Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ακυρώνεται η κατασκευή του Turkish Stream...


Με οικονομικά αντίποινα απαντά η Ρωσία στην Τουρκία - Ακυρώνεται η κατασκευή του Turkish Stream - Media


Ο Ρώσος υπουργός Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάιεφ ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου, του γνωστού Turkish Stream, που θα συνέδεε τη Ρωσία με την Τουρκία, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η...
κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, σημείωσε ότι οι περιορισμοί θα αφορούν και τις κανονικές και τις πτήσεις τσάρτερ.



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Πούτιν: Η Άγκυρα οδηγεί σκόπιμα σε αδιέξοδο τις ρωσοτουρκικές σχέσεις

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Τουρκία οδηγεί σκόπιμα τις σχέσεις των δύο χωρών σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι αναμένει την απολογία της Τουρκίας για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να περιμένει μια λογική απάντηση από την Τουρκία σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κατέρριψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα ρωσικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας ούτε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε μια εξήγηση, μια ρεαλιστική εξήγηση από την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους του στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία.

«Δεν επιβάλλουμε εμπάργκο», τόνισε παρόλα αυτά ο Πεσκόφ. «Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από διάφορες μορφές εξτρεμισμού. Φυσικά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ελέγχου. Αυτό είναι μάλλον φυσικό, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη του τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκίας», εξήγησε ο ίδιος.

Ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην Συρία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία καθώς ρωσικά μαχητικά θα συνοδεύουν τα βομβαρδιστικά ρωσικά αεροσκάφη για να προστατεύονται από περιπτώσεις που υπάρξει εμπλοκή με μαχητικά όπως συνέβη στο περιστατικό της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού. Ο πρόεδρος Πούτιν είπε πως ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 θα σταλεί στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, μετέδωσαν το Interfax και άλλα πρακτορεία ειδήσεων. Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η Ρωσία θα στείλει σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

Σε ξεχωριστή δήλωση προς τα πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως ο δεύτερος πιλότος του καταρριφθέντος SU-24 είναι ασφαλής και επέστρεψε στη ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Τουρκία, απαντά στην αποστολή επιπλέον ρωσικών δυνάμεων στην Συρία και την ανάπτυξη των πυραύλων S-400 με τη μεταφορά τουλάχιστον 20 τεθωρακισμένων στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

Σε μία μέρα οι Ρώσοι κατέστρεψαν 472 στόχους

Ισχυρό πλήγμα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στη Συρία- Ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν 472 στόχους

Δεκάδες εξόδους πραγματοποίησαν χθες στη Συρία ρωσικά βομβαρδιστικά, λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από Τουρκικά μαχητικά.

«Τα αεροσκάφη μας, σε 141 εξόδους, κατέστρεψαν 472 στόχους των τρομοκρατών στις περιοχές του Χαλεπίου, της Δαμασκού, του Ιντλίμπ, της Λατάκια, της Χάμα, της Χομς, της Ράκα και του Ντείρ Εζόρ», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: