Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

Έσπασαν κωδικοί απο την λίστα της SIEMENSMEΣA ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Περίπου 72 ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων αποκωδικοποίησαν απο τις λίστες της Siemens.

Οι κύριοι και οι κυρίες έπαιρναν "δωράκια" απο εκεί... Άραγε θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονοματά τους;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

Κάποιοι εφοριακοί ήταν τελικά πoλύ τυχεροί! Κέρδιζαν συνέχεια λαχεία…


Τελικά κάποιοι εφοριακοί πρέπει να καταταγούν στους πιο τυχερούς ανθρώπους της Ελλάδας, καθώς κέρδιζαν διαρκώς λαχεία! Αυτό επισημαίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στην εφημερίδα «Ημερήσια», αναφέροντας...
...ότι οι εφοριακοί αγόραζαν λαχεία που είχαν κερδίσει διάφορα ποσά δίνοντας προμήθεια ακόμα και 10%, ώστε με αυτό τον τρόπο να νομιμοποιούν τα παράνομα εισοδήματά τους. Το ίδιο αναφέρει ο Λ.Ρακιντζής ότι γίνεται και με την πώληση ομολόγων και μετοχών, για τις οποίες κανείς δεν πρόκεται να ρωτήσει με τί χρήματα αποκτήθηκαν.

http://www.newsblog.gr


Read more...

Αντιδράσεις για την απόσυρση της ινσουλίνης της Novo Nordisk απο την Ελλάδα


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Αμέτρητες οι αντιδράσεις αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις περίπου 50,000 οικογένειας διαβητικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα την επαναστατική ινσουλίνη της Novo Nordisk. Η εταιρεία μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της απόφασης της να μειώσει την τιμή του κατα...

25% ανακοίνωσε οτι αποχωρεί απο την Ελλάδα! Το συγκεκριμένο σκέυασμα που συνοδεύεται απο μια πολύ απλής χρήγσης σύρριγγα αποτελούσε μια επανάσταση για πολύ κόσμο και τώρα η εταιρεία το σταματά ενώ λέει οτι η Ελλάδα χρωστάει σε αυτή περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ!Read more...

Λ. Κατσέλη: Σε τρία χρόνια όλοι να μιλούν για το θαύμα της Ελληνiκής ΚλωστοϋφαντουργίαςΤο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), ανέλυσε από την Κομοτηνή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη στη συνάντησή της με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΝ.ΚΛΩ......μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή.

Το σχέδιο σωτηρίας της ΕΝ.ΚΛΩ περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία των κλωστηρίων Ροδόπης και Μαρώνειας, μιας μικρής μονάδας στη Νάουσα και τη διατήρηση του εμπορικού σήματος της «Gallop».

Παράλληλα, αναγνωρισμένος Σύμβουλος αναλαμβάνει μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας τριών νέων επενδυτικών προτάσεων, οι οποίες αφορούν:

α) στη διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων,

β) στη δημιουργία εμπορικών και τουριστικών υποδομών στη Νάουσα και

γ) στη συμμετοχή σε θεσμικού τύπου επενδύσεις που συνδέονται με την ανάταξη του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης.

Η Πολιτεία παρέχει εγγύηση κατά 80%, για την υλοποίηση του εγχειρήματος μέχρι του ποσού των 62 εκατ.


Read more...

Ο πρωθυπουργός στην Κομοτηνή - συνεδρίαση Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπήςvlcsnap-307811 Με σημαία την πάταξη της διαφθοράς που ταλανίζει την χώρα αλλά και το νομοσχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης που εμφανίζεται σαν μία κορυφαία αλλαγή για το κράτος που θα το κάνει ακόμη πιο λειτουργικό και σύγχρονο , ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε την επίσκεψη του στην Θράκη. Από την Κομοτηνή έστειλε το μήνυμα πως "αν δεν επενδύσουμε στο εργατικό δυναμικό σε μερικά χρόνια θα αντιμετωπίζουμε νέα προβλήματα και στον ιδιωτικό τομέα". Αναφορά εγινε επίσης και στα προβλήματα των αγροτών και των αλιέων της περιοχής και στης αποζημιώσεις τους.


Read more...

Ιδωτικές επενδύσεις 80 εκατομμυρίων ευρώ στη Στερεά Ελλάδα το 2010


Συνολικά 101 προτάσεις ιδιωτικών επενδύσεων το ύψους των οποίων φτάνει τα 80 εκ ευρώ, έχει εντάξει φέτος στον αναπτυξιακό νόμο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ όσον αφορά την απορροφητικότητα των κονδυλιών του ΕΣΠΑ παρουσιάζει διπλάσιο μέσο όρο - 12,2% έναντι 6% του εθνικού μέσου όρου.

Αναλυτικά στοιχεία για τους τομείς αυτούς παρουσίασε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η Περιφερειάρχης κ. Κατερίνα Διαμαντόπουλου, στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 που έγινε χθες στη Λάρισα.

Η περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, όπως είπε, έχουν σήμερα ιδιαίτερο βάρος καθώς λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος τα περιθώρια για τις δημόσιες επενδύσεις είναι στενότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκδώσει συνολικά 37 προσκλήσεις Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 377,9 εκατ. €. Συγκεκριμένα χουν ενταχθεί 122 έργα Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 177,4 εκατ. € και Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 166 εκατ. €., έχουν αναληφθεί συμβάσεις 58,4 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 36,2% επί της συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης και έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και είναι προς καταχώρηση δαπάνες 20 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 12,4 % επί της συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης. Ακόμα, όπως είπε στην συνάντηση η κ. Διαμαντόπουλου, μεταξύ άλλων αναπτυξιακών δράσεων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζήτησε και πέτυχε την εκχώρηση άλλων 42 εκατ., ευρω απο το ΕΣΠΑ, ενώ επιτάχυνε τις σχετικές διαδικασίες.

«'Έτσι, ενώ ο εθνικός μέσος όρος απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ σήμερα κινείται στο 6%, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταφέρει να βρίσκεται στο 12,2% που αντιστοιχεί σε 20 εκ. € (πληρωμές-δαπάνες) και προχωράμε δυναμικά, για να δίνουμε συνεχώς κονδύλια σε αναπτυξιακούς στόχους όπως μεγάλα οδικά δίκτυα, λιμάνια, περιβαλλοντικά έργα, σχολεία, ΧΥΤΑ, έργα τουρισμού και πολιτισμού και αλλά» είπε η κ. Διαμαντόπουλου.

Σχετικά με την νέα Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης ανέφερε ότι εκχωρήθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υλοποίηση δράσεων ποσού 254 εκατ. ευρώ, σε τομείς όπως Μεταφορών, Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Τουρισμού, Εκπαίδευσης και δια βίου Μάθησης, Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής και Αστικής Αναγέννησης.

ΤΑ ΝΕΑ


Read more...

Στοίχημα Δημοκρατίας.


O κ. Μαντέλης με περισσό θράσος και εντυπωσιακό κυνισμό δημοσιοποίησε τις "χορηγίες" του.Η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό. Αντικειμενικά το γεγονός αποτελεί μια μικρή νίκη για το δημόσιο βίο και μία έμπρακτη απόδειξη ότι άμα θέλουμε μπορούμε.Πολιτικά προσμετράται στα συν της κυβέρνησης του Πασοκ και του κ. Παπανδρέου.
Το πολιτικό σύστημα,πανταχόθεν βαλλόμενο,αναμετράται με την αυτοκάθαρση του και φαίνεται έτοιμο να καθιερώσει ισχυρές διαδικασίες,δομές και ελέγχους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια, αποτρέπουν φαινόμενα ατιμωρησίας των πολιτικών προσώπων και αποκαθιστούν την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών.
Ο κύκλος της κάθαρσης πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα,σωστά και δίκαια. Η τιμωρία και ο στιγματισμός των ενόχων θα ικανοποιήσει τη δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών και θα απογοητεύσει τους "κυνηγούς κεφαλών" και τους "αυτόκλητους εγγυητές" της δημόσιας ηθικής.Το στοίχημα της κάθαρσης είναι στοίχημα δικαιοσύνης,είναι τελικά στοίχημα Δημοκρατίας.Και πρέπει να το κερδίσουμε.

Read more...

O TYΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...Read more...

Xωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο της ΒέροιαςΤο νοσοκομείο Βέροιας σήμερα έχει μια ανακοινώσει οτι για τα επείγοντα περιστατικά ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ,στην παιδιατρική κλινική να πηγαίνουν στην Νάουσα διότι δεν υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο,μα είναι δυνατόν να μην...


υπάρχει παιδίατρος σε μια πόλη 70.000 κατοίκων και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετούνται αλλα 12 με 13 χωριά τα οποία είναι ορεινά; όπως ριζώματα ΣΦΗΚΙΑ ΔΑΣΚΙΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΣΥΚΙΑ και πολλά άλλα,και για να πάνε στην Νάουσα θέλουν τουλάχιστον 1 και 30 λεπτά

http://laikoyra.blogspot.com/


Read more...

Μετεξεταστέα η Αθήνα από τo πρώτο τρίμηνο!Προ του ενδεχομένου να μην είναι σε θέση στα τέλη του χρόνου να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς η υλοποίηση του μνημονίου που έχει συνυπογράψει με το Διεθνές...Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν- και αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του δανείου- προχωρά με ρυθμό... χελώνας.

Αρμόδιες κοινοτικές πηγές εκφράζουν πλέον σοβαρή ανησυχία για την ύπαρξη ακόμη και πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις της Αθήνας, σημειώνοντας πως δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Οπως λένε, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας δεν ζήτησε να γίνει καμία διαπραγμάτευση, ούτε απάντησε στην επιστολή της Κομισιόν που του εφιστούσε την προσοχή στις αποκλίσεις του σχεδίου του από τα οριζόμενα στο μνημόνιο- δήλωνε όμως δημοσίως ότι προσπαθεί για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει υπογραφεί! Μάλιστα, οι περίφημοι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες που βρίσκονταν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα είναι τεχνικού επιπέδου, κλιμάκιο κατώτερο του τομεακού διευθυντή κ. Ναγκουέιρε, με αρμοδιότητα απλώς την καταγραφή όλων των θεμάτων που αφορούν το μνημόνιο και καμιά αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης.

Καθυστερήσεις. «Φοβούμαστε ότι αυτό που γίνεται με το Ασφαλιστικό θα γίνεται- και γίνεται ήδη- σε μια σειρά από τομείς που χρήζουν επείγουσας δράσης, εάν πράγματι η Ελλάδα θέλει να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και να επιστρέψει στις αγορές», έλεγαν απογοητευμένοι ανώτεροι κοινοτικοί. Και απαριθμούσαν χαρακτηριστικά ότι η ίδια καθυστέρηση παρατηρείται στον τομέα της αγοράς εργασίας- που επίσης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με ρυθμίσεις στο ζήτημα των απολύσεων, του ποσού και του τρόπου καταβολής της απόλυσης, της τροποποίησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σαφής είναι και η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σχετικά με τον ΟΣΕ, επίσης, μέχρι το τέλος Ιουλίου. Παρ΄ όλα αυτά, στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την εβδομάδα που πέρασε για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας μίλησε γενικώς για παραχωρήσεις μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, δείχνοντας σαφώς πως και στο ζήτημα του ΟΣΕ υπάρχει απροθυμία, όπως το ίδιο έχει παρατηρηθεί και στο ζήτημα της απελευθέρωσης των μεταφορών, κυρίως όσον αφορά τις άδειες για ιδιοκτήτες φορτηγών. Καθυστερήσεις βέβαια παρουσιάζονται και στην υπόθεση του εξορθολογισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, της ανά μήνα δημοσιοποίησης όλων των οικονομικών στοιχείων- περιλαμβανομένων των πεπραγμένων των δημοσίων επιχειρήσεων- και πάει λέγοντας.

TANEA


Read more...

«Εστειλα άλλo 1 εκατ. ευρώ για το ΠΑΣΟΚ»
ΣΚΑΝΕ ΜΠΟΜΠΕΣ

Αλλο ένα εκατομμύριο ευρώ που δόθηκε ως «χορηγία» της Siemens στο ΠΑΣΟΚ το 2002-2003 αλλά δεν εισπράχθηκε, επειδή άρχισαν να αποκαλύπτονται τα μαύρα ταμεία, αναζητείται από τους ανακριτές...Την ύπαρξη του δεύτερου αυτού πακέτου «χορηγίας» προς το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε στην απολογία του ο ίδιος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στις 6 Ιουλίου 2009 στην εισαγγελέα Εφετών Baunler-Hosl. Μάλιστα, ο τέως Mister Siemens, με βεβαιότητα, πιθανολογεί πως και γι' αυτό το 1 εκατ. ευρώ είχε συνεννοηθεί με τον Θόδωρο Τσουκάτο και πως από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ του υπέδειξαν τα χρήματα να πάνε και να παραμείνουν στην Ελβετία.

Παραθέτουμε αυτούσια τα όσα ο Μ. Χριστοφοράκος ομολογεί:

«Σε δύο λογαριασμούς»

«Στην Ελβετία εξακολουθούν να υπάρχουν χρήματα της Siemens σε δύο λογαριασμούς ιδιωτών. Οι ιδιώτες αυτοί είναι καθαρά αχυράνθρωποι, δεν τους είχα πει τίποτα σχετικά με τον λόγο για τον οποίον γίνονταν οι πληρωμές. Δεν θέλω να αναφέρω σήμερα τα ονόματα των ανθρώπων αυτών, επειδή φοβάμαι ότι λόγω της -έστω και εν αγνοία τους- συμμετοχής στις πράξεις μου, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στη δουλειά τους ή ακόμα και θα διωχθούν ποινικά.

* Στον έναν από τους λογαριασμούς αυτούς υπάρχουν ακόμα περίπου 400.000 ευρώ. Στον άλλον περίπου 600.000 ευρώ. Τα χρήματα βρίσκονται εκεί, εδώ και περίπου έξι τουλάχιστον χρόνια. Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ σήμερα, τα χρήματα μεταφέρθηκαν εκεί από έναν από τους λογαριασμούς του Καλδή, δηλαδή ή από το λογαριασμό της εταιρείας Placid Blue Corporation ή από το λογαριασμό της εταιρείας Sandybury. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν ο εξής:

Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία. Δεν θυμάμαι σήμερα ποιος ακριβώς ήταν. Πιστεύω ότι ήταν ο κ. Τσουκάτος. Πάντως ο κ. Τσουκάτος ήταν την εποχή εκείνη το αρμόδιο άτομο με το οποίο συνομιλούσα.

Οταν μεταφέρθηκαν τα χρήματα, η υπόθεση ξεχάστηκε. Αρχικά τα χρήματα έμειναν εκεί. Μετά, και συγκεκριμένα προς τα τέλη του 2005, έγιναν γνωστά τα μπλεξίματα και αποφασίστηκε να μην πειραχτούν οι λογαριασμοί αυτοί. Θα επικοινωνήσω σύντομα, μέσω των δικηγόρων μου, με τη Siemens, προκειμένου να συμβάλω, ώστε τα χρήματα αυτά να επιστραφούν αμέσως στη Siemens».

Από την απολογία (που έχει φθάσει και στην ανακρίτρια Μ. Νικολακέα) αυτή είναι σαφές ότι αναζητείται 1 εκατ. ευρώ που εστάλη από τη Siemens με σκοπό αυτό να φθάσει στο ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον αναζητούνται δύο νέα παρένθετα πρόσωπα -θεματοφύλακες του πολιτικού χρήματος- ενώ χρήζουν διευκρινίσεως ο ρόλος και η εμπλοκή του Θ. Τσουκάτου και σ' αυτή την ατελή πράξη «χορηγίας».

Πάντως το «στάσιμο» αυτό ποσό στην Ελβετία, που δεν έφτασε στην Αθήνα και στο ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα υπάρχει και έχει εκταμιευθεί από τη Siemens στο πλαίσιο των ετήσιων χορηγιών μέσω του 2% του τζίρου της Siemens Ελλάδος.

Είχε ενημερώσει

Γι' αυτό το ποσό ο Μ. Χριστοφοράκος έχει ενημερώσει από τις 15/7/2009 τη μητρική Siemens. Μάλιστα, το εναπομείναν κεφάλαιο στους δύο κρυφούς λογαριασμούς έχει περιληφθεί στη συμφωνία συμβιβασμού του πρώην διευθύνοντος συμβούλου με τη μητρική και με τη θυγατρική της Αθήνας.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, που υπογράφεται και από τα τρία μέρη στις 14/4/2010, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέψει στη μητρική Siemens 820.000 ευρώ που έχουν μείνει στους δύο κρυφούς-πράσινους λογαριασμούς της Ελβετίας και η μητρική να ερευνήσει αν τα υπολειπόμενα 180.000 ευρώ πράγματι εξανεμίσθηκαν εξαιτίας επενδυτικών χειρισμών.

Ο Χριστοφοράκος έχει ζητήσει από τη Siemens εχεμύθεια και η τελευταία έχει δεσμευθεί σ' αυτό, ούτως ώστε να μην κατονομαστούν και αποκαλυφθούν οι κάτοχοι των δύο αυτών λογαριασμών. Πάντως η συμφωνία αυτή δεν δεσμεύει την ελληνική Δικαιοσύνη.

ENET


Read more...

Και o γιος του Μαντέλη στην Siemens


Μιλάμε για πολύ θράσος, όχι αστείαΈχουν βάλλει σκοπό, εκτός από το να βολέψουν τα παιδιά τους,μ να εξοργίσουν τον κόσμο.Η αποκάλυψη ότι ο γιος του Μαντέλη που τα έπαιρνε από την Siemens, ήταν στέλεχος της πολυεθνικής...

σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News.
Αναρτήθηκε από troktiko


Read more...

ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΜΑΛΟΛΑΓΝΙΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Μιλώντας στους Πύργους Εορδαίας με θέμα «να σταματήσουμε τον Κεμαλισμό όπως σταματήσαμε τον Ναζισμό» και με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.


ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΩΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΜΑΛΟΛΑΓΝΙΑΣ

ΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΩΣ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ


Όπως έχω τονίσει στο ιστορικό δεύτερο Ποντιακό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης το 1988, ήταν γεωπολιτικοί οι λόγοι της απώλειας της μνήμης μας.

Επί έναν αιώνα περίπου ζήσαμε ως Έλληνες με την αρώστεια της Κεμαλολαγνίας που από το 1996 μεταβλήθηκε σε πολιτική λατρεία.

Οι αρνητικές επιπτώσεις αυτής της ασθένειας στην Εθνική, στην ανθρώπινη διαδρομή και παρουσία μας ως Έθνος ήταν τεράστιες.

Από τον ιερό αυτό τόπο τους Πύργους και το Μεσόβουνο της Εορδαίας των οποίων οι κάτοικοι γνώρισαν τις δύο ιδεολογίες του θανάτου που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό, αρχίσαμε τρία χρόνια πριν έναν ηθικό, διανοητικό, πολιτικό αγώνα για την απελευθέρωση μας από αυτήν την ασθένεια. Ακόμη όμως και σήμερα Πολιτικοί – Εκπαιδευτικοί Πολιτειακοί θεσμοί και πρόσωπα επιμένουν με ιδιαίτερα ολοκληρωτικού τύπου θρασύτητα και κυνισμό να καλλιεργούν, να προωθούν την Κεμαλολαγνία. Ήταν και παραμένουν πολλοί οι χωροφύλακες της μνήμης μας. Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στα λεγόμενα Μ.Μ.Ε.. Κυρίως όμως βρίσκονται στην πολιτική σφαίρα. Στα παρηκμασμένα κόμματα, μη κόμματα της μεταπολίτευσης.

Φανατικός ιεραπόστολος Ταλιμπάν της Κεμαλολαγνίας υπήρξε το ΚΚΚΑΣΟΡ με την σημερινή του διοίκηση. Αυτό το Κεμαλικό μόρφωμα, όχι κόμμα, έχει τον Κεμαλισμό ως στοιχείο της νέας ταυτότητας του, της αντιταυτότητας του. Αποτελεί θερμοκήπιο φιλοκεμαλικών δραστηριοτήτων.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια δεν δέχομαι στις ομιλίες μου για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων να παρευρίσκονται εκπρόσωποι αυτού του καριερίστικου φιλοκεμαλικού μορφώματος. Στο βιβλίο μου «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ» όπου αναλύω την τερατώδη μετάλαξη αυτού του χώρου αναφέρομαι στην νέα Κεμαλική του φύση, ταυτότητα. Το ένα Κ του νέου ονόματος είναι ο Κεμάλ.

Το ΚΚΚΑΣΟΡ πρέπει να καταγγέλεται και να αντιμετωπίζεται ως Κεμαλικό κόμμα.

Το κόμμα όμως που οφείλει να ζητήσει συγνώμη για την αποκρουστική πράξη της κατάθεσης στεφανιού στον Χίτλερ των λαών της Μικράς Ασίας, τον Κεμάλ από την πρώην ηγεσία του, είναι η Ν.Δ.. ‘Έχει μια ευκαιρία να το πράξη στο προσεχές συνέδριο της. Αν δεν το πράξη θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με το Κέντρο του Κεμαλισμού το ΚΚΚΑΣΟΡ ειδικά την σημερινή διοικησή του και ειδικότερα τον φέροντα το όνομα Παπανδρέου.

Στον νέο αιώνα οι Έλληνες θα ζήσουν απελευθερωμένοι από την αρώστεια της λατρείας και του προσκυνήματος του Κεμαλισμού. Θεραπευμένοι από αυτήν την ευλογιά. Θα αγαπούν την ιδεολογία της ζωής και όχι μια ιδεολογία του θανάτου που αντιπροσωπεύει ο Κεμαλισμός και οι Κεμαλοισλαμικές συνθέσεις του.

Αυτό το υπόσχομαι σε εσάς παραγωγούς ενός προϊόντος που στην παράδοση μας αποτέλεσε ένα σύμβολο της ζωής. Το Μήλο. Για αυτόν τον λόγο στον «Μαραθώνιο της ζωής» Νάουσα – Πύργοι που πρέπει να καθιερώσεται, το έπαθλο θα είναι, ένα φτιαγμένο από καλιτέχνες, μάστορες αργυροχρυσοχόους Μήλο και μια Μηλιά.

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μου όταν οι Μηλοπαραγωγοί της Περιφέρειας του Τρέντο στην Βόρεια Ιταλία, οι Δήμοι της περιοχής συνέβαλαν στην έκδοση στην Ιταλική γλώσσα του βιβλίου μου ¨΄Όψεις του Νέου Ανατολικού Ζητήματος». Στην Ευρώπη που οικοδομούμε θα αγαπούμε τα σύμβολα της ζωής όχι του θανάτου όπως μας προτείνουν τα παρακμασμένα φιλοκεμαλικά υπολείματα της μεταπολίτευσης.


Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη ΧαραλαμπίδηRead more...

Ντοκουμέντο για μίζα σε γαλάζιο υπουργό το 2008...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Στα χέρια της Εξεταστικής σημείωμα του Χριστοφοράκου...
Οι εγκαταστάσεις της Siemens στο Μόναχο. Εντός των επόμενων ημερών η Εξεταστική Επιτροπή θα επιχειρήσει να φέρει στο φως τις ροές από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας μέσω ελβετικών και γερμανικών τραπεζών
Χρηματισμός στελέχους της κυβέρνησης Καραμανλή προκύπτει από ιδιόγραφο σημείωμα του Μιχ. Χριστοφοράκου που έχει στα χέρια της η Εξεταστική Επιτροπή.
Σύμφωνα με...

το σημείωμα που βρέθηκε στο δεσμευμένο από τη Δικαιοσύνη (επί Νέας Δημοκρατίας) υλικό, το αφεντικό της Siemens δίνει εντολή να δοθεί στο συγκεκριμένο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου «το 50% των συμφωνηθέντων». Στο σημείωμα δεν αναφέρεται τι ποσό αντιπροσωπεύει το 50% των συμφωνηθέντων, ώστε να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος της μίζας, ούτε για ποιον λόγο καταβλήθηκε. Η μίζα όμως δόθηκε το 2008 και αυτό, πλην των άλλων, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δωροδοκία δεν υπόκειται σε καμία παραγραφή, άρα ο υπουργός που δωροδοκήθηκε θα βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολύπλευρο σκάνδαλο και προφανώς δίνει καινούργιες διαστάσεις στο «σαφάρι» σε τράπεζες της Ελβετίας και της Γερμανίας που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Εξεταστική Επιτροπή, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία για τις μίζες που μοίραζε αφειδώς η Siemens στην Ελλάδα. Κλιμάκιο της Επιτροπής θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στις δύο χώρες προκειμένου να έχει συναντήσεις με τις αρμόδιες εθνικές ελεγκτικές αρχές ώστε να αντλήσει στοιχεία για επίμαχους λογαριασμούς, αλλά και να παρακάμψει τα τυχόν νομικά και άλλα εμπόδια που υπάρχουν σχετικά με το άνοιγμά τους. Το κλιμάκιο θα είναι εφοδιασμένο με γραπτά αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Ελβετίας και της Γερμανίας ώστε εφόσον ζητηθούν να κατατεθούν άμεσα, προκειμένου να αρχίσει η σχετική διαδικασία. Η Εξεταστική Επιτροπή ευελπιστεί ότι θα βρει την άκρη με τον τροφοδότη λογαριασμό από τον οποίο έφευγαν οι μίζες και κατευθύνονταν σε «δικαιούχους» πολιτικά και άλλα πρόσωπα. Αλλωστε, ο τροφοδότης λογαριασμός ήταν το αντικείμενο της αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων προχθές στα κεντρικά γραφεία της Siemens στην Αθήνα. Επικεφαλής του κλιμακίου της Εξεταστικής Επιτροπής θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης και αναμένεται να μετάσχουν ο Π. Καμμένος (από τη Ν.Δ.), ο Θ. Παφίλης (από το ΚΚΕ), ο Κ. Αϊβαλιώτης (από τον ΛΑΟΣ) και ο Δ. Παπαδημούλης (από τον ΣΥΡΙΖΑ).

«Πάγωμα». Παράλληλα ερευνώνται σχολαστικά μία προς μία οι κινήσεις που εμφανίζουν οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, μήπως προκύψει και από εκεί κάτι σχετικό. Οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού πάγωσαν χθες με εισαγγελική παραγγελία και ερευνάται συγκεκριμένα αν πλην των δύο ομολογημένων από τον Τ. Μαντέλη χρηματισμών που δέχθηκε από τη Siemens υπάρχουν και άλλοι από «καλυμμένους» λογαριασμούς. Ταυτόχρονα, η υπό τον αντιπρόεδρο της Βουλής Β. Αργύρη Επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιούσιας του Τ. Μαντέλη, μέχρι του ίσου σε ευρώ ποσού των 450.000 μάρκων που αντιπροσωπεύουν οι δύο μίζες που έλαβε από τη Siemens, και προχωρεί σε ενδελεχή έρευνα του πόθεν έσχες του από το 1990 και μετά. Εκτός από αυτό, η Επιτροπή ζήτησε να ασκηθεί δίωξη κατά του Τ. Μαντέλη για «ανακριβή δήλωση στοιχείων», αδίκημα που επισύρει ποινή έως και 2 χρόνια.

Αναταράξεις. Στο μεταξύ, το θέμα της κυνικής ομολογίας του Τάσου Μαντέλη ότι χρηματίστηκε από τη Siemens εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να διχάζεται ανάμεσα στο αν πρέπει να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ώστε να παράσχει διευκρινίσεις και στο να μην κληθεί. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι δημόσιες επικλήσεις βουλευτών να κληθεί στην Επιτροπή ο κ. Σημίτης, θεωρώντας ικανοποιητική τη δήλωσή του για την υπόθεση Μαντέλη. Στην προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και όπου εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι, εκτιμήθηκε ότι ο κ. Σημίτης δεν πρέπει να κληθεί στην Επιτροπή και πως «δεν θα είχε να προσφέρει τίποτε πέραν των εντυπώσεων μια κατάθεσή του». Υποστηρίχθηκε επίσης ότι υπάρχει ο κίνδυνος πιθανή κλήση του κ. Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή να αποπροσανατολίσει την έρευνα από τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης. Το μόνο που κρατήθηκε ανοιχτό ήταν στην περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού στην υπόθεση- «κάτι που να ακουμπάει έστω και έμμεσα και τον ίδιο»- να κληθεί στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, που θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα συγκροτηθεί. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι στις Εξεταστικές που λειτουργούν έχει αποφασιστεί ότι το ποιος θα καλείται κάθε φορά θα το αποφασίζουν ομόφωνα τα μέλη των Επιτροπών.
ΝΕΑ.


Read more...

Με τους Μαντέληδες φτάσαμε ώς εδώ...


Του Γιώργου Παπαχρήστου
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός. Οργανωμένος, σοβαρός, επιμελής, επίμονος, με άποψη για τα πράγματα, αποφασιστικός, και εν τέλει αποτελεσματικός. Πήρε μια χώρα που παρέπαιε μεταξύ της πτώχευσης και της αναξιοπιστίας και...

...την έκανε μέσα σε οκτώ χρόνια διεθνή παίκτη και εταίρο, με φωνή και κύρος στην Ευρώπη και τον κόσμο. Την έβαλε στην ευρωζώνη, βελτίωσε τις υποδομές της, κατασκεύασε μεγάλα έργα, την εκσυγχρόνισε όπως μπορούσε κι όταν έφυγε, δεν υπήρχε Ελληνας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης που να μην του αναγνώριζε το απλό: "ο Σημίτης άφησε έργο". Ναι, το ξέρω, "σιγά το πράγμα" θα πουν ορισμένοι, αλλά δεν είναι έτσι. Γιατί αυτό που αλλού θα το θεωρούσε κανείς αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας του, στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας, του ωχαδερφισμού, και της γενικευμένης απάτης, το "άφησε έργο" είναι σημαντικό. Και ναι, πράγματι, ο Κώστας Σημίτης που ήταν, κατά γενική παραδοχή, ένας καλός πρωθυπουργός (όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά από αυτόν που τον διαδέχθηκε), άφησε έργο. Ορατό. Και αδιαμφισβήτητο. Η προσωπική του τραγωδία όμως είναι ότι εκτός από έργο, άφησε πίσω του και τους κάθε λογής Μαντέληδες που δημιούργησαν σχολή: "είμαι υπουργός, και τα πιάνω απ΄ όπου μπορώ"!

Με φιλοδοξία «να κονομήσουν»
Γιατί γίνεται κανείς υπουργός; Δεν έχω απάντηση. Φαντάζομαι οι πολλοί, γιατί έχουν μέσα τους το "μεράκι" (διάβαζε "ψώνιο" εσύ επιμελή αναγνώστη μου) να γίνουν "νοματαίοι"- εκεί που δεν τους αναγνώριζε κανείς, να περιστοιχίζονται από γραμματείς και φαρισαίους, να τους ανοίγουν (τις) πόρτες, να τους πηγαίνουν και να τους φέρνουν οδηγοί, να ΄χουν σωματοφύλακες και επιπλέον να ηδονίζονται από το ΄΄παιχνίδι της εξουσίας". Φαντάζομαι επίσης ότι μερικοί εξ αυτών των πολλών να έχουν και την κρυφή φιλοδοξία του κάθε Μαντέλη "να κονομήσουν" κι από πάνω. Είναι αυτοί που σου λένε "ρε παιδιά, έφτυσα αίμα να γίνω υπουργός, δεν πρέπει να βγάλω κι εγώ το κατιτίς μου, για τον κόπο μου"; Κυνικό; Ωμό; Μπορεί. Αλλά είναι η πραγματικότητα. Η σκληρή, γυμνή, πραγματικότητα. Οσο ωμή ήταν και η ομολογία του Μαντέλη. Εμένα πάντως αυτό που με τρελαίνει τόσο δεν ήταν η κυνικότητα αυτού του ανθρώπου. Οχι. Ηταν η έκπληξη των υπολοίπων. Βουλευτών και υπουργών. Που ακούγοντας τον Μαντέλη να ομολογεί ότι "ναι, τα πήρα παιδιά, τι με κοιτάτε έτσι;", άρχισαν να φρίττουν. Να κάνουν τσσσσ... τσσσσ... τσσσσ, να ολοφύρονται που αυτό το ποταπό άτομο τα ΄παιρνε, να οργίζονται, να θυμώνουν, να σκίζουν τα ρούχα τους. Λες και δεν έχουν ακούσει τίποτε για τον "φόνο". Ούτε τους έχει μιλήσει κανείς ποτέ γι΄ αυτόν...

Οι κολοσσοί τα χώνουν παντού
Ελάτε καλέ, μην κάνετε έτσι. Τι είναι αυτό που σας κάνει να κοκκινίζετε από ντροπή ως οι παρθένες που αντικρύζουν για πρώτη φορά στη ζωή τους ό,τι θα αποτελέσει στη συνέχεια "το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου τους"; Δηλαδή για να καταλάβω, κανείς σας δεν έχει ακούσει ότι πέφτουν οι μίζες σαν το χαλάζι σε αυτές τις περιπτώσεις; Οτι οι κολοσσοί τύπου Siemens τα χώνουν όπου μπορούν για να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους; Οτι αυτοί οι κολοσσοί γνωρίζουν καλύτερα παντός άλλου με τι έχουν να κάνουν; Οτι αυτός που βρίσκεται απέναντί τους στρογγυλοκαθισμένος στο υπουργικό γραφείο στην πραγματικότητα είναι ένας λιγούρης που θα πούλαγε και τη μάνα του αν έβρισκε καλή τιμή, προκειμένου να γίνει πλούσιος; Ή ότι παραμονές των εκλογών, τα κόμματα βγάζουν δίσκο για τις προεκλογικές τους δαπάνες και ότι εκείνοι που σπεύδουν πρώτοι να "συνεισφέρουν" είναι οι κολοσσοί που λέμε παραπάνω; Συγγνώμη, αυτοί όλοι που τώρα εκπλήττονται από την ωμή παραδοχή του Μαντέλη δεν τα ξέρουν αυτά; Ασφαλώς και τα ξέρουν. Λοιπόν, τι να λέμε τώρα. Προσωπικά θα προτιμούσα όλοι αυτοί να σιωπούσαν. Να μας άφηναν να βγάλουμε μόνοι μας συμπέρασμα για το τι έχει συμβεί. Εχουμε, ο καθένας μας, και κρίση, και μνήμη, και μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Αλλωστε, πώς φτάσαμε ώς εδώ; Με τους Μαντέληδες φτάσαμε...

Μίλησε το κόμμα των κουμπάρων!
Κι όπως έχουμε ξαναπεί, από τη στιγμή που υπάρχει ένας που τα δίνει, θα βρεθεί ένας τουλάχιστον να τα πάρει. Εκεί βρίσκεται όλο το πρόβλημα, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κοιταχτεί καλά στον καθρέφτη, και μετά να κόψει τα "ληγμένα" που προφανώς παίρνει! Πρέπει, μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω, να πάρουμε τη ζωή μας αλλιώς, και να δούμε τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει η χώρα πορεία. Αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Καθόλου μάλιστα. Εδώ δεν είδατε τι έγινε με τον Μαντέλη; Το πρώτο που βρήκε να πει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι το σκάνδαλο είναι "πράσινο". Ποιον πείθουν με κάτι τέτοια; Το κόμμα των κουμπάρων, των κολλητών και των φίλων, που είχε για πεντέμισι χρόνια κάνει τη μίζα και την ανομία τρόπο ζωής, ζητάει και τα ρέστα. Ασε που εκτίθεται ανεπανόρθωτα, γιατί, όπως λέμε και στην Ηπειρο, αναγνώστη μου "σιμά, κοντά είναι στα Γιάννενα"! Ητοι, για τους μη μυημένους, δεν θα αργήσει η ώρα που θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν...

Φωνάζουν για την Πετρομαγούλα
Αλλά κι από την άλλη πλευρά, τι βλέπουμε; Τον πρόεδρο της Βουλής να πλακώνεται με τον υπουργό Εσωτερικών δημοσίως για τον "Καλλικράτη", και το επίπεδο της αντιπαράθεσης είναι πολύ... σοβαρό: γιατί έκανες αυτό τον δήμο, και δεν έκανες τον άλλο! Δηλαδή μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης ευτελίζεται σε τέτοιο βαθμό, που αναγκάζει τον κάθε πικραμένο να βγαίνει στο δρόμο, να τον κλείνει για να προβάλει το... δίκαιο αίτημα που είναι, προσέξτε παρακαλώ, να γίνει αυτόνομος δήμος η... ιστορική Ανω Κάτω Πετρομαγούλα! Να γίνει, δεν λέω, η Πετρομαγούλα, αλλά άμα ξεκινήσει αυτό το βιολί, θα πρέπει να γίνουν όχι 350 δήμοι, αλλά 13.500 και βάλε! Ολη η Ελλάδα ιστορικούς δήμους και χωριά έχει, και δεν καταλαβαίνω, σε τι θα πληγεί η... ιστορικότητα της Πετρομαγούλας, αν δεν δεήσει να την κάνει αυτόνομο δήμο ο υπουργός. Τέλος πάντων, γελοία μου ακούγονται όλα αυτά, και βαριέμαι ακόμη και να τα συζητάω.


ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ρεμούλες και σπατάλες που σοκάρουν

ΔΕΝ ΕΧΕΙ τέλος η δράση των "πιράνχας" στο χώρο της Υγείας. Οι τύποι δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Εχουν κολλήσει σα βδέλλες πάνω στο σώμα της και απομυζούν ό,τι έχει απομείνει. Οι γιατροί, που υποτίθεται ότι πρώτοι θα έπρεπε να ενστερνιστούν την προσπάθεια που γίνεται για την περιστολή της πολυφαρμακίας, συνεχίζουν απτόητοι: παρά τη μείωση κατά 25% των τιμών των φαρμάκων, για να εξοικονομηθεί 1 δισ. μέσα στο 2010, όχι μόνο δεν έγινε η μείωση αυτή, αλλά μέσα στο πρώτο τρίμηνο υπήρξε και αύξηση των δαπανών κατά 60 εκατ.!! Λες και πρόκειται να πέσουν πάνω μας οι επιδημίες του κόσμου, οι άνθρωποι γράφουν αβέρτα φάρμακα. Το κάνουν επίτηδες προφανώς, δεν εξηγείται αλλιώς. Και να ΄ναι μόνο αυτό; Εχω στα χέρια μου μια καταγγελία από τη Λέρο, που αποδεικνύει το πάρτι που γινόταν επί Νέας Δημοκρατίας, από κουμπάρους, κολλητούς και φίλους του συστήματος.

Ενα τέτοιο παλικάρι, κολλητός μεγαλοϋπουργού της Νέας Δημοκρατίας πήρε μέσα από τις "γνωστές" διαδικασίες την προμήθεια κρέατος στο Ψυχιατρείο. Σύμφωνα με την καταγγελία αυτή, ο λεβέντης χρέωνε 13,5 ευρώ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας, που ήταν τόσο μοσχαρίσιο όσο και μια γελάδα που έχει οργώσει το μισό θεσσαλικό κάμπο! 13,5 ευρώ το κιλό, που δεν το χρεώνει ούτε κρεοπωλείο στο Κολωνάκι, που λέει ο λόγος.

Μάλιστα. Τέτοια ρεμούλα.

Και δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να καλέσει σε απολογία την προηγούμενη διοίκηση γι΄ αυτή- και γύρευε πόσες άλλες- απόφαση που έλαβε και που ζημίωσε το ελληνικό κράτος δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρήματα.
Γνώμες-ΝΕΑ
nonews-news

Read more...

Χωρίς τη ΓΣΕΕ ο διάλογος για εργασιακά

nooz.gr
Τη Δευτέρα ξεκινά ο διάλογος για τα εργασιακά, στον οποίο δεν θα συμμετάσχει η ΓΣΕΕ.

Επί τάπητος θα τεθούν η αύξηση του ορίου απολύσεων, η μείωση του ποσού της αποζημίωσης, χαμηλότερες αμοιβές για νεοπροσλαμβανόμενους, κατάργηση μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση των απολύσεων από το 2% στο 4% για επιχειρήσεις άνω των 200 εργαζομένων, ενώ η μείωση της αποζημίωσης απολυμένου μπορεί να πέσει στο 50% ή να καταβάλλεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι ακραία και αντεργατικά. Επίσης, καταγγέλλει την κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για παραβίαση συνθηκών και νόμων και ετοιμάζεται να προσφύγει στο διεθνές γραφείο εργασίας, αλλά και σε ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.

Την Παρασκευή απέστειλε επιστολή προς τις εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ) για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Σε αυτήν επισημαίνει πως «όταν είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, συνιστά τουλάχιστον πρόκληση οποιαδήποτε συζήτηση ή διαβούλευση και μάλιστα για ζητήματα που ευθέως παρεμβαίνουν στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο περιεχόμενό τους». «Θεωρώντας δεδομένη τη θετική άποψή σας για το θεσμό των διαπραγματεύσεων, σας καλούμε να μην στέρξετε με ενέργειες ή παραλείψεις σας στην υπονόμευσή του», προσθέτει και καλεί τις οργανώσεις «σε συνάντηση, ώστε σε σύντομο διάστημα και πάντως εντός του Ιούνη να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία».

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να διαβουλευθούν μεταξύ τους, αφού η ΓΣΕΕ δεν προσέρχεται στο διάλογο και μετά να του καταθέσουν ένα εξειδικευμένο πλαίσιο με τις προτάσεις τους για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, το οποίο θα υιοθετήσει, αρκεί να μην παραβιάζεται το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ).

Υπενθυμίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου, στην πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ.

Δημοσίευμα του Βήματος αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις προχωρούν σε μειώσεις των συμφωνηθέντων αποδοχών σε ποσοστά που κυμαίνονται από 10% ως 20% για τα διευθυντικά τους στελέχη και τους υψηλόμισθους εργαζομένους.
Read more...

Πόρτα εξόδου σε δύο πρώην υπουργούς

nooz.gr
Ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς περιστροφές έδειξε την πόρτα εξόδου από το κόμμα, μετά τον Αριστοτέλη Παυλίδη, και στους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη.

Το τελευταίο διάστημα είχε και μία αναφορά στις ομιλίες του για ρήξη με το παρελθόν και με όσους «πλήγωσαν» την παράταξη.

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης σε σύσκεψη, ενώ στελέχη της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι μέχρι το συνέδριο (τέλη Ιουνίου) θα «ξεκαθαρίσει» το εσωκομματικό τοπίο.

Στελέχη του κόμματος παρατηρούσαν ότι η κίνηση Σαμαρά αποτελεί ένα ακόμη βήμα αποστασιοποίησης από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αλλά και μήνυμα προς άλλους που, κατά την ηγεσία, «πλήγωσαν την παράταξη» να ακολουθήσουν μόνοι τους την έξοδο, αλλιώς θα προχωρήσει σε διαγραφές.

Πληροφορίες στο Τύπο αναφέρουν ότι η Ρηγίλλης διαθέτει μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το «γενικό ξεκαθάρισμα» αποτελεί αίτημα της κομματικής βάσης.

Η σκληρή δήλωση Σαμαρά ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τη σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία αποφασίστηκε να συμμετέχουν ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Λ. Ζαγορίτης, ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Τασούλας και η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» Κων. Μποτσίου.

Οργισμένα αντέδρασε ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του».

«Το ποιος έβλαψε και συνεχίζει συστηματικά να βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη φαίνεται πως δεν το ‘χει πάρει ακόμη είδηση», είπε από την πλευρά του ο Αρ. Παυλίδης.

Στο μεταξύ, το Ασφαλιστικό αποτελεί το νέο πεδίο δοκιμασίας για τη συνοχή της ΝΔ. Η Ρηγίλλης κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την τελική στάση της στη Βουλή, ενώ στενοί συνεργάτες του προέδρου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων αποπομπών, στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί κομματική πειθαρχία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.

Την Πέμπτη στα Χανιά παραιτήθηκαν ομαδικά από τη ΝΔ περίπου 400 μέλη του κόμματος, κατά την διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Προηγήθηκαν 187 αποχωρήσεις μελών της ΝΔ στο Ηράκλειο. Την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Α2 Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Θεοφίλης.
Read more...

Στην τελική ευθεία οι αποκρατικοποιήσεις

protothema.gr
Τις λεπτομέρειες και τον «οδικό χάρτη» του τριετούς, όπως σχεδιάζεται, προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εξετάζουν σε συνεδρίασή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Υποδομών.

Η «ομάδα εργασίας» των συναρμόδιων υπουργών καλείται να ετοιμάσει λεπτομερώς το πρόγραμμα προκειμένου αυτό να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας που θα δώσει και το οριστικό πράσινο φως για να εκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν την είσοδο ιδιωτών στην πλειονότητα των δημοσίων επιχειρήσεων και φυσικά να αποφέρουν άμεσα ρευστό στα ταμεία του Δημοσίου, έως και του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ψηλά στην ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων των σχεδίων φιγουράρει η παραχώρηση ποσοστού της ΕΥΔΑΠ, η πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και παραχώρηση αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητόδρομων και εμπορευματικών κέντρων. Θα εκχωρηθούν επίσης τα ποσοστά του Δημοσίου στα καζίνο που σήμερα διαχειρίζεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, ενώ θα εξετασθεί και η προσφορότερη μέθοδος για την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου.

Πάντως, όπως είχε ανακοινωθεί και μετά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, μπορεί το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων να έχει "κλειδώσει", αλλά δεν θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική παντού, καθώς, ανά τομέα και επιχείρηση, το δημόσιο θα κρατήσει ανάλογα από το 51% ή το πλειοψηφικό πακέτο και το management, ενώ αλλού θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής και σε άλλες περιπτώσεις θα προωθηθεί η πλήρης πώληση της επιχείρησης.


Read more...

Λέει "όχι" για την Εξεταστική ο Σημίτης...


Αρνητικά απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο αίτημα της ΝΔ να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.
Σε δήλωσή του πριν από λίγο αναφέρει ότι:
-«Το ζητούμενο είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και όχι η κομματική ή προσωπική αντιπαράθεση».
-«Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε...
εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Η πρόταση της ΝΔ έχει ως στόχο να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η Εξεταστική Επιτροπή».

Read more...

557 χρόνια από την άλωση της Πόλης...

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.
Το Βυζάντιο σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του με την οθωμανική λαίλαπα προ των πυλών του, δεν μπορούσε να ελπίζει παρά μόνο στη...
βοήθεια της καθολικής Ευρώπης, η οποία όμως ήταν μισητή στους κατοίκους της Κωνσταντινούλης. Η ύπαρξη «Ενωτικών» και «Ανθενωτικών» δίχαζε τους Βυζαντινούς. Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια, στέλνοντας πρεσβεία στον πάπα Νικόλαο Ε' για να ζητήσει βοήθεια. Ο Πάπας έβαλε και πάλι ως όρο την Ένωση των Εκκλησιών, αλλά αποδέχθηκε το αίτημα του αυτοκράτορα να στείλει στην Κωνσταντινούπολη ιερείς, προκειμένου να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ένωσης.
Οι απεσταλμένοι του Πάπα, καρδινάλιος Ισίδωρος και ο αρχιεπίσκοπος Μυτιλήνης Λεονάρδος, λειτούργησαν στην Αγία Σοφία, προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου, που ξεχύθηκε στους δρόμους και γέμισε τις εκκλησίες, όπου λειτουργούσαν οι ανθενωτικοί με επικεφαλής τον μετέπειτα πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο. Το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Την γαρ Λατίνων ούτε βοήθειαν ούτε την ένωσιν χρήζομεν. Απέστω αφ' ημών η των αζύμων λατρεία».
Το μίσος για τους Λατίνους δεν απέρρεε μόνο από δογματικούς λόγους. Η λαϊκή ψυχή δεν είχε ξεχάσει τη βαρβαρότητα που επέδειξαν οι Σταυροφόροι στην Πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204, ενώ αντιδρούσε στην οικονομική διείσδυση της Βενετίας και της Γένουας, που είχε φέρει στα πρόθυρα εξαθλίωσης τους κατοίκους της Αυτοκρατορίας, αλλά και στην καταπίεση των ορθοδόξων στις περιοχές, όπου κυριαρχούσαν οι καθολικοί.
Αντίθετα, οι Οθωμανοί φαίνεται ότι συμπεριφέρονταν καλύτερα προς τους χριστιανούς. Πολλοί χριστιανοί είχαν υψηλές θέσεις στην οθωμανική διοίκηση, ακόμη και στο στράτευμα, ενώ κυριαρχούσαν στο εμπόριο. Οι χωρικοί πλήρωναν λιγότερους φόρους και ζούσαν με ασφάλεια. Έτσι, στην Κωνσταντινούπολη είχε σχηματισθεί μία μερίδα που διέκειτο ευνοϊκά προς τους Οθωμανούς. Την παράταξη αυτή εξέφραζε ο Λουκάς Νοταράς με τη φράση «Κρειττότερον εστίν ειδέναι εν μέση τη πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν λατινικήν».
Από τις αρχές του 1453 ο Μωάμεθ προετοιμαζόταν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Με έδρα την Ανδριανούπολη συγκρότησε στρατό 150.000 ανδρών και ναυτικό 400 πλοίων. Ξεχώριζε το πυροβολικό του, που ήταν ό,τι πιο σύγχρονο για εκείνη την εποχή και ιδιαίτερα το τεράστιο πολιορκητικό κανόνι, που είχαν φτιάξει Σάξωνες τεχνίτες. Στις 7 Απριλίου, ο σουλτάνος έστησε τη σκηνή του μπροστά από την Πύλη του Αγίου Ρωμανού και κήρυξε επίσημα την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
Ο αγώνας ήταν άνισος για τους Βυζαντινούς, που είχαν να αντιπαρατάξουν μόλις 7.000 άνδρες, οι 2000 από τους οποίους μισθοφόροι, κυρίως Ενετοί και Γενουάτες, ενώ στην Πόλη είχαν απομείνει περίπου 50.000 κάτοικοι με προβλήματα επισιτισμού. Η Βασιλεύουσα περιβαλλόταν από ξηράς με διπλό τείχος και τάφρο. Το τείχος αυτό, που επί 1000 χρόνια είχε βοηθήσει την Κωνσταντινούπολη να αποκρούσει νικηφόρα όλες τις επιθέσεις των εχθρών της, τώρα ήταν έρμαιο του πυροβολικού του σουλτάνου, που από τις 12 Απριλίου άρχισε καθημερινούς κανονιοβολισμούς.
Οι Τούρκοι προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν την αλυσίδα που έφραζε τον Κεράτιο κόλπο και προστάτευε την ανατολική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Στις 20 Απριλίου ένας στολίσκος με εφόδια υπό τον πλοίαρχο Φλαντανελλά κατορθώνει να διασπάσει τον τουρκικό κλοιό μετά από φοβερή ναυμαχία και να εισέλθει στον Κεράτιο, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των πολιορκούμενων.
Ο Μωάμεθ κατάλαβε αμέσως ότι μόνο το πυροβολικό του δεν έφθανε για την εκπόρθηση της Πόλης, εφόσον παρέμεινε απρόσβλητος ο Κεράτιος. Με τη βοήθεια ενός ιταλού μηχανικού κατασκεύασε δίολκο και τη νύχτα της 21ης προς την 22α Απριλίου, 70 περίπου πλοία σύρθηκαν από τον Βόσπορο προς τον Κεράτιο. Η κατάσταση για τους πολιορκούμενους έγινε πλέον απελπιστική, καθώς έπρεπε να αποσπάσουν δυνάμεις από τα τείχη για να προστατεύσουν την Πόλη από την πλευρά του Κεράτιου, όπου δεν υπήρχαν τείχη....

Read more...

Eurovision: Σήμερα ο μεγάλος τελικός. Καλή επιτυχία Γιώργο...


Της Αστρινής-Σοφίας Μαυρέα

Σήμερα, λοιπόν, ο μεγάλος τελικός της Εurovision! O Γιώργος Αλκαίος με τη παρέα του κατέπληξαν στον πρώτο ημιτελικό και σήμερα ευελπιστούν και μαζί τους και εμείς να καταφέρουν να κάνουν την Ευρώπη να κινηθεί στους Ελληνικούς ρυθμούς του ΩΠΑ!
Με έναν άσσο κριμένο στο μανίκι του ο Γιώργος θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά αν και μεταξύ μας πολύ δύσκολο να μας δώσουν την πρωτιά φέτος με τα οικονομικά μας αν και το αξίζουμε! Η προσπάθεια των παιδιών είναι...
τεράστια τόσους μήνες και η προσωπική δουλειά και ο ζήλος του Γιώργου έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να είμαστε υπερήφανοι για την συμμετοχή μας και για να το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε!
Οι 25 χώρες που θα διαγωνιστούν είναι πανέτοιμες ενώ πάνω από 125 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται πως θα δούν για μια ακόμη χρονιά το διαγωνισμό! Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν με την ελληνική συμμετοχή να δίνεται στα προγνωστικά στην 7η θέση ενώ μεγάλα φαβορί φαίνεται να είναι η Αρμενία, το Ισραήλ, η Δάνια, το Αζερμπαιτζαν και η Γερμανία! Προσέχουμε τι ψηφίζουμε λοιπόν το βράδυ!
Εμείς δεν έχουμε παρά να στηθούμε με παρέα στους καναπέδες μας, να απολαύσουμε τον διαγωνισμό και να φωνάξουμε ΩΠΑ μαζί με την ελληνική συμμετοχή!
Καλή επιτυχία Γιώργο!!!

Read more...

Λίστα με 9 «Μαντέληδες» ...


Από το http://agiosgr.blogspot.com/

Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα είχε ως στόχο να εντοπιστούν ίχνη των «χορηγιών» στα βιβλία του γερμανικού κολοσσού Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής κατευθύνονται πλέον προς έναν τροφοδότη λογαριασμό από τον οποίο έφευγαν, τουλάχιστον ώς το 2006, οι μίζες προς διάφορους λογαριασμούς «δικαιούχων» σε τράπεζες της Ελβετίας (κατά κύριο λόγο) και της Γερμανίας. Ο εντοπισμός άλλωστε του συγκεκριμένου λογαριασμού ήταν το αντικείμενο της αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποίησε- κατ΄ εντολήν της Εξεταστικής- κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στα κεντρικά γραφεία της Siemens χθες.
Η Εξεταστική Επιτροπή έχει την υπόνοια ότι...
πίσω από έναν συγκεκριμένο κωδικό της εταιρείας, στον οποίο χρεώνονταν τα πάσης φύσεως δώρα που στέλνονταν σε πολιτικά πρόσωπα, κρύβεται ο τροφοδότης λογαριασμός από τον οποίο οι μίζες πήγαιναν κατευθείαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αποδεκτών τους.
Στέλεχος της επιτροπής εξέφρασε, μιλώντας στα «ΝΕΑ», την (έστω και συγκρατημένη) αισιοδοξία ότι «πιθανότατα να βρισκόμαστε κοντά στο να βρεθεί το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις βαριές πόρτες που κρύβουν τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου». Ενισχυτική των προσδοκιών που εκφράζονται για το τι θα αποφέρει ο πιθανός εντοπισμός του τροφοδότη λογαριασμού είναι η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος, μιλώντας στον Βήμα FΜ 99,5, έκανε λόγο για 10 πολιτικά πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, συμπεριλαμβανομένου του Τ. Μαντέλη. Οι δηλώσεις του κ. Βαλυράκη δημιουργούν την αίσθηση ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, καθώς οι αναμενόμενες αποκαλύψεις, κατά τα φαινόμενα, δύσκολα θα αφήσουν ανέγγιχτο κάποιον πολιτικό χώρο.
Η αντίδραση
Με εντολή του κ. Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προχώρησε χθες στη «σαφή» και «αυτονόητη» καταδίκη και απαξίωση και του Τ. Μαντέλη «και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου που συμπεριφέρθηκε με ανάλογο τρόπο». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έλθουν τα πάντα στο φως, επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήγωσαν τη δημόσια ζωή της χώρας, αδιαφορώντας αν και εμείς θα ματώσουμε, αρκεί οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ εισέρευσε μαύρο χρήμα και χαρακτήρισε γενναία και αποφασιστική πράξη του ΠΑΣΟΚ τη διαγραφή των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου, το 2008, σε αντιδιαστολή «με άλλα κόμματα (που αντιμετωπίζουν το σκάνδαλο) με τρόπο που δεν συνάδει με τη δημοκρατία (και) αρνούνται να δεχτούν έλεγχο στα οικονομικά τους». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν, παρά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τιμωρηθεί ο Τ. Μαντέλης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «δεν κάνουμε πίσω και ανοίγουμε τις διαδικασίες ώστε να υπάρχει αποτύπωση των πολιτικών ευθυνών και ενδεχομένως των ποινικών».
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «η ηθική χρεοκοπία είναι χειρότερη από τη δημοσιονομική κρίση. Γι΄ αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη όχι απλώς να έρθουν όλα στο φως, όχι απλώς να ματώσουμε όλοι, αλλά να τιμωρηθούν όλοι, και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι».
Συναγερμός χθες στο Μαξίμου
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ συγκροτήθηκε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Επισήμως η σύσκεψη, στην οποία μετείχαν οι υπουργοί Χ. Καστανίδης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Χ. Παμπούκης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτής, ο Ν. Αθανασάκης κ.ά., αφορούσε την προώθηση μέτρων «για την ευνομία στη δημόσια ζωή». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε ευρύτατα το θέμα Μαντέλη, και ειδικότερα το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε να επανακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα που διέθετε έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση, που έδειξε να αιφνιδιάζεται από την κυνική ομολογία του Τ. Μαντέλη, πρέπει να σημειωθεί ότι πέρασε ένα μικρό σοκ χθες το πρωί, όταν κυκλοφόρησαν οι φήμες πως ο πρώην υπουργός είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΥΠ για να διαπιστωθεί με «τεχνικά μέσα» ότι ο Τ. Μαντέλης βρισκόταν στην Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν χθες το βράδυ, μετά την επιβολή στον Τ. Μαντέλη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής του με βάση τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που του απήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Παράλληλα ζητήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη να επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν σκανδαλώδεις παραγραφές σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Read more...

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Βυθούλκας
(από το Βήμα)


«Oδηγός συμπεριφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς θρησκευτικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Αυτός είναι ο τίτλος του 36σέλιδου φυλλαδίου το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τυπογραφείο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα...
πάρουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι δόκιμοι που ακόμα σπουδάζουν στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για τον οδηγό συμπεριφοράς του προσωπικού της Αστυνομίας και αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνει ο αστυνομικός κατά τον έλεγχο, την προσαγωγή, τη σύλληψη και την κράτηση ατόμων που ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες. Ειδικότερα αφορά άτομα που είναι παιδιά μεταναστών, άλλων φυλών, Ρομά, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουιστές και σιχ, βουδιστές, ανήλικοι, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία και με διαφορετικό «γενετήσιο προσανατολισμό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο οδηγός συντάχθηκε από συνεργάτες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως τον Συνήγορο του Παιδιού, τη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, τις κοινότητες θρησκευτικών δογμάτων και άλλων θρησκειών αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στο φυλλάδιο σημειώνονται οι ιδιαίτερες συνήθειες κάθε θρησκείας, όπως για παράδειγμα τι φαγητό τρώνε.
Επίσης σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να τους φορούν χειροπέδε ς «εκτός και αν συντρέχει διαπιστωμένος κίνδυνος φυγής ή βί αιης συμπεριφοράς». Τους ηλικιωμένους ο αστυνομικός πρέπει να τους προσφωνεί πάντα με το επώνυμό τους συνοδευόμενο από «κύριε/κυρία» και όχι με εκφράσεις όπως «παππού/γιαγιά». Επιπροσθέτως να μεριμνά ώστε να έχουν επαρκή ποσότητα νερού. Παράλληλα δίνονται ειδικές συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιδράσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εάν το ηλικιωμένο πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλη συναφή διαταραχή.
Επιπλέον ζητείται από τους αστυνομικούς να δείχνουν «ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις των τραβεστί (ανδρών που έχουν προχωρήσει σε εξωτερικές αισθητικές επεμβάσεις και ντύνονται γυναικεία ή το αντίθετο) και των τρανσέξουαλς (ατόμων που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου) και να αποφεύγουν προσβολές που αφορούν την εμφάνισή τους». Αναφερόμενος στο θέμα της έκδοσης του φυλλαδίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιαςμιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε: «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη διαταραγμένη σχέση ανάμεσα στον έλληνα πολίτη και στον αστυνομικό, και θα το καταφέρουμε. Εχουμε όραμα για τη νέα Αστυνομία και τη βούληση να το πραγματοποιήσουμε». Ο κ. Βούγιας συμπλήρωσε ακόμη: «Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Να είναι σοβαρή και αποτελεσματική χωρίς να είναι επιθετική. Και κυρίως να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα και τα ατομικά δικαιώματα με σωστή επαγγελματική συμπεριφορά. Μόνον έτσι ο πολίτης θα σέβεται με τη σειρά του τον αστυνομικό και θα εκτιμά την πολύτιμη παρουσία του».
Read more...

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...


ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO

Ο Πάγκαλος δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ξέρει πάντα να δίνει ειδήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του...
Fimotro, ο Πάγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, εξαπολύει σκληρή επίθεση στον Κώστα Σημίτη, λύνοντας τα χέρια του... Γιώργου Παπανδρέου για το αμαρτωλό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάγκαλος στο Βήμα της Κυριακής, κατηγορεί τον Κ. Σημίτη για ζήτηματα ηθικής και για ανθρώπους που είχε στο περιβάλλον του. Ο Πάγκαλος εξαπολύει σκληρή επίθεση και κατά του Κώστα Καραμανλή τον οποίο καλεί να έρθει στην Εξεταστική Επιτροπή και δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε τη μόνιμη... πελάτισσά του Αλέκα Παπαρήγα. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέντευξη του Πάγκαλου...
Read more...

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ


Ρεπορτάζ: Ηλίας Π. Γεωργάκης (απο ΤΑ ΝΕΑ)

Σε τρία σενάρια για τα 40 έτη ασφάλισης, που θα θίξουν χιλιάδες ασφαλισμένους, επικεντρώνονται οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και των εκπροσώπων της τρόικας για το νέο Ασφαλιστικό...

Η προσπάθεια του υπουργού Α. Λοβέρδου και του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας επικεντρώνεται στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο για τα 40 έτη εργασίας ώστε να μην επιβληθεί η 40ετία και το 60ό έτος ως νέα όρια για την καταβολή πλήρους σύνταξης (χωρίς δηλαδή την ποινή της μείωσης 6% τον χρόνο) σε όλους σταδιακά από το 2011 έως το 2015. Τα τρία σενάρια. Στις συζητήσεις, που θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, έχουν τεθεί και τα παρακάτω σενάρια:

1Να επιβληθεί 39ετία αντί των 40 ετών χωρίς όριο ηλικίας.

2Να ισχύσουν τα 40 έτη εργασίας στο 60ό έτος με μεταβατική περίοδο εφαρμογής και να μη θιγούν οι παλιοί ασφαλισμένοι.

3Να ισχύσουν τα 40 έτη αλλά να συνυπολογίζονται όπως στις άλλες χώρες και πλασματικά χρόνια, (χρόνος σπουδών, ανατροφής παιδιών και στρατιωτική θητεία). Επίσης να ισχύει, χωρίς εξαιρέσεις, η διαδοχική ασφάλιση ανεξαρτήτως αν έχει διανυθεί χρόνος εργασίας σε ταμεία μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων (σήμερα π.χ. δεν προσμετρώνται τα χρόνια ασφάλισης στο ΙΚΑ και τα χρόνια ασφάλισης στον ΟΑΕΕ).

Οι τελικές ρυθμίσεις θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 10 Ιουνίου και θα έχει ψηφιστεί πριν από τα τέλη του ίδιου μήνα εν μέσω απεργιών.

Αλλες 14 ανατροπές. Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επέρχονται και οι παρακάτω 14 ανατροπές:

1Σταδιακή αύξηση της εξίσωσης των ορίων ηλικίας από το 2011 για τις εργαζόμενες στο ΙΚΑ με εφαρμογή του νόμου Πετραλιά από το 2013.

2Ενίσχυση της αναλογικής σύνταξης με κίνητρα για αύξηση της ελάχιστης απόδοσης εισφορών στα 40 έτη εργασίας από 37 προηγουμένως: οι συντελεστές θα είναι κλιμακωτά υψηλότεροι την τελευταία τριετία (37 ως 40 έτη εργασίας). Πάντως διατηρούνται τυπικά τα 35-37 έτη, που όμως δεν αποδίδουν την ανώτατη σύνταξη.

3Πέναλτι στις μειωμένες συντάξεις και για τη διαδοχική ασφάλιση από το 4,5% στο 6%.

4Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία ώς το 2018 ή το 2015.

5Από το 2013 νέος ενιαίος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους. 6Από 1.1.2013 η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ.

7Από 1.1.2018 (ή 2013) σταδιακά βάσει υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος- βάση το 2013. Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα (με θεμελίωση μέχρι και το τέλος του 2010) και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.

8Βασική σύνταξη και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως και χρηματοδοτείται από το 2018 (ή το 2015) από τον κρατικό προϋπολογισμό.

9Παραμένει αμετάβλητο το γενικό όριο συνταξιοδότησης στα 65 έτη.

10Κατάργηση των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

11Επιβολή ΛΑΦΚΑ στις υψηλές συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ από 1ης Αυγούστου. Αυτό αφορά στην κύρια σύνταξη, με συντελεστές 3%- 9%, αναλόγως του ποσού.

12Αναθεώρηση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και αυστηρά κριτήρια στις αναπηρικές συντάξεις.

13Καθορισμός της σύνταξης με βάση το προσδόκιμο ζωής, αρχής γενομένης από το 2020. 14Κατά την τριετία 2011- 2013 θα αυξηθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με ισόποση μείωση των εισφορών προς τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.


Στη Βουλή η εξίσωση ορίων ανδρών- γυναικών

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο. Η εξίσωση θα αρχίσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2013. Από τις προωθούμενες αλλαγές απειλούνται 140.000 ασφαλισμένες στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας, που θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται από 5 έως και 15 χρόνια.

Σημειώνεται ότι εκτός κινδύνου είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στο 2010.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ακόμα και αν παραμείνουν στην εργασία τους και μετά το 2010. Η κυβέρνηση προχώρησε σε ειδική ρύθμιση για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και όσους υπάγονται στα ειδικά Ταμεία που πήραν τον δρόμο για το ΙΚΑ (δηλαδή τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα). Επίθεση χθες στη Βουλή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου για το Ασφαλιστικό. Ο Αλ. Τσίπρας τον κατηγόρησε για επικοινωνιακά παιχνίδια στο θέμα της αύξησης των ετών εργασίας στα 40 και τον κάλεσε να παραιτηθεί. Ο υπουργός απάντησε πως «είναι ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί ό,τι είναι εκτός μνημονίων».


Ανάσα από αναλογιστική μελέτη


Βαθιά ανάσα, έως το 2060, δίνει στο ασφαλιστικό σύστημα το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο όπως δείχνει αναλογιστική μελέτη που παρουσιάστηκε χτες στους εμπειρογνώμονες της τρόικας από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιηθούν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς και να μην ισχύσουν τα 40 έτη εργασίας για πλήρη σύνταξη. Τα μέτρα που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου δίνουν το φιλί της ζωής στο υπό κατάρρευση Ασφαλιστικό, τόνιζε χτες στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, σημειώνοντας ότι η αναλογιστική μελέτη έχει εγκριθεί και από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Πάντως οριστικά το νέο Ασφαλιστικό θα ισχύσει από το 2015 (αντί για το 2018) όσον αφορά το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων.

Τέλος, στην οργάνωση 24ωρης πανεργατικής απεργίας εντός του Ιουνίου (πιθανόν στις 16/6)

με την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που οργανώνουν συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά.

Read more...