Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πούτιν σε Ολάντ: Θα συνεργαστούμε στενά με τη Γαλλία...


Πούτιν σε Ολάντ: Θα συνεργαστούμε στενά με τη Γαλλία ενάντια στην τρομοκρατία

Ο Ολάντ τόνισε την ανάγκη για μια ισχυρή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία, ένα δυνατό αντιτρομοκρατικό μέτωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πολιτική λύση για τη Συρία

Η Ρωσία είναι έτοιμη να...
συνεργαστεί στενά με την Γαλλία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Μόσχα.

Την ώρα που η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία κλιμακώνεται, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, οι δύο άντρες συναντήθηκαν απόψε στο Κρεμλίνο και ο Ολάντ τόνισε την ανάγκη για μια ισχυρή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία, ένα δυνατό αντιτρομοκρατικό μέτωπο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει πολιτική λύση για τη Συρία. 

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον κ. Πούτιν ότι οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου πρέπει να δημιουργήσουν ένα «μεγάλο συνασπισμό» για να πολεμήσουν το Ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Ο εχθρός μας είναι το Νταές, το Ισλαμικό Κράτος, έχει έδαφος, έναν στρατό και πηγές χρηματοδότησης, γι' αυτό και εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο συνασπισμό για να χτυπήσουμε αυτούς τους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στη Ρωσία για να δει και να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα αυτό.

«Είμαι στη Μόσχα μαζί σας για να δούμε το πώς μπορούμε να δράσουμε από κοινού και να συνεργαστούμε προκειμένου να χτυπήσουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και να βρούμε μια λύση για την ειρήνη», πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον Πούτιν.

Όλα αυτά ενώ η Μόσχα εξετάζει το «πάγωμα» κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Άγκυρα και ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχίζει να εξαπολύει τα «πυρά» κατά της Τουρκίας, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι σκόπιμα οδηγεί σε αδιέξοδο τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία ακόμα δεν έχει ζητήσει «συγγνώμη» για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και επανέλαβε την άποψη ότι η ενέργειά της ήταν «πισώπλατη μαχαιριά».

«Ήταν μια ανεξήγητη και ύπουλη μαχαιριά στην πλάτη από αυτούς που πιστεύαμε ότι είναι σύμμαχοι και εταίροι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», είπε, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει λάβει μια «λογική συγγνώμη» από την Τουρκία στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο». 

protothema.gr

Read more...

Όλγα Γεροβασίλη: Ασφαλιστικό και προσφυγικό το αντικείμενο του συμβουλίου των αρχηγών...



Την ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό και τον διάλογο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει αντικείμενο η σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Παυλόπουλο, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Πρόσθεσε ότι...
η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εν όψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα λάβει χώρα το Σάββατο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Κι αυτό, διότι ο κ. Παυλόπουλος επιστρέφει αύριο Παρασκευή από την Ιταλία, ενώ ο κ. Τσίπρας θα ταξιδέψει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός με το που θα επιστρέψει το απόγευμα από το Ισραήλ θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης -εκτός ΚΚΕ- δηλώνουν ότι θα παραστούν στη σύσκεψη αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσουν «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν θα στηρίξουν τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό. 

naftemporiki.gr

Read more...

Μόσχα: Οι Ρώσοι υπήκοοι να αποχωρήσουν από την Τουρκία...


Oι Ρώσοι υπήκοοοι που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία, συνέστησε σήμερα επιτακτικά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, που προειδοποίησε για...
«τρομοκρατικούς» κινδύνους, δύο ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

«Λόγω της τρέχουσας τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία και συστήνουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο τύπου.

real.gr

Read more...

Καμιά ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων με την ISIS...


Ερντογάν: Καμιά ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων με την ISIS

...λέει ο Ερντόγαν...
Σήκωσε το γάντι ο Ερντογάν στις κατηγορίες της Μόσχας για δεσμούς της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και συνεργασία στο εμπόριο πετρελαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας στις νέες κατηγορίες που εκτόξευσε η Μόσχα, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, τόνισε ότι...
η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές και εκείνοι που την κατηγορούν ότι τα αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αποδείξουν τις κατηγορίες τους.

«Είναι ανοησίες ότι εμείς αγοράζουμε πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές. Όποιος το ισχυρίζεται πρέπει να το αποδείξει. αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητος. Μόνο η Τουρκία πολεμά πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος. Η Συρία και ο Άσαντ το στηρίζουν. Το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στον Άσαντ. Αυτός και οι υποστηρικτές του είναι οι πηγές που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος. Θέλω να σας ρωτήσω ποιος στηρίζει το Daesh; Ποιος σκότωσε 380.000 ανθρώπους με πυραύλους και βόμβες; Ήταν ομάδες της αντιπολίτευσης; Η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές διεθνώς», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε μια ομάδα αξιωματούχων στην Άγκυρα.. 

Είπε ακόμη πως η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της, που αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση.

Παράλληλα απέρριψε ως «συναισθηματικές» οι οποίες «δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς» τις εισηγήσεις ότι θα μπορούσαν να ανασταλούν τα σχέδια με τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε την σε μια «αυτόματη αντίδραση», σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που έχουν δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις.

newpost.gr

Read more...

Καταργείται η κλήρωση για την επιλογή φοιτητών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου...


Καταργείται η κλήρωση για την επιλογή φοιτητών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Ανοίγει ο δρόμος για πανεπιστημιακές σπουδές για όλους, καθώς προτείνεται το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδας να γίνει πιο...

ανοιχτό! 

Σύμφωνα με πρόταση που κατέθεσε στο υπουργείο Παιδείας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης και υιοθετήθηκε, το Ιδρυμα από την επόμενη χρονιά μόνο για τα προπτυχιακά μπορεί να δεχτεί το σύνολο των αιτούντων και μάλιστα με μειωμένα δίδακτρα κατά 50 ευρώ ανά θεματική ενότητα. 

Συνολικά καταθέτουν αιτήσεις για προπτυχιακές σπουδές περίπου 14000 με 15000 υποψήφιοι εκ των οποίων κληρώνονται για σπουδές περίπου οι 5000 διαμορφώνοντας την αναλογία ένας στους τρεις. 

Ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ο οποίος είδε τους φοιτητές του Ιδρύματος να κινδυνεύουν να βρεθούν «στον αέρα» λόγω μη πληρωμής των υπαλλήλων του Ιδρύματος πρότεινε στο υπουργείο αυτή τη λύση και όπως ο ίδιος λέει δεν είχε αντίρρηση στον να εφαρμόσει το σχέδιο του. Με τον τρόπο αυτό αφού δεν θα υπάρχει κλήρωση στις προπτυχιακές σπουδές, μπορεί να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για πανεπιστημιακό πτυχίο καθώς το πτυχίο του ΕΑΠ είναι ισότιμο με κάθε άλλο πτυχίο από τα υπόλοιπα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Το όλο σχέδιο προέκυψε όταν οι 30.000 φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου βρέθηκαν «στον αέρα» και κινδύνεψαν οι σπουδές τους, καθώς ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο ίδρυμα έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία έληξαν. Τελικά βρέθηκε η εναλλακτική λύση οι 200 υπάλληλοι να πληρώνονται από το Ιδρυμα, με νόμιμους τρόπους, το οποίο επιβαρύνεται με ένα πολύ μεγάλο ποσό για τη μισθοδοσία. Εκτιμάται οτι το ποσό θα ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όπως παραδέχεται η διοίκηση του ΕΑΠ χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Ιδρυμα.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Βασίλης Καρδάσης, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση καθώς ήταν αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κρήτης, πρότεινε στο υπουργείο και οι ιθύνοντες σύμφωνα με τον κ. Καρδάση δέχτηκαν από την ερχόμενη χρονιά να μη γίνεται κλήρωση στους προπτυχιακούς φοιτητές και παράλληλα να γίνει μείωση κατά 50 ευρώ σε κάθε θεματική ενότητα. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με το νέο πρόεδρο του ΕΑΠ θα εξασφαλισθούν όλα τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία του Ιδρύματος καθώς οι καθηγητές και οι διοικητικοί μπορούν να “αντέξουν” το βάρος περισσότερων φοιτητών καθώς οι σπουδές είναι εξ αποστάσεως. Ο κ. Καρδάσης, μετά την εικοσαετή λειτουργία του ΕΑΠ, το προχωρά και ένα βήμα πιο πέρα ως προς την οικονομική ελάφρυνση των φοιτητών λέγοντας οτι θα μπορούσε το ΕΑΠ να κάνει περαιτέρω μείωση διδάκτρων σε όσους δεν θέλουν τα βιβλία σε χαρτί αλλά τα μελετούν μόνο ψηφιακά. 

Σία Αναγνωστοπούλου: Καταργείται η κλήρωση για την επιλογή φοιτητών

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί η κλήρωση ενώ σε δηλώσεις της στη Βουλή τόνισε το υπουργείο μελετά τον μετασχηματισμό του ΕΑΠ σε αυτοδύναμο Ίδρυμα με την εκλογή οργάνων, αντικαθιστώντας την διαδικασία κλήρωσης επιλογής των φοιτητών με κριτήρια και την αύξηση τον αριθμό των υποτροφιών.

Ο κ. Καρδάσης παραδέχτηκε “ θα πληρώσουμε από του πόρους του ιδρύματος τους εργαζόμενους ενώ για το θέμα αυτό έπρεπε να είχε γίνει μια προετοιμασία νωρίτερα για να μη φτάσουμε τώρα σε αυτό το σημείο” αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση. 

Τονίζεται οτι: “Η νέα Διοικούσα Επιτροπή, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, με κατάπληξη διαπίστωσε ότι καμία διαδικασία δεν είχε κινηθεί, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Και είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν ευθύνες της προηγούμενης Διοίκησης, πολύ περισσότερο στο μέτρο που ήταν γνωστό ότι δεν προβλεπόταν η συνέχιση της απασχόλησης των συμβασιούχων στο πλαίσιο του νέου χρηματοδοτούμενου προγράμματος.”

Σε κάθε περίπτωση πάντως ανοίγει ο δρόμος για πανεπιστημιακές σπουδές για όλους καθώς σήμερα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο οι ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές είναι 16.369 και οι ενεργοί μεταπτυχιακοί φοιτητές 15.458. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν αποφοιτήσει από το ΕΑΠ 27.770 άτομα. Στο διοικητικό προσωπικό υπηρετούν: α) Μόνιμοι (ΑΣΕΠ): 8 υπάλληλοι, β) Αορίστου χρόνου: 39 και με σύμβαση έργου
Συνολικά δηλαδή σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές η αναλογία εισαγωγής που διαμορφώνεται είναι ένας στους τέσσερις.
Παρά την κρίση.,η ζήτηση για σπουδές στο ΕΑΠ είναι αυξημένη . Περίπου 40.000 αιτήσεις για 9.900 θέσεις τόσο στα μεταπτυχιακά όσο και στα προπτυχιακά προγράμματα.
Για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα , σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κατατέθηκαν 25.618 αιτήσεις , από 27.101 πέρσι Για τα προπτυχιακά προγράμματα κατατέθηκαν 13. 964 αιτήσεις από 14. 803 πέρσι

Για τα έξι Προπτυχιακά Προγράμματα κληρώθηκαν 4.790 φοιτητές και για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα 5.210 φοιτητές.
Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκησης “ Το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου ανέρχεται στα 225 άτομα, εκ των οποίων οι 8 είναι μόνιμοι υπάλληλοι, 40 ΙΔΑΧ και 177 υπάλληλοι με συμβάσεις έργου. Οι υπάλληλοι της τελευταίας κατηγορίας αμείβονται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-13, του οποίου το φυσικό αντικείμενο λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2015. Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των υπαλλήλων αυτών θα οδηγούσε το Ίδρυμα σε πλήρη κατάρρευση” .
Το ΕΑΠ ιδρύθηκε το1992 στην Πάτρα -ενώ οι πρώτοι φοιτητές γράφτηκαν το 1999με αποστολή του είναι η εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, με την ανάπτυξη και αξιοποίηση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων διδασκαλίας. Στους σκοπούς του Ε.Α.Π. εντάσσεται η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας καθώς και η ανάπτυξη τεχνολογίας και μεθοδολογίας στο πεδίο της μετάδοσης της γνώσης από απόσταση.
Το Ε.Α.Π. παρέχει Πτυχία, Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (Masters), Διδακτορικά Διπλώματα, Πιστοποιητικά Προπτυχιακής Επιμόρφωσης, Πιστοποιητικά Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης, Πιστοποιητικά Παρακολούθησης Θεματικών Ενοτήτων.
. To πτυχίο στο ΕΑΠ είναι απολύτως ισότιμο με τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, και παρέχει στους αποφοίτους του όλα τα εχέγγυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα δικαιώματα που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας.

protothema.gr

Read more...

Ακυρώνεται η κατασκευή του Turkish Stream...


Με οικονομικά αντίποινα απαντά η Ρωσία στην Τουρκία - Ακυρώνεται η κατασκευή του Turkish Stream - Media


Ο Ρώσος υπουργός Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάιεφ ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, του γνωστού Turkish Stream, που θα συνέδεε τη Ρωσία με την Τουρκία, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η...
κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, σημείωσε ότι οι περιορισμοί θα αφορούν και τις κανονικές και τις πτήσεις τσάρτερ.



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Πούτιν: Η Άγκυρα οδηγεί σκόπιμα σε αδιέξοδο τις ρωσοτουρκικές σχέσεις

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Τουρκία οδηγεί σκόπιμα τις σχέσεις των δύο χωρών σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι αναμένει την απολογία της Τουρκίας για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να περιμένει μια λογική απάντηση από την Τουρκία σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κατέρριψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα ρωσικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας ούτε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε μια εξήγηση, μια ρεαλιστική εξήγηση από την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους του στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία.

«Δεν επιβάλλουμε εμπάργκο», τόνισε παρόλα αυτά ο Πεσκόφ. «Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από διάφορες μορφές εξτρεμισμού. Φυσικά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ελέγχου. Αυτό είναι μάλλον φυσικό, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη του τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκίας», εξήγησε ο ίδιος.

Ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην Συρία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία καθώς ρωσικά μαχητικά θα συνοδεύουν τα βομβαρδιστικά ρωσικά αεροσκάφη για να προστατεύονται από περιπτώσεις που υπάρξει εμπλοκή με μαχητικά όπως συνέβη στο περιστατικό της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού. Ο πρόεδρος Πούτιν είπε πως ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 θα σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μετέδωσαν το Interfax και άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία θα στείλει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

Σε ξεχωριστή δήλωση προς τα πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως ο δεύτερος πιλότος του καταρριφθέντος SU-24 είναι ασφαλής και επέστρεψε στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Τουρκία, απαντά στην αποστολή επιπλέον ρωσικών δυνάμεων στην Συρία και την ανάπτυξη των πυραύλων S-400 με τη μεταφορά τουλάχιστον 20 τεθωρακισμένων στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

Σε μία μέρα οι Ρώσοι κατέστρεψαν 472 στόχους

Ισχυρό πλήγμα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στη Συρία- Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν 472 στόχους

Δεκάδες εξόδους πραγματοποίησαν χθες στη Συρία ρωσικά βομβαρδιστικά, λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από Τουρκικά μαχητικά.

«Τα αεροσκάφη μας, σε 141 εξόδους, κατέστρεψαν 472 στόχους των τρομοκρατών στις περιοχές του Χαλεπίου, της Δαμασκού, του Ιντλίμπ, της Λατάκια, της Χάμα, της Χομς, της Ράκα και του Ντείρ Εζόρ», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

topontiki.gr

Read more...

Υπέρ ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67, ο Τσίπρας...


ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΜΠΑΣ
Υπέρ της δημιουργίας κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στη Ραμάλα.

Ο...
κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης την πρόσκλησή του προς τον παλαιστίνιο ηγέτη να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου οπότε, και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένεται να αναγνωρίσει το ελληνικό Κοινοβούλιο το παλαιστινιακό κράτος.

Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η θέση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό είναι θέση αρχής, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη των διμερών σχέσεών μας με το Ισραήλ».Το κύριο χαρακτηριστικό των δηλώσεων Τσίπρα και Αμπάς ήταν η απαισιοδοξία που εξέφρασαν για την ειρηνευτική διαδικασία στο Παλαιστινιακό, ενώ ο κ. Αμπάς ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα στήριξη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Αμπάς έκανε λόγο για «ιστορικά θεμέλια» που υπάρχουν στις σχέσεις Ελλήνων-Παλαιστινίων, και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό ζητώντας του να υποστηρίξει το αίτημα του δικού του λαού να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο του και στο δικό του ανεξάρτητο κράτος. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη στήριξη που ανέκαθεν είχε η χώρα του από την Ελλάδα, ωστόσο για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις προοπτικές επίλυσης του προβλήματος, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει σαμποτάρει όλες τις ειρηνευτικές διαδικασίες. Ο κ. Αμπάς ζήτησε να έχει αυξημένο ρόλο η ΕΕ και να προσπαθήσει για την εξεύρεση λύσης με τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους τα σύνορα του ‘67.

Παράλληλα, ο κ. Αμπας καταδίκασε επίσης την τρομοκρατία όλων των μορφών, όπως επισήμανε, και τις ομάδες εξτρεμιστών που κρύβονται κάτω από τον μανδύα της θρησκείας, ενώ καταδίκασε και τις επιθέσεις στη Γαλλία, την Αίγυπτο, και τον Λίβανο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, καθώς επικρατεί μεγάλη ένταση και βία κατά αμάχων, και ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κλιμάκωση της βίας. Είμαστε ανήσυχοι, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, για τη διεύρυνση της πολιτικής εποικισμών εις βάρος των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Κυρίως, σημείωσε, ανησυχούμε για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική διαδικασία με σαφείς προοπτικές προόδου αναφορικά με το παλαιστινιακό, που θα μπορούσε να δώσει στον λαό σας την ελπίδα που χρειάζεται και κυρίως την ελπίδα που αξίζει.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε, επίσης, ότι η αποσταθεροποίηση και οι συγκρούσεις αυξάνονται στην περιοχή, και η βαθιά ανοιχτή πληγή, που δεν είναι άλλη από το παλαιστινιακό, είναι μια από τις αιτίες των εξελίξεων που υποδαυλίζουν την αποσταθεροποίηση. Γι’ αυτό και σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός, είναι ανάγκη να γίνουν γενναία βήματα και να στηρίξουμε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, καλωσορίζω κάθε προσπάθεια του Προέδρου Αμπάς προς αυτή την κατεύθυνση. Υπενθύμισε δε ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει και θα υποστηρίζει ενεργά εντός του πλαισίου του ΟΗΕ , της ΕΕ και άλλων οργανισμών, την ανάγκη για μια λύση δύο κρατών και με ένα βιώσιμο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Read more...

Η Ρωσία ενισχύει τους ελέγχους...


Η Ρωσία ενισχύει τους ελέγχους στα τρόφιμα που εισάγει από την Τουρκία
... στα τρόφιμα που εισάγει από την Τουρκία...
Η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους της στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία, επικαλούμενη...
παραβιάσεις των υγειονομικών κανόνων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Γεωργίας, δύο ημέρες μετά τη συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού το οποίο καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επικαλείται τον υπουργό Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσόφ που κάνει λόγο για "επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών κανονισμών από τους Τούρκους παραγωγούς", οι οποίες μπορεί να αφορούν το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη χώρα.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από το Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια των Τροφίμων Rosselkhoznadzor να ενισχύσει τους ελέγχους έπειτα από την έρευνα του υπουργείου Γεωργίας που έδειξε ότι σχεδόν το 15% των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία δεν πληρούν τους ρωσικούς κανονισμούς.

Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και προϊόντα κρέατος στην Ρωσία.

Read more...

Οριστικοποιήθηκαν τα 13 μέτρα ...


Οριστικοποιήθηκαν τα 13 μέτρα του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων
...του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων...
Οριστικοποιήθηκε η λίστα με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, μετά από...
διαβουλεύσεις Αθήνας και θεσμών, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".
 Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω λίστα θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group ώστε να λάβει το πράσινο φως των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης και να αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τς Καθημερινής, η λίστα περιλαμβάνει 13 παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει ότι θα υλοποιήσει τις δράσεις έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Τις παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τον Δεκέμβριο.

2. Την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

3. Την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ), μέσω των οποίων η ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

5. Την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

6. Την δημιουργία της ομάδας δράσης που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

7.Την δημιουργία της νέας γραμματείας εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

8. Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.

9. Την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

10. Την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προϊόντων (καύσιμα, ποτά).

11. Μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Read more...

Διαμαρτυρία συνταξιούχων...



Συγκέντρωση συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη
... κατά του νέου ασφαλιστικού.
Δείτε τις φωτογραφίες... 
Σε συγκεντρώσεις κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που βαραίνουν την πλάτη τους προχωρούν σήμερα συνταξιούχοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ...
πολλές περιοχές της χώρας.

Στις κινητοποιήσεις καλούσαν οι συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣ ΟΣΕ.

Στην Αθήνα οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και συνέχισαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας. 

Αποφασισμένοι να μη δεχτούν καμία νέα περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις είναι οι συνταξιούχοι που φώναξαν συνθήματα, όπως «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη».

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων τα εξής:

Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδομάτων άδειας.
Να μην γίνει καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και τέλος ζητουν αποκλειςτικά δημόσια δωρεάν Υγεία και κυρίως στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι.
Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας από τους «πενταμηνίτες» 

Στάση εργασίας από τις 11.30 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι λεγόμενοι «πενταμηνίτες» των δήμων της Αττικής, απασχολούμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Την κινητοποίησή τους καλύπτει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο ζητάει «όλοι οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά τους και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Δήμαρχοι εξέφρασαν το αίτημα για παράταση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος. 

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου έχει δηλώσει ότι κάτι τέτοιο είναι νομικά ανέφικτο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο υλοποίησης νέου προγράμματος για 50.000 άνεργους.
upygeiassudaxiouxoi1upygeiassudaxiouxoi2upygeiassudaxiouxoi3upygeiassudaxiouxoi4upygeiassudaxiouxoi5

πηγη φωτο newsbeast.gr

Read more...

"Καρφί" Δούρου κατά Τσίπρα: Οι πολίτες πλήττονται...


Καρφί Δούρου κατά Τσίπρα: Οι πολίτες πλήττονται από συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων
... από συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων...
Aιχμές αφήνει η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, καθώς συνδέει τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα με τη... συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών των πολιτών.  

Ολοκληρη η...
δήλωση της Ρένας Δούρου: 

«Σε μία περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, η χώρα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, την απουσία ειδικότερα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα. Μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, ένα σύνθετο ζήτημα, όπως η απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, θα επιλυθεί με τον τρόπο εκείνο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Read more...

Εάν συνεχιστεί η καλή συνεργασία Μοσκοβισί: Σύντομα θα επέλθει συμφωνία για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων


Μοσκοβισί: Σύντομα θα επέλθει συμφωνία για τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Τη βεβαιότητά του ότι αν συνεχιστεί η υφιστάμενη καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, σύντομα θα επέλθει συμφωνία στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Αναγνώρισε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα δρόμος και κάποιες αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα. Απέφυγε ωστόσο να ονομάσει τις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο. Την  ίδια ώρα πηγές της Κομισιόν θεωρούν πιθανό το δεύτερο πακέτο να οριστικοποιηθεί το επόμενο διήμερο στις συνεδριάσεις των EWG και EFC.

Ειδικότερα, ο Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ καλή και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει την πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων, αποδεσμεύοντας 2 δισ. ευρώ.

«Η γνώμη της Επιτροπής είναι ότι το επίπεδο δουλειάς και συνεργασίας είναι αρκετά ικανοποιητικό», ανέφερε ο ίδιος, λέγοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, έχει γίνει πολύ δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος και κάποιες αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν τώρα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι με το ίδιο θετικό πνεύμα συνεργασίας και την προσπάθεια όλων των πλευρών θα φτάσουμε σε επιτυχία», δήλωσε ο Π.Μοσκοβισί.

Όσον φορά τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων, ο Π.Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία και απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει.

«Πρέπει να δείξουμε λίγη υπομονή», προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα συμφωνήσουμε».

Ωστόσο, πηγές της Επιτροπής δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθεί η λίστα στη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) ή αύριο που συνεδριάζει η Οικονομική και Χρηματοοικονομική Επιτροπή των 28 κρατών-μελών (EFC).

Εξάλλου, σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Ομάδα Δράσης (Task Force) στη δημιουργία του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι ακόμα γνωστή η σύνθεση της Task Force.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σταματά η λειτουργία του «κόκκινου τηλεφώνου» Η Ρωσία «παγώνει» κάθε συνεργασία με τον τουρκικό στρατό


Η Ρωσία «παγώνει» κάθε συνεργασία με τον τουρκικό στρατό
  (Φωτογραφία:  Reuters )

Μόσχα, Ρωσία
Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παγώνει κάθε συνεργασία με τον τουρκικό στρατό, καθώς και η λειτουργία του «κόκκινου τηλεφώνου» για την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες για ρωσικές επιδρομές στη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η κίνηση αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά την κατάρρευση του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, με την Τουρκία να ισχυρίζεται ότι το ρωσικό βομβαρδιστικό είχε εισέλθει σε τουρκικό εναέριο χώρο και τη Ρωσία να το αρνείται.

Την Πέμπτη, η Μόσχα απείλησε με οικονομικά αντίμετρα την Τουρκία, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι αναμένει τουρκική συγγνώμη.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων Λίγες οι ελπίδες για συναίνεση στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών


Λίγες οι ελπίδες για συναίνεση στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Από παλαιότερο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προσέρχονται -πλην ΚΚΕ- στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά δύσκολα δίνουν συναίνεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από τις πρώτες αντιδράσεις τους μετά το αίτημα του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ΝΔ θα συμμετάσχει με τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ δεν θα λάβει μέρος η Χρυσή Αυγή.
Όπως αναφέρουν από τη ΝΔ ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης θα λάβει μέρος στη σύσκεψη, θα ακούσει, αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί. Επίσης, από τη Συγγρού θέτουν ερώτημα γιατί η κυβέρνησης αποφάσισε τη σύγκληση του Συμβουλίου, όταν η ΝΔ δεν έχει ακόμη εκλέξει αρχηγό.
Από την κυβέρνηση, ωστόσο, απαντούν πως ο πρωθυπουργός πίστευε ότι η ΝΔ θα είχε εκλέξει αρχηγό την περασμένη Κυριακή, και γι’αυτό προγραμμάτιζε την κίνησή του αυτή εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Πάντως, μιλώντας στο Βήμα, ο Γ. Πλακιωτάκης ανέφερε: «Θα πρέπει να μάθουμε την ατζέντα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και αμέσως μετά θα συνεννοηθώ με τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους σε κοινή σύσκεψη. Θα διαμορφώσουμε τη θέση μας, την οποία θα αναπτύξουμε στο Συμβούλιο χωρίς παρέκκλιση».
Σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού ‘ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Αναρωτιέμαι τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Τσίπρα να ανακαλύψει τώρα την αξία της συναίνεσης΄, όταν γνωρίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέος μόνο να διενεργήσει εκλογές».
«Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού, να ψάξει αλλού» τονίζει και καλεί τον πρωθυπουργό αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής «τότε βεβαίως η ΝΔ είναι ανοικτή να συζητήσει, καθώς σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές».
«Το ασφαλιστικό είναι ένα ανοιχτό ζήτημα μηνών και πιστεύω ότι δεν θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αποκομίσει τακτικά οφέλη αναδεικνύοντας το εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του κάνουμε τη χάρη», προσθέτει και σημειώνει πως η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση διά του κ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για τη Νέα Δημοκρατία».
Συμπληρώνει, επίσης, ότι μέχρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εκλέξει επόμενο αρχηγό, τις όποιες αποφάσεις θα τις λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
«Συνένοχοι στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε» υπογραμμίζει.
Ως πολιτικά ύποπτη χαρακτηρίζει την κίνηση του κ. Τσίπρα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απ. Τζιτζικώστας. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι είναι σε κάθε περίπτωση προσχηματική.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η ανικανότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα μέτρα που η ίδια εισηγήθηκε και η ίδια διαπραγματεύτηκε, την οδηγεί στο να ψάχνει σήμερα συνενόχους» σημειώνει και αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει επισήμως πρόσκληση προς τους Πολιτικούς Αρχηγούς και πάνω από όλα οριστικοποίηση των θεμάτων προς συζήτηση. Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ πριν το Πολιτικό Συμβούλιο Αρχηγών, παρουσία των τεσσάρων υποψηφίων, για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Τέλος, υποστηρίζει ότι επανειλημμένως και από την πρώτη στιγμή ζήτησε συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας προς κάθε κατεύθυνση».
Μιλώντας επίσης στο Βήμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκηςτόνισε ότι «εφόσον γίνει υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας βεβαίως και θα συμμετάσχω. Θα επικοινωνήσω αμέσως με τον κ. Παυλόπουλο, για να μάθω πότε θα γίνει». Σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση του αν του ζητηθεί συναίνεση για το Ασφαλιστικό είπε: «Το Ασφαλιστικό είναι μια υποχρέωση της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση».
Ο κ. Θεοδωράκης έστειλε και μήνυμα μέσω Facebook, με τίτλο «Τα δανεικά τέλος», στο οποίο αναφέρει:
«Θα σας θυμίσω τι είχα πει προεκλογικά για τον κ. Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε.
» Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών, αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου.
» Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείραχτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ανέφερε στο Βήμα πως «η αγωνία μου για τη σωτηρία της χώρας με κάνει να ζητήσω από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης». Προσθέτει, όμως,  ότι αν του ζητηθεί, δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του για το Ασφαλιστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «συναίνεση α λα καρτ δεν δίνω».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συνεδρίασε με τα στελέχη του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσουν στην πρόταση του πρωθυπουργού. Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: 
«Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και το προσφυγικό, είναι κρίσιμα θέματα που αφορούν τα εθνικά μας συμφέροντα και σε αυτά επιβάλλεται να επιδιωχθεί η μέγιστη εθνική συνεννόηση.
»Αυτή και μόνο πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
»Ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Διαγράφονται για τους άνεργους τα πρόστιμα...


... για μη καταβολή κομίστρου στις συγκοινωνίες...
Στην διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε ανέργους για μη καταβολή κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας προχωράει ο ΟΑΣΑ. Όπως έγινε γνωστό θα διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για το διάστημα 2 Ιουλίου 2010 έως...
2 Ιουλίου 2015.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη προς τον ΟΑΣΑ, την ΟΣΥ και την ΣΤΑΣΥ, θα διαγράφονται ακόμη και τα πρόστιμα για τα οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης, σύμφωνα με την διαδικασία του δημοσίου εσόδου.

Προϋπόθεση για την διαγραφή του προστίμου είναι ο παραβάτης να είναι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ ως άνεργος κατά την ημερομηνία τέλεσης της παράβασης, είτε κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου που προβλέπει την συγκεκριμένη ρύθμιση, δηλαδή την 2α Ιουλίου 2015.

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται σε ώρες λειτουργίας και σημεία εξυπηρέτησης κοινού του Ομίλου ΟΑΣΑ. Για την απόδειξη της ιδιότητας του ανέργου, απαιτούνται Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας και δελτίο ανεργίας, εφόσον αυτό είναι ακόμα σε ισχύ ή σε διαφορετική περίπτωση βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ με την οποία θα αποδεικνύεται η εγγραφή του αιτούντα στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία της παράβασης ή την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.

Read more...

Κρατούνται Τούρκοι επιχειρηματίες στη Ρωσία...


Κρατούνται Τούρκοι επιχειρηματίες στη ΡωσίαΜια ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών βρίσκεται υπό κράτηση στην Ρωσία, καθώς οι αρχές τους συνέλαβαν με την αιτιολογία ότι είχαν...
δηλώσει  πως βρίσκονται στη χώρα ως τουρίστες, ενώ παρακολουθούσαν ένα συνέδριο για την αγροοικονομία!

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ", οι επιχειρηματίες βρίσκονται στην πόλη Κρασνοντάρ, όπου διεξάγεται το συνέδριο. Συνελήφθησαν την Τετάρτη, μια μέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τους Τούρκους και καθένας τους καταδικάστηκε σε πρόστιμο 4.000 ρουβλίων και δέκα μέρες κράτησης.

Συνολικά πενήντα περίπου Τούρκοι επιχειρηματίες παρακολουθούν το συνέδριο στο Κρασντοντάρ, όμως δεν είναι γνωστό προς το παρόν πόσοι από αυτούς κρατούνται. 

Η selfie των Τούρκων επιχειρηματιών από τα ρωσικά κρατητήρια



protothema.gr

Read more...

"Χτιζουν" την είσοδο στο Δρομοκαΐτειο...


 Χτίζουν με τσιμεντόλιθους  την κεντρική είσοδο του Δρομοκαΐτειου οι εργαζομένοι, που δηλωνουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. 
Δεν υπάρχει προσωπικό. Εχουν μείνει μόνο 40 γιατροί για...
500 ασθενείς που νοσηλεύονται, ενώ 3.000 είναι οι ασθενείς που μπαινοβγαίνουν, ανέφεραν στο MEGA...

Read more...

Μια ντουζίνα μαχητικά στέλνει η Ρωσία στη Συρία...


Μια ντουζίνα μαχητικά στέλνει η Ρωσία στη Συρία
Μετά τα S-400 ο Πούτιν παίρνει επιπλέον στρατιωτικά μέτρα...
«Φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα στις διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας βάζουν οι ειδήσεις που έρχονται μέρα με τη μέρα στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταστρώνει τα πλάνα του, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου Su-24 από την Τουρκία, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει...
ότι δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Ρωσική εφημερίδα που επικαλείται στρατιωτική πηγή, αποκαλύπτει σήμερα ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει επιπλέον 10 με 12 μαχητικά αεροσκάφη στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία για να ενισχύσει την κάλυψή της.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού τζετ από την τουρκική πολεμική αεροπορία στην τουρκο-συριακή μεθόριο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται- θα καλύπτονται από τούδε και στο εξής από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη.


«Πλέον κάθε ένα από τα 24 ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύεται επιτακτικώς από ένα μαχητικό αεροσκάφος», φέρεται να δήλωσε η ίδια πηγή στη ρωσική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό το ρωσικό γενικό επιτελείο θα ενισχύσει με 10-12 καταδιωκτικά αεροσκάφη τη βάση της στη Συρία.

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο στρατιωτικό μέτρο που λαμβάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ στη Συρία.


Στην αντίπερα όχθη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

Read more...