Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η απάντηση του Α. Λοβέρδου στο θέμα της κεντροαριστεράς αλλα και στη συνεργασία του με τη ΔΗΜΑΡ

20131211-172133.jpg
Η κυβέρνηση αγνοεί όμως την ιδιωτική οικονομία. Η κυβέρνηση δεν έδωσε ποτέ τη μάχη εναντίον της ύφεσης και της ανεργίας. Η συμμαχίες και οι συμφωνίες ( στο χώρο της κεντροαριστεράς) έχουν προοπτική αλλά όχι εντός του 2013.Είναι ύποπτος όποιος πιέζει για συμφωνίες τώρα. Πιέζει για να μην γίνει τίποτα, είπε ο προεδρος της συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μίλησε στον Σκαι. Σε οτι αφορα το θεμα της κεντροαριστεράς, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πως ειναι ύποπτο όποιος πιέζει για συμφωνίες συνεργασίας.
(…)Βρισκόμαστε σε μια φάση κινητικότητας. Υπάρχει αναστάτωση λόγω της κρίσης. Η κρίση θα τα αλλάξει τα πράγματα. Το κέντρο και η κεντροαριστερά θα πρέπει να δει την προοπτική της. Υπάρχει μία προοπτική συνεργασίας για τη συγκρότηση εκλογικού μετώπου μεταξύ ΔΗΜΑΡ και Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα. Περιμένουμε τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της , εμείς έχουμε πάρει αποφάσεις, και μετά θα υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις για τη δημιουργία της συμπαράταξης. Έχουμε μια κοινή στρατηγική ούτε με την Κυβέρνηση όυτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει σε αυτό το μέτωπο. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του έχει κρίση στρατηγικής. Από τη μία επηρεάζεται από την κυβερνητική συνεργασία από την άλλη ενδιαφέρεται να παίξει κορυφαίο ρόλο στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Αυτό όμως είναι πολιτικό εκκρεμές. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Επειδή όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι ύποπτος όποιος σήμερα πιέζει να δημιουργήσουμε κάτι όλοι μαζί. Στην ουσία αυτός που πιέζει δεν θέλει να γίνει τίποτα. Θέλει να διαλύσει όλα. Θέλει να πάψει να υπάρχει ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς για να τροφοδοτηθεί η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχω διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγα. Η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κλείσει. Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ έχω δεθεί μέσα από δεκαετίες, κανένας δεν διαγράφει αυτές τις σχέσεις και για αυτό θα ξανασυναντηθώ με αυτόν τον κόσμο. Όσοι πήραν την ευθύνη να με διαγράψουν μάλλον τώρα σκέφτονται τις συνέπειες.(…)
(…)Πρέπει να ψηφίσουμε τώρα τη τροπολογία για του πλειστηριασμούς. Είναι λάθος να λέμε ότι η απαγόρευση ισχύει για μόνο για τη Α’ κατοικία. Ισχύει για την πρώτη, τη δεύτερη και για την επαγγελματική στέγη αν το δάνειο που έχει πάρει ο πολίτης είναι μέχρι 200.000€. Αν η κυβέρνηση φέρει κάτι λιγότερο από αυτό που λέει η τροπολογία μας η βουλή θα το καταψηφίσει.(…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: