Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τη Δευτέρα το πόθεν έσχες των βουλευτών...


Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Βουλής οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" του...
οικονομικού έτους 2012 του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των αρχηγών πολιτικών κομμάτων, υπουργών και βουλευτών, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, μέσω του ίδιου ιστότοπου θα δοθούν στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» 2012 όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων...
ysterografa.gr

Read more...

Για επανασύνδεση του ρεύματος Πού θα απευθυνθούν οι δημότες Αθήνας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ


Πού θα απευθυνθούν οι δημότες Αθήνας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στα σημεία εξυπηρέτησης του δημότη που λειτουργούν σε κάθε μία από τις επτά δημοτικές κοινότητες του δήμου της Αθήνας θα πρέπει να προσέλθουν από αύριο, Πέμπτη, μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες του δήμου Αθηναίων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ.

Πρόκειται για πολίτες που είτε τους έχει κοπεί το ρεύμα είτε πρόκειται άμεσα να κοπεί λόγω αδυναμίας καταβολής του αντιτίμου του λογαριασμού.

Οι δημότες που από την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στη ΔΕΗ προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Μεγάλη κοινωνική έκρηξη βίας Λεηλασίες και 10 νεκροί στην Αργεντινή του «άλλου δρόμου»


Λεηλασίες και 10 νεκροί στην Αργεντινή του «άλλου δρόμου»

Βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση η χώρα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Αναρχία, χάος, ανομία, λεηλασίες, τρόμος και ασυδοσία! Η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο ισχυρή κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας, την ίδια ώρα που η χώρα βυθίζεται σε σοβαρή οικονομική κρίση...

Ο απολογισμός των βιαιοτήτων, οι οποίες ξέσπασαν ως συνέπεια  της απεργίας των αστυνομικών που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, είναι πλέον δέκα νεκροί, περίπου 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες συλληφθέντες.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο κάνουν το τελευταίο 48ωρο τον γύρο του κόσμου, εκεί όπου άνθρωποι απαθανατίζονται να σπάνε με μίσος καταστήματα, να λεηλατούν περιουσίες και να κουβαλούν από τρόφιμα, έπιπλα μέχρι και κοσμήματα. 







Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν από την Κόρδοβα, εκεί όπου ταραχές είχαν ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη και επεκτάθηκαν σε πόλεις των επαρχιών Έντρε Ρίος και Μπουένος Άιρες.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των αστυνομικών περίπου δέκα επαρχιών, οι οποίοι διεκδικούν υψηλότερους μισθούς, δεν αφορά στην ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οι πράξεις λεηλασίας είναι κάτι που επανέρχεται στην Αργεντινή, έπειτα από το τέλος της δεκαετίας του 1980. 




protothema.gr

Read more...

Οι δανειστές με νεο email ζητούν καμια νέα σύνταξη το 2014

20131211-100048.jpg
Μία νέα προκλητική απαίτηση των δανειστών έφτασε μέσω email στα επιτελεία των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Οι δανειστές ζητούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων για το 2014.
Όπως γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα email που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των υπουργείων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τρόικα ζητά να πληροφορηθεί για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά.
Το email στην ουσία δείχνει για ακόμα μία φορά πως οι δανειστές επιμένουν στην σκληρή γραμμή, απαιτούν να μπει φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και να απαγορευτεί ακόμη και η έκδοση νέων συντάξεων.
Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο «φραγής» στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από τη πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος των ασφαλισμένων προς τη συνταξιοδότηση. Στην πράξη οι δανειστές είναι σαν να λένε ότι και να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη είτε με χαμηλά είτε με αυξημένα όρια ηλικίας δεν θα πληρώνεται!
Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της Τρόικα ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο “παγώσει” η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου.
Αν η Τρόικα περάσει την ακραία αυτή πρόβλεψη, τότε τινάζονται στον αέρα πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι που είναι σε λίστα αναμονής για σύνταξη κυρίως από το ΙΚΑ.

Read more...

Πως θα γίνει το κόμμα της κεντροαριστεράς και ποιοι θα συμμετάσχουν

20131211-115523.jpg
Τέλη Γενάρη αρχές Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί μια μεγάλη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα για να καθορίσει τον τρόπο που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την Τοπική αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές αλλά και για το αν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μπει στην ομπρέλα ευρύτερα ενός άλλου σχήματος που θα ονομάζεται ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. Σε αυτη τη συνδιάσκεψη θα προκύψουν και οι επικεφαλείς οπως αναφέρουν στη χαριλαου τρικουπη απο κάθε κινηση που θα μετέχουν σε ένα νεο κομμα τύπου ελιάς.
Στην εκδήλωση έχει κληθεί να μιλήσει ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν ο αντίπαλος του Αλ. Τσιπρα στην Ελλάδα Μάρτιν Σουλτς. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα έχει μικρότερη φθορά και θα καταφέρει να κερδίσει σημαντικούς πόντους σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση, με το εσωτερικό της χώρας στη βάση μνημόνιο και αντί μνημόνιο που επιχειρεί στο επίπεδο της αντιπαράθεσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τα ίδια χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη και στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα αποφύγει τα κομματικά χρίσματα όπως έκανε στις τελευταίες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, θα αποφύγει να υποστηρίξει αμιγώς κομματικά του στελέχη παρά μόνο σε εκείνες τις περιοχές που ήδη βρίσκονται στελέχη προερχόμενα από το χώρο είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των πέντε υποψηφίων δημάρχων Αθήνα,Θεσσαλονίκης, Πάτρα, Βόλου και Ιωαννίνων που αποτελούν και την κίνηση την οποία δημιούργησαν με φόντο φυσικά την Κεντροαριστερά.
Έτσι η Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζεται για να δώσει δυο σκληρές μάχες έχοντας στο οπλοστάσιο της δυνάμεις δεξιά και αριστερά της που την πλαγιοκοπούν. Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη στελέχη που είτε απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας αδιάφορα και απογοητευμένα, είτε πηγαίνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικα μια μεγάλη δεξαμενή εκείνων που αποστρέφονται την σημερινή ηγεσια, διαφωνούν μαζι της και προσανατολίζονται προς άλλες επιλογές.
Σε αυτούς ανήκουν οι παπανδρεϊκοί που ιδίως μετά την εκδήλωση για την κεντροαριστερά βγάζουν σπυριά θέλοντας να δείξουν πως δεν συμφωνούν καθόλου με την επιλογή της ηγεσίας τους να ταυτιστεί με εκείνα τα στελέχη που ήταν παρόντα στο παρελθόν μέσα από διάφορους ρόλους και επιχειρούν τώρα να επιστρέψουν από την πίσω πόρτα. Η παρουσία αλλωστε του κ. Σημίτη στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά υποδηλώνει και τα πραγματικά τους συναισθήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 160 στελέχη απο τον πάλαι ποτέ χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν προσήλθαν στην εκδήλωση των 58 στελέχη όπως Λαλιώτης, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης, Φώφη Γεννηματά, Θ. Μωραϊτης , Φλωριδης, Διαμαντοπούλου, βουλευτες και πρωην υπουργοί έλειπαν γεγονός που σημαίνει οτι για αλλη μια φορα η δημοκρατικη παραταξη χωρίστηκε στα δυο οπως χωρισμένο ηταν το ΠΑΣΟΚ τόσα χρονια. Ανάμεσα σε προεδρικούς και εκσυγχρονιστές. Περίπου το ίδιο εγινε και τωρα. Στην εκδηλωση ηταν μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ που ασπάζονται τις επιλογές του κ. Βενιζέλου και δεν ηταν οι διαχρονικοί εσωκομματικοί του αντίπαλοι.
Επομένως το εγχείρημα της ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς χρειάζεται πρώτα από όλα ενότητα στη βάση και στην κορυφή και μετά όλα τα άλλα. Και το ερώτημα είναι η ενότητα αυτή θα μπορεί να υπάρξει και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Read more...

Η απάντηση του Α. Λοβέρδου στο θέμα της κεντροαριστεράς αλλα και στη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ

20131211-172133.jpg
Η κυβέρνηση αγνοεί όμως την ιδιωτική οικονομία. Η κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ τη μάχη εναντίον της ύφεσης και της ανεργίας. Η συμμαχίες και οι συμφωνίες ( στο χώρο της κεντροαριστεράς) έχουν προοπτική αλλά όχι εντός του 2013.Είναι ύποπτος όποιος πιέζει για συμφωνίες τώρα. Πιέζει για να μην γίνει τίποτα, είπε ο προεδρος της συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μίλησε στον Σκαι. Σε οτι αφορα το θεμα της κεντροαριστεράς, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πως ειναι ύποπτο όποιος πιέζει για συμφωνίες συνεργασίας.
(…)Βρισκόμαστε σε μια φάση κινητικότητας. Υπάρχει αναστάτωση λόγω της κρίσης. Η κρίση θα τα αλλάξει τα πράγματα. Το κέντρο και η κεντροαριστερά θα πρέπει να δει την προοπτική της. Υπάρχει μία προοπτική συνεργασίας για τη συγκρότηση εκλογικού μετώπου μεταξύ ΔΗΜΑΡ και Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της , εμείς έχουμε πάρει αποφάσεις, και μετά θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις για τη δημιουργία της συμπαράταξης. Έχουμε μια κοινή στρατηγική ούτε με την Κυβέρνηση όυτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει σε αυτό το μέτωπο. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του έχει κρίση στρατηγικής. Από τη μία επηρεάζεται από την κυβερνητική συνεργασία από την άλλη ενδιαφέρεται να παίξει κορυφαίο ρόλο στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Αυτό όμως είναι πολιτικό εκκρεμές. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Επειδή όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι ύποπτος όποιος σήμερα πιέζει να δημιουργήσουμε κάτι όλοι μαζί. Στην ουσία αυτός που πιέζει δεν θέλει να γίνει τίποτα. Θέλει να διαλύσει όλα. Θέλει να πάψει να υπάρχει ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς για να τροφοδοτηθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγα. Η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει. Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ έχω δεθεί μέσα από δεκαετίες, κανένας δεν διαγράφει αυτές τις σχέσεις και για αυτό θα ξανασυναντηθώ με αυτόν τον κόσμο. Όσοι πήραν την ευθύνη να με διαγράψουν μάλλον τώρα σκέφτονται τις συνέπειες.(…)
(…)Πρέπει να ψηφίσουμε τώρα τη τροπολογία για του πλειστηριασμούς. Είναι λάθος να λέμε ότι η απαγόρευση ισχύει για μόνο για τη Α’ κατοικία. Ισχύει για την πρώτη, τη δεύτερη και για την επαγγελματική στέγη αν το δάνειο που έχει πάρει ο πολίτης είναι μέχρι 200.000€. Αν η κυβέρνηση φέρει κάτι λιγότερο από αυτό που λέει η τροπολογία μας η βουλή θα το καταψηφίσει.(…)

Read more...

Μένει από ρεύμα η κυβέρνηση...


Πρωί - πρωί ο ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης ανακοίνωσε (μέσω ΑΝΤ1) πενήντα λεπτά επιβάρυνση σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των επανασυνδέσεων για 10.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Ωστόσο,..
χθες βράδυ σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις, τη μία είχε πει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση τιμολογίων και την άλλη ότι το βάρος θα μετακυλιστεί στους πλούσιους καταναλωτές, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι είναι αυτοί. Σήμερα μάθαμε πως είμαστε όλοι, πλην των 10.000, και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η αύξηση μπορεί αύριο να γίνει μεγαλύτερη, αφού οι αποφάσεις αλλάζουν με διαφορά ωρών. Οι αντιφάσεις δείχνουν, πέρα από το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στην κυβέρνηση, το αδιέξοδο στο οποίο έχουν φτάσει τα πράγματα. Της Αγγελικής Σπανού

Άλλωστε, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης (μιλώντας στον ΣΚΑΙ) αναφέρθηκε σε δεκάδες χιλιάδες άπορους δημότες δίνονταν μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Ακόμη δεν έχει βρεθεί τρόπος για το πώς θα γίνει η επιλογή των σπιτιών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, άλλοι δήμαρχοι θέλουν να πληρώσει ο δήμος (επειδή έχουν πλεόνασμα) προκειμένου να αποτραπούν νέες ανθρώπινες τραγωδίες, άλλοι επιμένουν ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί κεντρικά, γεγονός είναι ότι ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί μία λειτουργική και αποτελεσματική λύση που να δώσει υλική υπόσταση στο κυβερνητικό σύνθημα «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα».

Δεν είναι αυτή η μόνη εκρηκτική εκκρεμότητα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα ούτε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ούτε για τη ρύθμιση σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ούτε για τα μέτρα της επόμενης τριετίας προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα βρεθεί κάποιος συμβιβασμός. Αντίθετα, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι έχει σχεδόν «κλείσει» η συμφωνία για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ – ΕΛΒΟ -ΛΑΡΚΟ (με 700 απολύσεις όπως ακούγεται) και αυτό θα απελευθερώσει την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ ευρώ.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα της ομαλότητας δεν φαίνεται πολύ ρεαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο καθώς τελειώνει ο Δεκέμβριο και η λίστα των 4.000 απολύσεων του 2013 δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και εγκριθεί από την Τρόικα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών που θα έχουν εδώ οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας βρίσκονται επίσης ο ΦΠΑ στην εστίαση (επαναφορά στο 23% θέλουν οι δανειστές) και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η Τρόικα απαιτεί πρόσθετα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014, ενώ ακόμη δεν έχει ανοίξει ο κύκλος της διαπραγμάτευσης για τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά θα εκταμιευόταν το Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει καν πώς θα γίνουν οι ψηφοφορίες για το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς -μαζί ή χωριστά. Αφήνεται να εννοηθεί ότι, αν η Τρόικα δεν αποδεχθεί τις ελληνικές προτάσεις, θα αναληφθούν και πάλι μονομερείς πρωτοβουλίες, αλλά ούτε καν γι’ αυτές δεν υπάρχει βεβαιότητα για τη διασφάλιση της συνοχής στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο θολή αν συνεκτιμήσει κανείς ότι την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει την αντίσταση της στις πιέσεις της Τρόικας για τους πλειστηριασμούς, γίνονται πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο και δρομολογούνται ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που "κρύβουν" το ιλιγγιώδες ποσό των άνω των 1.000 ευρώ...
tvxs.gr

Read more...

Παραίτηση Σιούφα. Τυχαίο?...




Την έδρα καταλαμβάνει ο γιος του πρώην υπουργού, Θόδωρου Αναγνωστόπουλου, Γιώργος.
Από τον ανιψιό στο γιο.
Ο νεποτισμός καλά κρατεί...
Λόγους υγείας επικαλείται, όπως ήδη σας ενημερώσαμε, ο βουλευτης της ΝΔ, Παύλος Σιουφας , ανιψιός του πρώην προέδρου της βουλής, Δημήτρη.
Ομως αυτή η παραίτηση, προκαλεί ...
πολλα ερωτηματα, καθως συμπίπτει με την αποκάλυψη οτι οι υιοί του Δημητρη Σιούφα, πισω από τη ταμπέλα του δικηγορικού γραφείου τους, είχαν στημένη εισπρακτική εταιρεία, οτι πιο μισητό αυτή την εποχή στο κόσμο.
Την έδρα καταλαμβάνει ο γιος του μακαρίτη Θοδωρου Αναγνωστόπουλου, πρώην υπουργού στις κυβερνησεις της ΝΔ.
Από τον ανιψιό στο γιο. ο νεποτισμός καλά κρατεί...

Read more...

Μόνο φαρμακεία θα κρατήσει ο ΕΟΠΥΥ...


Οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες...
Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με επίκεντρο του ΕΟΠΥΥ.
Ο ...
κ. Γεωργιά δης επανέλαβε:«Όπως είπα, ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες».
Ο κ. Βαρνάβας είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι και αγοραστής και πάροχος υπηρεσιών, κι αυτή η θέση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που τον χαρακτήρισε "ψεύτη", καθώς, όπως είπε, άλλα λέει στη γραπτή του πρόταση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης επί του οποίου έχει την πλειοψηφία των μελών της, προτείνεται η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας.

«Όπως είπα, ο ΕΟΠΥΥ θα κρατήσει μόνο τα φαρμακεία και όλες οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες θα είναι υπό τις υγειονομικές περιφέρειες» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Επανέλαβε, ακόμη, ότι μπορούν όλοι οι γιατροί, αν θέλουν, να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος σε όσους διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.

Όπως είπε, θα πρέπει να καταθέσει χαρτί από την εφορία για τη διακοπή του ιατρείου του και μετά θα περάσει στο ΕΣΥ, ως πλήρους και αποκλειστικής εργασίας. Η διαδικασία πάντως, όπως υπογράμμισε, για τη μετακίνησή τους θα είναι πολύ γρήγορη 15 - 25 μέρες.

«Η συζήτηση που γίνεται μου θυμίζει πτώμα πάνω από το οποίο διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει ένα κομμάτι. Όταν επί κ. Λοβέρδου κατασκευαζόταν ο ΕΟΠΥΥ δεν γινόταν συζήτηση περί αγοραστή και παρόχου» ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών. Υποστήριξε ότι το πλαίσιο των προτάσεων της Ομοσπονδίας που έχουν κατατεθεί είναι, οι υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια υγεία να βασίζονται στις αρχές της καθολικότητας και να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό.

«Στόχευση για εμάς είναι το δημόσιο σύστημα να γίνει τόσο επαρκές, ώστε σταδιακά να μην χρειάζεται να υπεισέρχεται ο ιδιωτικός τομέας. Δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή της κρίσης, με 6 εκατομμύρια πληθυσμό να μην μπορούν να πλησιάσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και να τους λέμε πηγαίνετε στα ιδιωτικά ιατρεία» τόνισε ο κ. Βαρνάβας.


«Εμείς είμαστε υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με όλες τις αρχές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ισχύουν από τον νόμο. Κριτήρια, εργασιακές σχέσεις αμοιβές τα πάντα. Δεν γίνεται να μπούμε στη διαδικασία να διαλύσετε τον ΕΟΠΥΥ. Εμείς λέμε και αγοραστής και πάροχος ο ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε σε υψηλούς τόνους:

«Είστε ψεύτης. Η γραπτή πρόταση σας λέει διαφορετικό πράγμα. Μιλά για ενιαίο σύστημα. Για να συνεννοούμαστε. Αναιρείτε τώρα τη γραπτή πρόταση σας, προκειμένου να μην δυσαρεστήσετε κανένα. Απαντήστε ξεκάθαρα. Αυτό που λέτε σήμερα είναι άλλο, αφορά δύο συστήματα».

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε τίποτα από το σύστημα υγείας που εμείς υπηρετούμε 35 χρόνια» σχολίασε ο κ. Βαρνάβας, ενώ συμπλήρωσε:
«Δεν προσδοκούμε να διαλυθεί ο ΕΟΠΥΥ, αν αυτό έχει αποφασίσει να κάνει ο υπουργός. Εμείς λέμε να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος. Οι σχεδιασμοί που γίνονται εδώ και τώρα, έχουν ως αφετηρία, ότι ο κ Γεωργιάδης πρέπει να δώσει 10.000 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, στη τρόικα. Από εκεί ξεκίνησε, η αναστάτωση στον τομέα υγείας. Δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν καλύτερες υπηρεσίες».

Ο κ. Βαρνάβας έκανε λόγο «για υγειονομική βόμβα με έξι εκαττομμύρια πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία», ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι «λειτουργεί τιμωρητικά και ότι τις προτάσεις του καθοδηγεί η εκδίκηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

ΔΕ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ...


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ "ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ"!
Στη διαβεβαίωση ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η καταβολή των συντάξεων προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή, με αφορμή ...
δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο η τρόικα ζήτησε μέσω email να μάθει το ποσό που θα μπορούσε να εξοικονομηθεί για τα ταμεία, εάν για έναν χρόνο πάγωνε η έκδοση συντάξεων.
«Δημοσίευμα ημερησίας εφημερίδας, για πολλοστή φορά κινδυνολογώντας θέτει θέμα καταβολής συντάξεων. Απαντώ: Όχι μόνο το διαψεύδω, αλλά πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε άλλες φορές, από την αρχή του 2013, έθεταν συνεχώς και συνεχίζουν να θέτουν ότι υπάρχει ζήτημα καταβολής συντάξεων», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.
Ο υπουργός Εργασίας είπε ακόμη «το 2013 ολοκληρώθηκε οι συντάξεις καταβλήθηκαν κανονικότατα και μάλιστα τον Δεκέμβριο, αυτό τον μήνα, για τις συντάξεις του 2014 καταβάλλονται και πιο μπροστά από την κανονική περίοδο, πριν τα Χριστούγεννα».
Επίσης υπενθύμισε ότι «η καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου του 2014 για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια γίνεται χωρίς να ληφθεί η προκαταβολή από το επόμενο έτος». «Δηλαδή», πρόσθεσε, «και σε αυτό το κομμάτι επέρχεται νοικοκύρεμα».
«Οι συντάξεις δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και το 2014 θα συνεχίζονται να καταβάλλονται απρόσκοπτα και κανονικά», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Ανεπίτρεπτη η αστυνομική αδιαφορία στους τραμπουκισμούς της X.A. ...


 ...εναντίον δημοσιογραφων του STAR...
Τον καταλογισμό των ευθυνών στους αστυνομικούς, που επέδειξαν παγερή αδιαφορία στο Νέο Ηράκλειο για..
τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό παρουσία τους από μέλη της “Χρυσής Αυγής”, του δημοσιογράφου του “Star” Παναγιώτη Μπούσιου και του εικονολήπτη Γιάννη Ζήλικα, ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομική ηγεσία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
ΠοεσυΤο νέο χυδαίο, βίαιο και εκδικητικό κρούσμα των νεοναζιστών, συνέβη την ίδια μέρα που όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αποκάλυπταν την εγκληματική δράση της “Χρυσής Αυγής”, με ντοκουμέντα της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, όσο και αν επιδιώκει η “Χρυσή Αυγή” να μετατρέψει το ΕΣΡ σε “λογοκριτικό μηχανισμό”, επικαλούμενη τη δράση της ως “απόρρητο” υλικό. Η δημοσιογραφική πληροφορία, έντυπη ή ηλεκτρονική, όταν αφορά ναζιστικές, απάνθρωπες, εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες, σε μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορεί να είναι απόρρητη. Οι δημοσιογράφοι έχουν χύσει πολύ αίμα στον αγώνα κατά του ναζισμού και για την υπεράσπιση της ελεύθερης, υπεύθυνης και αντικειμενικής ενημέρωσης.
Οι ναζιστικοί, εγκληματικοί, τραμπουκισμοί δεν πρόκειται να πτοήσουν και τρομοκρατήσουν το δημοσιογραφικό κόσμο.
Αντίθετα, μας συσπειρώνουν όλους στην προσήλωσή μας για την αποκαλυπτική και αντικειμενική ενημέρωση.
Η ΠΟΕΣΥ τονίζει για άλλη μια φορά την υποχρέωση της αστυνομίας να προστατεύει τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση της επαγγελματικής αποστολής τους, από εγκληματικές σε βάρος τους επιθέσεις και καθιστά επιβεβλημένο τον παραδειγματικό έλεγχο των αστυνομικών, που αδιαφόρησαν για την προστασία των δύο εργαζομένων του “Star” στο Νέο Ηράκλειο.

Read more...

TA ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ...

Σε ένα υπερπολυτελές θέρετρο με δύο ξενοδοχεία 7 αστέρων, μαρίνα και ένα μικρό αριθμό βιλών, σχεδιάζουν να μετατρέψουν το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης οι Άραβες μέτοχοι του επενδυτικού κεφαλαίου που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την πώλησή του...
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σκοπός του Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, το οποίο διαχειρίζεται η αραβικών συμφερόντων AGC Jermyn Street IV, είναι να κατασκευάσουν 15 βίλες ιδιαίτερα πολυτελείς μέρος των οποίων θα διατεθεί στους ίδιους τους μετόχους του επενδυτικού κεφαλαίου που είναι πλούσιοι από διάφορα αραβικά κράτη. Μάλιστα γίνεται λόγος για κατοικίες 1.000 τ.μ. έκαστη οι οποίες θα πωλούνται με τιμή της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ η κάθε μια.
Η τουρκικών συμφερόντων Dogus (σύμφωνα με πληροφορίες με ποσοστό 15% στο επενδυτικό κεφάλαιο που αγοράζει τον Αστέρα) πιθανότατα να αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας. Πέρα από το τι θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης του Αστέρα, το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται και στη συνέχεια όσο αφορά το συγκεκριμένο σημείο της Αττικής καθώς όπως έχει γίνει γνωστό η Ιερά Αρχιεπισκοπή της Ελλάδος σκοπεύει να πουλήσει το 85 στρεμμάτων ακίνητό της που γειτνιάζει με αυτό του Αστέρα αφού βεβαίως προηγουμένως μετακομίσει το ίδρυμα που στεγάζεται εκεί.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/ta_5425.html

Read more...

Αίρεται η ασυλία Καμμένου, Κακλαμάνη και Ηλιόπουλου





Η άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου αποφασίστηκε πριν από λίγο στην βουλή, με αφορμή το "λιντσάρισμα"κατά του Πάχτα.

Επίσης αποφασίστηκε η...
άρση ασυλίας και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, για παράνομη οπλοκατοχή και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη για την δικαστική υπόθεση δημοτικών υπαλλήλων της Αθήνας.

Ωστόσο, δεν ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη για την υπόθεση του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 253 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ψήφισαν 148 βουλευτές, κατά 100, ενώ βρέθηκαν τέσσερα "παρών" και ένα λευκό.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Νικήτα Κακλαμάνη ψήφισαν 177 βουλευτές, κατά 66, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 9 "παρών" και ένα λευκό.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου ψήφισαν 223 βουλευτές, κατά 14, ενώ υπήρξαν 14 "παρών" και δύο λευκά.

Αντίθετα, δεν ήρθη η ασυλία του Γιώργου Σταθάκη καθώς υπέρ τάχθηκαν 59 βουλευτές, 171 να ψήφισαν κατά της άρσης, 21 "παρών'' και δύο "λευκό".

Read more...

Champions League Τετάρτης Η Γαλατάσαραϊ έκλεψε την πρόκριση στους «16» από τη Γιουβέντους!


Η Γαλατάσαραϊ έκλεψε την πρόκριση στους «16» από τη Γιουβέντους!
Με γκολ του Σνάιντερ στο 85ο λεπτό η Γαλατάσαραϊ πήρε το 1-0 από τη Γιουβέντους και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, θέτοντας τους Ιταλούς εκτός διοργάνωσης!

Το ματς που είχε ξεκινήσει την Τρίτη αλλά διακόπηκε λόγω σφοδρής χιονόπτωσης συνεχίστηκε σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, ενώ η χιονόπτωση δεν σταμάτησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Σήμερα, τετάρτη θα κλείσουν και τα τελευταία εισιτήρια για τους «16» του Champions League. Εκκρεμότητες υπάρχουν και στους τέσσερις ομίλους όπου υπάρχει δράση, ενώ τρία είναι τα παιχνίδια που φαίνεται πως θα κρίνουν (σχεδόν) τα πάντα: Νάπολι-Άρσεναλ, Σάλκε-Βασιλεία και Μίλαν-Άγιαξ.

Αναλυτικά (21:45)
5ος όμιλος

Σάλκε (Γερμανία) - Βασιλεία (Ελβετία) 11/12

Τσέλσι (Αγγλία - Στεάουα (Ρουμανία) 11/12

6ος όμιλος

Μαρσέιγ (Γαλλία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία) 11/12

Νάπολι (Ιταλία) - Αρσεναλ (Αγγλία) 11/12

7ος όμιλος

Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ζενίτ Αγ.Πετρ.(Ρωσία) 11/12

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 11/12

8ος όμιλος

Μίλαν (Ιταλία) - Αγιαξ (Ολλανδία) 11/12

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Σέλτικ (Σκοτία) 11/12
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σάλος με τον απατεώνα διερμηνέα...



...στην επίσημη τελετή για τον Μαντέλα...
ΒΙΝΤΕΟ...
"Απατεώνας" αποδείχθηκε ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην επίσημη τελετή για τον Μαντέλα. «Κουνούσε τα χέρια του προς...
όλες τις κατευθύνσεις» καταγγέλλει η μεγαλύτερη ομοσπονδία κωφαλάλων της Νότιας Αφρικής.

Ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας που εμφανίστηκε χθες επί μακρόν στην οθόνη της δημόσιας νοτιοαφρικανικής τηλεόρασης για να αναμεταδώσει την επίσημη επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα δεν κατείχε διόλου τη νοηματική γλώσσα και το μόνο που έκανε ήταν να κινεί ασυνάρτητα τα χέρια του, κατήγγειλαν σήμερα οργανώσεις κωφαλάλων στη Νότια Αφρική.

"Είναι ένας απατεώνας. Η κοινότητα των κωφαλάλων στη Νότια Αφρική είναι εξοργισμένη", δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού "Εκπαίδευση και ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας" στο Κέιπ Τάουν Κάρα Λένινγκ.

Επίσης, σύμφωνα με την Ντελφίν Χλουνγκουάνε που είναι επίσημη διερμηνέας της DeafSA, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας κωφαλάλων της Νότιας Αφρικής, ο άγνωστος αυτός άνδρας "κουνούσε τα χέρια του προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν γνώριζε κανέναν γραμματικό κανόνα, δεν χρησιμοποιούσε καμιά δομή της νοηματικής γλώσσας. Δεν μετέφρασε απολύτως τίποτα, καμιά από τις χειρονομίες του δεν σήμαινε κάτι".

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο σήμερα στη Νότια Αφρική και οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν να δώσουν απάντηση, η οποία ακόμη δεν έχει δοθεί.

"Οι κωφάλαλοι της Νότιας Αφρικής δεν τον γνωρίζουν, ούτε οι διερμηνείς τον γνωρίζουν. Δεν ξέρουμε τίποτε γι αυτόν, ούτε το όνομά του. Εμφανίστηκε για την περίσταση αυτή, δεν ξέρουμε πώς", δήλωσε η Χλουνγκουάνε, προσθέτοντας ότι ο διερμηνέας αυτός ουδέποτε είχε εργασθεί κατά το παρελθόν σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο διερμηνέας αυτός να χρησιμοποίησε νοηματική γλώσσα διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στη Νότια Αφρική, η Χλουνγκουάνε απάντησε πως ούτε οι κωφάλαλοι τηλεθεατές στις άλλες χώρες του κόσμου κατάλαβαν το παραμικρό από τις χειρονομίες του προσώπου αυτού.

Η DeafSA καταδίκασε την παρουσία του άγνωστου αυτού άνδρα στην επίσημη τελετή στην οποία παρέστη ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όταν οι ξένοι ηγέτες εκφωνούσαν την ομιλία τους από το βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι, χωρητικότητας 94.000 θέσεων, ο νεαρός άνδρας με την κορδέλα της επίσημης διαπίστευσης γύρω από το λαιμό του "έκανε νοήματα με τα χέρια που δεν σήμαιναν απολύτως τίποτε. Υποτίθεται ότι χρησιμοποιείς και εκφράσεις του προσώπου. Ούτε αυτό έκανε. Το μόνο που έκανε ήταν να χειρονομεί, επινοούσε τα νοήματα στην πορεία. Δεν ήξερε να πει ούτε τα βασικά, ούτε ευχαριστώ", τόνισε η Χλουνγκουάνε.

Δείτε το βίντεο


Read more...

"Κληρώνει" για τα υποβρύχια...




Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να...
διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.



Επίσης , σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η επίκαιρη επερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και 13 βουλευτών του κόμματος του, για τα προβλήματα στην εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής...

Read more...

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λαμία...


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 15:00 στην περιοχή του Δομοκού, σύμφωνα με...
τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στα 4,4 Ρίχτερ τοποθετεί τον σεισμό το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λαμίας και 167 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές...
iefimerida.gr

Read more...

Απειλές Χρυσαυγιτών: "Έρχεται η σειρά σου"...


Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει απειλές σε βάρος μαθητή από μέλη της Χρυσής Αυγής, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα της ΕΛΜΕ: "Σύμφωνα με καταγγελίες, την...
Παρασκευή 6/12/2013, ημέρα της μαθητικής διαδήλωσης για την επέτειο των 5 χρόνων από την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, μέλη της Χρυσής Αυγής απείλησαν μαθητή μέσα σε σχολικό χώρο ότι «έρχεται και η δική του σειρά».

Το ίδιο απόγευμα ο συγκεκριμένος μαθητής, γνωστός για την αγωνιστική του δράση, δέχθηκε και απειλητικό τηλεφώνημα. Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε ως εκπαιδευτικοί τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα αναλάβουμε δράση ενάντια στη φασιστική τρομοκρατία. Τα σχολεία είναι χώρος εκπαίδευσης , ελευθερίας και δημοκρατίας και θα τον υπερασπιστούμε"...
enet.gr

Read more...

Στους 1.376.463 οι άνεργοι Νέο ρεκόρ έσπασε η ανεργία, στο 27,4% τον Σεπτέμβριο


Νέο ρεκόρ έσπασε η ανεργία, στο 27,4% τον Σεπτέμβριο

Αθήνα
Στο 27,4%, που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ, εκτινάχθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο, από 27,3% τον Αύγουστο και 26% τον Σεπτέμβριο του 2012, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία. Στο κόκκινο παραμένει η ανεργία των νέων 15-24 με ένα στους δύο να μην έχει δουλειά 51,9%, ενώ στην ηλικία 25-34 η ανεργία αυξήθηκε στο 36,8%.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.376.463 άτομα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.327.859 άτομα και οι απασχολούμενοι σε 3.369.429 άτομα.

Αναγνωρίζοντας την ανεργία ως το κρισιμότερο ζήτημα, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι απειλείται η κοινωνική συνοχή, ενώ την ίδια ώρα μελέτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ προειδοποιεί και για τις καταστροφικές επιπτώσεις της εφιαλτικής ανεργίας στο Ασφαλιστικό, η κατάρρευση του οποίου -αν δεν ληφθούν μέτρα- έρχεται πλέον πιο κοντά.

Τα στοιχεία αναλυτικά 

Το εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας το Σεπτέµβριο του 2013 ανήλθε σε 27,4% έναντι 26,0% το Σεπτέµβριο του 2012 και 27,3% τον Αύγουστο του 2013.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτοµα, αυξημένοι κατά 77.161 άτομα από τον Σεπτέμβριο του 2012 (+5,9%) και κατά 14.023 άτομα από τον Αύγουστο του 2013 (+1,0%).

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Σεπτέµβριο του 2013 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτοµα. Καταγράφεται μείωση κατά 54.128 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (-1,5%) και αύξηση κατά 5.397 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (+0,1%).

Ο οικονοµικά μη ενεργός πληθυσµός, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.327.859 άτοµα. Καταγράφεται μείωση κατά 25.175 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (μείωση 0,8%) και κατά 5.296 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (μείωση 0,2%).

Ένας στους δύο νέους άνεργος

Κατά ηλικιακή ομάδα, στους νέους 15-24 η ανεργία έφτασε το 51,9%, από 56,7% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2012.

Στην κατηγορία 25-34 το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε στο 36,8%, από 34,5% ένα χρόνο πριν, και στην ηλικιακή ομάδα 35-44 η ανεργία έφτασε το 24,4% (από 22,3%).

Στην κατηγορία 45-54 η ανεργία έφτασε το 20,3% (από 19,9% το Σεπτέμβριο 2012) και στην ομάδα 55-64 στο 15,1% (από 13,8% ένα χρόνο πριν).

Ως προς την γεωγραφική κατανομή, η περιοχή Μακεδονίας - Θράκης εμφάνισε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (30,4%), ακολουθεί η περιοχή Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (30%), η περιοχή της Αττικής με 27,9%, και Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με 26,3%.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται τον Σεπτέμβριο του 2013 στην περιοχή Αιγαίου (21,5%).
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέα παράταση στις κινητοποιήσεις Απεργούν ώς την Παρασκευή οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ


Απεργούν ώς την Παρασκευή οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δύο νέες εικοσιτετράωρες απεργίες αποφάσισαν τα μέλη του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κρατούν ώς και την Παρασκευή το ίδρυμα κλειστό, αν και μεγάλη μερίδα τους τάσσεται πλέον υπέρ της άποψης ότι η απεργία πρέπει να τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τους παρόντες στην σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, 220 άτομα ψήφισαν υπέρ της πρότασης να συνεχιστεί η απεργία του κλάδου με «σκληροπυρηνικό» πλαίσιο και περιφρουρήσεις των σχολών και 90 ψήφισαν υπέρ της πρότασης να επιτραπεί κανονικά η έναρξη των μαθημάτων.

Η δεύτερη πρόταση, όμως, θα είχε συγκεντρώσει πιθανότατα περισσότερες ψήφους, εάν δεν είχαν αποχωρήσει όλα τα μέλη της κεντροαριστερής πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ του Συλλόγου, σε βάρος των οποίων κατατέθηκε πρόταση μομφής, επειδή ζήτησαν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν οι συνομιλίες με το υπουργείο Παιδείας στη βάση των σχετικών δεσμεύσεων του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Η πρόταση μομφής εναντίον του ΔΣ του συλλόγου κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της παράταξης που ανήκει στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά κατηγόρησαν τους συναδέλφους τους ότι υπαναχωρούν στους αγώνες του κλάδου.

Κατόπιν αυτού και μετά από μια νέα θυελλώδη γενική συνέλευση, αποφασίστηκε ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η πρόταση της Συγκλήτου του Ιδρύματος να ξεκινήσουν μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα, αλλά ζητήθηκαν τεχνικές διευκρινίσεις και επιπλέον διαβεβαιώσεις και από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρόταση μομφής εναντίον του ΔΣ θα συζητηθεί την Πέμπτη και εφόσον ψηφισθεί από μεγάλη μερίδα του σώματος, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε αιφνίδιες εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από την άλλη, μαθήματα και εξεταστική έχουν ξεκινήσει στην πλειονότητα των τμημάτων κανονικά, ενώ αύριο Πέμπτη ξεκινούν και οι εργασίες προγραμματισμένης Συνόδου πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Λόγω υπερβάσεων Μαχαίρι στους προϋπολογισμούς 500 ΝΠΙΔ


Μαχαίρι στους προϋπολογισμούς 500 ΝΠΙΔ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε περικοπές ύψους 40-50 εκατ. ευρώ από 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) θα προχωρήσει το 2014 το υπουργείο Οικονομικών, καθώς διαπίστωσε ότι έχουν υπάρξει υπερβάσεις στον προϋπολογισμό τους το τρέχον έτος, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομιών.

Επισήμανε ότι από το σύνολο αυτών των ΝΠΙΔ τα περίπου 250 εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και τα περίπου 120 από το υπουργείο Πολιτισμού.

Εξάλλου, το υπουργείο διαπίστωσε ότι σε τέσσερις φορείς του Δημοσίου εφαρμόζεται ελλιπώς η διάταξη που προβλέπει την περικοπή στο 75% του μισθού των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τον παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, τα επιπλέον ποσά που έλαβαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρέπει να επιστραφούν έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από την κίνηση αυτή μπορεί να προκύψει δημοσιονομικό όφελος της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τους φορείς του Δημοσίου που υποστηρίζουν ότι δεν εντάσσονται στην Γενική Κυβέρνηση και έχουν ζητήσει γνωμοδοτήσεις από το ΣτΕ, οι παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι και σε αυτούς τους φορείς θα γίνουν μειώσεις, εφόσον παραμένουν καταγεγραμμένοι στην Γενική Κυβέρνηση.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε τέσσερις κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Συνάντηση με την ΟΤΟΕ Προβόπουλος: Καμία περίπτωση για κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον


Προβόπουλος: Καμία περίπτωση για κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον
  (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον» τόνισε ο Γ.Προβόπουλος σε συνάντηση με την ΟΤΟΕ. Οι τράπεζες έχουν ήδη ξεπεράσει τις βασικές δυσκολίες, είπε, προσθέτοντας όμως ότι το πρόβλημα που καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν είναι οι αυξημένες επισφάλειες. Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης θα «δείξουν» τις νέες κεφαλαιακές τους ανάγκες, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα καλυφθούν, γιατί υπάρχει ικανοποιητικό «μαξιλάρι» αδιάθετων κεφαλαίων, καθησύχασε ο διοικητής της ΤτΕ. Σε ό,τι αφορά τις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Μετά το άνοιγμα των προσφορών τη Δευτέρα ΤΑΙΠΕΔ: Εγκρίθηκε η προσφορά της Jermyn Street RE για τον «Αστέρα»


Στις προθέσεις της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η επένδυση ενός ποσού της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ  για την ανάπλαση της έκτασης
Στις προθέσεις της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η επένδυση ενός ποσού της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της έκτασης

Θα κατασκευάσει έως και 10 πολυτελείς βίλες - Θα μετατρέψει σε επτάστερα τα υφιστάμενα ξενοδοχεία - Προτίθεται να προχωρήσει και σε ανάπλαση της έκτασης

Στην έγκριση της συμφωνίας με την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP  για την παραχώρηση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκρεμεί, πλέον, μόνο η λήψη απόφασης από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Jermyn που εκπροσωπεί την αραβική εταιρεία AGC σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημιουργήσει έως και δέκα πολυτελείς βίλες απευθυνόμενη στο διεθνές τζετ σετ και τους κροίσους ενώ ως ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επιλογή της να αναβαθμίσει τα υφιστάμενα ξενοδοχεία σε επτάστερα και έτσι να τα εντάξει στο «κλειστό club» των αντίστοιχων ξενοδοχείων αυτής της κατηγορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναβαθμιστεί και το υφιστάμενο συγκρότημα bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων αλλά και η μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts.

Στις προθέσεις της εταιρείας βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η επένδυση ενός ποσού της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ  για την ανάπλαση της έκτασης ώστε έτσι να ολοκληρώσει το σχέδιο για τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort που θα απευθύνεται στον «υψηλό» τουρισμό.

Από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής χθές εκφραζόταν ικανοποίηση ως προς το προσφερθέν τίμημα, έστω κι αν αμφότεροι θεωρούσαν σίγουρο ότι θα ακουσθούν και φωνές περί ‘’ξεπουλήματος’’ δεδομένης της μοναδικότητας του ακινήτου. Ηδη μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προαναγγείλει δικαστικές προσφυγές, ενώ για το θέμα του Αστέρα έχουν υπάρξει ήδη σφοδρές επικρίσεις και στη Βουλή από αντιπολιτευόμενους βουλευτές.

Αντικειμενικά, το θετικό της χθεσινής εξέλιξης είναι το γεγονός ότι το εγχώριο real estate και δή το τουριστικό real estate επανατοποθετείται στο διεθνή χάρτη για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ με αμιγώς ξένους επενδυτές και μάλιστα εκτός Ευρώπης.

Επιπλέον, στελέχη της αγοράς ανέφεραν ότι η εν λόγω συμφωνία θα δημιουργήσει συνολικά θετικό αντίκτυπο και μία άμεση επένδυση συνολικά στην ελληνική οικονομία, κινώντας εκ νέου το υπό αμφισβήτηση πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ώστε να δοθεί και ένα μήνυμα σε τρόϊκα και αγορές εν όψει του ‘’δύσκολου’’ 2014.   
protothema.gr

Read more...