Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επικοινώνησε με τον Ν.Δένδια «Όχι» από Καμίνη στο ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής


«Όχι» από Καμίνη στο ρατσιστικό συσσίτιο της Χρυσής Αυγής
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής, ήρθε από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με Το Βήμα, η απόφαση της Χρυσής Αυγής να οργανώσει τη διανομή στην πλατεία Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης, και μάλιστα με σύσσωμη την κοινοβουλευτική της ομάδα παρούσα, έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος απαγόρευσε την προκλητική «εκδήλωση».

Με αυθαίρετο και πάλι τρόπο, χωρίς να πάρει από κανέναν την απαιτούμενη άδεια, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναστήσει το σκηνικό της διανομής τροφίμων και ρουχισμού «μόνο για Έλληνες», όπως είχε επιχειρήσει τις ημέρες του Πάσχα στο Σύνταγμα, αυτή τη φορά στην πλατεία Αττικής.

Με το πρόσχημα ότι «τα λεφτά (της βουλευτικής αποζημίωσης) γυρίζουν στο λαό», όπως λένε και στην ανακοίνωσή τους, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να θυμίσουν την πασχαλινή επιχείρησή τους, η οποία κατέληξε στην επίθεση εναντίον του δημάρχου, μέσα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου, από τον Γ. Γερμενή με θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο δέχθηκε τη γροθιά του στο πρόσωπο.

Σε εκείνο το επεισόδιο, υπενθυμίζεται, ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει και πιστόλι.

«Αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας» έλεγαν πηγές του Δήμου Αθηναίων.

Οι πληροφορίες επιμένουν, πάντως, ότι οι χρυσαυγίτες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την ρατσιστική τους εκδήλωση (μοιράζοντας τρόφιμα μόνο σε Έλληνες με την επίδειξη της ταυτότητά τους), γι' αυτό και σκοπεύει να δώσει το «παρών» στην πλατεία Αττικής και ο αρχηγός Ν.Μιχαλολιάκος.

Απαντώντας με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί... 'μη λήψης της απαιτούμενης άδειας', γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας). Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: