεργασία των περσινών φορολογικών δηλώσεων που αφορούν τα εισοδήματα του 2011.
    Στην αντίπερα όχθη οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν χαμηλότερα εισοδήματα και πλήρωσαν μειωμένους φόρους.
    Από τον «χάρτη» της Εφορίας προκύπτει ότι 4.800.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τη φορολογική καταιγίδα, είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται σημαντικά και ταυτόχρονα τη φορολογική τους επιβάρυνση να εκτοξεύεται στα ύψη.
    Αν και υπέστησαν μείωση αποδοχών κατά 18% κατά μέσον όρο υποχρεώθηκαν να πληρώσουν αυξημένο κατά 52% φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα το καθαρό τους εισόδημα να υποχωρήσει δραματικά.

    πηγη ΕΘΝΟΣ

    Read more...