Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Νέα παράταση στις κινητοποιήσεις Απεργούν ώς την Παρασκευή οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ


Απεργούν ώς την Παρασκευή οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δύο νέες εικοσιτετράωρες απεργίες αποφάσισαν τα μέλη του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κρατούν ώς και την Παρασκευή το ίδρυμα κλειστό, αν και μεγάλη μερίδα τους τάσσεται πλέον υπέρ της άποψης ότι η απεργία πρέπει να τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τους παρόντες στην σημερινή γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, 220 άτομα ψήφισαν υπέρ της πρότασης να συνεχιστεί η απεργία του κλάδου με «σκληροπυρηνικό» πλαίσιο και περιφρουρήσεις των σχολών και 90 ψήφισαν υπέρ της πρότασης να επιτραπεί κανονικά η έναρξη των μαθημάτων.

Η δεύτερη πρόταση, όμως, θα είχε συγκεντρώσει πιθανότατα περισσότερες ψήφους, εάν δεν είχαν αποχωρήσει όλα τα μέλη της κεντροαριστερής πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ του Συλλόγου, σε βάρος των οποίων κατατέθηκε πρόταση μομφής, επειδή ζήτησαν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν οι συνομιλίες με το υπουργείο Παιδείας στη βάση των σχετικών δεσμεύσεων του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Η πρόταση μομφής εναντίον του ΔΣ του συλλόγου κατατέθηκε από τους εκπροσώπους της παράταξης που ανήκει στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που ουσιαστικά κατηγόρησαν τους συναδέλφους τους ότι υπαναχωρούν στους αγώνες του κλάδου.

Κατόπιν αυτού και μετά από μια νέα θυελλώδη γενική συνέλευση, αποφασίστηκε ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η πρόταση της Συγκλήτου του Ιδρύματος να ξεκινήσουν μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα, αλλά ζητήθηκαν τεχνικές διευκρινίσεις και επιπλέον διαβεβαιώσεις και από το υπουργείο Παιδείας.

Η πρόταση μομφής εναντίον του ΔΣ θα συζητηθεί την Πέμπτη και εφόσον ψηφισθεί από μεγάλη μερίδα του σώματος, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε αιφνίδιες εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από την άλλη, μαθήματα και εξεταστική έχουν ξεκινήσει στην πλειονότητα των τμημάτων κανονικά, ενώ αύριο Πέμπτη ξεκινούν και οι εργασίες προγραμματισμένης Συνόδου πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: